! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Kouzlení s hedvábím


Hedvábí patří mezi oblíbené textilní materiály. Malované a batikované hedvábí můžeme využít jako efektní doplněk, ale také základ pro další tvorbu. Kniha nabízí náměty na netradiční a velmi působivé techniky dekorování a zpracování hedvábí. Díky podrobně zpracovaným projektům si můžete vytvořit šátky, šály, polštáře a další doplňky. Kniha je určena zájemcům, kteří mají „šikovné ruce“, nebo kteří již mají zkušenosti s jakoukoli výtvarnou činností. Všechny techniky jsou vysvětleny podrobně, tedy i pro začátečníky, ale projekty zaujmou i zkušené výtvarníky. Každý námět doplňují podrobné fotografické postupy.
Na stiahnutie
10,75 €

Barça


Britský športový novinár a spisovateľ Simon Kuper prináša príbeh o tom, ako sa FC Barcelona stala najslávnejším športovým klubom na svete, ktorého motto znie: „Viac ako klub.“ Barça je nielen mimoriadne populárnym klubom, ale aj jednou z celosvetovo najvplyvnejších organizácií. Má takmer 250 miliónov sledovateľov na sociálnych sieťach a každý rok jej štadión Camp Nou navštívia viac než štyri milióny športových fanúšikov. No nebolo to tak vždy. Barcelona sa postupne preklasifikovala z regionálneho tímu na globálny hviezdny klub a stala sa vzorom športovej dokonalosti. V posledných rokoch však jej pozíciu podkopala séria nevydarených rozhodnutí, ktoré z nej urobili skôr komerčnú než prvotriednu športovú inštitúciu. Simon Kuper odhaľuje, ako prebiehali jej premeny. Načrtáva organizačnú štruktúru, ktorá stojí za obchodnými rozhodnutiami klubu, podrobne opisuje prácu trénerov, medikov, dátových analytikov a výživových poradcov, ktorí spôsobili revolúciu vo svete športu. Venuje sa, samozrejme, aj tomu, aký nesmierny vplyv na jej úspech mali dve futbalové legendy – Johan Cruyff a Lionel Messi. Podobne ako množstvo iných popredných svetových firiem, aj FC Barcelona si svoje tajomstvá prísne stráži a nahliadnuť do zákulisia nedovolí len tak hocikomu. Po desiatkach rokov písania o športe však Kuperovi umožnili prístup do klubu a k ľuďom, ktorí sa denne snažia udržať Barcelonu na vrchole. Portrét tejto výnimočnej inštitúcie totiž presahuje rámec futbalu a ukazuje Barçu ako jedinečný kultúrny a politický fenomén.
Na stiahnutie
14,90 €

dostupné aj ako:

1983 Vojtěch-Enge


Strhující příběh automobilových závodníků Zdeňka Vojtěcha a Břetislava Engeho, kteří se v roce 1983 stali hvězdami mistrovství Evropy cestovních automobilů a svým BMW 635 CSi Hartge vyrobeným podomácku v Praze a v Liberci okouzlili fanoušky i zahraniční novináře. V amatérských podmínkách se díky nadšení a šikovností všech v týmu zrodil zázrak. Oběma třicátníkům se změnil život, sportovní i soukromý. Stali se hvězdami a placenými profesionální sportovci, které si najalo BMW. Zdeněk byl na mnichovské soupisce v roce 1984, Břetislav o dvě sezony později. Ale tak jako rozlet legendární závodnice Elišky Junkové zastavila v roce 1928 smrt jejího muže, tak i kariéra dvojice Vojtěch-Enge nenabrala světové obrátky, tentokrát kvůli politické situaci. Strhující příběh, doplněný o dobové fotografie a svědectví pamětníků zdokumentoval známý český fotograf a komentátor motoristických událostí Martin Straka.
Na stiahnutie
12,09 €

Kraul


Trápíte se ve vodě, když se snažíte přeplavat bazén? Myslíte si, že plavete dobře, ale k dokonalosti něco chybí? Chcete se kraul opravdu naučit a necítit se trapně pokaždé, když skočíte do bazénu nebo do rybníka. Tak tohle je kniha pro vás. Mnozí plavci a triatlonisté opomíjejí nejdůležitější aspekty kraulové techniky, protože se soustředí na počítání uplavaných bazénů nebo na zdokonalení polohy ve vodě. Čtyřnásobná olympionička a mistryně světa v triatlonu Sheila Taormina ukazuje na základě názorných podvodních záběrů špičkových plavců, na čem opravdu záleží. Tahle kniha přináší hluboký vhled do techniky kraulu, který vás v žádném plaveckém kurzu nenaučí. Praktické tipy, rady, cvičení – příručka každého, kdo chce opravdu umět plavat. Jedna kniha o jediném plaveckém stylu!
Na stiahnutie
10,74 €

Trénink pro úpravu chování


Nezáleží na tom, jestli je problémové chování vašeho psa způsobované strachem, frustrací nebo agresivitou – pokud štěká, vrčí, skáče, tahá nebo utíká, tahle kniha vám poradí, jak ho toho zlozvyku zbavit, a to účinnými, praktickými a především čistě pozitivními metodami. Dozvíte se i to, jak problémovému chování předcházet, jak se psem lépe komunikovat, jak v něm budovat samostatnost a odolnost vůči stresu a jak mu dát větší volnost při nácviku problematických situací. Výcvikovou metodu BAT (Behavioral Adjustment Training) vyvinula trenérka Grisha Stewartová přes více než 10 lety a od té doby ji s úspěchem používá. A nejen to – v průběhu let ji neustále vylepšovala a odlaďovala, což vedlo jak k lepším výsledkům, tak k novému, aktualizovanému vydání její knihy, kterou nyní přinášíme českým čtenářům. Jednoduše a krok po kroku se dozvíte,jak z nevychovance udělat lva salónů!
Na stiahnutie
14,17 €

Peking 2022


Druhá publikácia z obdobia covidu, mapuje dianie na XIII. zimných paralympijských hrách v Pekingu, ktoré sa z dôvodu zdravotných obmedzení konali v uzatvorenej slučke. Je tematicky rozdelená do dvoch blokov. Prvý je venovaný paraalpskému lyžovaniu v horskom stredisku Yanquing, kde sa zrakovo znevýhodneným lyžiarom podarilo vybojovať všetkých šesť cenných kovov pre Slovensko z týchto hier. Druhý si berie pod drobnohľad vystúpenia dvoch kolektívnych športov priamo v Pekingu, v curlingu na vozíku a parahokeji. Kniha je bohato ilustrovaná zábermi vlastných fotografov priamo z dejiska. Rezonujú v nej aj v tom čase aktuálne mimošportové témy ako covid a vojenský konflikt na Ukrajine.
Na stiahnutie
10,50 €

Tokio 2020


Publikácia s prívlastkom „covidová“, lebo mapuje dianie na hrách v Tokiu, ktoré boli vôbec ako prvé v histórii posunuté o rok v dôsledku celosvetovej pandémie a uskutočnili sa na prelome augusta a septembra 2021. Slovenských reprezentantov nevyviedli z miery ani rôzne reštrikcie a aj v japonskej metropole nadviazali na úspech z predošlých PH 2016 a zopakovali zisk 11 cenných kovov. Kniha venuje najväčší priestor práve medailistom, za ktorými sa autori nevybrali iba v Tokiu, ale dokonca za paracyklistami aj pod horu Fudži a opisuje ich cestu k najvyšším métam. Všíma si však aj príbehy športovcov, ktorí na medaily nedosiahli. Je bohato ilustrovaná autentickými zábermi priamo z dejiska, doplnená štatistikami a tabuľkami.
Na stiahnutie
10,50 €

Fotbalové hvězdy 2022


Spousta informací a parádních fotek o největších hvězdách současnosti! Fanoušci skvělého fotbalu se mohou těšit na pokračování oblíbené série. Portréty téměř sedmdesáti prvotřídních hráčů a těch nejlepších trenérů jsou doplněny texty o pěti nejprestižnejších fotbalových ligách a obou evropských pohárech i podrobnými statistikami sezony 2020/21. Součástí knihy jsou též profily nejlepších českých a slovenských fotbalistů a příběhy z Eura!
Na stiahnutie
10,74 €

Fyziologické aspekty výkonu ve sportovním lezení


Sportovní lezení prošlo za uplynulá tři desetiletí dramatickým vývojem: z aktivity několika nadšenců se stalo soutěžním sportem, který byl začleněn do programu olympijských her, zároveň je ale také součástí školních osnov i terapeutických programů a stále více lidí si lezení volí jako náplň svého volného času. Tato kniha si neklade za cíl podat ucelený návod, jak trénovat nebo vést terapeutický program, jejím cílem je poskytnout přehled současných odborných studií k otázkám výkonu ve sportovním lezení. Jádrem publikace je syntéza poznatků o struktuře lezeckého výkonu, o posuzování somatických a funkčních předpokladů u sportovních lezců a o fyziologické odezvě organismu na lezeckou zátěž. Kniha je určena studentům tělesné výchovy, trenérům, instruktorům, fyzioterapeutům, tělovýchovným pracovníkům, ale i širší veřejnosti se zájmem o sportovní lezení.
Na stiahnutie
10,00 €

dostupné aj ako:

Jak se stát fotbalovou hvězdou


Kniha s více než 200 barevnými fotografiemi poodhaluje, jak se můžete díky tvrdé práci, odhodlání a talentu stát mistrem na fotbalovém hřišti i mimo něj. Autor Andrew Henderson spolupracoval s Cristianem Ronaldem a jeho zapálení zapůsobilo na takové osobnosti jako jsou David Beckham a Neymar. Andrewova upřímná doznání o cestě za snem a překonávání nepřízně osudu, prokládané dechberoucími triky, ukázkami taktizování, základními dovednostmi a tipy na zlepšování techniky, dokazují, že nadšení a trpělivost hrají jednu z nejdůležitějších rolí v každé sportovní aréně i mimo ni. Andrew Henderson byl šestnáctiletý nadějný hráč ragby, když jeho kariéru ukončilo vážné zranění. Obrátil tedy pozornost k fotbalu - přesněji řečeno k freestylovým fotbalovým dovednostem - a už se nikdy neohlédl zpět. Nyní je pětinásobným mistrem světa a osminásobným mistrem Velké Británie ve freestylovém fotbale. V této jedinečné knize Andrew shromažďuje všechny své zkušenosti a rady, které vám pomohou stát se lepšími fotbalisty.
Na stiahnutie
9,89 €

Mechanik


Zoznámte sa s Marcom „Elvisom"" Priestleym, bývalým mechanikom číslo jeden tímu McLaren, a strojcom úspechov tých najlepších jazdcov Formuly 1. Mechanik odhaľuje škandály a tajomstvá, ako aj rivalitu pilotov a tímov. Kniha sleduje Priestleyho na cestách po okruhoch, kde pracoval vo vysokooktánovej atmosfére boxov F1. Hoci sa pozornosť fanúšikov najčastejšie sústreďuje na hviezdnych jazdcov, práve mechanici sú tí, ktorí vytvárajú majstrov sveta, a každá ich chyba môže mať fatálne následky. Marc rozpráva príbeh, v ktorom vysokokvalifikovaní mechanici nielen dolaďujú jemnú techniku a analyzujú údaje na špičkových počítačoch. Títo chlapci si dokážu poriadne vyhodiť z kopýtka. Či už ide o párty na luxusných jachtách, alebo fotenie v beztiažovom stave na palube lietadla, svet Formuly 1 je vzrušujúci na trati aj mimo nej.
Na stiahnutie
11,90 €

Encyklopedie soběstačnosti pro 21. století 1.díl


Encyklopedie soběstačnosti nabízí základní rady a tipy pro zahradníky samozásobitele a pro malé domácí hospodářství. Důležité informace tu najde každý, kdo si chce začít pěstovat vlastní jídlo a navrhnout si zahrádku tak, aby všechno rostlo a plodilo v „bio“ režimu, ekologickým a udržitelným způsobem, zdravě a v souladu s přírodou. I na malé zahrádce můžeme uzavírat koloběhy zdrojů a odpadů, vystačit s minimem fosilních paliv a čerpat přitom ze znalostí a zkušeností předchozích generací. Seznámíte se tu se základy péče o půdu a hospodaření s vodou na pozemku, s permakulturními metodami designu zahrady, dozvíte se, jak vytvořit jedlý les. Nechybí ani návody na přírodní ochranu rostlin před nemocemi a škůdci, na domácí semenaření, ani přehled pěstování nejdůležitějších druhů užitkových rostlin, včetně starých a krajových odrůd. Vše doplňuje kapitola o chovu drůbeže pro ty, kdo by si rádi pořídili slepice, kachny nebo husy. Jde o první díl třídílné série encyklopedických příruček; druhý díl bude pojednávat o hospodaření na rozsáhlejších pozemcích a třetí o lidském společenství a ekologickém stavitelství.
Na stiahnutie
10,49 €

Encyklopedie soběstačnosti pro 21. století - 3.díl


Třetí díl oblíbené Encyklopedie soběstačnosti poskytuje základní přehled o tom, jak efektivně hospodařit s energiemi, jak vybírat nejvhodnější moderní energetická řešení pro domácnost, dům i dopravu a také jak dlouhodobě vynakládat za energie méně peněz a ušetřit. Autoři vás dále seznámí se současným stavem stavebních technologií. Nabízejí orientační přehled různých metod a postupů přírodního i klasického stavění, používaných materiálů a novinek, to vše s důrazem na udržitelnost, ekologickou šetrnost a zdravé prostředí objektů. Seznámíte se s legislativou týkající se stavění a rekonstrukcí a získáte rady, jak jednat s úřady. V knize najdete i cenné zkušenosti a příklady z praxe a tipy, na koho se při plánování a realizaci různých řešení obracet. Třetí svazek Encyklopedie soběstačnosti rovněž představuje možnosti drobného domácího podnikání s mnoha konkrétními příklady a prověřenými radami z praxe. Závěr je věnován stručnému přehledu metod a postupů, po kterých můžete sáhnout při spolupráci v nehierarchických lidských společenstvech. Na sepsání se podílel kolektiv autorů, kteří jsou odborníky v jednotlivých oblastech a kterým jsou vesměs blízká ekologická řešení šetřící zdroje naší planety a prospívající jak přírodě, tak zdraví lidí.
Na stiahnutie
13,29 €

Zlámal: brankářský rod


Dvě rozdílné generace. Dva rozdílné přístupy. Jedna krev. Dva příběhy fantastických fotbalistů. Synovce a jeho strýce. František Bobby Zlámal je jednou z legend Slavie v 70. a 80. letech. Svérázný brankář a zemitý vypravěč. Jeho synovec Zdeněk nedávno ukončil kariéru. Světoběžník a cestovatel, který za svůj život prošel Spartou i Slavií. Oba reprezentanti. Jak se měnil fotbal z jejich pohledu a jak vzpomínají na svá fotbalová léta?
Na stiahnutie
13,68 €

Ako sa stať futbalovou hviezdou


Talentovaný hráč rugby Andrew Henderson mal iba šestnásť rokov, keď ťažké zranenie predčasne ukončilo jeho kariéru. Svoju pozornosť preto obrátil k futbalu, presnejšie k freestylovému žonglovaniu s loptou, a odvtedy už nebolo cesty späť. Tento päťnásobný majster sveta a osemnásobný majster Anglicka vo futbalovom freestyle ponúka hráčom rôzneho veku aj úrovne skúsenosti a rady, ako zahviezdiť na futbalovom trávniku i mimo neho. Kniha plná tipov a trikov obsahuje vyše 200 farebných fotografií, s pomocou ktorých Henderson vysvetľuje, ako získať väčšiu kontrolu nad loptou, rozvíjať presnosť i pohybovú kreativitu – skrátka, pozdvihnúť svoju futbalovú techniku a tým aj výkon na futbalovom ihrisku.
Na stiahnutie
8,39 €

Od antilopy po Zátopka


Bežecká encyklopédia od jedného z najlepších slovenských bežcov, aktívneho atléta, novinára a fotografa v jednej osobe a športového editora Denníka N Petra Kováča. Vo výbere jeho textov nájdete rady ako začať s behaním, ako sa vyhnúť zraneniam, ako sa stravovať, či ako sa pripraviť na maratón, no tiež aj príbehy svetových bežcov, ich bežecké stratégie a vplyv na politiku. Peter vychádza zo svojich skúseností úspešného športovca ale aj reportéra, ktorý len prednedávnom navštívil keňských bežcov, prečítal desiatky štúdií a urobil množstvo rozhovorov s výživovými poradcami, trénermi či psychológmi. Vie preto vysvetliť napríklad to, ako je možné, že človek uštve antilopu a aké poznanie si z toho môže zobrať rekreačný bežec, prečo je dobré strečovať a ako sa dá zvládnuť extrémne ťažký maratón. Ako súčasný beh ovplyvnili nové technológie a prečo sú v behu dobrí práve obyvatelia Kene? Môže byť vegán vrcholovým športovcom a čo je to laktát? Knihu dopĺňajú krásne fotografie z terénu, ktoré vyfotografoval Peter za asistencie svojho brata - dvojčaťa a rovnako úspešného bežca Michala.
Na stiahnutie
14,90 €

dostupné aj ako:

Vybrané indikátory herního výkonu v tenisu, vizuální vnímání a anticipace


Sportovní hra tenis se uskutečňuje v podmínkách měnícího se prostředí, v němž je vlastní akce hráče velmi časové omezena. To klade vysoké nároky na vnímání a anticipaci. Kromě sledování letícího míče může hráč získat informace o záměru soupeře z jeho z pohybu a celé rady dalších podnětů, a to ještě dříve, než soupeř míč odehraje. Vizuální vnímání je důležité i pro rozhodčí tenisu a souvisí s jejich výkonem na dvorci. V této knize se čtenář seznámí s teoretickými poznatky a problematikou vizuálního vnímání a anticipace v tenisu, které vznikly rozsáhlou rešerší odborné literatury a jsou podpořeny a doplněny vědeckými výzkumy faktorů, které ovlivňují celkový herní výkon.
Na stiahnutie
6,00 €

dostupné aj ako:

Majstri sveta


,,Priatelia, jedna sekunda do konca finálového stretnutia. Toto už nemôžeme prehrať. Priatelia na Slovensku, budeme majstri sveta. Sme majstri sveta! Sme majstri sveta!,, Titul majstrov sveta v ľadovom hokeji z roku 2002 spojil ľudí na Slovensku tak ako máloktorý iný moment v športovej histórii. Kniha reportéra Štefana Bugana vychádza najmä zo spomienok tých, ktorí vtedy boli na ľade a na striedačke a ktorí si aj po rokoch spomínajú na množstvo detailov a doteraz nezverejnených informácií. Po dvadsiatich rokoch sa už dá hovoriť nielen o spôsobe, akým sme vyhrali, ale aj dôvode, prečo sa to stalo práve vtedy, prečo sa neskôr hokeju nedarilo a čo je potrebné na to, aby príbeh slovenského hokeja úspešne pokračoval. Stali by sme sa majstrami sveta aj pod trénerom Selvekom? Prečo Filcovi na prvé sústredenie neprišiel žiadny hráč? Ako by sa vyvíjala Lašákova kariéra, keby sa za neho neprihovorili maséri? Začala by sa úspešná éra, keby Šťastný neprehovoril Handzuša do Petrohradu? Získali by sme medaily, keby Šatan zostal v šatni ticho ako vo finále Stanley Cupu? A čo by sa stalo, keby Pálffy nezrušil plánovanú dovolenku na Havaji?
Na stiahnutie
11,90 €

dostupné aj ako:

Hachiko, najvernejší pes na svete


Tokijská stanica Shibuya má raritu, ktorá láka turistov z celého sveta. Je to bronzová socha, pripomínajúca neuveriteľný príbeh bezhraničnej oddanosti psa k svojmu pánovi. Bol to pes Akita, ktorý 10 rokov po smrti svojho pána neopustil stanicu, pretože sa znova chcel stretnúť s človekom, ktorého vrúcne miloval. Ako to presne bolo, hovorí podrobne opísaný príbeh.
Na stiahnutie
7,00 €

Pýtate sa, čo s voľným časom? Potom Vás táto kategória určite inšpiruje. Skúsili ste už fotografovať, prípadne sa chcete naučiť fotografie upravovať digitálne? Pre tých, ktorí milujú autá je tu skvelý výber auto-moto titulov a pravidiel cestnej premávky. Hlavu si môžete precvičiť nad krížovkami, alebo vo voľnom čase pestovať záhony v záhradke. Všetky užitočné rady z chovateľstva, stavby, rybolovu, ručných prác či remesiel nájdete práve tu.