! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


Len pokoj, Keiko Carterová


Život na strednej škole je náročnejší, ako sa môže zdať! Keiko Carterovú čaká začiatok nového školského roka a nové výzvy. Verí, že všetko zvládne po boku Audrey a Jenny. Trojica najlepších kamarátok je pripravená vyriešiť každý problém tak ako vždy – spolu. Keď Audrey rozhodne, že si na ples musia nájsť chlapcov, kamarátstvo sa razom zmení. Jennu už nebaví prispôsobovať sa Audreyiným požiadavkám a čoskoro sa Keikine najlepšie priateľky takmer nerozprávajú. Zatiaľ čo Keiko sníva o trojitom rande, prvých bozkoch a chlapcovi, ktorý by sa jej vôbec nemal páčiť, silné priateľstvo troch kamarátok sa začína rúcať. Keiko sa musí rozhodnúť. Má pomôcť kamarátkam, hoci riskuje, že jednu z nich stratí, alebo nasledovať svoje srdce?
Na stiahnutie
9,80 €

Pod holým nebom


Obyvatelia planéty Solaria žijú takmer v úplnej izolácii. O všetky ich potreby sa starajú robotickí sluhovia a predstava priameho kontaktu s inými ľuďmi im pripadá nechutná. Napriek tomu sa jeden z obyvateľov stane obeťou vraždy. Solarijčania nie sú schopní vyšetriť tento prípad sami, a tak úradníci z Vonkajších svetov povolajú zo Zeme renomovaného detektíva Eliáša Baleyho. So svojím robotickým partnerom Olivawom odhalia sprisahanie, ktoré by mohlo naveky zmeniť vzťahy medzi ľuďmi a robotmi.
Na stiahnutie
12,60 €

Život je příliš krátký


TA NEJVĚTŠÍ LÁSKA MŮŽE ČEKAT HNED ZA ROHEM… Žít každý den, jako by byl poslední, není pro Vanessu Priceovou jen motivační citát z facebooku. Její matka a sestra se kvůli dědičné nemoci nedožily třicítky, a tak Vanessa nic nebere jako samozřejmost a snaží se plnit si všechny své sny, dokud může. A opravdu moc touží procestovat celý svět… Udělá tedy to, co vždycky, a vrhne se do toho po hlavě. Dá výpověď v práci, sbalí kufry a koupí si letenku. Jenže zatímco miliony lidí užasle sledují její dobrodružství na youtube, ona sama stejně užasle sleduje svou nevlastní sestru Annabel, která jí nechává v opatrovnictví malou dceru. Vanessa o dětech nikdy neuvažovala, a teď jí jedno srdceryvně pláče v náručí. Posledním člověkem, od kterého by čekala pomoc, je pohledný právník Adrian Copeland. Ačkoli bydlí hned ve vedlejším bytě, dosud se s Vanessou setkali jen letmo. Ovšem jak se zdá, s dětmi mu to jde skvěle. A nejen s nimi… Může si však Vanessa dovolit zamilovat se a začít s někým plánovat budoucnost, které se nemusí dožít? ____ Chytrá letní romance od autorky bestsellerů Jenom kamarádi a Šťastně až navěky. „Tuhle knihu prostě potřebujete!“ – Mollie’s Bookshelf „Vtipná i něžná romance, která má všechno, o čem jste si přáli číst!“ – Reading Frenzy"
Na stiahnutie
12,49 €

Mega komplikované lásky Lottie Brooksovej


Najvtipnejší, najuletenejší a najtrápnejší život Lottie Brooksovej pokračuje! Konečne príde leto a Lottie má VEĽKÉ plány – chystá sa surfovať po instagrame, snívať o svojej MEGALÁSKE Danielovi a chytať bronz pri bazéne na rodinnej dovolenke vo Francúzsku. Tam sa Lottie zoznámi s KRÁSAVCOM Antoinom. Keďže nevie až tak dobre po francúzsky, s debatovaním je trocha problém, ale čo na tom, keď tak dobre vyzerá?
Na stiahnutie
11,90 €

Premena a iné poviedky


Kafkove poviedky Ortieľ, Premena, V trestaneckej kolónii či Umelec v hladovaní patria k najčítanejším krátkym textom minulého storočia. V Ortieli nájde čitateľ zhutnený obraz autorovho konfliktu s otcom, ako aj začiatok jeho vzťahu k Felice Bauerovej. V Premene otcova strata pozície ako hlavy rodiny vedie akoby zákonite k degradácii syna na škodlivý hmyz, ktorý treba odstrániť. Príbeh neľudského správania k odsúdencom (V trestaneckej kolónii) vnímame ho najmä ako Kafkovo odmietavé gesto voči vojne.
Na stiahnutie
10,50 €

Sestra morskej víly


Mia odmieta veriť v mágiu, hoci jej sesternica, princezná Olivia je najmocnejšia vládkyňa, akú kedy Benátky poznali. Keď však Mia stretne morskú vílu menom Ara, je pre ňu nemožné naďalej popierať svoj osud. Obe priateľky musia spolupracovať, aby zachránili svoj domov. Bude však ich spoločná mágia stačiť na odrazenie armády a nakoniec aj na samotnú porážku talisanských útočníkov?
Na stiahnutie
9,10 €

Vzrušujúce časy


AVA pracuje v Hongkongu ako učiteľka angličtiny a hľadá šťastie, ktoré v Írsku nenašla. JULIAN je bankár, ktorý Ave predstaví luxusný život. Dovolí mu za všetko platiť, nadviaže s ním sexuálny vzťah a keď sa Julian vráti do Londýna, Ava zostane v jeho byte. Vtedy spoznáva EDITH, ktorá ju vodí do divadla a obdarúva kvetmi. Ava predstiera, že Julian je len spolubývajúci, takže keď sa vráti späť, musí sa rozhodnúť: ostane s Julianom, s ktorým bol jej život jednoduchší, alebo skočí do neznáma s Edith?
Na stiahnutie
11,90 €

Záchranná akce na želví pláži


Život v Hvězdné zátoce poklidně plyne, ale pak přiletí zvláštní racek. Nohu má zamotanou do vlasce, a když se za ním Max se Sofií vydají, aby ho vysvobodili, zavede je do mangrovového lesa… A tam ve kryté zátoce děti objeví starou, opuštěnou plachetnici. Vyškrábou se na palubu, ale než se nadějí, loď se dá do pohybu a jako kouzlem s nimi odsviští na Havaj. Tam naleznou želví hnízda, v nichž se zrovna začínají líhnout mořské želvičky! Jenže hned vedle září velký penzion a hrozí, že světelné znečištění svede malinké tvorečky z cesty. Dokážou Max se Sofií nasměrovat želvičky bezpečně do oceánu?
Na stiahnutie
10,39 €

Hrôza v Hollow Falls


Hlboko v temných lesoch sa prebúdza zlovestná brutalita. Tom má za sebou krach manželstva aj kedysi úspešnej novinárskej kariéry. Prichádza z Londýna do USA za svojou štrnásťročnou dcérou Frankie. Prenajme im ubytovanie v Hollow Falls, chatovom rezorte hlboko v lesoch štátu Maine. Od začiatku tam panuje zlovestná atmosféra a prvé konkrétne varovanie príde, keď sa Tom zoznámi s manželmi Davidom a Connie, ktorí nahrávajú podcasty o kriminálnych prípadoch. Rezort Hollow Falls má za sebou temnú minulosť: presne pred dvadsiatimi rokmi sa tu odohrala dvojnásobná vražda. Nikdy sa ju nepodarilo objasniť a lesy sa pri príležitosti tragického výročia hmýria turistami, ktorých fascinuje brutálny zločin. Je čoraz jasnejšie, že v Hollow Falls sa odohráva niečo desivé. Dovolenka snov sa mení na nočnú moru a Tom s Frankie majú len dve možnosti: odhaliť pravdu, alebo utiecť, kým je ešte čas.
Na stiahnutie
12,60 €

Tchyně nemá jazyk


Jakkoli se v povídkách Kateřiny Rudčenkové mění místo, prostředí a čas, jejich hrdinky jsou pokaždé variantou jí samotné. Komplikované a neuspokojivé vztahy s muži střídají cesty po světě, ale především cesty do vlastního nitra skrze rozšířené stavy vědomí. Ženy hledají své místo v životě a na planetě, pokud ovšem takové místo vůbec existuje.
Na stiahnutie
11,79 €

Mačička Pusheen vie všetko


S mačičkou Pusheen sa vo svete nestratíte! Naopak, dokonale sa zabavíte! Mačička Pusheen a jej kamaráti sú späť s novou zbierkou rozkošných komiksov, plnou pochabých šibalstiev, ale najmä profesionálnych rád! Ak chceš vedieť, podľa čoho spoznáš, či je tvoja mačka up(í)ŕŕ, alebo sa túžiš stať odborníkom v leňošení, mačička Pusheen ti zodpovie všetky otázky! V tejto milučkej knižke nájdeš známe, obľúbené a pŕŕfektné komiksy, ale aj celkom nové, dosiaľ nezverejnené obrázky. Mačička Pusheen očarila svojím humorom, hniezdením či švihaním chvostom milióny ľudí na celkom svete. Ak miluješ komiksy a mačky, ponor sa do jej najnovšej neodolateľnej knižky a pridaj sa k nim aj ty!
Na stiahnutie
8,40 €

Sisi 1 – Tajomný prísľub


Keď sa mladučká, impulzívna Sisi zoznámi v Bad Ischl s Františkom Jozefom I., rakúskym cisárom, žiarivým a záhadne nevyspytateľným mužom, je to láska na prvý pohľad. Obojstranná. A hoci je zasľúbený jej sestre, Sisi nedokáže uniknúť jeho príťažlivosti a bojuje o svoju lásku proti odporu vlastnej rodiny. Vidí pred sebou žiarivú budúcnosť po boku najmocnejšieho muža v ríši. Je však dosť silná na neznáme úskalia života na dvore aj na temnú stránku muža, ktorého miluje?
Na stiahnutie
13,30 €

Olivovník


Pred vyše dvadsiatimi rokmi strávila baletka Helena čarovné prázdniny na Cypre, kde mal jej krstný otec Angus prekrásnu vilu, a prežila tam aj prvú lásku. Po Angusovej smrti vilu zdedila a teraz sa s rodinou a priateľmi vracia na ostrov. Helena dúfa, že tu spoločne strávia nádherné leto, no len čo otvorí dvere Pandory, zmocní sa jej čudný pocit, že práve odchýlila mytologickú skrinku plnú zla a nástrah. Pod idylickou krásou domu číhajú tajomstvá, ktoré sa po rokoch vynárajú na povrch. Helena nikdy neprezradila oddanému manželovi Williamovi, otcovi svojich dvoch mladších detí, ani Alexovi, trinásťročnému synovi z predošlého vzťahu, kto je Alexovým otcom. Uvedomuje si, že pravda môže byť niekedy zničujúca. Keď však stretne šarmantného miestneho vinára Alexisa, udalosti naberú rýchly spád. Helenin bystrý syn Alex nevraživo sleduje, ako Alexis dvorí jeho matke, a zmieta sa medzi pocitom, že by ju mal chrániť, a zúfalou túžbou dozvedieť sa, kto je jeho otcom. Navyše ho na nádhernom ostrove, rodisku bohyne lásky Afrodity, zasiahne Amorov šíp a chlapec sa beznádejne zaľúbi do krásnej Chloë. S rovnakou vášňou však nenávidí svojho úspešnejšieho soka Rupesa. Olivovník je láskavý a dojímavý príbeh o tom, ako sa správame, keď sme primladí a nevieme riešiť životné situácie. Je aj o tom, ako polopravdy a klamstvá podkopávajú ľudské vzťahy, ako môže pocit viny a zrady rozdeliť aj najbližších členov rodiny a priateľov a ako láska, lojálnosť a čestnosť vytvárajú spojivo, ktoré nás podrží aj v najťažších časoch.
Na stiahnutie
19,95 €

dostupné aj ako:

Když zhasnou světla…


Pro spolumajitelku a generální ředitelku palírny luxusních destilátů Elisu je obchod vždy na prvním místě. A rozhodně nemíní obětovat budoucnost firmy na oltář jedné noci s mužem, kterého prakticky nezná. To by jím ale nesměl být jejich VIP klient Antonio Rodriguez, jenž v ní probudil vášeň, jakou už dlouho nepoznala a kterou může jen těžko ignorovat. Podlehnout pokušení je jedna věc… když však na povrch navíc vyplave staré rodinné tajemství, Elise stojí před volbou, o kterou rozhodně nestála.
Na stiahnutie
3,38 €

Čest nevinné dámy


Jane Newnhamová byla bezesporu neobvyklá mladá dáma. Toho si byl hrabě Ivo Kendall vědom hned, když se probral z bezvědomí. Nejenže ho s obdivuhodnou rozhodností zachránila před čtyřmi násilníky a odvezla ve svém kočáře do bezpečí, ale postarala se i o to, aby jej ošetřil lékař, i když o něm nic nevěděla. A to ji všechny její odvážné činy mohly ošklivě kompromitovat! Ona však měla o své budoucnosti jasnou představu: bude nezávislou umělkyní, jež ke štěstí manžela nepotřebuje. Avšak čím více se Jane s Ivem poznávali, tím více byli jeden druhým zaujati. Že by to byl osud, kdo je svedl k sobě a rovnal jim cestu ke až svatbě? (2. část minisérie Svobodomyslné dámy)
Na stiahnutie
5,34 €

Denníky


George Orwell patril k tomu typu ľudí, ktorým sa zvykne hovoriť homo scribens – človek píšuci. Dokladom toho sú aj jeho denníky, ktoré sú predovšetkým náčrtmi úvah, nápadov, postrehov, pozorovaní, dojmov či myšlienok, ktoré neskôr spracovával vo svojej esejistike, literárnej kritike, recenziách a samozrejme v románoch. V tomto zmysle sú nielen reflexiou jeho osobného, či emocionálneho života, ale aj jeho života ako človeka spoločenského, angažovaného, kritického, sociálne cítiaceho a poznávajúceho. Kniha predstavuje vnútorný život spisovateľa, ktorý definoval politické myslenie dvadsiateho storočia. Denníky zaznamenávajú Orwellove mladícke cesty medzi baníkmi a kočovnými robotníkmi, desivý vzostup totalitarizmu, hroznú drámu druhej svetovej vojny, ale aj jeho zdravotné problémy a pozorovania prírody. Výber z Orwellových denníkov sa zameriava hlavne na predvojnové a vojnové obdobie, t.j. roky 1936 až cca 1946, pretože ide o ich nosnú časť. Práve v nich sa najvýraznejšie prejavujú Orwellove osobné, politické a spoločenské postoje, vďaka ktorým prekročil svoju dobu. Denníky rozširujú intelektuálne a čitateľské poznanie diela tohto autora na Slovensku. Sú komplementárnou súčasťou výberu z Orwellovho publicisticko-esejistického diela Tak to vidím ja a pripravovaného výberu z jeho korešpondencie.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Zakázané potěšení


Úspěšný majitel loděnice Grayson Maddox je vdovec a věnuje veškerý svůj čas dětem a podnikání, na přátele a zábavu pomalu rezignoval. Tedy až do chvíle, kdy mu nečekané setkání s Constance Grantovou přinese spoustu vzrušujících chvilek a podnětů. Jejich vzájemná přitažlivost a vášeň dává Graysonovi naději na štěstí, o kterém si myslel, že už ho nikdy nenajde. Oba se však nejdříve musí vyrovnat se stíny minulosti… Podaří se jim jejich vztah proměnit v nový začátek, nebo vše skončí tak, jako to začalo, tedy nezávazným románkem?
Na stiahnutie
5,34 €

Zakorenenosť


Francúzsku filozofku, mystičku, odborársku aktivistku Simone Weilovú (1909-1943), ktorej celým dielom preniká túžba po „poznaní celou dušou“, označil Albert Camus za „jediného veľkého ducha našej doby“. Filozofia podľa nej „nenapreduje, nevyvíja sa“, to, čo je v nej najpodstatnejšie, je jednota a totožnosť skutočnej múdrosti naprieč časom, čiže dotyk s večnosťou. Preto Weilová môže odmietnuť konceptuálne systematizácie, v ktorých sa skrýva totalitárna a napokon celkom imaginárna ambícia racionality na obsiahnutie celej Skutočnosti. Zakorenenosť, jeden z dvoch najvýznamnejších a zároveň posledný autorkin text, ostal pre jej smrť nedokončený. Ako pri mnohých Weilovej textoch dejinné a politické udalosti slúžia autorke ako východisko a matéria pre filozofickú reflexiu. Z tohto hlbokého, inšpiratívneho diela presvitá Weilovej snaha poskytnúť tým, ktorí budú riadiť povojnovú obnovu Francúzska a určovať jeho ďalšie smerovanie, zreteľné, ušľachtilé a hrubou silou nepoškvrnené kritériá pre vedenie ich pôsobenia. Ich zvrchovanou korunou je pre autorku Boh v zmysle platónskeho Dobra, ktoré jediné môže byť hlavným regulatívom skutočne ľudskej spoločnosti a súčasne predstavuje horizont pre naplnenie a prekročenie individuálnej ľudskej existencie.
Na stiahnutie
12,49 €

dostupné aj ako:

Tasmánia


Sú chvíle, keď sa v našich životoch zrazu všetko zmení. Niečo sa stane, čosi sotva badateľné, a rieka, v ktorej odjakživa plávame, odrazu prúdi iným smerom. Hovoríme tomu kríza. Hlavnou postavou nového románu Paola Giordana je mladý muž, ktorý si myslel, že veda mu dá odpoveď na všetky otázky, no namiesto toho sa ocitol pred múrom ďalších otázok. A nielen on, ale aj Lorenza, Novelli, ktorý skúma tvar oblakov, kňaz Karol, ktorý nachádza Boha tam, kde ho nehľadal, temperamentná Curzia či Giulio. Tasmánia je román o vytúženej i obávanej budúcnosti, ktorú stále môžeme zmeniť, lebo ju celý život vytvárame. Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Na stiahnutie
10,49 €

dostupné aj ako: