! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Humor a satira strana 6 z 29

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Snachy za všechny prachy


Vtipná komedie o rodinných vztazích. Le Guennecovi mají tři syny. Žádnou dceru. Na Vánoce jsou všichni synové pozváni na večeři, samozřejmě i se svými partnerkami. Nicolas poprvé přivede svou přítelkyni Jeanne. Matthieu přijde se Stephanií a Alexandr s Laurou. Po pár soustech se ale večeře mění v peklo na zemi: Laura je veganka a jako předkrm se podává zvěřina a foie gras. Stephanie je těhotná, důsledně se tedy vyhýbá alkoholu. A Jacques, hlava této velké rodiny, dělá jeden trapas za druhým. Věřte, raději byste strávili večer doma u televize.
Na stiahnutie
7,09 €

dostupné aj ako:

Jste nuly


Knížka brutálních kreslených vtipů, které opravdu, ale opravdu nejsou vhodné pro děti a mládež. Hugleikur Dagsson je islandský karikaturista, spisovatel a komik, který se narodil v roce 1977 a od té doby dýchá vzduch a dělá vtipy. Publikoval asi 20 knih, napsal 3 hry a 1 animovanou televizní show. Rovněž vystupuje jako komik. V zimě svítí na Islandu slunce jen tři hodiny denně. V létě na Islandu slunce vůbec nezapadá. Islandský národní nápoj se jmenuje "Černá smrt". Islandské národní jídlo je shnile žraločí maso. Na Islandu jsou jeho knihy kultovním bestsellerem. Je známý svým jednoduchým stylem a opravdu hodně černým humorem. V češtině mu vyšly už čtyři knihy, jejichž názvy A tomu se mám smát?, To má být legrační?, A to je nějaký vtip? a Lidové fláky, které jeho dílo trefně vystihují – buďto se budete válet po zemi smíchy, nebo vás Dagssonovy kresby okamžitě pohorší a odpudí. Nová kniha Jste nuly na ně navazuje a přináší další porci černých a brutálních vtipů o sexu, domácím násilí či vašich komplexech Jste-li opravdový loser, toto je kniha pro vás!
Na stiahnutie
8,29 €

dostupné aj ako:

Problémy na Šumavě a jiné příběhy


Povídačky nejen pro děti a nejen ze Šumavy. Anekdoty, pohádky a staré příběhy, které se předávají z generace na generaci. Třeba o tom, jak prasátko a orel putovali přes velkou vodu. O arogantním berním úředníkovi nebo o návštěvníkovi z vesmíru. O třech loupežnících a jejich soutěži, která se stala předzvěstí konce loupežnického řemesla na Šumavě. Nebo o naštvaném duchovi Jetřichovi, kterak chtěl zmařit lásku mezi vílou a mladým myslivcem z Bezdružic, a taky o tom, jestli se mu to podařilo.
Na stiahnutie
9,26 €

Grázlik Gabo a kliatba ľudožrúta


V ďalšom pokračovaní príbehov slávneho grázlika Gaba sa konečne naučíte, ako prevychovať rodičov. Určite sú aj tí vaši krutí a nespravodliví! Grázlik Gabo vám poradí, ako na to. V meste sa koná súťaž v pečení koláčov a Gabo urobí všetko, naozaj všetko preto, aby vyhral. Okrem toho opráši starú ľudožrútsku kliatbu a ukáže rodičom, že niekedy je skutočne lepšie byť grázlikom ako vzorným synáčikom. Koho môže kniha zaujať: Deti, ktoré milujú nezbedy a lapajstvá a najmä kopec a kopec srandy. Formáty EPUB a MOBI neobsahujú ilustrácie.
Na stiahnutie
4,19 €

dostupné aj ako:

Grázlik Gabo a Žravá Žofia


Gabo dostal zaujímavú domácu úlohu - nakrútiť krátky film o svojej rodine. Hurá! Konečne sa všetci dozvedia, s akými kruťasmi žije. Navyše ho učiteľka poverila, aby sa cez prázdniny postaral o triedneho miláčika. Už len to Gabovi chýbalo. Našťastie si je stopro istý, že mama zviera poženie kadeľahšie. No tá s ním má celkom iný plán, z ktorého sa Gabovi postavia vlasy dupkom. Najprv si však musí poradiť s príšernou pestúnkou Betou a potom to všetkým znovu ukáže. Formáty EPUB a MOBI neobsahujú ilustrácie.
Na stiahnutie
4,19 €

dostupné aj ako:

Bertram atya kalandjai


Bertram atya egy fiktív angol kisváros, Douchebag City prédikátora, aki bár elmúlt ötvenéves, még mindig az anyjával él. Idegileg teljesen készen van, mióta szerelme, Matild elhagyta. Egy nap, merő véletlenségből, összefut a környék egyetlen OKJ-s végzettségű, ijedős magánnyomozójával, John Burdennel. Hamarosan már együtt nyomoznak Philip Shithole rejtélyes eltűnése ügyében. A szálak egészen a Spitzbergákig vezetnek. Bertram és John közösen átélt élményei alapjában változtatják meg az életről vallott nézeteiket, miközben vicces és olykor kínos helyzetekbe keverednek. Bertramra idővel a szerelem is rátalál a bájos Okidli doktornő személyében. Fontos szerephez jut továbbá a történetben egy kötött kardigánok iránti vonzódásáról közismert jegesmedve, Alfred Shithole, Philip tízéves fia, valamint Andreas Hosentroger, az idegesítő okostóni.A regényből megtudhatjuk, miért olyan fontos a gyúrás, ha már agyilag zoknik vagyunk, ellátogatunk Meseországba, valamint betekintést nyerhetünk a diktatúrák természetébe. Választ kapunk olyan eget rengető kérdésekre, hogy miért nem bírjuk a nagyképű, fennhéjázó alakokat és a megmondóembereket, hogyan legyünk nagyon óvatosak az internetes társkeresőn, miért olyan büdös az ördög, hova járjunk étterembe, továbbá kiderül az is, mi az élet értelme.
Na stiahnutie
7,01 €

Murphy ?nősülési törvénykönyve


Szellemes “törvények” agglegények, nősülők, férfiak, aggszüzek és feleségek, valamint természetesen az… anyósok számára…
Na stiahnutie
2,82 €

Osztálytalálkozó és más mesék inkább felnőtteknek


Rényi Ádám apró, pontos megfigyelései az emberi viszonyokról, az életünkben való ügyetlen, téblábolásról, egyszerre tragikomikusak és bizsergetik meg az ember szívét. Ne higgy a látszatnak, üzenik halkan, és főképp ne higgy a boldogtalanság látszatának. Mert ha változtatni nem is mindig tudunk sorsunkon, megpróbálni azért lehet, sőt erősen ajánlott. A megindító történetektől az abszurd írásokon át a már-már gonosz tréfákig vezet az út Rényi Ádám felnőtt mesekönyvében. A Roald Dahl, Örkény István és Efrájim Kishon világát megidéző néhány perces novellák a közelmúlt és a jelen Magyarországán játszódnak, hősei többségükben ismerős karakterek, mégis jókora meglepetéseket képesek okozni. A valóság ugyanis a feje tetejére áll ezekben a történetekben, és a rafinált fordulatoknak köszönhetően a szerző egy pillanatra sem hagyja ellankadni olvasója figyelmét. Meséljen akár szakító influencerpárról, egy önérzetes hentesről, gyanúsan magabiztos jósról vagy egy láthatatlanná váló tanárnőről, humor és elgondolkodtató tanulság kéz a kézben járnak ezekben a novellákban. „Rényi Ádám jó emberismerő, nyitott szemmel járhat a világban, kiváló megfigyelő lehet. Tökéletesen megidézi a nagy elődöket, Örkény István, Roald Dahl meghökkentő világát. Az egyszerű, hétköznapi kis mesék olyan fricskát adnak, váratlan fordulattal záródnak, ami megdöbbentő és izgalmas végkifejlettel ajándékozza meg az olvasót.” – Gabó olvas „Jól előkészített váratlanság! Számos színpadi műfajban ez a siker kulcsa. Fergeteges vígjátékok vagy nagyszerű krimik elképzelhetetlenek ezen írói fogás használata nélkül. Rényi Ádám többek között ebben is kiváló.” – Szirtes Tamás rendező, a Madách Színház igazgatója „Írásai egy sokszor eltemetett, de szerencsére örök életű irodalmi hagyományhoz kötik: a pesti Tabi László, az erdélyi Bajor Andor és olykor Örkény nyomában jár. Könyve egyszerre olvasható könnyed témájú novellák és véresen komoly humoreszkek gyűjteményeként. Beszélünk és elbeszélünk egymás mellett, csalunk és becsapjuk magunkat, a mellünket verjük és meghunyászkodunk – szóval élünk és túlélünk, ahogy felmenőink is tették.” – Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész „Meghökkentő mes
Na stiahnutie
7,01 €

dostupné aj ako:

Téged karácsonyra


Poppy Brown a karácsonyt családjával tölti. A szülei sajnálatára ezúttal is egyedül érkezik a vacsorára. Szingliként.De nem tétlenkednek, kezükbe veszik az irányítást, hogy Poppy társra leljen.Talán Poppyra ezúttal rátalál a szerelem. A kérdés az, hogy ő akarja vagy inkább elmenekül előle? Kövesd nyomon Poppy Brown néhol zűrös, de vicces küzdelmét a mindennapokban.
Na stiahnutie
2,23 €

Murphy ?szexuális törvénykönyve


A Murphy-könyvek szokásos könnyed, csipkelődő és mulattató modorában ismerteti a szerző a szerelemmel, házassággal, szexualitással kapcsolatos "törvényeinket" és "szabályainkat", vagyis... az életünket. 
Na stiahnutie
2,82 €

A boszorkánymester


Buda felől egy mentőautó jön, szabályszerű szirénázással, majd elkanyarodik a hídfőnél, megáll a Trombita-szálló előtt, a mentőautóból egy nagyon szép, fiatal hölgy száll ki, azt mondja a mentőorvosnak, hogy várjon, a sofőrnek odaad valami pénzt, és egyenesen besiet a főkapun.Rövid idő múlva újabb mentőkocsi érkezik, iszonyú szirénázással, és a főpincér egy szédelgő hölgyet támogat le az emeletről, aki beszáll az elsőnek érkezett mentőkocsiba. Azután lejön a másik hölgy, aki az első kocsin érkezett, és beszáll a másikba, nem abba, amelyikkel jött. Elrobognak a Lakos Szanatóriumba, amelyet Wallenstein Szanatóriumnak is neveznek dr. Wallenstein Richárdról, a nagy belgyógyászról, aki nemcsak orvos, hanem varázsló is, delejes ember, és boszorkánymester, Faust és Casanova, akibe minden nő szerelmes, és akire minden férfi féltékeny. Mi történik a Wallenstein Szanatóriumban, Szofi Olaf Günter főhercegnővel és Kovács Ágnessel, az Általános Áruház előadónőjével, akik az elcserélt mentőautókban érkeznek oda? Sok minden…
Na stiahnutie
2,81 €

dostupné aj ako:

Virágruhába öltözve


"? Álljon meg azonnal – kiáltott a vonat után, századokat lépve az idő tengelyében. A masiniszta észlelte az ismerős alakot, a sokat nyűtt, de elegáns szalmakalapot, és behúzta a féket. Néhányan a délutáni szunyókálásból felébredve kinéztek az ablakokon, és még éppen láthatták, ahogy a méretre szabott fehér vászonöltöny viselője mögött becsukódik az ajtó az első osztályú vagonban. – Buongiorno, hova-hova, nagyságos úr? Utazgatunk, utazgatunk? – kérdezte a jegykezelő, akinek a dédanyját Garibaldi serege elől bújtatta a padláson az egyre fiatalodó utazó. A báró zavartan tekintgetett körbe, mert nem tudta pontos úti célját. Arra viszont tisztán emlékezett, hogy miért kellett sietősen, időt és teret görbítve kiugrani a toszkán nyárestén a helyzetkomikumból."
Na stiahnutie
5,07 €

Erre mit lépsz, kishaver?


Humor, halak, akváriumok - és persze horgászat! Az akvarista időnként bőrig ázik a kies vadonban, és ilyenkor fölöttébb túlöltözöttnek érzi magát a csuromvizes alsógatyájában. Ha kisüt a nap, azonnal meztelenre vetkőzik, és nekilát gőzölögni.„Na, ilyenkor szoktak felbukkanni a budapesti turisták, hogy tönkretegyék a csöndet meg az idilli békességet, és hogy hirtelen ne találja az ember a kisgatyeszt - mintha a föld nyelte volna el -, aztán mikor elmennek, akkor rögtön meglesz."Egy „bogaras vénemberről" szól ez a történet, aki rekordlistás halakat fog, akváriumokat készít, díszhalakat tenyészt, és - ha minden kötél szakad - megment néhány kallódó fiatalt, akik leginkább a törvényszegésben és az alkoholfogyasztásban „hisznek". De abban nagyon!
Na stiahnutie
7,01 €

Az agyam eldobom (bővített kiadás)


Betegséget humorral kezelni Képes-e az ember egy kemény, embert próbáló pszichés nyavalya kellős közepén kinevetni saját magát? R. Kelényi Angelika szerint igen, sőt, neki a gyógyulásban is segített, hogy öniróniával szemlélte saját problémáját. Pedig nem volt könnyű dolga. Pánikbetegségének felbukkanása előtt nemcsak bírta a tömeget, de kereste is; kifejezetten boltkóros volt, a legsűrűbb szórakozóhelyeket kedvelte, és sosem mondott nemet a mozira, színházra. Aztán egyik percről a másikra mindettől félelem kerítette hatalmába. Ezt a naplót saját tapasztalatai alapján jegyezte le, önsajnálat nélkül, nyersen, fanyar humorral. Az agyam eldobom R. KELÉNYI ANGELIKA első könyve volt. A valós történet megmutatja, hogy mindig van remény, a legmélyebb szakadékból is ki lehet mászni, akaraterővel, segítséggel, hittel... és persze, nem árt, ha a szerencse is mellénk áll. Az új kiadással az olvasók a szerző életének egy meghatározó szeletét vehetik a kezükbe. „Elgondolkodtató és egyben szórakoztató!” – Lillszinbookland „Pozitív példaként, egy csillagként mutatja az utat.” – Kitablar
Na stiahnutie
9,86 €

dostupné aj ako:

A Faunnő Könnyei


Az életet élni sorsfeladatunk. Mindenki megéli, átéli, feléli, féli, ám mindannyian máshogyan csináljuk végig. Az emberi sorsok groteszk vetületét ragadja meg ez a novellagyűjtemény, vicces, elgondolkodtató, szófacsaró képi megoldásokkal. Játék a szavakkal, az élethelyzetekkel. Ahogy az életben, úgy a novellákban is bármi megtörténhet. Határ a csillagos ég, vagy a nyelvhelyesség? Morbid pillanatképek, felismerések, vad vágtázás a  "Miért ne?" birodalmában, egy képzőművész írótanár tollából, vizuális sóval, borssal gazdagon fűszerezve, magyarosan. Parti Nagy Lajos forog a karosszékében. Szabó Viktor, az új ember a csapatban, de hamar sikerül igazi csapattaggá válnia. Magas, izmos és nyomozóként is kitűnő.
Na stiahnutie
6,19 €

44 fejezet 4 férfiról


Egy iskolapszichológusnak nem illik könyvet írni a szexrol, mert az sokak szerint erkölcstelen lenne. Szerencsére az erkölcs soha nem volt az erosségem.Miután éveken keresztül igyekeztem feldobni a szexuális életemet, felhagytam a próbálkozással, és inkább naplóírásba fogtam. Talán jóképu, ám hideg, távolságtartó férjem egyszeruen képtelen megadni azt a szenvedélyt, amire vágytam és meg is kaptam a szétvarrt, tesztoszterontól szétcsattanó expasijaimtól. Ha pedig már amúgy sem tudom újra átélni élményeimet, mi lenne, ha írnék róluk? Jó ötlet, ugye? Senkinek nem kell tudnia róla. Az én kis titkom marad.Erre mi történik? A férjem ráakadt a naplómra. És eláruljak még valamit? Bevállalósabb lett tole. Ettol megrészegülve elkezdtem feszegetni a határokat - Kent szándékosan manipuláló naplóbejegyzéseket írtam. Többnyire fantasztikusan reagált... kivéve, amikor mégsem. Aztán életem legnagyobb meglepetése várt rám. B.B. Easton elsöpro humorú, szókimondó memoárjából és az ezt követo folytatásokból a Netflix készít tévésorozatot.
Na stiahnutie
8,45 €

dostupné aj ako:

Shakespeare mókusoknak


Bordélyház az egész világ. Tarsoly, királyok bolondja és bolondok királya, valamint bőséges szájvizű társa, Nyáladzó, viharos és skorbutos kalózélet után görög partokon találják magukat. Csakhogy az amforák és metaforák hona korántsem olyan nyugalmas, mint az ánglusok hitték. Athén fejedelme nősülni készül, noha a feleségnek kiszemelt amazon másfelé tekintget; a város az esküvő lázában ég, közben kerge szerelmesek kergetik egymást az őrületbe; ráadásul a város körüli erdőkben, ami a tündérek birodalma, szintén dúl a szerelem és a féltékenység. A sok nemes és nemtelen alak között Tarsoly végre lel egy magával egyenrangú bolondot, Jópajtás Robint, aki a sors jóvoltából tündér, és a végzet kegyéből hamarosan hulla. Robin halála végképp felbolygatja az emberek és tündérek világát, s kire marad a rendrakás, ha nem egy szemfüles, kezeslábas bolondra? A Bolond és A velencei sárkány után megérkezett Moore újabb Shakespeare-agymenése, amiben megtalálhatók a szerző stílusjegyei: dölyfös királyok és döfnivaló királynők, véres kalandok és kalandos vérzések, bestiális szexek és szexis bestiák. Christopher Moore csúcs- és mókusformában!
Na stiahnutie
6,99 €

Dorottya vagyis a dámák diadalma a fársángon


Csokonai a „fársángi” háborúzás történetével eposzi kellékek fölhasználásával, ártatlan tréfálkozás mezébe bújtatott maró gúnnyal figurázza ki a szerelemre vágyó vénkisasszonyt, Dorottyát. A karnevál, a jelmezes fölvonulás, a farsangolás falusi, kisvárosi rítusainak beépítése a vígeposzba friss ötletekben és humorban gazdag művé avatja a Dorottyá-t.
Na stiahnutie
2,81 €

Saját ketrec


A Saját ketrec őszinte, bátor, kíméletlen és vicces könyv önmagunk megismeréséről, az elfogadásról és az újjászületésről, arról, hogy mind boldogan akarunk élni. „Nem tudok mást, jobbat, mélyebbet, radikálisabbat, politikusabbat és kevésbé politikusabbat mondani, mint hogy legyünk kedvesek egymással, és senki ne baszogasson senkit. Tényleg. Egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak.” Vay Blankának egyetlen rövid, eldöntendő kérdést kellett megválaszolnia 2015 karácsonya előtt, de az egész élete múlt rajta. Pontosabban két élet. Egy korábbi és egy új. A válasz viszont árvízként sodorta el a régit. A Saját ketrec ennek a válasznak a története. Hogy miért dönt úgy egy harminchat éves, házas férfi, hogy feladja kényelmes, privilegizált társadalmi státuszát, és a továbbiakban nőként azonosítja magát, és választja inkább önmagát és az életet. És közben nagyon sok mindenről mesél ez a kötet: nőkről, férfiakról, férfias nőkről és nőies férfiakról, családról, igazi barátokról, sorstársakról, magányról, feladásról, kudarcokról és kitartásról, álmok megvalósításáról és megvalósulásáról, a test átalakulásáról és egy új megismeréséről, férfiak pillantásairól, nők mosolyáról, zsebes nadrágokról és harisnyákról, első táncokról és első randikról, az ölelés intimitásáról, és mindeközben sokat beszél a nemi szerepekről, a társadalmi elvárásokról, a politikáról, a jogokról, Berlinről, a kisoroszi szigetcsúcsról és a jelenkor Magyarországáról. Ismeretlenül is ismerős történetek ezek.
Na stiahnutie
8,45 €

Humor a satira sú dve literárne kategórie, ktoré majú za cieľ rozosmiať a kriticky sa vyjadrovať o spoločnosti, ľudskej povaze a rôznych situáciách. Tieto žánre sa vyznačujú vtipným a ironickým tónom a často používajú komické prvky na vyvolanie smiechu alebo na reflexiu nad určitými problémami.

Humor je umelecký spôsob vyjadrovania, ktorý vytvára príjemný a radostný pocit u čitateľov. Môže sa prejaviť v rôznych formách, ako sú vtipy, komické situácie, zábavné postavy alebo hravé dialógy. Humor sa často využíva na rozptýlenie, zábavu a oddych od každodenných starostí. Je schopný prerušiť rutinu a priniesť ľahkosť do života.

Satira je forma literatúry, ktorá používa ironiu, paródie a sarkazmus na spoločenskú, politickú alebo morálnu kritiku. Satirické diela si často berú na mušku spoločenské nedostatky, nezmyselné normy alebo absurdné situácie. Ich cieľom je vyvolávať úsmev, ale aj zamyslenie a diskusiu o dôležitých témach. Satira môže byť ostrá, alebo miernejšia, no vždy je v nej prítomná istá forma kritiky.

K známym autorom humoristických a satirických diel patria Mark Twain, Jonathan Swift, Oscar Wilde, či Milan Lasica.