! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Humor a satira strana 3 z 29

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

František Lelíček ve službách Sherlocka Holmese


Humoristická próza je parodií na politické poměry ve španělské a rakouskouherské monarchii na počátku století. Vypráví o změně v osudu zadluženého úředníka z malého města, který se na výzvu detektiva stal dvojníkem španělského krále Alfonse XIII. Chráněn detektivovou prozíravostí, prochází hrdina řadou dobrodružství. Kniha byla podkladem pro film s V. Burianem.
Na stiahnutie
1,00 €

Byrokrati


Kniha Byrokrati prezentuje formou humorných historiek zaniknuté povolanie obecných bubeníkov, hlásnikov a strážnikov. Autor zozbieral príhody z rôznych regiónov Slovenska a obohatil ich o svoje vtipné komentáre. Text e-knihy vychádza z pôvodného textu a boli v ňom vykonané iba minimálne úpravy.
Na stiahnutie
2,00 €

Sváko Ragan z Brezovej I.


Príbehy sváka Ragana z Brezovej už takmer zľudoveli. Málokto však vie, že za touto literárnou postavou sa skrýva obyvateľ Brezovej Martin Lacko, ktorého ťažké okolnosti doviedli k obchodovaniu na jarmokoch, kde stretol zaujímavých ľudí. Vďaka svojej optimistickej povahe a schopnosti vtipkovať zažil veľa veselých príhod. Na jednom z jarmokov sa zoznámil so spisovateľom Elom Šándorom, ktorý sa rozhodol zaznamenať jeho rozprávanie aj príhody, ktoré o ňom kolovali. Tak vznikla nezabudnuteľná trilógia, ktorá bola neskôr aj sfilmovaná. Text e-knihy vychádza z pôvodného vydania a boli v ňom vykonané iba minimálne úpravy.
Na stiahnutie
2,00 €

XLM (teljesen eszetlen szerelem)


Mentálhigiénés ?besorolás: Antidepresszáns terápia. Szuperdózis! Szereted a romantikus regényeket? Akkor ezen tutira kiakadsz! Esetleg pont utálod azt a zsánert? Akkor ezt a sztorit imádni fogod! …Vagy nem. Az XLM (teljesen eszetlen szerelem) az Erelem, Erelemkettő és Mexerelem „3?in?1” csomagja; egy őrült tempójú, iszonyatosan vicces, abszurdan valóságos, bármely embercsoportot felzaklató, mégis empatikus szatíradömping. Minden szereplője fiktív személy – kivéve egy kameózó celebet –, de van az a nyugtalanító bája, hogy általa bárkit felismerhetünk az ismeretségi körünkből itt-ott – például a tükörben. „A narrációs szatíra az, ahol az író kiidegeli magát, és ha már ott van, az olvasót is.” (Robin O’Wrightly) Minden igyekezetünk ellenére, vagy tán azért: 18+ besorolás – LMBTQ+ tartalom! Csak felnőtteknek, vagy akik már nem járnak óvodába. Ha pont dadus vagy, akkor sajnos csak otthon olvashatod, félhomályban, a takaró alatt. Szex nincs benne, se trágárság, szóval amúgy uncsi. Na jó, senkinek sem ajánlom! ~ a korhatár-besorolást a fülszövegbe írásért felelős munkatárs Ezt kéretik kihúzni, a kollégát azóta elbocsátottuk, a helyét felszántottuk és behintettük sóval. ~ a szerkesztő Milyen kollégát? Ugyanitt szerkesztőt keresünk! ~ a vezető szerkesztő Jól van már, megyek olvasni, mert a végén könyv se lesz! ~ Te
Na stiahnutie
7,04 €

A szomszédom egy jó pasi


A szomszédom tényleg egy jó pasi, van szemem, látom. De a kihívás, az Gio, aki egyet lép előre majd kettőt hátra. A barátaim nem értik, hogy miért szaladok olyan szekér után, ami nem vesz fel, csak az öcsém tudja, hogy hajt a kihívás. Mióta elhagytam a kis falut, ahol felnőttem, még soha senki nem utasított vissza. A fogadást ugyan elvesztem, de a szomszédom szerelmét végre elnyerem. Egy baj van csupán: a szomszédom titkolja előttem a családi nevét. Szívmelengető történet szerelemről, barátságról és az emberi hülyeségről, ami határtalan. Kitalált történet, de ha magadra ismersz, az talán mégsem a véletlen műve (hahaha).
Na stiahnutie
9,57 €

Rigók & Mundik


Mentálhigiénés ?besorolás: Antidepresszáns terápia felnőtteknek. Szuperdózis! Abban semmi különleges nincs, hogy egy olasz férfi, Andrea Rigo csomagot kap a postástól. Ott kezdődik a gubanc, hogy a pakkot másnak szánták. A valódi címzett Rigó Andrea, egy magyar nő, aki tíz házszámmal odébb lakik a milánói Via D’Annunzión. Fel is kerekedik, hogy kiderítse, hova keveredett a küldemény. Vajon sikerrel jár, és ha igen, az tényleg siker? …És mi a helyzet a többiekkel? Ki fogja el a sorozatgyilkost? A Mundik megkapják, amire vágynak? Vajon megmenekül az emberiség, vagy nekünk reszeltek? És akkor meddig tart az örök szerelem? „A narrációs szatíra az, ahol az író kiidegeli magát, és ha már ott van, az olvasót is.” (Robin O’Wrightly) Amikor azt hiszi a kedves olvasó, hogy nem lepődhet meg jobban, Robin O’Wrightly – a narrációs szatíra önjelölt keresztanyja – megoldásként behajít egy kisebb atombombát ebbe az őrült, erotikus sci-fi-krimi (zsánermix) paródiába. Kedves kiskorú érdeklődő! Ebben a kötetben csupa olyat olvashatnál, amit már egyébként is tudsz. Szóval bocs, de ez a könyv nem neked szól! Passzold le szépen anyuéknak! Köszi! 18 – Szex, drogok, rock&… izé… trágárság
Na stiahnutie
7,04 €

Magyar vírus


A Megye II-es csapat pályája mellett disznót vágnak, máshol meg majdnem a polgármester feleségéről vagy a szeretőjéről nevezik el az új sportkomplexumot. A 10 millió szövetségi kapitány országában nincs reality show bulvár nélkül, de tényleg vírusfertőzés az oka a magyar foci hanyatlásának? A falu igyekszik méltón fogadni a vendégcsapatot, elvégre ott játszik a Képviselő Úr fia. És bár a Sport- és Pénzügyminisztérium Stratégiai Labdarúgó Tanácsa folyton ülésezik, Albert Levente szatírái nemcsak a futballról szólnak, hanem a mamelukoktól a rokonokon át H. Kovács törzskocsmájáig ívelő világunkról is.   A szerzőről: Albert Levente Marosvásárhelyen született 1974-ben, élt Kanadában, Franciaországban, Svájcban, Belgiumban és Indonéziában, de itthon van otthon feleségével és négy gyermekével.
Na stiahnutie
9,86 €

Humor a házban


"Dr. Torgyán József - a népszerű politikus - által írott egyoldalas vidám történetek a maguk nemében egészen különleges írások. Magukkal ragadják az olvasót, miközben humorral átszőve mutatják be a magyar politikai élet számtalan kulisszatitkát. Dr. Torgyán József egyperces novellái könnyed és izgalmas stílusban egyszerre leleplezőek és ironikusak, nevettetőek és elgondolkoztatóak. Legfontosabb azonban az, hogy e történetekből a sokak által annyira kedvelt torgyáni humor sugárzik - miközben egyszerre sírunk és nevetünk a könyv szerzőjével."
Na stiahnutie
9,83 €

Nernia krónikái


Ebben a kalandkönyvben kezdő NER-lovagként te vagy a főhős! Célod, hogy eljuss a doktor miniszterelnök úrig, akinek átadhatod az ellenzékre vonatkozó terhelő dokumentumokat. Tizenhárom rendezvényen (jobbára tivornyákon) keresztül juthatsz egyre magasabbra, miközben találkozhatsz a NER ikonikus figuráival és gyűlölhetsz mindent, ami élhetővé teszi a társadalmat. Vigyázz! Miképp a hagyományos kalandkönyvekben, itt is szükséged lesz legnemesebb tulajdonságaidra: minél korruptabb vagy, minél inkább cserbenhagyod a barátaidat, minél álságosabban viselkedsz, annál több pénzt harácsolhatsz össze és annál több politikai kapcsolatot építhetsz, amire szükséged is lesz a végelszámolásnál.
Na stiahnutie
9,86 €

Betty és a herceg


Bettyt mostohaapja, Benjamin Scobell pénzmágnás Mervo szigetére rendeli, ahol kaszinót működtet. Mr. Scobell a cég körüli hírverés érdekében nemcsak trónra ültette a korábban elűzött uralkodó addig Angliában élő fiát, de újabb reklámfogásként házasságot is tervez neki, Bettyvel. Amikor a lány megtudja, hogy a pénzért házasulandó herceg az ő titkos szerelme, John Maude, az egyetlen férfi, akiről azt hitte, nem adja el magát, kétségbeesetten elmenekül a szigetről. A Mr. Scobell terveiről mit sem tudó, ám Bettybe azonnal beleszerető John utána indul. Vajon sikerül megtalálnia a lányt és kimagyaráznia magát? Mit kell tennie, hogy elnyerje Betty szerelmét? Wodehouse e korai regénye sem okoz majd csalódást az angol humor kedvelőinek, s végül – ahogy a mestertől megszokhattuk – minden jóra fordul.
Na stiahnutie
6,90 €

Andrea tutto bene


Ha ?2020, akkor karanténnapló. Nem is az a fontos, ki írja, hanem hogy kiről írják. Andrea Rigo egy teljesen átlagos olasz férfi, foglalkozására nézve rendőrhadnagy a gyilkossági csoportnál. Átlagon kívülivé viszont a magyar felesége teszi, Rigó Andrea, akit a férje a névazonosság miatt, a nem hivatalos harmadik nevén Zsófiának, azaz Sofiának szólít. Fél esztendős ikreikkel, Tonióval és Leonával együtt a milánói lakásukban rekednek, a kijárási korlátozás miatt, a 2020-as év koronavírus-járvány időszakában. Mindketten tandemben állnak neki naplót írni: Andrea mobilon, Andi/Sofia füzetben. Mert még csak akkor kezdődik igazán az egyébként sem unalmas életük… Ez a keserédes narrációs szatirikus naplóregény, az Andrea & Andrea mellékszálon való folytatása nem akarja megváltani a világot. Egyrészről szeretne picit jókedvre deríteni mindenkit, aki olvassa a Rigók mindennapi balfékségeit és az íróval, a főrigó Robinnal folytatott betű­csatáit. Másfelől tisztelettel adózik a híres olasz életszeretetnek és családi összetartásnak. Mert valljuk be, ha ez az időszak elmúlik, a világon már semmi sem lesz ugyanaz.
Na stiahnutie
7,04 €

Újév veled


Poppy Brown szingli.  Szingli is marad.  A karácsony után Poppynak az újév ünneplésével kell szembenéznie. Egyedül.  Még jó, hogy Poppynak remek barátai vannak, és nem hagyják egyedül a lányt az ünnepélyes alkalomkor.  Vajon egy újévi csók meghozza Poppynak a szerelmet, vagy balszerencsés vége lesz?  Kövesd nyomon Poppy Brown néhol zűrös, de vicces küzdelmét a mindennapokban. 
Na stiahnutie
2,23 €

Váláshelyzet


„Egyedi humorával és különleges történetvezetésével levesz a lábamról.” – Kitablar Meg ?lehet menteni egy házasságot harminc év után? Mit tegyünk, ha a párunk válni akar, mert elege lett az unalmas, érdektelen házasságából és az unalmas, érdektelen feleségéből? Le lehet győzni egy fiatalabb, dögösebb ellenfelet, aki szemet vetett a jól szituált férjre? Túl lehet élni egy „szakítást”, amely után teljesen megváltozik az élet?   Találhat új jövőképet az, akit ennyi év után dobnak? Az ötvenes éveiben járó Karolina azt gondolja, hogy a házastársa el akarja hagyni a szép Gabiért, akinek azonban kisebb gondja is nagyobb annál, mintsem a szomszédja öregedő párjával foglalkozzon. A kapcsolatát féltő nő mindent bevet, hogy vetélytársát kiüsse a nyeregből, és elképzelése szerint ez sikerülhet is neki. Ebben a legszexibb pasi lesz a segítségére, aki valaha az idilli kertváros macskaköveit koptatta. Az új idegen garantáltan fölkavarja az állóvizet. R. Kelényi Angelika ismét egy kemény élethelyzetet dolgoz fel a maga humoros, laza stílusában. A történet fordulatokban és érzelmekben gazdag. „Számtalanszor megmosolyogtat, ugyanakkor a mély gondolatokat sem nélkülözi.” – T. C. Lang kreatív oldala „Fantasztikus, ahogy iróniával megspékelve tárja elénk a hétköznapok problémáit.” – Anne L. Green
Na stiahnutie
13,52 €

Bocs, hogy késtem, igazából nem is akartam eljönni


„Tisztázzunk valamit: nem hiszem, hogy bárki is - introvertált, extrovertált vagy bármi más - gyógykezelésre szorulna. Volt azonban egy olyan időszak, amikor boldogtalan introvertáltként éltem, és kíváncsi voltam, vajon hogyan változna meg az életem, ha egy évet eddig számomra ismeretlennek és ijesztőnek tűnő dolgok kipróbálására szánnék. Ez a könyv ezekről a próbálkozásokról szól. Jó szórakozást a rémes történeteimhez!”Mi történne, ha egy félénk introvertált egy évig úgy élne, mint egy társaságkedvelő extrovertált? Ha tudatosan próbálna olyan élethelyzetekbe kerülni, amelyeket egyébként mindenáron elkerülne? Jessica Pan ezt fogja kideríteni.Amikor munkanélküliként és barátok nélkül találja magát, a kanapé ismerős Jess-alakú mélyedésében ülve, elgondolkodik azon, milyen lenne az élete, ha egy kicsit nyitottabb lenne az új élményekre és az új emberekre, ha egy kicsit kevésbé ragaszkodna ahhoz, hogy állandóan otthon üljön. Ezért fogadalmat tesz: egy éven át arra kényszeríti magát, hogy az extrovertáltak életét élje. Írt egy listát: improvizáció, egyedül külföldre utazni - többek között Budapestre - és… idegeneket megszólítani a metrón. Azonnal meg is bánja. Tényleg jobb vagy könnyebb az élet, ha extrovertált az ember? Vagy valóban olyan rémálom, amilyennek Jess mindig is gondolta?A Bocs, hogy késtem, igazából nem is akartam eljönni című könyv Jess az extrovertáltak világában töltött, vicces és fájdalmas évét követi nyomon, és hasznos lehet minden introvertált ember számára.
Na stiahnutie
11,62 €

Zűrös Valentin


Vajon Poppy hogyan tölti a Valentin napot? Ezúttal sikerül rálelnie az igazira? Február 14. A szerelem ünnepe. Poppy jelentkezik egy rapid randira. Hét perc, Hét férfi. De köztük van a neki megfelelő vagy az egész káoszba fullad? Ki lehet a titokzatos idegen?
Na stiahnutie
2,23 €

Tihamér füveskönyve


„Sokáig ?azt gondoltam, a világon mennyi fantasztikus dolog lehet, amiről még csak nem is hallottam. Amik nyilván sokkal érdekesebbek és izgalmasabbak, mint amiket ismerek, mert azok, sajnos, elég szürkék. Aztán azon kapom magam, hogy a korábban felszínesen ismert dolgok mélysége a végtelen tágasság – nem az ismeretlen, nem létező távlatok kutatása jelenti az élményt, hanem az ismertekben való elmerülés. Ez nagyon coelhós lett. Főleg, mert nemcsak a kertészkedésre igaz, hanem például a horgolásra és a nemezelésre is… Jövőre pecázni kezdek? Vagy gombászni?” Tihamér törekszik a világ minél nagyobb szeletének felfedezésére, de távolságtartással kezeli az élet dolgait, amiket szelíd derűvel figyel. A keserédes öniróniára nagy szüksége is van, hiszen tétova próbálkozásai a saját kert kialakítása során sokszor zátonyra futnak. A botladozásban hű társa Axol, aki képes a gyermeki rácsodálkozástól a rezignált mindentudásig valamennyi köztes létállapotot megélni, közvetíteni. Sőt visszatükrözni is.
Na stiahnutie
11,26 €

Kosmické grotesky


Kosmické grotesky vznikaly v šedesátých letech 20. století a Italo Calvino jimi definitivně opouštěl klasické vyprávěcí postupy, neboť patřil k autorům, kteří neustále propátrávají nové cesty. Výchozím materiálem těchto povídek tentokrát nebyly lidské příběhy, nýbrž astrofyzikální a matematické teorie o vzniku vesmíru, fyzikální či genetické objevy a také filozofické spekulace. To vše nám zprostředkovává proteovský vypravěč jménem Qfwfq, jenž je – ve svých nekonečných proměnách – obrazem samotného vesmíru. Qfwfq je nejprve soustředěn v bodu, z něhož v důsledku velkého třesku vznikne kosmos, posléze koluje vesmírem jako shluk atomů, je minerálem, podílí se na vývoji druhů, v jisté fázi je mimo jiné i dinosaurem. Rozpomíná se na miliardy let trvající historii světa a to, co si vybavuje, je velmi mnohotvárné a také nanejvýš podivuhodné… Předkládaný nový český překlad poprvé přináší kompletní vydání těchto kosmikomických příběhů.
Na stiahnutie
8,49 €

dostupné aj ako:

Moje koronakronika


Držitel čestného uznání poroty Ceny Miloslava Švandrlíka za knihu Hlas a jiné povídky přichází s novinkou, která velice volně navazuje na titul Muž v karanténě. Sbírku humorných textů a fejetonů sjednocuje období koronaviru a různých omezení s ním spojených. Pandemie sice není tématem všech příběhů, ale více či méně ovlivňovala autorovo psaní. Moje koronakronika nepopisuje život celé společnosti, ale všední příhody jednoho člověka, případně jeho rodiny. Stejně tak ovšem zachycuje i o něco méně běžné zážitky, když například autor vyrazí na kurz vaření k Romanu Vaňkovi, rozhodne se cestovat poslepu centrem Prahy, řídit psí spřežení nebo obnovovat turistické značky. Knihu svými ilustracemi doplnil známý kreslíř Petr Urban.
Na stiahnutie
11,79 €

dostupné aj ako:

Romance s jeleny


Veselý romantický příběh z venkovského prostředí.
Na stiahnutie
3,90 €

Humor a satira sú dve literárne kategórie, ktoré majú za cieľ rozosmiať a kriticky sa vyjadrovať o spoločnosti, ľudskej povaze a rôznych situáciách. Tieto žánre sa vyznačujú vtipným a ironickým tónom a často používajú komické prvky na vyvolanie smiechu alebo na reflexiu nad určitými problémami.

Humor je umelecký spôsob vyjadrovania, ktorý vytvára príjemný a radostný pocit u čitateľov. Môže sa prejaviť v rôznych formách, ako sú vtipy, komické situácie, zábavné postavy alebo hravé dialógy. Humor sa často využíva na rozptýlenie, zábavu a oddych od každodenných starostí. Je schopný prerušiť rutinu a priniesť ľahkosť do života.

Satira je forma literatúry, ktorá používa ironiu, paródie a sarkazmus na spoločenskú, politickú alebo morálnu kritiku. Satirické diela si často berú na mušku spoločenské nedostatky, nezmyselné normy alebo absurdné situácie. Ich cieľom je vyvolávať úsmev, ale aj zamyslenie a diskusiu o dôležitých témach. Satira môže byť ostrá, alebo miernejšia, no vždy je v nej prítomná istá forma kritiky.

K známym autorom humoristických a satirických diel patria Mark Twain, Jonathan Swift, Oscar Wilde, či Milan Lasica.