! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


Mise ve vesmíru


DRUHÝ DÍL OCEŇOVANÉ MILITARY MYSTERY SCI-FI TRILOGIE. Plukovník Carl Butler se po misi na Cappě setkává se smíšeným přijetím. Pro některé je válečným hrdinou. Pro druhou polovinu Galaxie je vyvrhelem. Byl nucen odejít do výslužby a přesídlil na Talcu IV, kde nyní zastává funkci v korporátní bezpečnosti a chrání hi-tech knowhow – alespoň tak to má v popisu práce. Až do hackerského útoku, po kterém jej společnost přeřadí na průmyslovou špionáž.Zjišťuje, že za tím bude patrně něco víc než pouhý hack. Butler možná přišel na stopu něčemu mnohem hlubšímu. Teď už nezbývá než doufat, že si nepodepsal rozsudek smrti.
Na stiahnutie
14,19 €

dostupné aj ako:

Rod nebies a povetria


Bryce Quinlanová a Hunt Athalar zachránili Mesto Luny a teraz sa snažia vrátiť k bežnému životu. Po toľkom vzrušení posledných týždňov túžia iba po tom, aby mohli spomaliť. Oddychovať. Zamyslieť sa nad budúcnosťou. Asteri zatiaľ držia slovo a nechávajú Bryce s Huntom na pokoji. Lenže rebeli sa pokúšajú podlomiť moc asterov a z vládcov sa stáva čoraz väčšia hrozba. A tak keď sa Bryce, Hunt a ich priatelia zapletú do plánov rebelov, je jasné, že stoja pred rozhodnutím: nečinne sa prizerať, hoci iní sú utláčaní, alebo bojovať za správnu vec. A nečinne sa prizerať im nikdy veľmi nešlo. Ponorte sa do akciou a vášňou prešpikovaného pokračovania bestselleru Rod zeme a krvi, v ktorom Sarah J. Maas opäť rozvíja napínavý príbeh sveta tesne pred výbuchom - a tých, ktorí urobia čokoľvek pre jeho záchranu.
Na stiahnutie
13,29 €

dostupné aj ako:

Komnata ozvien


Najnovší román skvelého Johna Boynea je neuveriteľne vtipná satira na dnešnú spoločnosť v područí sociálnych sietí, keď jediný príspevok odoslaný z mobilného telefónu na twitter či instagram môže prevrátiť naruby život nielen jednotlivcovi, ale aj celej jeho rodine. Presne to sa stane aj Cleverlyovcom, keď sa hlava rodiny George Cleverly, šestdesiatročný uznávaný moderátor, presvedčený liberál a voľnomyšlienkar dopustí veľkého zločinu - na twitteri omylom označí nesprávnym zámenom recepčného v BBC preoperovaného z muža na ženu. Spustí sa mediálny lynč, lavína urážok a klamstiev, ktorú zastaví jedine oslobodenie sa od sociálnych sietí. Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Na stiahnutie
12,59 €

dostupné aj ako:

Mafiánske balady


Aký rodinný život majú mafiánski vrahovia? Prečo bývalá miss Humenné ušla z Londýna do Bystrice? Naozaj zomrie každý, koho odfotí mladík Tomy? Treba zodvihnúť telefón, keď vám po rokoch volá bývalá láska? Aké vybavenie používa odpratávač mŕtvol? Je dobrý nápad zatúžiť po žene, ktorej erotické fotky a telefónne číslo nájdete v cudzom mobile? Čo všetko urobí psík Harino pre svojho pána? Mafiánske balady sú akčný román o posledných dňoch a hodinách života siedmich ľudí, ktorí uverili, že ich práve postretlo šťastie. Všetci zomrieme, nikto však nevie kedy, kde a ako. Nevedia to ani hlavné postavy románu Mafiánske balady. Osudovo ich spojí mŕtvola, zahrabaná v lese a jej nález rozbehne reťazec udalostí, ktoré už nedokážu zastaviť. Sedem prekvapujúco spojených príbehov, nečakané dejové obraty, šokujúce pointy a zároveň intímny pohľad do života ľudí, ktorí si myslia, že páchať zlo sa im oplatí. Román svojim nezameniteľným štýlom bohato ilustroval známy výtvarník Danglár. Mafiánske balady sa odohrávajú na súčasnom Slovensku, divoké deväťdesiate roky sú už dávno preč a hoci názov naznačuje, že by malo ísť o prostredie organizovaného zločinu, takmer polovica románu sa zaoberá ľuďmi, ktorí s mafiánmi nemajú nič spoločné. Vďaka tomu si pri čítaní aj vy neraz položíte otázku: čo by som v danej situácii robil ja? Smrť je len náhoda alebo ju svojim konaním a rozhodnutiami privolávame sami? Hoci je román zaradený do kategórie akčný triler, vo svojom vyznení je až znepokojujúco realistický.
Na stiahnutie
12,59 €

dostupné aj ako:

A čo ak áno? (1. diel)


Prvá láska spravidla nebýva aj tou poslednou, ale čo ak v ich prípade áno? Maja už po rokoch vytesnila spomienky na svoju prvú tínedžerskú lásku Deniho. Život išiel ďalej, dospela, znovu sa zamilovala a jej dobrodružná povaha prepadla cestovaniu. V jedno leto prehovorí na potulky po Severnom Írsku svoju dvornú súputníčku Lin. Vtedy jej znovu skríži cestu spriaznená duša z minulosti. Presne tá, pri ktorej sa cítila azda najfantastickejšie vo svojom živote a už zabudla, aké to vlastne je. No čo ak sa to stane vo chvíli, keď je v živote niekde inde a s niekým úplne iným? Rozišli sa v dobrom, preto ju nadchne, že by mohla nejakú krajinu konečne zažiť aj v spoločnosti domácich. Hoci osud ich cesty dočasne odklonil, po siedmich rokoch sa znovu ocitnú tvárou v tvár. Jedno nevinné stretnutie vedie k priateľstvu, ktoré im pripomenie, prečo mali ako tínedžeri k sebe tak blízko, než sa Deni musel odsťahovať do Severného Írska. Hurikán emócií nestráca čas a obaja si musia priznať, čo jeden pre druhého v skutočnosti znamenajú. Príbeh inšpirovaný skutočnosťou vás prevedie šestnásťročnou spleťou udalostí, ktorá je dôkazom, že vesmír má svojský zmysel pre humor a vlastné vnímanie lásky. A možno servíruje šťastné konce až vtedy, keď to my sami vzdávame. Alebo to absolútne nezávisí od nás. Lenže... a čo ak áno?
Na stiahnutie
9,99 €

Strašák


Jack McEvoy býval novinářskou hvězdou, ale přesto dostane výpověď pro nadbytečnost. Chce ale odejít se ctí a ve velkém stylu: během posledních dnů v redakci napíše nejlepší článek svého života. Hlavní postavou bude Alonzo Winslow, šestnáctiletý drogový dealer, který se přiznal k brutální vraždě ženy. Jack zamýšlí psát o neutěšeném prostředí, nefungujících rodinách a absenci citu, které z jednoho teenagera udělaly vraha. Čím víc se ovšem Jack do případu zamotává, tím si je jistější, že Alonzovo doznání je lživé. Ten kluk je pravděpodobně nevinný...
Na stiahnutie
12,19 €

Šedé ruže


Hrdinom útleho románu či novely z roku 1969 je mladý muž, statočne sa spovedajúci zo svojho životného pocitu, zo vzťahu k priateľom a najmä ženám. Nevyrovnaný starý mládenec v príbehu uniká pred spoločnosťou a jej problémami bez toho, aby sa jej usiloval porozumieť. Sloboda prelína vo svojich textoch vysoké a nízke, existenčné otázky splývajú v jeho tvorbe s existenciálnymi problémami; telesné motívy sa prelínajú s reflexiami; mystifikácia sa spája s autobiografickosťou. Komu sa kniha môže páčiť: Milovníkom predchádzajúcich románov Ruda Slobodu ako Krv, Rozum alebo Láska.
Na stiahnutie
8,39 €

dostupné aj ako:

Eiffel


Za svetoznámou ikonickou stavbou sa skrýva príbeh lásky a zrady. Píše sa rok 1886 a Paríž sa pripravuje na Svetovú výstavu. Gustave Eiffel má ohromiť Francúzsko dosiaľ nevídaným monumentom, 300-metrovou vežou, ktorá bude najvyššou na svete. Je to však jediný dôvod posadnutosti kovovou stavbou, ktorá núti „básnika železa“ neúnavne a bez prestávky pracovať, rysovať plány a hľadať pre ňu dokonalý tvar? Ako sa hovorí, „cherchez la femme“ - za všetkým hľadaj ženu. Od opätovného stretnutia so svojou osudovou, dávno stratenou láskou akoby sa Adrienne vtelila do Eiffelovho životného projektu. Je to krivka jej chrbta, ktorá ho inšpirovala, veľké A, ktoré sa bude navždy týčiť k parížskemu nebu.
Na stiahnutie
11,90 €

Kruh


Vražedné šialenstvo uprostred francúzskych Pyrenejí pokračuje! Marsac je malebné mestečko v Pyrenejach, známe vďaka elitnej univerzite. Jeho pokojnú atmosféru rozbúri informácia o vražde mladej profesorky a nález tela miestneho chovateľa psov, ktoré roztrhali na kusy jeho vlastné zvieratá. Kto a prečo rozpútal v tomto univerzitnom meste šialenstvo smrti? Mohlo by byť dielom sériového vraha Hirtmanna? Stačí jeden tajomný telefonát a detektív Martin Servaz začína nové vyšetrovanie. Hlavným podozrivým je totiž syn jeho bývalej lásky z univerzity.
Na stiahnutie
15,40 €

Kosmické grotesky


Kosmické grotesky vznikaly v šedesátých letech 20. století a Italo Calvino jimi definitivně opouštěl klasické vyprávěcí postupy, neboť patřil k autorům, kteří neustále propátrávají nové cesty. Výchozím materiálem těchto povídek tentokrát nebyly lidské příběhy, nýbrž astrofyzikální a matematické teorie o vzniku vesmíru, fyzikální či genetické objevy a také filozofické spekulace. To vše nám zprostředkovává proteovský vypravěč jménem Qfwfq, jenž je – ve svých nekonečných proměnách – obrazem samotného vesmíru. Qfwfq je nejprve soustředěn v bodu, z něhož v důsledku velkého třesku vznikne kosmos, posléze koluje vesmírem jako shluk atomů, je minerálem, podílí se na vývoji druhů, v jisté fázi je mimo jiné i dinosaurem. Rozpomíná se na miliardy let trvající historii světa a to, co si vybavuje, je velmi mnohotvárné a také nanejvýš podivuhodné… Předkládaný nový český překlad poprvé přináší kompletní vydání těchto kosmikomických příběhů.
Na stiahnutie
8,49 €

dostupné aj ako:

Tři poloviny Ino Moxa a další amazonští čarodějové


Kniha Tři poloviny Ino Moxa a další amazonští čarodějové je vrcholným románovým dílem slavného peruánského spisovatele Césara Calva, který je považován za jednoho z největších hispanoamerických básníků a vypravěčů. Ústředním tématem je výprava hlavního hrdiny za náčelníkem Amawaků Ino Moxem do hloubi pralesa. Jde o jakousi iniciační cestu do nitra lidské duše a do hlubin magického vědění, kde září věčné světlo dávného poznání, které bylo hrubě narušeno násilným střetem dvou civilizací. Šamanské praktiky a nauky nejsou ve vyprávění brány jako výzva k návratu do minulosti, ale spíše jako pootevřená alternativní brána k léčbě těla i ducha moderního člověka. César Calvo jako zkušený básník využil při popisu halucinačních stavů, které se prolínají celou knihou, svých poetických dovedností, aby proměnil vize ve slova a proměnlivé obrazy ve sled libozvučných celků, jež se nedají uchopit naším racionálním myšlením.
Na stiahnutie
12,49 €

dostupné aj ako:

Čtení k šálku kávy


Vážení čtenáři, námětem ke psaní povídek mi slouží skutečné, prožité a odvyprávěné příběhy lidí. Známých, přátel, kamarádů, nebo zcela cizích lidí, které jsem měla tu možnost poznat, nebo se s nimi aspoň setkat. Pochopitelně jsou upravené. Každá povídka je jiná, na jiné téma. Některé povídky jsou psané v mužském rodě, jiné v přítomném čase. Lépe se mi to píše a vzbudí to dojem čtenáře, že to sám prožil, že je to jeho příběh. Život píše opravdu podivné příběhy. Smutné, veselé i nutící k zamyšlení. Myslím si, že moje sbírka povídek osloví spíše ženy a dívky. Je určena k relaxaci a oddechu. Nazvala jsem ji prostě – Čtění k šálku kávy, aneb - Co život napsal.
Na stiahnutie
2,90 €

Otakarův průvodce životem


Nudíte se? Kupte si medvídka mývala. Anebo lépe - Otakarův průvodce životem. Dozvíte se věci, které vás nikdy nenapadly, a ani napadnout neměly. Informace, které vám z hlavy udělají včelín. Údaje, které vás ukolébají do falešného pocitu bezpečí. Zprávy o nebezpečích, která vám hrozí, a potěšeních, která vás prozatím míjela. Názory lidí, kteří jsou chytřejší i hloupější než vy. Výroky, které vás pohladí po duši i vybudí do běla. Nic z toho vám mýval nedá. Chcete mít pocit, že jste skutečně na světě? S Otakarovým průvodcem životem žádný problém.
Na stiahnutie
5,90 €

Tri sestry


Keď boli Cibi, Magda a Livi malé, sľúbili svojmu otcovi, že zostanú spolu, nech sa stane čokoľvek. Keď mala Livi len pätnásť rokov, dostala príkaz na transport do Osvienčimu. O štyri roky staršia Cibi šla s Livi, odhodlaná ochrániť ju. Spolu prežili nepredstaviteľné utrpenie. Len 17-ročná Magda zostala doma, ukrývala sa u susedov alebo v lese, no nakoniec aj ju odviezli do Osvienčimu-Brezinky.Tam sa tri sestry znova stretli a pri spomienke na otca si dali nový sľub, tentoraz jedna druhej – prežijú.
Na stiahnutie
11,90 €

Palomar


Palomar je poslední větší próza Itala Calvina a i zde se autor rozhodl pro originální experiment. Kapitoly této knihy bychom mohli vnímat jako básně v próze, ale spíše je lze označit za křížence románu nebo básně s esejem. V Calvinově díle má jejich titulní protagonista, pan Palomar, četné předchůdce – rozmanité komentátory a spekulativní talenty. Ti všichni jsou, stejně jako on, velkými pozorovateli světa, protože pozorování věcí je podle Calvina naším základním úkolem. Pan Palomar však chce svět nejen uvidět a pochopit, ale také popsat a vyjádřit: chce jej proměnit v slova. Lze se ale světa zmocnit autentickým, avšak subjektivním pohledem? Spočívá pravda o světě v bezprostřednosti okamžiku? A jak uchopit svět „nepsaný“? Sám Calvino charakterizoval tuto svou knihu následovně: „Jistý muž se vydá na cestu, aby krok za krokem dosáhl moudrosti. Dosud nedorazil k cíli.“
Na stiahnutie
6,49 €

dostupné aj ako:

Aféra pána Christieho


Nan O'Deaová, mladá atraktívna Írka, prenikne do fascinujúceho sveta známej spisovateľky Agathy Christie a rýchlo si získa priazeň jej manžela plukovníka Archieho Christieho. Deň po tom, čo Archie oznámi svojej žene, že sa chce dať rozviesť, aby sa mohol oženiť s Nan, Agatha Christie zmizne bez stopy. Nikto však netuší, kto je Nan v skutočnosti. Aké tajomstvo ukrýva? Čoho všetkého je schopná v mene lásky? Aký zločin nedokáže nikdy odpustiť? Strhujúci román vychádza zo skutočnej udalosti – dodnes neobjasneného zmiznutia slávnej autorky detektívnych románov Agathy Christie v decembri 1926.
Na stiahnutie
11,19 €

Jupiter 15


V pätnástom Jupiteri nájdete prvý oficiálny preklad poviedky o legandárnom Conanovi do slovečiny. Fanúšikov jeho tvorcu Robeerta E. Howarda potešia aj dve texty zo súťaže venovanej tomuto autorovi. Monika Kandriková v poviedke z druhého miesta prináša nie úplne typický príbeh o slávnom Cimeranovi. Jaroslav Lupečka si vybral hrdinu zo sveta Kulla, s ktorým získal tretie miesto. Druhú polovicu poviedok tvoria príspevky zo súťaže Poviedka za 33 na tému humor. Zvíťazila v nej fantasy finalistu Martinus Ceny Fantázie Zdena Jašeka. Vtipná, inteligentná, no menej bláznivá je poviedka Simona Crabaka. Z tretieho miesta prozaickú čast uzatvára poviedka autorky, ktorá píše pod pseudonymom EmA. Číslo dopĺňa rozhovor s Danielom Šmihulom, autorom knihy "Obrancovia Liptova".
Na stiahnutie
3,00 €

Muž, který zemřel dvakrát


Elizabeth, Joyce, Ron a Ibrahim – Čtvrteční klub amatérských detektivů – jsou stále nadšení ze svého nedávného skutečného případu vraždy a těší se v Coopers Chase, luxusní vesničce pro seniory, na chvíli klidu. Ovšem marně. Objeví se nečekaný návštěvník – Elizabethin dávný známý (nebo možná víc než jen známý) – a zoufale je žádá o pomoc. Nebezpeční lidé ho obvinili z krádeže diamantů v hodnotě mnoha milionů a on se teď musí skrývat A pak se objeví první tělo. Jenže ne poslední. Elizabeth, Joyce, Ron a Ibrahim stojí opět proti nemilosrdnému vrahovi, který by bez váhání všechny čtyři sedmdesátníky zlikvidoval. Dokážou naši čtyři přátelé vraha dostat dřív, než vrah dostane je? A co když najdou i ukradené diamanty? No, nebyla by to parádní odměna? U Čtvrtečního klubu amatérských detektivů je možné všechno.
Na stiahnutie
15,75 €

dostupné aj ako:

Gentlemanská stávka


Tajomná minulosť, klamstvo, hádky, túžba a zrada. Taký je zrejme osud slečny Emily Meanwilovej. Po rokoch vyhnanstva má poslednú šancu uchopiť osud do svojich rúk a konať skôr, ako skončí na ulici. Šťastena jej praje a zasnúbi sa so vzrušujúco príťažlivým grófom Adamom Blackburnom, ktorého tajomný pohľad a navonok kultivované správanie ju prenasleduje na každom kroku. Myslí si, že v ňom našla spriaznenú dušu, no ich vzťah bol od začiatku odsúdený na neúspech. Emily nebola pre Adama ničím viac, len predmetom stávky a Adam rýchlo zistil, že pre Emily znamenal iba spôsob vykúpenia. Keď obaja odhalia pravdu, už nič nebude také, ako na začiatku. Skončia sa pretvárky a Adam ukáže svoju pravú tvár. Ibaže ani Emily nie je bez viny a keď sa objaví nepredvídateľný a hriešne tajomný vikomt Nicholas Owden, rýchlo pochopí, že medzi láskou a nenávisťou existuje len veľmi tenká hranica. Obzvlášť, keď sú v hre traja.
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:


Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King