Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


Sodródás


Lehetséges-e egy elveszített múltat, vagy egy sohasem létezett jövőt visszakapni a lehetőségekkel teli jelenben? Vajon a halál és az élet határai elmosódhatnak-e a modern technológia segítségével? Mit találunk az űrben, a látóhatáron túl? Vajon képesek lehetünk-e a szeszélyes univerzum szabályai szerint játszani? Képesek vagyunk-e megváltozni, vagy pontosan ugyanazok maradunk, akik mindig is voltunk? Négy főszereplő, négy egyedi életút, amelyek mégiscsak szoros összefüggésekkel keresztezik egymást. Az űr sötét mélységeiben a megválaszolandó kérdésekre keresik a megnyugvást jelentő válaszokat, de vajon akkor is szeretnék-e tudni őket, ha a megoldás keserédes és fakó árnyalatban tetszeleg? Egy igencsak egyedi útra invitállak téged, kedves olvasó, amiben a kozmosz végtelensége, a múlt lélekölő tragédiái és a megtépázott, szívbe maró, múlhatatlan szerelem egyedisége mind-mind megjelenik, tökéletes harmóniát alkotva. A sodródás téged is vár. Feni rád a fogát, hogy megkaparintson a lelked húrjainál fogva. Ki tudja hol kötsz ki végül, ha engedsz hívó szavának... "Csupán az a tragédia, amit annak tekintünk,Rajtunk múlik mekkora hatalma van felettünk."
Na stiahnutie
6,73 €

A cukor illata


Bielefeld, 1914. A Meister család vállalkozása virágzik, a sütőpor hatalmas sikert arat. Julius, a cégalapító fia ledoktorált kémiából, és át akarja venni a cég irányítását, de előtte még feleségül akarja venni Lottét, a nagy szerelmét. Amikor a félénk Lotte megérkezik Bielefeldbe, nagyon izgatott amiatt, hogy vajon elfogadják-e Julius feleségeként. De minden gondja megalapozatlannak tűnik, a két fiatal hamarosan összeházasodhat, és Lotte már az első gyermeküket várja. De a boldogság csak rövid ideig tarthat, mert a kegyetlen valóság, amely már régóta a levegőben lóg, utoléri őket: kitör az első világháború, Julius pedig evonul. Nem sokkal ezután a család szörnyű hírt kap, és hirtelen minden használható ötletre szükség van, hogy megmentsék a vállalatot…
Na stiahnutie
8,09 €

Bloomsbury szerelmesei 2.


A szerelem olyan, mint a fény. Ha megpróbálod keretek közé szorítani, eltűnik. London, 1910. Vanessa, Virginia nővére találkozik Roger Fry műkritikussal, aki új életet akar lehelni Anglia képzőművészetébe. A találkozás felébreszti Vanessa vágyát a színek – és a szerelem iránt. Végre nyíltan ki meri fejezni modern felfogását saját festészetében, mint ahogy érzéki vágyait is. De nagy árat fizet érte…Virginia eközben úgy dönt, feleségül megy Leonard Woolfhoz. Célja – ami akkoriban sokak számára lehetetlen volt –, hogy feleségként is dolgozzon, és megvalósítsa írói álmait.Magával ragadó regény Virginia Woolfról és nővéréről, Vanessa Bellről – a nőről, aki határtalanul vágyott a szabadságra, és erotikus szabadossága a Bloomsbury-kör szívévé tette. A 2023-ban indult Bloomsbury szerelmesei trilógia második kötete.
Na stiahnutie
8,09 €

Északi fény


A 30-as évek egyik kulcsregénye a Tanácsköztársaság idején játszódik. A kommunista forradalom az egész nemzet tragikus lesújtottságából származott és megmutatta mindazokat a betegségeket, amelyek a nemzet testét eléktelenítették, s amelyeknek hatását ma is érezzük. A mű középpontjában egy arisztokrata ifjú áll, kinek humánumával nem egyeztethető össze a forradalmi népbiztosok és bolsevik kokettek világa, kényszerű törvényszéki elnökként mégis életről és halálról kell döntenie… De van-e, marad-e lelki ereje a meneküléshez? „Megmutatja mintegy nagyítóüveg alatt az egész nép politikai, társadalmi, műveltségi, erkölcsi helyzetét, alakok, szituációk, tendenciák egész tömegét veti az író tollára: a tragikustól a bohózatosig az egész nagy skála lejátszására ad módot. Szatirikusnak, akár forradalmi, akár ellenforradalmi felfogású, példátlanul hálás anyag.” (Schöpflin Aladár, 1930)
Na stiahnutie
2,79 €

Az élet kapuja


A regény, melyet háromszor jelöltek Nobel-díjra! A történelmi regény nem véletlenül aratott sikert Európában, már Herczeg életében is tananyag volt mint stílusbravúr. Az írónak talán legjobb történelmi regénye, II.Gyula és X.Leó pápasága idején játszódik Rómában, ahol Bakócz Tamás esztergomi érsek próbálja teljesíteni küldetését a magyarságnak a töröktől való megmentését. Ezért akarja megszerezni a pápai trónt, s vele a hatalmat. Kísérlete gyászos kudarcba fullad, s a magára hagyott magyarság látomásával zárul a roppant olvasmányos, kitűnő tollal megírt regény.
Na stiahnutie
2,79 €

A doktor úr


Bohózat három felvonásban - A doktor úr című darab (1902) a szerző legelső színpadi alkotása, mégis valódi mestermű. Megismerhetjük benne Dr. Sárkányt, híres és gátlástalan ügyvédet, a doktor urat, akinek semmi sem számít, csak saját dicsősége és karrierje. Üzleti, és részben szellemi partnere egy tizenkilencszer felmentett, minden hájjal megkent, de mégis szeretetre méltó, az igazságot kimondó, céljainak elérése szempontjából meghökkentően gátlástalan tolvaj, Puzsér. Izgulhatunk, hogy vajon siker koronázza-e az önmagában is bizonytalan Sárkányné flörtjét a korrupt rendőrtiszttel. Mindezek mellett tanúi lehetünk egy angyali humorral ábrázolt, nyiladozó szerelemnek, az ilyenkor elengedhetetlen félreértéseknek, és még számtalan váratlan fordulattal tarkított élethelyzetnek, amelyek végül meghozzák a várva-várt megoldást.
Na stiahnutie
2,79 €

A zenélő angyal


A zenélő angyal főhőse Irma, egy gazdag bankár elkényeztetett, unatkozó lánya. Velencei luxusnyaralása közben beleszeret egy művelt, rokonszenves, ám rangján aluli fiúba, apja titkárába. A társadalmi különbség önmagában is megakadályozná a kapcsolat kialakulását, de a fiú nem is viszonozza Irma érzelmeit. Ő csupán szolgálatot teljesít a lány mellett, elkíséri sétáira, megmutatja a város szépségeit. A titkár Juditba, a bankárné mellett dolgozó ápolónőbe szerelmes. Irma kétségbeesett vetélytársként tudja, hogy a másik lány az igazi ellenfele. Ádáz harc indul a gazdag és a szegény lány között, amelyben csak a gazdag lánynak vannak hatékony fegyverei. Végül tisztességtelen lépésre szánja magát Irma: olyan helyzetet teremt, amelyben a szegény lányt közönséges lopással vádolhatják. Vajon győz-e az igazság, s ki fogja vesztesként, boldogtalanul elhagyni Velencét?
Na stiahnutie
2,79 €

Játék a kastélyban


Vígjáték három felvonásban - Turai és Gál, a sikeres színműíró-páros Ádám Alberttel, a fiatal zeneszerzővel váratlanul érkezik meg az itáliai kastélyba. Meglepetést akarnak okozni, és ők lepődnek meg: a fülig szerelmes Ádám a menyasszonya melletti szobát kapja, ám épp mikor a három barát készül kinyitni a szobákat elválasztó ajtót, szenvedélyes párbeszédre lesznek figyelmesek, ami a gyönyörű színésznő és egykori kedvese, Almády között zajlik. Ádám csalódottsága kétségessé teszi Annie-val készülő házasságát és az új operett premierjét is. Turai megpróbálja helyrehozni a dolgokat, a fikcióhoz igazítja a valóságot, így lesz színjáték a kastélyban. A Játék a kastélyban nem csupán az egyik legeredetibb és legbravúrosabb Molnár-színdarab a megannyi világsiker között, hanem az egyik legszemélyesebb is, a varázsló tehetségű drámaíró ars poeticája, rezignált vallomás az élet hazugságairól és a színpad igazságairól.
Na stiahnutie
1,97 €

Gyerekek


Kilenc kis helyzetgyakorlat, többnyire humorosak, vagy legalábbis mosolyogtatóak (kivéve az utolsót, mely kimondottan szívfacsaró), gyerekekről, akik olykor felnőttesen viselkednek, máskor meg csak gyerekeskednek. E kedves történetek egyike-másika mintha a Pál utcai fiúk előképe volna (az egyik szinte szóról szóra bele is került), és többségük bizonyítja, hogy Molnár már huszonévesen kivételes írótehetség volt.
Na stiahnutie
2,79 €

A hattyú


Vígjáték három felvonásban "Csupa gyönyörűség ez a hibátlan mestermunka, amelyen sem hézagot, sem foltot nem találni. Nem pontosan az élet, mert annál sokkal színesebb, olyan, amilyen csak mese tud lenni. Tehát ő, aki a hercegi háznál a két fiút tanítja, a férfi, aki alárendelt állásban lehajtja fejét, de a lelkét magasan hordja. Tudós is egy kicsit és költő is, aki mellében egy hangtalan dalt dalol a reménytelenség boldog boldogtalanságáról. Az elérhetetlen – a hercegkisasszony, aki, hogy a fenséggel észrevétesse magát, rámosolyog valakire, aki a közelben férfi, s mert legközelebb van, a nevelőre. A tanártól egy éjszakára meggyúl a tűzzel játszó herceglány is: a hattyú, aki kijött az ezüstös tóból a szárazföldre. De csak a partra, ameddig az éjszaka kalandja ér… Íme, mese a hattyúról, akinek a szárazon elvész a varázsa, és kiderül rokonsága a libával. Élet, és mégis mese." (Losonczy Zoltán)
Na stiahnutie
2,79 €

Haunting Adeline - Levadászni Adaline-t


 A GyémántEgyütt jár velem a Halál,de a kaszás nem ér fel velem.Férfiaknak öltözött szörnyekkel és olyanokkal teli világban ragadtam, akik nem azok, akiknek látszanak.Nem tartanak itt örökké.Már nem ismerem meg azt, akivé váltam.És igyekszem visszaverekedni magamat a vadállathoz, aki éjszakánként ered a nyomomba.Gyémántnak neveznek.De csak egy halál angyalát teremtették meg. A VadászRagadozónak születtem,véremben van a könyörtelenség.Amikor éjszaka ellopják, ami az enyém,mint egy erődben elrejtett gyémántot,szembesülnöm kell azzal, hogy képtelen vagyok visszatartani a vadállatot.Vér áztatja a földet, amikor cafatokra tépem a világot, hogy megtaláljam.És visszahozzam oda, ahova tartozik.Senki sem menekül a haragom elől.Főként nem azok, akik elárultak. A macska-egér duológia második, befejező része
Na stiahnutie
12,65 €

Szívhang 726 – 727.


Ann McIntosh: Micsoda férfi!Amikor Krysta doktornő egy brazíliai partin megismerkedik a vonzó Francisco Carvalhóval, kis híján tátva marad a szája. Micsoda férfi! Az elbűvölő sebész láttán merész ötlete támad: néhány hónapig Sao Paulóban marad, és munkát vállal a kórházban, hátha így közelebb kerülhetnek egymáshoz. Talán a szexi brazil révén végre átélheti a szerelem és a szenvedély varázsát… Anne Fraser: Körön belülElső munkanapján Rose álmélkodva néz szét az elegáns magánrendelőben. Főnöke, dr. Jonathan Cavendish igazi arisztokrata, és roppant kedvelt a felsőbb körökben. A betegeskedő hölgyek szívesen látják az otthonukban is, mert a megjelenése nem kelt feltűnést, hiszen a vonzó doki akár barátként is érkezhet. Nyilván csak idő kérdése, hogy őlordsága közülük válasszon majd feleséget, ám ez a gondolat egyre jobban bántja Rose-t…
Na stiahnutie
5,91 €

Bianca 354.


Karen Templeton: Az idő kerekeMel tíz évvel ezelőtt megalázva hagyta el a tengerparti St. Mary’s városát. Megesküdött, hogy nem tér vissza. Pedig ott csodás élet várna rá és a lányára, jó állás – és gyerekkori barátja, a szexi dr. Ryder Caldwell… Karen Templeton: Tündérkert karácsonyraHamarosan megérkeznek az első vendégek April Ross felújított panziójába, addigra a kertnek is csodásan kell kinéznie. Szerencsére a csinos tulajdonosnő összefut Patrickkel, a tájépítésszel, és tündéri kislányával. Mindketten azonnal belopják magukat a szívébe… Karen Templeton: Behavazott Valentin-napBlythe bosszantóan vonzónak találja az új kongresszusi küldöttet, Wes Phillipst az észbontó gödröcskéivel és diplomatikus mosolyával. A férfi két éve özvegyült meg, s a lány úgy képzeli, hogy ha újranősülne, csakis olyan makulátlan nőt venne el, amilyen ő a múltja miatt sohasem lehet. Ezért kerüli el a férfit – míg közbe nem szól egy hóvihar Valentin-napon…
Na stiahnutie
6,50 €

Az ír farkas


„Ez piszok jó volt!” – Borsa Brown sikerszerző „Nem tehetek róla, imádom!” – Lizzyke olvasó kuckója Erik McGregornak a cellájában ülve már egy csepp hite sem maradt. A maffia fenekestől felforgatta nyugodtnak hitt életét. Csapdába csalták. Egy olyan gyógyszert kellett engedélyeznie, amely veszélyes emberek kezébe kerülve gyilkos fegyverré válhat. Erik utolsó leheletéig ellenállt a nyomásnak, ám a sötétség végül lépésről lépésre beszivárgott a lelkébe, áttörve a biztonságot nyújtó falakat, mígnem végleg elnyelte őt. A remény váratlan vendégként érkezik a börtönbe, elszánt tekintettel, divatos tűsarkúban. Nicole-nak hívják, és ügyvéd. Látszólag önzetlen segítséget kínál, de a férfi kételyeit nem képes eloszlatni. Vajon a nőt valóban tiszta szándék vezérli, vagy ő is csak egy újabb árny, aki még lejjebb taszítja majd a mélybe? Bármi is legyen az igazság, McGregornak nem maradt más választása, mint elfogadni az ajánlatot, amely a szabadságot jelentheti számára. A Smaragd-sziget-sorozat Írország festői tájaira kalauzol, és Anne L. Green ezúttal nemcsak a szereplői, de az olvasói világát is kiforgatja a négy sarkából. Titkok, izgalmak és feszültség rejtőzik minden oldalon. 
Na stiahnutie
11,62 €

Három nap egy esztendő


Szonja ?German immár második, a kétnyelvűség fűszeres nyomait változatlanul magán viselő kötete valódi csemege a magyar irodalmi polcon. A Három nap egy esztendő ott kezdődik, ahol a számtan, a fizika s néha még a józan ész is csődöt mond. Rébuszoktól mentes, mégis sejtelmes írásaiban az idő legkevésbé sem lineáris, és a 2+2 számtani összege sem mindig négy…A valóságon innen és túl, hol az álom, hol az ébrenlét mezsgyéjén fonódó tizenhét, látszólag egyáltalán nem összefüggő történet a minőségi kikapcsolódás élményét kínálja az olvasónak. Soha nem öncélúan, hanem mint egy titokzatos rendező szavára fokozatosan kitágulnak a határok, és észre sem vesszük, ahogy szárnyat bont a képzelet.Emlékmorzsákkal teli káprázatkóc ez a kötet. A szerző több kultúra nyomait is magán viselő látásmódja óhatatlanul eltér a mainstreamtől. Amennyit elvesz a megszokottból, annyit biztosan hozzá is tesz. Kísérletezik a nyelvvel, játszik az asszociációkkal, ha a mondandó úgy kívánja, a műfaji határokat is bátran áthágja. Számára az irodalmi forma csupán eszköz, sosem cél. Ezért annak, aki a szigorúan megszokottat keresi, vagy valami konkrét, kiszámítható irodalmi stílust vár, nem ígérjük, hogy ebben a kötetben megtalálja. Egy bizonyos: Szonja German kézzelfogható transzcendenciával, asszociációkkal finoman átszőtt prózája megszólít, elgondolkodtat, vigasztal, mosolyt fakaszt. Aki nem hiszi, járjon utána…
Na stiahnutie
9,83 €

Sophia diadala


New York, 1930-as évek. Sophia ismét válaszút előtt áll. Elege van a kor két nagyasszonyából, Elizabeth Ardenből és Helena Rubinsteinből. Ráadásul hiába sikeres, nem élhet a valódi hivatásának, őt ugyanis az új kozmetikumok létrehozása érdekli igazán. Lehet, hogy mégis jobban tenné, ha hátat fordítana a „púderháborúnak”, és új életet kezdene? A sors azonban ismét közbeszól. Barátnője, Henny ugyanis váratlanul súlyos betegen állít be hozzá. Sophia félreteszi saját kozmetikai termékcsaládjáról szőtt terveit, és visszatér Helena Rubinsteinhez. A boldogság csak pillanatokra köszön be az életébe. Bár nagy szerelme, Darren megkéri a kezét, hamarosan a háború sötét fellegei lepik el Németország egét.  Mi lesz a szeretett óhazával? Miért változtak meg hirtelen az emberek? Miért fordult ki magából mindenki? Merre tart a világ? Vajon a szerelem és a kitartás az áldatlan állapotok között is meghozza a gyümölcsét?  Corina Bomann lebilincselő trilógiájának utolsó részében egy céltudatos fiatal nő harcának lehetünk tanúi, Sophia ugyanis a történelem legnehezebb időszakában sem adja fel álmait, nem hagyja, hogy megtörjék a bizalmát a világban, ami a szeme láttára omlik össze.
Na stiahnutie
6,29 €

A rózsák királynője


„K. F. Breene a huncutság és a csatajelenetek királynője.” –  Caro’ Reads „K. F. Breene bebetonozta magát a kedvenc szerzőim listájára.” – Feeling Fictional Vár ránk a szabadság? Azt hittem, ha sikerül feloldani az átkot, már csak egyetlen ellenséggel kell megküzdenem. De tévedtem. A királynő még életben van. Addig rejtőzködött előlem és a királyság többi lakója elől, amíg meg nem tört az átok. Most, hogy visszatért, nem tiszták sem a szándékai, sem a motivációja. Talán magának akarja a trónt?  Megállíthatjuk – kivéve, ha neki is köze volt az átok létrejöttéhez… Ha ez igaz, akkor egyszerre kell harcolnunk ellene és a Démonkirály ellen, mielőtt végre békében élhetnénk. Vagy a sok küzdelem mind csak a nagy semmiért zajlott? Akárhogy is, nagyon kevés időnk van, mielőtt a Démonkirály visszatér, hogy eltöröljön minket a föld színéről… A USA Today, a Wall Street Journal és a Washington Post bestsellerszerzője, K. F. Breene regénysorozatának záró kötetében fény derül minden titokra, és választ kapunk eddigi összes kérdésünkre. Ebben a sötét és veszélyes világban mindenki sorsa Finlay kezében van. Vajon elbírja ezt a súlyt? „Váratlan és szívet tépő. Eleredtek a könnyeim." – All Things Dark and Dirty „Igazán tetszettek a különböző, erős női karakterek.” – Coffee Stars Books
Na stiahnutie
11,62 €

A pusztulás kora


A mérnöknek tanuló Lord Cassia épp a vízvezetékek állapotát ellenőrzi a királya megbízásából, amikor ellenséges katonák ütnek rajta, és rangja ellenére bebörtönzik embertelen körülmények közé. Az országot ráadásul hamarosan kegyetlen pestisjárvány sújtja megszámlálhatatlan áldozatot szedve, kétségbeejtő állapotba taszítva a királyságot. Cassia betölti a tizennyolcat, mire sikerül kiszabadulnia a rabságból, és miután a borzalmas betegséget is túléli, az a leghőbb vágya, hogy hazatérhessen a hegyek közé és elfelejthesse a múlt rémségeit. De az otthona időközben megváltozott. A királyi udvar beköltözött a palmerini várba, és az ellenségeit is magával hozta. Amikor a királyné legközelebbi barátai egy merénylő célpontjává válnak, Cassia nyomozni kezd a gyilkos után, és közben váratlan barátságot köt Lenával, egy éles eszű, fiatal történésszel. Ketten hamarosan rájönnek arra, hogy a merénylő kiléténél sokkal fontosabb, hogy miért követi el a gyilkosságokat. A nyomok a múltba vezetnek, és egy borzalmas titokra derítenek fényt, mely nem csak fenyegetést jelent a frissen megkötött békére, de újra háborúba sodorhatja a királyságot.
Na stiahnutie
8,97 €

Kelet madara, nyugat virága


"Magával ragadó olvasmány mély és örök érvényű mondanivalóval." - Diana Kassim A Zavargások Ideje. Így emlékeznek az emberek azokra az időkre, amikor ismeretlen eredetű természeti katasztrófák és a semmiből előtűnő mutáns állatok - a máslények - pusztítottak a világban. Azonban amikor minden veszni látszott, megjelentek a különleges képességekkel rendelkező Áldottak, és visszaállították a rendet a káoszban. Legalábbis egy időre... A világ békéjéért most Áldottakból és hétköznapi emberekből álló katonai szervezetek, a Kirendeltségek felelnek. Feladatuk a máslények féken tartása és az újabb természeti katasztrófák megelőzése. Theodore Bloom az amerikai Déli Kirendeltséghez kíván csatlakozni. A külvilág számára ő csupán egyike a számtalan nagyravágyó fiatalnak, akik pénz, hírnév és dicsőség reményében akarnak katonának szegődni. A fiúnak azonban ezeken túlmutató ambíciói vannak. Theo katona, kém és sakkbábu egy személyben. De vajon ki irányíthatja őt, és kivel áll szemben? Helyt tud állni a veszélyes bevetéseken, miközben titokzatos munkaadójának nyomoz, és mindennek tetejében a Déli Kirendeltséget vezető Lounsbury és Japán legnagyobb vallási felekezetét irányító Kaminari család eljegyzési drámájába is belekeveredik? B. J. Alexandra fantasyregénye egy olyan világba kalauzol el minket, ahol a rejtély és a hatalom az úr. Az izgalmas és fordulatokkal teli történet mindenkit magával ragad.
Na stiahnutie
11,41 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King