! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Historické romány strana 7 z 106

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Karel IV. – Vzpoura vévodů


Matouš Rozoumek, kdysi dvořan Jana Lucemburského, narazí na stopy chystané vzpoury vévodů, jejímž cílem je sesadit Karla IV. z trůnu panovníka Svaté říše římské. Spiklencům nahrává neúroda a z ní pramenící hladomor, stejně jako Karlovy soukromé problémy – smrt prvorozeného syna, druhé manželky i nedoléčené zranění. Také Matoušovu synovi, veliteli královy osobní družiny, se komplikuje život, poté co zjistí, že je mu Barborka nevěrná. Jak si oba Karlové poradí ve složitých situacích? Najde král způsob, jak rozbít jednotu spiklenců, aniž by proti nim musel vojensky zasáhnout?
Na stiahnutie
15,69 €

dostupné aj ako:

Pokání bratra Cadfaela


BRATR CADFAEL MUSÍ VOLIT MEZI VĚRNOSTÍ ŘÁDU A TOUHOU NAJÍT ZTRACENÉHO SYNA... Cadfael se nikdy nebál trochu si přizpůsobit klášterní pravidla, v životě by si však nepomyslel, že jednou bude muset porušit řeholní slib. Když ale v listopadu 1145 dorazí do Shrewsbury nejnovější zprávy z vleklé války mezi anglickým králem Štěpánem I. a jeho sestřenicí Matyldou, rychle pochopí, že nemá na vybranou. Třicet Matyldiných rytířů totiž kvůli zradě ve vlastních řadách skončilo v zajetí nepřítele a mezi nimi i Cadfaelův nepřiznaný syn Olivier de Bretagne, kterého počal se svou milenkou Miriam, když se dlouho před vstupem do benediktinského řádu účastnil křížové výpravy na Antiochii. Zatímco všichni ostatní jsou vykoupeni, Olivier zůstává nezvěstný a může mu hrozit smrt. Moudrý mnich tak stojí před největší zkouškou svého života. Dokáže opustit klášter a vyrazit pátrat po ztraceném synovi, který ani netuší, že je Cadfael jeho otcem?
Na stiahnutie
10,39 €

Poslední přemyslovna


Letmé setkání s polským knížetem Javorským je pro mladinkou Anežku Přemyslovnu osudné, i když to v té chvíli neví. Zatím jen plná vzdoru odmítá sňatek, který pro ni domluvila matka Alžběta Rejčka a matčin milenec, mocný pan z Lipé. Dívčí vzdor však může být špatný rádce a hra o lásku ošidná...
Na stiahnutie
9,19 €

dostupné aj ako:

Panský dům a jeho dcery


Marie a Paul Melzerovi si užívají rodinného života, ale jejich štěstí netrvá dlouho. Vypukla první světová válka a muži narukují na frontu. Paul jako dědic průmyslnické rodiny je zpočátku zproštěn vojenské povinnosti, neboť je potřebný doma jako odborník v továrně. Jenže i on posléze dostane povolávací rozkaz – a právě v den, kdy Marie rodí jejich dvojčata. Marie se však nezalekne žádné překážky. Brzy pochopí, že je na tom melzerovská textilka špatně, a pustí se do boje za zachování rodinného dědictví. Její pomoc potřebují i obě švagrové Kitty a Elisabeth. Později ale dostane zlou zprávu, že Paul padl do zajetí. A záhy nato se objeví jeho přítel, elegantní Ernst von Klippstein, který čím dál víc vyhledává její blízkost...
Na stiahnutie
23,49 €

Anna Falcká - Zamilovaná princezna a osamělý král


Život princezny Anny Falcké plyne poklidně až do okamžiku, kdy po řadě tajných jednání padne rozhodnutí, že se má provdat za nedávno ovdovělého českého a římského krále Karla IV. Je jasné, že z Karlovy strany jde především o diplomatický tah, a Anna mimoto miluje jiného. Nezbývá jí však než poslechnout a svolit k sňatku, který má především urovnat spory mezi Karlem IV. a jeho odpůrci. Jaký osud čeká dvacetiletou dívku po boku českého krále?
Na stiahnutie
11,79 €

dostupné aj ako:

Chirurgova dcéra


Pokračovanie príbehu o žene, ktorá nasleduje svoj sen Nora Beadyová ako jediná študentka na prestížnej lekárskej fakulte v Bologni je raritou. V 19. storočí sa od žien očakávalo, že zostanú doma a budú vychovávať deti. Norine nekonvenčné ambície, stať sa právoplatnou chirurgičkou, preto urážajú mužov v jej okolí. Ustavične je pod ich drobnohľadom, a kým úspechy považujú za samozrejmosť, každú chybu použijú ako dôkaz jej neschopnosti. Až vďaka spojenectvu s Magdalenou Marenco, jedinou lekárkou v profesorskom zbore, má Nora šancu dokázať, že aj ženám patrí miesto v medicíne. S Magdalenou vypracujú nové postupy na zlepšenie prelomového, no zároveň rizikového zákroku – cisárskeho rezu. Väčšina mužov neverí ich zisteniam a mnohí sa rozhodnú odoprieť svojim manželkám lekársku starostlivosť. Keď Nora natrafí na pacientku, ktorá bez tejto operácie zomrie, čelí odporu zo všetkých strán a bezmocnosti. Ak sa zákrok podarí, mohla by zmeniť svet. Za neúspech však zaplatí všetkým – vzácnymi životmi, kariérou aj úlohou, ktorú ženám dovolia hrať v medicíne.
Na stiahnutie
11,80 €

dostupné aj ako:

Krásná vdova na scestí


Krásná a bohatá vdova lady Serena je pevně rozhodnuta, že v jejím životě žádný muž nemá místo. A přesto když ji z nebezpečné situace zachrání poněkud záhadný francouzský emigrant Raphael Lefevre, markýz z Montpellier, její neposkvrněná pověst se otřásá v základech. Serena tuší, že v sázce je nejen její renomé, ale i její srdce. Rychle začíná podléhat markýzovu kouzlu a ani on není vůči jejím půvabům imunní. Oba však vědí, že si nejsou souzeni, zvlášť když je rozdělují dávná tajemství a ohrožují je nelítostní nepřátelé…
Na stiahnutie
5,34 €

Pro vévodu nevhodná


Inteligentní a nezávislá dcera anglikánského biskupa Verity ani nepředpokládala, že by se kdy vdala. Na to byla příliš nekonvenční. Vždyť který z anglických džentlmenů by stál o energickou, samostatně uvažující, vzdělanou manželku, která by se s ním stále jen o něčem dohadovala? A už vůbec nepřicházelo v úvahu, že by mohla být vhodnou manželkou pro mladého vévodu Aylshama, který urputně lpěl na důstojnosti vévodského titulu. Verity a William byli jako voda a oheň, a přestože se mu příčil její ostrý jazyk a pro dámu nevhodné záliby, z nějakého důvodu byl v její společnosti rád a zcela nepatřičně ji také toužil líbat… (1. část minisérie Svobodomyslné dámy)
Na stiahnutie
5,34 €

Sága rodu Caldwellů: Ulice slávy


Hollywood, 1926. Zvukový film odstartoval v Hollywoodu novou éru. Rodí se nové kariéry, zatímco oblíbené hvězdy němého filmu z dřívějška navždy mizí z pláten. Filmový producent Franz Maynhard bojuje proti rostoucímu tlaku konkurence, ale jeho milé Harriet Caldwellové hrozí, že ztratí kontrolu nad rejdařstvím, které rodina vlastní. Třetí díl Caldwellovy ságy, která vypráví o počátcích a divokých časech Kalifornie od San Franciska po Hollywood, o osudu bohaté rejdařské rodiny, zrodu éry zvukového filmu, a především o jedné velké lásce.
Na stiahnutie
25,49 €

dostupné aj ako:

Zlomené pero


Konec roku 1815. Mladá vdova Henriette je v noci probuzena ze spánku a musí urychleně opustit Prusko. Její líčení válečného utrpení a selhání panovníků v bitvě u Lipska a po jejím skončení vzbudila nelibost v nejvyšších kruzích. Přijme ji k sobě její strýc Friedrich Gerlach, vydavatel a knihkupec v saském Freibergu. Mladá žena ale brzy pozná, že se i tady přes všechnu maloměstskou pohodu časy změnily. Zostřená cenzura, návrat ke korzetu a společenský tlak znovu se provdat na ni těžce doléhají.
Na stiahnutie
17,59 €

dostupné aj ako:

Komorník, ktorý ma miloval


Celý Londýn pozná Beaua Bellhama ako markíza z Bellinghamu a len niekoľko dôveryhodných vie, že pracuje aj pre ministerstvo vnútra. Keď sa jeden z jeho priateľov prezlečie za lokaja, aby si našiel manželku, Beau to považuje za vynikajúci nápad. Rozhodne sa vydávať za komorníka, aby na každoročnej slávnosti v závere sezóny odhalil zradcov kráľovstva. Nepočíta však s tým, že mu cestu skríži sebavedomá slúžka, ktorá dokáže človeku urobiť zo života peklo. Chystá sa vari prekaziť jeho poslanie? Slečna Marianne Notleyová má viac tajomstiev než sponiek vo vlasoch. Keď stretne nového komorníka, okamžite v nej vzbudí nedôveru. Neprekáža jej jeho švihácky vzhľad a neodolateľný šarm, ale je priveľmi sebavedomý a kladie priveľa otázok. Aby odhalila pravú identitu tajomného komorníka, neváha využiť svoj ženský pôvab. Po čase sa však pretvárka zmení na skutočnú zamilovanosť. A keď pravda vyjde najavo, môže ich nadobro rozdeliť alebo naveky spojiť.
Na stiahnutie
9,70 €

dostupné aj ako:

Markíz a ja


Po románe Začalo sa to bozkom pokračuje obľúbená regentská séria Elly Quinnovej štvrtou časťou s názvom Markíz a ja, očarujúcim príbehom plným lásky, vášne a dobrodružstva, v ktorom sa zoznámime s ďalšou členkou rozvetvenej rodiny Worthingtonovcov – bystrou a nebojácnou lady Charlotte Carpenterovou. Keď vojvoda Worthington dá zatvoriť nevestinec neslávne známej slečny Betsy, doplatí na to jeho švagriná lady Charlotte Carpenterová. Za bieleho dňa ju spred domu unesú dvaja muži a držia ju v odľahlom hostinci. Mladá žena nestratí hlavu a plánuje útek, keď jej z ničoho nič príde na pomoc neznámy príťažlivý džentlmen. Charlotte si až neskôr uvedomí, že ho už niekde videla - v divadle s dvoma kurtizánami! Nie je ochotná zotrvať v jeho spoločnosti a plánuje druhý útek. Ibaže na to, aby si napravila pošramotenú povesť, je už neskoro... Známy klebetník zazrel Charlotte v mužskej spoločnosti, a tak zakrátko všetci vedia, že strávila noc s Constantinom, markízom Kenilworthom. A všetci – okrem Charlotty - sa zhodujú, že jediným riešením je sobáš. Súhlasí s tým aj sám Constantine, jeho nadšená matka, ba aj jeho milenka Aimée! No Charlottini únoscovia s ňou ešte neskončili. Constantine preto musí urobiť všetko, čo je v jeho silách, aby ochránil odvážnu ženu, ktorú ľúbi, a aby si získal jej srdce...
Na stiahnutie
11,50 €

dostupné aj ako:

Katův odkaz


Na královského písaře Jiřího Adama z Dobronína se obrátí jedna ze staroměstských měšťanek a stydlivě přizná, že se její sestra Adelheida před lety provdala za berounského kata. Nedávno její muž zemřel a odkázal jí cosi podivného. Vzápětí Adelheida zmizela a nikdo netuší, kde by mohla být. Tamní rychtář se však odmítl zabývat katovskými záležitostmi. Jiřímu Adamovi nezbývá, než se vydat se svým pomocníkem bakalářem Petrem do královského města Berouna a tam začít rozmotávat dávný příběh lásky a zrady.
Na stiahnutie
7,95 €

dostupné aj ako:

Hotel plný tajomstiev


Viedeň – veľkolepé, podmanivé a dekadentné mesto, kde život plynie vo svižnom rytme Straussových valčíkov a kde sa majitelia prepychových hotelov predbiehajú, kto usporiada najkrajší ples sezóny. A práve do jedného z takýchto noblesných hotelov vás pozývame prostredníctvom pôvabnej romance Diany Billerovej, plnej horúcich citov, napínavých zápletiek a šokujúcich tajomstiev. Vo Viedni sa práve začala plesová sezóna roka 1878 a Mária Wallnerová má pred sebou jediný cieľ: obnoviť rodinný hotel Wallner v celom jeho bývalom lesku a sláve. Nedá sa odradiť žiadnou prekážkou – ani škandalóznym, tridsať rokov trvajúcim pomerom svojich rodičov, ani zdanlivo náhodnými útokmi maskovaných zabijakov, a už vôbec nie príťažlivým Američanom, tajným agentom, ktorý jej už dvakrát zachránil život. Aj Eli Whittaker má jediný cieľ: vypátrať zločinca, ktorý Európe predáva americké tajné kódy, zatknúť ho a vrátiť sa k usporiadanému životu vo Washingtone. Ihneď po príchode do Viedne sa však ocitne uprostred rušnej plesovej sezóny, a navyše mu cestu skríži záhadná majiteľka hotela, ktorej, ako sa zdá, takmer na každom kroku hrozí nebezpečenstvo. Elimu je všetok ten viedenský chaos proti srsti, ibaže krásna Mária ho čoraz väčšmi priťahuje, a tak mu pomaly začína byť jasné, že jeho životné zásady čaká ťažká skúška...
Na stiahnutie
12,00 €

dostupné aj ako:

Falošná nevesta


Christian Harding, markíz Rochester, sa po vyše troch rokoch vracia do Londýna a hneď vyvoláva rozruch. Všetci ho totiž považovali za mŕtveho. Netušili, že prežil obrovský požiar, ale prišiel o svoje spomienky. Dnes už síce pozná pravdu, no predstiera výpadky pamäti, aby mu neušli tí, ktorí spôsobili smrť jeho rodiny. Felicity Lencesterová vyrástla v Amerike a do Londýna prichádza na pozvanie tety, ktorá však záhadne zmizne. Pretože nemá kde ostať, súhlasí s bláznivým plánom svojej priateľky vydávať sa za manželku markíza bez spomienok. Nik netuší, že jeho pamäť tiká presne ako hodinky a hru na "falošnú nevestu" si užíva až do okamihu, kým nevypukne škandál. Vtedy sa musí rozhodnúť, či zachráni ženu, ktorú nepozná a ktorá ho oklamala, alebo ju predhodí vlkom z vyššej spoločnosti. Felicity je tak vydaná napospas mužovi, s ktorým sa neradno zahrávať. Viac než jeho hnevu sa však obáva svojich pocitov. Od začiatku mala v pláne opustiť Londýn, no teraz sa jej srdce zmieta v túžbe ostať a presvedčiť muža, ktorého zradili, že nie všetko v jeho živote je lož.
Na stiahnutie
9,00 €

dostupné aj ako:

Kníže Moravanů


Roku 829, po sedmi letech nuceného pobytu v řezenském klášteře, se mladý princ Mojmír vrací na Moravu, aby se ujal vlády po svém otci. V cestě mu stojí jeho bratři i stoupenci pohanství. Mojmír chce vybudovat z Moravy jednotné knížectví schopné vzdorovat franské imperiální moci, právě u ní však současně musí hledat pomoc v boji proti domácím odpůrcům. Najde mezi těmito rozpory cestu pro svůj lid, svou zemi i sebe sama?
Na stiahnutie
9,90 €

Království za Džbán


Nejstatečnější český král Jan Lucemburský přišel v roce 1310 do naší země jako manžel Přemyslovny Elišky, aby pro sebe dobyl český trůn, na kterém do té doby seděl neschopný a neoblíbený panovník Jindřich Korutanský. Průběh Janova tažení na Prahu je znám jen velmi obecně ze Zbraslavské kroniky, konkrétní detaily však zůstávají nejasné. Mohl se přitom postavit Janovi do cesty mocný hrad Džbán, o němž mezi historiky a archeology panuje všeobecné přesvědčení, že zanikl plus minus někdy okolo roku 1300?
Na stiahnutie
7,95 €

dostupné aj ako:

Profesor


Slovensko sa po Mníchovskej dohode stáva súčasťou Tretej ríše ako podriadený štát. Život mladého profesora židovského pôvodu Šimona Schwarza sa mení na nepoznanie. Jeho rodina sa stáva terčom gardistov. V prvých mesiacoch diskriminácia zo strany štátu a Hlinkovej gardy je len v podobe urážok a nadávok. Časom sa stupňujú a životy Šimonových blízkych sú v ohrození. Na druhej strane vojnového štátu sa mladý chlapec Rudolf Kamenický vzdáva svojej rodiny a všetkých väzieb na príbuzných. Pridáva sa ku skupine ľudí, ktorá sa následne formuje do oddielu Hlinkovej gardy. V mene Jozefa Tisa následne útočí a šikanuje ľudí zo židovským pôvodom. Stáva sa z neho najvernejší vojak v službách Jozefa Tisa, ktorého považuje za mesiáša.
Na stiahnutie
8,50 €

Jak odradit vévodu


Miles Notley se vrací na rodinné sídlo jako vévoda z Winslow a nemá ponětí, jak panství vést. Naštěstí se o chod rozlehlého sídla dokáže postarat správcova dcera Emery. Svým elánem ihned vévodu očaruje, takže se Miles bez ohledu na konvence rozhodne pro sňatek s dívkou nižšího společenského postavení. Podaří se Emery vévodu odradit, nebo jeho kouzlu podlehne?
Na stiahnutie
9,19 €

Historické romány netreba dlho predstavovať. Kto by nemal rád príbehy odohrávajúce sa v časoch dávno, aj nie až tak dávno minulých. Ponorte sa do najkrajších historických príbehov pre ženy, ale aj pre mužov a nechajte sa uniesť od každodenných problémov. Nájdete tu top najnovšie historické romány od Lucindy Riley či Julie Quinn, alebo Jany Pronskej ale aj klasiku od Jane Austen alebo Ericha Maria Remarquea