! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Slovenská beletria strana 4 z 37

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Nestrať mapu k môjmu srdcu


Čo urobí osud, keď vidí dievča bažiace po pokoji a bezpečí? Zasmeje sa a pošle jej do cesty pyrotechnika. Lorin svojmu kolegovi Benovi nikdy nevenovala veľkú pozornosť. Od prvého dňa v ich firme totiž dával jasne najavo, že o priateľské kontakty nestojí. Keď jej celkom nečakane zachráni kožu a podrží ju v ťažkej emocionálnej situácii, spustí tým reťazovú reakciu, ktorú nečakala. Počas krátkeho pobytu v jej byte sa o nej dozvie viac, ako chcela, aby vedel ktorýkoľvek z kolegov. Ale aj Ben má svoje tajomstvá. Prezradiť ich je však ochotný iba výmenou za tie jej. Každý z nás má v živote kapitolu, ktorú nechce čítať nahlas, ale je šťastím spoznať niekoho, kto nám pomôže otočiť stranu.
Na stiahnutie
8,49 €

Kvapky


Vysokoškolský život je pestrý a plný prekvapení, čo by dokázali zaplniť stovky kníh. Tu je jedna z nich. Cez Mlynskú dolinu pretečie každý rok 6000 študentov, čo je približná kapacita troch autobusov, ktoré tadiaľ premávajú. Každý z nich si tam prináša svoje skúsenosti, plný kufor a fľašu domácej, aby dokázal prežiť viac ako dva semestre. Jedným z nich je aj Mirko, sympatický obézny Oravčan s chuťou naplniť si hlavu vedomosťami a novými zážitkami. Z prvých dvoch semestrov sa nakoniec vykľuje rok, na ktorý sa nezabúda. Rok plný priateľstiev, lásky, smiechu, alkoholu, ale aj depresie, zúfalstva, hádok a v neposlednom rade skúšok, tých vysokoškolských aj životných. Avšak tie sú iba kvapkou v mori oproti nezabudnuteľným zážitkom, ktoré ponúka iba jedno miesto na svete – Mlynská dolina. Výška je podstatné meno ženského rodu, ktoré sa skloňuje podľa vzoru žena. Je všeobecne známe, že ženy sú komplikované, a to je na nich krásne. Výška sa skloňuje najčastejšie v slovných spojeniach o vzdialenosti vo vertikálnom smere, no má omnoho krajšie významy, napríklad keď je reč o dosahovaní duchovných výšok pomocou ľudských endorfínov alebo prírodných téhácé látok, v hudobných sférach alebo v plnení nedosiahnuteľných snov. Niekedy je to však len miesto, ktoré dokáže zmeniť život. Niekoho zanesie do nebeských výšin, iného položí na totálne dno.
Na stiahnutie
9,95 €

Kôň na poschodí, slepec vo Vrábľoch


Ústrednou témou novely je vzťah matky a syna počas jej psychického a fyzického odchádzania. Psychicky chorá matka stráca vedomie, pamäť a všetky mentálne schopnosti, ostáva už len telesne prítomná. Práve tento nesúlad medzi telom a dušou je pre jej syna, ktorý sa o ňu stará nepochopiteľný a neprijateľný. Pavel Vilikovský uvažuje o živote a smrti ako o nepochopiteľných paradoxoch.
Na stiahnutie
8,39 €

Adam Šangala


Jeden z najznámejších románov slovenskej medzivojnovej literatúry. V období pohnutého boja reformácie a protireformácie, stáleho tureckého nebezpečenstva a mocenských zápasov sa po smrti otca Adam dostáva do víru dramatických udalostí. Stáva sa z neho vojak, väzeň, utečenec a nakoniec vážený občan mesta, len aby ho nakoniec dostihli jeho vlastné rozhodnutia.
Na stiahnutie
2,00 €

Ballo Ballo New York


Ballo Ballo New York má snahu čo najdôkladnejšie obchádzať siahodlhé srdcervúce reči o márnivej láske a ešte nudnejšie nekonečné nezmyselné monológy, ktorým veľmi často nerozumie ani samotný autor.
Na stiahnutie
3,90 €

V predvečer


„Na knižke majú apa 500 zlatých; tristo, čo voly predali po maminej smrti, a dvesto, čo odvtedy nagazdovali. To všetko preto, že sa chcú oženiť.“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,79 €

Posledný ples v Prešporku


Historický román za odohráva v Uhorsku za čias vlády Jozefa II. Pokojné panstvo Pod lesom zasiahne náhla tragédia, keď jeho majiteľ gróf Samuel príde o manželku a novonarodeného syna. Grófov smútok sa snažia rozptýliť švagriná Lujza, sama poznačená osudom a priateľ Jozef Erdődy. Príbehy hrdinov sa odohrávajú v Prešporku, Tepliciach ale aj v Kláštore sv. Kataríny, no i v divokom Sedmohradsku, kde sa schyľuje k dráme. Na pozadí jozefínskych reforiem sa do životov hrdinov vkrádajú intrigy a klamstvá, ale aj láska a priateľstvo.
Na stiahnutie
9,79 €

Nijakej radosti


„Slová nejdú im na jazyk, srdcia chladnú, výbuch opozdenej lásky zhasol… Už je pozde lapať šťastie teraz. Mohli oň stáť vtedy, keď bol tomu čas!“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,79 €

Ballo Ballo Moscow


Ballo Ballo Moscow - Vo voľnom pokračovaní Ballo Ballo Moscow platí dvojnásobne to, že pri písaní týchto kníh, ale hlavne tejto som sa riadil mojim najobľúbenejším porekadlom - Povedať môžeš čokoľvek, len musíš vedieť ako to máš povedať !Tieto dve knihy majú jednoducho snahu priblížiť sa k ľuďom v čo najhumornejšej podobe, preniesť vás vo vašich domácnostiach do nezameniteľnej fikcie, nekonečnej zábavy a neutíchajúceho smiechu, verím tomu, že si prečítate ukážky z týchto diel a v okamihu pochopíte čo som týmito knihami chcel povedať. Úprimne vám prajem ničím nerušené čítanie.
Na stiahnutie
3,90 €

Iba desať dní


Ona Sedela na posteli v spálni, ktorú s ním zdieľala už dva roky, a slzy máčali jej krásne pehy. Bola plná sklamania a smútku pre niečo, čo nikdy nemala. Cítila to hlboko vo svojom srdci. Jej túžba demolovala jej sny, jej nádeje, aj ju samotnú, lebo na bielej paličke svietil aj tento mesiac iba jeden prúžok. Vedela, čo bude nasledovať, a rozplakala sa ešte viac. Koľko toho ešte zvládne? Koľko je schopná uniesť? Cítila ťažobu jeho rúk, ktoré jej pripomínali, že zasa zlyhala. Až kým... On Vchádzajúc do dverí ich spoločného bytu, s odhodlaním a nádejou, zakričal jej meno. Neozývala sa, ale zurčanie vody mu jasne naznačovalo, kam má zamieriť. Otvoril dvere do kúpeľne a úsmev, ktorý mu zdobil tvár, razom pohasol. Zamrzol... stŕpol. Nedokázal sa pohnúť. Nevedel dýchať. Prišiel neskoro, okamžite to vedel. Bolesť, ktorá ho zachvátila, bola ohromujúca, neprekonateľná, ostrá a bodavá. Vedel, že tento moment rozhodol o jeho osude. Až kým...
Na stiahnutie
9,99 €

Líštičky majú rady teplo


Líštičky majú rady teplo je čosi ako opera, v ktorej sa všetky dejstvá odohrávajú na javisku súčasne. Autorka o svojej knihe hovorí: „Chcela som do nej, podobne ako to býva, ale nemusí byť, v hudbe, prevteliť svoju lásku k stále sa obnovujúcej prírode, v ktorej je ľudský, ale aj zvierací či rastlinný tvor iba dočasnou, hoci dosť podstatnou súčasťou. Pri jej písaní som cítila radosť, a tak by jej jednotlivé árie či prehovory či poviedky mohli zaujať hravosťou, vtipom, divokosťou, zamilovanosťou, smútkom, čiže životom...“
Na stiahnutie
8,99 €

Vyššia moc


Keď sa do rodiny narodí dieťa s postihnutím, zatrasie to všetkými zúčastnenými. Ako rôzne sa dá k tomu pristúpiť, ako môže pomôcť štát a ako spolky matiek s podobným osudom, ako štátna mašinéria zomelie aj ten najlepší úmysel, a ako sa z toho celkom nezblázniť, alebo možno aj áno. Tak o tomto všetkom je druhý román Kataríny Fedorovej, autorky novely Úspešníci. Bez príkras, bez zbytočných slov, úprimne a natvrdo.
Na stiahnutie
8,39 €

Svetlo v temnotách


Pod pseudonymom Andrej Bielik sa ukrýva Dr. Vavro Šrobár a jeho kniha Svetlo v temnotách je prerozprávaním jeho pôsobenia na Liptove. Pod zmenenými menami a s dávkou umeleckej licencie tu vystupujú historické postavy a autor vo fiktívnej rovine reaguje na situácie, ktoré nastali počas jeho politického pôsobenia a boli spojené aj s osobou Andreja Hlinku.
Na stiahnutie
2,00 €

Sedmokráska


Ľudská tvár. Hovorí sa, že málokedy je symetrická a je rozdelená na dve polovice, z ktorých jedna ukazuje, aký je človek vo vnútri a druhá, ako sa prejavuje navonok. Na prvý pohľad prezrádza rasovú príslušnosť a okrem vnútorného sveta svojho nositeľa sú na nej zapísané aj následky prekonanej choroby, či úrazu. Hrdinovia šiestej knihy slovenskej autorky Andrey Boldišovej majú svoje skúsenosti s tvárou, ktorá na prvý pohľad prezrádza inakosť. A hoci každý z nich má problém iného druhu a prekonáva ho svojím spôsobom, ich osudy sú navzájom prepletené. Prežívajú spolu svoje trápenia, učia sa byť vo svojej krehkosti silní ako kvety sedmokrások, a zároveň tomu druhému často aj nevedomky pomáhajú vyrovnať sa s vlastnou nedokonalosťou. Veď práve nedokonalosť a nezmazateľné stopy prežitých udalostí z nás robia jedinečné ľudské bytosti. Príbeh je inšpirovaný skutočnými zážitkami autorky.
Na stiahnutie
7,95 €

dostupné aj ako:

Nie je hriech ako hriech


Svet nie je len čierny a biely. V niektorých okamihoch života sú určujúce okolnosti. Priateľstvo je najsilnejšou zbraňou, keď sa vám svet otočí chrbtom. Materinská láska prekoná aj mreže väzenia. Presvedčí vás o tom príbeh dvoch žien, matky a dcéry, ktorých vzájomný vzťah je poznačený desivou udalosťou. Keď matku zatvorili do väzenia, Silvii sa zrútil celý svet. Uzatvorila sa do seba, prestala vnímať emócie, žila osamotený život. Nenávidela svoju matku celých päť rokov, až do dňa, keď sa jej do rúk dostal mamin denník, ktorý odkrýva šokujúcu pravdu. Aké je skutočné pozadie tohto príbehu? Je Klára chladnokrvnou vrahyňou? Sú všetky hriechy neodpustiteľné? Čo sa stane, keď Silvia dočíta mamin denník? Silný príbeh o životných osudoch žien niekoľkých generácií a o tom, že občas vidíme len to, čo chceme vidieť.
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

Tanec medzi kvapkami


Tanec medzi kvapkami je príbeh, v ktorom je veľa lásky, bolesti, ale aj radosti. Anna je nadaná mladá tanečnica, ktorá sa bojí odhaliť svoje skutočné city pred svojím najlepším kamarátom a tanečným partnerom. Tradičné problémy v láske vystriedajú omnoho väčšie problémy, ktoré však život niekedy prináša v najnevhodnejšej chvíli. Odhodlá sa Anna prejaviť svoje skrývané city? Opätuje jej Adam lásku? Ako si poradia s problémami? Silný príbeh lásky dvoch mladých ľudí, ktorý sa zmení na príbeh lúčenia.
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

Prípad Jana Hrkaľu


Celá dedina bola už nahnevaná. Trpezlivosť občanov bola u konca a vzbúrenie veľké povstalo medzi ľudom. Ženy reptaly každým dňom väčšmi a vyhrážkam chlapov nebolo konca. Totiž hlásnik Hrkaľa, ktorý zastával tú službu už na štvrtý rok, povinností svojich nekonal nijako… Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,49 €

Celý život


Dve ženy, ktoré sa nepoznajú a zdanlivo nemajú nič spoločné. Dve voľby, po ktorých už nič nebude ako predtým. Dva osudy plné zúfalstva a smútku, ale aj nádeje a neochvejnej materinskej lásky. Dokáže láskyplné partnerstvo prežiť smrť dieťaťa? Prešlo už niekoľko mesiacov, odkedy ich syn zomrel, no Eva sa nevie ubrániť pocitu, že ich manželstvo zomrelo spolu s ním. Márne hľadá odpoveď na otázku, či ďalej bojovať o Gabrielovu lásku, alebo sa vzdať. Rozhodovanie jej sťažuje iný muž. Muž, ktorý je ochotný dať Eve všetko, čo jej manžel odopiera celé mesiace. Je však toto cesta, na ktorú sa Eva dokáže vydať? Môže pretrvať krehký cit, ktorý sa zrodil v tom najnevhodnejšom čase? Keď Živa toho muža stretla prvýkrát, považovala ho za bezdomovca. Jej konanie viedol súcit. Každým spoločným okamihom sa súcit mení na hlbokú náklonnosť, vzťah však ani pre jedného neprichádza do úvahy. Živa stojí pred voľbou, ktorá zmení celý jej život. A nielen jej. Vyberie si lásku, aj keď vie, že jej prinesie len trápenie?
Na stiahnutie
10,50 €

dostupné aj ako:

Osudy v kameni


Retro-román o tom, ako sa mladí ochrancovia Prírody a našich vzácnych dejín stali v súboji s komunistickou mocou napokon vodcami Nežnej revolúcie. A ako ich tá revolúcia zomlela...
Na stiahnutie
9,30 €

Známi i menej známi slovenskí autori - tu spoznáte príbehy slovenských knižných talentov ako Róbert Bryndza, Dominik Dán, Táňa Keleová - Vasilková, Ivica Duricová, Boris Filan, Jana Benková, Kristína Tormová, Dušan Dušek,...