! Doprava ZADARMO už od 20 € !
  • Počet strán: 64
  • Väzba: mäkká, brožovaná
  • EAN: 9788082540843
  • Jazyk: slovenský
  • ISBN: 978-80-8254-084-3

Pečieme na sviatky bez lepku

Katarína Olejárová

Vyhýbate sa lepku, ale túžite po nadýchaných sviatočných koláčoch? Táto malá šikovná kuchárka je plná skvelých receptov bez lepku, vďaka ktorým budú vaše sviatočné dni ešte sladšie, voňavejšie a chrumkavejšie. Nájdete v nej tradičné recepty, ale aj skvelé nové koláčiky, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek, nielen na sviatky. Od lineckého pečiva, cez medovníky, orechové, mandľové, čokoládové, škoricové, marcipánové, mrkvové či lekvárové, budete môcť napiecť a vychutnať bez obáv o zdravie akékoľvek sviatočné dobroty.

Ukážka

Mandľové guľôčky so sušenými marhuľami

Čas prípravy: 40 minút
Suroviny na 24 kusov
150 g sušených marhúľ
150 g olúpaných mandlí
150 g strúhaného kokosu
100 g medu
1 lyžička vanilkovej esencie
Na obalenie:
čokoládová poleva
pražené mandľové plátky
kakao
strúhaný kokos
nasekané orechy či pistácie
drvené lyofilizované maliny

Postup:
1 Marhule prepláchneme teplou vodou a namočíme do studenej vody asi na 4 hodiny. Potom ich scedíme a pomelieme na strojčeku na mäso spoločne s olúpanými mandľami.
2 Do hmoty pridáme kokos, med a vanilkovú esenciu. Prepracujeme na pevnú hmotu a rozdelíme na 24 kúskov.
3 Z každého kúska hmoty vymodelujeme guľôčku a necháme ich schnúť asi hodinu pri izbovej teplote.
4 Nakoniec guľôčky namočíme do rozpustenej čokoládovej polevy a povrch posypeme polámanými mandľovými lupienkami. Alebo guľôčky obalíme v nasekaných orechoch, kokose, kakaovom prášku či v kúskoch mrazom sušených malín.
  • Počet strán: 64
  • Väzba: mäkká, brožovaná
  • EAN: 9788082540843
  • Jazyk: slovenský
  • ISBN: 978-80-8254-084-3

Vyhýbate sa lepku, ale túžite po nadýchaných sviatočných koláčoch? Táto malá šikovná kuchárka je plná skvelých receptov bez lepku, vďaka ktorým budú vaše sviatočné dni ešte sladšie, voňavejšie a chrumkavejšie. Nájdete v nej tradičné recepty, ale aj skvelé nové koláčiky, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek, nielen na sviatky. Od lineckého pečiva, cez medovníky, orechové, mandľové, čokoládové, škoricové, marcipánové, mrkvové či lekvárové, budete môcť napiecť a vychutnať bez obáv o zdravie akékoľvek sviatočné dobroty.

Ukážka

Mandľové guľôčky so sušenými marhuľami

Čas prípravy: 40 minút
Suroviny na 24 kusov
150 g sušených marhúľ
150 g olúpaných mandlí
150 g strúhaného kokosu
100 g medu
1 lyžička vanilkovej esencie
Na obalenie:
čokoládová poleva
pražené mandľové plátky
kakao
strúhaný kokos
nasekané orechy či pistácie
drvené lyofilizované maliny

Postup:
1 Marhule prepláchneme teplou vodou a namočíme do studenej vody asi na 4 hodiny. Potom ich scedíme a pomelieme na strojčeku na mäso spoločne s olúpanými mandľami.
2 Do hmoty pridáme kokos, med a vanilkovú esenciu. Prepracujeme na pevnú hmotu a rozdelíme na 24 kúskov.
3 Z každého kúska hmoty vymodelujeme guľôčku a necháme ich schnúť asi hodinu pri izbovej teplote.
4 Nakoniec guľôčky namočíme do rozpustenej čokoládovej polevy a povrch posypeme polámanými mandľovými lupienkami. Alebo guľôčky obalíme v nasekaných orechoch, kokose, kakaovom prášku či v kúskoch mrazom sušených malín.
menej

book

206 206 kníh na sklade ihneď k odoslaniu

wallet

Poštovné zadarmo pre nákupy od 20€

store

Rezervácie v 61 kníhkupectvách


Hodnotenia (0)

0

Odporúčania