! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Slovenská beletria strana 8 z 37

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Záhrada umenia


„Máš v sebe slová, Amelia. Tak veľa nevypovedaných slov. Nedovoľ im, aby ostali v tebe pochované navždy. To, že ťa zlomili, neznamená, že nemôžeš ísť ďalej. Silnejšia, zocelenejšia. Tie slová chcú von a ty to cítiš a vieš. Vylov ich zo seba, otvor tie dvere a pusť von temné spomienky.“ Amelia Snowdenová je hrdá na vlastné kníhkupectvo a svoj pokojný život, v ktorom majú knihy a práca s nimi výnimočné miesto. Len čo sa však zoznámi s charizmatickým autorom mysterióznych hororov, Richardom Rickmanom, jej svet sa pomaly rozbíja. Až záhadná Angelique, umelkyňa z tajomnej miestnosti s knihami a hudbou Edith Piaf, posmelí Ameliu, aby zatvorila oči a pozrela sa dozadu. Amelia sa však bráni a nechce pátrať. No niekedy je všetko naše odhodlanie zbytočné proti mocným silám podvedomia, ktoré sa rozhodlo vypustiť von všetky tiene. Netuší však, že zelené závoje absintu, tajomná knižnica a neobyčajná kniha s prázdnymi stránkami môžu napokon otvoriť aj jej zranené srdce. Ako je možné, že ju Richard Rickman očividne pozná, hoci sa nikdy predtým osobne nestretli? Aké desivé spomienky ukrývajú jeho oči, ktoré jej začínajú byť povedomé? Kto sú dve mladučké dlhovlasé dievčatá, lapené v pasci pastelového zámku? A ustojí Amelia príbeh Mary Shelleyovej, autorky Frankensteina, ktorý spustí otvorenie jej vlastných zabuchnutých dvier? Cesta späť už nepovedie... Pastelový zámok totiž ukrýva nielen víly a umenie, ale aj masky, des a smrť.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Dva svety


Svet neďalekej budúcnosti, vyspelá technika, umelá inteligencia, ľudské odcudzenie a uprostred toho mladá policajtka Líza. Jej milovaný manžel náhle z nepochopiteľných príčin upadol do kómy spolu s miliónom ďalších ľudí – v jedno ráno, v jednu minútu a sekundu ju bez varovania opustil. Dva roky samoty a beznádeje preruší stretnutie s Alexom, ktorého postretol v to nešťastné ráno rovnaký osud. Kto iný môže lepšie pochopiť hĺbku Lízinho smútku a prázdnoty ako on? Neúnavným pátraním Líza zisťuje, že podivný spánok ich najbližších nezavinila náhoda. Lenže to ani zďaleka netušila, že jej predchádzajúci život bol iba dobre nasimulovaným divadlom. Na vlastnú päsť rozohráva riskantnú hru, ktorej nitky vedú do najvyšších kruhov, a sama sa tak ocitá v nebezpečenstve. A čo ak sa v jedno ráno, v jednu minútu a sekundu možno opäť všetko zmení? Čo to spraví s Lízou a Alexom? Koho vlastne milujú, ako sa rozhodnú a zachránia si vôbec holé životy? Dva svety prinášajú napätie, lásku aj nenávisť a sú mrazivou výpoveďou o tom, že svet budúcnosti postavený na umelej inteligencii a moderných technológiách nám pripravuje pasce plné samoty a blúdenia.
Na stiahnutie
8,80 €

dostupné aj ako:

Bližšie k sebe


Žijeme v dobe prostriedkov. Sú všade: dopravné prostriedky, informačné prostriedky, čistiace prostriedky. Sme úplne obkolesení vlastnými výtvormi. Takmer všetok svoj čas trávime v budovách. A strop veru nie je nebo. Svetlo nie je slnko. A klíma nie je vietor. Ba čo viac, približne polovicu svojho bdelého času strávime pred obrazovkami počítačov, mobilov alebo televízorov. Hodiny a hodiny venujeme svoju pozornosť virtuálnej realite, informáciám, ktoré nám dôkladne predžuli a pripravili iní ľudia. Chýba nám príroda: voda, lesy, oblaky, vietor. Chýba nám aj tichý vesmír ukrývajúci sa v našom vnútri: v hluku médií a v každodennom pracovnom zhone často nedokážeme začuť jemné signály svojho tela. Potrebujeme sa opäť dostať bližšie k sebe samým. Ako to však urobiť? Odpovedať na túto otázku sa snaží kniha, ktorú práve držíte v rukách. Ján Markoš, šachový veľmajster, lektor kritického myslenia a autor bestselleru Sila rozumu je výnimočným autorom, ktorý zrozumiteľným jazykom spája filozofiu, históriu a vedecké experimenty. V ôsmych kapitolách skúma kľúčové témy, týkajúce sa tela, zázraku empatie, spánku a vedomia, hraníc ľudskej slobody, času. Dotýka sa aj ťažkých tém. Skúma, aké to je, keď človek vážne ochorie. Aké to je, keď človeku niekto blízky zomrie. A napokon hľadá, či je vo svete niečo, čo máme právo nazývať posvätným. Na stránkach knihy sa pred nami postupne vynárajú kontúry ľudského sveta, sféry, v ktorej veda nemá absolútnu autoritu. Tento svet je naším domovom.
Na stiahnutie
12,90 €

dostupné aj ako:

Som Baťa, dokážem to!


o motivačnom románe Prebijem sa! Štefánik prináša Jozef Banáš príbeh najúspešnejšieho česko-slovenského a jedného z najúspešnejších svetových podnikateľov – Tomáša Baťu zakladateľa. Keď mu na základnej škole učiteľ ponúkol namiesto nedostatočnej dostatočnú, ak zreálni slohovú prácu s témou Môj sen, Tomáš odmietol: „Vy si nechajte svoju dostatočnú a ja si nechám svoj sen.“ Vyjadril ho jedinou vetou: „Raz budem obúvať celý svet.“ O štyridsať rokov ten svet už obúval. Ako to dokázal? Ako začal, vytrval a zvíťazil? Hlbokou vierou vo svoj cieľ, v seba samého, vo svoju vôľu a odvahu. Slovo bolo preňho predohrou činu, nekupoval mozgy a ruky ľudí, ale získaval si ich srdcia, namiesto rečí šiel osobným príkladom. Desatoro bolo preňho základným životným a podnikateľským princípom. Podnikateľ Martin Cirbus o románe hovorí: „S touto knihou nemôžete byť neúspešný. Prečítal som veľa motivačných románov, ale tento je najlepší. Prečo? Lebo u Banáša rovnako ako u Baťu platí: Pre nás je dobré len to najlepšie!“
Na stiahnutie
13,20 €

dostupné aj ako:

Obvinená


Úspešná slovenská spisovateľka Lucia Sasková sa vo svojom najnovšom desiatom románe opäť vracia k téme ľudskej psychiky, ktorou zaujala čitateľov už v románoch Nebezpečná a Rozpoltená. Napínavý príbeh s detektívnou zápletkou poukazuje na tajomné zákutia ľudskej duše a krehkosť duševného zdravia. Hlavná hrdinka sa ocitá na psychiatrickej klinike na treťom poschodí, z ktorého sa väčšina pacientov nikdy nedostane, keďže je vyhradené pre najťažšie prípady. Kedy a ako sa tam ocitla? A najmä prečo? Netuší. Má nesmierny strach z ľudí, dostáva záchvaty paniky, trpí depresiou a agresívne správanie jej nedovoľuje racionálne myslieť. Lekári sa jej snažia pomôcť, no ona nie je schopná spolupracovať. Časom sa dozvedá, že je obvinená z najťažšieho zločinu – z vraždy. Vôbec si nespomína, že by ju spáchala, a tak má jediný cieľ: rozpamätať sa. Kto je tajomný muž, ktorý stáva v noci pod jej oknom? Ako sa dostane z oddelenia, odkiaľ niet návratu? A nájde sa niekto, kto uverí, že je nevinná a na psychiatriu vôbec nepatrí?
Na stiahnutie
10,50 €

dostupné aj ako:

Influencer


Milan Bez Mapy je známy slovenský cestovateľ a bloger. Našiel odvahu a opustil korporátny svet, aby sa mohol živiť tým, čo ho baví. Táto kniha však nie je cestopisom ani reklamou na blogovanie. Je to pohľad za instagramové a facebookové statusy, ponor do myšlienkového sveta Milana Bardúna, človeka za značkou. Píše o tom, aké náročné je udržať fyzické aj mentálne hranice medzi virtuálnou osobnosťou a osobou z mäsa a kostí. Život influencera je žiarivý a plný exotiky, ale občas aj nudný a stereotypný. Rovnako ako iné. A rovnako ako iní aj on sa v ňom niekedy pohybuje s istotou, inokedy tápe a hľadá. A o tom všetkom otvorene píše. Našli jste v našem obsahu nějaké nepřesnosti? Dejte nám o tom vědět.
Na stiahnutie
9,70 €

dostupné aj ako:

Vzduchobrodci


To, čo sa pre dve kamarátky a mladého chlapca začína ako ideálny dovolenkový pobyt, nemusí dopadnúť podľa ich predstáv. Cez bezstarostné poflakovanie po Prahe pretkané stretnutiami s bizarnými postavičkami po pár dňoch začínajú presvitať osamelosť a rany z minulosti, ktoré nedokáže prekryť ani rozmarná paráda hotelovej izby.
Na stiahnutie
8,39 €

Zjedol som Lautreca


Zjedol som Lautreca je fiktívna autobiografia mladého muža narodeného v roku 1994. Rozprávač príbehu Bubi opisuje svoje dospievanie, ktorému dominuje zvláštny vzťah s matkou. Bubiho život je emotívna mapa kultúrnych vplyvov, do ktorej sa však postupne zapisuje zločin: on a mama Lasička riskujú životy najbezbrannejších. To, čo robia, je pravdepodobne na hranici etiky a morálky – ale možno nie. Vanda Rozenbergová, niekoľkonásobná finalistka ocenenia Anasoft litera, prichádza s novinkou, ktorej text je doplnený kresbami autorky.
Na stiahnutie
8,39 €

dostupné aj ako:

Komediantka


Nová evitovka od úspešnej autorky Petronely Hederovej. Pandémia a tehotenstvo so ženatým mužom, ktorý sa k dieťaťu nemieni priznať. To všetko prinesie Agáte nové výzvy aj sklamania. Agáta je celkom obyčajná žena, s ktorou sa osud nemazná. Jedného dňa zistí, že je tehotná so svojím prominentným milencom, ktorý o však dieťa nejaví záujem. Sám totiž deti má a k nim aj nič netušiacu manželku. Agáta sa teda rozhodne zostať slobodnou matkou. Už počas tehotenstva v sebe odhalí skrytý talent zabávať ľudí. Začína sa kolotoč stand-up vystúpení, nakrúcania videí a nečakanej vlny popularity. Otvárajú sa jej celkom nové obzory, prichádzajú nevídané možnosti. Ale aj nástrahy a problémy...
Na stiahnutie
6,99 €

Pochybnosti


Pochybnosti, ktoré vstupujú do našich vzťahov, sú varovaním. Pred niečím, čo nie je správne, pred niečím, čo nám môže časom ublížiť. Netreba ich brať na ľahkú váhu... Svoje o tom vie aj Nina. V snahe zachrániť rodinu často zatne zuby a radšej mlčí. Manželovo zlyhanie a jeho panovačná povaha ju nútia žiť v neistote. Viktor s Lenou, bývajú v byte oproti. Pri náhodných stretnutiach Viktor mlčky pozoruje, aká je Nina skvelá mama. Zistenie, že ho priťahuje aj ako žena, ho núti ešte viac pochybovať o svojom manželstve. Na dôvod, prečo si vzal Lenu, si už nespomína. Lenina kamarátka Eva vzťah so svojím manželom považuje za najlepšie rozhodnutie, ktoré v živote urobila. A predsa! Tieň pochybností visí nad ich spoločnou budúcnosťou ako búrkový mrak. Každý z nich v hĺbke svojej duše cíti, že musí v živote niečo zmeniť. Len nevie ako, kedy a či vôbec...
Na stiahnutie
8,99 €

dostupné aj ako:

Noci s cudzincom


Čerstvú tridsiatničku Terezu Weissovú už nebaví stereotyp. Keď nie je v práci, zožiera ju samota chladného bytu. Rozhodne sa preto niečo so svojím nudným životom urobiť. Na internete sa zoznámi s Nicholasom a túži s ním prežiť milostné dobrodružstvo. On má však podmienku. Pri stretnutí ho nemôže vidieť, a ani počuť... Môže ho iba cítiť! Tereza sa správa bezostyšne a rozhodne sa výzvu prijať. Zakázané ovocie jej napokon zachutí až priveľmi. Nocí s cudzincom sa nedokáže vzdať. Odhalí napokon tvár svojho milenca? Kto sa skrýva za tajomnou maskou? Vychutnajte si dráždivý príbeh, plný vášne a napätia.
Na stiahnutie
8,90 €

Ticho nikdy nemlčí


Úspešná slovenská autorka Silvia Bystričanová píše inšpiratívne a vďaka prístupu k životu jej literárnych postáv dostanú čitatelia chuť pozerať na svet inými očami. Knihy sú primárne určené ženám, ale našli si k nim cestu aj muži, ktorí oceňujú predovšetkým humor. V novinke Ticho nikdy nemlčí sa Dionýz, mladý študent medicíny, snaží zistiť, čo predchádzalo rozhodnutiu doktora Behma kúpiť si pohrebníctvo. Aj táto otázka ho prinútila, aby navštívil v meste starých rodičov, a tak postupne zistil, kým všetkým je jeho dedo a čo preňho znamená rodina. Dionýz má dve sestry, mlčanlivého otca, tvrdohlavú milujúcu mamu a koňa, ktorý sa stane svedkom jeho plachej lásky. Nevšedne všedné dni v meste aj na farme v údolí, túžby, pevné rodinné väzby a láska, o ktorej sa nehovorí, ale denne sa trpezlivo žije. Jeden za všetkých a všetci za jedného. Recept na láskyplnú rodinu.
Na stiahnutie
8,39 €

dostupné aj ako:

Tri tornáda


Jošua je na prahu veku, keď chce po sebe zanechať viac ako dom. Postupne sa zbavuje nadbytočných vecí, aby objavil, čo preňho znamená samotné písanie. Akú úlohu v ňom zohrávajú spomienky a kam je až ochotný zájsť, aby jeho postavy boli autentické a on si zachoval integritu? Tri tornáda sa odohrávajú v čase, keď už dávno neplatí, že človek má všetko v rukách, takže dnes. Planéta sa mení pred očami, odhaľuje svoje skryté sily a nebezpečné tajomstvá, aby sme si uvedomili, aká je naša civilizácia krehká.
Na stiahnutie
8,39 €

dostupné aj ako:

Opýtaj sa Boha


„Chcem byť ten, ktorý ťa zachráni!" - „Ale ja sa smrti nebojím. Niet sa čoho. Končíme tam, kde sme začali, Oskar. To je celé." Keď nežná Sára navždy odíde, Boh sa snaží jej synovi Bendžimu a Oskarovi dennodenne ukázať, kadiaľ sa majú na svojej spoločnej ceste vydať, aby prežili... Pre neutíchajúci hnev a prehlbujúci sa smútok za milovanou Sárou však na tej iba blúdia. Zlom nastane v napohľad pokojnej Turzovke, kde bývajú rodi čia Bendžiho biologického otca. Tu Oskar pochopí, prečo je jeho nevlastný syn iný... a tak ťažko sa prispôsobuje svetu, ktorý žijú ostatní a aj on sám. Lenže Turzovka a Bendžiho starkí v jednu noc zmenia svoju tvár. Ako keď nebo znezrady zatiahnu ťažké čierne mračná a tie križuje jeden blesk za druhým. Bude Bendži pri svojich starých rodičoch v bezpečí? Dokáže Oskar naslúchať Bohu a svojej Sáre? Silný príbeh o láske, spravodlivosti, no najmä o nádeji, v ktorú všetci tak veľmi dúfame. Siahnete si v ňom... na nebo. „Bože môj, mám to! Môžeš byť tam hore pokojná. Môžeš sa na nás spoľahnúť. Že to tu zvládneme!"
Na stiahnutie
8,80 €

dostupné aj ako:

Tajomstvo stratenej galérie


Belehradský antikvár Bata a jeho pomocník Leon pri návšteve starej vily v Záhrebe nájdu zaprášený katalóg výstavy predvojnového galeristu Ericha Šlomoviča, tajomníka chýrneho zberateľa obrazov Ambroise Vollarda. Všetky diela z Vollardovej zbierky sa však na Silvestra 1944 pri zrážke vlakov stratili. O štyridsať rokov neskôr sa však začnú objavovať na trhu. Postupne sa do sveta dostane vyše štyristo diel z výstavy legendárneho záhrebského galeristu. Naozaj sú to diela z výstavy, alebo ide o falzifikáty z dielne majstrov svojho remesla z malej dediny vo Vojvodine, ktorí obchodujú za hranicou zákona? Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Na stiahnutie
10,49 €

dostupné aj ako:

O príjemných pocitoch


Román O príjemných pocitoch je príbehom lásky z vojnového obdobia. Ona je francúzska spisovateľka Louise Léveque de Vilmorin, ktorú osud zavial na niekoľko rokov na Slovensko, on je gróf Pavol Pálffy de Erdöd. Hoci tento vzťah netrval veľmi dlho, Louise na roky v kaštieli Pálffyovcov v Budmericiach spomína ako na najkrajšie. Román je síce umelecká fikcia, ale stojí na faktoch, ktoré autorka naštudovala z kroník, memoárov, odbornej literatúry i dobovej tlače. Nie je len príbehom lásky, ale zároveň odkrýva osudy potomkov hornouhorských šľachtických rodov v 20. storočí. Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Na stiahnutie
9,09 €

dostupné aj ako:

Smäd


Emotívny príbeh o prechľastanom šťastí, krvilačných nájomníkoch a neznesiteľnom smäde. Sú takí lúzri, čo veria, že ho môžu uhasiť. Notorického pijana a neúspešného spisovateľa trápi celý život neukojiteľný smäd. Trýzni ho vo dne i v noci. Jeho uhaseniu už obetoval všetko. Kariéru, rodinu i samého seba. Keď sa zdá, že už mu nemá čo vziať, prichádzajú ONI. Votrelci bažiaci po jeho krvi a čudný chlapík bez mena, čo sa ho snaží pripraviť o rozum. A to práve vo chvíli, keď sa Dávid konečne rozhodol zabojovať o stratené šťastie.
Na stiahnutie
6,99 €

Potok pod potokom


Každé dobré slovo vo vete je vyslyšaná prosba. Bohatstvo jazyka je práve v jeho možnosti byť úsporný. Kniha Potok pod potokom je hľadaním tohto bohatstva a jej starnúci hrdina, spisovateľ Adam, sa pokúša dopátrať - komu sa zaň treba poďakovať. Hľadá, čo je a čo nie je pravda pri písaní, až napokon zistí, že píše a žije knihu o zázrakoch. A ďakuje za ňu všetkým svojim blízkym, všetkým drahým, všetkým ochotným. Bez nich by nič nenapísal. A možno by ani nežil. Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Vypočujte si zvukovú ukážku:
Na stiahnutie
8,39 €

dostupné aj ako:

Jedovatým perom


Tri úspešné blogerky a influencerky si vybudovali kariéru tak, že každý deň zavesili na internet perfektne upravené obrázky a články o svojich zdanlivo bezproblémových životoch. Počas odovzdávania ceny Blogerka roka niekto uverejnil tri príspevky plné žlče. Texty naznačujú, že každá z blogeriek skrýva temné tajomstvo, ktoré ju, ak sa dostane na verejnosť, môže stáť kariéru. Trojica blogeriek spočiatku nenávistné klebety a špekulácie ignoruje, no online šikana, neúprosné, štipľavé komentáre a vyhrážky v novom blogu s názvom Jedovatým perom sa stupňujú. Miška, Karla a Dušana sa spoja, aby vypátrali, kto stojí za blogom plným nenávisti. Nie je však už neskoro? Napätie sa zvyšuje a dramaticky ovplyvňuje aj súkromný život mladých žien. Podarí sa blogerkám odvrátiť hrozbu, alebo sa ich tajomstvá ocitnú na internete a ich starostlivo vykreslené životy sa rozpadnú ako domček z karát?
Na stiahnutie
9,00 €

dostupné aj ako:


Známi i menej známi slovenskí autori - tu spoznáte príbehy slovenských knižných talentov ako Róbert Bryndza, Dominik Dán, Táňa Keleová - Vasilková, Ivica Duricová, Boris Filan, Jana Benková, Kristína Tormová, Dušan Dušek,...