! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Expol Pedagogika strana 5 z 12

vydavateľstvo

Technológia pre 1. ročník UO cukrár


Učebnica sa zameriava na základy technológie v cukrárskej a cukrovinkárskej výrobe. V úvode sa nachádzajú informácie o histórii cukrárskej a cukrovinkárskej výroby, o hygiene a sanitácii v cukrárskej výrobe, o spôsobe prepočtu surovín potrebných na výrobu určitého množstva výrobkov. Ďalšie kapitoly sú venované technológii prípravy cukrárenských polotovarov, napr. cukrárenských náplní a krémov, cukrárenských poliev, tukových ciest či odpaľovaného cesta.
Na sklade 1Ks
26,60 € 28,00 €

Odevná technológia pre 1. ročník UO krajčír


Učebnica oboznamuje s významom predmetu odevná technológia, zariadeniami na výrobu odevov, základmi ručného a strojového šitia a žehlenia, technologickými postupmi súčastí a častí odevov a s technologickými postupmi zhotovenia jednoduchých výrobkov (posteľná bielizeň, sukňa, zástera) a nohavíc.
Na sklade 1Ks
26,60 € 28,00 €

Analytická chémia pre 2. roč.ŠO potravinárska výroba, 3. časť


Učebnica obsahuje najnovšie poznatky o posudzovaní surovín a výrobkov pomocou moderných prístrojov a metód, špecifické laboratórne práce jednotlivých odborov – analytické hodnotenie mäsa a mäsových výrobkov, múky a výrobkov z múky, výrobkov cukrovinkárskej výroby, mlieka a mliečnych výrobkov, surovín a výrobkov sladovníctva a pivovarníctva, liehovarníctva a vinárstva a hodnotenie konzervárenských surovín a výrobkov.
U dodávateľa
26,60 € 28,00 €

Analytická chémia pre 2. roč.ŠO potravinárska výroba, 2. časť


Učebnica sa venuje jednotlivým typom analytických metód – stanovenie sacharidov, bielkovín, stanovenie kyslosti, chloridov, dusičnanov a dusitanov. Súčasťou jednotlivých kapitol sú aj laboratórne cvičenia s tabuľkami v prílohe. Posledná kapitola učebnice obsahuje informácie o posudzovaní potravinárskych surovín a výrobkov podľa legislatívy.
U dodávateľa
26,60 € 28,00 €

Analytická chémia pre 2 roč. ŠO potravinárska výroba, 1. časť


Učebnica sa venuje jednotlivým typom analytických metód – odber a úprava vzoriek, senzorická analýza, stanovenie vlhkosti, sušiny a obsahu popola a stanovenie a rozbor tukov. Okrem základného učiva obsahuje učebnica aj laboratórne cvičenia a prílohy s tabuľkami.
U dodávateľa
26,60 € 28,00 €

Odevná technológia pre 3. ročník UO ( krajčír, krajčírka )


V učebnici je podrobne rozpracovaný technologický postup zhotovenia pánskeho saka a pánskej vesty, ktoré sú súčasťou pánskeho obleku. V učebnici sa tiež žiaci oboznámia s výrobou dámskeho zvrchníka, dozvedia sa niečo z histórie vývoja detských odevov, ich rozdelenia podľa vekových skupín a požiadaviek, ktoré musia byť splnené pri ich výrobe. Doplnia si vedomosti zo skúšania odevov a odstraňovania chýb a zoznámia sa s novými technológiami pri zhotovovaní odevov. Otázky a úlohy za jednotlivými témami sú zamerané na upevňovanie učiva.
Na sklade 2Ks
26,60 € 28,00 €

Úvod do sveta práce pre stredné školy


V učebnici sa žiaci oboznámia s pracovným právom, s ekonomikou súvisiacou s prácou a pracovným trhom, dozvedia sa niečo o profesijných informáciách a stratégii profesijného rozhodovania, hľadaní zamestnania, naučia sa, ako sa uchádzať o zamestnanie alebo ako začať podnikať. Posledná z kapitol je venovaná príkladom aktívneho učenia sa, obsahuje množstvo rôznych aktivít pre žiakov a ich vyhodnotenie, ktoré môžu využiť učitelia aj na hodinách etickej výchovy.
Vypredané
25,65 € 27,00 €

Technológia pre 2. ročník UO pekár


Učebnica poskytuje informácie o mikroorganizmoch v pekárskej výrobe, výrobe chlebových kvasov a cesta, technológii výroby pšenično-ražného chleba. Jednotlivé operácie sú opísané tak, ako sa realizujú v malých, stredných, ale aj veľkých priemyselných pekárňach. Pri dôležitých technologických operáciách poskytuje prehľad strojných zariadení. Súčasťou učebnice sú tiež technologické výpočty, prehľad jednotlivých druhov chleba a hodnotenie jeho kvality.
Na sklade 2Ks
26,60 € 28,00 €

Technológia 3 pre 3.ročník UO cukrár


Obsahom technológie tretieho ročníka odboru cukrár je ozdoba a príprava hmôt, špeciálne výrobky, kysnuté cesto, reštauračné múčniky, zmrzliny, oblátky, diétne cukrárske výrobky, hodnotenie kvality cukrárskych výrobkov, balenie, skladovanie a preprava polotovarov a výrobkov, výrobno-technická evidencia.
Na sklade 2Ks
26,60 € 28,00 €

Odevná technológia pre 2. roč. SOU, 2.vydanie


Prostredníctvom učebnice si žiaci doplnia svoje vedomosti zo spracovania nohavíc, oboznámia sa s technologickými postupmi zhotovenia dámskej blúzky, šiat, pánskej košele, ale aj oddychového oblečenia a pracovných odevov. Dôležitou súčasťou zhotovovania odevov je aj ich skúšanie a následné odstraňovanie vzniknutých chýb, s ktorým učebnica oboznamuje v poslednej kapitole.
Na sklade 1Ks
26,60 € 28,00 €

Telekomunikčná technika pre 4. roč. SPŠ - elektrotechnika


Učebnica sa začína pohľadom na elektronické spojovacie systémy, naznačuje možnosti prepájania paketov na prenos hlasu a multimédií. V ďalšej časti sa žiaci dozvedia o hlasovej mobilnej telekomunikačnej sieti, ako aj o rozhlasovej a televíznej sieti a z telekomunikačného hľadiska v malej miere aj o dátových sieťach. Ďalej sa učebnica venuje prenosom s vysokými rýchlosťami (optickými vláknami), širokopásmovým technológiám a technológii ATM.
Na sklade 1Ks
26,60 € 28,00 €

Suroviny pre 3. ročník UO 2962 2 pekár


Učebnica Suroviny 3 pekár svojím obsahom nadväzuje na učebnice surovín pre prvý a druhý ročník. Poskytuje ucelené informácie o surovinách – tuky, vajcia, pochutiny, orechy a iné olejnaté semená, o ich použití a význame v pekárskej výrobe. Učebnica poskytuje okrem základného učiva rozširujúce informácie z potravinárstva, ako aj prvky spätnej väzby a slovník cudzích a menej známych výrazov.
U dodávateľa
26,60 € 28,00 €

Suroviny pre 2. ročník UO 2962 2 pekár


Učebnica Suroviny 2 pekár svojím obsahom nadväzuje na učebnice surovín pre 1. ročník. Učebnica poskytuje ucelené informácie o sladidlách, mlieku a mliečnych výrobkoch, vode, soli a zlepšujúcich prípravkoch, ich použití v pekárskej výrobe a ich vplyvu na technologické procesy a kvalitu výrobku. Učebnica poskytuje okrem základného učiva rozširujúce informácie z potravinárstva, ako aj prvky spätnej väzby a slovník cudzích a menej známych výrazov.
U dodávateľa
26,60 € 28,00 €

Technológia pre 1. ročník UO 2962 1 pekár 2.časť, 2.vydanie


Učebnica Technológie 1 pekár je rozdelená na dve časti. V jej prvej časti sa nachádza história pekárskej výroby, prehľad sortimentu pekárskych výrobkov, zásady hygieny, sanitácie a bezpečnosti pri práci. Vlastná technológia výroby pšeničného pečiva sa začína prehľadom výrobkov z pšeničnej múky. Vlastnosti, technologický význam a kontrola akosti surovín na výrobu pšeničného pečiva. Druhá časť učebnice zahŕňa vlastný technologický postup pri výrobe pečiva: prípravu cesta, jeho zrenie, delenie, tvarovanie, dotvarovanie a pečenie pečiva a jeho expedíciu.
Na sklade 2Ks
26,60 € 28,00 €

Technológia pre 1. ročník UO 2962 1 pekár – 1. časť 2.vydanie


Prostredníctvom učebnice sa žiaci oboznámia s históriou pekárskej výroby, získajú prehľad o sortimente pekárskych výrobkov, naučia sa zásady hygieny, sanitácie a bezpečnosti pri práci, získajú základné zručnosti z oblasti technologických výpočtov. Základné učivo je doplnené rozširujúcimi informáciami, zaujímavosťami a slovníčkom cudzích a menej známych výrazov.
Na sklade 2Ks
26,60 € 28,00 €

Technológia pre 3.ročnik OU mäsiar 2.vydanie


Učebnica poskytuje poznatky, informácie z oblasti spracovania rýb, hydiny, zveriny a pštrosov. Žiaci získajú odborné vedomosti o spracovaní jednotlivých druhov mäsových výrobkov a konzerv, naučia sa o podmienkach predaja mäsových a lahôdkarských výrobkov. Učebnica je zostavená tak, aby sa žiaci oboznámili aj s príslušným strojovým zariadením používaným pri spracovaní mäsových výrobkov a pri predaji mäsových a lahôdkarských výrobkov.
U dodávateľa
26,60 € 28,00 €