! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Dobrodružstvo, napätie, western strana 31 z 36

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Életre-halálra


Buck Duane, texasi fiatalember, apja heves vérmérsékletét és gyors kezét örökölte. Egy napon nem tud uralkodni indulatán, és párbajban lelövi régi haragosát. Ettől kezdve bujdosnia kell és a törvényen kívüliek között keres menedéket. Itt – néhány banditavezér legyőzése után – egyre nagyobb hírnévre tesz szert. Sikerült-e megőriznie a becsületét a gazfickók között? Visszatérhet- e, és milyen áron a becsületes emberek közé? Duane sorsát egy gyönyörű lány szerelme és egy kemény rendőrkapitány belévetett bizalma döntően befolyásolja…
Na stiahnutie
2,79 €

Gyulai Pál összes költeménye


Gyulai Pál (Kolozsvár, 1826. január 25. ? Budapest, 1909. november 9.) magyar irodalomtörténész, költo, író, prózaíró, egyetemi tanár, mukritikus.
Na stiahnutie
1,07 €

Jászai Mari írásai


Szeretem olvasni, ami elmúlt, ami megtörtént, ami bevégzett. Ez megnyugtat és csak szórakoztat, nem izgat, mint a most történő. Szeretem olvasni az útleírásokat és élettörténeteket, és mióta öntudatra ébredtem, mindig vágytam a magam életrajzát olvasni, mint készet, mint egészet. Sokszor elkezdtem a megírását. Nagy köteteket írtam tele. Tíz ilyen füzet megtelnék vele, annyit, vagy még többet is írtam magamról, életemrõl, pályámról, és pályatársaimról, pajtásaimról, vonzalmaimról és sokat gyűlölségeimről - erről nagyon sokat és mindezt csupa szuperlatívuszokban. Időnként, minden két-három esztendőben elolvastam, de egypár jegyzetet kivéve belőlük el is égettem, oly gyermekesen indulatosak voltak. Vonzalmaim és ellenszenveim, tetszésem, hálám vagy fölháborodásom, olyan keresetlen és erőszakos lármának tetszett, amikor egyfolytában olvastam el azt, amit idõnként leírtam, hogy az ízlésem tiltakozott ellene.
Na stiahnutie
2,79 €

Az elsodort lány


Közben ?a sípjelre előjött a hadsereg. Tizennyolc marcona harcos, állig rohamsisakban, azon alul pedig majdnem teljesen meztelenül. Mindegyiken egyforma színű ágyékkötő kendő és sarkantyú volt.Tíz perc múlva a király előtt álltak. Őfelsége, Limubu király, nagyon ünnepélyesen fogadta őket. E célból nem a trónuson ült, amelyet egy üres gyümölcsös ládából alakítottak át számára, és egy piros ágyterítővel takartak le, hanem az alsóház elnökének hátán foglalt helyet Az alsóház elnöke négykézláb állt, szintén igen ünnepélyes arcot vágott és pipázott.Limubu király erre az alkalomra a díszegyenruháját öltötte fel. Pompás női alsószoknyát viselt, sőt az egyik lábán bagariacsizma volt. Ezenkívül píros csíkos fehér trikót viselt, és egy összehajtogatott keskeny, lila szőnyeget vetett át a vállán és a derekán. Ünnepélyes megjelenését határozottan emelte, hogy két csuklóján kemény mandzsetta volt. Egyik csuklójára szíjazva a kézelő fölött, nem túl nagy, de hangosan ketyegő vekkert hordott.Mikor meglátta a társaságot, könnyed mozdulattal megemelte a fején lévő, fehér fátyollal ellátott menyasszonyi koszorút és köpött. – Már vártalak benneteket, lordok!"
Na stiahnutie
2,79 €

A sárga pokol


A két világháború közti időszakot méltán tarthatjuk a magyar ponyva aranykorának, amikor is több tucat kiadó százával, ezrével jelentette meg azon műveket, melyeknek az egyszerű szórakoztatáson túl nem igen voltak magasabb rangú célkitűzései. A zömében nyugati mintára íródott kalandregények között azonban időről-időre felbukkant jó néhány gyöngyszem, akik nélkül valljuk be, a magyar nyelvű irodalom szegényebb volna. A műfajt vitathatatlanul legnagyobb zsenije természetesen Rejtő Jenő volt, azonban az ő kortársai között nem kevesen vannak olyanok, akik e műfaj keretein belül a legmagasabb szakértelemmel „termelték” a western, idegenlégiós, detektív vagy épp szerelmes történeteket. E mindig is népszerű műfaj, mára klasszikussá vált darabjaiból állítottuk össze sorozatunkat.
Na stiahnutie
2,79 €

A vigyorgó légionista


Rotonder őrmester idegesen dobolt az íróasztalon és időnként futó pillantást vetett kedvencére.– Ne vigyorogjon folyton, maga disznó! – szólalt meg végre hirtelen. – Ne vigyorogjon, mert a belébe gázolok! Mondja csak! Mit hallottam magáról megint?– Mit hallott? – kérdezte ijedten Bayanne. -Megöltem valakit anélkül, hogy észrevettem volna?– Hagyja csak! Ezeket a pimasz viccelődéseket már ismerem! Épp ez a baj, hogy nem ölt meg senkit!
Na stiahnutie
2,79 €

A nagy kísérlet


Sem különös örömmel, sem túlságos büszkeséggel nem tölt el az a tudat, hogy ebben az órában, amikor ezeket a sorokat írom, én vagyok az egyetlen ember, aki a sors csodálatos akarata folytán ismerem dr. Szerdai Miklós barátom érthetetlen regényét. Hogy mi történt ezzel a tehetséges fiatalemberrel, Dr. Venczel professzor titkárával és könyvtárosával, azt e pillanatban nem sejti senki más, csak én, aki kilenc év múltán elolvashattam Szerdai Miklós naplóját, olyan izgalommal és fölzaklatottsággal, amilyenhez hasonlóra nem is emlékszem. Mielőtt ezt a példátlan naplót átadnám a nyilvánosságnak, el kell mondanom az eset előzményeit, valamint körvonalaznom kell azt a barátságot, amely Szerdai Miklóshoz fűzött.
Na stiahnutie
2,79 €

Az aranypolgár


LOVIK KÁROLY (1874 – 1915) a századforduló jelentős írója, akit azonban kortársai lóversenyszakértőként tartottak számon, lótenyésztési szakmunkái még angolul is megjelentek. Írt regényeket (nagyszabású történelmi regénye váratlan, rejtélyes halála miatt félbemaradt), de ő inkább novellistának nevezte magát. Az aranypolgár című műve egyetlen vidám regénye, amely a kedves történeten túl megörökíti az 1860-as évek fővárosi életét, sőt az egykori pesti nyelvezetet is.
Na stiahnutie
1,07 €

Leányrablás a vadonban


Az 1860-as években, a nagy USA-t átszelő vasútvonal építésekor játszódik. A földüket védő sziú indiánok lemészárolják egy békésen haladó karaván minden utasát. Vérfürdő már a kezdet kezdetén. Allie, a 16 éves fiatal lány azonban csodálatosképpen megmenekül. Hogy mi mindent tartogat még a sors számára? Szerelmet és féltékenységet, rettegést és önfeledt, boldog perceket, nélkülözést és életmentő aranyrögöket.
Na stiahnutie
2,79 €

A fekete veszedelem


Ngandu, a néger varázsló, az Életek Ura fantasztikus hatalom birtokosa. Lehetővé tudja tenni a lehetetlent, képes rá, hogy – saját céljának megfelelően – hosszabb-rövidebb időre felcseréljen, összekeverjen sorsokat.Mit tehet egy gyanútlan budapesti fiatalember, ha váratlanul Afrika dzsungeljében találja magát egy idegenlégiós testében, s rádöbben, hogy ő is e sötét erők játékszere lett? Kiszabadulhat-e valaha a csereemberek közösségéből?A sokszínű, izgalmas kalandok sorozata, egy rendkívüli szerelem története és a regényt belengő rejtélyes misztikum garantálja, hogy nőknek, férfiaknak, fiataloknak, idősebbeknek egyarán kedves olvasmánya lesz John Tempest könyve.
Na stiahnutie
2,79 €

Küzdelmeim


Van ?egy török példabeszéd, mely azt mondja, hogy magáról csak az ördög szokott beszélni. Hát bizony sok igazság van ebben a mondásban s hogy mégis hozzáfogtam önéletrajzom megírásához, arra két különböző ok indított. Először meg akartam mutatni a hazai olvasónak, hogy az a lelkierő és kitartás, melynek középázsiai viszontagságaim közben tanújelét adtam, szorosan összefügg ifjúkorom küzdelmével és szenvedéseivel, tehát koránt sem méltó arra a nagy bámulatra, melyet a művelt világban keltett. Az ember könnyen elviseli azt, a mihez gyermekkorában hozzászokott. Azonkívül tekintetbe kell venni a kort, melyben nevelkedtem és a hazánkban akkor uralkodó szellemet, mely a rendkívüli pályára serkentett és buzdított s a mely szellem, fájdalommal mondom, manapság tetemesen eltompult. Másodszor, e könyvem félszázadnál hosszabb idő eseményeiről emlékezik meg; olyanokról, melyek hazánkban s olyanokról, melyek az általam lakott idegen országokban folytak le, s ez események közt, tekintve a szoros és benső viszonyt, melyben a különböző népek társadalmával éltem, talán sok olyan adat van, melyet kár volna átengedni a feledésnek. És végezetül: pályafutásom rajzának közzétételével arra is számítok, hogy részletei bátorító hatással lesznek azokra, kiknek ifjúkora sorsban hasonlatos az én ifjúságomhoz. A szegénység és elhagyottság mindenféle nyomorúságával küzdő ifjúban, ha elolvassa e lapokat, talán felébred az a gondolat, hogy az ernyedetlen és becsületes munkát végre mégis csak siker koronázza s talán majd azt mondja magában: – „Ami sikerült Vámbérynak, sikerűlhet nekem is!”
Na stiahnutie
1,07 €

Amade László összes költeménye


Várkonyi báró Amade László (Bős, 1703. március 12. – Felbár, 1764. december 22.) magyar költő. A jezsuita rend nagyszombati egyetemén tanult.1725-ben bölcsészdoktorrá avatták Grazban.1734-ben belépett a Hávor János-féle magyar lovasezredbe.1742-től a nemesi felkelő seregben szolgált.1750-ben elhagyta a katonai pályát, ekkor kinevezték a Pozsonyban levő magyar királyi udvari kamarához tanácsosnak.Egy évvel később, 1751-ben császári és királyi kamarás lett, mely tisztséget haláláig viselte.
Na stiahnutie
2,79 €

Hét pofon


… valahányszor új regényt akarok írni a szegényekről, akiké a mennyeknek országa, mindig találkozom a HÉT POFONNAL, amint különböző díszes álöltözetben jön szembe azután kényszeríti, hogy foglalkozzam vele. Eddig mindig sikerült valami kifogással sikátorokon s átjáróházakon megszöknöm előle.De most itt ül velem szemben s meséli, hogyan villanyozta fel angol, német, amerikai s másnemű olvasóit történetének frappáns fordulataival…
Na stiahnutie
2,79 €

Dayka Gábor összes költeménye


Dayka Gábor (Miskolc, 1769. március 21. – Ungvár, 1796. október 20.) költő, pap, tanár
Na stiahnutie
2,79 €

Kés a zajban


Megdöbbentően eredeti, izgalmas, különleges könyv a felnőtté válás veszélyes útjairól. Todd Hewitt az utolsó fiú Prentissvárosban, ahol állandó, nyomasztó zajban mindenki hallja a többi ember gondolatát is. Nincsenek titkok. De Todd váratlanul tökéletes Csöndre bukkan. Hazudtak neki, menekülnie kell. Patrick Ness világszerte népszerű, díjnyertes trilógiájának első kötete végre magyarul.
Na stiahnutie
7,61 €

dostupné aj ako:

A susogó táj


„- Elég! - förmedt rá Helmuth. - Épp eleget hallottunk. Beállít magához egy idegen, hogy a segítségére legyen, hogy pénzt adjon a vacak papagájáért. S erre maga mit csinál? Megpróbálja becsapni, azt állítva, hogy a papagáj beszél. - De hisz beszél - nyögte ki a nő. - Igen, de miket? - sziszegte Helmuth. Teljes hosszában kiegyenesedve ordította: - Azt vágja ennek a jószívű, kedves senornak az arcába, hogy kurafi! Most, hogy a senor hallotta, micsoda ocsmányságokra tanította maga ezt a madarat, szerintem meg sem akarja venni - folytatta Helmuth. - Szerintem most már ötven pesót sem ígér egy olyan madárért, amely nemcsak őt, de az édesanyját is vérig sértette." Gerald Durrellt azonban sosem zavarták az ilyen csekélységek, pláne ha az a pimasz madár egy igen ritka tucumáni amazonpapagáj. Második dél-amerikai gyűjtőútján; a '60-as évek elején csakis Argentínában kalandozott: pampákon, erdőkben, tengerparton és hegyvidéken kutatott, s szokás szerint érdekesnél érdekesebb állatokra - és emberekre bukkant. Előbbiek közül pumát, ocelotot, bűbájos disznóféléket és szünet nélkül csókolózó majmokat vitt haza Jerseyre - utóbbiak között megismerkedett egy cifra káromkodásokat tudó hajadonnal, egy két lábon járó dalos pacsirtával, valamint egy hajdani magyar miniszterelnök fiával, jelenleg jószágigazgatóval. Minket pedig ezúttal is megörvendeztet rendíthetetlen emberségével, páratlan mesélőkészségével és kiapadhatatlan humorának egy újabb forrásával. A nagy sikerű regény utánnyomása az olvasók kérésére. A fedélrajzot és az illusztrációkat Réber László készítette.
Na stiahnutie
5,63 €

dostupné aj ako:

Az üveggyémánt átka


Héda és Ákos lomtalanításkor különös tárgyra bukkannak: egy üveggyémántra, benne egy ódon, kísérteties épülettel. Mivel testvérek, nem csoda, hogy hajba kapnak az elbűvölő holmin., ám ami ezután történik, az minden képzeletüket felülmúlja… Egy ősi varázstárgy, amelyen átok ül. Egy ikerpár, akik egy különös világ fogságába esnek. És három próbatétel, amelyeket ha kiállnak, győzedelmesen térhetnek haza. Vajon mekkora a testvéri szeretet ereje? Kristin M. Furrier kalandokban és értékekben gazdag ifjúsági regénye egy valódi kísértetkastélyba repít. Kapaszkodj, mert ezt a bűbájos könyvet biztosan nem fogod tudni letenni!
Predaj skončil
5,61 €

A kastély rejtélye


Tölgyesi Eliza szenvedélye a történelem, ám amikor barátjával, Dáviddal a Tölgypataki kastélyba látogat, még nem is sejti, hogy mi minden vár rá ezen az elbűvölő helyen. A kastélyban Eliza és Dávid rejtélyes hangokra lesznek figyelmesek, majd a múlt suttogását követve szörnyű titokra bukkannak… Vajon mi leselkedik Elizára és Dávidra a Tölgypataki kastélyban? Képes-e egy mai lány megvédeni ősei becsületét? Kristin M. Furrier könyve lenyűgöző történelmi lányregény, tele bűbájjal és izgalmakkal az időutazós, kísérteties kalandok kedvelőinek!
Predaj skončil
5,61 €

Eduard a jeho zázračná cesta


Slovenské deti už poznajú príbehy Kate DiCamillo. Teraz vám ponúkame jej ďalšiu knihu o stratenej hračke. Veľký rozmaznaný porcelánový zajac Eduard Tulane žil kedysi dávno na Egyptskej ulici. Bol so sebou veľmi spokojný. Desaťročná Abilene ho priam zbožňovala a úzkostlivo sa oňho starala. Jedného dňa sa však nešťastnou náhodou ocitol na dne oceána. Tam ležal, až kým ho búrka nevyplavila do rybárskej siete. Eduard stratil svoju rodinu i bezpečie svojho domova a putuje z rúk do rúk mnohých ľudí. Jedno dobrodružstvo strieda druhé a Eduard hľadá sám seba. Kde sa jeho cesta končí? To si prečítajte v knižke Eduard a jeho zázračná cesta.
Predaj skončil
10,49 €

dostupné aj ako:


V kategórii Dobrodružstvo, Napätie, Western nájdete knihy plné vzrušujúcich príbehov, dobrodružstva a adrenalínu. Tieto knihy vás zavedú do sveta nekonečných dobrodružstiev, nebezpečných situácií a fascinujúcich prostredí.

Knihy v kategórii dobrodružstvo a napätie ponúkajú príbehy plné akcie, dobrodružstva a napätia. Budete sledovať hrdinov, ktorí čelia rôznym výzvam a nebezpečenstvám. Od tajomných ostrovov a stratených pokladov až po nebezpečné expedície a súboje so zlom.

Sledujte špiónov, detektívov a hrdinov, ktorí riešia záhadné vraždy, odkrývajú tajomstvá a čelia nebezpečným zločineckým organizáciám. Všetko je postavené na hrane a vy budete neustále hádať, čo sa stane ďalej. Budete v napätí až do poslednej stránky.

Milovníci westernov budú nadšení našou ponukou kníh v kategórii Western. Prejdite sa po nehostinnom Divokom Západe a zažite dobrodružstvá s dobyvateľmi, pištolníkmi a lovcami odmien. Tieto knihy vám prinesú autentickú atmosféru Divokého Západu, konflikty medzi dobrými a zlými a príbehy o hľadaní spravodlivosti a dobrodružstva. 

Nechajte sa strhnúť príbehmi od Astrid Lindgrenovej, Jeffa Kinneyho, Jorna Liera Horsta, Enid Blyton, či Cressidy Cowell.