! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Humor a satira strana 7 z 29

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

44 fejezet 4 férfiról


Egy iskolapszichológusnak nem illik könyvet írni a szexrol, mert az sokak szerint erkölcstelen lenne. Szerencsére az erkölcs soha nem volt az erosségem.Miután éveken keresztül igyekeztem feldobni a szexuális életemet, felhagytam a próbálkozással, és inkább naplóírásba fogtam. Talán jóképu, ám hideg, távolságtartó férjem egyszeruen képtelen megadni azt a szenvedélyt, amire vágytam és meg is kaptam a szétvarrt, tesztoszterontól szétcsattanó expasijaimtól. Ha pedig már amúgy sem tudom újra átélni élményeimet, mi lenne, ha írnék róluk? Jó ötlet, ugye? Senkinek nem kell tudnia róla. Az én kis titkom marad.Erre mi történik? A férjem ráakadt a naplómra. És eláruljak még valamit? Bevállalósabb lett tole. Ettol megrészegülve elkezdtem feszegetni a határokat - Kent szándékosan manipuláló naplóbejegyzéseket írtam. Többnyire fantasztikusan reagált... kivéve, amikor mégsem. Aztán életem legnagyobb meglepetése várt rám. B.B. Easton elsöpro humorú, szókimondó memoárjából és az ezt követo folytatásokból a Netflix készít tévésorozatot.
Na stiahnutie
8,45 €

dostupné aj ako:

Shakespeare mókusoknak


Bordélyház az egész világ. Tarsoly, királyok bolondja és bolondok királya, valamint bőséges szájvizű társa, Nyáladzó, viharos és skorbutos kalózélet után görög partokon találják magukat. Csakhogy az amforák és metaforák hona korántsem olyan nyugalmas, mint az ánglusok hitték. Athén fejedelme nősülni készül, noha a feleségnek kiszemelt amazon másfelé tekintget; a város az esküvő lázában ég, közben kerge szerelmesek kergetik egymást az őrületbe; ráadásul a város körüli erdőkben, ami a tündérek birodalma, szintén dúl a szerelem és a féltékenység. A sok nemes és nemtelen alak között Tarsoly végre lel egy magával egyenrangú bolondot, Jópajtás Robint, aki a sors jóvoltából tündér, és a végzet kegyéből hamarosan hulla. Robin halála végképp felbolygatja az emberek és tündérek világát, s kire marad a rendrakás, ha nem egy szemfüles, kezeslábas bolondra? A Bolond és A velencei sárkány után megérkezett Moore újabb Shakespeare-agymenése, amiben megtalálhatók a szerző stílusjegyei: dölyfös királyok és döfnivaló királynők, véres kalandok és kalandos vérzések, bestiális szexek és szexis bestiák. Christopher Moore csúcs- és mókusformában!
Na stiahnutie
6,99 €

Dorottya vagyis a dámák diadalma a fársángon


Csokonai a „fársángi” háborúzás történetével eposzi kellékek fölhasználásával, ártatlan tréfálkozás mezébe bújtatott maró gúnnyal figurázza ki a szerelemre vágyó vénkisasszonyt, Dorottyát. A karnevál, a jelmezes fölvonulás, a farsangolás falusi, kisvárosi rítusainak beépítése a vígeposzba friss ötletekben és humorban gazdag művé avatja a Dorottyá-t.
Na stiahnutie
2,81 €

Saját ketrec


A Saját ketrec őszinte, bátor, kíméletlen és vicces könyv önmagunk megismeréséről, az elfogadásról és az újjászületésről, arról, hogy mind boldogan akarunk élni. „Nem tudok mást, jobbat, mélyebbet, radikálisabbat, politikusabbat és kevésbé politikusabbat mondani, mint hogy legyünk kedvesek egymással, és senki ne baszogasson senkit. Tényleg. Egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak.” Vay Blankának egyetlen rövid, eldöntendő kérdést kellett megválaszolnia 2015 karácsonya előtt, de az egész élete múlt rajta. Pontosabban két élet. Egy korábbi és egy új. A válasz viszont árvízként sodorta el a régit. A Saját ketrec ennek a válasznak a története. Hogy miért dönt úgy egy harminchat éves, házas férfi, hogy feladja kényelmes, privilegizált társadalmi státuszát, és a továbbiakban nőként azonosítja magát, és választja inkább önmagát és az életet. És közben nagyon sok mindenről mesél ez a kötet: nőkről, férfiakról, férfias nőkről és nőies férfiakról, családról, igazi barátokról, sorstársakról, magányról, feladásról, kudarcokról és kitartásról, álmok megvalósításáról és megvalósulásáról, a test átalakulásáról és egy új megismeréséről, férfiak pillantásairól, nők mosolyáról, zsebes nadrágokról és harisnyákról, első táncokról és első randikról, az ölelés intimitásáról, és mindeközben sokat beszél a nemi szerepekről, a társadalmi elvárásokról, a politikáról, a jogokról, Berlinről, a kisoroszi szigetcsúcsról és a jelenkor Magyarországáról. Ismeretlenül is ismerős történetek ezek.
Na stiahnutie
8,45 €

Álomgyártás technológia


Ki az, aki nem szereti a pénzt?! De házastársául ki szeretné? Élni együtt a pénzzel, vagy egy olyan emberrel, kinek minden gondolata a pénz, amely irányítja cselekedeteit. Méghozzá a sok, a nagyon sok pénz! A főhős fiatalember nem koldus, csupán egy átlagos állampolgár. Tanár amúgy és éppen munkanélküli, akit művészi álmai csábítanak fel a fővárosba: el kívánja adni forgatókönyvét. Az álmait. Történik azonban egy másik történet. Amelyet nem forgatókönyvíró írt, hanem az Élet. Mivel a fiatalembert a fővárosban megveszik, vagy — elnézést — el. Egy vadóc, szőke, kék szemű és nagyon gazdag, fiatal nő. Álom ez, vagy rémálom? A válasz maga a történet. 
Na stiahnutie
2,79 €

Murphy ?gyermeket nevel(ne)


A ?teherbe esés törvényei1. Az asszonyok mindig tudják, mikor estek teherbe.2. A férfiak sohasem sejtik, a nők mikor esnek teherbe.1. sz. kivétel: a fiatalkorú lányanyák. Ok általában túl későn értesülnek a dologról.2. sz. kivétel: Kathy, a takarítónő. Ő végig azt hitte, meghízott és csak a szülészeten a csecsemősírás tudatta vele, hogy itt alighanem valami másról van szó. Ez a testsúlygyarapodás nem is volt annyira kóros. Nyaralási törvények1. Amikor közvetlenül indulás előtt megkérdezed a családot, mindenük megvan-e, amire szükség lesz -kórusban felelik: igen!2. Ahogyan távolodtok otthonról, úgy derülnek ki a hiányok.3. A távolság egyenesen arányos a hiányzó holmik fontosságával. Whitehead doktor szabálya apáknakHa fiad óvszert kér tőled kölcsön, több lehetőség van.1. Csak a szája jár, hiszen még csupán 14 éves.2. A haveroktól hallotta, hogy ezzel nagy rémületet lehet kelteni avult gondolkodású szülők körében.3. Ebből megtudhatod, hogy ő is ilyennek tart téged.4. Vagy már elmúlt tizenhét is, csak te még nem vetted észre.5. Pillanatnyilag kifogyott a saját készlete.
Na stiahnutie
2,82 €

Nulladik verzió


A Nulladik verzió, a pillanatnak ez a villámgyors, mellbevágóan lényeglátó regénye a New York Times bestsellerszerző David Yoon briliáns elméjéből kipattant izgalmas, humoros bemutatkozó regény. INDÍTSD ÚJRA A JELENT! MENTSD MEG A JÖVŐT! Max, a Facebook-szerű közösségimédia-cég, a Wren adatvarázslója a saját szemével pillanthatta meg a nagymenő techipar sötét oldalát. Amikor afelől kezd kérdezősködni, hogy mihez kezd a cége az összegyűjtött adatokkal, azon kapja magát, hogy kirúgták... és aztán az egész Szilícium-völgyből is kigolyózták. Ráérő ideje és a legnagyobb techcégekkel kapcsolatos bennfentes tudása lévén, Max és régi barátja – meg néha csaja –, Akiko elhatározza, hogy elégtételt vesznek, és... alapjában véve újraindítják az internetet. Elvégre ahhoz, hogy a dolgokat megjavítsd, néha össze kell őket törnöd. Ám amikor Max és Akiko egy világtól elvonultan élő techbáróval egyesíti erejét, megtanulják, hogy a dolgok összetörése előre nem látott – és katasztrofális – következményekkel is járhat. És ezek a következmények végigfodrozódnak az egész világon, és a társadalom minden egyes szintjét oly módon befolyásolják, ahogy azt senki még csak elképzelni sem tudta volna.
Na stiahnutie
7,01 €

dostupné aj ako:

Boldogságtól ordítani


Mihez kezd egy humorista 24 órával az esküvője előtt? Megkönnyebbül vagy beletörődik? Esetleg veszekedni kezd? És ha a jó párkapcsolat alapja a szeretet, akkor mi a malter? Kié lesz a szempillaspirál, ha nincs többé "te" meg "én"? Miért Cicciolina a hibás? Mi köze a házassági oklevélnek a Káma-Szútrához? Megéri borrá változtatni a vizet? Segít, ha szűzlányok vérében fürdünk? És persze mi a teendő, ha van egy élő/halott macskánk? A Showder Klub és a Dumaszínház humoristájának legújabb regénye a boldogító igenekről és az elkerülhetetlen nemekről szól, de a végére még az is kiderül, hogy az emberi konfliktusok alapjáraton vicces dolgok. Egy szórakoztató olvasmány - akár esküvő előtt, közben és után is. Bálint Ferenc a Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat tagja, 2014-ben kapott Karinthy-gyűrűt.
Na stiahnutie
11,26 €

dostupné aj ako:

Állj mellém


A végéhez közeledik az Iskolák Országos Versenye, a négy kitaszított szirteses diák pedig rendületlenül menetel a döntõ felé. Sára, Vivi, Rajmund és Dominik határozott céllal érkeztek a versenyre: meg akarják nyerni a kupát, ezzel bizonyítva, hogy õk többek, mint néhány múltbéli hiba.Napról napra egyre szorosabb barátság fûzi össze a piros csapat tagjait a Hortobágyon, ahol az elszántság, a taktikázás, néha pedig a megérzésük az, ami továbbsegíti õket a következõ körbe. Kérdés, hogy ez elegendõ-e a végsõ gyõzelemhez.Az Iskolák Országos Versenye befejezõ kötetében kiderül, hogy Kocsis jól döntött-e, amikor Sárát, Vivit, Rajmundot és Dominikot választotta a címvédõ csapatba, és lesz-e másodszor is „Nyertes Szirtes”, emellett arra is fény derül, hogyan alakul a még függõben lévõ kapcsolat…
Na stiahnutie
8,03 €

dostupné aj ako:

Cyn and the Peanut Butter Cup


Love, laughter, and short-term memory loss. When a sweet old lady’s mysterious past draws her young caretaker into a wild ride, they drag a hot FBI agent along with them. Cyn didn’t know caring for Maddy would require car chases, and Rhys never thought an old lady could steal his gun. Cynthia loves being Maddy’s caregiver. Watching over a slightly senile senior is a piece of cake after Cyn’s brutal divorce. It’s not wrong to hide away from life for a few weeks, er, months. Right?! Rhys (“like the peanut butter cup but not spelled the same”) is pretty sure he’s going to get fired from his job at the FBI. When Maddy steals his gun at the grocery store and shoots at a random stranger, Rhys figures that’s it for his career. Everything’s gone wrong… …except for meeting Cyn. How will Rhys and Cyn find love while keeping Maddy safe from the (possibly imaginary) hordes who are (maybe) out to get her? A laugh-out-loud, sexy romantic comedy that includes a heroine with self-confidence problems, an absolutely delicious screw-up of a hero, and the strong-willed, slightly addled old lady who leads them both astray.
Na stiahnutie
2,48 €

bezMETROpolis


Obrázky o panelákoch a doprave, ale aj aktuálne fotografie z Petržalky. Bratislava sa už od šesťdesiatych rokov niekoľkokrát snažila postaviť metro, hádam aby sa konečne stala metropolou. Metro stále nemá a dnes sa nerealizuje návrh, že v Petržalke bude iba povrchová električka. Celá trasa metra je pritom v Petržalke stále nezastavaná. Nemuselo by sa to volať metro, len by jednoducho električka jazdila pod zemou. Taká metrolektrička.
Na stiahnutie
9,00 €

Ekológia, egológia, akológia


Kresby o ekológii, egológii a akože ekológii. Výber kresieb od sedemdesiatych rokov, keď to bola iba ochrana životného prostredia, až po súčasnosť. Väčšina sú nové verzie známych kresieb, doteraz nepublikované kresby a úplne nové kresby. Z časti kresieb urobil Tomáš Džadoň veľkoformátové priestorové repliky v pražskom Rudolfíne na výstave Unplugged v roku 2020.
Na stiahnutie
9,00 €

Povedzme


Aforizmy vo výraznej typografickej úprave doplnené krátkymi textami a kresbami. Z časti aforizmov je aj animované video. Myslím, teda – akože – som. Tomu dala, tomu dala, aj tomu dala a potom to všetko dala na facebook. Pri protestoch proti násiliu zomreli ďalší ľudia. Dvakrát meraj, až potom rež a rúbaj!
Na stiahnutie
4,00 €

Len TEXT


Kniha typografických kompozícií, kaligrafií a vybraných textov z obrázkov publikovaných v deväťdesiatych rokoch v dennej tlači. Kniha Len TEXT mala byť textovou dvojičkou obrazovej monografie The Best Cartoons Of The 20th Century, kde nebol jediný riadok textu. Úvod do knihy Len TEXT mal napísať Kornel Földvári o vzťahu kresby a textu v kreslenom humore. Postupne vzniklo viac verzií, kniha nakoniec nevyšla. Teraz, po dvoch desaťročiach, vychádza skôr ako dobový dokument aspoň v takejto podobe.
Na stiahnutie
6,00 €

The Best Cartoons of the 20th Century


Digitálna verzia monografie, ktorá vyšla knižne v roku 2000. Obsahuje výber najlepších bezslovných kreslených vtipov z rokov 1970 až 2000. Kresby sú reprodukované z pôvodných originálov, iba v niekoľkých prípadoch som urobil novú verziu kresby. Prevažná väčšina kresieb bola uverejnená v rôznych novinách a časopisoch a bola na mnohých výstavách. Kresby sú zoradené chronologicky, ale aj podľa tém (napr. Paneláky, Milenci, Moto, Predmety, Grafy). V závere je výber z cyklu Tmavomodrý svet.
Na stiahnutie
9,00 €

O krok vpred


Cyklus O krok vpred vznikal od roku 1996, veľká časť bola publikovaná v novinách a časopisoch. Pripravovaná samostatná publikácia, ani CD-ROM nakoniec nevyšli, ale 20 kompozícií vyšlo na CD-ROMe Marketing, rozsiahly výber vyšiel ako bibliofíla 40 dní v roku 1996 a cyklus tvoril podstatnú časť výstavy Všetko so všetkým súvisí v Štúdiu S v Bratislave. Z niekoľkých kompozícií vznikli v roku 1998 jednoduché animácie.
Na stiahnutie
6,00 €

Tisíc a jeden vtip po 50 rokoch


Tretie prepracované a doplnené vydanie legendárnej knihy vtipov, ktorá keď v roku 1969 prvýkrát vyšla, slovenských komunistov rozzúrila tak, že jej autora poslali do väzenia. Kniha Tisíc a jeden vtip (s podtitulom Učebnica vtipológie a žartizmu) Jána L. Kalinu sa na dvadsať rokov stala najžiadanejšou medzi zakázanými knihami a dodnes patrí medzi najlepšie knihy o humore, aké u nás vznikli. Devätnásť kapitol knihy sa venuje rôznym podobám vtipov - od antiky až po súčasnosť, anekdotám zo sveta i zo Slovenska, erotickým aj politickým vtipom či čiernemu a absurdnému humoru. Nové vydanie je doplnené o kapitolu s protikomunistickými vtipmi z čias normalizácie, ktoré autor publikoval v roku 1980 v nemeckom exile. Príbeh vzniku knihy a následnú perzekúciu jej autora komunistickým režimom približuje obsiahly doslov. Text dopĺňajú pôvodné karikatúry publikované v slovenskej tlači v 60. rokoch a na začiatku 70. rokov. Komu sa kniha môže páčiť: Čitateľom, ktorí si pamätajú kultovú knihu a chcú sa opäť zasmiať na doplnenom vydaní tejto legendárnej knihy vtipov.
Na stiahnutie
11,99 €

dostupné aj ako:

Písně lidu fyzikálního


Zpívejte zábavně fyzikální vzorce a poučky! 25 písniček s notami a akordy, hlavně pro SŠ, něco i pro ZŠ či VŠ. Od výčtu základních jednotek SI, fyzikálních veličin (SŠ i ZŠ), přes volný pád, páky, zákony zachování, hydrodynamiku, lom světla a čočkovou rovnici, až k entropii, relativitě, nerozlišitelnosti a kvantové fyzice. S výkladem, doporučeno JČMF.
Na stiahnutie
3,90 €

Humor a satira sú dve literárne kategórie, ktoré majú za cieľ rozosmiať a kriticky sa vyjadrovať o spoločnosti, ľudskej povaze a rôznych situáciách. Tieto žánre sa vyznačujú vtipným a ironickým tónom a často používajú komické prvky na vyvolanie smiechu alebo na reflexiu nad určitými problémami.

Humor je umelecký spôsob vyjadrovania, ktorý vytvára príjemný a radostný pocit u čitateľov. Môže sa prejaviť v rôznych formách, ako sú vtipy, komické situácie, zábavné postavy alebo hravé dialógy. Humor sa často využíva na rozptýlenie, zábavu a oddych od každodenných starostí. Je schopný prerušiť rutinu a priniesť ľahkosť do života.

Satira je forma literatúry, ktorá používa ironiu, paródie a sarkazmus na spoločenskú, politickú alebo morálnu kritiku. Satirické diela si často berú na mušku spoločenské nedostatky, nezmyselné normy alebo absurdné situácie. Ich cieľom je vyvolávať úsmev, ale aj zamyslenie a diskusiu o dôležitých témach. Satira môže byť ostrá, alebo miernejšia, no vždy je v nej prítomná istá forma kritiky.

K známym autorom humoristických a satirických diel patria Mark Twain, Jonathan Swift, Oscar Wilde, či Milan Lasica.