! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Slovenská beletria strana 13 z 37

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Nečakaná láska: Začiatok vzťahu


Príbeh o vzniku lásky na pracovisku medzi kolegami Michaelou a Tomášom, pričom Miška je jeho nadriadenou. Ukazuje vývoj vzťahu od spoločného spoznania. Hlavná časť deja sa odohráva v hlavnom meste Slovenska Bratislave. Kniha nie je vhodná pre deti do 18 rokov, lebo obsahuje erotické časti.
Na stiahnutie
5,99 €

Habibi


Vitajte v klube LocalX. Čaká vás strhujúca a šokujúca prehliadka podsvetím. Pozor. Vstup je možný iba na vlastné riziko. *** Harry žije dvojitý život. Cez deň zastáva váženú funkciu redaktora v rodinnom vydavateľstve, v noci je manažérom pochybného nočného klubu. Habibi, ako ho prezývajú v podniku nerestí, balansuje na tenkej hrane zákona a morálky. Čo sa stane, keď sa jeho dva úplne odlišné svety prepoja vďaka spolupráci s mladou a ambicióznou Cassie? Zmení sa počiatočná iskra medzi nimi na spaľujúci oheň? Vášnivá a temná romanca Habibi vám strhne ružové okuliare a odhalí skutočný svet bez pozlátky. Autorka Baja Dolce debutovala úspešnou romanticko-erotickou trilógiou Placebo a po nej vás previedla príbehom troch generácií v románe Horkosladké esencie.
Na stiahnutie
9,89 €

dostupné aj ako:

Vyhradení pre seba


Hovorí sa, že čas zahojí všetky rany. Nikdy však nedokáže vymazať pravú lásku. Tá je nezastaviteľná a preberie sa pri jedinom pohľade do známej tváre. Patrik vstúpil do Eminho života nečakane, zachránil ju aj jej ešte nenarodené dieťa. To bolo pred štyrmi rokmi. Odvtedy každý z nich žil svoj vlastný život. Ema ako slobodná mama, ktorá túži iba po šťastí svojej dcéry. Patrik, ktorému sa splnili sny, no predsa nemá to, čo si odjakživa prial. Ich osudy sa pretnú znova a je naozaj ťažké odolať volaniu lásky. Minulosť však číha za rohom. Pomaly sa obom zakráda do sŕdc a odhaľuje tajomstvá, ktoré okolo nich stavajú hradby. Obaja bojujú o to jediné, na čom im záleží – o rodinu. Čo ak sa hradby zrútia? Zvládnu ich upratať alebo ich zavalia? Zvíťazí láska?
Na stiahnutie
6,95 €

dostupné aj ako:

Nehľadaj pravdu


Viktória je mladé dievča, pätnásťročná tínedžerka, žijúca v rodine, v ktorej má všetko, po čom jej srdce zatúži. Mala mať krásny život. Bezstarostný, ktorého náplňou malo byť dobre sa učiť a užívať si každý jeden deň v spoločnosti obdivujúcich priateliek a priateľov. V jedno ráno sa jej dievčenský sen zmení. Do ich domu vtrhne policajné komando, obráti ho celý hore nohami, jej otec skončí vo väzení, matka novovzniknutú situáciu neunesie. Vyrieši ju skratovo. Viktória zostáva sama, bez peňazí, len s babkou, ktorá sa o ňu stará. Zrazu nemá nič, stratila priateľov, drahé šaty, topánky, jednoducho všetko, čím sa predtým mohla pýšiť. Nenávidí celý svet, no najmä svojich rodičov, ktorí boli všetkému príčinou. Pri jednej prechádzke mestom narazí do Mareka, krásneho mladého muža s uhrančivým pohľadom. Láska na prvý pohľad? Viktória sa vrhá do vzťahu, ktorý jej má priniesť život aký žila kedysi. Marekove slová a jeho správanie sú toho prísľubom. Čo sa skrýva za uhrančivými očami mladíka? Aké má plány s Viktóriou? Kde sú hranice ľudskej zloby a túžby po bohatstve? Prečo je život plný tajomstiev? Čo sa skrýva za vetou: „Už vieš, ako chutí jedlo, ja ťa naučím, ako chutí život“ ? Pravda nemusí byť vždy tým, čo chceme nájsť.
Na stiahnutie
7,95 €

dostupné aj ako:

Blizke vzdialenosti


Autobiografie patria k dielam veľkej moci, a to práve preto, že fabulu im určuje sám život, nepredvídateľný vo svojej bohatej fantázii a fascinujúci svojou jednoduchosťou. Z toho dôvodu nie je ľahké písať ich. Obracať sa k nim totiž znamená ponoriť sa do vlastnej duše a vrátiť sa k niektorým krásnym, ale aj ťažkým a nepríjemným udalostiam, aké má v osude vpísané každý z nás. Miroslava Kováč-Vargová našla v sebe obrovskú silu a príbeh o svojom živote darovala čitateľom. V románe sa čitatelia stretnú s postavami z bežného, každodenného života, ktoré sú nám blízke vo svojej bolesti, nedokonalosti a v strachu. S postavami, ktoré milujú, hľadajú samé seba, majú strach z pripútanosti, odmietnutia, záväzkov či nešťastia. No aj napriek tomu majú odvahu pustiť sa do nových výziev, ktoré im niekedy tento nenávidený a zároveň tak drahocenný život prináša. Keď prevrátite poslednú stranu knihy, budete cítiť uchvátenie životom v jeho základnej forme. Izolovanej a krutej, z ktorej miestami praskajú kosti a bolí duša, ale tiež so žiarivými a vzletnými momentmi liečiacimi každú, i tú najhlbšiu nezahojenú ranu. Odkaz, ktorý je obsiahnutý v každom slove, znie: „Iba odvaha, sila a láska zvíťazia nad utrpením a falošné nádeje odhalia tenkú niť, ktorá spája blízke vzdialenosti." Jelena Dilber
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Francúzsky paradox


Francúz má talent žiť z extrému do extrému. Celok mu neraz unikne, ale v detaile je unikátny. Marseillská sardinka upchala prístav. Malá, ale na správnom mieste. Po pitve parížskej spoločnosti v Glamour Paríža prichádza anatómia celej francúzskej spoločnosti. Sobáš literatúry, gastronómie a politiky funguje azda iba vo Francúzsku. Navštívime zákutia pompéznych reštaurácií, aukčné siene, mítingy, skočíme si na bridž ku grófkam, na francúzsku Riviéru či k panem et circenses – k chlebu a zábave a do veľkých súťaží a la française. Vývoj Sarkozyho, Hollanda, literatúry a francúzskej gastronómie nám umožní lepšie pochopiť súčasnosť, Európu i svetové dianie.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Podvodníkova žena


Do Bratislavy, ako hlavného a najväčšieho mesta krajiny, sa sťahujú ľudia z celého Slovenska. Tí, čo chcú v živote niečo dosiahnuť, talentovaní, schopní, cieľavedomí, avšak i lajdáci, zlodeji, kmíni. A niekedy sú veru na nerozoznanie. Hlavným hrdinom krimirománu Ivany Havranovej je človek, niktoš, patriaci do skupiny podvodníkov. Dokáže sa dostať do vysokej spoločnosti, a tam svojim príbehom presvedčiť bohatého podnikateľa, jedného z najznámejších v krajine. Stane sa tak parazitom, ktorý dokáže svoj príbeh dopĺňať, zneužívať a kráľovsky z neho žiť celé roky. Do príbehu však vstupuje aj obyčajné dievča, hľadajúce v Bratislave dobré miesto ekonómky. Ako fakturantka sa zoznámi s podvodníkom, zamiluje sa a začína jej celkom iný život. Dynamický, napínavý tragický príbeh odhaľuje nešťastné osudy ľudí v hlavnom meste a ukazuje, že život v ňom je častokrát nebezpečný a falošný.
Na stiahnutie
10,90 €

dostupné aj ako:

Juraj Jánošík a parný chrám


Akčný príbeh z alternatívnych slovenských dejín je druhou časťou knižnej ságy tajomného autora. „Nové jánošíkovské dobrodružstvo vás treskne valaškou ešte silnejšie než to prvé. Delikátna záležitosť – po všetkých stránkach. Bujará oslava imaginácie, hravej kreativity a potešenia z príbehu. Olovrant prekračuje všetky literárne hranice, ktoré sa dajú prekročiť. A tie, čo sa nedajú, vynaliezavo ohýba, aby ich prekročil tiež. Zjavne sa pri tom až orgiasticky baví – čitateľ spolu s ním. Dielo šialenca alebo génia, poprípade šialeného génia. Dômyselne zamaskované literárne nóbl umenie a zároveň skvelo pokleslá zábava. Čo viac si priať?“ Jozef Karika
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Budeš iba moja


Natália má všetko — sľubnú kariéru, luxusný život, dlhodobý vzťah. Je úspešná právnička – takmer advokátka. Vo svojom odbore patrí medzi najlepších a tým si plní svoj životný sen. Je však skutočne Natáliin život taký dokonalý, ako sa na prvý pohľad zdá? Jej snúbenec Kristián má o jej živote a plánoch inú predstavu. Drží Natáliu vo svojej zlatej klietke. Kam až je schopný zájsť, aby bolo všetko podľa jeho želania? Nájde Natália v sebe silu vzoprieť sa alebo mu podriadi celý svoj život?
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Nízke dno


Pár rokov po páde komunizmu prichádza Sandra, Angličanka, dcéra českých emigrantov, do Prahy učiť angličtinu. Spolu s ďalšími americkými učiteľmi býva v študentskom domove, pražský priateľ ju uvedie do sveta vodákov, do jachtklubu pod Vyšehradskou skalou. Priebežne nahliada do bežného života, do víru mnohých malých nevinných klamstiev a podvodov, z ktorých sa ale nedá vyplávať so suchou kožou. A všetko vidí cez iné okuliare, západné.
Na stiahnutie
7,00 €

Dámska jazda na dno duše


Prijmite pozvanie na dobrodružnú cestu taxíkom z Bratislavy až k Čiernemu moru. Nechajte sa unášať vetrom, vdýchnite vôňu leta, objavte mágiu Dunaja a nazrite do duší ľudí žijúcich na jeho brehoch. Čaká vás príbeh dvoch odvážnych cestovateliek. Obe dospeli do obdobia, keď deti už vyrástli, práca ich nenapĺňa, manželstvo zovšednelo a na dvere zaklopala vážna choroba. Túžia nájsť lásku, odpustenie a stratenú chuť do života. Preto zobrali osud do vlastných rúk. Počas nevšednej cesty zažijú množstvo veselých aj dojímavých situácií, stretnú veľa zaujímavých ľudí, spoznajú ich osudy, nadviažu priateľstvá a prejdú vnútornou katarziou. Ponorte sa do vĺn Čierneho mora a naplno si užite pestrofarebnú letnú bláznivú jazdu Zory a Táne, zabalenú do láskavého humoru a previazanú nádejou.
Na stiahnutie
8,90 €

Červ


Neďaleko Bratislavy objavia pozostatky neznámej ženy. Je záhadou, ako sa telo obete rozložilo až na kosti, hoci má na nohách nové tenisky. Kapitán Marek Wolf preberá vyšetrovanie bez dôkazov a svedkov, ktoré sa komplikuje s pribúdajúcimi kostrami, čo sa vynárajú z lužných lesov. V súkromí Wolf bojuje o brata, chce ho vziať zo starostlivosti nezodpovednej matky. Netuší, že tým situáciu v rozpadnutej rodine iba skomplikuje. V najnevhodnejšej chvíli mu riaditeľ bratislavskej kriminálky chce prideliť ďalší prípad - vraždu ženy, ktorú našli prelezenú červami v cudzom byte. Wolfov kolega Karol Lupták je späť v Bratislave, no pred návratom na kriminálku sa musí vysporiadať s osobnými démonmi. Postavy zvieracej krimisérie odhaľujú nielen detaily ohavných zločinov, ale čoraz viac aj svoje vnútro.
Na stiahnutie
9,70 €

dostupné aj ako:

Spev veľrýb


Nakoľko máme život vo vlastných rukách a kedy nám minulosť rodu pripomína, že strach a konvencie zväzujú nohy? Priateľstvo dvoch rozdielnych žien, Filipy a Kláry, ktoré v jeden septembrový deň náhle pochopia, že musia vo svojom živote niečo zmeniť, pretože, keď sa nezmení nič, nezmení sa ani púť. Klára je sestrička v nemocnici a obetavosť má v povahe. Filipa má zodpovednú pozíciu vo veľkej firme. Poznajú sa od detstva, a preto Filipa ponúkne Kláre podnájom vo vlastnom byte, v dome, kde stretáva svojských susedov. Spolužitie ich obohacuje, ale obom niečo chýba. Osudný výlet autom a jesenná hustá hmla privedie ženy na miesto, kde mnohé pochopia. V časoch, keď sa láska spochybňuje, ale všetci po nej túžime, dávajú tieto dve ženy nenápadný návod, ako sa vysporiadať so životom.
Na stiahnutie
8,39 €

dostupné aj ako:

Funus pod kopcom


Román Funus pod kopcom sa odohráva koncom 90. rokov minulého storočia. Jedna z dejových línií je reflexiou reštitúcií pôdy a s nimi spojenými prechmatmi tzv. pozemkovej mafie. Bohatli na tom, že reštitučné nároky občanov neuspokojovali v zmysle zákona, ale na základe svojich bezohľadných ekonomických záujmov. Reštituentkou, ktorá je obeťou pozemkovej mafie, je aj Renáta Rikotiová, literárna postava úspešného autora detektívok Borisa Vanoka. Na jej príbehu, ktorý sa rozvinie do kriminálnej podoby, spisovateľ Vanok chce demonštrovať svoju schopnosť napísať tzv. angažovaný román, ktorý je autentickým odrazom reality. Román je literárnym stvárnením udalostí 90. rokov 20. storočia, prelínajú sa v ňom príbehy spisovateľa Vanoka a jeho literárnej hrdinky.
Na stiahnutie
9,99 €

dostupné aj ako:

Dedinský jarmok


„Hradskou, hadiacou sa po vysokom vrchu, vidíme letieť malý vozík. Na ňom sedí muž s čiernou bradou, bielou, vráskovitou tvárou a iskriacimi sa, živými očima. Nuž veď je to Áron Mendl, v celom vidieku dobre známy muž. Ako by ho aj neznali, keď od dvadsiatich rokov kupujú zápalky a iné drobnosti len od neho, ktorý je cestujúcim sklepom celého kraja…“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
0,99 €

Moje deti


Šesťdesiatdva dátumom označených záznamov, zápisy bez časového upresnenia, úvahové state — to všetko tvorí knihu Moje deti od Eleny Maróthy Šoltésovej. Autorka v nich odhalila a natrvalo zvečnila svoje súkromie, vrúbené čarovným pôvabom hravého detstva i zúfalou beznádejou a bolesťou. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
5,49 €

Stručný dejepis Uhorska II


„Stručný dejepis Uhorska pre slovenský ľud napísal Franko V. Sasinek, bývalý tajomník Matice Slovenskej.“ Obsiahle dielo z rokov 1912/13 v troch častiach. História zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,99 €

Stručný dejepis Uhorska I


„Stručný dejepis Uhorska pre slovenský ľud napísal Franko V. Sasinek, bývalý tajomník Matice Slovenskej.“ Obsiahle dielo z rokov 1912/13 v troch častiach. História zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

Koreň a výhonky I


V románe Koreň a výhonky sa stretávame s prostredím, ktoré súvisí s konkrétnymi autorovými skúsenosťami. Už Škultéty, keď recenzoval Vajanského román, napísal, že „pôvodca znal takých ľudí, vídal, zažil, prežil podobné situácie, podobné výjavy. Videné pamäť jeho ,precedila‘, a z toho, čo zachovala vážneho a typičného, čo mu ostalo… ako na filtre, v chvíľkach tvorenia, z toho skladá svoje obrazy“. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,99 €

Známi i menej známi slovenskí autori - tu spoznáte príbehy slovenských knižných talentov ako Róbert Bryndza, Dominik Dán, Táňa Keleová - Vasilková, Ivica Duricová, Boris Filan, Jana Benková, Kristína Tormová, Dušan Dušek,...