Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Slovenská beletria strana 17 z 37

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Zabiť matku


Explodujúce sexuálne vzťahy. Neurózy a závislosti od výmyslu sveta. Opakované návštevy psychológov a psychiatrov, ktoré hraničia s absurdnom. Tragédie (aj antických rozmerov) miestami prešpikované humorom. Hlavná hrdinka, moderná Európanka, je na ceste hľadania vlastnej identity. V tejto divokej jazde je do veľkej miery určujúci jej ambivalentný vzťah s matkou. Autorka knihy ironizuje zaužívané metódy, ktorými sa ľudia snažia rýchlo a bez námahy vyriešiť svoje problémy a cestu vidí jedine v bolestnom ponorení sa do hĺbky. Nevyhýba sa pri tom tabuizovaným témam. Je to príbeh aj o tom, ako detstvo a vzťah s rodičmi predurčuje výber partnerov v dospelosti. Ide o sebaobnažujúcu spoveď, ktorá je sondou do generácie súčasných tridsiatnikov.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Príbehy opatrovateliek Janky, Danky a ich babky


Dej sa odohráva v Tirolských Alpách, kde slovenské ženy odchádzajú za prácou a kde zažívajú rôzne životné udalosti, starosti i veselé príhody so svojou klientkou, 93 ročnou babičkou Hilde a jej dcérou Ingeburg. Knižka ponúka pohľad na život slovenských žien, ktoré pracujú ako opatrovateľky v Rakúsku. Osud býva občas vrtkavý a niekedy sa môžu aj smutné udalosti skončiť happyendom.
Na stiahnutie
3,99 €

Na zázraky máme nos


Viete si predstaviť, aké to je byť zdravotným klaunom, alebo ako vyzerá klaunská návšteva v nemocnici? Ako dokáže obyčajný úprimný smiech pomáhať aj v tých najťažších chvíľach? Sedem zdravotných klauniek a klaunov napísalo 32 príbehov, v ktorých opisujú zážitky s detskými pacientmi a seniormi. Zážitky, ktoré sa ich najviac dotkli a na ktoré nezabudli ani po rokoch. Príbehy o témach ako choroba, samota, bolesť, staroba či smrť prinášajú nový pohľad, ktorý v sebe skrýva nádej. Nie vždy je to nádej na uzdravenie či šťastný koniec, ale je to nádej, že aj v ťažkých chvíľach môžeme v nemocnici zažívať skutočné nezabudnuteľné úsmevné momenty.
Na stiahnutie
9,00 €

dostupné aj ako:

Beh žitia


„Beh žitia treba ponímať tak, ako nás minulosť učí. Musíme byť stále pripravení na rozmary osudu, aby nás svojmi údermi neprekvapili.“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
2,99 €

Prechádzka po Patagónii I


„Ja som sa podobral spotrebovať mnoho papieru a veľmi dlho krtušiť naše obecenstvo predmety, ktoré sa ho netýkajú. Bol by radšej ho unúval s našimi malými domácimi vecmi, ale tie sú odtiaľto už ďaleko a ja som stratil s nimi kontakt.“ Cestopis zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

Prechádzka po Patagónii III


„Ja som sa podobral spotrebovať mnoho papieru a veľmi dlho krtušiť naše obecenstvo predmety, ktoré sa ho netýkajú. Bol by radšej ho unúval s našimi malými domácimi vecmi, ale tie sú odtiaľto už ďaleko a ja som stratil s nimi kontakt.“ Tretia časť cestopisu zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

Prechádzka po Patagónii II


„Ja som sa podobral spotrebovať mnoho papieru a veľmi dlho krtušiť naše obecenstvo predmety, ktoré sa ho netýkajú. Bol by radšej ho unúval s našimi malými domácimi vecmi, ale tie sú odtiaľto už ďaleko a ja som stratil s nimi kontakt.“ Druhá časť cestopisu zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

Rubačova žienka


Sujetový skromný príbeh z prostredia drevorubačov, ktorým chce autor poukázať na mravné kvality „prostého ľudu“. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
0,99 €

Zvodná vrahyňa


Anglicko, 16. storočie, na tróne sedí mladá Alžbeta I. Tudorová, ktorá musí čeliť mnohým nebezpečenstvám. V tmavých kútoch jej Anglicka číha nepriateľ, ktorý sa snaží prinavrátiť katolicizmus - za cenu jej života. Alžbeta ale má v rukách tajnú zbraň. Táto zbraň sa volá Ada Travellyanová, kráľovnina nájomná vrahyňa, ktorá sa pustí do dobrodružného pátrania po členoch tajného spolku, čo jej prinesie stratu milovanej osoby i spoznanie nových ľudí, medzi ktorými si nájde priateľov i novú lásku.
Na stiahnutie
7,00 €

Ana a Sofia


Na prvé stretnutie s Anou spomínala dlho, v jej živote sa vynárala a potom znovu mizla. Trvalo pár rokov, kým ju Sofia vôbec začala považovať za človeka z mäsa a kostí, ale istý odstup medzi nimi ostal navždy. Ana určite nebola prelud, ktorý bez váhania vtrhol do jej života, bola až príliš skutočná. Nikdy nezabudne, koľko sa natrápila, keď plietla hlavu Romanovi, mužovi, čo mal patriť len jej. Zrazu sedeli oproti sebe ako nepriatelia. "A prečo si to urobila?", pýtala sa Sofia znovu. "Veď som ti už povedala, chcela som…" Sofia jej skočila do reči, zrazu sa v nej ozvalo niečo silné, zranené a trpké. "Ty si mi nechcela pomôcť, Ana, jedna noc nič neznamená, určite nie lásku," povedala Sofia. "Sofia, ty veríš na osud?" spýtala sa Ana sotva počuteľne.
Na stiahnutie
8,90 €

Modré diaľky


Sedeli vo veľkom kresle a zdalo sa, že spia. Niektoré sa usmievali, iné akoby hnevali či vyzerali v tej chvíli sklamané. Vzájomné vysielanie ľudia - modrá diaľka totiž všeličo blokovalo. Klbká meniace len tak z čistej zábavy podobu filtrovali prichádzajúce energetické impulzy a snažili sa im porozumieť. Hľadali súvislosti a snažili sa objaviť otázku: prečo takáto energia práve teraz? Usmievali sa: poznanie, že vždy je všetko v poriadku, každý človek má svoju vlastnú cestu a vždy je správna, lebo ich nakoniec privedie za svetlom, im už bolo darované.
Na stiahnutie
8,90 €

Stávka na lásku


Román o experimente s najstaršou drogou sveta. Príbeh o stávke, či sa dá na veľkú lásku zabudnúť, keď ju nahradíme množstvom malých. Mladý vedec hľadá odpovede, na ktoré je aj veda krátka.
Na stiahnutie
6,00 €

Moja láska


Napriek tomu, že Max Phoebe (vlastným menom Joshua Greiner) je hviezdou mnohých televíznych formátov Ameriky, láska po ktorej veľmi túži mu nebola dožičená. Respektíve, lásku by aj v davoch fanúšikov dávno našiel, no on sám vždy sníval iba o jedinom mužovi zo svojich snov (tmavovlasý, hanblivý a krásny, neustále s úsmevom na rozžiarených očiach). ... Presne tak si ho vždy predstavoval. No potom sa to stalo. Stalo sa niečo zvláštne, pretože z neba spadla hviezda. Jedného dňa predstúpil pred neho Pedro a svet sa zmenil. Zmenil v základoch i v podklade, zmenil sa na lásku...
Na stiahnutie
12,90 €

Muž od Hradnej stráže a srnka


Pokiaľ si niekto myslel, že títo štyria mladíci tu boli dobrovoľne, mýlil sa. Bola to lož. Nikto z nich tu nebol dobrovoľne. To, že sem prišli, nebola náhoda, bola to ich povinnosť, ktorú im prikazoval štátny systém. Ešte pred niekoľkými mesiacmi boli niektorí z nich maturantmi, boli plní ideálov, mali svoje lásky a verili, že najťažšie majú za sebou. Neboli to žiadni hrdinovia, boli to normálni mladíci, ktorí brali život taký, aký bol. Jeden z nich sa chcel stať v budúcnosti dokonca kňazom. Nikto však netušil, že čas, ktorý tu strávi, zmení jeho život do takej miery, že sa bude báť vrátiť domov. Leitrich však získal niečo veľmi cenné, niečo, čo stojí v hierarchii ľudských hodnôt na poprednom mieste. Zvláštne, ako sa osud dokáže pohrať s človekom...
Na stiahnutie
3,60 €

NOCturná


Jana Bodnárová sa stala prvou nositeľkou ceny Literárnej akadémie za rok 2016, za knihu Náhrdelník / Obojok. Posledná próza Jany Bodnárovej Náhrdelník/Obojok zaznamenala značný čitateľský záujem (dva roky po prvom uvedení na knižný trh sa dočkala druhého vydania) i pozornosť odbornej verejnosti – tá vyústila do ceny Literárnej akadémie za rok 2016, čím sa J. Bodnárová stala prvou nositeľkou tejto ceny. Po úspešnej a čitateľsky príťažlivej próze so silným príbehom sa Bodnárová vracia k experimentálnejšiemu písaniu sériou krátkych fragmentov, vzťahujúcich sa k noci. Z jazykovo i obsahovo minimalistických textov vyznieva jemný melancholizmus, skúmanie samoty aj staroby i smrti...
Na stiahnutie
6,90 €

dostupné aj ako:

Jelení cintorín


Kniha Jelení cintorín opisuje príbeh Slováka, ktorý sa snaží usadiť v kanadskom meste Vancouver. Sen o bezproblémovej integrácii do spoločnosti sa rozplýva prakticky okamžite po prílete a postupne sa jeho púť mení len na každodenný boj o prežívanie. Aj keď nikdy ťažko manuálne nepracoval, nemá na výber a musí zobrať aj miesto nočného kopáča v demolačnej spoločnosti, kde si siahne až na dno svojich fyzických aj psychických síl. Zakaždým, keď sa zdá, že už je z najhoršieho vonku, prichádza vždy nová a nová rana osudu, ktorú musí ustáť. Či už ho zradí zdravie, alebo premôže samota, naučí sa, že v Meste dažďa, ako sa metropola na západnom pobreží Kanady prezýva, je len jedna istota a to, že nič nie je isté. Príbeh Jelenieho cintorína nie je len sondou do života muža v stredných rokoch, ktorý sa snaží nájsť miesto v multikultúrnej spoločnosti v cudzom svete, jeho každodenný zápas s rečovou bariérou a predsudkami, ale je to hlavne komorný príbeh rojka, ktorý sa na svojej strastiplnej ceste obracia do svojho vnútorného sveta.
Na stiahnutie
6,90 €

Denníky Greenwoodu


Príbeh o pomste, láske, rodinných väzbách a náročnosti života, keď vaše meno neexistuje. Tak trochu detektívka, trochu román, trochu denník... z každého žánra trošička. Prvá kniha A. Seaminder.
Na stiahnutie
7,90 €

Pripútajte sa, prosím


Túžite po láske? Hľadáte ocenenie vo vzťahoch? Psychoterapeutka Júlia Halamová v knihe Pripútajte sa, prosím hovorí o tom, ako budovať vzťahy, v ktorých ľudia môžu cítiť blízkosť, uznanie, bezpečie a príťažlivosť. Opiera sa o svoje dlhoročné skúsenosti z terapeutickej praxe, ako aj o najnovšie poznatky z vedeckých výskumov. Pozýva vás na cestu spoznávania a chápania vzťahov, prekvapuje témami, na ktoré ste radšej ani nepomysleli alebo ste sa neodvážili opýtať. V živom, ľahko ladenom rozhovore s novinárom Karolom Sudorom, doplnenom karikatúrami Martina Shootyho Šútovca, autorka odkrýva svet emócií. Poukazuje na ich nezastupiteľnú úlohu v dobrom vzťahu. Približuje, ako zdokonaliť komunikáciu, ako obohatiť sexuálny život alebo ako si zdravo a lepšie navzájom napĺňať potreby. Nezabúda ani na konfliktné situácie, opisuje, ako pristupovať k hádke alebo ako naložiť s neverou. Rozhovory sa opierajú o konkrétne príklady zo života – na základe nich Halamová zrozumiteľne vysvetľuje zaužívané mechanizmy vo vzťahoch. Odkrýva možnosti, ako sa dajú inak, lepšie využiť nielen v bežnom živote, ale i pri dlhodobom budovaní dobrého emočného vzťahu. Povzbudzuje čitateľov, aby sa odvážili pripútať k inému človeku. Pripútajte sa, prosím! Začíname.
Na stiahnutie
9,00 €

dostupné aj ako:

Otoč sa


Bol tvoj otec naozaj zločincom? Naozaj poštval proti sebe najvyššie kruhy? Keď ti idú po krku, máš dve možnosti: poddať sa – alebo im tvárou v tvár čeliť. Andrej Bojar zanechal krutý život v Thajsku. Prišiel na Slovensko. Začal odznova. Ale nie nadlho. Zo dňa na deň sa mu zrútila celá doterajšia existencia. Pretože sa pred ním opäť vynorila hrôza a zúfalstvo pochované v minulosti.
Na stiahnutie
8,90 €

Známi i menej známi slovenskí autori - tu spoznáte príbehy slovenských knižných talentov ako Róbert Bryndza, Dominik Dán, Táňa Keleová - Vasilková, Ivica Duricová, Boris Filan, Jana Benková, Kristína Tormová, Dušan Dušek,...