! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Historické romány strana 3 z 106

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Dom druhých šancí


Diana Biller, autorka očarujúcej historickej romance Hotel plný tajomstiev, odohrávajúcej sa v dekadentnej Viedni, nás vo svojej ďalšej knihe zavedie do rušného New Yorku na konci 19. storočia a ponúka nám pútavý príbeh plný dávnych tajomstiev, pátrania po duchoch, ale predovšetkým lásky, ktorá príde, aj keď ju nečakáme. Len jej musíme dať druhú šancu... Píše sa rok 1875 a mladá vdova Alva Websterová môže konečne začať odznova. Tri dlhé roky ju vláčili po novinách, pretože ušla od násilníckeho manžela, a teraz jej jeho náhla smrť umožnila opustiť Londýn a vrátiť sa do rodného New Yorku. Investuje do kúpy schátraného sídla Liefdehuis, Dom lásky, v newyorskom Hyde Parku a odhodlane sa pustí do jeho rekonštrukcie. Zároveň dúfa, že sa jej podarí napraviť svoju pošramotenú povesť. Rozhodne nemá v úmysle znovu sa zaľúbiť. Keď vysvitne, že v starom sídle straší, Alvine plány sú ohrozené. Hoci sama na duchov neverí, je nútená prijať pomoc od geniálneho, no excentrického a na jej zdesenie aj veľmi príťažlivého profesora Samuela Moora. Alva nie je pripravená na lásku a vo svojom živote nepotrebuje ďalšie škandály, no nekonvenčný vynálezca je jediný, kto jej dokáže pomôcť. Kým spolu pátrajú po tajomstvách, ktoré skrýva Alvin nový domov, Sam sa usiluje odhaliť jej minulosť a získať si jej srdce.
Na stiahnutie
12,50 €

dostupné aj ako:

Három nap augusztusban


Egy csokoládéüzlet, ami menedéket nyújt a sötét időkben.   Berlin, 1936 augusztusa: Elfie életének állandó velejárója a szorongás, de a Sawade csokoládéboltban – ahol üzletvezetői tisztséget tölt be –, a nugátból, pralinéból és marcipánból készült édességek között mindig megnyugvásra lel. Az Unter den Linden sugárúton található üzlet nemcsak Elfie-nek, hanem a kollégáinak és a szomszédainak is örömöt nyújt a viszontagságos időkben. Az édességmester, az üzlet fölötti lakásban élő idős hölgy, a közeli könyvkereskedés zsidó tulajdonosa, a szomszédos hotel londinere, az egyiptomi származású bártulajdonos, a kis virágárus lány, a sétálgató emberek, a koldusok – mind az élő és lélegző Berlin részesei, akik még az embertelen időkben is megőrzik emberségüket, hiába látszik elveszni a város. Az egyre szélsőségesebbé váló rezsim, valamint a berlini olimpiai játékok miatt kialakult felhajtás árnyékában Elfie felfedezi egy különleges trüffel titkát és egy tiltott szerelem történetét. De vajon lesz bátorsága követni a szívét? Anne Stern bestsellerszerző regénye olyan életképet tár elénk az egykori Berlinről, amely emlékeztet, hogy mindannyiunknak szüksége van egy helyre, ahol a szépség uralkodik, és diadalmaskodik az öröm.
Na stiahnutie
6,41 €

Az utolsó illír


A múltban találod magad. Egy olyan múltban, amikor országok és sorsok változnak Akkor, amikor a magyar törzsek Europa közepére érkeznek. Ország születik és egy szerelem teljesül be. Tragédia és remény. Élet és halál. Mindez egy olyan ember szemszögén keresztül, aki magyarrá válik az események során. Ő az utolsó illír.Második kiadás.FIGYELEM! A könyv megvásárlásával az MKMT mozgalmat támogatod. A szerző minden befolyt jutalékát az MKMT mozgalom részére ajánlotta fel!
Na stiahnutie
6,28 €

Peaky Blinders - Az igaz történet


Ahogy a bombasikerű tévésorozatból megismertük őket, a pengesapkásokból árad a dráma és a baljóslat. Az elegáns, karizmatikus, de mégis velejükig romlott Shelbyk a sapkájuk ellenzőjébe varrt borotvapengével vakítják meg ellenségeiket, miközben véres harcot vívnak egyrészt az ír terroristákkal, másrészt a rendőrséggel, amelyet a körmönfont Churchill belügyminiszter irányít. Ebből a könyvből megismerjük a munkásosztály ritkábban emlegetett küzdelmeit az első világháború előtti brit ipar egyik fellegvárában. A történet azonban 1918 után is folytatódik, amikor néhány pengesapkás létrehozza a hírhedt Birminghambandát. Ez a banda, amelyet a valóban létező Billy Kimber vezetett, gyilkos csatákat vívott Darby Sabini és Alfie Solomon londoni gengszterekkel a háború után felvirágzó britanniai lóversenyeknél lefölözhető védelmi pénzekért. De kik voltak az igazi pengesapkások? Léteztek egyáltalán? Carl Chinn, az ismert társadalomtörténész és műsorvezető most elmeséli a hírhedt bűnözök igaz történetét. Tulajdon dédapja is közéjük tartozott, és nagyapja is illegális bukméker volt a birminghami periférián, akárcsak a Shelbyk. Eredeti források imponáló gazdagságával, ritkán látott képekkel és a pengesapkások leszármazottainak interjúival feltárja a tényeket a mese mögött.
Na stiahnutie
8,32 €

Peaky Blinders – Az örökség


A nagysikerű tévésorozat Pengesapkásaiból süt a dráma és a borzadály. A mindig fess, ám a velejükig romlott Shelbykből olyan antihősök lettek, akiknek valóságos kultusza van.Carl Chinn, az elismert társadalomtörténész, műsorvezető és író Peaky Blinders – Az igaz történet című könyvének folytatásában megismertet a Pengesapkások örökségével Birminghamben és Birminghamen kívül. Mi történt a Pengesapkásokkal és alvilági vetélytársaikkal?Az örökségben visszatérünk Billy Kimber bűnözőinek világába az 1920-as és 1930-as évekbe, követjük őket országos hálózatuk kiépítésében, megtudjuk, milyen hatással volt rájuk, amikor a lóversenypályák 1921-es háborúi után a belügyminiszter hadat üzent az alvilágnak. Emellett megismerkedünk az új és remek lehetőségekkel, melyeket a bukmékerek zsarolása kínált a Sabini-testvéreknek, Alfie Solomonnak és a hozzájuk hasonló új arcoknak az alvilág sötét homályában.Carl Chinn páratlanul aprólékos kutatásokkal, interjúkkal és forrásmunkákkal mutatja be ezeknek a hihetetlen alakoknak a világát, miközben megismerhetjük a Pengesapkások igazi örökségét.
Na stiahnutie
10,09 €

Aletta, má dcera


Aletta, má dcera je strhující román odehrávající se během druhé světové války. Je to příběh ženy, která nabídne útočiště židovskému sirotkovi určenému k deportaci, a její sestry, rozpolcené mezi loajalitou k rodině a vlastním bezpečím. Amsterdam, 1941. Zpěvačka Johanna s hrůzou sleduje, jak je jejím židovským přátelům nejprve zakázáno vystupovat a později jim jde i o život. Společně s manželem pomáhá organizovat „umělecký odboj“, podzemní síť umožňující Židům vystupovat na domácích koncertech pořádaných jejich spojenci. Manžel Johanniny sestry Liesbeth je ovšem přesvědčeným nacistickým stoupencem. Liesbeth navíc okouzlí člen nizozemské fašistické strany, čímž se nesnáze jen prohloubí. Jak mezi sestrami stále přibývají tajemství, narušují jejich kdysi nerozbitné pouto a obě jsou nuceny učinit rozhodnutí, která navždy změní jejich životy.
Na stiahnutie
12,59 €

dostupné aj ako:

100 povídek od Lucy Maud Montgomeryové


Za skvělou cenu jako pozornost od Splendidum družstva nabízíme 100 povídek od světoznámé a velmi oblíbené kanadské autorky. Lucy Maud Montgomeryová se proslavila především díky románu ´Anne of Green Gables´, který vyšel v roce 1908. Vydala také více než 500 povídek, přičemž tato e-kniha je třetí a obsahuje výběr povídek z let 1904 až 1922. Povídky nejen v tomto svazku ukazují její raný spisovatelský talent. Postavy jsou zajímavé, kanadské prostředí je nádherně popsáno a zápletka s dramatickým napětím vás dostane od prvních řádků.
Na stiahnutie
2,99 €

Městečko zdobené perletí


Vznik knoflíkářského řemesla v Čechách je sotva kde podrobně zaznamenán. Jsou ale ještě patrná místa, kde výroba perleťových knoflíků v druhé polovině devatenáctého století vznikala a udržela se prakticky až do konce století minulého. Události a zvraty ve výrobě a historii perleťových knoflíků na malém městě na Vysočině jsou zde popsány formou historického románu.
Na stiahnutie
6,90 €

Križiak


Rok 1189. Keď Richarda Levie srdce korunujú za anglického kráľa, splní sa jeho dávny cieľ. Nastolí v kráľovstve poriadok a vyrazí na namáhavú križiacku výpravu, aby opätovne dobyl Jeruzalem. V sprievode verného írskeho šľachtica Ferdiu putuje z južného Francúzska do Itálie, Sicílskeho kráľovstva a ešte ďalej. Keď Richard napokon vpláva do Svätej zeme, čaká ho ťažké dvojročné obliehanie a chýrny saracénsky vodca Saladin. Nikto sa nevie zhodnúť na tom, kto má zasadnúť na prázdny trón Jeruzalemského kráľovstva a Saladinovo obrovské vojsko tiahne za Richardom ako tieň. Na prašnom bojisku v Arsufe čaká Levie srdce a jeho vojakov najťažšia skúška. Martinus.sk · Čítanie z knihy: Križiak
Na stiahnutie
13,90 €

dostupné aj ako:

Císařova hvězda


Na barvitém pozadí rudolfínské Prahy a císařského dvora s unikátními uměleckými sbírkami, menažérií exotických zvířat, jedinečnými botanickými zahradami a v Evropě pravděpodobně největším „kabinetem kuriozit“ se odehrává vášnivý příběh Rudolfovy jediné životní lásky, krásné Kateřiny Stradové. Čtenáře upoutá také tragický osud alchymisty Edwarda Kellyho a pohnutý životní úděl jeho nadané nevlastní dcery Elizabeth Westonové.
Na stiahnutie
11,79 €

dostupné aj ako:

Panský dům 3: Panský dům a jeho dědictví


Augsburg 1920. Panský dům hledí optimisticky vstříc budoucnosti. Paul Melzer se po návratu z ruského zajetí ujal vedení továrny a dopomohl rodinné firmě získat zpět starou slávu. Jeho sestra Elisabeth se se svou novou láskou nastěhuje zpátky do rodného domu. Paulova žena Marie si splní dávný sen: otevře si módní ateliér. Její modely slaví úspěchy, ale stále častěji dochází ke sporům s Paulem. Marie nakonec jednoho dne sebere děti a z panského domu se odstěhuje. Kola osudu nabírají na rychlosti…
Na stiahnutie
23,49 €

dostupné aj ako:

Kaviareň U anjela 3: Dcéry nádeje


Strhujúci príbeh kaviarenskej dynastie počas prelomových rokov 20. storočia. Wiesbaden 1959 V kaviarni U anjela teraz šéfuje dcéra Hilda a prináša do tradičného podniku čerstvý vietor. Boj s konkurenciou si vyžaduje nové nápady a zmeny. Prijme teda nového cukrára, ktorého lahodné tortičky lákajú do podniku čoraz viac hostí. Osobný život Hildy i jej sesternice Luisy sa však otriasa v základoch. Hildin manžel Jean-Jacques si kúpil v blízkom okolí vinicu a s rodinou trávi iba víkendy. Jeho nová pomocníčka, príťažlivá Francúzka Simone, mu pomáha nielen vo vinici, ale obsluhuje aj turistov, ktorí s obľubou navštevujú vinárničky v Porýní. Zatiaľ čo sa tejto dvojici darí, Hilda začína na Simone žiarliť. Aj Luise má starosti, jej manžel hudobník Fritz očividne pred ňou niečo tají. Prečo jej zamlčal, že už nehrá v orchestri na prvé husle? Hildina švagriná Svetlana si nevie dať rady s dospievajúcim synom Mišom, ktorý prejavil túžbu spoznať rodinu svojho nebohého otca, nadporučíka wehrmachtu, ktorý sa zaľúbil do Rusky. Obsah neočakávaného listu otvorí staré rany z vojnových čias a dotkne sa všetkých členov rodiny. Existencia kaviarne U anjela je ohrozená...
Na stiahnutie
12,90 €

Kolébky Říše


Tři ženy, národ svedený šílencem a nacistický program na vytvoření panské rasy. V nacistické porodnici Heim Hochland se nenávratně propletou osudy tří žen. Gundi je těhotná studentka berlínské univerzity, která je tajně členkou odbojové skupiny. Teprve osmnáctiletá Hilde je nadšená, že může nacistickému úředníkovi odnosit dítě. A Irma, čtyřiačtyřicetiletá zdravotní sestra, se po osobní tragédii zoufale snaží vybudovat si nový život. Všechny tři mají co ztratit.
Na stiahnutie
17,59 €

dostupné aj ako:

Netradiční přátelství


Lord Henry Cary se na plese londýnské smetánky náhodně seznámil s velmi nekonformní mladou dámou Melissou Tavernerovou. Oba se v tu samou chvíli snažili zachránit čest nevinné dívky, jež se nerozvážně dostala do spárů hamižného ničemy. Lorda Henryho velmi zaujala Melissina upřímnost a inteligence a jako začínající diplomat ocenil i její pohotové rozhodování a odvahu. A ještě ke všemu tato nezávislá mladá spisovatelka měla smysl pro humor! Není divu, že se z nich stali dobří přátelé. Avšak pokrytecká londýnská společnost blízké přátelství mezi mužem a ženou nebyla ochotna tolerovat. Jejich vztah se stal hrozbou pro Henryho slibnou diplomatickou kariéru, a tak se Melissa rozhodla, že ho požádá, aby si ji vzal! (5. část minisérie Svobodomyslné dámy)
Na stiahnutie
5,34 €

Půlnoční skandál


Po svém naprosto neúspěšném společenském debutu se půvabná lady Daisy Patterdaleová s úlevou vrátí domů a hledá útočiště v knihovně mezi svými knihami. Tam však klid nenalezne, a proto se vypraví na ostrov uprostřed jezera. Setká se tam s kamarádem z dětství, kapitánem Benem Flindersem, novopečeným hrabětem z Bramhallu, z něhož si jeho přátelé vystřelili a schovali mu oblečení. Jejich skandální střetnutí má závažné následky a oba zavede rovnou k oltáři. I přes odpor lady Daisy k manželství ji začíná charismatický Ben přitahovat. Jen kdyby k ní cítil víc než jen povinnost…
Na stiahnutie
5,34 €

Výzbroj svetla


V románe Výzbroj svetla, dlho očakávanom pokračovaní románu Ohnivý stĺp, stojí anglické mestečko Kingsbridge na úsvite novej éry, kde pokrok naráža na tradície, triedny boj preniká do všetkých vrstiev spoločnosti a európsky kontinent sa zmieta vo vojne. Vynález tkáčskeho stroja v roku 1770 prináša novú éru výroby a priemyslu, ktorá v priebehu jednej generácie zmenila ľudské životy na nepoznanie. Istý robotník tragicky zahynie pri pracovnom úraze z nedbanlivosti a zanechá za sebou vdovu s dieťaťom, iná mladá žena sa snaží zachrániť školu pre chudobné deti, dobromyseľný mladík nečakane zdedí podnik na pokraji krachu, ďalší za každú cenu chráni svoj majetok. Medzitým sa z Francúzska ozývajú bojové výkriky a Napoleon Bonaparte sa vyhlasuje za jediného cisára sveta... Revolučné zmeny zasahujú do životov našich postáv, ktoré musia čeliť nejasnej budúcnosti a z popola vojny znovu vybudovať svet. Ken Follett napísal pred viac než tridsiatimi rokmi svoj najznámejší román Piliere zeme. V strhujúcom pokračovaní série Kingsbridge nás unáša prostredníctvom bohato vykreslených postáv na bojisko, kde medzi sebou zápasia súcit a chamtivosť, láska a nenávisť, pokrok a tradície.
Na stiahnutie
29,90 €

Aj zradcom sa odpúšťa


Aj zradcom sa odpúšťa. Bez ľútosti ho poslal na šibenicu. Zradil priateľstvo, mesto i vlastnú česť. Martin Dévay sa postavil na nesprávnu a temnú stranu. Zatúžil po pomste, ktorú aj dokonal. Jakub Kray je mŕtvy a zradcovi už nič nestojí v ceste za mocou a dávnou láskou. Strhujúci príbeh sa odohráva na začiatku 18. storočia. V krajine doznieva neúspešné Rákocziho povstanie a nádej na lepšiu budúcnosť sa rozplynula. Do života ľudí sa pomaly vracajú trpké cisárske nariadenia a buriči musia byť potrestaní. Mešťania sa ešte nestihli spamätať z Dévayovho podrazu a vojenského plienenia a už musia čeliť zúriacej morovej epidémii. Podarí sa im zachrániť si život? Pomôžu im staré babské rady? Dokáže Krayova rodina odpustiť bezcitnému zradcovi Dévayovi? A je vôbec možné zabudnúť na veľkú krivdu? Historický román Aj zradcom sa odpúšťa od spisovateľky a historičky Nory Baráthovej je voľným pokračovaním románu Muž, ktorý kráčal za smrťou.
Na stiahnutie
11,99 €

dostupné aj ako:

Sny umírají s králi


Historický román, odehrávající se v první polovině 14. století, v neklidných dobách Českého království po vraždě Václava III. Na uprázdněný trůn usedl manžel přemyslovské princezny Anny Jindřich Korutanský, ale nespokojení čeští pánové už pomýšlejí na změnu. Ve hře je manželství mladší Anniny sestry Elišky s Janem Lucemburským, synem římského krále. Jan se stává českým panovníkem, a když se setká s domnělým Václavovým vrahem Konrádem z Botenštejna na jeho tvrzi v německém Mulhově, začíná pátrat po tom, kdo zavraždil posledního Přemyslovce a jaké k tomu měl důvody. Nevědomky tak rozehrává mocenské intriky a dramatický boj o budoucí podobu českého státu.
Na stiahnutie
12,69 €

dostupné aj ako:

Skrotený vikomt


Aj tie najlepšie plány sa môžu pokaziť. Vikomt Clayton presne vie, čo chce dosiahnuť a darí sa mu to. Stať sa vychádzajúcou hviezdou v parlamente? Vybavené. Nájsť dámu, s ktorou by sa oženil? Vybavené. Mať stajne, ktoré mu budú závidieť všetci muži v Londýne? Vďaka arabskému plnokrvníkovi, ktorého vyhral v dražbe, je na dobrej ceste, aby si splnil aj tento sen. Nič na tom nezmení ani krásna mladá žena zo susedstva. Pompézne plesy, večierky a soirée sú lady Theodore Ballardovej ukradnuté. Stará sa o chorú matku, ale keď jej otec predá milovaného koňa, pretečie posledná kvapka. Nič They nezabráni v tom, aby ho získala späť. Dokonca ani nový majiteľ, čertovsky pekný vikomt. Nanešťastie si Thea pri pokuse navštíviť koňa zlomí nohu a musí zostať u Claytona ako nezvaný hosť, ktorý naruší jeho usporiadaný život. Medzi Claytonom a Theou to nepopierateľne iskrí, ale obaja majú priveľa tajomstiev a škandálov. Na ich záchranu bude treba viac než len trochu lásky.
Na stiahnutie
9,70 €

dostupné aj ako:


Historické romány netreba dlho predstavovať. Kto by nemal rád príbehy odohrávajúce sa v časoch dávno, aj nie až tak dávno minulých. Ponorte sa do najkrajších historických príbehov pre ženy, ale aj pre mužov a nechajte sa uniesť od každodenných problémov. Nájdete tu top najnovšie historické romány od Lucindy Riley či Julie Quinn, alebo Jany Pronskej ale aj klasiku od Jane Austen alebo Ericha Maria Remarquea