! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Slovenská beletria strana 11 z 37

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Hon na maminho zajačika


Vtipný príbeh o tom, čo všetko sa môže stať, ak si dcéra zaumieni, že mamin priateľ nie je pre ňu tým pravým. V Nelinom živote nastáva veľký obrat vo chvíli, keď jej mama predstaví svojho nového priateľa Adama. Na tom, že si jej atraktívna mama našla priateľa, by nebolo nič nezvyčajné, iba v prípade, ak by ním bol o štrnásť rokov mladší zajačik. Nela si pre svoju mamu predstavovala niekoho úplne odlišného, ako je Adam, fotograf na voľnej nohe. Jej argumenty, že to s ňou nemyslí vážne a zlomí jej starnúce srdce, nezaberajú. Rozhodne sa pritvrdiť. Je načase spustiť plán na dolapenie zajačika priamo pri čine. Dokáže Nela bojovať, aj keď ju všetci majú za blázna? Podarí sa jej odhaliť Adamovo tajomstvo?? Presvedčí svoju mamu, že mladý zajačik nie je pre ňu ten pravý??
Na stiahnutie
5,48 €

dostupné aj ako:

Pedofil


Filip Jaško, učiteľ s dlhoročnou praxou, je u žiakov aj v kolektíve obľúbený. Všetko sa zmení po tom, čo na školu príde anonym, v ktorom ho niekto obviňuje z pedofílie. Zo začiatku to považuje len za krutý žart, ale klebeta sa nabaľuje ako snehová guľa a postupne ho oberá o povesť, prácu i o zdravie. Kniha Pedofil prináša zaujímavý pohľad na mužskú psychiku, aj na deštruktívny dopad spoločenského odsúdenia. Dokazuje, že aj muži sú zraniteľní a potrebujú podporu a pochopenie. Autorka svojich čitateľov opäť presvedčí, že dokáže písať s ľahkosťou a nenásilným sarkastickým jazykom aj o ťažkých témach.
Na stiahnutie
5,98 €

dostupné aj ako:

Prostitútka a arab


Príbeh o luxusnej spoločníčke Graciele, ktorej jediným cieľom je žiť v luxuse. Verí, že cez svoju prácu dokáže zviesť muža snov a vydať sa za neho. Jedného dňa to skutočne dosiahne. Brian Jones je bohatý a šarmantný muž, a takmer sa jej podarí dostať ho pred oltár. Lenže karty nečakane zamieša neodolateľný Emir, ktorý v nej svojou horúcou arabskou krvou rozdúcha nepoznanú vášeň. Má to však jeden háčik. Emir nie je milionár a nemôže Graciele poskytnúť život, aký by mala pri Brianovi. Pavučina problémov a klamstiev sa stupňuje, na povrch vyplávajú tajomstvá, osudy hrdinov vás nenechajú chladnými. Kto z nich zvíťazí? Vyhrá láska nad sebeckosťou alebo to bude naopak?
Na stiahnutie
5,98 €

dostupné aj ako:

Hľadá sa chlap s veľkým...


Justínu, Valentínu a Beátu nespája len spoločne prežité detstvo, ktoré začalo už ich brázdením sídliska v kočíkoch, či v náručiach ich milujúcich mám, ale aj podobný osud. Všetky tri túžia po vzťahu, ktorý nie a nie prísť. A tak si na dvadsiate deviate narodeniny zaumienia, že si do tridsiatky nájdu vysnívaného chlapa. Justína je bacuľka, Valentíne ku šťastiu chýbajú prsia a Beáta?? Tá má zdanlivo všetko, čo by mohlo pritiahnuť pozornosť Pána dokonalého. Ani vo sne im však nenapadlo, koľko prekážok a komplikácii im na ceste za ich plánom život prinesie. Stihnú to vôbec?? A chodia po svete hneď traja chlapi s veľkým... srdcom??
Na stiahnutie
5,98 €

dostupné aj ako:

Slabosť ako výhoda


Kataríne vybrali rodičia meno po krasokorčuliarskej legende Katarine Wittovej, a „veštili“ správne: aj v Katke drieme kus športového talentu. Zamiluje sa do korčúľ a stane sa ľadovou hviezdou. Po niekoľkých neúspechoch a šokujúcom útoku šialenca, ktorý ju takmer zabije, sa však vo svojich dvadsiatich piatich rokoch rozhodne zavesiť korčule na klinec. Odvážne vykročí z hviezdnej bubliny, v ktorej dovtedy žila, vyrovnáva sa s realitou a hľadá nový zmysel života, no zisťuje, že na večierkoch a diskotékach ho nenájde. Spozná Lukáša, zaľúbi sa, ale strach z ľudí Katku od neho viac vzďaľuje, než ich vzájomne zbližuje. Katarína sa snaží prekonať obavy a vyjsť z pohodlia samoty, no nájde silu otvoriť mu celé svoje srdce? Najmä kým Lukáš urobí čosi nečakané...
Na stiahnutie
5,98 €

dostupné aj ako:

S úctou, Priateľ


Andrea od života nečaká veľa. Za najdôležitejšiu považuje fľašu s alkoholom, vďaka ktorej nemusí čeliť démonom minulosti. Po zmiznutí dcéry jej skrachovalo manželstvo a zostala úplne sama. Polícia pátranie dávno ukončila, pretože chabé stopy nikam neviedli. To všetko sa však zmení, keď na nočnom stolíku jedného dňa nájde jednoduchý odkaz. Slová, ktoré osamote veľa neznamenajú, no vo vetách majú obrovskú silu. Neznámy, ktorý sa nepozorovane dostal k Andrei domov, jej napíše, že vie, čo sa stalo s jej jedinou dcérou a pomôže úbohej žene odhaliť pravdu. Andrea vsádza všetko a vydáva sa na nebezpečnú cestu za poznaním pravdy. Získa naspäť stratenú nádej a postaví sa opäť na nohy?
Na stiahnutie
6,48 €

dostupné aj ako:

Denník chaotickej matky


Ak si niekto myslí, že materská dovolenka je med lízať, kruto sa mýli. Stres od štvrtej rána, kedy dieťa kričí od hladu, a to jednu ženu môže rozdrapiť, keď sa jej niekto spýta: A čo si celý deň robila? Materská sa dá zvládnuť ľavou zadnou. Tou pravou, prednou, by ste mu zasiahli... píšťalu pravej nohy. O materstve vie svoje aj hlavná hrdinka, ktorá si všetko píše do denníka. Prečo? Aby raz deťom mohla dokázať, že nepotila len krv pri ich výchove, ale zalievali ju aj slzy šťastia a nádherného materstva plného prešľapov, humorných situácií a lásky.
Na stiahnutie
6,48 €

dostupné aj ako:

Ďatelinka


Ďatelinka je pokračovaním unikátneho autobiografického románového debutu Dievčatko z kláštora. Trojlístok ďatelinky symbolizuje Boha, ľudskú dušu a okolitý svet, v ktorom človek musí žiť. Štvrtý lístok je vraj lístkom šťastia a harmónie, vyváženia všetkých zložiek a okolností života. Ďatelinka je aj názov školy, v ktorej po strastiplnej ceste životom hlavná hrdinka románu Dievčatko z kláštora Nadežda začne pracovať ako samostatná pedagogická asistentka. Fascinujúci román o mladej rómskej Mary Poppinsovej, ktorá stále hľadá svoju identitu, Boha, lásku, oporu, objatie, pracovnú sebarealizáciu a nachádza iba rasizmus, vzťahový chlad, chorobu a chudobu rómskych osád otvára témy, o ktorých sa mlčí a neriešia sa. Táto žena sa však nevzdáva a každý deň nachádza silu meniť v školskom prostredí nielen svoj život, ale aj životy detských zverencov a ich rodín zo segregovaného prostredia. Čitateľ je fascinovaný, kde toto útle žieňa berie silu, a zároveň si čoraz viac uvedomuje, aké dôležité je dennodenne dávať šancu a nádej tým najzraniteľnejším v našom vzdelávacom systéme. Úžasný príbeh s hlbokou filozofickou a humanistickou pridanou hodnotou sa môže stať inšpiratívnym návodom, ako pristupovať k výchovno-vzelávaciemu procesu rómskych detí. Odvážne totiž hovorí o stránkach nášho života, ktoré majoritná spoločnosť nevidí a nechce vidieť – o neprekonateľnom rasizme a xenofóbii, ktoré zapustili v slovenskej spoločnosti hlboké korene nenávisti. A nevyhýba sa im ani školské prostredie. Dá sa s tým niečo robiť?
Na stiahnutie
6,50 €

dostupné aj ako:

Malka


Výber z tvorby Františka Švantnera čitateľa zavedie do oblastí, ktoré aj napriek modernej dobe dýchajú mocou prírody a tajuplnej atmosféry. Vďaka výnimočnému talentu autora, sa vám tajomno dostane doslova pod kožu. Temnota, mysterióznosť, sila prírody a sám človek v ich strede, to všetko zaručuje podmanivý literárny zážitok, ktorému nechýbajú ani prvky napätia. Začítajte sa do ôsmich poviedok jedného z hlavných predstaviteľov slovenského naturizmu.
Na stiahnutie
2,00 €

Nikdy nebudem piť slaný čaj


Nie každý sa narodí do ideálnej rodiny. Karolína nebola chcená a celé detstvo a mladosť musí bojovať o uznanie svojho krutého, dominantného otca. Postaví sa na vlastné nohy, ale ani to ešte neznamená, že vyhrala. Čaká ju zložitá cesta spoznávania života a ľudí, trpké lekcie pochopenia a odpúšťania. Nájde, čo hľadá? Príbeh, pri ktorom sa zamyslíte nad mnohými zdanlivo banálnymi vecami, ktoré sú však vlastne najdôležitejšie pre spokojný život.
Na stiahnutie
6,99 €

dostupné aj ako:

Polnočný vlak


Peter Vajnor je umelcom na pokraji chudoby. Spisovateľská kariéra bola tým koňom, ktorý ho vyniesol na výslnie a potom zrazil do prachu. Petrove depresie zo zlých životných rozhodnutí umocňuje vtieravá otázka: Čo keby? Čo keby bol s ňou vtedy odišiel a nechal všetko za sebou? No minulosť nespí a Peter ešte netuší, že sa stane svedkom súboja dvoch svetov. Svetom minulosti, pred ktorým tak vytrvalo utekal a svetom budúcnosti, ktorému sa chystal bezvýhradne odovzdať.
Na stiahnutie
3,00 €

Sirotinec


Tmavý les, starý kaštieľ, hrdzavá brána a trpké ticho... Cardhill je starobylý kaštieľ s desivou históriou, nachádzajúci sa hlboko vo waleských horách. Na prvý pohľad je schátraný a opustený, no opak je pravdou. Vo vnútri žije niekoľko desiatok sirôt. Podľa všetkého, niet odtiaľ úniku. Jedného dňa však príde do sirotinca chlapec menom Jacob, ktorý má odhodlanie zachrániť seba a všetkých ostatných. No v týchto plánoch mu budú brániť ľudské aj nadprirodzené sily, s ktorými si vôbec nemusí poradiť...
Na stiahnutie
8,00 €

Rozličný tovar


Knižka Rozličný tovar je v podstate obrazom tém, ktorými sa v hlave zaoberám, situácií, ktoré ma inšpirujú, okolností, ktoré ma ovplyvňujú. Predstavte si, že vojdete do malého obchodu s množstvom políc a poličiek, kde nájdete všetko. Auto tu síce nekúpite, ale všetko k tomu, aby ste si ho sami zostrojili. Rozličný tovar je miesto, kde sa v zime zohrejete, v lete ochladíte, kde vás niečo zaujme, na niečom sa zasmejete a nakoniec si možno nejakú blbosť so sebou odnesiete.
Na stiahnutie
8,90 €

Tranzistor Standa


Kniha TRANZISTOR Standa vznikla na podklade skutočných príbehov ľudí, u ktorých vášnivý zápal pre život vyústil až do trýznivej duševnej paralýzy. Tento motív nepriamo odkazuje na filmové dielo ,,Persona“ od jedného z najväčších filmových velikánov, režiséra Ingmara Bergmana. Voľný rým v texte odkazuje na tú časť histórie, v ktorej sa pod vplyvom beatnikov sformovala kultúra hippies, reprezentujúca ideológiu slobodnej lásky, mieru a vykúpenia sa zo zväzujúcich okov spoločenských konvencií. Po neúspešnom pokuse o samovraždu sa režisér Dárius ocitá na pychiatrickom oddelení, ktoré sa stáva panoptikom kurióznych osobností a liečebných postupov. Doktor ju povzbudivo potľapkal po ramenách. ,,Drahá moja, vybrali ste si náročný odbor. Musíte sa naučiť oddeľovať túžby a morálku od súčasných možností. Prekážky si klaďte také vysoké, aby sa dali preskočiť. Snaha o nemožné, predsa, nebude nikomu k prospechu.“ Ingrid sa odtiahla. Nerada pokračovala v bezvýchodiskových rozhovoroch, a preto radšej zmenila tému. ,,Zvážili ste aspoň môj návrh na ten program?“ Doktor si zložil zahmlené okuliare a obtrel si ich o zažltnutý rukáv dlhého bieleho plášťa. ,,Áno, to sa bude dať zariadiť. Ale osobne v tom špeciálny prínos nevidím,“ odvetil. ,,To nevadí, nemá to byť prínos pre vás ale pre nich,“ opáčila rebelsky odvážne, naoko žartom. ,,Pre nich, pre nich..., moja milá, držím vám palce. Prídite zajtra na rannú komunitu personálu, dohodneme organizáciu.“ Lekár upustil od snahy tlmiť jej entuziazmus a na vlajúcich krídlach svojho starého plášťa odplachtil do dôverne známej diaľky tmavej chodby. Ingrid bola z jeho povolenia bytostne šťastná. Hneď v priebehu nasledujúceho mesiaca sa pokúsi zorganizovať stretnutie TRANZISTOR Standa. Prínos tohto projektu považovala za nespochybniteľný. Bude to číra eufória, radostná sloboda.
Na stiahnutie
5,40 €

Malinové roky


Ktoré okamihy utvárajú smerovanie nášho života? Je to dotyk bosej nohy s mŕtvolou pod hladinou mora? Posledná noc, ktorú strávite osamote v posteli bývalého chlapca? Alebo odvážny telefonát mladej spisovateľke, čo v dome chová pavúky? Akým kľúčom triedi myseľ naše zážitky na tie, čo upadnú do zab-udnutia, a tie, ktorých sa nezbavíme po celý život? Len málokedy nachádzame odpovede na svoje otázky vo chvíli, keď si ich kladieme. Niekedy musíme na pochopenie vlastného príbehu čakať roky, inokedy môžeme (k nemu) dospieť za 24 hodín. Isté je, že či sme veselí, alebo nešťastní, život sa nezastavuje a za každé zatvorené dvere sa odvďačí otvorením ďalších.
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

Dievča z Ďárváršáru


Nová kniha Ivety Zaťovičovej usadí čitateľa do prvej triedy časostroja, ktorý ho prenesie a okamžite vtiahne do reality šesťdesiatych rokov v mestečku kdesi na juhu stredného Slovenska. Očami hlavnej hrdinky vnímame všednú, miestami absurdnú, inokedy komickú každodennosť života v pomeroch doby minulej. Úsmevné obrázky autorka s láskavosťou takmer „pelíškovskou" komponuje do pestrej mozaiky. Umne a vecne, tenučkou ceruzkou zažitého, ich jemne tieňuje a zhodnocuje.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Príď v májovú nedeľu


V auguste 1944 matka Mária opúšťa svoje deti a odchádza do Bratislavy, aby priviedla svojho muža k rodine. Netuší, že vlak, ktorým sa vezie, je posledný, lebo na druhý deň vypukne Povstanie. Takto sa začína pútavý príbeh z konca druhej svetovej vojny a prvých povojnových rokov na slovensko-maďarskom pomedzí v okolí Krupiny a Šiah. Čas plný dramatických udalostí a zvratov spoznávame z pohľadu mladej Ilonky, ktorá často preberá zodpovednosť nielen za sestru, ale v neskoršom období i za vlastnú rodinu. Napriek chudobe a ťažkým podmienkam Ilonka zažíva mnoho pekných chvíľ i čaro prvej lásky. Autorka nás počas príbehu sprevádza okamihmi z prítomnosti, keď sa starnúca žena, Ilonka, vracia so svojou dcérou na miesta, kde prežila svoju mladosť. Ani po 60-tich rokoch príbeh úplne nekončí…
Na stiahnutie
9,90 €

Vabank


V malom meste sa udeje veľká udalosť – otvorenie novej banky. Pobočka v centre sa rýchlo stane stredom záujmu obyvateľov a mnohým úplne zmení život. Niekto v nej nájde zamestnanie, niekto nového blízkeho človeka a niekto dokonca sám seba. A potom sa nájdu aj takí, ktorí to všetko s príchodom banky postupne stratia. Každý z trinástich príbehov v knihe Vabank funguje aj samostatne, no podobne ako jednotlivé postavy v nich, i poviedky sú navzájom prepletené. Čitateľ tak stranu po strane odkrýva mozaiku príčin a následkov, ktoré vyústia občas do veselých, inokedy do takmer tragických, no vždy zásadných situácií. Mladí i starí, chudobní či bohatí, muži aj ženy, každá z postáv musí práve v takých chvíľach staviť všetko na jednu kartu. Hrať vabank.
Na stiahnutie
9,90 €

Nevesta hôľ


Romantický príbeh lásky v prostredí slovenských hôr. Autor sa pohybuje vo fantastickom svete a spája realitu s mystikou a fantáziou.
Na stiahnutie
2,00 €

Známi i menej známi slovenskí autori - tu spoznáte príbehy slovenských knižných talentov ako Róbert Bryndza, Dominik Dán, Táňa Keleová - Vasilková, Ivica Duricová, Boris Filan, Jana Benková, Kristína Tormová, Dušan Dušek,...