! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Slovenská beletria strana 10 z 37

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Keď láska bolí...


„Keď láska bolí...“ je kniha, ktorá sa číta sama. Pútavý príbeh obyčajnej neobyčajnej ženy. Pohľad na lásku, ktorá nás môže prekvapiť v ktoromkoľvek veku. Myslíte si, že vám sa to nemôže stať? Že niekoľko krížikov určujúcich váš vek je dostatočnou istotou, že ste prežili „všetko“, že pocit motýlikov v bruchu, alebo roztrasených kolien je už dávno za vami? Verte, že to tak nemusí byť, že láska vás môže prekvapiť kedykoľvek a kdekoľvek, v akomkoľvek veku. Júlia, hlavná hrdinka tohto príbehu, stojí pred dilemou: bojovať o záchranu manželstva, alebo začať nový život? Život nám pripraví mnoho prekvapení a situácií, s ktorými sa musíme vysporiadať, no nie vždy je rozhodnutie len na nás.
Na stiahnutie
9,00 €

Cizinec


Úspěšný hudební producent Jakub má na Slovensku život, který je mu možné jenom závidět. A právě závist, nekompetentnost lidí, s nimiž musí spolupracovat, ale také katastrofální společenská situace, korupce na nejvyšších místech a byrokracie na úřadech jsou důvodem, proč se ve čtyřiceti čtyřech letech rozhodne začít znovu v Norsku. Nechává za sebou stres, práci a jedno tajemství, kterému za ty roky přivykl natolik, že ho už ani nevnímá. Život se mu protne s rodinou ze sousedství, a to až tak intenzivně, že jeho minulost překoná vzdálenost dva tisíce kilometrů a dostihne jej až na dalekém severu. Všechno, o čem Jakub sníval, se plní, ale objeví se záležitosti, o kterých si myslel, že zůstaly za hranicemi nebo se ho netýkají. A tak musí zabojovat s minulostí i s démony budoucnosti.
Na stiahnutie
5,98 €

dostupné aj ako:

Mrtví milovat nemohou


„Říká se, že když se daří oslům příliš dobře, jdou se klouzat. O tom něco vím. S mým mužem jsme se jednoho dne ocitli na kluzišti stejně jako ti osli,“ tvrdí v úvodu Heda Záborská, vypravěčka příběhu. S manželem a dvěma dospělými dcerami žijí běžný život plný obyčejných starostí. Ovšem pouze do chvíle, než se Heda rozhodne dostat od bývalého milence zpět peníze, které mu půjčila. Místo toho se však stane svědkem jeho vraždy. Tehdy se spustí řetězec událostí, které během jednoho roku změní Hedin život a vyústí v překvapující rozuzlení. Protože slovy hlavní hrdinky: „Šťastné období, kdy člověk věří, že se mu nic zlého nemůže stát, skončí, když pochopí, že se mu může stát všechno.“
Na stiahnutie
5,98 €

dostupné aj ako:

V pasti Araba


Sára se dostala do zajetí šejka Abdullaha. Stane se jeho otrokyní – až do dne, kdy se v domě objeví muž, který si ji chce vzít za manželku. Pod nátlakem se za něj nakonec provdá. Cesty osudu jsou však nevyzpytatelné a Sára nečekaně potká starou lásku, která v jejím životě způsobí pořádný rozruch. Má jejich vztah šanci přežít? A dokáže se Sára vyrovnat s hrůzami z minulosti, kterým musela čelit? Začtěte se do napínavého příběhu z arabského prostředí, ve kterém má své místo nejen láska, ale také touha po penězích a krutost vycházející ze zatrpklých lidských srdcí…
Na stiahnutie
5,98 €

dostupné aj ako:

Dom z balíkov


Milan a Dawid sa poznajú dva roky. Skamarátili sa v práci na cargo letisku v Lipsku, kde pracujú v logistickej firme na oddelení s názvom Cesta. Vykladajú, nakladajú a sortujú balíky určené pre nemecký a poľský trh. Pracujú len v noci. Nudná a ťažká práca, ktorá ich vyčerpáva fyzicky aj psychicky. Obaja jej už majú plné zuby. Cítia, že musia vo svojom živote niečo zmeniť, ak si chcú zachovať zdravý rozum. Jedna nočná šichta zrazu všetko zmení. Dostanú sa do situácie, ktorá preverí ich morálne hodnoty a priateľstvo. V prázdnom kontajneri nájdu úplnou náhodou diamanty a behom pár minút sa rozhodnú, že ich ukradnú. Riskujú stratu zamestnania aj väzenie. Milan napriek tomu v kútiku duše verí, že ich osud sa práve naplnil a to riziko za to rozhodne stojí. Podarí sa im diamanty prepašovať cez ochranku? Vyjde to? To však nie je tá správna otázka. Správna otázka znie – ako tie diamanty legálne speňažiť? Čo potom, keď to vyjde? Všetko sa začne komplikovať a zamotávať, keď do deja vstúpi Milanova priateľka Anette. Navyše, Milana trápia nočné mory, je závislý na tabletkách a sám netuší, či sa niekedy vyrovná so svojou temnou minulosťou. Anette by mu mala pomôcť, ale... Nič nie je tak, ako to na prvý pohľad vyzerá.
Na stiahnutie
9,60 €

Rande naslepo (český jazyk)


Rande naslepo je akční romantická komedie. Mladý spisovatel Filip si nedokáže najít partnerku, a proto mu jeho sourozenci dohodnou přes internet rande naslepo. Netuší však, že na schůzku přijde úplně jiná osoba… Lea je na útěku před nebezpečnými lidmi, a shodou náhod absolvuje rande s přitažlivým Filipem. Bizarní večer rozjede kolotoč zábavných, ale i napínavých situací. Záměna osob, hledání vzácných dluhopisů nebo drogový byznys jsou jen zlomkem této skvělé zápletky. Marek Zákopčan vás svým humorem a nečekanými zvraty přinutí neustále obracet jednu stránku za druhou.
Na stiahnutie
6,98 €

dostupné aj ako:

Slzy pro Araba


Když Sára pozná prostřednictvím sociální sítě Hassana, je přesvědčená o tom, že našla toho pravého. Odjíždí do Dubaje, aby se tam mohla za něj vdát. Toto rozhodnutí změní celý její život. Padne až na dno samotného pekla…
Na stiahnutie
5,98 €

dostupné aj ako:

Karanténa


Boris je bývalým kriminalistom a úspešným autorom detektívok. Cez Vianoce ho opustila priateľka, pretože chcela viac, no jemu vyhovujú nezáväzné vzťahy. A do toho svet zotročila korona. Strach z nákazy ho presvedčí zavrieť sa na dlhé týždne v domácej karanténe. Predstavuje si, že bude písať, cvičiť, recenzovať, no zrazu sa mu v ničom nedarí. Pri dvoch rukopisoch sa zasekol na trinástej kapitole, a tak sa oddáva spomienkam, alkoholu a vyhľadávaniu známostí na internete, aby mal niečo v zálohe, keď blázinec okolo korony skončí.
Na stiahnutie
5,98 €

dostupné aj ako:

Uličkami srdca


V dnešnom svete je vraj láska neaktuálna, nudná a v podstate ani neexistuje. Ak si myslíte pravý opak, táto kniha je venovaná práve Vám.
Na stiahnutie
5,50 €

Naničhodnica


Jana Juráňová nadväzuje románom Naničhodnica na svoje prózy zo súčasnosti (Utrpenie starého kocúra, Orodovnice, Nevybavená záležitosť, Cudzie príbehy). Zosnovala ho okolo osemdesiatničky Ľudmily, neviditeľnej starej ženy, ktorá nikam nepatrí. Napriek tomu či práve preto cez osud bezprizornej Ľudmily prenikáme do rôznych prostredí - od zdravotníctva, charity, médií až po politiku, ako aj do životov tých, ktorí ich zaľudňujú - novinára Miloša, bývalého politika Eliáša a jeho manželky Dorotky, lekára Igora, celebrity Lindy. Stávame sa svedkami príbehu starej ženy Ľudmily, ktorej sa život skomplikoval po smrti jej spriaznenej duše Marieny. Ako sa spoločnosť stavia k pomoci človeku, ktorý prišiel o svoje bývanie i o najbližších? Kniha Naničhodnica je sondou do zdravotníckeho prostredia, i prostredia médií, tzv. celebrít i ľudí, ktorí sú okato spokojní so sebou a svojím kresťanským prístupom k životu. Kto z nich Ľudmilu zachráni?
Na stiahnutie
8,90 €

Všetko, čo (ne)chcem


Dva sny, dva príbehy. A dve ženy, ktoré by si ich najradšej vymenili.Nina má tesne pred tridsiatkou a túži vycúvať zo vzťahu, ktorý ju dusí. Dve čiarky na tehotenskom teste ju stavajú pred najvážnejšie rozhodnutie jej života. Floristka Liana sa vysnívaných dvoch čiarok nikdy nedočká. Tvári sa, že je nad vecou. Až kým jej manžel nepríde s uleteným nápadom, aby pohľadali ženu, ktorá im dieťatko vynosí. Nina a Liana až v tých najťažších životných situáciách zisťujú, že aj v tej najväčšej tme dokáže láska zrodiť svetlo nádeje, ak jej to sami dovolíme.
Na stiahnutie
8,40 €

dostupné aj ako:

Chuť snov


Odhaliť túžby, najtajnejšie želania a premeniť ich na realitu sa človek pokúša od narodenia. Nie každému sa to však darí. Samo, hlavný hrdina príbehu, má to šťastie, že si do života pritiahol pozorných a vnímavých učiteľov, ktorí mu dodajú potrebnú odvahu vždy, keď sa odhodláva pootvoriť zamknuté dvierka svojich tajných snov. Odcestuje do cudziny, aby jeho túžby dostali zelenú. Učí sa, ako sa na ceste za cieľom nezastaviť pred prekážkami, ale venovať pozornosť ich zdolávaniu. V Japonsku, kde stretáva ženu svojho života, začína popri objavovaní prírodných krás a nachádzaní vlastného pokoja, odhaľovať aj skutočnú lásku. Učí sa umeniu vychutnávať si život, aby mohol všetky získané rady posunúť ďalej. A počas celého putovania zisťuje, že žiť vlastné túžby je v súlade s tým, čo mu hovorí jeho srdce a duša.
Na stiahnutie
6,90 €

dostupné aj ako:

Nečakaná láska: Úžasné partnerstvo


Príbeh o vzniku lásky na pracovisku medzi kolegami Michaelou a Tomášom, pričom Miška je jeho nadriadenou. Hlavná časť deja sa odohráva v hlavnom meste Slovenska Bratislave. Kniha druhá - Úžasné partnerstvo je pokračovaním série kníh Nečakaná láska. V prvej časti sú Michaela a Tomáš spolu vo vzťahu, pričom Miška ostala tehotná. Spoločný vzťah sa každým dňom vyvíja. V druhej časti sa zamilujú dve nové postavy Alexis a Peter, ktorých dôležitosť sa ukáže v našej budúcnosti. Myslíte si, že každodenné smeny v obchode sú stále o tom istom? Opak však môže byť pravdou. Denné situácie, ktoré zamestnanci prežívajú v práci, dávajú príbehu to najväčšie čaro.
Na stiahnutie
5,99 €

Ábelovský dom


Krehká literárna reportáž o vzťahu spisovateľky k veľkému ľudskému i tvorivému zjavu v slovenskej literatúre dvadsiateho storočia. Útla spomienková próza tvorí významnú časť literárnej tvorby Hany Ponickej, ktorú zastupujú najmä tri práce vychádzajúce z osobnej skúsenosti. Ábelovský dom predstavuje začiatok oblúka, jeho stred tvorí dokumentárno-beletristická kniha Janko Novák a uzatvára autobiografické dielo Lukavické zápisky. Spomienka na Boženu Slančíkovú-Timravu je vlastným príbehom Hany Ponickej, ktorú už ako mladé dievča fascinovali osobnostne aj literárne najmä tri ženy: Božena Němcová a novohradské rodáčky E. M. Šoltésová a Božena Slančíková-Timrava. Dej príbehu tvoria dve časové línie — v prvej sa martinská gymnazistka vyberá spolu s otcom za svojím literárnym idolom — sedemdesiatročnou spisovateľkou, ktorej dielo dôverne pozná a obdivuje. Po rokoch sa vracia do Ábelovej v rodnom Novohrade už ako mladá žena a matka po smrti Timravy, aby rekapitulovala vlastné zážitky v prostredí, kde Timrava prežila celý život. Drsnú krásu novohradskej planiny umocňujú rázovití Ábelovčania, ktorí milujú svoju pani spisovateľku, „kišasonku“, ako jej dôverne hovoria, a ich dobrosrdečný nadčasový humor. Autentické postrehy, atmosféru prostredia, v akom žila Timrava, a jej hlavné povahové črty hodnoverne dokresľuje fotografický materiál z rodinného archívu a dosiaľ neuverejnená osobná korešpondencia Hany Ponickej s Boženou Slančíkovou-Timravou.
Na stiahnutie
6,75 €

dostupné aj ako:

Zamestnanie: Mama


Ten každodenný kolotoč dôverne pozná každá žena: upratať, navariť, vyprať, ožehliť, postarať sa o deti a odviesť ich do škôlky, do školy… Skočiť si do práce, nakúpiť, venovať sa deťom, manželovi… Kolotoč večný, nezastaviteľný. Alebo žeby predsa? Elisabeth, prezývaná Sissi, má šťastnú rodinu, no vo svo­jom manželovi, večne zaneprázdnenom Dominikovi nemá príliš veľkú oporu. Domácnosť i všetky rodinné záležitosti sú na jej pleciach. Tri deti, manžel a piaty člen rodiny, rozmaznaný psík Lili. Pre niekoho možno dokonalý formát rodiny, no Sissi sa z toho rýchleho a nikdy sa ne­končiaceho kolobehu už začína krútiť hlava. Túži po vlastnom priestore, a tak pre svoju rodinu pripraví prekvapenie. Netuší však, že aj manžel čosi chystá pre ňu…
Na stiahnutie
5,98 €

dostupné aj ako:

Mrazivá odplata


V deväťdesiatych rokoch zmizne v malej obci pod Tatrami dvadsaťosemročná Petra. O niekoľko mesiacov neskôr sa Magdaléna Mrázová nevráti do domu svojich rodičov napriek tomu, že ju tam čaká maličká dcérka. Ďalšie obete sú spolu so sériovým vrahom Vendelínom Mistríkom pochované v minulosti. Keď sa po viac ako dvadsiatich rokoch opäť otvoria dvere domu smrti, nikto z ôsmich mladých ľudí netuší, že si pre silvestrovské oslavy vybrali miesto s hrôzostrašnou históriou. Ak sa ocitli v opustenom dome náhodou, prečo v mrazivom ráne mizne ďalšia mladá žena?
Na stiahnutie
5,98 €

dostupné aj ako:

Keď utiecť, tak s tebou


Čo robiť, keď dieťa začne kresliť čierne slnko, vysnívaný dom ťažia dve hypotéky, rozvod je na spadnutie a šéf sa vyhráža prepustením z dobre plateného miesta? Denisa uteká pred skľučujúcou realitou do virtuálneho sveta. Na internetovej zoznamke nájde chápajúceho priateľa, v skutočnom živote ju očarí záhadný detektív, o ktorého podozrivo zakopáva na každom kroku. Čo chýba reálnemu vzťahu, dopĺňa ten virtuálny, ale jedného dňa si musí vybrať, ktorý je pre ňu dôležitejší. Pri strastiplnom hľadaní lásky by jej totiž mohlo uniknúť, že aj láska hľadá ju...
Na stiahnutie
5,98 €

dostupné aj ako:

Šťastie


Román o tom, že šťastie máme neraz na dosah, len ho treba chytiť do rúk! Natália pracuje v knižnom vydavateľstve ako editorka. Hodnotí a upravuje rukopisy spisovateľov. Keď však sama napíše román, rozpúta sa hotové peklo. Knihu jej zamietnu a vyhodia ju z práce. Z večera do rána sa Natálii zmení život... Je znechutená, demotivovaná, prestane si veriť a cíti sa úplne na dne. Hľadá si nové miesto, no prekvapí ju láska... Avšak namiesto toho, aby si užívala vzťah s Michalom, nedajú jej spávať jeho utajované čudné telefonáty, ale aj problémy, ktoré jej spôsobí príchod bláznivej sestry, tínedžerky Romany, na prázdniny. Navyše sa dozvie, že jej rukopis knižky ukradla bývalá kolegyňa a vydáva ho pod svojím menom. Natália je šokovaná a zúfa, prečo jej osud tak nepraje. Nájde stratené sebavedomie a odvahu? A pochopí, že má popri tej smole a ťažkostiach vlastne veľké šťastie?
Na stiahnutie
5,98 €

dostupné aj ako:

Pijavica v sukni


Niekedy je to s tými mužmi na porazenie, počuť občas z úst žien, ktoré "oklepávajú" svojich partnerov v kaviarni, v autobuse, v obchodných centrách, kedy sú ovešané nákupnými taškami ako hrozná obsypané bobuľami. Ale ani muži za nimi nezaostávajú. Tí síce o čosi menej, no ja tak občas pretriasajú situáciu doma, kedy chce od nich manželka či partnerka nesplniteľné veci a ak nechcú, aby prišli o vlasy a nervy, urobia, čo im vidia na očiach. Nech majú od žien pokoj, nech nehorí strecha rodinného domu, radšej prikladajú do kozubu, aby sa rodina viac zomkla. Jednoducho povedané, ženy rozmýšľajú inak ako muži, aj inak konajú, čím vznikajú rôzne situácie. Vážne, ale aj veselé. Knižka Pijavica v sukni nie je len o vtieravej svokre, ale aj o tom, ako sa dá bezbolestne vybŕdnuť z neriešiteľnej situácie, a pritom si zachovať nielen dekórum, ale aj úsmev na tvári. V príbehoch zo života sa budete dobre baviť a o dobrú náladu sa vám postarajú viac ako tri desiatky humorne ladených príbehov. O vás. Alebo o nás? Jasné, o nás všetkých. Lebo každý z nás túži po jednom. Po harmonickom vzťahu so svojim milovaným partnerom, ktorého by ste v jeden deň utopili v lyžičke octu, no v druhý by ste ho nosili na rukách.
Na stiahnutie
5,98 €

dostupné aj ako:


Známi i menej známi slovenskí autori - tu spoznáte príbehy slovenských knižných talentov ako Róbert Bryndza, Dominik Dán, Táňa Keleová - Vasilková, Ivica Duricová, Boris Filan, Jana Benková, Kristína Tormová, Dušan Dušek,...