! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Historické romány strana 19 z 107

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Vídeňská krev


Vídeň 1908. Ačkoli Fanny Goldmannová vystudovala medicínu, pracuje pouze jako pomocnice při pitvách v ústavu soudního lékařství. Jednoho dne asistuje ohledání mrtvého bezdomovce a všimne si, že není všechno tak, jak policie uvádí. Rozhodne se tělo tajně pitvat. Pátrání ji přivede na stopu zločinů, jež sahají až ke smetánce z nádherných vídeňských paláců.
Na stiahnutie
9,29 €

Kráľovnin šašo


Románová séria o Tudorovcoch pokračuje šiestym dielom. Židovské dievča Hannah na úteku pred inkvizíciou prichádza na anglický kráľovský dvor, kde ju s tajnou úlohou poslal Robert Dudley, gróf z Leicesteru, obľúbenec kráľovej nemanželskej dcéry Alžbety. Hannah má prezlečená za šaša sledovať princeznú Máriu, dedičku kráľovského trónu. Máriina sestra Alžbeta striehne na každý sestrin krok a túži po jej smrti. Hannah sa takto dostáva do zložitého nepriateľského vzťahu medzi súperiacimi dcérami Henricha VIII. a váha medzi náklonnosťou k Robertovi Dudleyovi a povinnosťami k svojej rodine.
Na stiahnutie
11,99 €

dostupné aj ako:

Právo krvi a železa


Temný príbeh plný bolesti a vášne z čias kolísky európskych národov v tajomnom období 6. – 7. storočia od autorky obľúbeného historického románu Oheň v srdciach. Hoci Slovania boli v podriadenom postavení voči Avarom, v Európe spolu tvorili nepremožiteľnú obávanú silu, ktorej okolité národy nedokázali vzdorovať. Preto mocnejúca Franská ríša nezaváha, keď kráľa Chlotara II. a jeho syna Dagoberta I. osloví byzantský cisár Herakleios s naliehavou prosbou o spoluprácu: s Avarmi a so Slovanmi treba zatočiť a vraziť medzi nich klin, pretože rozdelení nebudú takí silní a konečne sa s nimi dokážu porátať. Majú v rukách silnú zbraň: Malykeia, jediného žijúceho potomka posledného antského vládcu Musokia. A tak v roku 623 prichádza do Devínskej brány, významnej križovatky obchodných ciest na sútoku riek Dunaja a Moravy, výprava diplomatických vyslancov v prestrojení ako kupecká karavána na čele s mladým franským kupcom Samom. Výprave velí veliteľ Dervan so zlobou v duši a s nenávisťou k barbarom, pretože pri slovansko-avarskom vpáde na územie jeho domoviny v Bavorsku ako dieťa prišiel o celú rodinu a bol svedkom ich vražedného vyčíňania. Spočiatku nie je jasné, ako majú splniť kráľovský a cisársky rozkaz, ale keď vyslanci spoznajú najnezvyčajnejšiu princeznú, akú kedy videli, otvoria sa im brány do celkom nového, neznámeho sveta, aj brány do srdca. Nespútaná princezná Kazi je ako prírodný živel, dotkne sa srdca každého, kto sa s ňou stretne, a rúca nielen spoločenské normy, ale aj zvyčajný pohľad na svet. Príchod kupcov medzi Slovanov roztočí koleso osudu, a keď o niekoľko mesiacov odchádzajú späť do Francie, zanechávajú za sebou smrť, spúšť a chaos. Aby Slovania prežili, musia nadviazať nové spojenectvá. No ani táto cesta nebude ľahká. A princezná Kazi sa bude musieť vzdať toho, čomu prirodzene vládla – lásky... Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Na stiahnutie
20,90 €

dostupné aj ako:

Královská guvernantka


Píše se rok 1931 a mladičká Marion Crawfordová se vydává na zatím svou nejdelší cestu – z drsného Skotska ji vlak odveze daleko na jih, do královského sídla Royal Lodge, kde má celé léto sloužit jako guvernantka dvou mladých princezen – Lilibet a Margaret Rose Windsorových. Marion Crawfordová si brzy získá přízeň celé královské rodiny a stane se její nedílnou součástí. Se svým typicky skotským pragmatismem a smyslem pro spravedlnost je tou správnou osobou, které se mohou mladé princezny svěřovat. Místo jediného léta nakonec zůstane dlouhých osmnáct let. Společně s královskou rodinou prožívá divoké turbulence dvacátého století, přečká s nimi nečekanou abdikaci a nechtěný nástup na královský trůn, strasti druhé světové války i vzlety a pády první skutečné lásky. Když se čerstvě osmnáctiletá Lilibet zamiluje, nikdo z rodiny ani služebných nevěří, že by byl princ Filip vhodným chotěm budoucí královny Velké Británie. Tedy kromě Marion Crawfordové. Také Marion vstoupí do cesty láska a je proto rozhodnutá mladičkou Elizabeth podporovat v její snaze Filipa si vzít. Dokud totiž tento mladý pár nezíská od krále požehnání, Marion nemůže svůj post v královské rodině opustit. Následující roky jsou plné bolestného čekání a stupňujícího se napětí, když si Marion musí vybrat, na čí straně bude stát. V tu chvíli ještě netuší, že jednoho dne dojde ke zradě, která přeruší její pouto s královskou rodinou navždy…
Na stiahnutie
9,95 €

Polnočná ruža


Strhujúci príbeh indickej dievčiny Anáhity a jej rodiny sa odohráva v rozpätí štyroch generácií na dvoch kontinentoch – vo veľkolepom paláci indického maharadžu a v majestátnom šľachtickom sídle na juhu Anglicka. V čase najväčšieho rozmachu britského koloniálneho panstva v Indii nadviaže jedenásťročná Anáhitá zo vznešenej, ale chudobnej rodiny celoživotné priateľstvo s tvrdohlavou princeznou Indirou, privilegovanou dcérou indického maharadžu. Anáhitá sa postupom času stane jej oficiálnou spoločníčkou a krátko pred vypuknutím prvej svetovej vojny ju sprevádza na ceste do Londýna. Tu sa zoznámi s mladým dedičom veľkolepého panského sídla v južnom Anglicku Donaldom Astburym a jeho intrigánskou matkou. O osemdesiat rokov neskôr prichádza do sídla Astburyovcov filmový štáb, aby tam nakrútil historický film. Hlavnú úlohu zverili americkej filmovej hviezde Rebecce Bradleyovej. Jej mediálne sledovaný vzťah so slávnym hercom však prechádza krízou, preto privíta možnosť ukryť sa pred dotieravými novinármi a nakrúcať v odľahlom kúte Dartmooru. Práve v tom čase zavíta do schátraného sídla Anáhitin pravnuk Ari Malik, aby zistil, čo spája jeho indickú rodinu s potomkami tunajšej šľachty. Spolu s Rebeccou začnú odkrývať temné tajomstvá, ktoré odnepamäti prenasledujú rod Astburyovcov...
Na stiahnutie
19,95 €

Naveky


Dojímavý príbeh o zrade, láske a odvahe v najtragickejších časoch v dejinách Elisabetta, Marco a Sandro vyrastajú od detstva ako najlepší kamaráti. Elisabetta, krásne temperamentné dievča, sníva o tom, že sa stane spisovateľkou. Odvážny športovo založený Marco je syn profesionálneho cyklistu. Matematický génius Sandro zas pochádza z uznávanej židovskej rodiny. Detské priateľstvo postupne prerastie v lásku, Marco aj Sandro súperia o Elisabettino srdce. Jeseň 1937 im však vnesie do života nečakaný zvrat – Mussolini si upevní moc, spojí talianskych fašistov s Hitlerovými nacistami a zmení mnohé zákony, ktorými sa riadi život v krajine. Všetko, čo je trojici priateľov drahé – ich rodiny a vzájomné puto –, je vystavené nepredstaviteľnej skúške. Keď antisemitizmus zapustí v Taliansku korene a vypukne druhá svetová vojna, trojica mladých ľudí si uvedomí, že Mussolini bol len začiatok. Do Ríma vtrhnú nacisti a páchajú čoraz horšie zverstvá voči Židom. Tie napokon vyvrcholia strašnou zradou. Na pozadí týchto udalostí sa rozhoduje o osude Elisabetty, Marca, Sandra a ich rodín. Z anglického originálu Eternal (G. P. Putnam’s, USA 2021) preložila Zdenka Buntová.
Na stiahnutie
12,50 €

dostupné aj ako:

Dračie zuby


Píše sa rok 1876. Západ Spojených štátov amerických ešte stále obývajú indiánske kmene, no zlatá horúčka tam láka čoraz viac pri¬sťahovalcov a s nimi pribúdajú nové mestá, kde vládnu drsné zákony Divokého západu. Do týchto nebezpečných končín sa vydáva dvojica paleontológov posadnutých hľadaním dinosaurích skamenelín, ktorí sa navzájom osočujú, špehujú a robia všetko pre to, aby predstihli svojho soka. Ich súperenie sa neskôr stane známe ako Vojna o kosti.
Na stiahnutie
11,20 €

Krajčírka z Paríža


Pútavá a strhujúca cesta inšpiratívnym životom jednej ženy. Rosa Kusstatscherová vybudovala svetoznáme módne impérium vďaka schopnosti vytvoriť dokonalé oblečenie na každú príležitosť. Ale dnes večer, keď sa pripravuje na najdôležitejšie stretnutie svojho života, ju jej zvyčajná sebaistota opúšťa. Čo ju priviedlo k tomuto momentu? Zatiaľ čo sa snaží vybrať si vhodné šaty a správny odtieň rúžu, začína rozprávať svoj neuveriteľný príbeh. Príbeh chudobného vidieckeho dievčaťa z dediny vysoko v talianskych Alpách. O nacistickej okupácii a úteku pod rúškom noci. O nádeji a zlomenom srdci vo Švajčiarsku, o noblese a láske v Paríži. O ambíciách a žiali v Riu de Janeiro a o úspechu a sebapoznaní v New Yorku. O živote strávenom na úteku. Rosa však už viac utekať nebude.
Na stiahnutie
13,90 €

dostupné aj ako:

Noc s hrabětem


Když slečna Henrietta pouze ve společenských šatech uteče z domova a v třeskuté zimě se uchýlí do domu své sestřenice v zasněženém Kentu, netuší, co ji čeká. Hned první noc se nedopatřením ocitne v posteli, do které se předtím ke spánku uložil lord Hauxton. Nejraději by se hanbou propadla! Navíc následující ráno zjistí, že jsou spolu v domě odříznuti sněhem od okolního světa. Postupně odhalí, že odměřený a chladný muž skrývá citlivou duši. Henrietta má ovšem tajemství, které se nikdo nesmí dozvědět… ledaže by mu mohla svěřit pravdu, než roztaje sníh!  
Na stiahnutie
5,34 €

Pověst v ohrožení


Lady Cecily vždy kladla svou rodinu na první místo. Ale teď její život nabral nečekaný spád. Krátce po sobě se oženili oba její starší bratři a ona najednou ztratila postavení paní domu. I když svým bratrům přála štěstí, které je potkalo, sama se teď cítila nepotřebná a bez smysluplné budoucnosti. Na svatbě svého druhého bratra se seznámila se záhadným panem Grayem, který jí rozuměl i beze slov. Jeho bezedné černé oči ji uhranuly a Cecily s ním pocítila hluboké spojení, přestože je dělila nepřekonatelná společenská propast. Odváží se následovat své srdce, když doposud žila zcela bezúhonným životem?
Na stiahnutie
5,34 €

Karel IV. – Stíny minulosti


Po jednání s vévodou Albrechtem Habsburským v Budějovicích na podzim roku 1350 se Karel IV. účastní lovu v blízkosti Zvíkova. Mezi lovci, kteří se po skončeném honu sešli na shromaždišti, však král chybí. Pátrači ho najdou v bezvědomí, s přeraženou čelistí a poraněnou krční páteří. Stojí za zraněním náhoda, nebo něčí úmysl? Když je poblíž nalezena mrtvola venkovana, vybavená Habsburkovou pečetí, miska vah se pomalu vychyluje na stranu pokusu o královraždu. Velitel královy ochranné družiny Karel Rozoumek proto povolá na pomoc přátele a také se sám pouští do pátrání. Za zavřenou bránou hradu Zvíkov zatím leží smrtelně raněný český a římský král. Podaří se Rozoumkovi odhalit, kdo se pokusil krále zabít? Bude králův lékař schopen Karla IV. uzdravit?
Na stiahnutie
14,17 €

dostupné aj ako:

Nevěsta na útěku


Oliver Russell se ocitl v noční můře. Po otci sice zdědil hraběcí titul, ale také obrovské dluhy. Aby zabránil blížícímu se bankrotu, rozjede se za bezdětnou a zámožnou tetou, s níž se rodina dlouhá léta nestýkala a která by mu snad jako jediná mohla pomoci. Lady Ruthvenová ho kupodivu přijme a přislíbí, že se o všechno postará. Pod podmínkou, že se ožení… Clara Digbyová nechvalně proslula jako „nevěsta na útěku“. Dvakrát už uprchla od oltáře a společnost na ni nenechala nit suchou, ačkoliv bylo jasně vysvětleno, proč se odmítla provdat. Skoro každému muži nahání strach – a rozhodně jí nepomáhá ani skutečnost, že sňatkem chce její otec docílit spojení s váženou a uznávanou rodinou. Ti dva nemají zdánlivě nic společného. Ovšem jen do chvíle, než si Oliver vyslechne tetin verdikt: ožení se s Clarou Digbyovou. Když se pak Oliver a Clara nečekaně setkají a situace se trochu víc zamotá, zjišťují, že je k sobě přece jen něco přitahuje. Clara je však k mužům nedůvěřivá. A záleží pouze na Oliverovi, aby si svou laskavou a upřímnou duší získal její srdce. Nebo to celé pokazí, a Clara bude muset dát košem i třetímu snoubenci?
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Rytierov sľub


Tvorba prvej dámy slovenskej historickej romance Jany Pronskej je nerozlučne spätá so stredovekým Slovenskom. Na stránkach jej kníh ožívajú naše hrady a zámky a vytvárajú príťažlivú kulisu pre podmanivé ľúbostné príbehy, plné temných tajomstiev, intríg, nenávisti a lásky. V plnej miere to platí aj o najnovšom románe Rytierov sľub, odohrávajúcom sa na Hrušovskom panstve. Odkedy rytier Sigurd z Rodby prisahal svojmu majstrovi, že pomstí jeho smrť, žije iba preto, aby tento sľub dodržal. Nešťastná hra v kocky majstra Josifa z Aradu s hazardným hráčom a podvodníkom Valeriánom z Hrušova spustila udalosti, ktoré mali za následok smrť majstra i jeho dcéry. Vykonávateľom majstrovej poslednej vôle sa stal Sigurd. Josif z Aradu ho v nej ustanovil novým majiteľom svojej výhry – Hrušovského panstva so všetkým, čo k nemu patrí, teda aj s dovtedajšou paňou Hrušova Marínou. Hrad, ktorý rytierovi tak nečakane spadol do lona, sa však zmenil na bojisko: Marína nechce ustúpiť a pokorne prenechať svoj domov cudzincovi, o ktorom nič nevie, zatiaľ čo Sigurd, hnaný pomstou a nenávisťou, sa zdráha uveriť, že mladá žena nenesie na manželových výčinoch žiadnu vinu. Postupom času vyplávajú na povrch rodinné tajomstvá z jednej i druhej strany. Intrigy, hlboko zakorenená nenávisť a krivda, čo sa v Hrušove dedila z pokolenia na pokolenie, postavia mladým ľuďom do cesty takmer neprekonateľné prekážky. Dokážu sa preniesť cez minulosť, ktorá skrýva temné tajomstvá, a uveria, že pravá láska všetko prekoná?
Na stiahnutie
10,00 €

dostupné aj ako:

Kavárna ve Vídni 1: Pohnutá doba


Vídeň, konec 19. století. Mladá Žofie z Werdenfelsu často utíká z pochmurné atmosféry rodičovského domu do nádherné kavárny svého měšťanského strýce. Tady pozná Richarda von Löwenstein, osobního přítele korunního prince Rudolfa. Oba mladí lidé se do sebe zamilují. Žofiina nejlepší přítelkyně Mary Vetserová zase horuje pro ženatého korunního prince. Bez ohledu na všechna Žofiina varování Mary dokonce přistoupí na milostný vztah s Rudolfem.Nikdo však netuší, že právě tohle otřese císařstvím v samotných základech.
Na stiahnutie
19,56 €

dostupné aj ako:

Vandrovní apatykářka 2: Láska vandrovní


Durynsko na počátku 18. století. Těhotná Klára vede se svým manželem Tobiasem a jejich tříletým synem Martinem spokojený život v Königsee. Náhle se dozví, že byl na své cestě zatčen a uvězněn jeden z vandrovních apatykářů jejího tchána, laboranta Rumolda Justa, kvůli podezření, že svými léky zavraždil starostu Rübenheimu. Jako domnělý výrobce osudného léku je uvězněn i Tobias. Klára tak musí nejen udržovat v chodu rodinný podnik, ale chce-li zachránit Tobiase, rovněž odhalit intriky kolem vraždy rübenheimského starosty… Druhý díl úspěšné historické série.
Na stiahnutie
15,64 €

dostupné aj ako:

Manželský portrét


Lukrécia, tretia dcéra Cosima de’ Medici a jeho španielskej manželky Eleonory, vládcov Florencie, bola ešte dieťa, keď ju vydali za Alfonsa d’Este, vojvodu z Ferrary. V politicky motivovanom sobáši, ktorý mal spojiť dva mocné rody, totiž nahradila pôvodnú vojvodovu snúbenicu, svoju staršiu sestru Máriu, ktorá zomrela krátko pred svadbou. Keď Lukrécia dovŕši pätnásť rokov, pošlú ju za manželom do Ferrary k nepriateľsky naladenému dvoru, ktorému Alfonso vládne pevnou rukou. Nie všetkých jej príchod poteší. Je totiž drobná a chorľavá a vôbec nepôsobí ako bohyňa plodnosti, ktorá zabezpečí vojvodovi dediča. A skutočne, bezdetná do roka umiera. Oficiálne na tuberkulózu, no podľa klebiet ju dal otráviť vlastný manžel. Tu sa končí história a začína sa bohatý, mnohovrstevný dej O’Farrellovej románu, v ktorom autorka svojím nezameniteľným štýlom vdychuje život historickým postavám a dobe. Ako v úspešnom a oceňovanom Hamnetovi, aj v tomto románe siahla po látke zo 16. storočia. Lukréciu stvárnila ako zvláštne, vnímavé dievča s umeleckým nadaním, ktoré húževnato bojuje o život. Cez jej postavu zachytila aj postavenie dieťaťa v rodine vysokej šľachty a ženy v renesančnej spoločnosti.
Na stiahnutie
20,95 €

Lekárnikova dcéra


Lilly Haswellová si pamätá všetko – či chce, alebo nie… Lilly pomáha v otcovej v lekárni, suší bylinky, zručne pripravuje rôzne mastičky a lieky, no stále ju prenasledujú spomienky na matku, ktorá pred pár rokmi bez slova zmizla. Celá dedina si o tom šepká, ale jej otec o tom odmieta hovoriť. A ona celé dni sníva o ďalekých svetoch – o cestovaní, dobrodružstvách a láske. Keď jej príbuzní ponúknu možnosť bývať s nimi v Londýne, Lilly objaví nielen radosti či nástrahy vyššej spoločnosti a ctiteľov, ale aj stopy vedúce k matke. Nájde však to, čo hľadá – pravdu o minulosti a lásku do budúcnosti?
Na stiahnutie
13,99 €

dostupné aj ako:

Krása medzi ruinami


V najnovšom Ciesielskej ľúbostnom románe sa americká dedička ocitne počas prvej svetovej vojny v Škótsku a zranený lord musí čeliť minulosti a žene, ktorá mu znenazdajky vstúpi do života. Americká prominentka Lily Durhamová je známa tým, že si život užíva plnými dúškami a nemyslí na dôsledky svojho konania. Lenže keď ju rodičia pošlú do Anglicka, aby sa naučila zodpovednosti, vypukne vojna a všetko sa obráti hore nohami. Lily sa so sesternicou vyberie opatrovať vojakov do zotavovne v divokom Škótsku, ktorá vznikla v rozpadávajúcom sa hrade istého mrzutého lorda. Alec MacGregor zasvätil celý život hradu Kinclavoch, ale panstvo je zadlžené, a tak musí kúsok po kúsku rozpredávať rodinné dedičstvo. Hoci ho ľudia vnímajú ako zbabelca, lebo pre staré zranenie sa nepridal ku krajanom v boji proti nepriateľovi, prispel svojou troškou a vlastný domov poskytol vojakom. On sám však zostáva v ústraní. O útočisko v temných zákutiach však príde, keď sa prirúti nová americká ošetrovateľka, ktorá prinesie do hradu záplavu svetla.
Na stiahnutie
13,99 €

dostupné aj ako:

Hriech kováčovej dcéry


Tretia časť očarujúcej regentskej trilógie Tajomstvá vresovísk z pera uznávanej americkej spisovateľky Sarah E. Laddovej vás opäť zavedie na malebný anglický vidiek na začiatku devätnásteho storočia. Mladučká Cecily Fairová sa pokúša vymaniť spod vplyvu krutého otca, kováča na panstve Aradelle Park, a tak sa zapletie s pánovým synom a rozhodne sa s ním utiecť. Jej otec však ich plán prekazí, dcéru za trest odvedie do dievčenskej školy na Rosemere a odlúči ju od milovanej sestry-dvojčaťa Leah. Po niekoľkých rokoch Cecily získa miesto spoločníčky urodzenej dámy – pani Trentovej na panstve Willowgrove Hall. Dievčina žije v neustálom strachu, že ju dobehne vlastná minulosť. Našťastie nachádza oporu u správcu panstva Nathaniela a obľúbi si ju aj mrzutá pani Trentová. Nevie si však vysvetliť príkre zaobchádzanie starej dámy s jej správcom. Jedno je isté: medzi stenami panstva sa vznášajú dávne tajomstvá a jeho obyvatelia si ich starostlivo strážia – presne tak, ako si Cecily stráži tie svoje. Napriek všetkému je pevne rozhodnutá nájsť Leah, a tak poprosí Nathaniela o pomoc. Ako sa ďalej vyvinie ich vzájomná náklonnosť a čo všetko budú musieť títo dvaja mladí ľudia podstúpiť, aby sa zbavili ťaživých tajomstiev a dali šancu láske?
Na stiahnutie
10,50 €

dostupné aj ako:


Historické romány netreba dlho predstavovať. Kto by nemal rád príbehy odohrávajúce sa v časoch dávno, aj nie až tak dávno minulých. Ponorte sa do najkrajších historických príbehov pre ženy, ale aj pre mužov a nechajte sa uniesť od každodenných problémov. Nájdete tu top najnovšie historické romány od Lucindy Riley či Julie Quinn, alebo Jany Pronskej ale aj klasiku od Jane Austen alebo Ericha Maria Remarquea