! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Slovenská beletria strana 3 z 37

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Pokora a pýcha


Jozef je mladý židovský učiteľ gymnázia. Patrícia je lekárka. Rómka. Zamiluje sa do Jozefa. Ten sa však zapozerá do Zuzky, talentovanej matematičky, ktorá má zložitý vzťah s Vladom, geniálnym fyzikom. V tridsiatych rokoch minulého storočia, v malom mestečku na Slovensku. V dobe, kedy láska čelí oveľa väčšiemu súperovi ako spoločenská norma. Ide o život. A predsa chcú všetci naplniť svoj osud. Zlyhať, napraviť a znova vykročiť. Veď doba sa zmení. Stačí vytrvať. Alebo...
Na stiahnutie
11,90 €

dostupné aj ako:

So slonom na pleciach


Tridsaťtriročný Viktor Perger, otec rodiny, umelec a učiteľ, sa rozhodne, že vstúpi do sekty Sri Chinmoy Centrum. Je toto rozhodnutie naozaj také nečakané, ako si okolie myslí? Alebo má jeho konanie silné korene, ktoré siahajú až do detstva? Autentické svedectvo autora ponúka pohľad za zatvorené dvere života v sekte. No s deštruktívnou manipuláciou a so slepou dôverou k autoritám, ktoré môžu viesť až k strate seba samého, sa nestretnete iba tam. Paralelu možno nájsť aj na miestach, kde by ste ju nečakali. Ani najlepšia, najprepracovanejšia a dlhoročná manipulácia však nedokáže umlčať a zlomiť túžbu človeka po osobnej slobode. Viktor Perger je toho dôkazom. Autor nemá ambíciu poučovať ľudí, ako majú naložiť so životom. Chce iba podať pravdivé svedectvo o sektárskych praktikách a pomôcť včas rozpoznať manipulátorov a ich deštruktívne techniky.
Na stiahnutie
11,80 €

dostupné aj ako:

Tu som doma


Čo určuje kto sme a čo budeme žiť? Temperamentnú Naďu Wernerovú privedie nečakané dedičstvo na miesto, kde stretáva svojráznych susedov, ktorí formujú jej talent, túžby aj schopnosť odpúšťať. V notárovi Elznerovi získava rodinu a v Jozefíne kamarátku, ktorá má odvahu chodiť do kina sama a dokáže s nadhľadom zvládnuť všetko, čo jej život ponúka. Postupne spoznáva, kto bol jej strýko a kde má v jej rodine korene pravda. Tu som doma je trpezlivý príbeh o jednom dome s povalou, kde sa jeho obyvatelia dívajú na nebo ako do zrkadla, o pokore získanej nielen umývaním schodov a o vzťahoch a hľadaní tých správnych slov.
Na stiahnutie
8,99 €

dostupné aj ako:

Spútaná životom


Marianna má tesne pred štyridsiatkou a vo voľnom čase uniká pred každodennou realitou do sveta kníh. Svoj život venuje rodine, ale vo vnútri je veľmi osamelá, zranená a len ťažko nadväzuje medziľudské vzťahy. Zraniteľnosť zakrýva sarkazmom a nikomu nedovolí preniknúť za múry, ktoré si okolo seba postavila. Až kým sa nespozná s Michalom, ktorý je jej natoľko podobný... Problémy sa však na ňu valia z každej strany a je len na nej ako a či ich ustojí. Spútaná životom nie je len pohľad do vnútra zrelej ženy, ale aj príbeh o súkromných bitkách, ktoré každý z nás musí občas vybojovať.
Na stiahnutie
11,90 €

dostupné aj ako:

Šikana


Dramatický príbeh o skupine mladých ľudí. Každý je iný a predsa sú si v jednom všetci podobní. Každý má problémy. Alicu šikanujú od prvého dňa, čo prišla do novej školy. Olívia žiarli na svoju sestru Anyu a je tajne zamilovaná do Daniela, ktorý je agresívny a užíva drogy. Často si svoj hnev vybíja na Michaelovi. Ten je z tých slabších a tichších. Príbeh zamotáva Ella, nádejná speváčka, ktorú si podajú médiá a Mina ktorá sa hanbí priznať svoje duševné problémy. Nechýba ani Barbora v zakázanom vzťahu s jej učiteľom a Mattias skrývajúci pred rodinou svoje pravé ja.
Na stiahnutie
11,90 €

dostupné aj ako:

Fakbuk.com


Siete sú super, dokiaľ sa v nich nezamotáte. Keď už klamať, tak presvedčivo a nezanechávať stopy. Ak už sa klamstvo odhalí, tváriť sa, že sa nič nedeje. Tak také jednoduché to však Dano nemá. Manželka chce vedieť stále viac a donúti ho odkryť celý svoj niekoľkoročný virtuálno-reálny život. Keďže nie je v poriadku ani ona, nedaruje nikomu nič. Chúdence deti. A manžel. Ak chcete vedieť, čo a ako sa dá hľadať a nájsť na sociálnych sieťach a najmä, o čo sa tam dá prísť, vitajte na fakbuku.
Na stiahnutie
11,90 €

dostupné aj ako:

Krásni ľudia


Vanda mala dokonalý život. Vyšplhala sa po korporačnom rebríku svojou pracovitosťou a cieľavedomosťou. Lenže jedného dňa si uvedomí, že sa stratila pod tlakom povinností a očakávaní. Z reflektora úspechov sa prepadne do nehostinného prostredia nemocnice, pretože úzkostné stavy a závislosť na alkohole už začínajú byť neznesiteľné. Na psychiatrii spoznáva Adama, otca dvoch malých detí, ktorý tiež nepozná dno. Spolu sa snažia navigovať zákutiami sedení s psychológmi a lekármi, terapiami a inými povinnosťami.
Na stiahnutie
10,50 €

Utajená


Sex, drogy a rock and roll! Jedenásty román Lucie Saskovej vás vtiahne do víru rockovej hudby, koncertov a slávy, a zároveň vám ukáže odvrátenú stranu ilúzie, ktorú tento svet vytvára. Budete cestovať, spoznávať úžasné miesta, cítiť zimomriavky vo vypredaných halách a počúvať piesne, ktoré vám budú ešte dlho znieť v hlave. Pripútajte sa, prosím, bude to poriadne divoká jazda! Hlavná hrdinka sa ocitla v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Alebo žeby to bol správny čas a správne miesto? Spoznáva členov kapely, o ktorej nikdy nepočula, najmä jej lídra Lea, človeka, ktorý jej zaužívané stereotypy obráti hore nohami, pretože v jeho svete nie je čas na začiatky. Môže sa však vzťah začať koncom? Čo sa stane, keď prídu na začiatok? Ona kvôli jazvám na tvári žije život, v ktorom ju strach núti skrývať sa, a postupne preniká do sveta, v ktorom ju skrývajú ostatní. Obaja taja svoju minulosť, netušia, čo prinesie budúcnosť. Ich svety sa neustále rozdeľujú a spájajú, zažívajú vzostupy a pády, čelia intrigám, pochybnostiam... Ako dlho sa dá žiť utajený život, keď sa za každým rohom skrýva niekto, kto vás sleduje?
Na stiahnutie
10,50 €

dostupné aj ako:

Dole! Dole!


Mafii v Dunajskej Strede chýbajú noví ľudia. Rozhodnú sa založiť strednú školu, ktorá by vychovávala nových členov organizovaného zločinu. Chobotnice vzťahov v malom meste, kde každý o každom vie aj to, aké nosí pyžamo, sú prepletené. Začína sa nové kolo mafiánskej vojny? Ako dnes žijú tí, ktorí prežili? A stále platí, že ruka ruku umýva? A že za všetkým treba hľadať ženu? Čierna groteska o tom, čo sa stane, keď šedivejúci mafiáni nostalgicky spomínajú na staré zlaté časy.
Na stiahnutie
11,10 €

dostupné aj ako:

Motýle v klobúku


Emi po rokoch v emigrácii navštevuje rodné mesto, pred očami ožívajú spomienky na detstvo, život v ošarpanom košickom činžiaku, ponuré povojnové roky. Malej školáčke Emi sa však tie časy vôbec nezdali smutné, len napínavé, zaujímavé. Päťdesiate roky v meste kde spleť jazykov nikomu nevadila, hovorilo sa najmä po maďarsky, po slovensky sa skôr len „hutorilo“, znela aj čeština, mantácka nemčina a jidiš. Náhoda zaviala obyvateľov do jedného domu a osud ich poťahoval za šnúrky ako figúrky v bábkovom divadle.
Na stiahnutie
5,60 €

Milovala som Araba


Zdá sa, že Daniele v živote nič nevychádza. Manžel si ju nevšíma, svokra robí všetko pre to, aby jej znepríjemnila život. Jediným šťastím života je jej synček Martinko. Po rozvode neverí, že ešte niekoho stretne, až kým sa nezoznámi s architektom Mohamedom, ktorý je pôvodom z Egypta. Šarmantný Arab ju očarí a láska na seba nenecháva dlho čakať. Daniela však netuší, že osud si pre ňu pripravil strastiplnú cestu životom. Ako ďaleko dokáže žena zájsť, ak miluje? Prečo je také jednoduché podľahnúť zvodom manipulátora a nechať sa ním úplne podmaniť? Áno, aj také ženy existujú. Dokážu stále odpúšťať, aj na úkor svojho šťastia. A dokonca dovolia aj to, aby ich ten druhý ničil.. Toto je skutočný príbeh ženy, ktorá sa stala obeťou manipulátora.
Na stiahnutie
8,39 €

dostupné aj ako:

Druhá tvár


Hana má skvelý život, na ktorý sa nemôže sťažovať. Výbornú prácu, dobrých kamarátov, na ktorých je spoľahnutie, nechýba jej rodina či pevné zdravie. Niečo jej ale predsa chýba, a to sa rozhodne hľadať na internetovej zoznamke. ,,Ukážte mi dvoch slobodných tridsiatnikov, ktorí to aspoň neskúsili,“ bráni sa najmä sama pred sebou. Spočiatku jej to nie je po chuti, ale keď narazí na Adama, názor zmení. Zábavný, okúzľujúci a milujúci Adam jej ukáže, že láska sa dá nájsť aj vo virtuálnom svete. Život s ním však časom prináša množstvo otáznikov ohľadom dôvery, na ktoré si nevie odpovedať. Ako dobre pozná toho, s kým žije? A ako dobre pozná samu seba? Ukážka: Neskutočné, ako čas letí, keď sme šťastní. Všetko ide jednoduchšie, každodenné povinnosti nás až tak neubíjajú, dni sú dlhšie a slnko hreje teplejšie. Ani sa nenazdám a už končí ďalší pracovný týždeň. Pri odchode z práce sa mi nechce veriť, že už je to sedem dní od nevydarenej návštevy u Emila. Po Adamovej modrine už nie je ani stopa, bola len povrchová a ako on sám povedal – o jej zmiznutie som sa postarala lepšie ako celé nemocničné oddelenie. To som celá ja, môj spasiteľský syndróm sa ozval v plnom rozsahu. Bála som sa, či mu nebude časom niečo horšie, keďže mi o tej bitke nič viac nepovedal, neviem, ako presne prebiehala a mala som obavy o vnútorné zranenia. Jednoducho, fantázia mi naplno pracovala. Aký to bol ale krásny týždeň... Naše životy do seba skvele zapadli a funguje nám to. Takto som si celý svoj život predstavovala vyrovnaný partnerský vzťah. Adam mi dáva pocit bezpečia a opory a vedomie toho, že sa vraciam domov a nečaká ma prázdny byt, je veľmi upokojujúce. Netušila som, aká som osamelá, kým sa to nezmenilo. Hovorí sa, že človek nevie, čo má, kým to nestratí. Platí to ale asi aj naopak. Nevieme tiež, o čo prichádzame, kým to nemáme. Každý deň vstávam aj zaspávam s úsmevom, po boku muža, ktorého ľúbim. On to síce nevie, pretože som stará škola a nikdy by som to nahlas prvá nepriznala. Ani to od neho neočakávam, láska sa vynútiť nedá a som si istá, že ak nie teraz, onedlho to tak bude cítiť aj on. Niektorým ľuďom treba dopriať čas a ja ho mám habadej. Na prichádzajúci víkend sme si naplánovali nákupy a ničnerobenie. Tak veľmi sa na toto jednoduché trávenie času vo dvojici teším, že po ceste domov skoro lietam. Keď prechádzam okolo Evičkinej pekárne, zastavím a nazriem do výkladu. Pohľad mi padne na čerstvé pečivo a sladké dobroty. Ale tá vôňa... tá vôňa ma presvedčí, že jednoducho musím vojsť dnu a niečo drobné nám zobrať. ,,Pekný deň, Hanka, dávno som vás tu nevidela,“ víta ma majiteľka so širokým úsmevom na perách. ,,Už som si myslela, že ste mi dali košom,“ povie, ale bez náznaku výčitky v hlase. Je veselá ako vždy, opäť jej dobrá nálada nesklamala. ,,Dobrý deň,“ odzdravím ju. ,,Vám nikdy, veď vaše výrobky sú široko ďaleko najlepšie, to hádam viete,“ opätujem jej úsmev. ,,Mala som teraz menej času a do práce som nie raz utekala. Ale nechala som sa nalákať vôňou.“ ,,Čo to bude dnes?“ ukazuje rukou na všetky dobroty, ktoré ponúka. Obzerám si croissanty, rožky a všetok sortiment a tečú mi slinky. Rozhodnem sa pre dve šišky a ani to nedopoviem, Evička mi ich už aj podáva so slovami, že čerstvé budú aj zajtra ráno, nech si osladím sobotu. Predstavím si k nim čerstvo namletú kávu a sobotnú pohodu, ktorú si spravíme, a znova mnou prejde radosť. Pre nás, dlhodobo slobodných ľudí, sú aj takéto veci malými radosťami. Kupovať veci do páru, myslieť na toho druhého aj pri nákupe pečiva. Adam mi naopak cez týždeň priniesol malú kytičku, ktorá dostala čestné miesto na jedálenskom stole. Ja ani neviem, kedy som naposledy dostala kvety... Nech rozmýšľam, ako chcem, bolo to už naozaj veľmi dávno. Evičke zaplatím a pri odchode si spoza dverí všimnem známu postavu. Adam stojí na druhej strane ulice a s niekým živo debatuje. Vidím ho len zozadu, ale rozhadzuje rukami a podľa jeho gestikulácie by som usúdila, že je rozčúlený. Až keď vyjdem von, zbadám,
Na stiahnutie
5,83 €

dostupné aj ako:

Tak si ho nechaj!


Michal je atraktívny úspešný muž, otec a hlava rodiny. Niet divu, že padne do oka mladej kolegyni, ktorá sa rozhodne prebrať ho partnerke. Robí všetko pre to, aby sa pred Michalom ukázala v lepšom svetle, a vytvorí si dômyselný plán, aby sa do nej zamiloval. Michal, ako typický praktický muž, nebezpečenstvo nespozoruje, zato jeho žena Izabela intuitívne vytuší ohrozenie a rozhodne sa zakročiť. Kto bude víťazom a kto porazeným v neprehľadnej hre plnej nástrah?
Na stiahnutie
5,83 €

dostupné aj ako:

Nemáš za čo


V hlave sa mi okamžite premietli Danove slová: „Ženy vždy najskôr uveria svojim partnerom, až potom kamarátkam. Aj v prípade, ak majú pravdu. Vy ženy sa potrebujete najprv popáliť, zatiaľ čo my muži sme iní. Neuverí ti a bude po priateľstve.“ Toto som fakt počuť nechcela. Bola som totiž rozhodnutá. Porozprávať sa so svojou najlepšou kamoškou a otvoriť jej oči. Mala ich zaslepené strateným šťastím a láskou k otcovi svojho dieťaťa. Už som sa na to nemohla mlčky ďalej prizerať. Mala som dôvod, dokonca aj dôkazy, ale nevedela som sa zbaviť podvedomého strachu z toho, ako to celé dopadne. Čo ak mal Dano predsa len pravdu?
Na stiahnutie
8,99 €

dostupné aj ako:

Nahota psyché


Psyché je podľa slovníka cudzích slov grécky výraz pre dušu, duševno. Mala to byť láska, ktorú Boh spojil a nikto nerozdvojí. Na počiatku manželstva mi sľúbil nebo na zemi. Na jeho konci sa postaral o peklo, v ktorom som mala spolu s deťmi zhorieť do tla. Alžbetka nehľadá vo svojom živote zázraky. Stačí jej istota, domov a láska. Jej život sa zmení v jednu osudnú noc, po ktorej sa ocitá so svojimi deťmi bez lásky, domova a v neistote nasledujúcich rokov. Mladá žena, odkázaná na iných, sa obracia k Bohu, ktorého prosí vo svojich modlitbách o pomoc zvládnuť ťažký údel ženy, matky. Keď strasie zo seba neistotu a postaví sa na vlastné nohy, spozná, ako chutí láska na tretí ťah, hoci aj pri tom druhom dostala mat. Navzdory tomu, že rozum, aj srdce majú medzi sebou konfrontačné konflikty, podvedomie verí, že láska v duo formáte zdolá všetky prekážky. Do relatívne pokojného života vojde sestra Ľuba, ktorá automaticky očakáva pomoc. Zistenie, že krv síce nie je voda, ale dokáže mať príchuť žlče, ju dostáva na psychické dno. Po traumatizujúcom rozchode uveriť v neuveriteľné môže iba milujúce srdce ženy. Krvácajúce rany materinského srdca v Alžbetke postupne obnažujú psyché a ukazujú pravú tvár života na zemi. Je možné, že zmietaná v poryvoch vetra zanevrie na vieru v Boha? Dokáže vášnivá láska mladého muža vrátiť žene chuť do života? Môže sa matka v starobe oprieť o lásku detí, alebo musí siahnuť po inej opore?
Na stiahnutie
11,95 €

dostupné aj ako:

Pomsta


Úspešnému finančníkovi Adamovi sa zrúti svet, keď vinou arogantného podnikateľa príde pri autonehode o milovanú ženu a dieťa. Spravodlivého trestu pre vinníka sa však nedočká, pretože súd mu uloží len podmienečný trest. Zdrvený Adam sa rozhodne vziať spravodlivosť do vlastných rúk. Len to jediné ho môže udržať pri živote. Na dobre premyslenú, chladnokrvnú pomstu použije svoje dve najsilnejšie zbrane – finančnú moc a mimoriadnu charizmu. Oslepený vlastnou bolesťou nevidí, že napriek jeho krutosti mu osud ponúka druhú šancu na šťastie. Keď príde vytriezvenie, životy sú zničené a už niet cesty späť. Adamova pomsta si vyžiada aj nečakané obete. Zostáva mu iba jediná možnosť, no tá je v rozpore s jeho povahou a presvedčením…
Na stiahnutie
10,95 €

dostupné aj ako:

Hra na milovanie


Katarína Gillerová je jedna z najobľúbenejších slovenských spisovateliek. Doteraz napísala dvadsať kníh. Výnimočné miesto v jej tvorbe patrí románu Hra na milovanie, mysterióznemu trileru o láske, zrade a pomste, ktorý vám prinášame v novom vydaní. Je hra na milovanie neverou? Je možné túžiť po dotykoch jednej ženy a myslieť pritom na inú? Tieto otázky si kladie Oliver, jeden zo skupiny piatich mladých ľudí, čo sa vyberú do amerických Apalačských vrchov, aby tam strávili pár týždňov v spustnutom panskom sídle. Tam sa naplno rozvinie tichý súboj medzi Oliverom a jeho kamarátom Edwardom o pozornosť krásnej Caroline. Medzitým sa však začnú diať čudné veci, ktoré všetkých vystrašia, a keď sa po slede nevysvetliteľných udalostí rozhodnú predčasne odísť, osud sa s nimi zahrá zvláštnu hru… Po takmer dvadsiatich rokoch sa minulosť z ničoho nič vynorí a ovplyvní život každého z nich. Bude zrada pomstená a láska opätovaná? Kto si svoje šťastie udrží a kto ho navždy stratí?
Na stiahnutie
10,50 €

dostupné aj ako:

Strážca - V srdci


3. časť trilógie Strážca. Vanaheim zúri. Vojna sa blíži. Pre hraničiarov ani pre ľudských strážcov už niet cesty späť. Dokáže Nina spojiť všetkých pozemských strážcov včas? Podarí sa Iannovi odhaliť pradávne tajomstvo spojenia medzi ním a Ninou? Kým obaja riešia konflikty na strane dobra, Vanaheimova armáda naberá na sile. Vojna je tu. Kto zradí a kto ostane verný až do konca?
Na stiahnutie
5,95 €

dostupné aj ako:

Odhalenie


300 - tisíc čítaní na Wattpade! Mrzela ma samota, ktorú som prežívala. Okrem brata nebol v mojom živote nikto. Iba Rodney, ktorý viedol vlastný život a o mojich útrapách nemal potuchy. Mia, ktorá bola viac osinou v zadku, než kamarátkou. Markus, ktorý mi každým dňom iba strpčoval život. A Hal … Hal, ktorého úsmev ma prenasledoval v snoch, ktorého postoj ma inšpiroval a ktorého výzor mi roztriasol kolená zakaždým, keď sa na mňa zadíval. / Alex / *** Ani som sa nepokúšal vylepšiť jej náladu, keď sa jej v hlave premietali spomienky na brata, nemalo zmysel ju rušiť. Veril som, že sa raz dozvie pravdu a všetky trhliny, ktoré sa násobili pribúdajúcimi dňami od jeho zmiznutia, sa pospájajú v jeden celok. Otvoria sa jej oči, hoci nepekným spôsobom. Už vopred ma to mrzelo, ale nebolo v mojej moci s tým čokoľvek urobiť. Bola iba súčasťou špinavej hry bez vlastného pričinenia. Iba bábkou vo svete, do ktorého ani nepatrila. Zaťal som zuby pri tom zistení. Nevinné dievča, ktorému sa osud chystal kruto vysmiať … Znovu som pocítil potrebu chrániť ju. / Hal /
Na stiahnutie
10,99 €

dostupné aj ako:


Známi i menej známi slovenskí autori - tu spoznáte príbehy slovenských knižných talentov ako Róbert Bryndza, Dominik Dán, Táňa Keleová - Vasilková, Ivica Duricová, Boris Filan, Jana Benková, Kristína Tormová, Dušan Dušek,...