! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Slovenská beletria strana 14 z 37

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Proti prúdu I


Dvojzväzkový román slovenskej autorky o láske a spoločenských problémoch v hornom Uhorsku v druhej polovici 19. storočia. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,99 €

Obrazy zo Zdychavy


Rozprávanie zo života dedinského ľudu spod Kohúta, ojedinelý pohľad na život ľudu v slovenskej literatúre. Po etnografických prácach Jána Čaploviča je Gustáv Reuss ďalším slovenským spisovateľom, ktorý sa zaoberal štúdiom života ľudu. No kým Čaplovič si na to vyvolil vedecký opis, Reuss využil svoj spisovateľský talent a nazbieraný materiál zaodel do formy národopisnej črty a či obrázka. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

Šťastlivé Vianoce


„V peknej, teplo zakúrenej izbe sedela mladá žena. Čelo samé mračno, ústa tvrdo zavreté. Myslela, že má vážnu príčinu hnevať sa na celý svet a na všetkých ľudí. Veď každý mal niekoho, len ona bola sama. V každom dome chystali stromček, len ona nemala komu…“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,49 €

Gottšalk II


Historický román s témou mocenských a náboženských rozporov 11. storočia. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
2,49 €

Hájnikova žena


Lyricko-epická veršovaná skladba. Príbeh lásky a tragédie mladého horára Miša Čajku a jeho ženy Hanky. Kontrast dvoch svetov: pánov a pracovitých, čestných, obetavých obyčajných ľudí. Poézia zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
4,99 €

Slovenské veselie


„Z viac strán súc vyzvaný, abych vydal ku tomuto cieľu väčšieho objemu knížku, kde by boly nielen vážne reči, ale i dačo nevinného ku zábave, lebo to ustavičné jedenie a pitie človek nielen zunuje, ale i svoje zdravie kazí a hostiteľom darobné útraty zapríčiňuje.“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

Poviestka z hôr


„Pozná ho každé dieťa v dedine, zďaleka kričia naňho susedia: „Mišo, kam ideš“, a susedky: „Tarajda, kde ste boli“, on je vôbec širokoznámou osobnosťou v poctivej obci Triesková a predsa, bárs sa mu kloní silno k päťdesiatke, keby si sa ho pýtal po jeho otcovskom mene, dlho by sa musel sužovať, kým by mu prišlo na rozum. Nuž, ale prosím vás, ako by aj on mohol všetko vedieť? V škole ho učili be, a, ba, be, u, bu, potom musel sa trápiť a tĺcť po svete, div že si rozum neprevrátil a nieto ešte, aby sa musel na staré dni všelijakými menami kynožiť a vbíjať si ich do hlavy…“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,99 €

Veľký a najúplnejší slovenský snár


„Mnohí učenci a jednoduchí ľudia sa snažili vysvetliť nitky sna so zameraním na bdelý stav už od najstarších dôb. Akiste preto, lebo spánok, počas ktorého sa sen objavuje, zaberá polovicu života jednotlivca a tiež preto, lebo v sne pod vplyvom duševných, telesných, poveternostných okolností človek prežíva celý román veľkých i malých, dobrých i zlých udalostí.“ Snár zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
4,99 €

Proti prúdu II


Dvojzväzkový román slovenskej autorky o láske a spoločenských problémoch v hornom Uhorsku v druhej polovici 19. storočia. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

Láska a pomsta


„Láska hreje, ale aj páli: ona stavia ráje, ale ich aj ničí; ona vynáša život náš až k horúcim krajinám ohnivého slnca, ale nás aj rúca do prepastí, kde tma, bieda a hrúza panuje…“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

Požiar z lásky


Ľúbostný príbeh mlynárovej vdovy Kataríny Dolinskej a správcu mlyna, Andreja Vítkovského. Katarína vyprovokuje nemotorného Andreja k rozhodnému činu tým, že podpáli svoj mlyn. „Požiar z lásky“ sa uhasí bez vážnejších následkov. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
0,99 €

Grófka Mária Betlenová


Román Grófka Mária Betlenová sa zapodieva jedným, z najdramatickejších období, z polovice 17. storočia — wesselényiovským povstaním, s ústredným miestom deja hradom Muráňom a hlavnými postavami Máriou, rodenou Széchyovou, vydatou Bethlenovou, a jej tretím manželom grófom Františkom Wesselényim z Hadadu. Na Slovensku niet vari hradu, ktorý by tak upútal pozornosť spisovateľov a vedcov ako Muránsky zámok. Za jeho múrmi sa snovali udalosti a deje, ovplyvňujúce politickú situáciu vo vtedajšom Uhorsku a v celej habsburskej ríši. História zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
4,49 €

Chovanica


„Ťažko mi bolo lúčiť sa s mojou chovanicou. Prirástla mi k srdcu, v nej som žila, do nej som skladala svoju nádej. V jej spoločnosti som prežila blažené chvíle, o ktorých mnohý nemá zdania a nevie rozumieť. Bola som šťastná. Anička odchodí do cudziny, ale odchodí plná vrúcnych citov, odchodí šťastná v povedomí, že musí ísť za tým a s tým, ktorý ju volal a miluje.“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

Koreň a výhonky II


V románe Koreň a výhonky sa stretávame s prostredím, ktoré súvisí s konkrétnymi autorovými skúsenosťami. Už Škultéty, keď recenzoval Vajanského román, napísal, že „pôvodca znal takých ľudí, vídal, zažil, prežil podobné situácie, podobné výjavy. Videné pamäť jeho ,precedila‘, a z toho, čo zachovala vážneho a typičného, čo mu ostalo… ako na filtre, v chvíľkach tvorenia, z toho skladá svoje obrazy“. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

Gottšalk I


Historický román s témou mocenských a náboženských rozporov 11. storočia. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
2,99 €

Hadí zámok


"Zmija zvlieka kožu, ale srdce ostáva. Aké je srdce novodobého grófa?" Predstavte si, že sa stanete v 21. storočí dedičkou nevídanej, bizarnej a absolútne nesúčasnej nehnuteľnosti. Spolu s neogotickým zámkom však ako bonus získate nepríjemnú spoločnosť svojho príbuzného. Kritička umenia Bea Abramová sa napriek všetkým negatívam rozhodne dedičstvo prijať a presťahovať sa s rodinou na neopakovateľné miesto dýchajúce históriou a noblesou. Čoskoro však zisťuje, že hady, ktoré sú hlavným symbolom rodu von Barevanson, tu ožívajú i v ľuďoch a nebezpečenstvo číha doslova na každom kroku. Čo sa stane, keď sa zlo prederie na povrch? A čo ak má temný zámok moc prebúdzať vo svojich obyvateľoch len to najhoršie? Vášeň, nebezpečenstvo, tajomstvá, láska, bizarný okázalý luxus a všadeprítomný strach sú živnou pôdou tohto skvelého neogotického románu. Rod von Barevanson vám viac nedá spávať...
Na stiahnutie
8,00 €

dostupné aj ako:

Priveľa tajomstiev


Katarína Gillerová je obľúbená slovenská autorka, ktorá má na svojom konte už devätnásť kníh. Jej najnovší román opäť ponúka pútavý dej s prekvapujúcimi zvratmi a témy, ktoré chytia za srdce každú ženu. Prečo sa Romana, absolventka vysokej školy, nečakane rozhodne nastúpiť ako predavačka v obchode s kabelkami? A čo znamená zvláštne správanie jej šéfky? Necháva Romanu v predajni dlho samu, pridáva jej tým povinnosti navyše, a tak Romana nemá čas na stretnutia so svojím najlepším kamarátom z detstva Jakubom. Po nejakom čase, keď to vyzerá, že konečne budú spolu, zasiahne do ich vzťahu Jakubovo tajomstvo. Romanin život sa ešte väčšmi zamotá, keď ju nečakane vyhľadá bývalý priateľ Kamil a chce ju získať späť. Ona však nemôže zabudnúť na to, ako ju zradil. Život je plný náhod a Romana postupne odkrýva nepríjemné pravdy i tajomstvá, ktoré pred ňou skrývajú jej najbližší. Podarí sa jej zahojiť toľkokrát zranené srdce?
Na stiahnutie
10,50 €

dostupné aj ako:

Nádherná smrť v Altaji


Keď tvoj strach navždy spočinie v zemi, budeš tancovať s bohmi. Úspešný podnikateľ Martin Vodnár dosiahol azda všetko, o čom sníval: majetok, úspech, obdiv okolia. Napriek tomu nie je šťastný. Rodina sa mu rozpadá, nenašiel cestu ani k manželke a svojim dvom deťom, stráca zmysel života. Má nepokojné sny, stále niečo hľadá, do jeho dní a nocí vstúpil strach. Uvedomil si, že sa zaradil do zničujúceho kolobehu súťaže, z ktorého sa vytratilo šťastie. Po oslave narodenín v New Yorku sa zatúla k múzeu ruského maliara Nikolaja Rericha. Stretne tam altajského šamana Četa Čelpana a rozhovor s ním ho inšpiruje podstúpiť strastiplnú cestu za prerodom. Rozhodne sa prežiť svoju smrť a letí do ďalekého Altaja, štyrikrát rozsiahlejšieho ako Alpy. Altaj je najväčšou nekropolou na svete, má viac ako štyridsaťtisíc mohýl. Aj preto je tým pravým miestom na „sokratovské“ debaty medzi Martinom a Četom, bývalým vysokoškolským profesorom. Nerozprávajú sa však o smrti fyzickej, ale o smrti pýchy, ega, žiadostivosti a najmä strachu. Slobodní budeme iba vtedy, keď sa ho zbavíme. Po Tibete a Nepále (Kód 9), Kašmíre (Kód 1) a Bhutáne (Kód 7) Jozef Banáš odkrýva tajomstvá Altaja a ruského mystika Nikolaja Rericha.
Na stiahnutie
11,80 €

dostupné aj ako:

Dokonalý manžel


Povedal niekto skutočnú pravdu o svojom manželstve? Nina Martinková rozhodne nie. Po rozvode rodičov na vlastnej koži spoznala, čo je to vyrastať bez matky. Viera Baumannová mala totiž jediný cieľ – urobiť skvelú kariéru. Nina bola presvedčená, že keď sa vydá, rodinu zabezpečí manžel a ona sa bude venovať iba výchove detí. S Oliverom si spoločný život starostlivo naplánovali: najprv luxusný byt v centre mesta s oleandrami na terase, potom auto, cestovanie a napokon dieťa. Idylka sa skončí vo chvíli, keď sa Nina dozvie, že jej muž ho čaká s inou. A aby toho nebolo málo, mladučká Kristína záhadne zmizne. Nina je zmätená, nevie, či ešte môže Oliverovi veriť. Najhoršie je, že jej krehké sebavedomie nahlodáva strašné podozrenie. „Som ako káva, zamiešate ju a zrnká sa vždy usadia na dne,“ hovorieva o sebe.
Na stiahnutie
8,30 €

dostupné aj ako:


Známi i menej známi slovenskí autori - tu spoznáte príbehy slovenských knižných talentov ako Róbert Bryndza, Dominik Dán, Táňa Keleová - Vasilková, Ivica Duricová, Boris Filan, Jana Benková, Kristína Tormová, Dušan Dušek,...