! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Humor a satira strana 10 z 29

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Ona a já aneb manželem snadno a rychle


Úsměvné příhody mladého páru na startu společné cesty životem. V prvním díle (Ona, oni a já aneb Vychovatelem snadno a rychle) se hlavní hrdina v rámci své vychovatelské praxe setkává s půvabnou dívkou Sandrou. V díle druhém se rozhodne pojmout ji za manželku.
Na stiahnutie
10,25 €

Mrcha hnusná


Neočakávane, navonok bezdôvodne, sa jedného dňa k starému mužovi nasťahuje do bytu mladá krásna žena. Napriek jej pôvabu a starostlivosti, ktorú starcovi venuje, on si na ňu nevie zvyknúť a oslovuje ju hanlivo - Mrcha hnusná. Krásavica však preferuje tradičné oslovenie - Smrť. Po prvej averzii, vzniká postupne medzi starcom a jeho krásnou spolubývajúcou stále hlbšie puto, ktoré prerastá až do priateľstva. Mrcha starca chráni, bráni jeho česť a dôstojnosť a keď sa ho snaží niekto ponížiť tak zasiahne svojou nevídanou mocou a v lepšom prípade previnilca "škrábne", v horšom pobozká. Mrcha ukazuje Starcovi svet zo svojej perspektívy, zoznamuje ho so svojimi bizarnými priateľmi - španielom Epidemiom, krásnou Syfilis, snaživou Imunitou i jej dcérou Otužilosťou, ale aj s frivolným bonvivánom, ktorého volajú Billy Protekcia až po najvyššie sily dobra a zla. Starec a Mrcha si navzájom odkrývajú svoj svet až do chvíle kým starý muž nepochopí, prečo sa krásna čiernovláska nasťahovala práve k nemu a prečo ho chráni. Od toho momentu sa dej stupňuje a stáva sa napínavým rozprávaním, v ktorom nie je isté rozuzlenie až do samého záveru. Mrcha hnusná je príbeh plný drsného i nežného humoru, napínavého boja dobra so zlom i úcty k poznaniu a podstate večnosti v nás.
Na stiahnutie
6,90 €

dostupné aj ako:

Anča z Pomaranča


Anča s mamou, namrzenou staršou sestrou Terou a malým bratom sa musí z mesta presťahovať na ranč k babke. Babka je vraj už stará a slabá, sama na všetko nestačí a treba jej pomôcť s hospodárstvom a celým rančom. No keď dorazia na ranč, babka teda vôbec nevyzerá, že by nevládala, a navyše vyzerá tak trochu ako bosorka. No babka je v porovnaní so susedmi nič. Na stenu si namaľovali prasiatka, ktoré si grilujú človeka. Nie sú to náhodou ľudožrúti? Anča má bujnú fantáziu a rodina je z jej výmyslov občas poriadne na nervy. Ale zasa je s ňou zábava.Komu sa kniha môže páčiť: Malým aj veľkým čitateľom, ktorí ocenia krásny príbeh a kopec srandy! S Ančou sa nudiť nebudete! Formáty EPUB a MOBI neobsahujú ilustrácie.
Na stiahnutie
8,39 €

dostupné aj ako:

Nevídali!


Už päťdesiaty rok uvádzam ako začiatok svojej karikaturistickej publikačnej tvorby 12. január 1970. Toto je skromný výber z toho, čo som odvtedy nakreslil. Vybral som iba bezslovné obrázky typické pre ten ktorý rok, uprednostňoval som tie, ktoré neboli doteraz publikované. Prevažnú väčšinu týchto kresieb doteraz nikto nevidel, niektoré som si už ani ja po rokoch nepamätal. Tak sa mnohé dočkali po desaťročiach svojej premiéry. To tak trochu vysvetľuje aj názov Nevídali! Viacero týchto kresieb ste doteraz jednoducho nevídali.
Na stiahnutie
9,00 €

To je ale veľké nedorozumenie!


Kreslený komentár deväťdesiatych rokov tak, ako vychádzal v dennej tlači. Dnes je to už história, korenia v nej však naše túžby, nádeje, ale i nesplnené očakávania a traumy. Cyklus To je ale veľké nedorozumenie! som začal kresliť začiatkom roku 1991, postupne z neho vyšlo 5 publikácií. Tu ich máte všetky a aj bonus iba pre toto spoločné vydanie: obrázky, ktoré sa z rôznych dôvodov jednoducho nezmestili do jednotlivých výberov, spolu štyri stovky obrázkov.
Na stiahnutie
9,00 €

Nie sme ako oni


Cyklus Nie sme ako oni je vlastne pokračovaním Veľkého nedorozumenia v poslednej reinkarnácii časopisu Kultúrny život v rokoch 2000 až 2002. Vychádzal dokonca na tom istom mieste ako kedysi Veľké nedorozumenie v SME, na druhej stane hore. Sú tu chronologicky všetky obrázky, posledný obrázok je obálka rozlúčkového vydania Kultúrneho života, spolu ich je takmer stovka.
Na stiahnutie
4,00 €

Cemmentár


Každodenný kreslený komentár politickej a spoločenskej situácie vychádzal na internete v rokoch 1998 – 2002. Začal vychádzať v hektickej dobe vrcholného mečiarizmu, keď sa udalosti valili ako valec pustený dolu kopcom a nebolo vôbec jasné ako dopadnú rozhodujúce voľby na jeseň 1998. Mapuje peripetie prvej Dzurindovej vlády, ale aj postupné odchádzanie Vladimíra Mečiara a vzostup mladučkého Roberta Fica. Takmer 450 komentárov výrokov a činov, ktoré sú svojou absurdnosťou zaujímavé i dnes.
Na stiahnutie
6,00 €

Fejtóny babky Milky II.


Autorka vo svojom diele ponúka špecifický pohľad na životnú realitu prostredníctvom krátkych fejtónov. Jej britký a humorný štýl plne korešponduje so súčasným trendom rýchleho analytického zachytávania skutočnosti a jej následného satirického odľahčenia často až ironického podtónu. Pointa príbehov je s majstrovskou presnosťou kompozične odhalená v „pravej chvíli“, čitateľ ostáva zaskočený gradačnou invenčnosťou a dejovým obratom fejtónov, ktoré vyúsťujú do vtipného záveru. Nenásilné morálne posolstvo a štylisticky bravúrne zvládnuté humorné zachytenie bežných životných situácií posúvajú toto dielo k jedinečným, v slovenskej literatúre málo autorsky zastúpeným, fejtónovým knižným zbierkam.
Na stiahnutie
7,00 €

Ja som tu len ovca


Tento titul nájdete v našej ponuke aj v rôznych kolekciách za výhodnú cenu! Po knihách Ja som tu len mačka a Ja som tu len pes, Ja som tu len škrečok je tu ďalšia kniha z edície, ktorej sa potešia všetci milovníci zvierat. Zaujme malých i veľkých čitateľov, ktorí chcú vedieť, čo si myslí ovca.
Na stiahnutie
4,60 €

dostupné aj ako:

Po práci je pořád legrace


  Pokračování úspěšné trilogie Po práci legraci, která formou zábavného lexikonu mapovala anekdoty, hádanky, průpovídky, písňové parodie, přezdívky politiků a další posměšky z časů socialismu. V novém pokračování zůstala forma stejná, jen tentokrát se tvůrci zaměřili na lidový humor z období „budování kapitalismu“, tedy od sametové revoluce po současnost. Dnešní vtipálci už nemají jednoho společného nepřítele jako za komunistů – výsměch míří všemi směry politického spektra. Z výčepů a náleven, kde se lidové slovesnosti dříve dařilo nejlépe, se plebejská tvořivost přestěhovala ponejvíce na internet. Jinak ale zůstala stejně vtipná a neúprosná: zesměšňuje papaláše, namyšlené celebrity, kýčovité seriály, aušusové výrobky, automobily, erotické frky aj. A také v sobě nese historickou paměť událostí, které ještě nedávno byly naší přítomností, ale už je pomalu zapomínáme.
Na stiahnutie
12,21 €

Usoužená hlava šamana


Na samém úsvitu věků žije mladý šamanův pomocník, jemuž se říká Tytam (obvykle ve spojení: „Hej, tytam!“). Žije dobře, spokojený se svojí zbytečností pro lidskou společnost či historii. Když však úřadující šaman předčasně umře, zjistí překvapený mladík, že je z „Tytam“ povýšen na „Tyšaman“ a náhle požívá značné vážnosti. Jak si s nově nabytou pozicí poradí? Vydejme se s humoristou Robertem Brindou do pravěku, v němž si společně posvítíme na úsvit civilizace a náboženství.
Na stiahnutie
3,50 €

Spovedné tajomstvo


Najnovšia kniha Petra Vala SPOVEDNÉ TAJOMSTVO je úsmevnou spomienkou na najgrotesknejšie príhody, ktoré zažil ako študent i novinár. Ak si dnešní študenti myslia, že vylomeniny sú ich vynálezom, budú prekvapení, keď si prečítajú, ako bujaro si študentský život spestrovali ich predchodcovia. Z čias štúdia, povinnej vojenskej prezenčnej služby ako aj novinárskej praxe vyťažil Peter Valo maximum humoru strihnutého absurdnými situáciami, aké sa nedajú vymyslieť, iba zažiť. Elektronické vydanie knihy autor obohatil o tri ďalšie príbehy, ktoré komunikujú s čiernohumornými až absurdnými situáciami z novinárskeho života.
Na stiahnutie
6,90 €

Láska, sex a paragrafy


Příběhy ze soudních síní, u nichž se nejedna soudní zapisovatelka červenala.
Na stiahnutie
4,90 €

Fejtóny babky Milky I.


Autorka vo svojom diele ponúka špecifický pohľad na životnú realitu prostredníctvom krátkych fejtónov. Jej britký a humorný štýl plne korešponduje so súčasným trendom rýchleho analytického zachytávania skutočnosti a jej následného satirického odľahčenia často až ironického podtónu. Pointa príbehov je s majstrovskou presnosťou kompozične odhalená v „pravej chvíli“, čitateľ ostáva zaskočený gradačnou invenčnosťou a dejovým obratom fejtónov, ktoré vyúsťujú do vtipného záveru. Nenásilné morálne posolstvo a štylisticky bravúrne zvládnuté humorné zachytenie bežných životných situácií posúvajú toto dielo k jedinečným, v slovenskej literatúre málo autorsky zastúpeným, fejtónovým knižným zbierkam.
Na stiahnutie
7,00 €

Megadom na strome. 39 poschodí


Megaúspešná séria Megadom na strome od známeho Andyho Griffithsa pobaví malých i veľkých. To by neboli Andy s Terrym, aby nepristavili ďalšie poschodia domu v strome. Takže už ich je 39. Prečo? No, samozrejme, pre zábavu. Pridali kadečo – diskotéku, kolotoč, čokoládový vodopád... Ak si však chcú všetky nové atrakcie užiť, na prácu im akosi nezostáva čas a pán Frňák sa zas dožaduje novej knihy. A tak im príde vhod Terryho najnovší vynález – stroj, ktorý sám napíše a nakreslí knihu podľa toho, ako ho naprogramujete. No čo ak sa umelá inteligencia vymkne svojmu tvorcovi spod kontroly? Netušíte? Tak si to prečítajte! Formáty EPUB a MOBI neobsahujú ilustrácie.
Na stiahnutie
6,99 €

dostupné aj ako:

Jak jsem…


Sbírka veselých příběhů, které původně ani moc veselé nebyly. Všemi povídkami nás provází trochu nešikovný hlavní hrdina Martin, který se však z každé šlamastyky dostane s úsměvem. Vypráví nám své zážitky z cestování do velkého světa, z nesmělých pokusů o kouření nebo ze svého prvního „reprezentačního“ zápasu ve fotbale. Seznamuje nás se svou první láskou, ale také s tím, jak se učil telefonovat či jezdit na kolečkových bruslích. Každý příběh je doplněn verši k danému tématu.
Na stiahnutie
3,90 €

Najhoršie deti na svete 3


Pozor, pozor! Je tu nová zbierka príšerne vtipných historiek o tých absolútne najväčších beťároch na svete! Keď ste si po prvých dvoch dieloch NAJHORŠÍCH DETÍ NA SVETE mysleli, že vás už nič neprekvapí, najvtipnejší autor detských kníh na celom svete David Walliams prichádza s desiatimi novými odstrašujúcimi príkladmi ešte protivnejších, nadutejších, rozmaznanejších a papuľnatejších detí ako kedykoľvek predtým. Tak, priznajte sa, kto z vás má rovnako za ušami? Farebné ilustrácie v tejto poburujúcej knihe vám určite pomôžu ľahšie si týchto nespratníkov predstaviť.
Na stiahnutie
9,79 €

MexErelem


Elszabadulnak ?az indulatok és a kórokozók, #később az ügyvédek és a károkozók# a floridai Clearwaterben, amikor egy dühös vízvezetékszerelőnőt terápiás céllal megcsókol egy meditációs tréner, miután a nő összetörte a férfi kocsiját. A víz és a szándék lehet tiszta, de a fantázia biztosan nem az… Na, a Mexerelem (triplán eszetlen szerelem) se egy szokványos tündérmese, mert a csók nem a finálé, hanem a nyitány. #Ráadásul ennek a könyvnek a közepén van a vége.# A végén pedig, #ami nem a közepén van,# jön egy híres ember is, és felsejlik a kérdés, hogy „hány happy end fér el egy szerkesztői íven?” #Rossz tanács: mossuk agyunkat rendszeresen szappanoperával!# Jó tanács: lapozzuk fel ezt a könyvet! Ami biztos kiderül: ennyi oldalnyi marhaság elfér duplaannyi oldalon is! Aki olvasta a szerző Erelem (eszetlen szerelem) és Erelemkettő (duplán eszetlen szerelem) című abszurd romantikus paródiába oltott narrációs szatíráit, és tetszettek neki, az a harmadik részben sem fog csalódni. #Ha nem tetszettek neki, akkor sem.# Az író énjei itt is osztják egymásnak a bölcs hülyeséget, és ismét több mondandó van a sztoriban, mint ami a felszínen hullámzik. Bár új szereplőket #ölhetünk a kedvünkre,# ölelhetünk a keblünkre, valami, sőt valaki mégis összeköti őket az előző két könyvvel, és ez még nem minden! Nagyon fontos megjegyeznünk, hogy a könyv megírása során egyetlen kabrió, baseball-ütő, spoilerező író #vagy Bear Grylls# sem sérült meg. „Robin O’Wrightly, te nem vagy százas!” — L.J. Wesley, író
Na stiahnutie
5,56 €

Anonim Agglegények Klubja


Az olvasó előtt már jól ismert hollywoodi filmmágnás, Ivor Lllewellyn sikeresen elvált feleségétől, ám most Londonba kell utaznia, hogy helyi leányvállalatát rendbe hozza. A válást lebonyolító ügyvéd barátja, Mr. Trout, az Anonim Agglegények Klubjának oszlopos tagja azonban aggódik. Mi lesz, ha a szerelmes természetű filmes az ő óvó tekintetétől távol újabb viszonyba bonyolódik? Tanácsára Mr. Llewellyn felfogad egy házi testőrt, hogy távol tartsa tőle a csábító hölgyeket. A testőr, a kezdő drámaíró Joe Pickering első látásra kiváló választásnak tűnik, ám kérdés, sikeres lehet-e munkájában, amikor beleszeret a bájos riporternőbe, Sallybe? A regény lapjain fölbukkan még néhány jó barát, egy lecsúszott arisztokrata, pár női és férfi magándetektív, egyszóval a teljes wodehouse-i szereplőgárda, hogy újabb vidám órákat szerezzen az olvasónak.
Na stiahnutie
5,89 €

Humor a satira sú dve literárne kategórie, ktoré majú za cieľ rozosmiať a kriticky sa vyjadrovať o spoločnosti, ľudskej povaze a rôznych situáciách. Tieto žánre sa vyznačujú vtipným a ironickým tónom a často používajú komické prvky na vyvolanie smiechu alebo na reflexiu nad určitými problémami.

Humor je umelecký spôsob vyjadrovania, ktorý vytvára príjemný a radostný pocit u čitateľov. Môže sa prejaviť v rôznych formách, ako sú vtipy, komické situácie, zábavné postavy alebo hravé dialógy. Humor sa často využíva na rozptýlenie, zábavu a oddych od každodenných starostí. Je schopný prerušiť rutinu a priniesť ľahkosť do života.

Satira je forma literatúry, ktorá používa ironiu, paródie a sarkazmus na spoločenskú, politickú alebo morálnu kritiku. Satirické diela si často berú na mušku spoločenské nedostatky, nezmyselné normy alebo absurdné situácie. Ich cieľom je vyvolávať úsmev, ale aj zamyslenie a diskusiu o dôležitých témach. Satira môže byť ostrá, alebo miernejšia, no vždy je v nej prítomná istá forma kritiky.

K známym autorom humoristických a satirických diel patria Mark Twain, Jonathan Swift, Oscar Wilde, či Milan Lasica.