! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - História strana 3 z 3

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Obama


“A szerző fölényes anyagismeret birtokában, ugyanakkor a műfajban szinte csak rá jellemző, lebilincselően olvasmányos stílusban mutatja be az Egyesült Államok 44. elnökét, az embert, a politikust, a férjet és családapát, valamint az amerikai politikai panoptikum olyan színes egyéniségeit, mint Hillary és Bill Clinton, Joe Biden alelnök és a mindenkori republikánus ellenfelek...” – írja a könyvről Jeszenszki Géza volt külügyminiszter. Simonyi András volt washingtoni nagykövet szerint pedig ez a könyv “az Obama-jelenség ragyogó és precíz dokumentálása”. Bokor Pál tudósítóként négy amerikai elnökkel találkozott személyesen, mégis meghökkentő, milyen könnyedséggel hozza emberközelbe a mai világpolitika legbefolyásosabb figuráit, anélkül, hogy az öncélú bennfenteskedés csapdájába esne. Obamája ebben a könyvben egyszerre emberfeletti és földhözragadt, egyszemélyben elképesztő hatalommal felruházott bürokrata, és ezer kétség között gyötrődő reálpolitikus, akinek vállát rettenetes teher nyomja: döntésein egy világhatalom fennmaradása vagy bukása múlik.
Na stiahnutie
6,74 €

Hitler: Posadnutý túžbou ovládnuť svet


Adolf Hitler patrí medzi najviac skúmané postavy dejín. Myslíme si, že o ňom vieme veľa, a pritom v tom najdôležitejšom sa mýlime. Ako ukazuje Simmsov nový, pozoruhodný životopis, Hitler sa navzdory všeobecnému presvedčeniu neobával ani tak boľševizmu ako skôr anglo-amerického a globálneho kapitalizmu. Tieto obavy podnecovali jeho antisemitizmus a odhodlanie zabezpečiť „životný priestor“ a životnú úroveň potrebné na prežitie vo svete, ktorý ovládli Britské impérium a Spojené štáty americké. Brendan Simms vychádza z nových zdrojov a sleduje spôsob, ako sa zrodila Hitlerova ideológia po 1. svetovej vojne. Spojené štáty americké a Britské impérium mu podľa neho slúžili ako vzor pre vlastnú Nemeckú ríšu, založenú na prisvojení si pôdy, rasizme a násilí. Hitlerovým cieľom bolo vytvoriť podobnú globálnu budúcnosť pre Nemecko – krajinu, ktorá by inak zostala bezvýznamnou, no vinou vysťahovalectva a zahraničných vplyvov aj odsúdenou na vyhynutie. Jeho hlavnou obavou počas výslednej kataklizmy nebolo len to, čo vnímal ako konflikt medzi Nemcami a Židmi alebo Nemcami a Slovanmi, ale predovšetkým konflikt medzi Nemcami a tými, ktorých nazýval „Anglosasi“. Iba vláda nad svetom mohla uspokojiť Hitlerove nároky a na jeho porážku bola napokon potrebná koalícia takmer celého sveta. Simmsova nová kniha ako prvá podrobne vysvetľuje Hitlerove presvedčenia, pričom ukazuje, že hlavným zdrojom vražedného správania sú ako vždy väčšinou idey.
Predaj skončil
16,70 €

dostupné aj ako:

Boží bojovník


Středověký válečník očima amerického literárního vědce V českých dějinách najdeme jen málo známějších historických postav, než je Jan Žižka z Trocnova. Silná osobnost, vybavená pozoruhodným osobním kouzlem, která nepopiratelně ovlivnila osud Čech a potažmo i celé Evropy, mimořádně nadaný a neohrožený bojovník, jehož vítězná tažení neukončila ani úplná ztráta zraku, dodnes právem přitahuje pozornost zájemců o historii, a to nejen tuzemských, ale i zahraničních. Victor Verney představuje Žižkovu závratnou kariéru z pohledu vědce nezatíženého u nás tradičními interpretacemi dějin. Nabízí poutavé líčení neuvěřitelného vzestupu, příběh nemajetného zemana a lapky, který se stal nejslavnějším válečníkem středověké Evropy.
Predaj skončil
10,09 €

dostupné aj ako:


Biografie z kategórie história sa zameriavajú na opis a skúmanie životov významných historických osobností. Tieto knihy nám ponúkajú pohľad do života a príbehov jednotlivcov, ktorí zohrali dôležitú úlohu vo vývoji spoločnosti, politiky, vedy, umenia alebo iných oblastí.

V biografiách sa často rozoberajú naratívne aspekty životov jednotlivcov, od ich raného detstva a rodinného prostredia až po ich dospelosť a významné činy. Autori týchto kníh sa zaoberajú históriou a využívajú primárne a sekundárne zdroje, ako sú denníky, listy, rozhovory, oficiálne dokumenty a vedecké štúdie, aby rekonštruovali životné príbehy týchto osobností.

Historické životopisy nám umožňujú preniknúť do mysle a srdca týchto osobností a porozumieť ich motivácií, rozhodnutiam a vplyvu na svet okolo nich. Tieto knihy nám tiež poskytujú historický kontext a rámec, v ktorom tieto osobnosti pôsobili, a umožňujú nám vidieť, ako ich životné príbehy zapadajú do širších dejín.