! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Slovenská beletria strana 7 z 37

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Nedotknutelný


Ráhul, mladík z indické Bombaje, se živí čištěním veřejných toalet a příležitostným okrádáním turistů. Je příslušníkem nejnižší společenské kasty nedotknutelných a život pro něj nemá smysl. S Julijou, naivní a chudou dívkou z Ukrajiny, se život nemazlí. Přesto se rozhodne vzepřít svému údělu a odjede hledat štěstí do ciziny. Místo vytouženého klidného života ale nalézá jen lidskou chamtivost, opovržení a krutost. Co všechno zvládnou dva mladí lidé vytrpět, než se jejich osudy spojí a propletou? A přinese jim vůbec toto osudové setkání štěstí? Tragicko-romantický příběh o ztrátách, bezhlavé odvaze, bezedné naději a čiré lásce. Kniha, která vás naučí vnímat život jinak.
Na stiahnutie
13,99 €

dostupné aj ako:

Tisíc a jedna noc s Arabem


Sofiin život je jeden velký stereotyp. Přestože má manžela a dvě děti, není šťastná. Žije bez lásky a dobrodružství, a když to nedokáže změnit sama, zasáhne osud. Díky kamarádce se ocitne v arabské zemi, kde ji při teroristickém útoku zachrání neznámý muž. Překoná všechny předsudky, nástrahy a bude bojovat za svou lásku?
Na stiahnutie
9,69 €

Posledná kapitola


Ponorte sa do príbehu o spaľujúcej láske, zákerných intrigách, živote, smrti a nádeji, že za bodkou môžu nasledovať ďalšie dve. Samo si nedokáže odpustiť vlastné zlyhania a je rozhodnutý spáchať samovraždu. V poslednej kapitole svojho životného príbehu však nečakane spoznáva Svetlanu a prehodnotí svoj desivý zámer. Aby ju však pred sebou ochránil, musí jej zlomiť srdce. Po rokoch ju náhoda privedie na miesta, ktoré navštívila so Samom. Spomienky sa vracajú s obrovskou intenzitou a vyvolávajú v nej duševné zemetrasenie. Všetko zrazu zmení odkaz, ktorý mohol Svetlane zanechať jedine on. Prečo sa Samo viac neozval a kam zmizol? Je obeťou, vrahom, alebo je to celé úplne inak?
Na stiahnutie
8,80 €

dostupné aj ako:

Puška


Autor, ktorý dáva jasne najavo, že dôverne pozná pomery v zdravotníctve, vás zavedie do jednej z bratislavských nemocníc, kde sa stretnú traja hlavní protagonisti príbehu: lekár s pacientom a s jeho susedom, ktorý ho našiel doma v bezvedomí. Spomienky sa striedajú s prítomnosťou a názormi na dianie nielen v slovenskom zdravotníctve, ale i v celej spoločnosti pred rokom 1989 i po ňom. Časť príbehu sa odohráva v Kanade, kde tajomná puška spája i rozdeľuje celú rodinu. Príbeh, ktorý sa v knihe odohráva môže byť niekomu povedomý, veď ide o lásku, zradu, klamstvo, vyhorenie v práci či hľadanie svojho miesta na svete aj v zrelom veku.
Na stiahnutie
6,20 €

dostupné aj ako:

Nezbedné príbehy


Už pri prečítaní názvu si niektorí dajú otázku, či ide o skutočné príbehy, alebo o autorov výmysel. Vyšetrovateľ by povedal, „prípady sa stali“. Možno iným osobám, ako autor uvádza, možno v inom čase, ale v každom prípade sa udiali v obci, do ktorej sú zasadené. Niektoré sa zachovali vďaka ústnemu podaniu z generácie na generáciu, iné si pamätajú ešte terajší starší obyvatelia Lúčok.
Na stiahnutie
5,70 €

dostupné aj ako:

Pod slnkom Turína


Kristína je Slovenka. Po rokoch strávených v Bruseli nasleduje manžela spolu s ich dvoma synmi za prácou do Turína, kde sa chcú usadiť. Tam stretne Olgu, južanku z Otranta, s ktorou sa spriatelí. Ukáže sa však, že stretávanie ich rodín má ničivé následky pre všetkých. Banálny príbeh nevery skrýva netušené riziká a má fatálny dopad na tých, ktorých by chceli pred všetkým zlým ochrániť. Medzi nedokonalými matkami, poznačenými deťmi, prítomnými či neprítomnými mužmi a Turínom, ktorý všetkých uväzňuje vo svojom „válove“, sa zdá, že všetko smeruje ku katastrofe, ktorá však napokon naberie celkom nečakanú podobu. Je naozaj možné uniknúť z miesta, ktoré sa do vás zakvačí svojimi pazúrmi, z miesta, kde ste sa stali niekým, koho ste si nevedeli predstaviť ani v tých najhorších nočných morách?
Na stiahnutie
10,90 €

dostupné aj ako:

Čertova svadba


Neistotu v každodennom živote vyvolávajú najmä existenčné problémy, ale aj nedostatok zmysluplnej komunikácie, nestálosť citov, nechuť k zodpovednosti a chaos v hodnotovom systéme. Ľudia zúfalo hľadajú svoje miesto v živote a podvedome cítia, že základné istoty im pomôže nájsť návrat k prírode, k rodinným koreňom. Tento proces je zdĺhavý, vyžaduje si odvahu a neochvejnosť presvedčenia, že človek je harmonickou súčasťou všetkého živého. Pobyt v prírode Čertovice hlavným hrdinom príbehu pomáha zistiť aké sú najdôležitejšie hodnoty a že pokoj môžu nájsť len sami v sebe.
Na stiahnutie
11,90 €

dostupné aj ako:

Dedičstvo po barbaroch


Hlavný hrdina, doktor medicíny, je pätnásť rokov súčasťou najvyšších politických kruhov ako osobný lekár najvýznamnejšieho muža v krajine. Dvadsaťštyrihodinová permanentná pohotovosť pri jedinom klientovi ho postupne pripraví o viac ako len o súkromie. V intímnej zóne, ktorá medzi pacientom a lekárom vznikla, ho vidí úplne obnaženého. Nelieči iba jeho neduhy, ale aj stavy zúrivosti, ochromenia a zúfalstva, alebo starosti s nastupujúcou impotenciou. Doktor je vyčerpaný. Desať rokov nemal dovolenku, a tak sa napriek blížiacim sa Vianociam a nadchádzajúcim parlamentným voľbám bez výstrahy svojským spôsobom vzoprie a zmizne rovno na druhú stranu zemegule netušiac, aké ohnivé peklo ho tam čaká. Autor o svojom najnovšom románe: „Táto kniha je fikcia a ja som len jej autorom, nie postavou. Nepracoval som ako dobrovoľník pri hasení požiarov. Inšpiráciu som čerpal inde. V roku 2011 som strávil jeden a pol mesiaca v Sydney. Krátko po mojom príchode zaplavili dažde mesto Brisbane ležiace o osemsto kilometrov severnejšie a doslova ho utopili. Ulicami tiekli nákladné autá s obrovskými vlečkami, tankery s naftou aj autobusy. Brisbane volalo o pomoc, a keď povodne ustúpili, pricestovali dobrovoľníci z celej krajiny a za niekoľko týždňov mesto fungovalo ako predtým. Keď už bolo všetko upratané, od oceánu sa dovalil tajfún a zavŕšil skazu. Brisbane inkasovalo k. o. dvakrát v tesnom slede za sebou a ja som mal možnosť pozorovať reakcie obyvateľov Sydney, sledovať ich postoje, odvahu a ochotu pomáhať. Hrdinami mojej knihy sú ľudia schopní čeliť skaze napriek tomu, že ich niekoľkonásobne prevyšuje. Je to motivujúce. Musíme konečne pochopiť, že dnes bojujeme o prežitie na tejto planéte. Ak nespojíme sily a nenájdeme spôsob, ako sa so zmenami inteligentne vysporiadať, Zem nás zmetie z povrchu, pretože nie sme dobrí podnájomníci.“
Na stiahnutie
8,95 €

dostupné aj ako:

Orlí zámok


„Láska je v našom rode ojedinelý jav a ak sa vyskytne, uctievame ju sebe vlastným spôsobom...“ Gróf Hyeronym prezývaný „Krásny Barevanson“ je veľmi zvláštny muž, ktorý lásku vníma svojským spôsobom. Jeho príťažlivosť je neodškriepiteľná, status príslušníka súčasnej európskej šľachty ho robí zaujímavým a v rodine plnej bledých a kostnatých figúr vyniká. Avšak vonkajší pôvab môže skrývať temnotu vo vnútri. Len čo otvorí ústa, knihovedkyňa Saskia ho považuje takmer za blázna, no okolnosti ju donútia tráviť čas v jeho zámku nad knihou z ľudskej kože. Lenže čím viac preniká za cynické brnenie mladého grófa a on jej dáva najavo, že ho jej krása fascinuje, tým pozornejšie každý ich krok sledujú zlovoľné oči. Sú to však živí alebo mŕtvi, čo môžu tento pár roztrhať na kusy? V zámku straší a Hyeronym stráži tajomstvo, ktoré sa za žiadnych okolností nesmie dostať na svetlo. Isté druhy zla totiž dokáže pochopiť iba Barevanson. A niektoré dvere musia skrátka zostať naveky zamknuté...
Na stiahnutie
8,00 €

dostupné aj ako:

Súkromné problémy 4: Sebastian


Keď Sebastian pri renovácii rodičovského domu našiel záhadnú krabicu so svojím menom, netušil, že list v nej mu obráti život hore nohami. Napriek tomu, že bol odhodlaný vyraziť po stopách listu, nedokázal nechať v štichu svojich troch mladších súrodencov vo chvíľach, keď strácali pevnú pôdu pod nohami. Avšak telefonát jeho nevlastnej sestry ho zastihol nepripraveného a je nútený sa v zlomku sekundy rozhodnúť, čo sú jeho vlastné priority. V nasledujúcich dňoch veľa získava, ale aj veľa stráca a prenasleduje ho dotieravá myšlienka, že to, čo v živote najviac potrebuje, je žena, ktorú nedokáže vypudiť zo srdca. Jeho snahu získať ju ale rozptyľuje zistenie, že sú veci, ktoré o svojej rodine doteraz netušil. Svoj príbeh ešte nepozná celý. Bol návrat do Žltého domu naozaj iba náhoda? Štvrtý diel série Súkromné problémy uzatvára osudy súrodencov Tiny, Lilly, Denisa a Sebastiana.
Na stiahnutie
8,90 €

Brichtov boj


Miestami tragikomická, miestami romantická skorodetektívka zo slovenskej súčasnosti prináša fiktívny príbeh mladého bratislavského architekta, ktorý sa dostal do sporu s klientom. Postupne zisťuje, že súper je silnejší, ako čakal, a že svet nie je vždy to najpriateľskejšie miesto na život. Zvlášť, keď človek podľahne pocitu, že na ten svet zostal sám. Autor nezaprie skúsenosť s právnym prostredím, ale skôr než prípadovú štúdiu justičnej krivdy ponúka čitateľovi príležitosť zamyslieť sa, a domyslieť, čo pocit nespravodlivosti s niekým môže – a nemusí – urobiť. Sú rôzne spôsoby, ako si zmerať sily s osudom. Testosterón nestačí, treba mať aj šťastie.
Na stiahnutie
9,00 €

dostupné aj ako:

Konflikt


Nenávidím, keď sa musím podriadiť, ale rodina a jej postavenie sú desiatky rokov u nás nadradené osobným preferenciám a pocitom jednotlivca. „Pôjdeš do Ameriky a zoberieš si dcéru nášho najlepšieho priateľa." Dohodnutá svadba v dvadsiatom prvom storočí? Sme brutálne zaostalá mafia. Náš najlepší priateľ je v preklade otcov významný obchodný partner. A ja? Ja som synom talianskeho mafiánskeho bossa. Nemám nárok žiť tak, ako to sám chcem. Preto sedím v súkromnom lietadle rodiny Brusových, na ceste do zeme, z ktorej si mám priviezť manželku, ktorú ani nepoznám. Moja predstava je jasná. Bude krásna, bude kultivovaná, bude sa mi vedieť podriadiť a nebude jej vadiť, keď v mojom živote a v posteli nebude jediná. Riadim sa pravidlami. Na vzťahy sa nehrám. Kompromisy nevyhľadávam. Aspoň doteraz tomu tak bolo...
Na stiahnutie
11,50 €

dostupné aj ako:

Osudová žena


Anna Jakubovie je žena v zrelom veku. Je nielen nebezpečne príťažlivá, ale aj nebezpečne úspešná. Kde príde, nezostane kameň na kameni. Mužov využíva, ženy podceňuje, úspech povyšuje na najvyššiu životnú métu. Príde však deň, keď si bude musieť, proti svojej vôli, vypočuť drsné slová psychoterapeuta: „Máte problém a ak ho chcete vyriešiť, potrebujete sa vrátiť do svojich minulých životov.“ Tým dňom sa začína jej najväčšie dobrodružstvo. Pretože každý z regresov jej prinesie nové poznanie o ľuďoch, ktorým ublížila, o ľuďoch, ktorí ublížili jej, o láske, z ktorej si spravila biznis, a o rodine, ktorú zaprela.
Na stiahnutie
11,80 €

dostupné aj ako:

Dobrá a poslušná


Najlepšia a najtvrdšia škola života. Izolovaná, odtrhnutá od blízkych. Sama v spoločnosti odsúdených. Vnútorne sama. Dostali sme sa na okraj spoločnosti, zruinovali sme vlastné životy. No získali sme čas. Čas na zmenu, na prejav ľudskosti, na spôsob, ako nájsť samy seba. Hlavná hrdinka románu Bendža je žena ako mnohé z nás. Má muža, dvoch synov, prácu a tak trochu komplikovaný vzťah s rodičmi. Na rozdiel od väčšiny z nás však skončí za múrmi ženského väzenia. Ako sa jej život mohol takto vymknúť z rúk? Ako sa môže „normálny“ človek dostať na také miesto? Čo bude s jej deťmi? Čo bude s ňou? Aký bude návrat domov po niekoľkých rokoch? Kým sa jej v hlave vynárajú tieto a podobné otázky, Bendža sa snaží zvyknúť si na nové životné podmienky. Po mnohých peripetiách napokon zistí, že väzenie bolo pre ňu istý druh terapie, ktorá niekedy bolela tak intenzívne, že mala chuť zomrieť, no zároveň ju prinútila vystúpiť z komfortnej zóny a zmeniť sa z večne poslušnej ženy na výraznú osobnosť, ktorá sa naučila hovoriť nie. Táto kniha nie je tragédia, v ktorej väzenkyne bojujú o holý život, no niektoré stránky vám vženú slzy do očí. Nie je to ani komédia, ale na niektorých pasážach sa schuti zasmejete. Je to skvelý súčasný ženský príbeh s nesmierne živými postavami a dialógmi, aké vie vytvoriť len Biba Bohinská, ktorá je majsterka v opise ženských emócií. Mohli ste si už od nej prečítať diela Žena v pôvodnom znení alebo Tajné životy, ktoré napísala podľa vlastného námetu a scenára k pôvodnému televíznemu seriálu.
Na stiahnutie
11,80 €

dostupné aj ako:

Medzisny


Membrány medzi snami a realitou sú priepustné oboma smermi. Človek si nevie omotať svet okolo prsta a niekedy si nevie okolo prsta omotať ani sám seba. Hlavný hrdina Bánovej beletrie Medzisny stretne čudného muža, spustí časomieru, pošle vážnu sms správu piatim blízkym ľuďom a vydá sa na cestu. Jeho besy - a nie je ich málo - sa vydajú na cestu spolu s ním. Andrej Bán (1964) je fotograf, žurnalista, aktivista, okrem iného aj držiteľ niekoľkých Novinárskych cien. Často pracovne navštevuje krajiny a regióny postihnuté vojenskými či humanitárnymi krízami. Je autorom viacerých fotografických kníh, vystavoval doma aj v zahraničí. Podieľal sa na založení charitatívnej organizácie Človek v ohrození, stál pri zrode občianskej iniciatívy Zabudnuté Slovensko. Kniha Medzisny je jeho beletristickou prvotinou.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Pár fragmentov


Ocitli ste sa niekedy v situácii, že ste boli blízko vlastnej smrti? Ak si myslíte, že kniha Pár fragmentov je suchopárny výpočet toho, čo sa mi stalo, tak to ste na omyle. Napriek vážnej téme sa číta ľahko. Dajte ju prečítať všetkým ľuďom, ktorí sa boja urobiť niečo v boji s covidom, či už sú nerozhodní, alebo presvedčení nepravdivou propagandou, ktorú ja osobne nechápem. Z umelého spánku som sa zobudil s dierou v krku po tracheostomii, nemý, všade samé hadičky, dýchal za mňa stroj. Všetky drobné denné činnosti boli zrazu problematické. Živé reálne sny. Bolo to stresujúce. A to nekonečné čakanie. Veľmi pomalý návrat k normálnemu životu. Takto som prežil mojich prvých päť mesiacov tohto roka. A malá ukážka z knihy : Našlo ma mliekarenské auto kus od osady. Ešte si pamätám, ako ma šofér naložil na miesto spolujazdca. Zrak sa mi na chvíľku zaostril a ja som spoznal vodičovu tvár. Bol to jeden z chlapov, čo hrali v salóniku karty. Kričal som, ale z hrdla mi nevychádzal žiadny zvuk. Pohľad mi priťahovalo stále sa zväčšujúce čierne ústie revolvera. V hlavni bola absolútna tma... Neviem si ani predstaviť, ako to zvláda taká sestrička alebo doktorka na covidovom pľúcnom alebo na áre, keď jej v službe zomrú jeden, dvaja pacienti a potom príde ku mne a s milým úsmevom sa spýta: „Nepotrebujete niečo?“ A toto sa opakuje skoro každý deň. Videl som, ako starší pán, evidentne vystrašený, nabrýzgal bezdôvodne sestričke. Tá ho so smutným pohľadom prikryla a pohladila po pleci. Všetci títo ľudia majú môj obdiv a vďačnosť.
Na stiahnutie
8,00 €

Krv je len voda


„V istom zmysle sme všetci len obete obetí...“ Klára chce matku. Matka chce slávu. Otec chce, aby všetci boli šťastní... Román je analýzou rozkladu dysfunkčnej rodiny, a zároveň sa snaží sa vysledovať z čoho pramenia príčiny násilia. Avšak nie v globálnom merítku, ale na malej vzťahovej ploche jednej rodiny. Pretože korene všetkého zla začínajú v rodinách a vzťahoch medzi ich členmi.
Na stiahnutie
11,90 €

dostupné aj ako:

Bozkaj ma!


Žijeme v 21. storočí a považujeme našu spoločnosť za vyspelú. Sme schopní zbaviť sa predsudkov, keď máme rešpektovať vzťah dvoch ľudí z rôznych sociálnych vrstiev? Dokážeme tolerovať inakosť? Zmení náš hodnotový rebríček vážna choroba? Láska, nenávisť, priateľstvo, zrada, vzťah medzi matkou a dcérou, otcom a dcérou, uhol pohľadu dedinského človeka, konzervatívne názory, stratené ilúzie... To všetko a všeličo iné nájdete v románe Bozkaj ma, ktorého mottom je myšlienka Karola Nadráskeho: "Najvyššou pravdou je pravda lásky."
Na stiahnutie
10,00 €

dostupné aj ako:

Slepý dážď


„Môj život je ako slepý dážď. Šľahá, ale slnko svieti,“ týmito slovami začína Katarína svoj príbeh. Pred devätnástimi rokmi sa rozhodla pre závažný krok – tesne pred maturitou odišla zo školy a o niekoľko mesiacov sa stala matkou. Viktor otcovstvo poprel, a tak vychovávala dcéru sama. Čas ubehol ako voda. Katarína všetku pozornosť venovala iba dcére. Jedného dňa však Linda zahynie pri tragickej nehode. Osamelá Katarína nevie, ako má žiť ďalej. Ťažia ju výčitky – hoci ani po rokoch neprestala Viktora milovať, dcére nikdy neprezradila, kto bol jej otec. Napraviť chybu je už neskoro. Uzavrie sa pred okolím a chodieva iba na miesto, kde Linda naposledy vydýchla. A práve tam ju osloví neznámy muž. Rany sa konečne hoja. Na oblohu vyšla dúha – most od zla k dobrému... Katarína je zmätená; konečne uverila v lásku a zrazu sa vynárajú temné tajomstvá a podozrenia. Podarí sa jej vykĺznuť zo siete poloprávd a klamu a uverí, že Milan je ten pravý?
Na stiahnutie
9,00 €

dostupné aj ako:


Známi i menej známi slovenskí autori - tu spoznáte príbehy slovenských knižných talentov ako Róbert Bryndza, Dominik Dán, Táňa Keleová - Vasilková, Ivica Duricová, Boris Filan, Jana Benková, Kristína Tormová, Dušan Dušek,...