Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Rezervácia na predajni


Série


Bridgertonovci 3: Nevhodný návrh


Benedict Bridgerton, druhý najstarší brat Bridgertonovcov, počas maškarného plesu svojej matky stretne dámu, ktorá ho očarí až tak, že na ňu nemôže prestať myslieť. Nepozná jej meno a tiež nikdy nevidel jej tvár. Jeho Popoluška má však svoje dôvody na to, aby ju nevypátral. Nájde Benedict lásku svojho života, ktorá nechce, aby vedel, kým v skutočnosti je? Spoločenská sezóna roku 1815 je v plnom prúde, a hoci by si človek pomyslel, že všetci budú hovoriť o Wellingtonovi a Waterloo, pravdou je, že témy rozhovorov sa od poslednej sezóny veľmi nezmenili, sústreďujú na bežné spoločenské dianie. Tak ako zvyčajne, sa nádeje debutantiek na uzavretie manželstva upínajú k rodine Bridgertonovcov, predovšetkým na najstaršieho z nezadaných bratov, Benedicta. Možno nemá titul, ale jeho príťažlivá tvár, výborná postava a tučná peňaženka to ľahko vynahradia. Naša autorka pri viac ako jednej príležitosti začula, ako nejaká Ctižiadostivá matka hovorí o svojej dcére: „Vydá sa za vojvodu… alebo Bridgertona.“ V súčasnosti pán Bridgerton nejaví záujem o mladé dámy, ktoré sa objavujú na spoločenských podujatiach. Zúčastňuje sa takmer každého večierka, ale nerobí tam nič iné, iba pozoruje dvere, akoby čakal na niekoho výnimočného. Možno… Na budúcu manželku? Spoločenské noviny lady Whistledownovej, 12. júla 1815
Na stiahnutie
9,70 €

dostupné aj ako:

Reminiscencie


V kriminalistike platí zásada, že čím skôr sa detektívi dostanú k mŕtvole, tým väčšie majú šance na dolapenie vraha. Inak povedané, čím je prípad čerstvejší, tým je viac stôp na porovnávanie, tým je viac očitých svedkov, tým je lepšia východzia pozícia na vyšetrovanie. Paradoxne sa na jeseň 2008 detektívom z kancelárie stoštyridsaťjeden dostal na stôl najstarší prípad s akým sa kedy stretli. Stal sa pred päťdesiatimi šiestimi rokmi - vedenie od detektívov žiadalo, aby v prípadoch streľby na utekajúcich emigrantov na štátnej hranici s Rakúskom skúmali možnosť obviniť vtedajších členov pohraničnej stráže z trestných činov vrážd. Na Krauzove veľké prekvapenie bolo utekajúcich nespokojencov so socialistickým zriadením neúrekom, bohužiaľ, aj mŕtvych bolo viac, ako by pripustil zdravý rozum. Na skúšku, či je vôbec možné po takom dlhom čase niečo vyšetriť, si jeden prípad vybrali a pustili sa do pátrania. Vražda piatich emigrantov - vrátane dvoch detí - na ostnatých drôtoch v blízkosti Petržalky z roku 1952 vtedy v spoločnosti nezarezonovala, lebo sa o tom písať nesmelo, no po rokoch neslobody sa písať a aj klásť otázky smie. Krauz sa rozhodne vyskúšať, kam až by ho nové otázky v starom prípade priviedli. Otázky, no hlavne odpovede. Čo zistí, je neuveriteľnou zmesou špionážnych hier s detektívnym podtónom, esenciou utrpenia, krvi, nenávisti a fanatizmu. Autorove tituly (knižky, okrem výnimiek, nie je nutné čítať v danom poradí - každá z nich ponúka plnohodnotný zážitok :))1. Popol všetkých zarovná2. Nehanebné neviniatko3. Beštia4. Sára5. Cela číslo 176.Červený kapitán 7. Knieža Smrť9. Mucha11. Mucha12. Žiješ iba dvakrát - voľné pokračovanie knihy > Cela číslo 1714. Kožené srdce16. Kráska a netvor18. Nevinným sa neodpúšťa20. Krv nie je voda22. Smrť na druhom brehu24. Cigaretka na dva ťahy26. List zo záhrobia27. Venuša zo zátoky28. Pochovaní zaživa 29. Nevieš dňa, nevieš hodiny30. Klbko zmijí31. V tieni32. Bremeno minulosti33. Mačacia stopa - voľné pokračovanie románu Bremeno minulosti34. Tajomný závoj35. Dáma kontra strelec36. ReminiscencieČasová následnosť príbehov: Z osemdesiatych rokov Uzol (16.) Básnik (18.) Nežná fatamorgána (22.) Z deväťdesiatych rokov List zo záhrobia (26.) Beštia (3.) Mucha (10.) Bremeno minulosti (32.) Mucholapka (11.) V tieni (31.) Červený kapitán (6.) Krv nie je voda (21.) Smrť na druhom brehu (23.) Korene zla (24.) Cigaretka na dva ťahy (25.) Mačacia stopa (33.) Popol všetkých zarovná (1.) Nehanebné neviniatko (2.) Na podpätkoch (14.) Jednou nohou v hrobe (20.) Cela číslo 17 (5.) Žiješ iba dvakrát (13.) Nevieš dňa, nevieš hodiny (29.) Tajomný závoj (34.) Dáma kontra strelec (35.) Po roku 2000 Nevinným sa neodpúšťa (19.) Sára (4.) Hriech náš každodenný (7.) Knieža smrť (8.) Studňa (12.) Kožené srdce (15.) Kráska a netvor (17.) Noc temných klamstiev (9.) Venuša zo zátoky (27.) Pochovaní zaživa (28.) Klbko zmijí (30.) Reminiscencie (36.)
Na stiahnutie
12,99 €

dostupné aj ako:

Priatelia, lásky a jedna hrozná potvora


Milovaná hviezda seriálu Priatelia nás v úprimnom, zábavnom a otvorenom životopise zavedie do zákulisia populárneho sitkomu a zdôverí sa so svojím bojom so závislosťou. „Ahojte, volám sa Matthew, ale asi ma poznáte pod iným menom. Priatelia ma oslovujú Matty. A už som mal byť mŕtvy.“ Týmito slovami sa začína strhujúci príbeh uznávaného herca Matthewa Perryho. Jeho cesta viedla od detských snov o sláve cez závislosť až k vyliečeniu, ktoré podnietil strach zo smrti. Matthewovi sa stali nemocnice a liečebne dočasným domovom. Predtým prežil náročné detstvo. Ako päťročný pendloval medzi rozvedenými rodičmi. V štrnástich sa vypracoval na kanadskú tenisovú hviezdu. Ako dvadsaťštyriročný získal jednu z vytúžených rolí v pilotnom diele seriálu, vtedy ešte s názvom Priatelia ako my... A potom sa to rozbehlo. V neobyčajnom príbehu vyrozprávanom s jeho typickým humorom veľmi otvorene hovorí o rozpadnutej rodine, ktorá ho vychovala (a nechala napospas sebe samému), o túžbe po uznaní, ktorá mu priniesla slávu aj vnútornú prázdnotu. Tú nezaplnilo ani splnenie najväčších snov. Zároveň rozpráva o pokoji, za ktorý vďačí abstinencii, a o tom, ako vnímal všadeprítomnosť Priateľov. Nevynechá ani historky s hereckými kolegami či s ďalšími hviezdami, s ktorými sa počas kariéry stretol. Z anglického originálu Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing (Flatiron Books, USA 2022) preložila Petra Malúchová.
Na stiahnutie
15,30 €

dostupné aj ako:

Mordovisko


Neopakovateľná atmosféra príbehov o všivavých prázdninách, o malej bielej myške a veľkej pažravej Korytnačke /vlastným menom Veronike Vrábľovej/, o mafiánovi, Mordovisku či nezabudnuteľnom školskom výlete vyženie nudu z vášho života a zaručí vám skvelý čitateľský zážitok.
Na stiahnutie
4,80 €

dostupné aj ako:

Corrupt (slovenský jazyk)


Čakali sme. Boli sme trpezliví. A teraz sa splní každá jej nočná mora. Erika Povedali mi, že sny sú túžby nášho srdca. Moje nočné mory sa však stali mojou posadnutosťou. Volá sa Michael Crist. Starší brat môjho priateľa je ako ten strašidelný film, na ktorý sa pozeráte cez prsty. Je príťažlivý, silný a úplne desivý. Hviezda vysokoškolského basketbalového tímu a teraz už profesionál, ktorého viac ako ja zaujíma špina na jeho topánke. Ja som si ho však všimla. Videla som ho. Počula som ho. Veci, ktoré robil, a to, čo skrýval... Celé roky som od neho nebola neschopná odvrátiť zrak. Teraz som skončila strednú a prešla na vysokú, ale Michaela som neprestala sledovať. Je skazený a nemravnosti, ktoré som videla, už nechcú zostať len v mojej hlave. Pretože si ma konečne všimol. Michael Volá sa Erika Faneová, ale všetci ju volajú Rika. Priateľka môjho brata vyrastala v mojom dome a jedávala pri našom stole. Keď vstúpim do miestnosti, sklopí zrak a zastane, keď som blízko. Vždy cítim, ako sa z nej valí strach, a hoci som sa nedostal k jej telu, viem, že mám jej myseľ. To je aj tak všetko, čo naozaj chcem. Až kým môj brat neodíde do armády a ja nenájdem Riku samu na vysokej škole. V mojom meste. Bez ochrany. Je to až príliš dobré na to, aby to bolo pravdivé, rovnako ako načasovanie. Pretože pred tromi rokmi dostala do väzenia niekoľko mojich kamarátov zo strednej a oni sú teraz vonku. Varovanie: kniha obsahuje citlivé témy: sexuálne napadnutie, opakované vyhrážanie, smrť rodičov, znásilnenie, zneužívanie detí, zmienky o inceste, únos.
Na stiahnutie
14,95 €

dostupné aj ako:

Tvoje vina


Kniha Tvá vina, druhý díl romantické trilogie Viníci od Mercedes Ron o drsňákovi s velkým srdcem a hodné dívce s velkou odvahou, obsahuje ještě víc romantiky, zrady a záhad.Když se Noah zamilovala do Nicka, věděla, že jejich vztah nebude snadný: jsou protikladní jako oheň a voda a když jsou spolu, létají nebezpečné jiskry... naprosto ve všech směrech.Dosud byla jejich vášeň ještě silnější než jejich hrdost, ale věkový rozdíl, vysoká škola, večírky, rodiče a stíny z minulosti, které oba pronásledují, je znovu a znovu zkoušejí jako časovaná bomba, která hrozí výbuchem.Je Noah opravdu připravena čelit svému strachu a znovu někomu důvěřovat?Dokáže se Nicholas oprostit od své minulosti a otevřít své srdce jedné jediné osobě?
Na stiahnutie
15,64 €

Dedičkin sľub


Prvá časť očarujúcej regentskej trilógie Tajomstvá vresovísk z pera uznávanej americkej spisovateľky Sarah E. Laddovej zavedie čitateľa na malebný anglický vidiek na začiatku devätnásteho storočia. Dedička panstva Winterwood Amelia Barrettová sa ocitla v nezávideniahodnej situácii. Aby získala rozprávkový majetok, ktorý jej právom patrí, musí sa vydať, skôr než dovŕši dvadsiaty štvrtý rok. Navyše sľúbila umierajúcej priateľke, že sa postará o jej malú dcérku Lucy, a tento sľub je rozhodnutá stoj čo stoj dodržať. Jej snúbenec Edward Littleton však nechce o dieťati ani počuť... A tak keď po Lucy príde jej otec, námorný kapitán Graham Sterling, Amelia vymyslí nevídaný plán: zruší zasnúbenie s Littletonom a prehovorí kapitána, aby si ju bez otáľania vzal za ženu. Keď sa už-už zdá, že je všetko na najlepšej ceste, stane sa niečo nečakané a Amelia s Grahamom musia čeliť najťažšej skúške, akú im kedy osud pripravil. Od toho, ako sa s ňou popasujú, závisia životy nielen ich dvoch... Prekladateľka: Marta Gergelyová
Na stiahnutie
10,00 €

dostupné aj ako:

Ako klameme


Hoci sa radi považujeme za vzor ľudskej poctivosti, nie je to pravda. Podvádza sa na najvyšších miestach aj na Wall Street, v škole aj v práci. Odborník na ľudskú iracionalitu sa vo svojej knihe zameral na to, ako a prečo klameme – nielen ostatných, ale aj sami seba. Odpovedá na mnohé otázky: - Nakoľko naše podvody ovplyvňuje šanca, že nás pri tom chytia? - Čo oslabuje našu vôľu, keď sa pokúšame schudnúť? - Ako firmy podporujú nečestnosť? - Robí nás spolupráca s inými ľuďmi poctivejšími alebo naopak? - Dokáže náboženstvo urobiť ľudí lepšími? Autor opisuje, ako sa neetické správanie prejavuje v osobnom aj pracovnom živote a politike, a ako nás všetkých ovplyvňuje, hoci sa sami neraz považujeme za mimoriadne morálnych. V neposlednom rade však Ariely rozpoznáva aj to, vďaka čomu sa správame poctivo a ako by sme tento prístup mohli rozšíriť v každodennom živote. Pádne zistenia z jeho osobného života aj z laboratórnych experimentov zmenia to, ako sa pozeráte na seba, svoje činy aj na ostatných ľudí.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Dlhá cesta na Madeiru


Paula a Martin sú oheň a voda, nádych a výdych, noc a deň. Pred štrnástimi rokmi sa zoznámili na rozkvitnutej Madeire, čoskoro nato sa zosobášili a narodil sa im syn Tomáško. Ich vzťah však rokmi ochladol, vášeň vyšumela a priepasť sa prehĺbila. A tak sa rozhodli dať manželstvu ešte jednu šancu a podniknúť plavbu výletnou loďou, ktorej cieľom je ich osudová Madeira. A že to bude cesta plná spoznávania ďalekých krajín, dobrodružstiev, nečakaných humorných aj dojímavých situácií, nových lások a priateľstiev, o tom niet pochýb. Pochopia Paula a Martin, čo je podstatou tajomstva, ktoré ich rozdeľuje a zároveň neodbytne spája? Zachránia svoj vzťah? A doplávajú vôbec až na rozprávkový ostrov večnej jari? Nechajte sa prekvapiť.
Na stiahnutie
11,90 €

dostupné aj ako:

Pukom do srdca


Prežívam najhorší rok svojho života. Prišiel môj tím pre prehru v šiestom zápase o pohár? Áno. Zatkli ma a zničili mi dobré meno? Áno. Prešlo ma skoro auto, keď sa to moje pokazilo? Aha – hetrik. Tento rok sa mi končí zmluva s tímom Carolina Comets, a ak v ňom chcem zostať, musím sa dať dokopy. Potrebujem sa uvoľniť, nie si hľadať vzťah. Keď však v zoznamovacej apke narazím na to pekné dievča, ktoré ma takmer zrazilo, viem, že ho tentoraz nemôžem nechať odísť. Harper je zábavná, múdra a hokej ju vôbec nezaujíma. Mal by som sa sústrediť len na kariéru, a predsa na Harper nedokážem prestať myslieť. Viem, že by som sa do nej nemal zamilovať... ale tuším sa to už stalo.
Na stiahnutie
9,49 €

dostupné aj ako:

Vzťahy bez slov


Zachráňte sa pred nazretím do vnútra svojich vzťahov bez slov! Viete, čo všetko odhalí neverbalita o vašich vzťahoch? Predstavte si, že by ste vedeli prečítať ľudí vo vzťahoch. Či sú spokojní, majú láskyplný vzťah, dôverujú si, alebo naopak sú neverní, klamú či manipulujú. Prečítali by ste to, čo si ľudia myslia, ako sa cítia, čo prežívajú, aj aké sú ich úmysly. Dokázali by ste sa v osobnom kontakte vyvarovať ich negatívneho vplyvu a manipulácie a naopak, povzbudili by ste v nich to dobré a posilnili kvalitu vašich vzťahov. Dosiahli by ste tak zlepšenie akéhokoľvek vzťahu. Utópia?! Nie, pretože neverbalita odhalí viac a pripraví vás zvládnuť akýkoľvek vzťah. Priateľský, partnerský, kolegiálny, obchodný či virtuálny. Neverbalita hovorí oveľa silnejšie a predbieha slová. Neverbalita neklame! Začítajte sa a zistite: - Ako odhaliť neverbálnu manipuláciu vo vzťahu. - Ako odhaliť prečítaním reči tela žiarlivca, zlatokopku či neverníka vo vzťahu a predísť negatívnym neverbálnym vplyvom. - Aké neverbálne prostriedky použiť v biznise, aby ste sa z priemerných obchodníkov stali výnimočnými. - Prečo je prvý dojem v biznise dôležitý a ako neverbálnou komunikáciou zanechat čo najlepšiu pamäťovú stopu. - Ako správne ukázať svoje neverbálne JA na pohovore, ako sa stať úspešným človekom alebo TOP prezentátorom. čo vypovedajú vaše profily, fotografie či statusy vo virtuálnom svete a aké vzťahy na sociálnych sieťach nimi vytvárate. - čo všetko prezradia o sebe klamári a prečo neklame neverbalita pri ich odhalení. - Ako vás (neo)klamú médiá a reklama, ak si budete vedieť všímať tie správne neverbálne signály.
Na stiahnutie
6,99 €

dostupné aj ako:

Obklopený idiotmi


Nie každý, komu nerozumiete, je nevyhnutne idiot. Prelomová metóda vám pomôže konečne porozumieť svojmu šéfovi, kolegom či životnému partnerovi, ba dokonca vlastným deťom.Máte pocit, že všade stretávate samých idiotov? Vytáčajú vás ľudia a máte pocit, že ich reakciám a správaniu vôbec nerozumiete? Prečo je komunikácia s určitými ľuďmi bezproblémová a iní sú ako chmuľovia?Škandinávsky bestseller, z ktorého sa po celom svete predalo už milión kópií, vysvetľuje štyri základné typy ľudského správania, ktoré definujú spôsob komunikácie a vnímania ľudí okolo nás. Červení sú dominantní a panovační. Žltí sú sociálnejší a majú v sebe viac optimizmu.Zelení sú zasa uvoľnení a kamarátski. No a modrí oplývajú analytickým myslením a presnosťou. Autor Thomas Erikson vám naozaj vtipným spôsobom vysvetlí, ako komunikovať s každým z nich. Okrem toho sa veľa dozviete sami o sebe, z nadhľadu spoznáte svoje silné aj slabé stránky.Táto prelomová metóda navždy zmení váš pohľad na ľudí, ako aj váš spôsob komunikácie so šéfom, s kolegom či s manželom a deťmi. Ak teda chcete pochopiť medziľudské vzťahy a komunikáciu, neváhajte a pustite sa do čítania.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Mimika


Stačí jej drobný zášklb v kútiku úst, nepatrná zmena v zreničke, aby prečítala myšlienky obvineného. Hanna Herbstová je najskúsenejšia odborníčka na mimickú rezonanciu, ktorá sa špecializuje na tajné signály ľudského tela. Ako policajná poradkyňa už pomohla usvedčiť množstvo násilných zločincov. Hanna stojí pred ťažkou úlohou - musí rýchlo analyzovať video, v ktorom sa priznáva, že vyvraždila svoju rodinu. Video natočila pred operáciou, lebo vedela, že anestetiká u nej vyvolajú dočasnú stratu pamäti. Netuší, prečo sa k vražde priznala, ale chce zistiť pravdu. Krok za krokom odhaľuje celý rozsah katastrofy a získané poznatky konfrontuje so svojimi spomienkami, ktoré sa jej postupne vynárajú z vracajúcej sa pamäti. Z priateľa sa vykľuje nepriateľ, ale u Fitzeka nikdy netušíme, ako je to v skutočnosti. Tento triler je osviežujúcim spôsobom iný. Rýchly dej sa odohráva v priebehu niekoľkých hodín a má viacero paralelných línií. Zaujímavé exkurzie do problematiky mimickej rezonancie sú šikovne votkané do deja a vôbec nenarúšajú napätie príbehu. Čitateľ sa ľahko vcíti do Hanninej situácie a zdieľa jej priepastné zúfalstvo a bezmocnosť.
Na stiahnutie
14,95 €

dostupné aj ako:

Končí sa to nami


Lily si v detstve vytrpela svoje. Po otcovej smrti opúšťa rodný Maine a usádza sa v Bostone, v meste, kde je všetko lepšie. Aspoň tak jej to kedysi tvrdil Atlas, Lilina spriaznená duša a prvá láska. V Bostone spoznáva ambiciózneho lekára Ryla, no ten sa jej v slabej chvíli prizná, že má averziu k vzťahom, prioritou je kariéra a rodina uňho nemá miesto. Ryle však nedokáže pustiť červenovlásku z hlavy, a tak svoje zásady poruší. Lilin život sa konečne dostáva do správnych koľají, no keď si myslí, že nemôže byť šťastnejšia, pocíti tvrdý úder. Lily si v mladosti písala denník. Po rokoch sa začíta do svojich zápiskov o Atlasovi a rodinnom trápení, čím otvorí staré rany. No občas je aj bolestná spomienka dobrá, najmä ak človeku vo vhodnej chvíli pomôže správne sa rozhodnúť. Končí sa to nami je výnimočná kniha. Autorka pri písaní siahla do vlastných bolestných spomienok a zvečnila okamihy, ktoré by najradšej zo svojho života vymazala. V prvom rade však v tomto odvážnom a hlboko osobnom románe vyrozprávala dojímavý a nezabudnuteľný príbeh lásky.
Na stiahnutie
10,40 €

dostupné aj ako:

Moje vina


Nicholas Leister byl stvořen, aby mi znepříjemňoval život. Vysoký, modré oči, vlasy černé jako noc... Zní to skvěle, že? Ne tak skvěle, když zjistíte, že se z něj stane váš nevlastní bratr a představuje vše, před čím jste odjakživa utíkali.Nebezpečí – to bylo první, co mě napadlo, když jsem se s ním seznámila a zjistila, že před svým tátou miliardářem skrývá dvojí život.Jak jsem se do něj mohla zamilovat? Snadno. Člověk s takovýma očima dokáže obrátit váš svět vzhůru nohama.
Na stiahnutie
15,64 €

Prekonajte úzkost


Ako si poradiť s úzkostnými myšlienkami? Ako zvládnuť silné emócie? Ako upokojiť nervový systém? Ako sa konfrontovať so strachom? Dr. Kirren Schnack je klinická psychologička s doktorátom z Oxfordskej univerzity a dvadsaťročnou praxou. V knihe Prekonajte úzkosť opisuje sériu nástrojov, ktoré môžete použiť v situáciách, keď vás prepadne úzkosť. Ich cieľom je tiež pomôcť vám pochopiť, čím prechádzate, a zmeniť to, ako sa cítite. Niekedy je to jednoduchšie, než si myslíte. Autorka tvrdí, že úzkosť nie je niečo nemenné a nemusí vás sprevádzať navždy. Či už potrebujete oporu, aby ste sa znovu cítili vo svojej koži, alebo vás úzkostné myšlienky prenasledujú dlhšiu dobu, kniha Prekonajte úzkosť vám ponúka pomoc, ktorú hľadáte. Nie každý má prístup k psychoterapii a nie každý ju potrebuje, no všetci by sme uvítali vo svojom živote viac pokoja. Autorka v desiatich kapitolách vysvetľuje, ako zvládnuť úzkostné myšlienky, stres či neistotu, no zaoberá sa aj problematikou traumy. Každá kapitola posúva o krok vpred k životu bez úzkosti. V knihe uvádza aj jednoduché a krátke cvičenia na potlačenie úzkosti a množstvo klinicky overených metód, ktoré majú pomôcť nájsť pokoj v živote.
Na stiahnutie
14,90 €

dostupné aj ako:

(A)Sociálne prasa


Veľké množstvo kníh o osobnom rozvoji ponúka rôzne príbehy ľudí, s ktorými sa bežný človek len ťažko dokáže identifikovať. Na začiatku je iba garáž a človek, ktorého všetci považujú za blázna, no vďaka jeho vlastnej šikovnosti sa z neho napokon stane „superčlovek“. Avšak nie každý z nás je génius a nie každý má ambíciu vybudovať najväčšiu firmu na svete. Niektorí chceme občas len vyššie sebavedomie, menej trápneho ticha a jednoduchšiu socializáciu. Cesta Dáriusa, popísaná v tejto knihe, je zaujímavá, trápna a v neposlednom rade vtipná. Práve tým je ľudská a ľahko sa s ňou dá stotožniť. Aj naše životy sú plné trapasov a situácií, v ktorých nevieme, čo máme robiť, i chvíľ, kedy sa cítime nekomfortne alebo nešťastne. Malé veci, ktoré ti môžu zmeniť život. Aj takto by sa dal definovať knižný debut Denisa Kováča, autora stojaceho za jedným z najúspešnejších podcastov na Slovensku s názvom Mozgová atletika. Kniha ťa prevedie životnou etapou v mnohých aspektoch kontroverzného Dáriusa a jeho obrovskou premenou. Je skvelým príkladom „lúzra“, ktorý sa postupne dokázal zmeniť na osobu prijateľnú pre spoločnosť, ba v niektorých oblastiach až na rešpektovanú osobnosť. Autor svojím jedinečným štýlom spája tragikomický príbeh Dáriusa a teoretické poznatky podložené faktami z oblasti osobného rozvoja, psychológie, vedy a odbornej literatúry. Sebavedomie, charizma, verbálne i neverbálne schopnosti – ale hlavne základ k spokojnému životu naplnenému zážitkami, príležitosťami a pravidelným pokrokom. Na toto všetko existujú celkom konkrétne nástroje, ktoré sú zároveň súčasťou príbehu Dáriusa – a môžu zmeniť život aj tebe.
Na stiahnutie
13,90 €

dostupné aj ako:

A žili šťastne až naveky


Kedysi dávno vytvorila autorka historických románov rodinu... Nie je to len taká hocijaká rodina. Neodolateľná hlava rodiny so svojimi synmi a dcérami, ktorí tvoria dohromady osem súrodencov, plus netere, synovci, neopomenuteľný obézny pes Corgi... Bridgertonovci. To nie je rodina. To je sila prírody. Pri sledovaní osudov každého z nich sa čitatelia smiali, plakali, milovali ich. A dožadovali sa viac zasypávajúc Juliu Quinnovú otázkami. Čo sa dialo ďalej? Prečítal Simon niekedy otcove listy? Stali sa Francesca a Michael rodičmi? Kto nakoniec vyhral v Pall Malle? Našli sa tak dlho hľadané šperky? Musí byť KONIEC naozaj koncom? To, či sa všetko skončilo šťastne až na veky sa dozviete v knihe Bridgertonovci: Šťastne až naveky, kde nájdete osem epilógov a bonusový príbeh o samotnej múdrej a vtipnej Violet Bridgertonovej.
Na stiahnutie
11,20 €

dostupné aj ako:

Na dvore z tŕňov a ruží


Nová fantasy séria od autorky megaúspešnej série Trón zo skla! Keď devätnásťročná lovkyňa Feyre zabije v lese vlka, na prah jej domu dorazí nebezpečný netvor, ktorý sa dožaduje odplaty. Feyre sa razom ocitá uprostred zákernej čarovnej krajiny, ktorú pozná len z rozprávok a legiend. Až tam zistí, že jej uchvatiteľ nie je žiadny netvor, ale príslušník rasy smrteľne nebezpečných a nesmrteľných férov, ktorí kedysi vládli celému svetu. A volá sa Tamlin. Na jeho panstve si postupne uvedomuje, že ľadová nevraživosť, ktorú k nemu pociťovala, sa premieňa na spaľujúcu vášeň, čo pohlcuje všetky klamstvá a výstrahy o prekrásnom, no nebezpečnom svete férov. Férsku krajinu však zahaľuje prastarý zlovestný tieň. Feyre musí objaviť spôsob, ako ho zastaviť... inak má na svedomí Tamlina a celú férsku rasu. Koho môže kniha zaujať: Milovníkov fantasy literatúry a nadupaných akčných príbehov. Pri autorke Sarah J. Maas budete pretáčať strany ako z rýchlika.
Na stiahnutie
10,49 €

dostupné aj ako: