! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Slovenská beletria strana 9 z 37

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Nemecké dievča neplače


Ľudia sú ako domy. Majú veľa svetlých aj tmavých kútov, zatvorených dverí a svoju trinástu komnatu. Príbeh o tom, čo sa stane, keď sa rozhodneme niektoré dokorán otvoriť. Markus a Emma vyzerajú navonok ako bežný zaľúbený pár. Pracujú však pre tajnú organizáciu, ktorá vznikla po vojne ako pocta súrodencom Schollovcom (Die Weiße Rose – Biela ruža). Organizácia odhaľuje vojnové zločiny a zločincov. Narazia na veľmi dôležitý objav, ale zároveň odhalia inú organizáciu, ktorá je nebezpečná a chce zostať utajená. Všetky stopy vedú k Lebensbornu – nacistami vytvorenému projektu, ktorého cieľom bolo, na základe nacistickej ideológie o rasovej hygiene, zvýšiť počet árijských detí vrátane detí pochádzajúcich z mimomanželských zväzkov. Lenže tam sa ciele nekončili. Svetlovlasé a modrooké deti v nacistami okupovaných krajinách neunikli záujmu a chápadlám vznikajúcej Tretej ríše. Za mnohé odhalenia sa však platí životom a čas môže ukryť všetko, čo sa kedy stalo. Stopy minulosti sa ale nikdy nedajú celkom vymazať, a preto pokojný život Slovenky Lucie naruší nečakané rodinné tajomstvo. Ako veľmi zmení jej život pátranie po pravých rodičoch? Nájde to, čo hľadá?
Na stiahnutie
8,80 €

dostupné aj ako:

Predseda


Peter Stolár začal svoju kariéru ako vekslák, ešte počas štúdia na gymnáziu. Pred tuzexom predával bony. Keďže bol šikovnejší ako ostatní, všimol si ho ich šéf. Zveril mu pašovanie plyšu do Poľska a späť prinášal zase kozmetiku. Osvedčil sa a šéf ho zapojil aj do distribúcie a predaja drog. Po revolúcii sa s ním spojil a spolu išli do malej privatizácie, založili si cateringovú firmu a Stolár aj reklamnú agentúru. Zbohatol cez rozličné známosti, ktoré získal pri organizovaní spoločenských podujatí. Pravda, nie vždy sa to dialo podľa zákona. Pri získavaní informácií využívali aj krásne hostesky ktoré nasadzovali do spální politikov. So svojím tútorom Rudim Červeňanom sa rozhodli, že si založia politickú stranu, aby sa ľahšie dostali k štátnym zákazkám. Po získaní licencie na založenie televízie sa vďaka reklame a propagácii vlastnej strany do parlamentu aj dostali. V nasledujúcich voľbách získali už toľko mandátov, že ich oslovila víťazná strana. Po tvrdých rokovaniach nakoniec vstúpili do koalície a z bývalého veksláka a mafiána sa stal predsa parlamentu.
Na stiahnutie
11,90 €

dostupné aj ako:

Keď umrie láska


Začína to nesmelými pohľadmi, romantickým randením na lavičkách v parkoch. Nasledujú kiná, divadlá, spoločné večere, spoločné bývanie. Svadba však všetko mení a svet sa často obráti naruby. Nie hneď. Zaľúbenosť trvá nejaký čas, aj vášnivé bozky, milovanie... Jedného dňa sa ale partneri akoby zobudili do celkom iného sveta. Ona zistí, že on má milenku, on zistí, že mu dostatočne neslúži, že dostatočne nerešpektuje jeho mačovskú povahu. A začína sa boj. Skutočné príbehy ľudí, ktorí si boli veľmi blízki, ale všetko pekné už pominulo, nastúpilo násilie, rešpekt zmizol do nenávratna. Facky, krik, plač, zloba. Fyzická sila partnerov dokazuje svoju nadvládu, na tvárach slabších zostávajú podliatiny. Taký je záver mnohých manželstiev a mnohých vzťahov.
Na stiahnutie
10,90 €

dostupné aj ako:

Kúsok z teba


Michaela pracuje ako čašníčka. Bezhlavo sa zamiluje do sexy potetovaného mladíka Daniela. Osud jej však nepraje. Rozhodne sa ujsť do zahraničia hľadať šťastie. Nájde tam lásku svojho života? Alebo sa vráti späť na Slovensko k Danielovi? Je im dvom súdené byť spolu? Čo všetko jej prinesie osud do cesty?
Na stiahnutie
10,90 €

dostupné aj ako:

Manželstvo po arabsky


Neuveriteľný príbeh dvoch kamarátok, ktoré odišli za lepším životom do cudziny. Zatiaľ čo jedna tam pracuje, aby mohla študovať, tá druhá sa chce čím skôr vydať. Zoznámi sa s mužom, ktorý spĺňa jej predstavy a nevadí jej ani to, že je moslim, no svadba sa nekoná. Príde ďalší muž, ďalšie sklamanie... Jej vzťahy sú plné dramatických situácií, emocionálnych výkyvov, nečakaných odhalení, či arabských paradoxov a nechýba ani viera v Alaha či boj s temnými silami. Skrátka, v jej živote sa stále niečo deje a kamarátka sa ju márne snaží pochopiť, pretože nič nie je také, ako sa spočiatku zdá. Kde končí reálny život a začína čosi iné?
Na stiahnutie
10,90 €

dostupné aj ako:

Triplovia


Čo potrebuje slušný človek k tomu, aby totálne zlyhal? Päť príbehov vo svete, v ktorom nie sme jediným ľudským druhom. Päť omylov, ktoré sa neskončia tragicky len vďaka dobrému srdcu autora. Napätie, láska, humor a moderátor Kvído, ktorý je presvedčený, že by polovicu z vás do týždňa prinútil spáchať zločin. A možno aj všetkých.
Na stiahnutie
10,90 €

dostupné aj ako:

Zradená


Romanticko-tragický príbeh plný emócii, žalostných epizód, v ktorých si dve jednoduché ženy navzájom kruto ubližujú. Irča nebola krásavica, nemala žiadne výhody v živote. Narodila sa bez podnebia v ústach a to určovalo kvalitu jej vyjadrovania. Huhňavá Irča sa však nevzdávala. Žila s osamelou matkou. Otec sa vzdal oboch ešte pred jej narodením. Možno práve jeho surovosť spôsobila postihnutie a život, ktorý sa s dievčaťom nehral. Po šikane v škole začala pracovať v trafike. Netrápila sa, rada čítala a tajne dúfala, že sa jedného dňa pri okienku zjaví princ, zahrnie ju láskou a unesie niekam ďaleko. Takmer sa tak aj stalo. Princ bol predavač z potravín od naproti. Prišiel si pre škatuľku cigariet a zápalky. Irča ho očarila bohatými vlasmi. Začali sa stretávať. Románik však trval len do chvíle, kým sa do chlapca nezapozerala Irčina matka. Skúsená, zrelá žena ho prilákala do teplej postele plnej vášne a Irča zostala na vedľajšej koľaji.
Na stiahnutie
10,90 €

dostupné aj ako:

Tam hore


Všetka moc visí na Veľkom strome a len opice, ktoré sú schopné šplhať sa po chrbtoch ostatných opíc, z nej môžu kúsok ochutnať. Opičiak z rodu vrešťanov vyliezol na najvyšší strom v lese, aby bol bližšie k slnku. A aby sa ním raz mohol stať. Jeho meno bolo Aha a svet si ho pamätá ako prvého vládcu, ktorý budoval vlastný kmeň, odhaľoval silu konárov a svojmu kmeňu zveril najkrvavejšie tajomstvo – všetka moc visí na Veľkom strome a len opice, ktoré sú schopné šplhať sa po chrbtoch ostatných opíc, z nej môžu kúsok ochutnať. Postupne sa učia plávať v krvi a v prachu Veľkého kolesa, hľadajú náboženstvo v ohni, vo vode, v zemi a napokon v samotnej moci. Príbehy letokruhov Veľkého stromu sú písané ostrým perom tých, čo sedia tam hore. Autor znázorňuje zložitú históriu ľudstva a neľútostný boj o moc, ktorý prebieha už od samého zrodu akéhokoľvek živého organizmu. Tam hore v mnohom pripomína Orwellovu Zvieraciu farmu, stačí, aby si niekto uzurpoval alebo dostal moc a jeho charakter sa od základu zmení – má všetko, a predsa mu niečo chýba. Chce mať ešte viac.
Na stiahnutie
10,90 €

dostupné aj ako:

Jednohubky


Milí priatelia. Moje meno je Ľuboš Dzúrik a podaktorí ma poznáte ako kapelníka undergroundovej trenčianskej skupiny Chór vážskych muzikantov. Ubehli už tri roky, od kedy som Vás na Facebooku začal denne bombardovať svojimi niekedy veselými a niekedy ešte veselšími príbehmi. Na základe vašich pozitívnych ohlasov vznikla táto pekná kniha. Volá sa JEDNOHUBKY, pretože sú to veselé krátke príbehy ktoré sa dajú prečítať jedným dychom pri rannej káve. Všetkých 200 príbehov v knižke som zažil na vlastnej koži a následne spísal pomocou telefónu. Špeciálna vďaka patrí Gudrun Flower z Ľahkej Múzy za nakopnutie. Ona to u mňa celé odštartovala a presvedčila ma, že to dám. Vďaka Gudrun za tú MÚZU. Grafiku knižky mal na starosti Juro Kouřil. Jeho grafické stvárnenie jednotlivých príbehov ma skutočne uchvátilo. V roku 2010 mi vyšla kniha Chór vážskych muzikantov – Cesta od boľševika k nezávislosti a v roku 2012 Underpunk. …Dolu hlavou som pristál na dno priekopy. Nohy ostali hore, skoro ešte na ceste. Skúste podstúpiť takú terapiu že si ľahnete spotení a rozhorúčení v tesnom tenkom tričku a cyklistických nohaviciach do dvojmetrovej žihľavy a ešte k tomu nohami hore. Je to fakt príjemné. Tak som si tam ležal dolu hlavou. Každý pokus o otočenie sa nabok ma neskutočne pŕhlil…."
Na stiahnutie
7,95 €

dostupné aj ako:

Len raz


Nová evitovka od novej autorky. Príbeh o tom, ako jedna chyba môže ovplyvniť životy mnohých rodín. Nela sa nevie vyrovnať s traumatickou minulosťou, a to ju doženie k zlému rozhodnutiu. Sama si odpustiť nevie, ale odpustia jej ostatní? Nela, Alica, Diana. Tri kamarátky, každá je iná a ťahajú to spolu už od strednej školy. Ani jedna z nich nemala ľahký osud, avšak najťažšie to mala Nela, ktorá prišla pri tragickej nehode o svoju životnú lásku a otca svojho dieťaťa. Nočné mory ju sužujú aj po roku, vyrovnáva s tým len ťažko, ale pred okolím to tají. Zhoda náhod ju privedie do situácie, ktorej ako zlomená žena nedokáže odolať. Stalo sa to len raz. Ale ovplyvní to životy všetkých...
Na stiahnutie
6,99 €

dostupné aj ako:

Hlavný hrdina


Valter Vinter je vášnivý spisovateľ. Napísal dokonalú knihu, ktorá zožala nevídaný čitateľský úspech. Sláva a peniaze ho však postupne stiahli ku dnu. Valter sa po siedmich rokoch konečne vracia k písaniu a snaží sa vytvoriť dielo, ktorým prekoná sám seba. Po prebdetých nociach pri písacom stroji stojí pred vážnou dilemou: Kde je pomyselná hranica medzi fikciou a skutočnosťou? Keď sa autor stratí vo vlastnom príbehu? Alebo až keď sa stane svojím vlastným hlavným hrdinom?
Na stiahnutie
10,50 €

Hanino tajomstvo


Alica spoznáva to písmo, jeho sklon, tie výrazné slučky. Niet pochýb, že listy písala jej stará mama. Ale prečo? Prečo jej celé tie roky nič nepovedala? Nikdy nerozprávala o svojom živote slúžky v dome nemeckého generála. O zakázanej láske. O úteku z Nemecka. Hana zriedka hovorila o 2. svetovej vojne. Keď sa konečne rozhodla zveriť svojej vnučke, Alica pri nej nebola. Starká jej zanechala truhlicu plnú spomienok, kôpku listov, v ktorých postupne odhaľuje svoje tajomstvo. Minulosť, ktorá Alicou poriadne otrasie. Alica sa po desiatich rokoch vracia do rodnej obce, odkiaľ po smrti svojho jediného syna zbabelo utiekla. Stretáva bývalého manžela, s ktorým ju viažu nielen smutné spomienky, ale aj čaro prvej lásky. Jej pôvodný plán predať Hanin starý dom a vrátiť sa späť do Bratislavy sa rúca v základoch. Musí si poradiť nielen s rodiacimi sa citmi k Matúšovi, ale aj s novými poznatkami o svojom pôvode. Pustí si lásku opäť do srdca? Odpustí sama sebe a uverí, že i ona má nárok na druhú šancu? Unesie pravdu o Haninej minulosti a dokáže si usporiadať život? Aké je Hanino tajomstvo?
Na stiahnutie
8,50 €

Na love


„Je ťažké odpustiť niekomu, kto Vám ublížil. Oveľa ťažšie je však odpustiť sebe, že ste ublížili iným. Ak sa mi to podarí, bude to posledná bodka nášho príbehu alebo sa začne písať nový?“ Stretli sa v nesprávnom čase, ich láska nevydržala. Júlia nedokázala čeliť vlastnej zrade ani intenzite citov k Adamovi. Tentoraz sa na úteku zastaví a rozhodne sa vyrovnať s minulosťou. Chce ju uzavrieť a pohnúť sa ďalej. Keď sa však s Adamom opäť stretnú, nič sa neuzavrie, práve naopak - jej láska vzplanie s rovnakou intenzitou ako jeho vášeň a zdá sa, že sú znovu na začiatku. Obaja sa rozhodnú, že sú lovci, a až do poslednej chvíle nie je jasné, kto z nich sa nakoniec stane korisťou. Júlia je Adamova divoká karta. Keď na ňu prvýkrát stavil, stratil hlavu, pokoj aj plány do budúcnosti. A skončil s prázdnymi rukami. Dokáže ho Júlia presvedčiť, aby im dvom dal druhú šancu?
Na stiahnutie
9,50 €

dostupné aj ako:

Zostúpenie stredného útočníka


V meste sa zjavuje takmer zabudnutá legendárna športová hviezda, ktorá vyvoláva obavu, že má v pamäti informácie o minulosti niektorých vplyvných súčasníkov. To je východisko príbehu, ktorý iba zdanlivo hovorí o futbale, hoci futbal tvorí jeho dôležitú kulisu. Autor ho používa ako veľavravnú metaforu a vytvára absurdnú grotesku o dlhodobých neduhoch spoločnosti, ktoré sa neodstránili ani zmenou spoločenského systému. Na neveľkom priestore sa až v románovej šírke konfrontujú problémy deľby moci a peňazí, karierizmu, prevracania kabátov, korupcie, mediálnych tlakov, paranoje a podozrievavosti. Úsporný štýl, rýchly spád deja a galéria smiešnych hrdinov a situácií v preexponovanej podobe tohto rozprávania nútia čitateľa hlbšie sa zamyslieť nad uplynulými desaťročiami či prítomnosťou.
Na stiahnutie
7,60 €

dostupné aj ako:

Pedofil


Filip Jaško, učitel s dlouholetou praxí, je u žáků i v kantorském kolektivu oblíbený. Všechno se ovšem změní poté, když na školu přijde anonym, ve kterém ho někdo obviňuje z pedofilie. Zpočátku to považuje jen za krutý žert, ale drby se nabalují jako sněhová koule a postupně ho obírají o pověst, práci i o zdraví. Kdo ho nenávidí natolik, že ho chce zničit? Kniha Pedofil přináší zajímavý pohled na mužskou psychiku, ale i na destruktivní dopad společenského odsouzení. Dokazuje, že i muži jsou zranitelní a potřebují podporu a pochopení.
Na stiahnutie
5,98 €

dostupné aj ako:

Dokud nás pravda nerozdělí


Představte si, že dostanete od života novou šanci. Co uděláte? Sáhnete po ní, nebo ji kvůli strachu necháte uniknout mezi prsty? Norin je… zlodějka. Dívka, která denně krade, aby přežila. Jediné, co si přeje, je vysvobodit se z tyranie vlastního strýce. Ten je všechno možné, jen ne vzorný strýček. A najednou se její sny stanou skutečností. Má možnost začít nový život, na novém místě, s novou identitou a po boku muže, který se na první pohled jeví jako jediná záchrana. Jenže co když zdání v tomto případě klame? Může mu věřit? A co když nemá na výběr, pokud chce přežít?
Na stiahnutie
7,39 €

Priznanie


Slnečný Karibik je ideálne miesto na reštart. Najmä po tom, čo si Amanda prežila drámu so psychopatom, ktorý ohrozoval jej najlepšiu kamarátku. On je zavretý na psychiatrii a ona si konečne môže vydýchnuť. To však nie je také ľahké, pretože ju ťaží omnoho väčšie tajomstvo, o ktorom nikto ani len netuší. Amanda nájde rozptýlenie doslova na vedľajšom ležadle v podobe takmer dokonalého muža. Ten má len jedinú chybičku krásy – nechce sa viazať. Aj on má svoje dlhy voči minulosti, ktoré potrebuje splatiť. Aj on má svoju temnú stránku, na ktorú nie je hrdý. Je vôbec možné, aby prvé dojmy boli až také klamlivé? Aby šialenec nakoniec nebol takým zloduchom, za akého ho všetci považujú? Minulosť sa rada pripomína a nedovolí im zabudnúť. Môžu ich temné priznania oslobodiť a spojiť, alebo sa z nich stane neprekonateľná prekážka? A má vôbec aspoň jeden z nich šancu na svetlú budúcnosť? Napínavý príbeh, v ktorom nechýba dobrodružstvo, erotika, vášeň, láska a štipka trileru. Zavedie vás z Karibiku do východnej Ázie, cez Hongkong a Macao až na Taiwan.
Na stiahnutie
9,99 €

dostupné aj ako:

Jazvy na duši


Nikto nevyhral šťastný život v lotérii! Svoje o tom vedia štyri hlavné hrdinky – Zora, Lujza, Eliška a Naďa. Aj napriek tomu, že sa líšia vekom a spôsobom života, spája ich spoločná práca a pevné priateľstvo. Osud každej z nich je popretkávaný radosťami i starosťami, a prirodzene, aj ony majú svoje túžby a snívajú o šťastnom a spokojnom živote. Ale cesty za šťastím bývajú kľukaté a tŕnisté. A častokrát zanechávajú ľuďom jazvy na duši. Slobodná Zora Nováková je atraktívna a sebavedomá mladá žena. Každého muža očarí svojou krásou, šarmom a zmyslom pre humor. Ona však v zúfalej snahe nájsť si celoživotného partnera narazí vždy na tých nepravých, a to len preto, že do každého vzťahu sa vrhá bezhlavo a nerozvážne. S Eliškou Hudákovou sa život nemaznal, v minulosti sa musela vyrovnať s ťažkými ranami osudu. Rozvedená a bezdetná štyridsiatnička je momentálne spokojná so svojím single životom, dostala sa do veku, keď už žiadne zázraky nečaká. Venuje sa svojej práci, záľubám a obľubuje chvíle strávené s priateľkami. Ale bývalý manžel sa len tak ľahko nevzdáva. Tridsaťročná Lujza Mišinská, navonok tichá a utiahnutá, rieši svoj prvý veľký životný problém. Po zistení, že je tehotná, najskôr prepadne obrovskému nadšeniu, ktoré sa však zakrátko zmení na frustráciu a vážnu dilemu. Zostať slobodnou matkou, alebo sa dieťaťa vzdať? Naďa Lukáčová, najstaršia zo štvorice, je obetavou trojnásobnou mamou a žije v harmonickom manželstve dobrých dvadsať rokov. Miluje svojho manžela a deti, a každodenné problémy berie veľmi zodpovedne, no niekedy až príliš úzkostlivo a precitlivene.
Na stiahnutie
6,90 €

Malé jablko


Elena dokončí postgraduálne štúdium na prestížnej právnickej fakulte v New Yorku a očarená vzrušujúcou metropolou sa rozhodne pre nečakaný zlom vo svojom živote. Odmietne významné postavenie v bratislavskej advokátskej kancelárii a s priateľkou z univerzity si prenajme byt v brooklynskej štvrti Bushwick. Autorka zobrazuje Bushwick tak, ako si ho zamilovala – ako drsný, škaredý, nežný a krásny zároveň. V tejto štvrti prežíva aj neopakovateľný pocit slobody, keď sa prvýkrát cíti sama sebou, môže vyskúšať takmer všetko bez strachu a odsudzovania a prežíva aj lásku s mužom a so ženou. Bushwick v tých rokoch zaľudnili umelci a naplnil ho bezbrehou kreatívnou energiou. Elena si v kaviarni Tiny Apple nájde svoju komunitu a zamiluje sa do nevšedných ľudí, street artu, nových zážitkov, DYI kultúry, ktorú táto štvrť ponúka. Keď sa zoznámi s megaúspešným choreografom Júliusom Smrekom, stáva sa súčasťou česko-slovenskej imigrantskej komunity. Pod Smrekovým vplyvom sa rozhodne založiť úspešný blog zvaný Girl in Bushwick, ktorý pritiahne pozornosť nadšených sledovateľov, ale aj trolov, ktorí sa s jej úspechom nevedia zmieriť. Katarína Hybenová napísala veľmi zaujímavý a príťažlivý román, príbeh Slovenky, ktorá vlastnou snahou a vnímavosťou dosiahla úspech a uznanie vo štvrti, kde pohoreli aj rodení Newyorčania. Navyše sa zoznámime s česko-slovenskou komunitou, ktorá sa na začiatku dvadsiateho prvého storočia sformovala v New Yorku.
Na stiahnutie
10,90 €

dostupné aj ako:


Známi i menej známi slovenskí autori - tu spoznáte príbehy slovenských knižných talentov ako Róbert Bryndza, Dominik Dán, Táňa Keleová - Vasilková, Ivica Duricová, Boris Filan, Jana Benková, Kristína Tormová, Dušan Dušek,...