Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Pre deti a mládež - ostatné strana 8 z 83

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Detektiv Kostlivec 3


On je po smrti, ona smrtelně nebezpečná, přestože je jí teprve dvanáct. Nezbývá nám než doufat, že si na tuhle nepravděpodobnou dvojici vyšetřovatelů žádný padouch nepřijde a podaří se jí zachránit svět. Třetí kniha fantasticky nápadité, proslavené a oblíbené řady příběhů o mrtvém detektivovi Smrtislavu Hezounovi a jeho úžasně opovážlivé a zvídavé parťačce Valkýře opět slibuje řadu temných dobrodružství, tajuplných setkání a třeskutě vtipných momentů. Hrůza bez tváře vás okouzlí, uchvátí a nepustí vás až do konce dalšího dílu této skvělé série. Že už to znáte? Vždycky je to přece tak, že nějaký padouch chce zničit svět. Pár smolařů při tom přijde k úrazu, ale nakonec všechno dobře dopadne. No… tak tentokrát to bude trošku jinak.
Na stiahnutie
11,59 €

Třpyt, vášeň a slzy


Píše se rok 1907 a dospívající Mavis to nemá jednoduché. Narodila se totiž se znetvořeným obličejem a její šance na výhodný sňatek či zaměstnání jsou pro ni v upjaté viktoriánské Anglii mizivé. Její život se obrátí vzhůru nohama, když ji objeví záhadná a krásná majitelka panoptika, která mladé dívce nabídne spolupráci. Mavis věří, že ji konečně potkalo štěstí, jenže osud pro ni chystá další nástrahy a její budoucnost v úspěšném panoptiku se mění v noční můru…
Na stiahnutie
12,29 €

GaYme Changer Ako LGBT+ komunita a jej spojenci menia globálnu ekonomiku


„GaYme Changer sa zaoberá menšinou, ktorú väčšinová spoločnosť síce dlho odmietala, ale aj napriek tomu sa jej darí ponúkať stále výnimočnejšie prínosy v oblastiach obchodu, vedy a umenia. Jens Schadendorf vo svojej pútavej knihe informuje o rozsiahlom prieskume, ktorému sa venoval na piatich kontinentoch, a prináša fascinujúci pohľad na tieto prínosy a ich neuveriteľný vplyv na rozvoj obchodu, spoločnosti a kultúry ľudstva. Túto knihu si musí prečítať každý, ktochce pochopiť evolúciu spoločnosti a kto má záujem o jej nezaujaté hodnotenie.“ Profesor Hans-Werner Sinn, emeritný prezident, ifo Institute for Economic Research, a emeritný profesor ekonómie a verejných financií, Ludwig Maximilians University, Mníchov „GaYme Changer ponúka jedinečný prehľad vzostupu LGBT+ inklúzie na globálnych pracoviskách aj mimo nich. Kniha prostredníctvom rozmanitých príbehov a kontextovej analýzy ukazuje, že LGBT+ rovnosť nie je iba morálnou povinnosťou, ale zároveň aj dynamickou silou, ktorá poháňa rast, kultúrnu zmenu a vedie k obchodnému úspechu. Kniha Jensa Schadendorfa je zaujímavá a presvedčivá – mal by si ju prečítať každý líder a všetci ľudia, ktorí sa na akejkoľvek úrovni zasadzujú o inklúziu.“ Antonio Zappulla, generálny riaditeľ, Nadácia Thomson Reuters, Londýn
Na stiahnutie
5,99 €

Deň na trhu


Čo vedie ľudí k tomu, aby zaútočili na iných? Čo cítia? Čo v ľuďoch spustí inštinkty, ktoré ich zmenia na krvilačné zvery? Román Deň na trhu opisuje židovské pogromy a masovú hystériu na maďarskom vidieku po druhej svetovej vojne. Na týždennom trhu neďaleko Debrecína sa v máji 1946 skupina žien vrhne na židovského obchodníka s vajcami a na smrť ho umučia. Svedkom udalosti je učiteľova manželka rozprávačka príbehu. Rozbúrený dav sa zväčšuje ako oheň, neberie ohľad na ženy, deti či starcov. Udalosti z tohto krvavého dňa sa rozprávačke vybavujú v spomienkach spolu s inými udalosťami zo života dediny a rozličnými spôsobmi rozmotávajú klbko často až obludných, a predsa prekvapivo prepojených medziľudských vzťahov. Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Vypočujte si zvukovú ukážku:
Na stiahnutie
10,49 €

Šógun (2. vydanie)


Kultový historický román Jamesa Clavella rozpráva príbeh anglického kapitána Blackthorna, ktorý roku 1600 stroskotal pri pobreží Japonska a stal sa zajatcom japonských ostrovov. Hneď v prvých dňoch si uvedomuje, že sa dostal do celkom nového sveta. Keď sa stane svedkom prvej popravy či harakiri, pochopí, že pre Japoncov je čiara, ktorá oddeľuje život od smrti, tenučká ako hodváb a aj on ju môže v okamihu prekročiť. Prežíva neuveriteľné dobrodružstvá a dostáva sa do víru tých najprefíkanejších intríg, pretože v stávke je titul šóguna, ktorému sa klania celá krajina. Postupne začína chápať a rešpektovať japonské zvyky, japonský zmysel pre dôstojnosť a zdvorilosť a objavuje krásu a harmóniu japonskej kultúry. Spoznáva krutosť i lásku, vernosť aj zradu a postupne sa celkom menia jeho predstavy o náboženstve, smrti či intimite medzi mužom a ženou.
Na stiahnutie
20,90 €

dostupné aj ako:

Gróf Monte Christo IV


Príbeh o nevinnom mužovi, ktorý je neprávom uväznený. Po vyslobodení z väzenia absolvuje premenu na tajomného grófa, aby sa dostal medzi smotánku a začne likvidovať ľudí, ktorí sa pričinili o jeho uväznenie. Francúzsky román, klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

Gróf Monte Christo V


Príbeh o nevinnom mužovi, ktorý je neprávom uväznený. Po vyslobodení z väzenia absolvuje premenu na tajomného grófa, aby sa dostal medzi smotánku a začne likvidovať ľudí, ktorí sa pričinili o jeho uväznenie. Francúzsky román, klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

Malka


„Takto ju volali. A ja, hoci sme boli už pred sobášom, nevedel som a ani dnes neviem, či to bolo len jej priemenie, alebo bola tak zapísaná aj v matrike. Slúžila u Michalčíka, ktorý mal obecnú krčmu na Beňuši, ale najradšej kupčil so statkom a v krčme nechával svoju ženu, a keď tá mala zaneprázdnenie, nuž aj Malku. Tam som sa s ňou poznal, lebo na beňušskom hornom salaši som ja dva roky valašil a v obecnej som sa neraz pristavil, ba niekedy aj noc prespal, keď som sa oneskoril v dedine a ťažilo sa mi nocou na salaš...“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
1,79 €

Dôvera


Román ocenený v roku 2023 Pulitzerovou cenou Aj v ruchu búrlivých 20. rokov 20. storočia každý Newyorčan počul o Benjaminovi a Helen Raskovcoch. On je legendárny finančník z Wall Street, ona je dcéra excentrických aristokratov. Spoločne vystúpili na vrchol úspechu, práve keď sa dekáda excesov a finančných špekulácií blíži ku koncu. Za akú cenu však nadobudli to nesmierne bohatstvo? Túto záhadu rieši román Záväzky od istého Harolda Vannera, ktorý so zatajeným dychom číta celý New York. Existujú však aj ďalšie verzie tohto príbehu o úspechu. Dôvera je román o peniazoch, moci, intimite, ale aj brilantná literárna skladačka. Pozýva čitateľa hľadať pravdu napriek lžiam, ktoré neraz tvoria podstatu osobných vzťahov, a sile vplyvu poháňanom peniazmi, ktoré vedia ohýbať realitu podľa svojich predstáv. Ak sa chceme dopátrať pravdy, často si ju musíme vyskladať z rôznych výpovedí a kopať hlbšie, ako sa na prvý pohľad zdá.
Na stiahnutie
13,90 €

dostupné aj ako:

Gróf Monte Christo VI


Príbeh o nevinnom mužovi, ktorý je neprávom uväznený. Po vyslobodení z väzenia absolvuje premenu na tajomného grófa, aby sa dostal medzi smotánku a začne likvidovať ľudí, ktorí sa pričinili o jeho uväznenie. Francúzsky román, klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

Přednost při chůzi o berlích


Sbírka 27 převážně humorných povídek. Představuje pestrou paletu příběhů autorem vymyšlených, zažitých či odpozorovaných. Zážitky z rehabilitačního prostředí střídají povídky z prostředí golfu a příběhy, v nichž autor povoluje uzdu své fantazii způsobem, který může mnohým připadat absurdní.
Na stiahnutie
4,90 €

Kniha krvi


Nemecká knižná cena 2022 Rozprávač Knihy krvi sa neidentifikuje ani ako muž, ani ako žena. Vyrastal*a na švajčiarskom predmestí, teraz žije v Zürichu. Uniká obmedzeniam svojho pôvodu a cíti sa pohodlne v nebinárnom tele a vlastnej sexualite. Náhle sa zhoršujúca demencia starej mamy prináša otázky a vyrovnávanie sa rozprávačského ega s minulosťou: Prečo má len útržkovité spomienky na vlastné detstvo? Prečo sa babička len ťažko dokáže odpútať od svojej sestry, ktorá zomrela v mladom veku? A čo sa stalo s pratetou, ktorá zmizla ako mladá žena? Rozprávanie sa vzpiera kultúre ženského mlčania a skúma netradičnú ženskú pokrvnú líniu. Tento román je štylisticky a formálne jedinečným aktom oslobodenia od vecí, ktoré si odovzdávame bez toho, aby sme sa na ne pýtali: rod, trauma, trieda. Kim de l'Horizon sa vydáva hľadať iné druhy poznania a tradície, podkopáva lineárne formy rodinného rozprávania a približuje sa k tekutému a plynulému druhu písania, ktoré nefixuje, ale otvára. Je to i kniha o jazyku a o tom, ako si v ňom nájsť miesto. A predovšetkým je to kniha o putách, o rodine a o tom, čo nám dáva, ale aj o čo nás oberá.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Poštolkovi na výletě


Osm výletů po půvabných koutech naší země – a osm příběhů ze života jedné rodinky, která vám bude možná připomínat tu vaší. Ilustrace zobrazují skutečná místa, která najdeme na turistických trasách. Nejde ovšem o pamětihodnosti z bedekrů pro dospělé, ale o různé zvláštní, často i bizarní výtvory, které baví malé děti. K vyobrazeným místům jsou uvedeny souřadnice a na konci každé kapitoly informace o zajímavostech v okolí. Knížka je tak určena nejen dětem, které se učí číst, ale může se stát zajímavou inspirací i pro jejich rodiče, prarodiče nebo paní učitelky v mateřských či základních školách.
Na stiahnutie
3,20 €

Sladkosť zabúdania


Nádherný príbeh o rodinnej súdržnosti, spolupráci náboženských skupín pri záchrane prenasledovaných počas druhej svetovej vojny a vernosti. Napriek svojmu menu Hope stratila vieru v pravú lásku. Citovo chladná matka jej zomrela, záhadnej starej mame, postihnutej Alzheimerovou chorobou, vynecháva pamäť a dvanásťročná dcéra ju obviňuje z rozpadu už aj tak nefunkčného manželstva. Navyše jej hrozí, že pre finančné problémy príde o jediný zdroj svojho živobytia, rodinnú cukráreň. Jedného dňa, v zriedkavej chvíli jasnej mysle, jej stará mama odovzdá papierik s menami siedmich osôb a poprosí ju, aby šla do Paríža a zistila, čo sa s nimi stalo. Tak sa Hope dozvedá o židovskom pôvode svojej rodiny, o pôvode koláčikov z ich cukrárne, ale najmä o tragickej veľkej láske starej mamy, ktorá na ňu už sedemdesiat rokov spomína každý večer s pohľadom upretým na hviezdy. Nájde Hope stratených príbuzných? A nájde stratenú vieru v najhlbšie ľudské city?
Na stiahnutie
14,90 €

dostupné aj ako:

Predator


Čo sa stane, keď sa nezastaviteľná sila stretne s nehybným predmetom v poli smrti? V temných vodách podsvetia je Tristan Caine anomáliou. Ako jediný nepokrvný člen mafiánskej rodiny je pre všetkých záhadou - veľmi schopný, s otáznou morálkou a neznámymi motívmi. Je nebezpečný a veľmi dobre si to uvedomuje. Podobne ako Morana Vitalo, neobyčajne geniálna dcéra konkurenčnej rodiny. To, čo Caine robí so zbraňami, dokáže Morana prostredníctvom počítačov. Keď jedného dňa na povrch vypláva dvadsaťdva rokov stará záhada, prenikne Morana do Cainovho domu s úmyslom zabiť ho, nevediac o väzbe, ktorá ich oboch spája. Nenávisť, minulosť a žiadostivosť sa zrážajú v nečakanom roji iskier. V ich svete sa však deje niečo omnoho väčšie a horšie. A aj navzdory vzájomnej nevraživosti dokážu nepriateľa poraziť iba oni dvaja…
Na stiahnutie
12,60 €

dostupné aj ako:

Tambores en la noche


Tambores en la noche (en alemán, Trommeln in der Nacht) es una obra de teatro escrita por el poeta y dramaturgo alemán Bertolt Brecht en 1919 que fue puesta en escena por primera vez el 29 de septiembre de 1922 en el Teatro de Cámara de Múnich. La obra, además de senalar el inicio de la connotada carrera de Brecht, marcó también un hito en la historia de la literatura y el teatro alemán, desatando una gran polémica en la opinión pública debido a que su contenido giraba en torno a la problemática sociedad de la postguerra y a la insurrección en Alemania. Fue la primera obra de teatro que puso en escena los conflictos sociales no resueltos tras la primera guerra mundial. Inicialmente, Brecht había titulado esta obra como Spartakus («Espartaco») para referir así directamente al Levantamiento Espartaquista de comienzos de 1919 en Berlín. Sin embargo, finalmente aceptó el consejo de llevarla a escena con un título menos tenido políticamente y optó entonces por Trommeln in der Nacht.
Na stiahnutie
1,80 €

El alma buena de Sichuan


El alma buena de Sezuán o La buena persona de Sezuan (en alemán, Der gute Mensch von Sezuan; en inglés, The Good Person of Szechwan) es una obra dramática del autor alemán Bertolt Brecht. La historia narra la vida de una joven prostituta de buen corazón llamada Shen-Té. La obra se inició en 1938, pero no se terminó hasta 1943, mientras el autor estaba en el exilio en los Estados Unidos. Fue estrenada en 1943 en el Schauspielhaus de Zúrich en Suiza, con una partitura musical y canciones por el compositor suizo Ulrico Georg Früh. Esta obra está dividida en 10 actos, precedida por un Prólogo y que finaliza con un epílogo. Su tema principal es la incapacidad de ejercer la bondad en un mundo que gira en torno al dinero. A la protagonista Shen Te, no le es posible cambiar el mundo con la caridad individual.
Na stiahnutie
3,00 €

Esperando a Godot


Esperando a Godot (en francés: En attendant Godot), a veces subtitulada Tragicomedia en dos actos, es una obra perteneciente al teatro del absurdo, escrita a finales de los anos 1940 por Samuel Beckett y publicada en 1952 por Éditions de Minuit. Beckett escribió la obra originalmente en francés, su segunda lengua. La traducción al inglés fue realizada por el mismo Beckett y publicada en 1955. La obra se divide en dos actos, y en ambos aparecen dos vagabundos llamados Vladimir y Estragon que esperan en vano junto a un camino a un tal Godot, con quien (quizás) tienen alguna cita. El público nunca llega a saber quién es Godot, o qué tipo de asunto han de tratar con él. En cada acto, aparecen el cruel Pozzo y su esclavo Lucky (en inglés, «afortunado»), seguidos de un muchacho que hace llegar el mensaje a Vladimir y Estragon de que Godot no vendrá hoy, "pero manana seguro que sí". Esta trama, que intencionalmente no tiene ningún hecho relevante y es altamente repetitiva, simboliza el tedio y la carencia de significado de la vida humana, tema recurrente del existencialismo. Una interpretación extendida del misteriosamente ausente Godot es que representa a Dios (en inglés: God), aunque Beckett siempre negó esto. Beckett afirmó que derivaba de godillot, que en jerga francesa significa bota. El título podría entonces sugerir que los personajes están esperando «a la bota».? Como nombre propio, Godot también puede ser un derivado de diferentes verbos franceses.
Na stiahnutie
2,00 €

Quien teme a Virginia Wolf?


Quién teme a Virginia Woolf? (Who's Afraid of Virginia Woolf?? en su título original) es una obra de teatro en tres actos del dramaturgo estadounidense Edward Albee estrenada en 1962. Martha y George son un matrimonio maduro, que llevan juntos 20 anos. Ella es hija de un rector universitario. Es una mujer fuerte que aun conserva su belleza, pero con reacciones en ocasiones violentas. Él es algo mas joven, igualmente apuesto, y dotado de una inteligencia inquietante. El matrimonio invita a una velada en casa a un joven profesor de la Universidad y su esposa. Ante la mirada de sus invitados Martha y George caen en un huracán de rinas, reproches mutuos y odios ocultos. Tras la marcha de Nick y Honey, los anfitriones vuelven a enfrentarse con su soledad.
Na stiahnutie
3,50 €

V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.