! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Slovenská beletria strana 6 z 37

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Kotlín I


„Sveto môj! Práve čítam Tvoj román i - neviem sa od neho odtrhnúť: tak ma zaujíma, tak ma púta. Obdivujem Ťa, brat môj, a splna srdca gratulujem našej drahej slovenčine ku nehynúcemu šperku a ozdobe, aké sa jej dostali z bohatstva ducha Tvojho!“ Hviezdoslav. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,99 €

Kotlín III


„Sveto môj! Práve čítam Tvoj román i - neviem sa od neho odtrhnúť: tak ma zaujíma, tak ma púta. Obdivujem Ťa, brat môj, a splna srdca gratulujem našej drahej slovenčine ku nehynúcemu šperku a ozdobe, aké sa jej dostali z bohatstva ducha Tvojho!“ Hviezdoslav. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,99 €

Kotlín II


„Sveto môj! Práve čítam Tvoj román i - neviem sa od neho odtrhnúť: tak ma zaujíma, tak ma púta. Obdivujem Ťa, brat môj, a splna srdca gratulujem našej drahej slovenčine ku nehynúcemu šperku a ozdobe, aké sa jej dostali z bohatstva ducha Tvojho!“ Hviezdoslav. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,99 €

Nečakaná láska: Posun vpred


Príbeh o vzniku lásky na pracovisku. Miška a Tomáš, Peter a Alexis sú dôkazom, že láska sa dá nájsť všade. Kniha tretia: Posun vpred, ktorá je tiež rozdelená na prvú a druhú časť, ukazuje vývoj vzťahov potom, ako partnerka otehotnie. Obidva páriky sa pomaly ale isto pripravujú na to, že im pribudne potomok. Spoločné bývanie, vstup do zväzku manželského sú v tomto iba začiatkom toho, čo onedlho príde.
Na stiahnutie
7,99 €

Nečakaná láska: Nová rodina


Príbeh o vzniku lásky na pracovisku. Manželské páry Miška a Tomáš, Peter a Alexis stoja pred životnou situáciou, ktorá navždy zmení ich životy. Narodenie dieťatka je tou najkrajšou životnou udalosťou, ktorú človek môže zažiť.
Na stiahnutie
6,99 €

Opustení v bezpečí


Michaela sa po smrti manžela vrhla do práce v útulku pre psov. Tejto činnosti je oddaná celým srdcom. Oporou pre ňu je nielen dcéra, ale najmä priateľka, ktorá jej častokrát vie položiť tú správnu otázku, aby sa Michaela nad svojimi pocitmi zamyslela hlboko vo svojom vnútri. Podarí sa Michaele nájsť pokoj v srdci a nádej v lásku, ktorá nebude končiť len bolestnými spomienkami?
Na stiahnutie
5,50 €

Táto izba sa nedá zjesť


Ona má dvanásť, on päťdesiat. Vzťahový kolotoč, z ktorého sa tak celkom nedá vystúpiť... Debutová novela dvojnásobnej finalistky súťaže Poviedka. Tereza nie je jeho dcéra, mohla by byť, ale nie je, jeho dcéra má kučeravé vlasy a Tereza rovné, spľasnuté okolo tváre. Jeho dcéra má drobný nos a Tereza orlí, k nemu husté obočie a pery, na ktoré by sa hodil rúž, kým jeho dcéra má namiesto úst úzku čiarku ako na prasiatku, takú úzku, že sa do nej nezmestili žiadne mince jeho otcovstva, púšťala ich na zem a zamykala sa v izbe. Tereza má pery, ktorými ho teraz bozkáva, jazyk mu medzi ne padá ako zlatá minca, Ivan počuje tú mincu cinknúť, počuje, ako si ju Tereza doma šúcha o stehná a rodičia sa jej pýtajú kde si bola, a počuje aj, ako Tereza hovorí so Silviou v meste, a celý čas sa jej trasú ruky. (str. 27) Aj moji učitelia sú prekrásni, majú prekrásne brady, prekrásne zadky v tesných nohaviciach a každú chvíľu nejakú časť tela v sadre alebo v dlahe alebo aspoň obviazanú elastickým obväzom, ešte aj moja slovenčinárka je prekrásna, keď sa ma pýta, či nepotrebujem číslo na psychológa, Tereza, nepotrebujete číslo na psychológa, moja sestra chodila k jednému výbornému, a ja krútim hlavou. Kedysi si na týchto ľudí žiarlil. Teraz ti volám a hovorím, akí sú prekrásni a múdri, a ty ma prerušíš a povieš som u priateľky a kladiem parkety, zavolaj mi neskôr. (str. 101)
Na stiahnutie
6,90 €

dostupné aj ako:

Mňa sa nezbavíš


Ak existuje osoba, ktorá sa jej schopná potknúť aj o vlastné nohy, tak ňou je určite Viola. Úspešná žena na prahu štyridsiatky, ktorá prežila mnoho rodinných tragédií, napriek tomu nestratila zmysel pre humor. Pri tom, ako sa na ňu lepia všetky trapasy, jej ani nič iné nezostáva, Pomáha jej pri tom priateľka Matylda, ktorú pozná od narodenia. Obe sú bez partnerov a bez detí a nad partnerským životom už zlomili palicu. No séria neskutočných náhod v predvianočnom období ukáže novú víziu budúcnosti. Nič sa však nezaobíde bez povestných Violiných prešľapov a Matyldiných rozvážnych slov.  
Na stiahnutie
6,99 €

dostupné aj ako:

Ako sa stať princeznou na bielej kobyle


Takáto žena je žiadaná u mužov, u žien, medzi priateľmi, kolegami, jednoducho medzi všetkými. Je žiadaná preto, lebo sa tešia z jej prítomnosti. Chcú sa s ňou priateliť, chcú s ňou spolupracovať, chcú s ňou niečo tvoriť, či budovať. S takouto ženou sa jednoducho ráta do budúcna, je to proste tá pravá. Tá pravá na všetko, pretože to nie je len otázka partnerského vzťahu. Chcete teda vedieť, ako vyzerá princezná na bielej kobyle?
Na stiahnutie
10,90 €

dostupné aj ako:

Kovid


Neverte názvu! Táto kniha vôbec nepojednáva o koronavíruse, ktorý už ide mnohým na nervy a niektorým aj do peňaženiek. Je to iba akási neviditeľná pavúčia sieť, rozprestierajúca sa nad celým príbehom. Príbehom dvoch ľudí, ktorí sa po nájdení nacistických artefaktov dostanú do problémov s mafiou a politickými kruhmi. Príbehom o týraných ženách, násiliu, ale aj o priateľstve. Príbehom, v ktorom možno spoznáte svoje ulice, svoje mesto, svojich známych. Možno aj samých seba. Ale musíte si ju najprv prečítať, aby ste sa v nej našli!
Na stiahnutie
8,40 €

Chata v horách


Spisovateľ Damian Noble uteká na chatu v horách, s cieľom napísať svoj najnovší román. Jeho hlavná postava, Adam, prežíva ťažké časy a jeho príbeh veľkou mierou vplýva aj na Damiana. Rozdiel medzi fikciou a realitou sa každou napísanou stránkou zmenšuje a Damianova samotná existencia začína byť ohrozená. Dokáže svoju knihu dopísať skôr než mu vyprší čas? Dokáže získať späť lásku svojej ženy? Alebo jeho démoni zničia všetko, na čom mu záleží?
Na stiahnutie
7,00 €

Lívia


Sedemnásťročná Lívia Sánchezová síce nie je vychýrenou krásavicou, ale za to má odvahy a výrečnosti na rozdávanie. Jej húževnatá povaha však začína byť skúšaná, keď ostane uväznená na pirátskej lodi, odkiaľ najprv nevidí úniku. Prekvapením ale bude, keď zistí, že nie je jediná, kto sa chce vymaniť z krutej nadvlády kapitána. Odrazu sa všetko začína meniť. Zakrátko už jedinou otázkou neostáva len, či sa jej podarí získať slobodu. Na svojej ceste totiž stretáva nečakanú lásku a takmer sa neodvažuje dúfať, že by mohla byť opätovaná.
Na stiahnutie
8,75 €

No a čo...


Kam sa tak rútime, stále rýchlejšie a rýchlejšie. Tvárime sa ako sme sa posunuli v každom smere a pritom sme niekde v zápale toho nášho úžasného upgradu došli až na miesto, ktoré sa volá No a čo. Lenže moji drahí, je jedno aké máme tričko, nohavice, tenisky a v akom aute sedíme, aký dom sme si postavili, lebo je minúta po dvanástej a naše šťastie, sme nechali niekde no a čo v histórii a keď ho nezačneme hľadať hneď, už navždy zostane v krajine No a čo.
Na stiahnutie
7,00 €

Zver, zvieratá, zvieratká a my


Zvieratá sú všade okolo nás, a už aj v mnohých domácnostiach. Ale aj tie akože-divoké sa k nám blížia, ako dosvedčujú v tejto knihe uvedené príbehy, a umelecky stvárňujú poviedky. Následky, ale aj nádeje na spoločné súžitie, sú obsahom záverečných úvah. Zvieratá si túto knihu neprečítajú, ale môžeme to urobiť my, čo sa im snažíme porozumieť, a tiež nájsť spôsob, ako žiť popri sebe, a to pre úžitok na oboch stranách...
Na stiahnutie
9,60 €

Červený delfín


Hlavná hrdinka, pevne zakotvená v rodnom meste, kde je potrebná a šťastná, sa sťahuje zo Slovenska k sestre do bavorského Franska. Už-už, keď cíti, že by v novej zemi mohla byť rovnako šťastná ako doma, jej niečo vnútri zašepká, že rodnú krajinu nikto nikdy nedokáže nahradiť. Zároveň cíti, že jej maličkí krstní synovia, dvojčatá zvané Orlíčatá, by po rozvode rodičov potrebovali jej oporu. Chcela by im okamžite priletieť na pomoc, no také ľahké to nie je, nakoľko má vo Fransku prácu, ktorá ju baví, má tu priateľov – hudobníkov, druha Libiho, sestru i obľúbenú samotu. Rozhodne sa spojiť oba svety tak, aby ich diaľka nerozdeľovala, ale spájala. Na pomoc si volá svojich predkov, rodinu i priateľov, múdreho otca, no najmä krstného otca Janka, ktorý ju po tragickej smrti v lese neustále sprevádza. Otec a Janko jej posielajú na pomoc ich detskú loďku s menom Červený delfín, aby ňou mohla kedykoľvek doplávať po Dunaji domov a tak spojiť oba milované svety. V myšlienkach aj v skutočnosti.
Na stiahnutie
10,90 €

dostupné aj ako:

Neviem plávať


Nikdy som nechcela byť ako moja matka. Niekto, kto zmiešal gény rodu, sa rozhodol obuť mi nasilu jej topánky a prinútil ma tak roky kráčať životom a zrkadliť sa v jej nedokonalom obraze. Keď mi otec povedal, že strata človeka, to nie je ako stratiť kľúče, náramok, či peňaženku, brala som tie slová ako obyčajnú frázu. Osud mi však veľmi rýchlo a nezvratne ukázal, akých omylov som sa svojou zaťatosťou a nekompromisnou povahou dopúšťala a otcovým slovám vtlačil pečať múdrosti. Strata človeka, blízkeho človeka, bolí neskutočne dlho, telo, ale najmä dušu. Skutočný príbeh mladej Alexandry, vás prenesie do prostredia inteligentných a vzdelaných ľudí. Odhalí absurdné generačné rozdiely medzi matkou a dcérou, ktoré vyústia do otvorenej neúcty jednej voči druhej. Je v treťom semestri na vysokej škole, keď jej stabilitu a plány ohrozí zistenie, že čaká dieťa. Čo sa stane pri pohľade na zamračenú lekárku s kliešťami v rukách, keď je už evidentne neskoro meniť svoje nekompromisné rozhodnutie? Môžu sa v slabej chvíli zmeniť v živote ženy jej priority? Čo sa ešte musí stať, aby Alexandra pochopila život svojej mamy? Naučia ju nadobudnuté skúsenosti prijímať kompromisy? Čítajte ďalší pútavý a v mnohom poučný príbeh o rodinných vzťahoch a silných väzbách lásky.
Na stiahnutie
9,95 €

dostupné aj ako:

Strážca 2: V tme


Bude ich láska dostatočne silná na to, aby porazila temnotu krajiny Sigh? Potom, ako Nina spoznáva svojho anjela strážneho, už nič nie je také, ako predtým. Kým sa Iann vydáva na samovražednú misiu, Nina musí čeliť desivej temnote predpeklia. Musí nájsť spôsob, ako oklamať démona, ktorý sa všemožne snaží získať jej dušu. Bude im ich láska stačiť v boji proti zlu? Nájde Iann dostatok síl na záchranu Niny, ak sa proti nemu postavia aj verní hraničiari?
Na stiahnutie
5,50 €

dostupné aj ako:

Nie som pripravená


„Ty asi naozaj o nás, Cigánoch, veľa nevieš,“ krúti hlavou. „Naše životy sa zakladajú na osude. Veríme, že všetko, čo sa v našom živote udeje, bolo vopred naplánované a má svoj zmysel,“ vysvetľuje vášnivo. Potom už tichším hlasom pokračuje: „Pochop, tebe sa to možno zdá smiešne, ale mne naozaj veštkyňa povedala, že môj osud je spätý s bielym dievčaťom. Až do minulej jesene som si z toho robil posmech a nebral ju vážne. Ale potom som stretol teba a môj život sa prevrátil naruby. Nemôžem sa tváriť, že je to len náhoda,“ dokončí a zvesí hlavu. Odrazu vyzerá vyčerpane, ako keby prežíval niečo naozaj vážne. Od prekvapenia neviem, čo povedať. Toto som naozaj nečakala. O Cigánoch naozaj neviem skoro nič, ale Martin mi nikdy nepripadal ako človek, ktorý bude veriť nejakým poverám. Príde mi až príliš moderný a racionálny. Ale zrejme v tomto prípade to neplatí. „Martin, ja neviem, čo ti mám na to všetko povedať. Naozaj netuším, či mi ťa poslal osud, alebo to bola náhoda. Neviem, či sme si boli predurčení. Myslím, že to pre mňa ani nie je také dôležité,“ pokrčím plecom. „V jednom som si však istá a verím jedinému.“ Priložím si ruku na srdce. „Svojmu srdcu. A ono mi vraví, že ťa ľúbim. Na ničom inom nezáleží. Kým k tebe cítim to, čo mám tu, ani osud, ani nikto iný mi ťa nemôže vziať.“
Na stiahnutie
8,90 €

Proces s mŕtvym


Cyrilu Gregus opustila matka hneď po narodení a hoci si to po roku rozmyslela a vzala dcéru k sebe, nikdy ju neľúbila. Cyrila vyrástla medzi husami a mačkami na dedinskom dvore, fascinovaná starožitnou posteľou, ktorú prastará matka Emília kúpila počas druhej svetovej vojny v dražbe majetku Židov deportovaných do táborov smrti. Cyrila nemilosrdne odhaľuje tajomstvá svojej rodiny spätne cez štyri generácie a rozpletá vrkoč osudov spletený z tragédie holokaustu, predkov aj zo vzťahu Tomáša Debrentheya, biskupa z 15. storočia, k rybárke Anne. Kniha je mozaikou postáv, ktoré sa stretávajú v priestore, ale nie v čase. Spája ich morálne zlyhanie a vyrezávaná starožitná posteľ. Cyrila, archeologička, ktorej prácou je otvárať hroby a hľadať mŕtvych, si kladie otázky o kolektívnej vine a pasivite jednotlivca voči zločinu a predvoláva popraveného prezidenta slovenského štátu, katolíckeho kňaza Jozefa Tisa, aby sa predtým, než jeho kosti zamurujú do krypty pod biskupským palácom, opäť postavil pred súd.
Na stiahnutie
9,70 €

dostupné aj ako:


Známi i menej známi slovenskí autori - tu spoznáte príbehy slovenských knižných talentov ako Róbert Bryndza, Dominik Dán, Táňa Keleová - Vasilková, Ivica Duricová, Boris Filan, Jana Benková, Kristína Tormová, Dušan Dušek,...