Underground Kiadó

vydavateľstvo

EdzésAlapok


Amerikában a 90-es évek végére kialakult a teljesítmény-edzők új generációja. A régi súlyemelő-hagyomány alapján, a legújabb tudományos kutatások és összefüggések ismeretében különféle, de azonos alapelvekre épülő edzésrendszereket hoztak létre. Ezek célja és érdeme, a konditeremben – hobbi szinten is – elérhető teljesítmény, amely az atléták képességeihez közelít. Ebbe a tudományos – gyakorlati munkába 2005-ben kapcsolódtam be. Azóta naprakészen követem a szakirodalmat, moderátora voltam egy floridai központú edzés-fórumnak, megjártam a szegedi súlyemelőtermet, próbára tettem magam minden szinten: erő, állóképesség, technika, dinamika… Felismertem a „hobbikondi” hiányosságait és megszületett a küldetés: Tegyük helyre az alapokat, tanítsuk meg az „átlagembert” edzeni – ilyen egyszerű. 2007 óta Szegeden egyedülálló módon, funkcionális edzésoktatást végzek. Az amerikai szakirodalomra alapozva, saját edzésrendszereket dolgoztam ki, ill. saját gyakorlatvariációkat vezettem be. 2010 óta rendszeresen részt veszek a Brutal Challenge speciális erőemelő versenyeken, melyekre alkalmanként egy-két tanítványt is felkészítek. Úttörő munkát végzek, pár évtizednek még el kell telnie ahhoz, hogy az alapvető ismeretek beépüljenek a köztudatba. Könyveimet, mint az új edző-generáció tudásának első átfogó, magyar nyelvű gyűjteményét ajánlom hobbi-, és profi sportolóknak, edzőknek és Tanítványaimnak.
Vypredané
17,65 € 18,58 €

SzuperGyakorlatok


EdzésAlapok és SzuperGyakorlatok című munkáim bevezetik az olvasót a súlyzós edzés, azon belül a hobbikondi legújabb tudásunkkal fémjelzett világába. Bemutatom a konditermi edzés mai lehetőségeit, mivel ennek sorsát különösen szívemen viselem. Ezen a területen, és sajnos nem csak laikus körökben történt a legtöbb torzítás, félreértés. Az elfeledett, ill. hiányzó tudást dogmákkal helyettesítették, így sokak számára feltáratlan maradt az erősportok értelme. 6 év munkáját osztom meg itt az olvasóval, remélve, hogy végre kiderül, milyen komplex ez a szakma, milyen sokrétű ismeretanyag áll mögötte. Átnyújtom az eszközt, melynek segítségével a legmerészebb célkitűzések is megvalósíthatók, sportolóként és edzőként egyaránt. A kézzelfogható eredmények azonban rengeteg áldozat, munka és erőfeszítés árán születnek. Nem elég akarni vagy olvasni, cselekedni is kell. Aki ezt megteszi, az ebből a könyvből merített tudással környezete legjobbja lehet, sportteljesítménye kiemelkedővé válhat. A teljesítmény növelése ebben az edzésrendszerben konkrét tapasztalat, sokszor fájdalmas és kemény, de az eredmények önmagukért beszélnek. Az úton sokat szenvedünk és örülünk a magunk vagy a másik sikerének, és közben megtanuljuk, hol a helyünk, mik az értékeink. Sokak számára edzés közben áll helyre a világ rendje… Könyvemet kedvcsinálónak és egyben eligazításnak szántam a modern súlyzós edzés bonyolult világához, remélem, haszonnal forgatják edzők és sportolók egyaránt.
Vypredané
19,18 € 20,19 €

Városok, stadionok, kocsmák


Városok, stadionok, kocsmák... a magyar szurkolók szentháromsága. A stadion és a sör olyan, amilyen, de ez a futball akkor is a miénk! Miért pont a Honvéd másfél évtizedét öleli fel a könyv? Talán mert itt a legszembetűnőbb a hanyatlás a régi Aranykorhoz képest. A fokozatos lecsúszás, fogyatkozó nézőközönség, csőd, kiesés, bundák, perek, unott játékosok, unott szurkolók. A megszűnés és az elköltözés állandó veszélye. Harc a többi tábor ellen, harc a táboron belül, feszültség a kapu mögötti szektorok és az oldallelátók között. Érdektelen mérkőzések mellé néha egzotikus túrák – legyen az magyar, vagy nemzetközi kupa. És ha egy hosszú éveken keresztül vergődő klub adta szenvedés még nem volna elég, akkor ott van élményfokozónak a válogatottunk. Ez is a miénk. Nem szerettem volna megszépíteni semmit erről a közegről. A társadalom elé sem akarok tükröt tartani, vagy huligánkrónikákkal lerántani a leplet a lelátók sötét világáról. Csupán emléket szeretnék állítani egy korszaknak, csapatoknak, barátoknak. Közben pedig szórakoztatni.
Vypredané
10,93 € 11,50 €

A kék


"A diplomamunkámat tartod a kezedben, egy útinaplót, ami mindjárt két utazás "dokumentációja" is egyben. Az első - amiről szól - az Országos Kéktúra, ezt 2008 nyara óta járjuk az útitársaimmal, őket hamarosan be is mutatom majd neked. Az elmúlt két év Úton töltött heteit mesélem ... Folytatás ›› el, a magam módján, egy városi lány szemszögéből, aki nem áll ugyan mesze a természettől, de azért beletelt némi időbe és erőfeszítésbe, mire újra visszatalált hozzá... Nemcsak arról szól ez a történet, hogy sétáltunk 1128 kilométert. Azt megteheted egy futópadon a TV előtt is, a lényeg a változás volt, ami végbement bennem: ez volna a másik utazás, amire most elhívlak. Nem a ránk váró kilométerek, vagy az előttünk álló hegyek jelentették az igazi megpróbáltatást, hanem a csend, ami körülvett odakint. (...)" (részlet a Bevezetőből) A(z) A kék (Könyv) szerzője Tóth Viktória.
Vypredané
14,58 € 15,35 €

Szeress engem odaátról!


Életünk legnehezebb időszaka, amikor a szeretett személyt, párunkat örökre elveszítjük. Igen nehéz ezt megfelelő lelkierővel végigcsinálni és feldolgozni akkor, amikor legbelül úgy érezzük: nincs tovább, minden elveszett. Mivel magam is átéltem párom elvesztését, minden sorom hiteles és igaz. A valós élményeimet, érzéseimet, és lelki tusámat osztom meg veled őszintén, mindezt azért, hogy segítsek neked, ha te is hasonlón kényszerülsz most végigmenni. Az út a tiéd, neked kell végigmenni rajta. Az én feladatom az, hogy a kezedet fogva kísérjelek végig, segítsek neked, egészen addig, amíg újra észreveszed az előbukkanó fényt, és az új életedben rejlő lehetőségeket.
Vypredané
13,12 € 13,81 €

Angyali kísértés


Az Angyal egy csóró, átlagos gimnazista lány. Az Ördög egy gazdag, jóképű bankár, aki mellesleg a londoni alvilág kulcsfigurája. Emberek, akik nem tudják, honnan jöttek és miért vannak megmagyarázhatatlan képességeik. Egy drogbáró, aki nem éri be a földi hatalommal és egy másik, aki érthetetlen módon már a földi hatalomtól is szabadulna. Dimenziókapuk, angyalok, démonok, vámpírok, kísértetek és az Apokalipszis lovasai. Vajon van-e esélye egy maroknyi halandónak a világmindenség összes gonoszsága ellen? És vajon elegendő lesz-e egy rossz időben és rossz helyen lángra lobbanó szerelem a világvége megakadályozásához? Izgalom, kaland és botrányos eretnekség közel félezer oldalon át. Egy érzés: Veled is megtörténhet. És egy befejezés, ami örökre megváltoztat.
Vypredané
6,65 € 7,00 €

Út a csapdába


Ajánlom mindazoknak a könyvet, akiknek dobra és basszusra ver a szíve. Mindazoknak, akik szintén ezen az úton járnak, a rock, a metál és punk zenészeknek. Volt egy álom, ami körülbelül akkor kezdődött, amikor megláttam azt a híres énekest, szőke hajjal a színpadon. Az álom pedig az, amit most épp a kezedben tartasz. Ettől még a hozzá vezető út tanulságos lehet. Sajnos az álmokat néha megéljük, néha tovább álmodjuk, és néha új születik. A történet talán boldog véget ér, de talán átalakul. Lüktető dalok, hangerő és koncert fények. Ez egy életérzés, sőt egy életforma, ami magával ragadott örökre és visszavonhatatlanul. A színek is visszatértek az életembe. A könyv a rockzene, a rock zenekarok, közte a Tankcsapda iránt érzett rajongásomról szól, valamint arról, miképp értem el azt az álmot, melynek ők adtak ihletet. A rockzenei világ kulisszái mögé is betekintést enged, és senki ne lepődjön meg, ha olyan részleteket olvas, amelyekre nem számított. Tabu és név nélkül, néha rázós részek borzolják a kedélyeket, de az őszinteség kedvéért, ez sem maradhatott ki.
Vypredané
8,65 € 9,11 €

Szerelmeskalandos ... avagy a boldogságra várni kell


Fodróczy Szófia, egy fiatal, magyar, egyedülálló lány rajong Firenzéért, ezen kívül talpraesett gyermekvédő. Valami furcsa érzés vonzza Olaszországba, évről évre. Míg egy napon rájön: egy szerelem az, ami miatt nem tud évek óta elszakadni ettől a csodálatos várostól. Itt találkozik Adriannel, az angol galériatulajdonossal, akivel az első pillanatban, végérvényesen megszeretik egymást. Azonban - mivel mindegyiküknek kialakult, jól bejáratott, önálló élete van a saját országában -, úgy határoznak, nem maradnak, nem maradhatnak együtt. Mindenki visszatér saját hazájába. Ezzel kezdetét veszi egy izgalmas kaland, melyre egyikük sem számít, és amely igencsak próbára teszi szerelmüket.
Vypredané
3,80 € 4,00 €

Lélekhangok


Sóhaj Néma sóhajok vesznek az éjben, Egyre erősödik a fájdalom a szívemben. A fájdalom, amiért nem vagy itt velem, Nem láthatlak, nem foghatom a kezed. Kezem kinyújtom, érintenélek, Vékony selyem függönybe ütközik, amely elválaszt minket. Most már letépem a függönyt, Omoljon le a fal, Lépj elő, mutasd meg magad. Már nem...
Vypredané
16,67 € 17,55 €

Isteni melankólia


A két univerzális jelenség, amellyel a könyvben foglalkozunk, a sötétség és világosság. A könyv szerint, amikor Isten elválasztotta a fényt a sötétségtől, a létezést törte ketté létté és életté, hogy a sors létrejöhessen. Ez az Idő születésének, valamint a nemek, a minőségek és a mindent meghatározó polaritás létrejöttének pillanata. A szerző az egész eszmefuttatás alatt újraértelmez néhány sötétséggel kapcsolatos kulturális beidegződést, és rámutat a fény és árnyék jelenségeinek univerzális, mindent meghatározó szerepére az életen innen és túl. Rámutat, hogy a magyar kultúra nagyjai, Petőfi, József Attila, Ady, Juhász Gyula, Kosztolányi milyen kapcsolatban állhattak a sötétséggel, hogy a depressziónak milyen fatális oka van, és hogy mi lehet a zsenialitás lélektani oka.
Vypredané
7,73 € 8,14 €

A téboly kertje


Adott egy történet, ami akár krimi is lehetne, a maga egyszerű valójában. Sorozatgyilkos, üzenetek, nyomozás, kis szerelem bevált recept, működik. Olvasol, nem történik semmi, nem lendül előre, mégis falod az oldalakat, az agyad kattog, már-már ideges vagy. Majd egyszeriben vége. És te ott maradsz tátott szájjal és nézed a szavak halmazát. Úgy érzed becsaptak, ennek semmi értelme Ki mit és miért tett? Kik haltak meg, hová tűntek, hogy tehette? Aztán ráeszmélsz, hogy minden ott van előtted. Az összes válasz a kérdésedre. Mit jelent az, ha nem számítasz, átnéznek rajtad. Mivé leszel, ha csak a felszínre figyelsz. Hová vezet az, ha a tehetős hatalmak bábjává válsz. Amikor semmi sem az aminek látszik. Amikor olyan üres a lelked, hogy bárminek a rabjává leszel. Mikor már nincs saját gondolatod és mástól várod a megoldást. És a végén a kártyavár összeomlik, de mégis, minden ász a helyére kerül.
Vypredané
12,65 € 13,32 €

Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak


Légy önmagad! A konyhában is, főleg, ha szereted a családod. Süssél, főzzél mindnyájatok örömére, mert megérdemlitek. Az élet szép, és a finom, egészséges ételek még szebbé teszik. És ne féljetek enni. Van egy bölcs mondás: "A szépség múlandó, a konyhaművészet örök.". Ez igaz. De igaz az is, hogyha okosan eszel, a szépség és az egészség ha nem is örökké hosszú ideig társad maradhat. A könyvben nem lesz sok recept, és nem lesznek bonyolult éttermi költemények, csupán ízelítő abból a rengeteg ételféleségből, amit főzni lehet. Amit leírok, azok mind egyszerű, általam kipróbált, folyamatosan főzött-sütött ételek, sütemények egy része. Ha követed a leírást, biztos lehetsz a sikerben, mert minden apróságra, minden buktatóra felhívom a figyelmed. Több, mint 50 éve vagyok háziasszony. Ez idő alatt 38 évig dolgoztam, gyerekeket neveltem, de minden nap volt meleg étel, vasárnaponként sütemény is, mert fontos volt számomra, hogy a párom és a gyermekeim valódi otthonnak érezzék az otthont.
Vypredané
27,68 € 29,14 €

Nitta


Kedves Olvasó, Mészáros László Nitta című lírai fejlődésregényét tartja kezében. Biztosíthatom róla, hogy nem is fogja tudni letenni ezt a különlegesen komponált írást. A cselekmény a főhős, Nitta iránt érzett el nem múló szerelméről szól mondhatnánk leegyszerűsítve. A hangsúly azonban az elengedés megtanulására, a veszteségérzés feldolgozásának lehetőségeire, buktatóira esik inkább. Azt az utat követhetjük végig, amelynek során a főszereplő az éltető szerelem elvesztése miatti fájdalmában megjárja mind a lelki, mind az egzisztenciális poklok sötét mélységeit. Végigküzdi az elengedés fázisait, majd a hamis reménybe kapaszkodás önámító csapdájából is kiverekszi magát s megnyugvást talál az emlékezés fényénél. A költő akkor is költő marad, ha éppen prózát ír, szokták mondani. Ez a regény is jó példa erre, nemcsak a szövegbe szőtt versek, sőt szonettkoszorú okán, hanem a prózai nyelv lirizáltsága miatt is. A halmozott jelzők és a láttató költői képek a prózát is át meg átszövik. Ugyanakkor nagyon mai ez a történet. A jelen és a közelmúlt történelmi eseményei és társadalmi jelenségei legalább olyan szerves részét képezik, mint az irónia vagy akár a vaskos humor, kendőzetlen fogalmazásmód. Így válik ez a regény nagyon őszintévé, szerethetővé, igazivá. Fényévekre a szépelgő, hamisan negédes szerelmi történetektől.
Vypredané
12,42 € 13,07 €

Ruhatár - A női elegancia alapjai


... amit tudni akarsz az eleganciáról, de sosem merted megkérdezni.
Vypredané
15,00 € 15,79 €

Prága - Színház - Szerelmek - Séta


Prága ellenállhatatlan hangulata első látásra kalandos, izzó szenvedélyre lobbantott. Meghatározza életem. Három motívum szövi át a könyvet, misztikum, szerelem, s a színház világa. Az események prágai séták közben történnek, ismertebb és eldugottabb helyeken, miközben megpróbálok némi ízelítőt nyújtani irodalmából, művészetéből, történetéből is, de legfőképpen csábítani, saját felfedezésre. Érezzék, szeressék a Várost!
Vypredané
9,84 € 10,36 €

Székely emlékek képekben


Szeretem a színeket! Legszívesebben úgy csókolnám őket rá a felületre, hogy érző, imádkozó,mesélő nagyapa, lélekjó nagyanyó, szófogadó gyermek, szerelmes fiatal, búcsút intő falevél legyen belőlük. Azt vallom, hogy a művészet, ha nem nyereségvágyból születik, akkor szentség, ami nemesebbé teszi az iránta nyitva tartó szívű embert. E gondolatok jegyében ajánlom és bocsátom munkáimnak egy részét szeretettel Önök elé. Lőrincz Gergely
U dodávateľa
18,46 € 19,43 €