Elek Benedek

autor

Mese, mese, meskete, minden hétre egy mese


Benedek Elek meséiben az egész élet, az emberiség egész történelme benne van. A rémségekkel, gonoszságokkal szemben ott van a segítség, a csodák, a jóság, a hűség világa. (...) A mesékben megörökített népet még Isten örök törvényei vezetik, nem ismerik a relativitást. Ebbe a kiszámítható, élhető világba vezetnek vissza a népmesék, amelyekről -ha figyelmesen végignézzük a képeket- megállapíthatjuk, hogy nem mesék ezek, hanem a való élet lényegét megragadó történetek, arról szólnak, hogy aki hinni, remélni és szeretni tud, méltó a csodára. A mesék képi megformálása igazodik a valósághoz, ezzel arra ösztönzi a mesélőket és a mesehallgatókat egyaránt, hogy olvasás vagy mesehallgatás után a képekről saját szavaikkal tovább örökíthessék a meséket, tanuljanak meg újra mesélni, hinni, remélni és szeretni.
Vypredané
2,85 € 3,00 €

Többsincs királyfi és más mesék


Megáll a koldusasszony a bölcsek előtt, s mondja - Olyan nevet akarnak adni a királyfinak, amilyen nincs több a világon? No, bizony kár azon törni a fejüket. A királynak egyetlenegy fia van, akkor annak Többsincs az illendő neve. Összenézte k a bölcsek, elmosolyodnak, hajtogatják a fejüket, s mondják: - Ez bizony jó név. Mondja a király is: - Szívem szerint szóltál, te koldusasszony, legyen a fiam neve Többsincs. Annyi aranyat s ezüstöt adott nagy örömében a koldusassz onynak, hogy holtig urasan élhetett belőle. Így kapta nevét a hős királyfi, aki a többi mese ifjaival együtt bátran megküzd ezer veszéllyel és bebizonyítja, hogy érdemes nevére.
Vypredané
10,93 € 11,50 €

A csúnya királyfi és a szép királykisasszony


Benedek Elek meglepően modern meséje egy csúnya királyfiról, akit először kikosaraz a szép királykisasszony. Ám a királyfi furfangos módon, álruhát öltve, mégis elnyeri a királykisasszony kezét.
Vypredané
8,04 € 8,46 €

A varjúkirály és más mesék


Az illusztrált kiadvány megidézi a nagy mesemondó, Benedek Elek alakját, meséinek ízes nyelvezetét, eredeti stílusát. A könyv lapjain nemcsak a jól ismert népmesehősökkel, a szépséges királykisasszonnyal, a vasorrú bábával vagy a griffmadárral találk ozhatunk, de megismerhetjük a székely népmesék világának szereplőit is: a huncut kecskét, a kővé vált királyt, a gazdáját éhhaláltól megmentő kiskakast, a csodafarkast és a szegény ember teheneire szemet vető varjak királyát. Az utazást Benedek Elek meséinek varázslatos világába Bányai Éva illusztrációi teszik emlékezetessé.
Vypredané
11,69 € 12,31 €

Világszép Sárkány Rózsa Színes magyar népmesék I.


A kötetben olvasható mesék: -Az aranyhal -A szélvári csudavirág -A szegény ember szőlője -A mindent járó malmocska -A kerek kő -A király nyulai -Hammas Jutka -János diák -A sündisznó -Napleánya királykisasszony -Hajnal -Tündér Erzsébet -Világszép Sár kány Rózsa A(z) Világszép Sárkány Rózsa Könyv szerzője Benedek Elek.
Vypredané
6,91 € 7,27 €

Gyöngyvirág Palkó


Ott sem volt, itt sem volt, de valahol mégis volt, volt egyszer egy király, s annak egy akkora fiacskája, mint egy ütés tapló; Palkó volt a neve. Búsult a király éjjel-nappal, sóhajtozott: Istenem, istenem, kire hagyjam az országomat. Elveszik ettől a csöppnyi gyermektől, bizonyosan el. Búsult a királyné is, sírt éjjel-nappal, s egyszer csak olyan beteg lett a sok sírástól, hogy hívatták a csudadoktorokat: egy sem tudta meggyógyítani. Mikor a halála órája közeledett, hívatja a királyné az urát, s mondja neki: -Lelkem-uram, ha meghalok, temettess a kertbe, s a síromra ültess egy szál gyöngyvirágot. De őriztesd jól, nehogy ellopják, mert ha ellopják, még a sírban sem lesz nyugodalmam...
Vypredané
5,11 € 5,38 €

Arany mesekönyv


Benedek Elek születésének 150. és halálának 80. évfordulója alkalmából a Scolar Kiadó különleges mesesorozattal tiszteleg a "mesemondók mesemondója" meséit összegyűjtő Csudalámpa négy kötetét: az Arany, Ezüst, Kék és Piros mesekönyvet tervezzük kiadni. Az Arany mesekönyv 2009 gyermeknapjára örvendezteti meg a gyerekeket, az Ezüst mesekönyv pedig igazi karácsonyi meglepetés lehet a kicsiknek. A Kék és a Piros mesekönyv a 2010-es év meglepetése lesz. Az Arany mesekönyv illusztrációit, tipográfiáját Kapala Györgyi képzőművész készítette. A színes és fekete-fehér képek igazi mesevilágba, a tündérek, pillék, mesemanók és fehér paripás királyfiak csodaországába repítik - persze meseszőnyegen - a gyerekeket. A gyermeki fantáziát igazi szárnyalásra készteti a klasszikus-titokzatos mesekönyvek világát felidézni kívánó kötet, mely vállaltan törekszik mind tartalmában, mind küllemében szemben úszni az árral: nem csilli-villi, rágógumi szagú könyvet, hanem igazi értéket kell adni - már kisgyermekkortól.
Vypredané
16,07 € 16,92 €

A rászedett ördög


A kötetben olvasható mesék: -Kígyó Darvitéz és Tatárvitéz -Három nemeslegény -Venturné -Melyik és többet? -A rászedett ördög -A vörös tehén -Jégország királya -Az aranygyapjas kosok -A tűz -A szegény ember kakasa
Vypredané
4,37 € 4,60 €

Üssed, üssed, botocskám!


Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon túl, az Óperenciás-tengeren innét volt, volt egyszer egy szegény favágó ember. Hajnaltól estélig vágta a fát az erdőben, de az ebédje s a vacsorája száraz kenyér volt s a bele...
Vypredané
4,37 € 4,60 €

A táltos kecske


Egyszer volt, hol nem volt, nem is erőst messze, csak Galambfalván, volt egy dali pásztorlegény. Nem volt ennek a legénynek semmi egyebe, csak egy huncut táltos kecskéje... A(z) A táltos kecske (Könyv) szerzője Benedek Elek.
Vypredané
4,37 € 4,60 €

Három zsák ravaszság


Rókáné komámasszony és sündisznó asszonyság szőlőt lopni indul. Abban bíznak, hogy ha bajba is kerülnek, szorult helyzetükből kisegíti majd őket Rókáné nagy ravaszsága. De vajon mire elég három zsák ravaszság? Ki tud-e szabadulni a csapdába esett róka, vagy a kicsi sündisznótól kell segítséget kérnie? A híres mesemondó, Benedek Elek rajongói ezúttal a vidám, játékos vagy éppen elgondolkodtató tanulsággal szolgáló állattörténetek hőseivel ismerkedhetnek meg. Kacor király, Mackó koma, Holló úr és Egerecske kalandjai elevenednek meg a könyv lapjain, hogy esti mese formájában szórakoztathassák a legfiatalabb korosztályt. Bányai Éva illusztrációinak köszönhetően az állathősök szinte életre kelnek, hogy újra elvarázsolhassanak kicsit és nagyon egyaránt.
Vypredané
10,59 € 11,15 €

Világszép sárkány rózsa - Színes magyar népmesék I. - Hangoskönyv (MP3 formátumú CD)


A kiadvány az alábbi meséket tartalmazza: - Az aranyhal - A szélvári csudavirág - A szegény ember szőlője - A mindent járó malmocska - A kerek kő - A király nyulai - Hammas Jutka - János diák - A sündisznó - Napleánya királykisasszony - Hajnal ... Folytatás ›› - Tündér Erzsébet - Világszép Sárkány Rózsa A(z) Világszép Sárkány Rózsa - Színes magyar népmesék I. - Hangoskönyv (MP3 formátumú CD) (Hangoskönyv) szerzője Benedek Elek.
Vypredané
5,81 € 6,12 €

Székelyföldi mondák és mesék


Benedek Elek saját gyűjtésű meséiből és mondáiból válogat e kötet, melyek Székelyföldhöz kötődnek. Nevezetes helyek, régmúlt személyek és csodás lények történeti elevenednek meg a lapokon, a jó és a rossz örök harcának tükrében. A nagy mesemondó egyedi előadásmódja hős királyfik, világszép királykisasszonyok, gonosz és jó tündérek, ördög szántotta vidékek, hatalmas várak és sziklák, titokzatos folyók és tavak, mesebeli üveghegyek és selyemrétek csodálatos világát vetíti elénk. A felejthetetlen történeteket Sárkics György hangulatos illusztrációi kísérik.
Vypredané
9,10 € 9,58 €

Többet ésszel mint erővel - Benedek Elek meséi 8.


Réges-régen az oroszlán a vaddisznóval meg a farkassal barátságot kötött, s a három jó barát együtt indult szerencsét próbálni. Amerre csak elhaladtak, jaj volt mindenféle oktalan állatnak. S mert maguknál erősebbre sehol sem akadtak, roppant mód elbizakodtak...
Vypredané
4,37 € 4,60 €

Világszép Ilonka - Benedek Elek meséi 7.


Volt egyszer egy szegény ember, s annak egy leánya. Ez a leány olyan szép volt, hogy messze földről csodájára jártak. A szépségéért el is nevezték Világszép Ilonkának…
Vypredané
4,37 € 4,60 €

A tülökvár


Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon innét, az Óperenciás-tengeren túl, ahol a kis kurta farkú malac túr, túlonnan túl, még azon is túl, volt egyszer egy király. Ennek a királynak annyi vára volt, hogy szerét számát sem tudta már. Egyszer, amint ott üldögélt a palotája tornácán, elkezdette számolgatni, sorolgatni, hogy mi mindenféle vára van neki...
Vypredané
4,37 € 4,60 €