! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Jak jsem vozil Nory


Vozit Nory v MHD není jen tak! Jednak je tam mnohem větší zima než na Slovensku, a podle Ondrejova psaní i mnohem větší sranda. Ale to může být i jeho stylem. Možná kdyby popisoval vyšívání v Zimbabwe, taky by vám to připadalo jako záviděníhodná činnost. Ondrej se hřeje v paprscích slávy od chvíle, kdy pověsil na internet svůj první článek a způsobil tím doslova výbuch. S každým dalším příspěvkem narůstal tlak, aby texty vydal knižně. Stalo se. Kniha, kterou právě držíte v rukou, se na Slovensku stala zcela nečekaně bestsellerem. Kromě tisíců čtenářů si získala i uznání kritiky – nominaci na Cenu René. Jestli doufáte, že se dozvíte pikošky o geografických a demografických rozdílech a o norských zvyklostech, máte částečně pravdu. Jenomže je nemusíte postřehnout, protože se právě budete smát Ondrejovým neopakovatelným, trefným přirovnáním nebo mistrovsky gradovaným pointám. Ondrej Sokol se narodil roku 1980 v katastru malebného města Trenčín. Měl snahu vystudovat překladatelství a tlumočnictví, ale po zrušení fakulty se nakonec rozhodl splnit si dětský sen a začal jezdit pro Dopravní podnik Bratislava. Odtud už to nabralo rychlý spád – po čtyřech měsících odešel do Norska, a dobře mu tak. Je to práce venku, vsedě, s hezkým výhledem a, jak sám říká, rozmanitá, každý den ho vytočí něco nového. Zároveň doufá, že reputace mezinárodně vydávaného autora bude mít pozitivní vliv na jeho sexuální život.
Na stiahnutie
15,90 €

African smiles


Zažijte se mnou Afriku! Během 15 měsíců jsem pomalu procestoval Jihoafrickou republiku, Mosambik a Eswatini (Svazijsko). Moje cesta nebyla jen jedno velké dobrodružství (pozorování velryb a tučňáků, návštěva safari parků, našel jsem lásku, navštěvoval jsem a pomáhal v dětských domovech), ale také často velké drama (3 krát okraden v JAR, jednou mi nebylo dovoleno překročit hranice, málem jsem zemřel v Mosambiku!). Poznal jsem spoustu míst. Naučil jsem se hodně o jejich kultuře, tradicích a o jejich zemi. Potkal jsem stovky milých a přátelských lidí. Těšte se na spoustu rozhovorů s místními!
Na stiahnutie
12,90 €

African smiles


Zažijte se mnou Afriku! Během 15 měsíců jsem pomalu procestoval Jihoafrickou republiku, Mosambik a Eswatini (Svazijsko). Moje cesta nebyla jen jedno velké dobrodružství (pozorování velryb a tučňáků, návštěva safari parků, našel jsem lásku, navštěvoval jsem a pomáhal v dětských domovech), ale také často velké drama (3 krát okraden v JAR, jednou mi nebylo dovoleno překročit hranice, málem jsem zemřel v Mosambiku!). Poznal jsem spoustu míst. Naučil jsem se hodně o jejich kultuře, tradicích a o jejich zemi. Potkal jsem stovky milých a přátelských lidí. Těšte se na spoustu rozhovorů s místními!
Na stiahnutie
12,90 €

Najkrajšie lyžiarske trasy


Zasnežená zimná krajina má osobité čaro a lyže sú nielen ideálnym prostriedkom na putovanie, ale i na relax a aktívny oddych v zimnej slovenskej prírode. Publikácia obsahuje 25 lyžiarskych trás, ktoré sú ideálne pre lyžiarsku turistiku a nevyžadujú si mimoriadne lyžiarske vybavenie či schopnosti. Trasy sú doplnené farebnými fotografiami, itinerárom, profilom, odkazom na mapový server a prehľadnou mapou trasy. Všetky trasy sú situované v horskom teréne a prebiehajú zväčša vo vyšších nadmorských výškach (okolo 1 000 metrov). Prechádzajú cez 22 pohorí a sú rôznej dĺžky a náročnosti. Ambíciou autorov bolo ponúknuť čitateľovi tie najkrajšie lyžiarske túry a inšpirovať ho k poznávaniu zimných krás Slovenska aktívnym spôsobom.
Na stiahnutie
9,77 €

dostupné aj ako:

Hrady pre deti, 2. diel


25 najkrajších výletov pre deti po hradoch stredného Slovenska. Hrady pre deti je druhým dielom slovenskej trilógie o detskom spoznávaní hradov. Ako uvádza autor Daniel Kollár, „kým v prvej časti sme sa venovali detskému poznávaniu hradov západného Slovenska, druhý diel ponúka viacero zaujímavých námetov na výlety k najnavštevovanejším hradom stredného Slovenska.“ V knižke nájdete 25 hradných výletov stredného Slovenska a niekoľko ďalších tipov na zaujímavé miesta v bezprostrednom okolí týchto hradov. Každé predstavenie hradu začína úvodnou povesťou o hrade, pokračuje opisom hradu a úryvkami z jeho histórie, a končí rôznymi perličkami a zaujímavosťami z jeho prostredia. Deti tu nájdu aj rozprávkové postavičky, v ktorých pre chlapcov nechýbajú rytieri, králi či duchovia a pre dievčatá princezné a víly. Množstvo informácií, textov, fotografií a ilustrácií je ideálnym námetom na plánovanie rodinných výletov a zmysluplného trávenia voľného času s deťmi. Doplnkom knihy je aj maľovaná mapa stredného Slovenska naznačenými výletmi na hrady. Súčasťou mapy sú nálepky jednotlivých hradov, ktoré si deti môžu lepiť do mapy. Kniha a mapa sú vložené do obalu a vytvárajú tak spolu jeden celok.
Na stiahnutie
11,87 €

dostupné aj ako:

Rekordy Bratislavy


Bratislava má bohatú históriu, úspešnú súčasnosť a oplýva pamiatkami či zaujímavosťami, ktoré sú jedinečné nielen z pohľadu Slovenska, ale i v rámci Európy a nájdu sa i mnohé svetové unikáty. V knižnej publikácii Rekordy Bratislavy sa zoznámi čitateľ so všetkými z nich. Publikácia o Bratislave a jej slovenských, európskych a svetových rekordoch predstavuje mesto netradičným spôsobom a poukazuje na jeho výnimočnosť v medzinárodnom kontexte.
Na stiahnutie
9,07 €

dostupné aj ako:

Slovensko – príbeh stredoveku


Obrazovou prechádzkou po najstarších historických pamiatkach Slovenska je veľká a reprezentačná kniha renomovaného fotografa a dokumentaristu Tomáša Hulíka pod názvom Slovensko stredoveká minulosť. Autor na svojich potulkách Slovenskom zvečnil známe aj menej známe stredoveké sakrálne aj svetské stavby Slovenska do viac ako 200 fotografií. V knihe nechýbajú slovenské a anglické texty, ktoré spolu s obrazom navodzujú pre čitateľa čarovnú atmosféru.
Na stiahnutie
17,47 €

dostupné aj ako:

Slovensko - Tajuplná príroda


Obrazovou prechádzkou prírodnou krajinou Slovenska je veľká a reprezentačná kniha renomovaného fotografa a environmentalistu Jaroslava Košťála pod názvom Slovensko – poézia krajiny. Ako už napovedá názov, autor sa snaží svojím fotoaparátom priblížiť čitateľom najkrajšie prírodné zákutia Slovenska a poukázať prostredníctvom viac ako 200 nádherných fotografií aj na symbiózu človeka a prírodnej krajiny. V knihe nechýbajú slovenské a anglické texty, ktoré dokumentujú jednotlivé zábery.
Na stiahnutie
17,47 €

dostupné aj ako:

Záhadné miesta (4. diel)


Záhadné miesta, 4. diel – výlety k tajomným a zaujímavým miestam južného Slovenska: Novohrad Hont Banská Štiavnica Slovensko ponúka množstvo najrôznejších tajomstiev a záhad. Nie náhodou preto po prvých troch dielov kníh Záhadné miesta, ktoré sa venujú tajomným javom a udalostiam západného, severného a východného Slovenska, je tu štvrtý diel o záhadách južného Slovenska.. Čitateľ v ňom navštívi juh stredného Slovensko a oboznámi sa s pestrou ponukou ich záhad okorenenou aj mnohými legendami či povesťami. Najkrajšie výlety k 150 tajomným a zaujímavým miestam južného Slovenska prírodné fenomény a záhadné javy historické udalosti aj nevšedné príbehy výnimočné osobnosti povesti a legendy tipy a zaujímavosti
Na stiahnutie
9,07 €

dostupné aj ako:

Doliny a ich najkrajšie miesta


Kniha Doliny a ich najkrajšie miesta predstavuje 75 slovenských dolín bez poradia na stupnici krásy. Jej autor nepodsúva čitateľovi svoj rebríček krásy, kladie dolinu vedľa doliny spájajúc ich podľa spôsobu vzniku a geologickej stavby. Najpočetnejšiu skupinu tvoria doliny, na ktorých zanechali stopy dávne ľadovce. Ďalšiu sme pospájali z dolín, ktoré možno označiť ako prielomy, t. z., že naprieč pretínajú nejakú horskú prekážku. Ďalšia skupina je poskladaná z dolín, pre ktoré je spoločným menovateľom horská krajina a dĺžka dolín. Sú v nej turisticky atraktívne doliny viacerých karpatských pohorí. Ďalší súbor dolín spája to, že prekypujú skalnou výzdobou, sú bohaté na rôzne bizarné bralá, vo väčšine prípadoch vápencové. Sem by patrili aj doliny v ďalšej kapitole, ktoré sú takisto skalnaté, avšak ťažšie priechodné. Sú to napr. úzke tiesňavy Slovenského raja, ale aj iných pohorí, ktoré sa dajú preliezť len za pomoci rebríkov, reťazí a stúpačiek a často priamo s vodopádom za golierom. Svoj rebríček najkrajších dolín Slovenska si určite každý čitateľ urobí sám. Môže využiť poznatky obsiahnuté v tejto knihe o pôvode, zvláštnosti, osobitosti či jedinečnosti tej ktorej doliny. Skôr asi však vyberie dolinu svojmu srdcu najmilšiu, osobne poznanú, prejdenú, spojenú so zážitkami, ktorá v našom výbere ani nie je. Veď krásnych dolín je na Slovensku toľko, že sa všetky do jednej knižky ani nevmestia.
Na stiahnutie
13,27 €

Filmové miesta


Slovensko je krajinou, ktorá z prírodného či kultúrno-historického hľadiska ponúka filmárom takmer všetko. Zelené hory, pralesy, holiny, pastviny, rozsiahle polia bez jediného kopca, dravé rieky aj pokojné toky, zasneženú krajinu i krajinu poznačenú výstavbou. Na kopcoch aj mimo nich má mohutné pevnosti, hrady, zámky či miesta s krásnymi prírodnými scenériami. Kniha Filmové miesta je prechádzkou po mestách, dedinách, horách i dolinách, kde sa nakrúcali viaceré slovenské a zahraničné filmy. Obsahuje vybrané filmové diela a osobnosti filmu vo vzťahu k miestam ich nakrúcania. Čitateľ v nej nájde aj množstvo lokalít, ktoré sa pomocou filmu podarilo zviditeľniť a na svojom putovaní objaví veľa filmových zaujímavostí.
Na stiahnutie
11,87 €

Rekordy Trnavy a okolia


Trnava – mesto, ktoré oddávna symbolizuje dejiny stredoeurópskeho regiónu. Na mape strednej Európy nájdeme totiž len niekoľko miest s takou pestrou a bohatou históriou či tradíciami, aké má Trnava. Trnava má bohatú históriu, úspešnú súčasnosť a oplýva pamiatkami či zaujímavosťami, ktoré sú jedinečné nielen z pohľadu Slovenska, ale i v rámci Európy a nájdu sa i mnohé svetové unikáty. V knihe Rekordy Trnavy sa zoznámite so všetkými z nich. Kniha o Trnave a jej slovenských, európskych a svetových rekordoch predstavuje mesto netradičným spôsobom a poukazuje na jeho výnimočnosť v medzinárodnom kontexte.
Na stiahnutie
10,47 €

dostupné aj ako:

Pohoria a ich najvyššie vrchy


Kniha o pohoriach Slovenska rozpráva príbeh o „zelených pľúcach“ našej krajiny. Okrem toho naše pohoria skrývajú v sebe toľko prírodných pozoruhodností, že problém je skôr vybrať ich ako o nich písať. Našou snahou bolo nielen opísať ich prírodu, ale aj predstaviť najvyššie vrchy všetkých pohorí Slovenska, ktorých máme na Slovensku takmer 75. Nie na všetky vedú turistické chodníky, ale na každý sa dá dostať. Ak to zvládneme (a zvládne to každý, priemerne zdatný turista), vtedy si až uvedomíme aké je naše Slovensko krásne a ešte vždy zelené. Viac ako mnohé iné európske krajiny. Kniha je určená nielen pre obdivovateľov prírodných krás Slovenska, ale doslova pre peších turistov a priam ich nabáda na zdolávanie najvyšších vrchov Slovenska. Autor dúfa, že pri jej čítaní aj vy dostanete chuť urobiť si túru na niektorý z našich velikánov.
Na stiahnutie
13,27 €

Tatry z chodníka


Nová publikácia o Vysokých Tatrách je textovo-obrazovou prechádzkou po najkrajšom horstve Slovenska. Ponúka obrazové panorámy jednotlivých dolín a štítov s presným popisom a charakteristikou. Čitateľ v nej nájde okrem základných charakteristík tatranských lokalít aj pôvod názvov viacerých vrchov či prvé výstupy na vybrané štíty. Nechýba ani zoznam lokalít, z ktorých pochádzajú jednotlivé pohľady či register najzaujímavejších tatranských vrchov.
Na stiahnutie
11,87 €

Bratislava známa - neznáma


Viete, ako vyzerali ulice a námestia Bratislavy pred 300 rokmi? Viete si predstaviť čím sa živili jej obyvatelia a ako vyzeral v tej dobe študentský život? Kniha Bratislava známa neznáma nám ukazuje čím žilo mesto v 18. storočí a umožňuje nám do nakuknúť do jeho starobylých zákutí. Kniha Bratislava v 18. storočí (očami Mateja Bela) je prekladom Belových Notícií o Bratislave tak, ako vyšli v latinskom jazyku v prvej polovici 18. storočia. Ide o historickú prechádzku mestom, kde sa na základe textov a starých obrazov dozviete ako vyzerala Bratislava pred takmer 300 rokmi. Kniha prináša svedectvo o premenách mesta Bratislava v časovom reze, ako sa vyvíjali jednotlivé časti mestského organizmu a ľudia, ktorí v ňom žili svoje životy. O tom, ako veľmi sa Bratislava zmenila, v ktorých častiach alebo kde zostala nedotknutá a z akých dôvodov sa tak stalo.. Kniha predstaví množstvo informácií o bratislavskej histórii a miestopise a taktiež ukáže zaujímavé črty života vtedajších Bratislavčanov. Na základe jedinečných opisov si vytvoríte napríklad predstavu aj o tom, ako v minulosti vyzerali ulice a námestia, ako žili študenti alebo čím sa živili miestni obyvatelia. Dozvieme sa v nej aj veľa zaujímavostí z topografie mesta, činnosti mestského magistrátu, súdov či právomoci jednotlivých úradníkov.
Na stiahnutie
11,87 €

dostupné aj ako:

Trnava - retro


Nová publikácia Trnava - retro je pohľadnicovou prechádzkou po Trnave v rokoch 1948 až 1989. Ponúka obraz mesta v období socializmu ako o tom vypovedajú v tej dobe vydané pohľadnice a niektoré fotografie. Autorka Simona Jurčová nimi pripomenie Trnavčanom ako vyzeralo a čím žilo ich mesto pred relatívne krátkym obdobím.
Na stiahnutie
10,47 €

dostupné aj ako:

Rekordy Tatier


Kniha o Tatrách a ich slovenských, európskych a svetových rekordoch predstavuje Tatry netradičným spôsobom a poukazuje na ich výnimočnosť v medzinárodnom kontexte. Kniha sa venuje predovšetkým slovenským Tatrám, a to z pohľadu javov a fenoménov, ktoré sú jedinečné, výnimočné, rekordné z hľadiska samotného pohoria, ale aj Slovenska či strednej Európy. Veď Tatry sú najvyššou časťou Karpát, mohutného horského oblúka prechádzajúceho od Rakúska až do Rumunska. Tatry majú dokonca i jeden svetový primát, a to, že sú považované za najmenšie veľhory na Zemi. Aj keď toto tvrdenie sa pravdepodobne len traduje a nikto asi nepreveroval rozlohu všetkých menších pohorí, je to zaujímavé konštatovanie, ktoré dokáže pritiahnuť pozornosť ľudí z celého sveta, pretože tu na Slovensku máme čosi také krásne a pritom neveľké.
Na stiahnutie
10,47 €

dostupné aj ako:

Retro Trenčín


Kniha Trenčín – retro je pohľadnicovou prechádzkou po Trenčíne v rokoch 1948 až 1989. Ponúka obraz mesta v období socializmu ako o tom vypovedajú v tej dobe vydané pohľadnice a niektoré fotografie. Kniha pripomenie Trenčanom ako vyzeralo a čím žilo ich mesto pred relatívne krátkym obdobím.
Na stiahnutie
10,47 €

dostupné aj ako:

Sama v Tokiu


 Fascinující příběh novinářky, která propadla japonské kultuře  „Kdyby bylo Tokio chlap, vezmu si Tokio.“ Reportérka Marie Machytková se před mnoha lety zcela nečekaně zamilovala do Japonska a tahle láska převrátila celý její život vzhůru nohama. Kam až může člověka zavést jedno nenápadné rozhodnutí naučit se kaligrafii? Proč má Japonsko sílu vás zničit i zachránit zároveň? A jaké to je, být úplně sama ve světě, kde je intimním gestem i podání ruky? Vydejte se na životní cestu za poznáním odlišné kultury i vlastního já.
Na stiahnutie
16,13 €

Nestraťte sa vo svete - naopak - objavujte jeho krásy, tajomné zákutia a najväčšie divy sveta. V tejto sekcii nájdete knihy o najlepších cyklotrasách v Čechách a na Slovensku, historických hradoch a zámkoch, o turistike či skalách. Túlajte sa nielen prstom po mapách, ale aj vďaka sprostredkovanej skúsenosti v cestopisoch z celého sveta.

Tu nájdete bohatý výber kníh, ktoré sa zameriavajú na objavovanie sveta a ponúkajú vám informácie o geografii, mapách a sprievodcov, ktorí vám pomôžu spoznať rôzne regióny a kultúry.

Kategória geografia, mapy, sprievodcovia je určená pre dobrodruhov a cestovateľov, ktorí túžia objavovať svet. Nájdete tu knihy, ktoré vám prinášajú fascinujúce informácie o rôznych krajinách, kontinentoch, prírodných zaujímavostiach, kultúrach a histórii. Okrem toho sa môžete tešiť na najrôznejšie mapy, sprievodcov a mapy turistických trás, ktoré vám pomôžu plánovať vaše vlastné dobrodružstvá.

Nájdete tu Sprievodcov, mapy, atlasy, sprievodcov do auta,knihy o  vVode, lyžiach, cyklistike,knihy o turistike a skalách , atlasy sveta, rodinné atlasy, cestopisy, historické pamiatky, hrady a zámky,knihy o  Slovensku, aj  obrazové publikácie.

K najvyhľadávanejším knihám v tejto kategórii patria Ako som vozil Nórov, Veľký atlas sveta, železnice, lietadlá či 501 festivalov a Polárna planéta