Underground Kiadó

vydavateľstvo

Jocó bácsi világa


Fenekestül felfordult az életem, miután egy tévés vetélkedőbe jelentkeztem. Mára az ország Jocó bácsijaként, az ország legnépszerűbb töritanáraként emlegetnek. Ettől függetlenül ugyanaz vagyok, aki voltam: leginkább egy egyszerű vidéki parasztgyerekként szoktam magamat aposztrofálni. Szeretném bemutatni, hogyan élem meg az iskolai sztorikat, a gyerekekkel való napi munkát és a közös pillanatokat, a tanár létet. És ezt mind le is írtam ebben a könyvben.
Vypredané
10,67 € 11,23 €

Boldogságnapló - puha kötés


Üdvözöllek! Mióta az eszemet tudom, próbálom megérteni önmagam és a világot, keresem a bölcsességet és a boldogságot. Ez a Boldogságnapló ennek a felfedezőútnak az eredménye. Minden nap találni fogsz benne egy érdekes gondolatot és kérdéseket önmagadhoz. Reggelente, közvetlenül ébredés után írd le, hogy miről álmodtál, ezzel javítod az álommemóriádat. Erősítsd meg az egyik belső célod és találd ki, mi az a feladat, amivel leginkább haladni szeretnél a nap folyamán. Este, elalvás előtt gondold végig a napod és vedd észre, hogy milyen szerencsés vagy, hogy itt lehetsz. Azon is gondolkodj el, hogy mi az, amit a jövőben másképpen, jobban szeretnél csinálni. Végül fogalmazd meg, hogy miről szeretnél álmodni, tudatosítva azt, majd élvezd ki a megérdemelt pihenést. Időről időre kapsz majd különleges feladatokat is, melyek arra szolgálnak, hogy túllépj a korlátaidon és rájöjjél, hogy mindenre képes vagy, ha akarod. Ha a boldogságod megér napi pár percet, akkor kezdj bele a nagy kalandba! Sok sikert, Gábor
U dodávateľa
19,00 € 20,00 €

Székely és más finomságok kerek pocakoknak


A felnőttekkel közös főzőcske, a konyhai fortélyok ellesése minden gyerek számára nagy móka és kihívás egyszerre. Legújabb sorozatunk első kötete azoknak a gyerekeknek szól, akik szívesen megismerkednének a székely konyha rejtelmeivel, és szívesen elkészítenének más, egyszerű recepteket is. A receptek leírása gyerekek számára is könnyen érthető, a sütemények nagy részét akár egyedül is el tudják készíteni, ezzel is meglepve a családot a vasárnapi közös ebéd után. A receptek mellett található alapanyag-rajzok közül a gyerekek kiválaszthatják és kiszínezhetik az adott süteményhez tartozó hozzávalókat, ezzel is vidámabbá téve a konyhai elfoglaltságot. Elöljáróban azt is eláruljuk, hogy sorozatunk következő kötetével az apukákat igyekszünk megszólítani, igazán férfias ételek kerülnek majd terítékre.
Vypredané
10,17 € 10,71 €

A szegény ember meg a tűz - Bukovinai székely népmesék II.


Ön a Bukovina Kiadó 2015 őszén meghirdetett meseillusztrációs rajzpályázatának eredményeként született két mesekönyv egyikét tartja a kezében. A Kiadó munkájának célja a bukovinai székely kultúra megőrzése és átörökítése a jövő nemzedékének. Ennek a törekvésnek a részeként hívtuk életre a rajzpályázatot, melyre számos szebbnél szebb pályamű érkezett, nehéz helyzetbe hozva ezzel a szakmai zsűri tagjait. A legjobbak helyet kaptak a kötetekben, illetve a borítón. Kellemes időtöltést kívánunk a család minden tagjának a könyv olvasásához!
U dodávateľa
8,45 € 8,89 €

Ugorj elő bunkócskám! - Bukovinai székely népmesék I.


Ön a Bukovina Kiadó 2015 őszén meghirdetett meseillusztrációs rajzpályázatának eredményeként született két mesekönyv egyikét tartja a kezében. A Kiadó munkájának célja a bukovinai székely kultúra megőrzése és átörökítése a jövő nemzedékének. Ennek a törekvésnek a részeként hívtuk életre a rajzpályázatot, melyre számos szebbnél szebb pályamű érkezett, nehéz helyzetbe hozva ezzel a szakmai zsűri tagjait. A legjobbak helyet kaptak a kötetekben, illetve a borítón. Kellemes időtöltést kívánunk a család minden tagjának a könyv olvasásához!
U dodávateľa
8,45 € 8,89 €

Teremtsd meg magad áloméleted!


FERENCZI KLAUDIA Nyelvtanár, író, boldog feleség és büszke édesanya. Pozitív, céltudatos önfejlesztő, aki személyes tapasztalatait és tudását átadva szeretne másoknak is hitet és reményt adni, mindenkit változásra biztatni. "Ha el tudod képzelni, meg tudod valósítani. Ha meg tudod álmodni, képes vagy valóra váltani." William Arthur Ward Ez a könyv azért született meg, hogy motiváljam, inspiráljam azokat az embereket, akik egy szebb, boldogabb életre vágynak. Kívánom, hogy ez a könyv segítségül szolgáljon ebben neked!
Na sklade 2Ks
10,63 € 11,19 €

Utazz velem levegőben, földön, vízen


Kinek ne lenne kedve a világot körbeutazni? Megismerni más embereket, kultúrákat, nyelveket. Szerintem mindezek a legizgalmasabb dolgok az életben. Néhány év elteltével pedig nagyon jó visszaemlékezni ezekre a szuper élményekre. Ha te is olyan kalandor vagy Kedves Olvasó mint én, akkor ne hezitálj. Ragadd meg ezt a könyvet és olvasd el az én történetemet. Elmesélem hogy jutottam el a világ egyik pontjáról a másikra.
U dodávateľa
4,89 € 5,15 €

Ha fázik a lélek


Egy nő sorsa, az önmagára találás rögös útján, ha ráébred, hogy fázik a lelke, Egy nő sorsa, aki házasság kötelékében él, Egy nő sorsa, aki életébe belépik a harmadik, Egy nő sorsa, ha beköszönt a szerelem, Egy nő sorsa, ha megadja magát a szenvedélynek, Egy nő sorsa, ha két férfin osztja meg magát, Egy nő sorsa, ha érzelmei hatására fellép a bűntudat, Egy nő sorsa, amikor rálép a gyógyulás útjára, Egy nő útja, amikor megbocsát, megbékél önmagával. Avagy hogyan dönt egy nő, merre vezet élete sorsa, ha fázik a lelke?
U dodávateľa
7,93 € 8,35 €

Mondd


Mondd, Te is érzed amit én? Valami sejtelmes bizsergés fut végig testem rejtekén. A szavak, melyeket Tőled kaptam, ajkamon mosolyt fakasztva megnyugtattak. Enyhítették szelíden lélekfájdalmamat, kezdték elárasztani az űrt, melyet nem rég okozott a kiszakadt lélek- darab. Már nem ejtettem könnyeket, csak csendesen, némán tűrtem az elválást, elhagyott, elszárnyalt minden idők álom- vonatán. Helyébe jöttél Te, kinek lelke szintén sóvárog valami után, Légy Te a vigaszom, a Mindenem, kivel nem érzem többé a lélek fájdalmát.
Vypredané
9,84 € 10,36 €

Homokszemek


Homokszemek Csillámló homokszemek, ha fényét ráveti a nap, a földön hevernek, unottan, elhagyatottan, Oly sok van belőlük, mégis egyforma mind, pedig van köztük is, létezik ott is a kincs. Aprócska porszeme vagyok én is az univerzumnak, mit könnyedén felkap s elsodorhat egy gyenge fuvallat, érzem milyen jelentéktelen létem, mégis szívesen élek, szeretettel a szívemben.
Vypredané
12,18 € 12,82 €

Hol vagy?


A Fény Hamis a kép, hamis a látomás. A halál ott ül, de nem Rád vár. Miért születtél, ha szenvedés életed? Csak a fájdalom után tudod, mi is a szeretet. Ne add fel, sötét a nappal s az éj, de vannak még álmok, vannak még csodák, s létezik az a világ, hol a fény ünnepi...
Vypredané
8,21 € 8,64 €

Hangok


Éjszaka Az éjszaka csendjében valaki itt dobban bennem. Hol gyengébben, hol erősebben..Istenem..érzem.. emberek körülöttem, bennem és szeretnek..átadom magam az érzésnek, lebegek..vigyétek, vigyétek a lelkemet...
Vypredané
8,21 € 8,64 €

Gondolatok a szerelemről


Lélekszárnyalás? Nekem az is épp elég, mert Érted mondok imát, mikor nyugovóra térek, s míg magával nem ragad az álom. Rólad elmélkedem, Te jársz a gondolataimban, az írásaid, a szavaid, s az érzelmek, miket felszínre hozol bennem. Reggel, mikor felébredek, első gondolatom, vajon hol lehetsz éppen, mit csinálsz, gondolsz-e rám, eszedbe jutok-e, vágysz rám, úgy mint én Rád, hogy halljam újra a hangod, írtál-e megint ...S láthatlak-e valaha...
Vypredané
10,32 € 10,86 €

Álomutazás


Most Most jó kedvem töretlen, szám a mosolyoktól repedni igyekezett, de ha eljő majd az est, Az éj leple alatt szemem égetőn könnyezni kezd, fejemet lehajtom Szárnyaim ólomként nyomják testemet Bánt a gondolat s a valóság, hogy ma sem alhatok Veled.
Vypredané
12,18 € 12,82 €

Fiatalság, bolondság


Te mindig betartod a szabályokat? Négy középiskolás lány egyike az év eleji iskolai rendezvényről eltűnik. A rendőrség kezdeti sikertelenségei után a három barátnő saját nyomozást indít, hogy felderítsék hova tűnhetett el a barátnőjük. Nyomozz együtt te is a lányokkal, és derítsd ki, mi történt egyikőjükkel.
U dodávateľa
5,48 € 5,77 €

Katona a határon 2.0


Halász Ottó éppenséggel azt az irodalmat műveli, amelyiket egy jó, öreg, sokat látott doktor akár kúraként felírhatna az embernek. Ha az élet árnyoldalait, elkeserítő mivoltát rajzoló könyvet keres a Nyájas Olvasó, akkor tegye le ezt a kötetet - nem alkalmas elkeseredésre. Halász Ottó, mint előző kötetében is, egy kicsi, Dráva-menti faluba visz bennünket. Csak remélni lehet, hogy az ilyen kisközösség mára nem veszett el teljesen, hogy van hely, ahol a részeges, borzasztóan viselkedő tábornokot mosollyal fogadják be; a "cigány" nem szitokszó; a rendőr tulajdonképpen a barátunk, s csakis a maga módján tesz rendet; a katona pedig nem öl, hanem horgászik, bár hallevest rosszul főz. Akinek ismerős ez a vidék, a régi barát újbóli megpillantásának örömével olvashatja a könyvet. Akinek újdonság, aki sohasem járt felé, annak megnyugszik a lelke a sorokból áradó csöndes, békés derűtől. Bíró Zoltán István író, újságíró
U dodávateľa
7,63 € 8,03 €