! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Motivačná literatúra strana 8 z 73

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Nové zbraně vlivu


Manipulativní techniky a jak se jim bránit – tváří v tvář i na internetu. Pojišťovákovi jste sympatičtí, zkusí vám vyjednat speciální nabídku. Lékárnici sympatičtí nejste: co vás to napadlo, chtít jiné dětské vitamíny než ty nejdražší? E-shop má skladem poslední kus zboží, objednávejte hned, než zmizí. Samozřejmě tušíte, že jsou to špinavé triky. Na to tuhle knihu nepotřebujete. Potřebujete ji k tomu, aby vás naučila rozeznat manipulace včas: ve spěchu, pod tlakem, s frontou nabručených lidí za zády i mezi kamarády na sociální síti. Aby vás už nikdy nezviklal hraný úsměv, dáreček ani vyhrožování. Robert Cialdini vám ukáže: - Jak manipulátory odmítat sebevědomě, účinně a bez nepříjemných pocitů. - Sedm základních nátlakových technik neboli zbraní vlivu. - Desítky konkrétních fíglů velkých firem i drobných šmejdů z internetu. - Proč primitivní triky fungují i na ty nejchytřejší lidi. - Co dělat a nedělat, když chcete prosadit svou vy sami. Nové zbraně vlivu zábavně spojují vědecký výzkum s investigativní prací v autobazarech a call centrech. Podvodníci předvedli Cialdinimu svoje zbraně – a on vám teď předvede, jak se jim bránit. Nově rozšířeno o 150 stran: - Praktické rady pro éru fake news, trollů, reklamních botů a online podvodů. - Jak poznat falešné pochvalné recenze a další triky internetových marketérů. - Desítky nových výzkumů psychologie přesvědčování a manipulace – včetně čerstvých příkladů z pandemie covidu-19
Na stiahnutie
16,45 €

Zázračná imunita


Dvakrát jsme měli obrovské štěstí. Nejdřív nám evoluce nadělila imunitní systém, který si poradí i s novými a neznámými hrozbami. A pak jsme přišli na způsoby, jak mu ještě pomoci: mýdlo, vakcíny, antibiotika. Miliony lidí díky nim přežívají původně smrtící infekce. Proč se tedy obranyschopnost stále častěji obrací proti nám v podobě alergií a autoimunitních zánětů? Proč se někdy chová jako ochránce a jindy jako nemilosrdný zabiják? Zázračná imunita vás seznámí s vlastnostmi i chybami našeho obranného štítu a naučí vás nakládat s klíčovými faktory jeho rovnováhy: spánkem, stresem, hygienickými návyky, rodinnou anamnézou i střevním mikrobiomem. Mimo jiné se dozvíte: - Jak se tělo brání infekcím: co přesně je zánět a co horečka. - Že ženy jsou odolnější a žijí déle, ale více se potýkají s autoimunitou. - Jak hojení ran souvisí s růstem nádorů. - Jak je možné, že smrtící virus HIV některým nakaženým neškodí. - Proč bychom se měli dloubat v nose a jíst i to, co spadne na zem. V Richtelově podání vypráví imunologie fascinující příběh plný náhod a kontroverzí, lemovaný jednou Nobelovou cenou za druhou. Autor však není lehkomyslným propagátorem „silné imunity“. Pečlivě mapuje různé cesty k tomu, co si všichni přejeme: k delšímu a šťastnějšímu životu bez nemocí.
Na stiahnutie
14,45 €

dostupné aj ako:

Sila ešte jedného


Sila ešte jedného je prelomová kniha, prvá svojho druhu, ktorá odhaľuje, ako môžete skombinovať myšlienky a činy, aby ste spustili vo svojom živote efektívne dynamické zmeny. Ed Mylett využil svoje dlhoročné poznatky na to, aby sa stal mimoriadne úspešným podnikateľom, vyhľadávaným výkonnostným koučom, jedným z najpredávanejších autorov a špičkovým celosvetovým inšpiratívnym rečníkom. V devätnástich kapitolách nabitých myšlienkami a informáciami ponúka praktické stratégie, ktoré vám ukážu, že ste len o jednu myšlienku či jeden čin vzdialení od premeny svojho života z priemerného na výnimočný. Naučíte sa, akú silu má vytvorenie ešte jedného návyku, zdolanie ešte jednej nepohodlnej situácie, nadviazanie ešte jedného vzťahu a mnoho iného. Sila ešte jedného vám po prvý raz detailne predstaví niekoľko Mylettových prevratných myšlienok. Čo je retikulárny aktivačný systém a ako žiť vo vlastnom matrixe.Prečo by ste mali myslieť na nemožné a dosahovať možné.Aká je dynamika tímovej chémie a ako sa stanete násobiteľom ešte jedného.Prečo treba viesť zmysluplnú diskusiu o viere, energii a kvantovej vede.V tejto prelomovej knihe vám Ed Mylett predstaví desiatky stratégií, ktoré uplatňuje posledných 30 rokov a vďaka ktorým sa stal veľmi úspešným podnikateľom, výkonnostným koučom a celosvetovo vyhľadávaným inšpiratívnym rečníkom. Sila ešte jedného je perfektná kniha pre každého, kto hľadá šťastie a úspech. Je to nepostrádateľná mapa ukazujúca cestu k lepšiemu životu.
Na stiahnutie
11,95 €

dostupné aj ako:

Jednoduché a zdravé cvičení mozku a paměti pro seniory


Publikace "Jednoduché a zdravé cvičení mozku a paměti pro seniory“ je unikátním dílem kolektivu autorů – zejména členů České společnosti pro trénování paměti a mozkový jogging. Dozvíte se, co je to kognitivní trénink, jak probíhá v praxi či jakým způsobem si jeho prostřednictvím můžete zlepšit svůj mentální výkon. Seznámíte se s podstatou několika mnemotechnických pomůcek, a především si na konkrétních příkladech procvičíte všechny složky myšlení a paměti. Zlepšete si s námi koncentraci, slovní obratnost, sémantickou paměť i asociativní a kreativní myšlení:)
Na stiahnutie
7,30 €

Vydržať


Skúste posunúť svoje hranice, uvidíte, že to dokážete. Vášnivo radi sa niečomu venujete? Ak veríte, že sa v tom viete zlepšiť, tak sa naozaj zlepšíte. Náš potenciál je neobmedzený. Telo dokáže oveľa viac, ako od neho žiadame. Recept nájde každý vo svojej mysli. Cameron Hanes objavil v sebe vášeň pre lov lukom a šípmi, keď mal dvadsať. Cesta jeho osobného rozvoja a sebazdokonaľovania sa začala zdolávaním náročných výziev, ako sú výkyvy počasia, nevyspytateľné šelmy, neschodný horský terén. Uvedomil si, že ak chce majstrovsky loviť lukom divé losy, musí sa zlepšiť v lukostreľbe. Dostatočnú energiu a silu získal vzpieraním a v tréningovom programe bežcov na dlhé trate. Odvtedy už viac ako tridsať rokov zdoláva bežecké kilometre, pestuje si svaly a prekonáva bolesť s jediným cieľom: neprestajne sa zlepšovať a posúvať osobné hranice. Vydržať je sčasti životopis, sčasti motivačný manifest obyčajného neobyčajného muža, loveckého experta, rešpektovaného spisovateľa a rodinne založeného manžela, ktorý si vďaka disciplíne, obetavosti, prispôsobivosti, vysokej pracovnej morálke a viere vo svoje schopnosti nielen plní sny, ale neustále ich prekonáva. Za jeho úspechmi sa neskrýva nijaké záhadné tajomstvo, iba neoblomné odhodlanie a vernosť vlastným hodnotám. Ak to dokáže Cameron Hanes, dokážeme to všetci. Každý z nás vie prekonať nepriazeň osudu, neuspokojiť sa so šedým priemerom a vychutnávať si život naplno. Tak do toho, a vydržať!
Na stiahnutie
20,90 €

dostupné aj ako:

Kroky k finančnej slobode


Obsah e-booku "Kroky k finančnej slobode" by mal poskytnúť základné vedomosti o financiách a investovaní, ako aj príklady praktických riešení pre začínajúcich investorov. Čitateľ by mal získať porozumenie, ako fungujú rôzne investičné produkty a ako sa správne rozhodovať pri výbere vhodného investičného nástroja. E-book tiež podporuje rozvoj správneho myslenia a správania pri investovaní, ako aj plánovanie a dosahovanie finančných cieľov.
Na stiahnutie
3,00 €

Symfónia hviezd


Symfónia hviezd sa prihovára každej dušičke, ktorá hľadá maják na rozbúrenom mori života. Stačí stíšiť myseľ a započúvať sa do zvukov vesmírnej hudby. Melódia modrej ruže nie je postavená na logike, ale prináša emóciu v podobe zaujímavých príbehov. Ponorte sa do sveta, ktorý si vytvára vlastné pravidlá. Príbehy so skrytou symbolikou sú nabité energiou vďačnosti. V dejových líniách sa ukrývajú slzy radosti i starostí - rovnako ako v živote.
Na stiahnutie
6,00 €

Cirkadiánny kód


"Pozorovania, ktoré som vykonal spolu s mojimi kolegami a ďalšími výskumníkmi za posledných dvadsať rokov v maličkom odbore cirkadiánnej biológie, radikálne menia náš spôsob chápania toho, ako optimálne funguje telo a myseľ. Veda o cirkadiánnych rytmoch je v skutočnosti multidisciplinárny odbor, na ktorom sa podieľajú biológovia, cvičební fyziológovia, matematici, psychológovia, bádatelia v oblasti spánku, odborníci na výživu, endokrinológovia, oftalmológovia, genetici, onkológovia a ďalší. Spoločným úsilím sme zistili, že tajomstvo obnovenia nášho rytmu spočíva jednoducho v úprave načasovania toho, ako žijeme a vykonaní jednoduchých životných zmien... Ja to nazývam cirkadiánny kód a keď si osvojíte tieto lekcie, docielite malé zmeny toho, ako spíte, jete, pracujete, učíte sa, cvičíte a osvetľujete svoj domov, a tie spôsobia veľký rozdiel v každom aspekte vášho zdravia. Získané prínosy môžu byť v skutočnosti ďaleko účinnejšie a trvalejšie, než akákoľvek liečba alebo špeciálna diéta." Satchin Panda
Na stiahnutie
10,49 €

dostupné aj ako:

Síla je ve vás


Tato kniha úspěšné autorky vznikla jako doplnění jejích bestsellerů Miluj svůj život a Uzdrav své tělo. Podle Louise Hay Je třeba, abychom si uvědomili, že síla, kterou hledáme ve vnějším světě, je naopak v nás a že ji můžeme kdykoli pozitivním způsobem použít. V textu najdete známé autorčiny myšlenky doplněné o nové poznatky.
Na stiahnutie
11,79 €

dostupné aj ako:

Návod na šťastné partnerstvo


Klasicky vydaná kniha o partnerstve autora sa stala instantným bestsellerom hlavne vďaka netradičnému pohľadu na partnerské vzťahy. S humorným nadhľadom si tu preberieme témy rozdelené do kapitol: Výber partnera – Hovorme spolu, drahý! – Partnerstvo a voľný čas – Skúšky z lásky – Rodina na cestách – Rodinná dovolenka – Ideme do spoločnosti – Partnerstvo a príbuzní – Partnerská kríza – Domácnosť – Sex ako korenie – A čo nevera? – Peniaze, peniaze, peniaze – Zasa to jedlo... aby sme dospeli k záveru: Partnerstvom k dlhovekosti...
Na stiahnutie
6,90 €

A ve vesmír věříš?


Za věřící se nepokládáme, ale přitom tušíme, že nad tím, čemu říkáme „realita“, musí být jakási mocná síla, kterou se zdráháme nazývat Bohem, jelikož nás od toho odrazuje náš pohled na dějiny náboženství. Jestliže je ale tato síla přítomna, kdy a jak se projevuje? Jaké hodnoty máme v životě ctít, co máme dodržovat, jak se chovat, abychom žili šťastný život? Cílem této knihy je pomocí jednoduchého příběhu tyto otázky zodpovědět. Některé odpovědi překvapí, jiné možná známe, ale jak řekl Albert Einstein: vědět může každý hlupák, cílem je ale porozumět.
Na stiahnutie
4,90 €

Jak žít dobrý život


Kniha Jak žít dobrý život slouží i jako příručka a poukazuje na způsob spokojeného žití. Způsob nebo metoda toho, jak bychom měli žít svůj vlastní život. Kniha je krátká, stručná a hlavně výstižná. Neobsahuje téměř žádnou "omáčku" okolo a vede hlavně k zamyšlení nad svým životem. Každý čtenář dostává do rukou volbu, jak se nadále bude jeho život vyvíjet...
Na stiahnutie
4,15 €

Manifest každodenného hrdinu


Robin Sharma, legenda vodcovstva a priekopník osobného majstrovstva, už viac ako dvadsaťpäť rokov mentoruje miliardárov, podnikateľských gigantov, superhviezdy, profesionálnych športovcov a smotánku šoubiznisu prostredníctvom revolučnej metodiky, ktorá im pomáha dosahovať výnimočné výsledky. V tejto prelomovej knihe teraz Robin Sharma sprístupňuje svoj transformačný systém každému, kto je pripravený získať neobmedzenú pozitivitu, monumentálnu produktivitu, hlbokú duchovnú slobodu a život zasvätený pomoci druhým.
Na stiahnutie
10,95 €

dostupné aj ako:

Nastavte zdravé hranice


Kniha obsahuje zrozumiteľný návod, ako zistiť, že máme problém s hranicami a ako na základe toho konať. Je plná príkladov z praxe a praktických návodov, ako konkrétne postupovať, keď ľudia nerešpektujú naše hranice, lebo: sa sami neberieme vážne, nevyvodzujeme voči druhým zodpovednosť, priveľa sa ospravedlňujeme, sme príliš flexibilní, vyjadrujeme sa neurčito a hranice zostávajú v našej hlave, predpokladáme, že ich stačí vytýčiť raz, či očakávame, že ľudia sami prídu na to, čo potrebujeme alebo z nášho správania vyčítajú, že prekročili naše hranice.Tento proces nie je vždy príjemný. Jasne pomenovať, čo chceme a potrebujeme, je spočiatku ťažké a vyrovnať sa s tým, čo nasleduje, môže byť vyslovene nepríjemné. Odmenou sú však nesporné zdravotné a psychologické benefity a vzťahy, ktoré sú prínosom pre obe strany.
Na stiahnutie
8,95 €

dostupné aj ako:

Vplyv - nové rozšírené vydanie


Jedna z najdôležitejších kníh úspešných marketérov a predajcov sa od svojho prvého vydania stala takmer kultovou klasikou pre všetkých čitateľov, ktorých zaujíma psychológia ovplyvňovania a presviedčania. Kniha Vplyv vysvetľuje, prečo tak ľahko podliehame určitým podnetom, a ako túto skutočnosť eticky uplatniť v podnikaní, ale aj v bežnom živote. Autor, svetovo uznávaný odborník, na konkrétnych príkladoch z médií, reklamy, politiky, predajných stratégií známych firiem, či dokonca armády a siekt, detailne a veľmi zrozumiteľne rozoberá každú „zbraň vplyvu“ – princíp ovplyvňovania či presviedčania, ktorému pri rozhodovaní sa máme sklony podľahnúť alebo mu automaticky prispôsobiť svoje správanie a uvažovanie. Následne poskytuje návod na to, ako tieto princípy využiť vo svoj prospech; alebo naopak – ako sa voči nim obrniť. Kniha bola preložená do vyše 40 jazykov a už tri desaťročia sa drží na popredných miestach rebríčkov najlepších kníh vo svojej kategórii.
Na stiahnutie
13,95 €

dostupné aj ako:

Stoicizmus na každý deň


Prečo najväčší svetoví myslitelia a dnešní špičkoví kouči, športovci, výkonní riaditelia, obchodní giganti, intelektuálna elita a najúspešnejší podnikatelia prijali múdrosť starovekých stoikov? Lebo si uvedomujú, že najcennejšia múdrosť je nadčasová, preverená storočiami a filozofia stoikov ponúka praktický prístup k životu, ktorý umožňuje človeku prežiť ho lepšie. Kniha ponúka 366 stoických postrehov, myšlienok, rád a odporúčaní, ktoré sa opierajú o nový preklad zachovaných zápiskov Marka Aurélia, Senecu, Epiktéta, Zénóna, Kleanthésa a Musonia Rufusa. Čitateľ si každý deň môže nalistovať jeden z ich výstižných, múdrych citátov, ktorý spolu s vysvetľujúcim komentárom inšpiruje k zamysleniu sa nad tým, z čoho sa skladá dobre prežitý život.
Na stiahnutie
8,95 €

dostupné aj ako:

Ako ihneď zmeniť náladu


V tejto stručnej knižke, ktorá ide priamo na koreň veci, ponúka 50 jednoduchých, na vede založených riešení na boj s duševnými stavmi, ktoré nám znepríjemňujú život. Tieto často prekvapivé tipy a triky zamerané na všetko od preťaženia cez nerozhodnosť a nedostatok motivácie až po úzkosť a ťaživé myšlienky vám poskytnú okamžitú úľavu a v dlhodobom horizonte vám pomôžu urobiť prvé kroky pri odstraňovaní ich príčin.
Na stiahnutie
6,95 €

dostupné aj ako:

Hýb sa


Pre našich predkov, ktorí sa živili lovom a zberom, bol pohyb nevyhnutný na prežitie. Náš mozog sa preto vyvinul tak, aby odmeňoval fyzickú aktivitu. Pohyb je teda neoddeliteľne spojený s myslením a cítenim. Čo sa však stane, ak sa prestaneme hýbať? V dnešnej dobe strávime v priemere približne 70 percent života v sede alebo v úplnom pokoji. Náš sedavý spôsob života, či už ho trávime za stolom v práci, v dopravných prostriedkoch, alebo pri obrazovke, škodí nielen nášmu telu, ale aj mysli – preto sa častejšie vyskytuje úzkosť, depresia a dokonca aj nižšie celkové IQ. Existuje však riešenie. Aj tie najjednoduchšie pohyby môžu reaktivovať naše telo a obnoviť priamu dráhu medzi ním a našou mysľou, čo pozitívne vplýva na náš pocit celkovej pohody a tiež zvyšuje dlhovekosť. Nie je potrebné tráviť nespočetné hodiny v posilňovni – tento druh cvičenia v skutočnosti vôbec nemusí mať očakávaný účinok. Autorka od základov zmení náš vzťah k pohybu, a to za pomoci najnovšieho výskumu v oblasti zdravia mozgu a fyzickej aktivity, ako aj početných rozhovorov s vedcami z celého sveta. Zároveň nás naučí jednoduché triky, ktoré môžeme využívať na zlepšenie pamäti a kreativity, na posilnenie emocionálnej gramotnosti, a na mnohé ďalšie prospešné účely. Kniha ponúka stimulujúcejší a produktívnejší spôsob, ako oslobodiť našu myseľ a začať naplno využívať to, čo nám život ponúka.
Na stiahnutie
6,95 €

dostupné aj ako:

Veďte!


Jedinečný a účinný přístup ke školení vedoucích pracovníků od společnosti Dale Carnegie Training je založen na dlouholeté moudrosti a zkušenostech. Kniha Veďte! je určena pro nové i zkušené vedoucí pracovníky, kteří se chtějí naučit, jak efektivněji motivovat a inspirovat své týmy.Tato kniha je vytvořena na základě osvědčeného Modelu úspěšného vedení a Zásad lidských vztahů Dalea Carnegieho, které vám pomohou pochopit nástroje a techniky pro řešení běžných problémů v oblasti vedení a změnit své myšlení a chování tak, abyste se stali pozitivnějším a sebevědomějším lídrem a vzorem pro ostatní.Kniha Veďte! není ani tak učebnicí plnou teorie, jako spíš souborem praktických rad, strategií a příkladů z reálného života od špičkových lídrů z celého světa, které vás povedou k tomu, abyste se stali efektivnějším vedoucím, který inspiruje úspěch svého týmu. V Dale Carnegie Training věříme, že každý člověk má v sobě skrytou velikost. Tato kniha vám pomůže objevit vaši netušenou sílu a stát se mistrovským lídrem.
Na stiahnutie
15,64 €

Motivačná literatúra prináša široký výber kníh a textov, ktoré slúžia ako zdroj inšpirácie a motivácie. Táto literatúra vám pomôže objaviť nové perspektívy, rozvíjať pozitívny životný postoj a dosahovať osobný rast a úspech.

Prečítajte si motivačné knihy a získajte návody, tipy a stratégie na dosiahnutie vašich cieľov, prekonanie prekážok a naplnenie vášho potenciálu. Motivačné knihy vám pomôžu rozvíjať sebaúctu, pozitívne myslenie, sebapoznanie a dosiahnuť životnú rovnováhu.

Vyberte si z najlepších diel svetoznámych autorov a nechajte sa inšpirovať ich príbehmi úspechu a motivujúcimi myšlienkami. 

K najznámejším autorom motivačnej literatúry patria Brené Brown, Dale Carnegie, Simon Sinek, či Mark Manson.

.