! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Tma je jen další druh světla


Kniha, kterou právě držíte v ruce, přináší mozaiku příběhů, dohromady vytvářejících plastický obraz Islandu, jenž je v posledních letech oblíbenou turistickou destinací. Autorka tam už několik let žije v rybářské vesnici, pracuje, píše a je v úzkém, každodenním kontaktu s místními obyvateli. Není turistka, ale není ani jedna z nich. Její pohled se dokáže dostat pod povrch a vedle osobních prožitků ze života na islandském venkově odhaluje čtenářům také mentalitu běžných Islanďanů a popisuje nespočetné přírodní úkazy a scenerie tohoto tajuplného ostrova. Nabízí jedinečnou možnost zjistit, jaký je život v zemi na samé hranici polárního kruhu, kde část roku slunce vůbec nezapadne, část roku ani nevyjde a jindy zase nepronikne skrze sněhovou bouři.
Na stiahnutie
10,78 €

Turistika s deťmi


Láska k horám sa na deti prenáša! Máte radi hory, narodilo sa vám dieťa a rozmýšľate, na ako dlho budete bez turistiky? Máme pre vás dobrú správu. Na túru môžete ísť, len čo vám to sily dovolia. Bude to iné, zrejme sa pozriete na miesta, kam ste predtým nechodili, a budete musieť riešiť úplne iné problémy ako doposiaľ, no povinnú outdoorovú abstinenciu to neznamená. Naopak, ak chcete neskôr so staršími deťmi chodiť do hôr za outdoorovými športmi pravidelne, treba v prírode tráviť voľný čas odmalička. Deti si zvyknú na prostredie a bude to ich prirodzený biotop. Otázka nebude znieť, či sa cez víkend pôjde do hôr, ale kam a ako. Táto praktická príručka vás prevedie všetkým, čo treba vedieť a mať nachystané pred tým, ako vyrazíte s deťmi na hory. Čo zabaliť do batoha sebe a čo deťom? Ako plánovať? Čomu sa vyhnúť? Ako sa stravovať a ako sa obliecť? Do ktorej doliny sa dá ísť aj s kočíkom? Jej autormi sú skúsení turisti Soňa a Ľubomír Mäkkí, ktorí spolu so synmi Matejom a Jakubom prešli stovky kilometrov trás pešo, s nosičom, kočíkom, na bicykli, na lyžiach aj v kanoe. Súčasťou knihy je aj turistický zápisník - cancák -, ktorý vám pomôže uchovať nezabudnuteľné zážitky z každej túry. Je dokonalým spoločníkom každého turistu, cyklistu, horolezca či skialpinistu, ktorý chce mať prehľad o túrach, ktoré absolvoval.
Na stiahnutie
12,90 €

dostupné aj ako:

Pralesy a život v nich


Publikácia o pralesoch Slovenska a predovšetkým o živote, ktorý sa v nej odohráva. Slovensko je stále v európskom kontexte nadpriemerne lesnatou krajinou. Jestvujú v ňom dva typy lesov – kultúrne lesy, t. z. umelo pestované, hospodársky využívané a takmer neschopné prežiť bez vonkajších pestovateľských zásahov a prirodzené lesy s bohatou druhovou skladbou rastlín i drevín. Najkrajšie z nich sú pralesy, z ktorých mnohé sú chránené a niektoré patria aj do Zoznamu UNESCO.
Na stiahnutie
15,99 €

Stromy a ich príbehy


Kniha Stromy a ich príbehy vám predstaví najkrajšie stromy, ktoré sa nachádzali medzi finalistami v ankete Nadácie Ekopolis známej pod názvom Strom roka za posledných 16 rokov. Kniha zdôrazňuje prírodné hodnoty, ktoré v sebe ukrývajú lokality s chránenými i nechránenými stromami a dúfa, že prispeje k zlepšeniu povedomia v súvislosti s ich ochranou a regeneráciou. Slovensko je v európskom kontexte stále nadpriemerne lesnatou krajinou a kra¬jinou bohatou na množstvo stromov. Tie sú typickým znakom slovenskej krajiny a jednou z jej najvýznamnejších prírodných hodnôt. Ich početnosť a častý výskyt dodáva Sloven¬sku prirodzené čaro a pôvab. Vyberte sa preto spolu s nami na putovanie Slovenskom a navštívte jeho lokality s najkrajšími stromami. Dúfame, že vás s našim výberom stromov oslovíme a k tomu vám prajeme veľa príjemných chvíľ strávených v blízkosti našich prírodných velikánov.
Na stiahnutie
15,99 €

Premeny Bratislavy


Fotografia ako médium zobrazujúce realitu v určitom okamihu môže v dlhšom časovom úseku priniesť unikátne svedectvo o premenách miest a Bratislava za posledných sto rokov je toho úžasným príkladom. Ako veľmi sa zmenila, kde zostala nedotknutá a z akých dôvodov sa tak stalo, ukazuje kniha fotografov Antona Šmotláka a Ľubomíra Deáka ako aj spisovateľa Jána Laciku. Ponúka porovnanie historických fotografií so súčasnými fotografiami tých istých lokalít a prináša zamyslenie nad vynútenými či nevynútenými zmenami daných miest. Súbor 80 historických a 80 súčasných záberov spolu s textami ponúka možnosť zastaviť sa a pouvažovať o bratislavskom genius loci.
Na stiahnutie
15,99 €

Kostoly a ich pohnuté osudy


Kniha je súčasťou trilógie Stratené Slovensko (Zabudnuté hrady, Kostoly a ich pohnuté osudy a Zaniknuté kúpele) Kniha je putovaním po miestach kde kedysi stáli nielen stredoveké, ale aj novoveké stavby kostolov či kaplniek, ktoré dnes už nenájdeme. Pritom ponúkali neopakovateľnú atmosféru, závan starých čias, kedy sa človek díval na svet úplne inými očami ako dnes. Dlhé stáročia dominovali osadám a dedinám a dnes už ani mnohí z ich obyvateľov nevedia kde stáli
Na stiahnutie
15,99 €

Zabudnuté hrady


Kniha je súčasťou trilógie Stratené Slovensko (Zabudnuté hrady, Kostoly a ich pohnuté osudy a Zaniknuté kúpele). Slovensko možno nazvať aj ako krajinu hradov. Z takmer 300 hradov zostalo však dodnes ani nie sto zrúcanín či malých ruín. Kniha učiteľa dejepisu Tomáša Grančaya predstavuje takmer 40 hradných lokalít východného Slovenska, kde nájdeme už len torzá kedysi významných stavieb našej histórie. Vo výbere sú niektoré známe lokality, ale aj také, o ktorých verejnosť takmer nič nevie.
Na stiahnutie
15,99 €

Filmové miesta 2


Kniha obsahuje vybrané filmové diela a osobnosti filmu vo vzťahu k miestam ich nakrúcania. Čitateľ v nej nájde aj množstvo lokalít, ktoré sa pomocou filmu podarilo zviditeľniť a na svojom putovaní objaví veľa filmových zaujímavostí.
Na stiahnutie
15,99 €

Zaniknuté kúpele


Kniha je súčasťou trilógie Stratené Slovensko (Zabudnuté hrady, Kostoly a ich pohnuté osudy a Zaniknuté kúpele) Na území Slovenska sa v minulosti nachádzalo vyše 120 kúpeľných miest. Boli samozrejme rôzneho významu, veľkosti a zamerania, ale takmer všetky disponovali vhodným prírodným liečivým zdrojom a plnili svoj liečebný účel. Mnohé z nich mali iba lokálny význam a ich klientelu tvorili najmä obyvatelia blízkeho okolia. Líšili sa tiež vybavenosťou kúpeľných zariadení, kvalitou poskytovaných služieb a možnosťami rozptýlenia hostí po absolvovaní príslušných procedúr.
Na stiahnutie
15,99 €

Príbehy zvierat


Slovensko je bohaté na množstvo druhov voľne žijúcich zvierat vďaka rozmanitosti našej prírody. Každá krajinná oblasť - od vysokohorských skalných kopcov, cez pásmo lesov až po nížinné roviny - má svojich typických zvieracích obyvateľov, ktorí dotvárajú jej charakter a vnášajú do nej život - pod zemou, na zemi, vo vode či vo vzduchu. Kniha Príbehy zvierat je putovaním po slovenskej prírodnej krajine so zameraním na život vybraných druhov zvierat. Autor knihy Ivan Kňaze už niekoľko desaťročí pozoruje ich život a v knihe približuje typické prvky ich správania a hier. Najväčší priestor v ňom venuje „ľúbostným hrám“ zvierat a „romantike“ v ich správaní.
Na stiahnutie
15,99 €

Výlety po Slovensku - S deťmi i bez nich


Dumáte, kam vyraziť na výlet, aby bol zaujímavý pre vás aj pre vaše deti? Hľadáte inšpiráciu a praktického radcu? V tejto knihe nájdete výber tých najlepších slovenských lokalít, ktoré stoja za návštevu, či už cestujete s deťmi, alebo bez nich. Hrady, múzeá, aquaparky, zoologické aj botanické záhrady – vyberie si každý. Publikáciu dopĺňajú stovky fotografií a ilustrácií, prehľadná mapa i kontakty, informácie, ktoré vám pomôžu naplánovať si výlet presne na mieru.
Na stiahnutie
12,60 €

Údolím Nilu


Dr. Jiří Baum, přírodovědec a cestovatel, navštívil mezi oběma velkými válkami téměř všechny světadíly, později cestoval i s manželkou Růženou Baumovou. O svých cestách napsali řadu knih i článků do časopisů. Tato knížka obsahuje druhou kolekci jejich článků, tentokrát související s africkými lokalitami. Jedná se o první reedici od doby, kdy téměř před sto lety vyšly v tehdejších časopisech.
Na stiahnutie
3,90 €

Walker’s Haute Route: Z Chamonix do Zermattu


Walker’s Haute Route je názov pre alpský prechod z Chamonix pod Mont Blancom do Zermattu pod Matterhornom. Celá trasa je približne 200 km dlhá alpská rozprávka a počas prechodu sa turistovi naskytajú absolútne dokonalé pohľady na vysokohorské scenérie. 2 roky po mojom prechode Cesty hrdinov SNP som sa rozhodla opäť hodiť batoh na plecia a začiatkom júla som stála na stanici v Chamonix-Mont-Blanc v očakávaní dobrodružstva. Vďaka pozitívnym recenziám od čitateľov knižného spracovania môjho príbehu z Cesty hrdinov SNP som sa rozhodla zveriť knihe aj nasledujúcich 11 dní, ktoré mi počas putovania do Zermattu priniesli neskutočne veľa... Veď presvedčte sa sami! V knihe nájdete: - detailný popis jednotlivých dní prechodu, trasy, terénu a každodenného života na WHR - denný harmonogram (prevýšenie, dĺžka trasy, oficiálny čas) - presný zoznam výstroje - nečakané stretnutia, nádherné horské priesmyky, preliezanie ohrád s kravami - niekoľko kultúrnych šokov zo švajčiarskej verejnej dopravy - veľa zážitkov, či už nebezpečných, zaujímavých, krásnych, alebo aj smutných, lebo to všetko k takémuto dlhému prechodu patrí!
Na stiahnutie
6,90 €

Znovuobjevené krásy Čech


Mezi středními Čechami a Krušnými horami leží nedoceněná a opomíjená část naší země, region plný historických památek a překrásné přírody. Tajemný kraj, na němž se bezprecedentně podepsala radikální rozhodnutí 20. století, kraj, který v poslední době zásluhou stovek aktivních lidí znovu získává ztracenou tvář. Tato kniha není běžným průvodcem – je poučeným vzdáním holdu naší minulosti a přírodě. Je to oslava putování mimo známé turistické trasy, kterou doprovází více než dvě stovky autorských snímků.
Na stiahnutie
13,19 €

Slovakia (Spectacular Slovakia)


A helping hand in the heart of Europe. With the majestic High Tatras and their gleaming mountain lakes up north, a network of wild caves to the east, and the ever-changing capital of Bratislava, referred to as “a vivacious young professional jet-setting around Europe” by travel writer Rick Steves, to the west, Slovakia is a truly spectacular country. Our team of travel-obsessed writers has a deep love for the heart of Europe, and with this handy, pocket-sized guide, you’ll soon see why. Included in this essential tool for travelers are: top Slovak sights and detailed info on more than 450 tourist spots 3D aerial drawings and more than 1,000 photos 32 travel feature stories topics such as castles, caves, tourism, animal watching, luxury holidays and how to save including new chapters about family and tips for kids, as well as chapter unexpected with places which can surprise 17 maps of city centres and major mountains a suggested seven-day itinerary a calendar of events a selection of top hotels and restaurants a pull-out map of Slovakia Let this guide be your helping hand in the heart of Europe, where medieval cities tout their tales of ruthless royals and tortured lovers. Join us as we sip on the “wine of kings”, gobble up the country’s fiercely-protected delicacies, climb up the slightly treacherous and undeniably exhilarating trails in Slovensky raj (Slovak Paradise) and discover why we can’t help but say, welcome to Spectacular Slovakia! - 4th edition
Na stiahnutie
15,90 €

Atlantída


Príbeh je svojim obsahom a posolstvom určený pre široký okruh ľudí, pretože zánik vyspelej civilizácie sa týka každého človeka. Žánrovo tiež spadá do väčšinovej literatúry, keďže sa jedná o dobrodružnú literatúru. V príbehu sa prelína dobrodružstvo s láskou, takže na svoje si prídu muži aj ženy. Príbeh Atlantídy bol historikmi na základe Platónových spisov, umiestnený na viacero miest na zemi. Jedným z tých miest je aj súostrovie Bahamy. V tomto pre čitateľa atraktívnom prostredí sa odohráva aj dej tohto príbehu. Hlavný hrdina, novinár Mike Montano, sa zhodou okolností stáva súčasťou vyšetrovania zmiznutých lodí pri pobreží Floridy. Na jednej z lodí sa nachádza aj jeho milovaná neter Lilly, čím sa pátranie pre neho stáva veľmi osobným. Do vyšetrovania vstupuje armáda a prípad sa stáva ešte záhadnejší. Armáda zjavne niečo tají a Mike nevie komu môže dôverovať. Pri vyšetrovaní sa zoznámi so Susan a preskočí medzi nimi iskra. Postupne sa im darí záhadu odhaľovať. Ale napriek tomu, že je pre neho prípad zaujímavý, prioritou sa pre neho stáva záchrana Lilly. Nakoniec aj na základe jeho dedukcie Lilly zachránia. Ale príbeh končí veľkým otáznikom a núti čitateľa k zamysleniu sa nad odkazom legendy o Atlantíde.
Na stiahnutie
6,90 €

Emil Holub


V Africe strávil Emil Holub celkem jedenáct let. První cestu vykonal v letech 1872–1879 zcela sám a s nedostatečným vybavením i finančním zabezpečením. Druhou absolvoval v letech 1883–1887 v čele rakousko-uherské expedice. Během svých cest procestoval území dnešní JAR, Botswany a části Zimbabwe a Zambie. Do Čech přivezl početné sbírky etnografických předmětů, přírodnin apod., ale také cenné vědecké poznatky z mnoha oborů.
Na stiahnutie
17,11 €

Z korporátu na Pacifickou hřebenovku


Příběh, který se vám chystám odvyprávět, je tak běžný, že se mohl stát i vám. Naše životy jsou nabité prací, rodinou, sportem – a pak najednou prázdno. Vyhoření. Airbus A350 je letadlo, které vás lehce přepraví z kontinentu na kontinent. Sedím v nacpaném letadle a tvářím se, jako by létání pro mě byla maličkost. Není. Teď mě letadlo nese na začátek nejdelší pěší cesty, jakou jsem kdy podnikl. Kousek od San Diega na mě čeká můj cíl. Doporučuji si četbu zpestřit načtením QR kódů, které vás přenesou na PCT.
Na stiahnutie
13,68 €

Tomík opět na cestách


Tomík je opět na cestách. I když na kole nikdy předtím neujel víc než 50 kilometrů, rozhodl se absolvovat náročnou, 7 500 kilometrů dlouhou cestu. S padesátieurovkou v kapse, přiblblým výrazem ve tváři a nadšením v duši projel osm zemí. Potýkal se s rozpáleným Tureckem, užíval si pohostinnou Gruzii, provrávoral vodkou nasáklým Ruskem a dostal se i do ponurého Černobylu. A o tom všem vypráví s neodolatelným humorem, který vám zaručeně zvedne náladu.
Na stiahnutie
12,21 €

Nestraťte sa vo svete - naopak - objavujte jeho krásy, tajomné zákutia a najväčšie divy sveta. V tejto sekcii nájdete knihy o najlepších cyklotrasách v Čechách a na Slovensku, historických hradoch a zámkoch, o turistike či skalách. Túlajte sa nielen prstom po mapách, ale aj vďaka sprostredkovanej skúsenosti v cestopisoch z celého sveta.

Tu nájdete bohatý výber kníh, ktoré sa zameriavajú na objavovanie sveta a ponúkajú vám informácie o geografii, mapách a sprievodcov, ktorí vám pomôžu spoznať rôzne regióny a kultúry.

Kategória geografia, mapy, sprievodcovia je určená pre dobrodruhov a cestovateľov, ktorí túžia objavovať svet. Nájdete tu knihy, ktoré vám prinášajú fascinujúce informácie o rôznych krajinách, kontinentoch, prírodných zaujímavostiach, kultúrach a histórii. Okrem toho sa môžete tešiť na najrôznejšie mapy, sprievodcov a mapy turistických trás, ktoré vám pomôžu plánovať vaše vlastné dobrodružstvá.

Nájdete tu Sprievodcov, mapy, atlasy, sprievodcov do auta,knihy o  vVode, lyžiach, cyklistike,knihy o turistike a skalách , atlasy sveta, rodinné atlasy, cestopisy, historické pamiatky, hrady a zámky,knihy o  Slovensku, aj  obrazové publikácie.

K najvyhľadávanejším knihám v tejto kategórii patria Ako som vozil Nórov, Veľký atlas sveta, železnice, lietadlá či 501 festivalov a Polárna planéta