Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Historické romány strana 23 z 107

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Smlouva s hraběnkou


Madelyn odmala žije na hradě, který se od středověku vůbec nezměnil. Má před sebou úkol – splnit poslední přání výstředního otce a provdat se za šlechtice Jacka Ransoma! Jack její pozvání přijímá a domnívá se, že mu Madelyn zadá nějakou práci. Peníze si potřebuje vydělat, protože jeho otec a bratr rodinný majetek prohýřili. Jenže ho tu nečekají jen středověké interiéry a starobyle oblečená hradní paní, ale i poměrně dost překvapující návrh, jež mu úplně změní život…                                                                                        
Na stiahnutie
5,34 €

Dopis slečny Sophie


Sophronia Lattimorová svou šanci na lásku již propásla a musí se spokojit s nenápadnou rolí gardedámy. Když svými radami zachrání jednoho z lordů před nešťastným manželstvím, stane se v očích londýnské smetánky neocenitelnou rádkyní pro milostné vztahy. Jak si ale poradí s vlastní touhou po lásce?
Na stiahnutie
8,09 €

dostupné aj ako:

František Štěpán Lotrinský


František Štěpán Lotrinský, muž stojící ve stínu své slavné ženy, anebo císař Svaté římské říše, úspěšný pod­nikatel a rovnocenný partner? Silný muž, toužící po klidu, milující manžel a otec, anebo slaboch, který utíkal ke svým koníčkům, blízkým přátelům a milenkám, či snad geniální obchodník? Prosadit se vedle osobnosti typu Marie Terezie není snadné a může to být o to těžší, když je vaše manželka jednou z nej­významnějších panovnic Evropy. Marie Terezie byla tempe­ramentní, sebevědomá žena, která nedovolila, aby někdo za­sahoval do jejích rozhodnutí, a to nejen v životě rodinném, ale hlavně v oblasti politiky. František Štěpán se jí na tomto poli nemohl rovnat, proto hledal jiné uplatnění. A byl úspěšný. Projevil se jako velmi talentovaný podnikatel, který několikrát zachránil státní kasu a svou manželku před bankrotem. Byl to pozoruhodný člověk, který nehýbal s historií ani se do ní nezapsal velkými hrdinskými činy, byl mužem v pozadí, který skrytě a úspěšně tahal za nitky velké politiky. V tomto strhujícím historickém románu se dozvíte, zda je možné pozměnit oblíbený citát a tvrdit, že za každou úspěšnou ženou stojí muž.
Na stiahnutie
13,32 €

dostupné aj ako:

Harro a Libertas


V dubnu 1933 SS zatýká a těžce týrá Harro Schulzeho-Boysena, třiadvacetiletého vydavatele nezávislého časopisu Gegner. Jeho blízký přítel, žid Henry Erlanger, mučení nepřežije. Od té chvíle Harro pomýšlí na pomstu. Když v roce 1934 potká Libertas, pocházející ze starobylého německého šlechtického rodu, jež pracuje u filmové společnosti Metro-Goldwyn-Meyer, nezačne se odvíjet jen příběh jich dvou. Z mnohostranných kontaktů se postupně vytvoří síť přátelských a odbojových kruhů, které se stavějí proti nacistickému teroru. K více než sto padesáti bojovníkům hnutí odporu patří dělníci, zaměstnanci, intelektuálové, umělci, mladší i starší. Dvě pětiny jsou ženy – což je v německém odboji vzácnost. Až do svého odhalení zvláštní komisí gestapa „Rote Kapelle“ (Rudá kapela) koncem léta 1942 Harro a Libertas podporují se svými přáteli židy a politicky pronásledované, šíří letáky, podnikají senzační akci s nalepováním lístků. Obzvlášť nebezpečnou aktivitou jsou tajné informace Harro Schulzeho-Boysena a Arvida Harnacka z ministerstva letectví a hospodářství Spojencům. Libertas a Harro zároveň žijí otevřeným životním a milostným stylem a odmítají se vzdát svobody a podřídit se rigidní nacistické morálce i v intimním soužití.
Na stiahnutie
15,64 €

Zuzanin dych


Čo všetko udrží človeka nažive...Sú traja. Spočiatku deti. Svet je v rovnováhe. Neskôr sa všetko zmení. Ona miluje jedného z nich, ju milujú obaja. Zuzana Liebeskindová je dcéra cukrovarníka. Nič jej nechýba, životom kráča ľahko, obklopená láskou. Vo vzduchu sa vznášajú vlákna prepáleného cukru. Tridsiate roky dvadsiateho storočia v malom českom mestečku Holašovice sú sladké.Zuzana začne dospievať až počas nemeckej okupácie. Bolestne vrastá do dejín a dejiny do nej. Keďže má židovský pôvod, jej osud je predurčený. Transport. Koncentrák. Zuzanini priatelia Hanuš a Jan zostávajú v Holašoviciach. Ich cesty sa však rozchádzajú. Po vojne sa Zuzana vracia z koncentračného tábora, ale straty sú väčšie, než čakala.Dokáže po tom všetkom, čo prežila, ešte milovať? A má vôbec na výber?
Na stiahnutie
9,70 €

dostupné aj ako:

Špicl Páně 955


SVATÝ VÁCLAV JE MRTEV. BITVA O OSUD ČESKÉ ZEMĚ ZAČÍNÁ… Konec prvního tisíciletí našeho letopočtu není jednoduchá doba. Druhý muž českých zemí Martin z Wartberka se snaží usmířit východofranského krále Otu s knížetem Boleslavem. Otovi hnula žlučí nejenom nešťastná Václavova bratrovražda, ale také – a to především – neplacení tributu. A Boleslavovi zase popleněné pohraničí a vypálená hradiště i hrozba interdiktu. Cožpak se ale mohou dva křesťanští panovníci takto přít v předvečer vpádu uherských kmenů? A do toho to proroctví. To zpropadené proroctví! „Třikráte Čechy zachrání Říši, třikráte jí budou vládnout…“ A pak, pak co? Kdož ví. Omdlel, ten kněz, než to stihl dopovědět.
Na stiahnutie
10,39 €

dostupné aj ako:

Kráľovná jeho srdca


Píše sa rok 1531. Chlad neskorej jesene prináša rozuzlenie príbehov okolo Sophie de Marginel, ktorá sa len pred pár mesiacmi objavila vo Francúzsku. Každému, kto ju počas jej putovania stretol, zasiahla do života, pretože jej tajomstvá, sú predovšetkým ich vlastnou minulosťou, ktorú by väčšina zo zúčastnených najradšej nechala spať. Podarí sa záhadnej kráske Sophie nájsť všetko, čo hľadá, aby s pokojom v duši mohla kráčať do budúcnosti? Alebo jej okolnosti opäť zabránia, aby zistila viac, aby návrat do rodnej krajiny vôbec prežila? Podarí sa markízovi de Pays-Rouge nájsť svoju chovanicu včas, aby tým vlastne zachránil sám seba? Príjme pomoc Spoločenstva psa a raz a navždy sa postaví zoči-voči svojim vlastným démonom? Dokáže sa konečne kráľova sestra Marguerite Navarská zmieriť s osudom, ktorý nemôže zmeniť? A kde sa napokon skončí cesta falošného mnícha, ktorý stratil pamäť? Alebo dobre skrývaná krutosť vojvodu de Guisé a jeho podlé intrigy zničia úplne všetkých, ktorí sa mu dostali do cesty? Odpovede prináša Kráľovná jeho srdca, záverečný 5. diel historicko-dobrodružnej ságy SOPHIE, v poradí štrnásta kniha od Martiny Monošovej.
Na stiahnutie
12,90 €

dostupné aj ako:

Northangerské opatství


Módní lázeňské město před dvěma sty lety: sem si jezdili angličtí otcové léčit v horkých pramenech klouby stižené dnou a spolu s manželkami uvádět dcery do společnosti s cílem upoutat zájem vyhlédnutých ženichů. Hrdinky příběhu, upřímná, naivní mladičká Catherine a její mazaná přítelkyně Isabella, si toto své poslání zpestřují četbou strašidelných gotických románů a jejich rekvizity vidí na každém kroku. Tato situace nabízí Jane Austenové skvělou příležitost rozehrát svůj typický smysl pro humor a ironický vtip.
Na stiahnutie
11,49 €

Dieťa vojny


Vojna ju pripravila o celú rodinu. Stretne sa ešte niekedy so synom? Osud Clary Knightovej určuje vojna. Počas prvej svetovej vojny osirie a stane sa ošetrovateľkou. Zamiluje sa do jedného zo svojich pacientov, indického lekára, ktorý však odíde z jej života. Náhodou sa s ním stretne cestou do Indie a prijme jeho ponuku spolupracovať s ním ako zdravotná sestra. Dojímavý román o mocnom pute medzi matkou a jej dieťaťom a o zrade, ktorá ovplyvní celé generácie.
Na stiahnutie
13,40 €

dostupné aj ako:

Kráľovnin sľub


Izabela je iba mladé dievča, keď sa nevedomky stane pešiakom v sprisahaní proti svojmu nevlastnému bratovi kráľovi Enriquemu. Kráľ intrigy odhalí a Izabelu drží v zajatí. Dievča je však pevne odhodlané zabezpečiť si korunu a vydať sa za muža, ktorého miluje – aragónskeho princa Ferdinanda, hoci kráľ ju sľúbil portugalského kráľovi Afonsovi, aby si zabezpečil spojenectvo. Izabela však s kráľom rozohrá smrteľne nebezpečnú hru a napokon ako sedemnásťročná nastúpi na trón v Kastílii, najmocnejšom kráľovstve v Španielsku. S Ferdinandom Aragónskym spoja svoje ríše a túžia vybudovať jednotné, mocné kráľovstvo. Keď im však Maurovia z juhu z Granady vyhlásia vojnu, vypukne tvrdý a zradný boj proti starovekému protivníkovi, ktorý preverí všetko Izabelino odhodlanie, odvahu a húževnatú vieru vo svoj osud.
Na stiahnutie
10,49 €

Quo Vadis


Vo svojom najslávnejšom románe Quo Vadis, ktorý sa odohráva na pozadí vlády cisára Nera, opisuje Henryk Sienkiewicz ľúbostný príbeh rímskeho patricija a vojaka Vinicia a kresťanky Lýgie. Mladík sa uchádza o priazeň mladej barbarky, nie práve šikovne a nie práve vhodne, následkom čoho sa Lýgia ocitá na dvore pološialeného Nera. Obaja musia prekonať veľa prekážok, aby sa napokon znova našli a Vinicius musí neraz riskovať všetko, aby zachránil ženu, ktorá ho zmenila a ktorú nadovšetko miluje. Román sa stal zanedlho po svojom prvom vydaní bestsellerom a jeho popularita pretrvala do dnešných dní. Kritika vyzdvihovala okrem nepopierateľne strhujúceho príbehu aj historickú akurátnosť, s akou opísal cézarov dekandentný dvor, bežný život Rimanov, začiatky kresťanskej cirkvi i prenasledovanie jej príslušníkov.  Okrem Vinicia, Lýgie, apoštola Pavla, Petra, arbitra elegancie Petronia či Nera sa v ňom môžeme stretnúť s pestrým panoptikom vedľajších postáv, či už reálnych alebo vymyslených.  Henrykovi Sienkiewiczovi udelili v roku 1905 Nobelovu cenu za literatúru, na čom malo zásadný podiel práve napísanie románu Quo Vadis. Román vychádza v novom slovenskom preklade a s doslovom, ktorý sa venuje historickým reáliám Ríma počas panovania cisára Nera.
Na stiahnutie
12,90 €

dostupné aj ako:

Kateřina z Poděbrad


Mladičká Kateřina z Poděbrad je provdána za uherského krále Matyáše Korvína. Její dvojče, saská vévodkyně Sidonie, jí závidí postavení královny, dokonce ji v hádce zraní. Když jede do Uher sestřino zranění vysvětlit, tváří v tvář krásnému Matyášovi ztratí odvahu i chuť přiznat, kdo je. Zastoupí sestru po jeho boku... i v jeho loži.
Na stiahnutie
8,09 €

dostupné aj ako:

Železná rukavice


Ondřej z Rohatce se usadil na hradě Jenčov, který dostal od markraběte Karla se služby, jenž mu prokázal při tažení v Itálii. Avšak ne všichni jsou z takového stavu nadšeni. Co je asi může k tomu bezvýznamnému zboží přitahovat? A proč musí kvůli tomu umírat lidé? Jsou to ložiska železné rudy, nacházející se na pozemcích náležejících k Jenčovu. A tak se křivoklátský purkrabí Chval z Valdéře nezastaví před ničím, co by mu dopomohlo k získání onoho zboží. Přesvědčí krále Jana Lucemburského, aby darovací listinu jeho syna markraběte Karla zneplatnil. Poslechne Karel, jehož vliv a oblíbenost v království neustále stoupá, svého otce?
Na stiahnutie
7,95 €

dostupné aj ako:

V očiach pomstiteľa


Po románoch V rukách nepriateľa a Na želanie kráľa vrcholí škótska séria Kristíny Brestenskej treťou časťou s názvom V očiach pomstiteľa. Autorka nás v nej prenesie na magické, legendami opradené ostrovy Eigg a Skye, kde sa odohráva pútavý dobrodružno-romantický príbeh o láske, nezmyselnej nenávisti a pomste, inšpirovaný skutočnými historickými udalosťami. Keď na ostrov Eigg vtrhnú dobyvatelia zo znepriateleného klanu, Nessa sa ukryje v diere medzi skalami. Alexander MacLeod sa pridal k strýkovej výprave s cieľom pomstiť smrť jeho mužov, no ani vo sne by mu nenapadlo, že na protivníkovom území natrafí na vystrašenú mladú ženu a... na lásku. Stačil však jediný pohľad do hlbokých očí, aby pozmenil svoje úmysly a odplatu nahradila snaha o záchranu tajomnej neznámej. Lenže na ceste za vytúženým šťastím stojí priveľa prekážok – nielen dlhoročná nenávisť medzi klanmi, ale aj Nessina strata pamäti a hrozba odhalenia jej pravej totožnosti. Alexander je však odhodlaný ochrániť Nessu pred hroziacim nebezpečenstvom, a to i napriek nesúhlasu rodiny a možnosti, že Nessa si jedného dňa spomenie, kto bol v skutočnosti muž, čo ju ohrozoval na jej rodnom ostrove...
Na stiahnutie
10,00 €

dostupné aj ako:

Pán a jeho nevesta


Alasdair Penhallow je zarytým starým mládencom. Staroveký zákon jeho klanu mu však káže oženiť sa, inak bude prísne potrestaný. Keďže dlho so ženbou otáľal, musí si teraz manželku nájsť za tridsaťpäť dní. Čas plynie, budúca nevesta nikde, a keď už začína strácať nádej, cestu mu skríži osud v podobe Fiony.Neskrotná a svojhlavá Fiona vie, ako bolí sklamanie v láske a zaumienila si, že svoje srdce už nikomu nedá. Manželstvo z rozumu s Alasdairom je pre ňu bezpečná voľba. Jedného dňa si však uvedomí, že odolávať manželovej odhodlanosti a vášnivej povahe je možno nad jej sily. Dovolí si opäť sa zamilovať? A čo ju to bude stáť?
Na stiahnutie
9,70 €

dostupné aj ako:

Ženy zo zámku Lafayette


Epická historická sága založená na skutočnom príbehu o výnimočnom zámku Lafayette v srdci Francúzska a o ženách, ktoré sú s ním spojené. Osirelú učiteľku z II. svetovej vojny, bohabojnú šľachtičnú z osemnásteho storočia a nekonvenčnú prominentku z prvej svetovej vojny spája jedno meno – markíz de Lafayette. Tento rozsiahly román vykresľuje búrlivú históriu francúzskych dejín, ktoré sa viažu k zámku Lafayette, jedinečným a podmanivým spôsobom. Dômyselnosť diela tkvie aj v tom, že dve z troch hrdiniek sú skutočné historické postavy.
Na stiahnutie
21,90 €

dostupné aj ako:

Nebeská koruna


Strhující historický román, živý obraz středověku, plný emocí a napětí. Poutavě psaný a současně historicky věrný román zavede čtenáře do období bojů o Svatou zemi, jež se staly střetem dvou nejvýznamnějších rytířů západního a východního světa: krále Richarda Lví srdce a sultána Saladina. Na pouť do Jeruzaléma se vydává také dívka Aveline. Dramatické okolnosti ji donutí k převleku za lučištníka Averyho. Poté, co je zraněna v bitvě, se musí svěřit ranhojiči Étiennovi. I on zápasí o spravedlnost a uznání. Podaří se jí s jeho pomocí dojít až ke Kristovu hrobu a očistit svou duši od smrtelných hříchů? Nepřítel totiž nečíhá za hradbami obléhaného města, ale i ve vlastních řadách. Juliane Stadlerová dokáže díky své profesi historičky věrně popsat drsné poměry v křižáckých armádách, život prostých poutníků i práci středověkých ranhojičů. Předchůdci dnešních lékařů si dokázali poradit i ve zdánlivě bezvýchodných situacích.
Na stiahnutie
13,39 €

dostupné aj ako:

Nástrahy minulosti


James, mladík z chudých poměrů, se stane pravou rukou obchodního magnáta Henryho Malverna. Pracovitý a pokorný James se tím ale zároveň dostane do společnosti živené intrikami a bojem o moc. Jamesovu kariéru ohrozí ničivý požár i komplikovaný vztah s Henryho dcerou Alexis, které se kdysi nesměle dvořil.
Na stiahnutie
10,49 €

dostupné aj ako:

Zrada Bílé růže


Když bylo Natálii sedm let, uprchla spolu s rodiči před Stalinovou krutovládou do Německa. Iluze o svobodném životě se rozplynula hned poté, co se k moci dostal Hitler. V létě 1942 se v Mnichově začnou objevovat letáky poukazující na zločiny nacistů vůči Židům. Natálie ví, kdo za nimi stojí, a neváhá se k odboji přidat, přestože jí hrozí nebezpečí i od těch, kterým důvěřuje nejvíc.
Na stiahnutie
9,29 €

dostupné aj ako:


Historické romány netreba dlho predstavovať. Kto by nemal rád príbehy odohrávajúce sa v časoch dávno, aj nie až tak dávno minulých. Ponorte sa do najkrajších historických príbehov pre ženy, ale aj pre mužov a nechajte sa uniesť od každodenných problémov. Nájdete tu top najnovšie historické romány od Lucindy Riley či Julie Quinn, alebo Jany Pronskej ale aj klasiku od Jane Austen alebo Ericha Maria Remarquea