! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Geek bölcsességek


A geekek korunk iparának titánjai, akiknek képregényhősök a bálványai és az interneten buliznak. Tudnak valamit a 21. századi életről, amit mások nem: olyasmit, amiből mindannyian tanulhatunk. A Geek bölcsességek közel kétszáz, széles körben ismert filmes, televíziós, irodalmi, valamint a játékokból, a tudomány világából, és az internetről származó idézetből kiindulva ad hasznos tanácsokat. A modern kultúra ragyogó gyöngyszemeit öt megrögzött geek tárja elénk, az átlagember fantáziáját túlszárnyaló képzelőerejük segítségével. Igen, a könyvben szereplő rövid írásokat geekek alkották, geekek részére, a geekek világáról – az eredmény viszont olyan mélyreható, hogy a többiek bolondok lennének, ha nem olvasnák el.
Na stiahnutie
5,32 €

dostupné aj ako:

Folyó ügyek


Ebben a könyvben mindent megtalál, amit mindig is tudni szeretett volna a pisilésről, de eddig nem merte megkérdezni! A két német szerző felettébb érdekes, sőt olykor meghökkentő dolgokat derített ki erről a sokak által még mindig tabunak tartott témáról. A humoros stílusban megírt könyvben a vitathatatlan tények mellett a szerzők önmagukon végzett kísérletei is olvashatók, de a kötetbe egy lista is bekerült, amely azokat az (illem)helyeket tartalmazza, melyeket feltétlenül ajánlatos legalább egyszer az életben felkeresni…
Na stiahnutie
5,04 €

7 napos program az allergia ellen


Miként szabadulhatunk meg kínzó allergiánktól? Dr. Susanne Bennett holisztikus kiropraktor, több mint húszéves klinikai tapasztalatait összegzi, és feltárja az életünket megnehezítő tünetek valódi okait. 7 napos programjában a tápláléktól a gardróbszekrényig sorra veszi a nyilvánvaló vagy éppen meglepő allergénforrásokat, és konkrét lépéseket ajánl otthonunk és szervezetünk megtisztítása érdekében. Ha követjük a tanácsait és ajánlásait, sokkal egészségesebbnek és energikusabbnak érezzük majd magunkat.
Na stiahnutie
8,87 €

Moja cesta k ultra


V októbri 2006, deň pred svojimi štyridsiatymi narodeninami si Rich Roll, priemerný právnik žijúci svoj priemerný život uvedomil, aká budúcnosť ho s najväčšou pravdepodobnosťou čaká. S viac ako 20 kg nadváhy nebol schopný vyjsť schody vo vlastnom dome bez zastavenia. Bolo mu jasné, že sedavý spôsob života a alkohol ho úplne zničil. Väčšina z nás by na niečo také prestala okamžite myslieť. Rich spravil presný opak. Zmeniť svoj život veľkým šmahom. Začal inak jesť, prešiel postupnými krokmi na výhradne rastlinnú stravu a zbavil sa prebytočného tuku. Súčasne začal pravidelne športovať. V priebehu niekoľkých mesiacov sa z typického človeka stredného veku stala vytrvalostné mašina. Keď si jedného rána, po iba trojmesačnom tréningu, išiel Rich zabehať a zistil, že ubehol takmer maratón, pochopil, že by mohol dokázať viac. Po dvoch rokoch sa dostal medzi najlepších triatlonistov sveta a zdolal dnes už preslávený závod EPIC5 - päť pretekov Ironman v jednom týždni na Havaji. A to bol iba začiatok... Táto kniha je záznam o jednom z najúžasnejších a najviac inšpirujúcich príbehov osobnej premeny v priebehu krízy stredného veku. Krátko po svojej obrovskej premene bol Rich vyhlásený za jedného z 25 najzdravších mužov na svete. Objavuje sa často na televíznych obrazovkách, píše pre magazíny ako Los Angeles Times Sunday Magazine, The Huffington Post, Men’s Health Living, VegNews, Triathlete, Outside, 3/GO Magazine či Men’s Fitness. Ide o výnimočný portrét človeka, ktorý vďaka svojej pevnej vôli zmenil svoje životné smerovanie a dosiahol až takmer ku hviezdam. Pomáha posunúť hranice našich mentálnych bariér a každého čitateľa doslova "nakopne". Život s pribúdajúcim vekom iba začína. Rich je toho jasným dôkazom.
Na stiahnutie
8,99 €

dostupné aj ako:

Doba jedová 5


Kniha zpochybňuje tvrzení biotechnologického průmyslu, že geneticky modifikované (GM) potraviny jsou bezpečné. Předkládá téměř čtyřicet zdravotních rizik, které tyto potraviny, konzumované Američany každý den, představují. Jsou přehledně uspořádány na dvoustránkách – levá strana podává stručný a jasný přehled problematiky vhodný pro méně zasvěcené čtenáře, na pravé jsou shrnuty odkazy a popisy výzkumných studií a teoretických rizik. Druhá část knihy „Genetická ruleta“ vysvětluje, proč jsou GM potravinami nejvíce ohroženy děti, jak se takovýmto produktům vyhnout, zkoumá falešná tvrzení obhájců biotechnologie, objasňuje, jakým způsobem je průmyslový výzkum zmanipulován, aby problémy nezaznamenal, a proč GM plodiny k uživení světové populace nepotřebujeme, poukazuje na ekonomické ztráty, jež z pěstování těchto plodin vyplývají, a zabývá se i mnoha dalšími tématy. Jeffrey Smith píše jasným, srozumitelným stylem, díky němuž se již z první jeho knihy „Semena klamu“, rovněž pojednávající o geneticky upravených potravinách, stal světový bestseller. Kniha byla připravena ve spolupráci s týmem mezinárodních vědců a je určena pro každého, kdo chce GM technologii porozumět, dozvědět se, jak se vůči ní chránit, nebo sdílet své obavy s ostatními.
Na stiahnutie
7,65 €

dostupné aj ako:

Život bez jedla


Vedeli by ste si predstaviť svoj život bez jedla? No, niektorí ľudia si to nielenže vedia predstaviť, ale tak aj žijú. Ponorte sa do introspektívneho, hĺbavého a osobného príbehu muža, ktorý sa rozhodol vzdorovať nepriaznivému fyzickému, zdravotnému a psychickému stavu a stal sa výnimočnou osobnosťou! Autor otvorene zdieľa svoje skúsenosti s čitateľom v hĺbavej rozprave. Muž, ktorý je hrdý na to, že sa cíti skvele, žije plnohodnotný a aktívny život, úspešne podniká, dosahuje ľubovoľné ciele a zdoláva náročné športové preteky. Všetky cesty vedú do Ríma, a autor hovorí o jeho vlastnej ceste, ktorú podstúpil pre dosiahnutie stavu ideálnej rovnováhy. Hlavnou prekážkou, ktorá bráni ľuďom v prežívaní zdravého, šťastného a naplneného života, je obmedzujúce presvedčenie. Autor prekročil medze a otvoril plný potenciál svojho tela, ducha, mysle a životného štýlu. Ak Vám táto kniha pomôže prekonať Vaše vlastné obmedzujúce presvedčenia reštrukturalizáciou Vašich myšlienok, potom sme dosiahli cieľ. Cieľom nie je hodnotiť a popierať či odmietať; cieľom je motivovať a povzbudiť ľudí, aby prijali výzvy prichádzajúce z vonku. Užívajte si čítanie!
Na stiahnutie
5,50 €

Úplné zdravie bez pšenice


Vo voľnom pokračovaní svetového bestselleru Život bez pšenice autor čitateľom pomáha s novým životným štýlom potom, ako sa vzdali pšenice. Od vydania prvej knihy, ktorá zmenila celé odvetvie, sa nazbieralo množstvo ďalších informácií o živote bez obilnín. Táto kniha prináša množstvo nových tipov a spôsobov, ako vyliečiť telo z následkov ich dlhodobého jedenia. V prvej časti knihy autor opisuje bizarné dejiny pestovania vyšľachtených tráv a komerčné využitie týchto plodín, v druhej časti hovorí, ako priviesť život bez obilnín do dokonalosti a v tretej časti čitateľom ukazuje, ako si zlepšiť zdravie, metabolizmus, mať viac energie, duševných síl či lepšiu náladu. Dôkladne sa zameriava napríklad na problémy so štítnou žľazou, tráviaci trakt, vitamíny či zdravé a pevné kosti, ako aj na prípadné problémy pri chudnutí. Výsledkom dodržiavania rád je zvýšenie celkovej výkonnosti a duševnej pohody, čo od vydania prvej knihy ukázali životy tisícok jeho pacientov a čitateľov.
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

A Plate Full of Health


150 great recipes for all who want to live and eat healthily while with pleasure and taste. The book is a guide for beginners as well as a rich inspiration for the more experienced. Raw food (live or raw food, or raw veganism) is a modern style meals, which uses friendly methods of preparing food for maximum nutrient preservation. Such food entails an increase of vital energy, weight adjustment and is an ideal solution for health problems and diseases of civilization.
Na stiahnutie
7,80 €

Naštartuj svoj metabolizmus


Dýchanie je kľúčom k rozohriati u a prebudeniu vášho metabolizmu. Keď svojmu telu nedodávate dostatok kyslíka (a robí to 90 percent z nás), vaše bunky nemajú na výber, musia ukladať tuk. Iróniou je, že počítame kalórie, zapisujeme si gramy tuku a potom úplne ignorujeme množstvo prijímaného kyslíka. Vedci však dokázali, že keď dýchaním zvýšime množstvo prijímaného kyslíka, telo dokáže lepšie spaľovať vodík, na ktorý padá hlavná zodpovednosť za nadbytočný tuk. Kyslík je kľúčom – a vždy ním bude – k zmene rýchlosti vášho metabolizmu. Pre zbavenie sa nadbytočných kilogramov stačí naučiť sa inak dýchať. Zbaviť sa trvalo nadváhy nie je o počítaní kalórií či gramov tuku. Je o zmene spôsobu, akým vaše telo spaľuje tuk. Je o zmene chémie vašich buniek. Keď budete vykonávať dychové cvičenia z tejto knihy, môžete zmeniť svoju bunkovú štruktúru na veľmi hlbokej úrovni. Čo znamená, že sa už nikdy nebudete musieť znepokojovať pre gramy tuku.
Na stiahnutie
5,60 €

dostupné aj ako:

Feng-šuej


Jaké je ono záhadné čchi starověké čínské nauky? Jak může umístění domovních dveří ovlivnit můj osud? Jsou opravdu všude kolem nás draci? Jak se používá tajemný kompas luo-pchan? V této stručné a nádherně ilustrované knize nás mezinárodně známý mistr feng-šuej Richard Creightmore na základě své celoživotní praxe seznamuje pomocí jednoduchých a jasných pojmů s jednou z nejstarších a nejmagičtějších klasických nauk - s uměním feng-šuej.
Na stiahnutie
6,49 €

dostupné aj ako:

Symposion


Když se sejdou spisovatel, sochař a malíř a dáma s rozhledem, pak se vedou zajímavé řeči. V knize Symposion – svým názvem odkazující na diskuse starořeckých filozofů – zachytil Miroslav Jandovský své rozhovory se sochařem Miloslavem Chlupáčem a jeho ženou Marií o věcech banálních i světodějných.
Na stiahnutie
2,45 €

Árnyékbábok


A Végjátékban véget ért Hangyháború után a harc most a Föld teljes uralmáért zajlik. Az Árnyék-sorozat harmadik részében a Hegemónia a bukás szélére kerül, ám az őrült és zseni Achilles az árnyékból, láthatatlan szálakat mozgatva irányítja tovább a hatalomátvételt. A Végjáték hősei a Föld különböző országainak stratégiai pozícióit töltik be, de közös összefogásuk sem elég, hogy Achillest megállítsák. Ebben a sodró lendületű, izgalmas cselekményekben gazdag, szinte letehetetlen regényben Orscon Scott Card a tőle megszokott profizmussal szövi tovább a Végjáték utáni Föld történetét.
Na stiahnutie
5,61 €

Vnitřní nazírání


Dokážeme změnit svůj mozek? Je možné zbavit se zdánlivě neřešitelných konfliktů i zakořeněných stereotypů v chování a ve vztazích, které nám komplikují život? Americký neurovědec Daniel Siegel, zakladatel oboru interpersonální neurobiologie, přichází s převratnou teorií. Mozek má podle něj empatickou schopnost vhledu – vnitřního nazírání, která je předpokladem sociální inteligence. Pomocí vnitřního nazírání můžeme provádět pozitivní změny ve svém mozku – a ve svém životě. Tato syntéza nejnovějších poznatků neurovědy a vývojové psychologie s východními meditačními technikami nabízí pozoruhodné možnosti v léčbě nejrůznějších psychických potíží a poruch v každém věku – od puberty až po stáří.
Na stiahnutie
7,10 €

dostupné aj ako:

101 tipov ako schudnúť


Vyskúšali ste už rôzne diéty a cviky na chudnutie, ale stále sa vám nedarí schudnúť? Schudnutie z problémových partií ako brucho, stehná a zadok bez jojo efektu je veľmi náročné a trápi mnoho ľudí. My vám prinášame 101 zaručených tipov ako schudnúť zdravo a bez jojo efektu.
Na stiahnutie
5,90 €

Doba jedová 4 - Hormony


Sherill Sellmanová považuje přirozenou hormonální rovnováhu za základ tělesného i psychického zdraví ženy v každém věku. V této knize upozorňuje na nebezpečí syntetických hormonů v podobě léků, jako je hormonální antikoncepce či hormonální substituční léčba, na endokrinní disruptory v životním prostředí a na další faktory, které mají negativní dopad na lidské zdraví. Zároveň však také vysvětluje funkci a působení přirozených hormonů a nabízí různé možnosti řešení zdravotních potíží způsobených hormonální nerovnováhou – především pro ženy v přechodu. Autorka chápe toto období jako přirozenou součást života ženy, nikoli jako potenciální příčinu ohrožení zdraví.
Na stiahnutie
5,05 €

dostupné aj ako:

Surová strava a cestovanie


Chcete byť fit nielen pri cestovaní? Chcete mať viac energie, lepšie zdravie, čistejšiu myseľ a ideálnu váhu?Tento ebook ponúka najlepšie zaručené tipy ako byť fit fyzicky, mentálne, ale aj spirituálne. Popisuje nielen zlepšenie autorkinho zdravia, ale takisto ako surová strava ovplyvnila životy ďalších 24 Slovákov a Čechov, 18 dôvodov prečo konzumovať surovú stravu a spomína aj raw reštaurácie a kurzy na Slovensku a v Čechách. Navyše, 36 slávnych zahraničných cestovateľov a blogerov nám v ebooku tiež prezradí ich tajné tipy na to, ako sa sami udržujú fit na cestách po svete. V závere nájdete jednoduchý zdravý jedálniček s fotkami jedál na celý týždeň - až 5 rôznych jedál denne po dobu 7 dní.
Na stiahnutie
7,90 €

Vitamín C a megaskorbická liečba – zabudnutý poklad


Vedeli ste, že Vitamín C je poklad? Výrazne pomáha v prevencii a liečbe rôznych ochorení a stavov, pričom pre niektoré dodnes nemá konvenčná medicína adekvátne postupy. Kyselina askorbová – Vitamín C je základnou súčasťou každého metabolizmu. Človek je odkázaný na jeho príjem v strave. Optimálny denný príjem v záujme udržania dobrého zdravia je vyšší, než sa všeobecne predpokladá. V čase stresu a choroby spotreba niekoľkonásobne stúpa. Výskumy ukazujú, že pri dosiahnutí a udržaní optimálne hladiny v krvi dochádza k odstráneniu príznakov mnohých chorôb. Chcete sa dozvedieť viac? Začítajte sa do knihy.
Na stiahnutie
5,00 €

Prevence diabetu a jeho komplikací


Diabetes spolu s obezitou patří celosvětově k nejčastěji se vyskytujícím onemocněním, odhady WHO navíc předpovídají další vzestup jejich výskytu. Konkrétně v České republice přesáhl počet evidovaných diabetiků 7 %. Diabetes je závažná choroba, která zvyšuje morbiditu populací i náklady na léčbu komplikací, které s ním souvisí – například kardiovaskulárních či onkologických onemocnění. Prevenci cukrovky je proto třeba věnovat maximální pozornost, profitovat z ní totiž mohou nejen jednotlivci, ale i celý zdravotnický systém. V oblasti prevence diabetu přibylo v posledních letech mnoho poznatků. K jejich šíření by měla napomoci právě tato publikace.
Na stiahnutie
6,30 €

dostupné aj ako:

Doba jedová 3 - Kosmetika


Olovo ve rtěnkách? 1,4-dioxan v dětských mýdlech? Uhelný dehet v šamponech? Je to vůbec možné?! Roku 2000 Centra pro kontrolu a prevenci nemocí v USA oznámila, že těla amerických žen obsahují vysoké hladiny ftalátů způsobujících vrozené vady a neplodnost. Podezření, že tyto látky pocházejí z kosmetických přípravků, vedlo k velmi zneklidňujícím objevům… Kniha Doba jedová 3 popisuje složitou cestu aktivistek bojujících proti rakovině prsu a ochránkyň životního prostředí, které navštívily představitele největších mezinárodních kosmetických společností a položily jim několik nepohodlných otázek. Například: • Proč mávají růžovou stužkou a zviditelňují se na trhu jako lídři boje proti rakovině prsu, když jejich výrobky obsahují chemické hormonální disruptory, jež mohou přispívat k rozvoji právě tohoto onemocnění? • Proč si zvolili za cílovou skupinu ženy a muže v plodném věku a přitom používají chemické látky způsobující neplodnost a vrozené vady? Kosmetické společnosti jim sice zavíraly dveře před nosem, mýtus o kráse se však začal bortit a toxická tajemství spolu s paradoxy kosmetického průmyslu vycházela na povrch. Kniha však přináší i dobré zprávy: přestože nadnárodní kosmetické firmy stále bojují za právo používat nebezpečné chemikálie, vědci pracují na bezpečnějších, netoxických technologiích a podnikatelé budují společnosti podporující zdraví, spravedlnost a politickou, společenskou a ekonomickou sílu jednotlivce.
Na stiahnutie
6,75 €

dostupné aj ako:


Ako naštartujete svoj organizmus a využijete liečivú silu prírody? Táto sekcia patrí tým, ktorí sa zaujímajú o zdravie a zdravý životný štýl. Ak cvičíte pilates, jógu či plánujete začať meditovať, máme pre vás niekoľko knižných tipov - Návod na prežitie pre muža a ženu, Zdravie z Božej lekárne, či Taktne o tráviacom trakte,...

Kategória literatúry zdravie, životný štýl sa zameriava na publikácie, ktoré sa venujú rôznym aspektom zdravia a spôsobu života, a poskytujú čitateľom informácie a návody na zlepšenie ich fyzického a duševného zdravia.

Nájdete tu širokú škálu kníh, ktoré sa venujú témam ako výživa, telesná aktivita, duševné zdravie, zvládanie stresu, spánok, zdravé vzťahy a ďalšie súvisiace oblasti. Autori týchto diel často siahajú nielen po vedeckých poznatkoch, ale aj po svojich vlastných skúsenostiach a odborných znalostiach.

Zamerajte sa na svoje zdravie s knihami o zdravovede, ochoreniach a chorobách,vzdelávajte sa v oblasti byliniek a prírodnej lekárne, prečítajte si o zdravej výžive, diétach a chudnutí.

Nájdete tu aj knihy o čínskej medicíne, alternatívnej medicíne, pilates, joge a meditácii, masážach, wellnese, relaxácii, homeopatii, detoxikácii, etikete, kráse, móde a kozmetike.