Najpredávanejšie - Gastronómia a životný štýl strana 1 z 4
Najkrajšie vianočné darčeky z oblasti gastronómie a životného štýlu nájdte v kníhkupectvách a na e-shope Panta Rhei.
zobraziť:
Pekne papkaj
Kniha Pekne papkaj je jedinečná rodinná kuchárka, ktorá je zameraná pre všetkých, ktorí chcú hravo prejsť obdobím prvých príkrmov a zároveň si spoločne s celou rodinou pochutnať na úžasných jedlách. Kniha prináša prakticky podané a v našich slovenských podmienkach aplikovateľné informácie overené odborníkmi ohľadom prvých príkrmov a stravovania (nielen) detí, ktoré idú ruka v ruke s receptami od prvých lyžičiek až po samotný prechod na rodinné stravovanie. Je v nej zhrnuté všetko potrebné pekne pokope na jednom mieste, aby všetci rodičia, budúci rodičia a dokonca aj nerodičia, mohli jednoducho nájsť odpovede na najčastejšie otázky, ako aj chutné recepty pre celú rodinu. Autorka uvádza základné princípy stravovania, využíva tradičné lokálne suroviny, ako aj suroviny, ktoré sa na slovenskom potravinovom trhu udomácnili, vyhýba sa polotovarom, chémii a náhražkam. Kniha Pekne papkaj obsahuje viac ako 300 receptov pripravených s láskou pre celú rodinu. Je písaná ľahkým a zrozumiteľným štýlom, ktorý si autorka overila v praxi v online svete.
Kniha sa skladá z vyše 400 strán a je rozdelená na teoretickú a receptovú časť. V tej teoretickej nájdete témy, ako:
•zdravý tanier (ako má tzv. zdravý tanier vyzerať, aby sme do tela dostali všetko potrebné, ako zostaviť jedálniček pre dieťa a celkovo postupne pre rodinu, pitný režim dieťaťa, ako čítať informácie na potravinových obaloch a iné)
•o výžive podrobnejšie (základné informácie o sacharidoch, a teda aj vhodných zdrojoch obilnín v strave dieťaťa, sladení, tukoch a olejoch, bielkovinách, alergénoch a nevhodných potravinách v jedálničku najmenších)
•zavádzanie základných potravín a alergénov (táto kapitola vás prevedie postupným zavádzaním základných potravín ako zelenina, ovocie, mäso, strukoviny, alergény a zodpovie najčastejšie kladené otázky, ktoré si rodičia určite neraz položili)
•krok za krokom ako na príkrmy (pre čo najľahšie zorientovanie sa, vás táto kapitola prevedie krok za krokom ako a kedy zavádzať jednotlivé potraviny a dočítate sa tu tiež informácie o správnom uskladnení príkrmov a surovín)
•ako s knihou pracovať (v krátkosti tú nájdete uvedené, čo všetko kniha obsahuje a ako bonus autorka vytvorila zoznam s prehľadom zavedených potravín)
Receptová časť knižky Pekne papkaj
Táto časť predstavuje gro celej knihy a nájdete v nej viac ako 300 receptov. Recepty sú rozdelené podľa mesiacov, aby sa čitateľom v knižke jednoduchšie orientovalo. Pri niektorých receptoch, ktoré sú vhodné pre tých najmenších, nechýbajú tipy ako si na týchto chodoch môže pochutnať už celá rodina. Pred každým mesiacom je uvedený približný vzorový jedálniček a zároveň je tu množstvo priestoru na vlastné poznámky, nápady a vylepšenia podľa vašich chutí.
•recepty vhodné od ukončeného 6. mesiaca (táto časť je špecifická tým, že v nej nájdete dva mesiace plné receptov a postupného zavádzania potravín deň po dni)
•recepty vhodné od ukončeného 8. mesiaca (táto kapitola, rovnako ako nasledujúce, je rozdelená na raňajky, desiate a olovranty, obedy a večere)
•recepty vhodné od ukončeného 10. mesiaca
•magický prvý rok
•domáce recepty
•vianočný špeciál
#peknepapkaj #zdravoachutne #prveprikrmy #mamavkuchyni
U Taliana: Tutti a tavola: poďte všetci k stolu
POĎTE S NAMI NA KULINÁRSKU CESTU DO SRDCA TALIANSKA SO SKVOSTNOU KNIHOU RECEPTOV OD UZNÁVANÉHO SARDÍNSKEHO ŠÉFKUCHÁRA ANDREA ENU.
Ak ste niekedy ochutnali risotto či pizzu od Taliana, viete, o čom je reč. Andrea Ena, známy svojimi reštauráciami Sapori Italiani a Da Andrea, prináša svoje kulinárske umenie priamo do vašej kuchyne.
Sardínsky šéfkuchár si získal srdcia milovníkov talianskej kuchyne po celom Slovensku a zdieľa svoje najobľúbenejšie recepty, ktoré kombinujú autentické chute s lokálnymi surovinami. S viac než dvadsaťročnými skúsenosťami na Slovensku presne vie, čo chutí slovenským gurmánom, a preto do svojej knihy vybral recepty, ktoré ulahodia každému.
Táto kniha nie je len zbierkou receptov, ale aj pohľadom do duše talianskej kuchyne, kde každé jedlo rozpráva svoj vlastný príbeh. Andrea vás naučí, ako pripraviť pravé talianske cestoviny či dokonalé rissoto. Vždy pritom dbá na jednoduchosť a čerstvosť, ktoré sú kľúčové pri varení talianskych jedál.
S Andreovou knihou môžete priniesť autenticitu a jedinečnú chuť jeho jedál priamo na váš stôl. Uvarte si ich s láskou, ako to robí samotný šéfkuchár, a vychutnajte si so svojimi blízkymi pôžitok z pravej talianskej kuchyne.
ZAKLÍNAČ: Oficiálna kuchárska kniha
Vydajte sa na kulinársku výpravu a objavte dômyselné a lákavé recepty inšpirované svetom zaklínača, jeho neopakovateľným prostredím a rozmanitosťou gastronomického dedičstva Kontinentu.
Preneste svoju kuchyňu do iného sveta prostredníctvom opojných vôní a chutí zo zaklínačovej kuchárskej knihy, ktorú vytvorili Anita Sarna a Karolina Krupecka, autorky kulinárskych blogov Witcher Kitchen a Nerds’ Kitchen.
Osemdesiat lahodných a osviežujúcich receptov ponúka fanúšikom príležitosť okúsiť rozmanité chute zo zaklínačovho taniera. Zahrejte sa nad miskou voňavého guláša alebo šťavnatého pečeného ovocia z Belosadu, pochutnajte si na voňavých dobrotách z oxenfurtského jarmoku, spoznajte pestré chute v novigradskom prístave, alebo vyskúšajte bohaté sviatočné pokrmy zo slnkom zaliateho Toussaintu a Beauclair.
„Kuchyňa nie je miesto pre váhajúcich – treba skúšať, treba ochutnávať,“ píše v predslove autor kníh o zaklínačovi Andrzej Sapkowski.
Z anglického originálu The Witcher – Official Cookbook (Ten Speed Press, USA 2023) preložil Daniel Halaj.
Naše obľúbené
Odborná garantka show Pečie celé Slovensko a víťaz prvej série upiekli svoju prvú knihu Naše obľúbené. Natacha a Miňo v nej ponúkajú viac ako 50 receptov v 5 kapitolách. Kniha obsahuje obľúbené tradičné klasiky, medzi ktoré patrí nielen ťahaná štrúdľa, frgály, či legendárne Miňove pagáče, ale i kapitolu plnú slávnostných receptov, vďaka ktorým napečiete punčovú tortu, tarte, či slávnostnú tortu ako profesionál. V časti moderných receptov nájdete okrem iných i choux, paris brest, millefeuille – presne ako z francúzskej patisserie. Pečenie s deťmi je veselá kapitola plná hravých receptov, ktoré zvládnu i najmenší. Veď ktoré dieťa nemiluje pečené nanuky, donutky, či čokoládovú tortu? A samozrejme nechýba ani kapitola Vianoce – perníkové taštičky, medová torta, grilážky pre najkrajšie a najsladšie sviatky v roku. V knihe nájdete i praktické rady, aby ste ponúkané recepty zvládli a napiekli s ľahkosťou. Obaja autori okrem mnohých aktivít organizujú i veľmi úspešné kurzy pečenia pre deti a dospelých a na svojich sociálnych sieťach ponúkajú praktické rady a tipy pre amatérov i skúsených cukrárov.
Obedy: Schudni s DaVe
Z tradičného nedeľného obeda spravíme niečo netradične chutné a zdravé. Čaká ťa kuchárka OBEDOV, ktoré sú plné výdatných, pestrých a nenáročných receptov v zdravšej verzii. Zaručene budú chutiť celej rodine a telu poskytnú potrebné živiny!
Kniha obsahuje 50 ZDRAVÝCH OBEDOVÝCH RECEPTOV s tabuľkou nutričných hodnôt, s časom prípravy, kalóriami, alergénmi a nááádhernými fotografiami jedál.
Každý si tam nájde svoje obľúbené recepty v zdravšej verzii a prekvapíme ťa aj nejakými netradičnými chuťovkami, ktorým určite daj šancu
Zoznam receptov:
• Moderné halušky
• Zemiakové knedličky a slaninka
• Nedeľný rezeň
• Gazdovská pochúťka
• Domáca cigánska
• Perkelt s haluškami
• Segedín od babičky
• Penená paprika
• Dokonalá sviečková na smotane
• Tarhoňa s hovädzím
• Kôprová omáčka
• Moderná držková
• Krémová cesnačka
• Cibuľačka s vínom
• Fašírky z tresky
• Morské cestoviny
• Šošovicové špagety na taliansky spôsob
• Francúzske zemiaky
• Zemiakové placky s kyslou kapustou
• Fit vyprážaný syr
• Cesnakový langoš
• Podplamenník
• Tvarohové guľky
• Ryžový nákyp s ovocím
• Dukátové buchtičky
• Panenka so slivkovou omáčkou
• Koložvárska kapusta
• Domáci guláš
• Kapustová polievka s fazuľou
• Hovädzie na zelenine
• Tekvicové kari
• Pečené gnocchi
• Hrachový prívarok s údeným mäskom
• Zapečený zubáč
• Pečené prsia s jablkom
• Pastiersky koláč
• Plnené prsia so zeleným pyré
• Panenka s grilovanou zeleninou
• Parmezánové rizoto
• Kurací stroganov
• Kačka s červenou kapustou
• Kuskus so zubáčom
• Morčacie so zelerovým pyré
• Fit kurací šalát
• Zapekané karfušky
• Ragú s tarhoňou
• Cestoviny z jedného pekáča
• Holúbky
• Zapekané palacinky
• Buchta s džemom
Prajeme ti dobrú chuť!
Pečieme s Jožkou
Jožka Zaukolcová – cukrárka s 35-ročnými skúsenosťami, autorka viacerých úspešných publikácií a porotkyňa šou Pečie celé Slovensko – ponúka vo svojej novej knihe 90 skvelých receptov: od tých klasických, ktorým dala novú podobu, až po moderné, kreatívne, rýchle a také, čo potešia deti. Pripája veľa tipov, ako urobiť zákusok dokonalým, krásnym, koláč pekným a chutným. Pripravila recepty na všetky typy šľahaných hmôt, na trené, krehké, kysnuté a liate cesto, na veľa druhov krémov, náplní, plniek, poliev. Radí, ako správne nakrájať rezy, vyšľahať hladký krém a šľahačku, pracovať s čokoládou, želatínou, ako zdobiť jednoducho, rýchlo a efektne. Text dopĺňa množstvo inšpiratívnych ilustrácií. Kniha je určená všetkým, čo radi pečú a chcú skúsiť napiecť niečo dobré s Jožkou.
Vysoko spracovaní ľudia
Prečo jeme niečo, čo nie je skutočné jedlo... a prečo s tým nevieme prestať
Kniha o fenoméne vysoko spracovaných potravín, ktoré v súčasnosti predstavujú väčšinu našej každodennej stravy.
Lekár a výskumník Chris van Tulleken pútavo vysvetľuje, ako sa na náš tanier dostali laboratórne zmesi, prečo ich máme tak radi a čo robia s naším telom (zďaleka nejde len o nárast hmotnosti), zdravím, spoločnosťou i planétou. Máme právo vedieť širšie súvislosti o tom, čo jeme a pijeme, a autor nám ich v knihe ponúka. Nenájdete v nej žiadne príkazy či zákazy, ale množstvo vedeckých faktov, zistených skutočností a výsledkov experimentov. Vydajte sa na objavnú cestu svetom potravinárstva a nášho stravovania.
Chris van Tulleken je infektológ v londýnskej nemocnici špecializovanej na tropickú medicínu. Vyštudoval na univerzite v Oxforde a doktorát (PhD.) v odbore molekulárna virológia získal na University College London, kde aj pôsobí ako docent. Vo výskume sa zameriava na vplyv korporácií na ľudské zdravie, najmä v kontexte detskej výživy, a spolupracuje s organizáciou UNICEF a Svetovou zdravotníckou organizáciou.
dostupné aj ako:
Ajurvéda pre moderné ženy
Túžiš žiť zdravo a naplnene, ale cítiš, že sa strácaš v chaose informácií a rôznych protichodných tvrdení ohľadom zdravého životného štýlu? Táto kniha je zrozumiteľným návodom, ako poznanie ajurvédy, starobylej náuky o zdravom živote, zakomponovať do bežných dní modernej ženy.
Žiadne striktné príkazy, zákazy a vzdialená teória. Autorka ťa na základe vlastnej praxe prevedie svojou metódou AJURVÉDSKYCH 5P, vďaka ktorej pochopíš, že zdravie, krása a vitalita nezávisia od veku, ale od tvojho prístupu k sebe samej.
Kniha je určená ženám, ktoré sú na začiatku svojej cesty poznávania ajurvédy, cítia však v sebe súznenie s prírodou a čoraz viac si uvedomujú, že starostlivosť o seba je prvým krokom k tomu, aby naplno žili svoje osobné poslanie. V knihe Ajurvéda pre moderné ženy s podtitulom Vykroč na cestu k rovnováhe nájdu ako zrozumiteľnú teóriu, tak praktické tipy.
Heslom autorkinho prístupu je: „Jednoduché veci konané konzistentne nás menia.“ Dovoľ si zmeniť svoj život a starať sa o seba tak, ako si to zaslúžiš. Nauč sa, ako k svojmu telu pristupovať tak, aby sa ti oplatilo zdravím a vitalitou.
Vďaka tejto knihe:
- spoznáš techniky podporujúce tvoje zdravie,
- zaradíš do svojho života prínosné návyky a každodenné rituály,
- zistíš, ku ktorému konštitučnému typu patríš a čo potrebuješ do svojho života zaradiť, aby si
dosiahla vnútornú rovnováhu,
- zistíš, aké konkrétne potraviny a aktivity sú vhodné práve pre teba,
- naučíš sa pripravovať vyladené pokrmy,
- dozvieš sa, aké energie sa cyklicky striedajú v prírode a ako ich vieš využiť vo svoj prospech,
- začneš žiť naplno svoju ženskú esenciu.
Nech „vitalita“ a „dlhovekosť“ nie sú len prázdnymi pojmami, ale kvalitami, ktoré sama žiješ. Táto kniha ti pomôže vykročiť na cestu vedúcu k rovnováhe a spokojnosti.
Kniha Ajurvéda pre moderné ženy je prvou knihou o ajurvéde od slovenskej autorky. Jana Gurníková sa už roky venuje šíreniu povedomia o ajurvéde a svoje pôsobenie zamerala výhradne na ženy. Kniha je tak koncentrovaným súborom vedomostí, ktoré sú pre ženy nápomocné a pomáhajú im k premene ich životov k lepšiemu.
S pútavým grafickým uchopením kniha navyše pohladí ženskú dušu a je skvelým darčekom pre ženu v každom veku.
Pôst na ženský spôsob
Cesta ženy, ako využiť liečivú silu pôstu na spaľovanie tukov, zvýšenie energie a vyváženie hormónov.
Dr. Mindy Pelzová, renomovaná odborníčka na holistické zdravie a pôsty, prináša príručku
špeciálne vytvorenú pre potreby žien na základe ich hormonálnej aktivity a menštruačného
cyklu, ktorá obsahuje 30-dňový pôstny reštart.
Zatiaľ čo väčšina rád o pôste ponúka univerzálny prístup, ktorý v ženách vyvoláva ďalšie otázky, v
knihe Pôst na ženský spôsob sa Dr. Pelzová delí o osvedčené stratégie, postupy a tipy, vďaka
ktorým pôst prospieva státisícom žien.
V tejto knihe sa dozviete:
- ako správne prejsť z celodenného jedenia na prerušovaný pôst (13 – 15 hodín),
- ako sa bezpečne postiť ešte dlhšie (15 – 72 hodín),
- ako načasovať pôst podľa menštruačného cyklu (aj keď cyklus už nemáte),
- ktoré potraviny sú najvhodnejšie po prerušení pôstu na zlepšenie metabolického zdravia.
Ako bonus nájdete v knihe vyše 60 receptov navrhnutých pre dva stravovacie plány, ktoré
Dr. Pelzová vytvorila na podporu ženských hormónov, a nájdete tu aj recepty vhodné po
prerušení pôstu.
...........
„Nikdy som nestretla nikoho, kto by viac rešpektoval telo a jeho vrodenú
schopnosť uzdravovať sa ako Mindy. Jej úcta k telu sa spája s intenzívnou
potrebou pomáhať ľuďom, ktorých učí, ako ho zachovať zdravé
prostredníctvom pôstov, stravy a detoxikácie.“
Danica Patricková, podnikateľka a bývalá pretekárka
„Pôst na ženský spôsob je úžasná kniha, ktorá inšpiruje a zároveň
informuje. Je studnicou vedomostí pre každú ženu, ktorá chce opätovne
získať zdravie.“
Megan Ramosová, autorka bestsellera New York Times, spoluzakladateľka a
CEO The Fasting Method
„Dr. Mindy Pelzová ponúka skvelé rady v čase, keď všetci hľadáme
spôsob, ako si zlepšiť zdravie a vitalitu. Táto kniha je o pôste, no ani
zďaleka nie len o ňom. Je o našom ženstve, o zdraví a o našom živote.“
Marianne Williamsonová, autorka bestsellerov New York Times
„Dr. Mindy odvádza excelentnú prácu, aby pomohla ženám pochopiť, ako
môžu postením podporiť svoje hormóny, a ponúka im aj jednoduché tipy
a stratégie šité na mieru.“
Josh Axe, DC, DNM, CNS, zakladateľ Ancient Nutrition a DrAxe.com, autor
bestsellerov Keto Diet, The Collagen Diet a Ancient Remedies
„Vďaka Dr. Mindy ľahko pochopíte vedu o pôste aj celkom nový zdravotný
model pre ženy a mužov, ktorý im môže mnohými spôsobmi zlepšiť život.“
Tony Horton, autor bestsellerov a tvorca populárneho tréningového programu
P90X
Dr. Mindy H. Pelzová, DC, je autorka bestsellerov, motivačná rečníčka, expertka na výživu a
funkčné zdravie, ktorá vyše dve desaťročia pomáha ľuďom vziať svoje zdravie do vlastných rúk. Je
uznávanou líderkou v oblasti alternatívnej liečby a priekopníčkou v pôstnom hnutí, učí o princípoch
pôstneho životného štýlu, o variáciách stravy, o detoxikácii, o hormónoch a o mnohom inom. Jej
populárny youtubový kanál, kde svojich sledovateľov pravidelne informuje o najnovších vedecky
podložených postupoch a technikách na obnovu zdravia, má vyše 24 miliónov pozretí. Je
moderátorkou popredného vedeckého podcastu The Resetter Podcast a autorkou troch bestsellerov
The Menopause Reset, The Reset Factor a The Reset Factor Kitchen. Objavuje sa aj v amerických
televíznych programoch a časopisoch, napríklad v Muscle & Fitness, Healthline a ďalších.
Ak aj vás unavujú diéty sľubujúce rýchlu nápravu, po ktorých ostanete sklamané, potom je
príručka Pôst na ženský spôsob určená práve vám. Získajte vďaka radám Dr. Pelzovej a pomocou
najrýchlejšej cesty k lepšiemu zdraviu – pôstu – opäť kontrolu nad vlastným zdravím
dostupné aj ako:
Dlhovekosť
ZMENA UVAŽOVANIA O MEDICÍNE PRE LEPŠÍ A DLHŠÍ ŽIVOT
Dr. Peter Attia, prominentný odborník na dlhovekosť, bol vo svojich tridsiatich piatich rokoch maratónskym plavcom. Ako však s údivom zistil, nebol na tom zdravotne dobre a hrozila mu smrť v mladom veku pre srdcové ochorenie. Týmto sa začala jeho cesta k pochopeniu dlhovekosti.
V tejto príručke pre dlhovekosť využíva najnovšie vedecké poznatky a prináša inovatívne výživové opatrenia, techniky na optimalizáciu cvičenia a spánku a nástroje na riešenie emocionálneho a duševného zdravia.
V knihe Dlhovekosť sa dozviete:
• prečo sú výsledky testov krvi a cholesterolu zdanlivo „v norme“, ale napriek tomu nemusíte byť zdraví – keďže priemerné hodnoty neznamenajú optimálny stav;
• prečo je pohyb ten najúčinnejší liek na dosiahnutie dlhovekosti;
• prečo by sme mali zabudnúť na „diéty“ a zamerať sa na výživovú biochémiu, a to pomocou technológií a údajov na prispôsobenie individuálneho stravovacieho režimu;
• prečo sa snahy o dosiahnutie telesného zdravia a dlhovekosti, pri ktorých sa však ignoruje emocionálne zdravie, môžu skončiť katastrofou.
Svoju životnú cestu si vďaka dobre podloženému strategickému prístupu k predĺženiu života dokážete naplánovať tak, aby ste si zlepšili fyzické, kognitívne aj emocionálne zdravie, vďaka čomu bude každé desaťročie lepšie ako to predchádzajúce.
dostupné aj ako:
Fitness Diár 2025
Fitness diár® od Fitshakera oslavuje svoje 10. narodeniny!
Každoročný bestseller sprevádza celým rokom desiatky tisíc žien. Tohtoročný diár sme vyšperkovali tak, ako si to jubilejné vydanie zaslúži.
Čím si získava srdcia používateliek už 10 rokov :)?
Jednoducho… nie je to LEN diár! Tvoria ho hodnotné informácie od odborníkov, užitočné rady, chutné recepty, vyzerá nádherne, je praktický a predovšetkým – rovnako ako Fitshaker POSILŇUJE ŽENY!
Čo v sebe Fitness diár® 2025 ukrýva?
•10 (k)rokov k zdravšiemu a šťastnejšiemu JA alebo 10 tém, ktoré spracovali lekári, kouči, psychológovia a vynikajúci odborníci.
•12 výziev, ktoré si na každý mesiac pripravili tréneri z Fitshakera.
•12 motivačných strán, ktoré vytvoril fantastický neuropsychológ PhDr. Robert Krause, PhD., MPH, MBA.
•Recepty na každý mesiac vytvorené špeciálne pre Fitness diár® 2025 talentovanou foodblogerkou Simonou Malkovou a nutričnými terapeutkami z Nehladu.
•Vzorový redukčný jedálniček na 7 dní, ktorý pre Fitness diár® 2025 vytvorila výživová poradkyňa Mgr. Ivka Maheľová.
•Tréningy a odborné tipy pri bolestiach chrbta, dlhodobom sedení, na posilnenie panvového dna a dokonca aj na rannú rutinu s tvárovou jogou.
•Ťaháky do kuchyne a prehľad vitamínov a minerálov.
•12 motivačných odkazov od našich ambasádoriek.
•Tradičné vychytávky ako sledovanie progresu, vision board, bojový plán, lunárne tipy, afirmácie, kalorické tabuľky…
•V neposlednom rade kopec priestoru na tvoje poznámky a to-do listy, prázdniny & štátne sviatky.
Fitness diár® 2025 nie je úžasný len vnútri. Je nádherný aj navonok ??.
1.Má tvrdý obal, takže sa len tak ľahko nepoškodí.
2.Je plnofarebný.
3.Pohodlne sa zmestí do kabelky.
4.Má nádherný dizajn, ktorý si odhlasovali fitshakeráčky.
5.Použitý papier je kvalitný. Nepresvitá.
6.Obsahuje 2 šnúrky, ktoré slúžia ako záložky.
7.Na zadnej strane je praktická kapsa na karty, vizitky a pod.
8.Samozrejmosťou je aj gumička na zatváranie.
Bude tento rok tvoj? Oslávime každučký deň ako najlepší deň tvojho života spoločne?
Poďme do toho spolu. Dosiahneme spoločne všetky tvoje (nielen) fitnes ciele :).
Lenivá kuchárka 3 - Babičkine nezabudnuteľné recepty
Vráť sa v čase s knihou plnej nostalgie, spomienok na detstvo a nezabudnuteľných receptov od babičky. Prešla som stovky receptov v starých kuchárskych knihách, zápiskoch a útržkoch, ktoré mi babička zanechala ako dedičstvo. Tie najlepšie recepty, na ktorých sme vyrastali, som pretvorila do knihy a pridala aj moje vylepšenia či vychytávky. Vďaka tomu vznikla kuchárska kniha plná nostalgie, spomienok na detstvo a nezabudnuteľných, časom overených receptov.
Tretie pokračovanie knižného bestselleru Lenivá kuchárka, autorky úspešného blogu Lenivá kuchárka a Blogerky roka 2017. Kniha obsahuje 60 zdokonalených receptov, s ktorými si zaspomínaš na detstvo. Recepty sú jednoduché a krok za krokom ťa prevedú prípravou tak, aby bol výsledok vydarený a chuťovo famózny. V receptoch nájdeš menšie množstvo cukru a pri niektorých aj varianty bez lepku a laktózy. Kniha je vhodná pre začiatočníkov v kuchyni, ale poteší aj tých, ktorí hľadajú nové inšpirácie na varenie i pečenie ale najmä všetkých, ktorí dodnes spomínajú na recepty, ktoré im s láskou pripravovala babička.
V knihe nájdeš 60 receptov na 160 stranách, z toho napríklad aj:
- krémeš s medovo-orieškovým cestom, vanilkovým krémom a šľahačkou bez stužovača
- najlepšie recepty na kysnuté koláče, bublaninu a tradičný mrežovník
- krehké linecké koláčiky s kyselkavým citrónovým krémom
- šťavnaté fašírky, plnenú papriku v poctivej paradajkovej omáčke a domáce prívarky
- časom overené polievky, ktoré zahrejú telo i dušu
- domáci zemiakový šalát, na ktorý si každý pýta recept
- dukátové buchtičky, pečené buchty a šišky s džemom
- makovo-slivkový závin, jemné palacinky a babičkine dolky
Upečme si sviatky
Nechajte sa unášať vôňami a chuťami sviatočných dobrôt Petry Tóthovej. Porotkyňa šou Pečie celé Slovensko pre vás upiekla ďalšiu knihu plnú neodolateľných receptov. Najnovšia Petrina cukrárska kniha vychádza z jej najkrajších spomienok na detstvo, kde sviatky vnímala ako chvíle čarovných tradícií a ochutnávania výnimočných jedál u svojich starých rodičov.
Táto úžasná kniha receptov vás bude sprevádzať celým sviatočným rokom, a to nielen veľkonočným, adventným či vianočným obdobím, ale aj vašimi osobnými udalosťami, akými sú narodeniny, rodinné či spoločenské oslavy a slávnosti rôzneho druhu. Niektoré z ponúkaných pochúťok jednoznačne patria na slávnostný stôl počas všetkých ročných období, preto pre vás obľúbená cukrárka pripravila a aj vizuálne predstavila varianty vhodné na každú sezónu. Petra pripravuje všetky cukrovinky s láskou a vždy do nich vnáša niečo zo seba. Niektoré sú bezlepkové, mnohé zmodernizovala či zjednodušila, iným dodala pestrejšiu škálu chutí. Žiadnej dobrote neubrala z kvality ingrediencií, pretože ako sama tvrdí: „Dobrý koláč urobíte len z dobrých surovín a každá z nich má svoj význam.“ Dôležité je podľa nej pokračovať v tradíciách, ceniť si remeselné zručnosti a múdrosť starých mám. Vďaka tomu sa tradičné dobroty neocitnú v ohrození zabudnutia a stále budú lahodiť chutiam hostí počas sviatkov či iných vzácnych chvíľ.
Prečo sme chorí
Vedec odhaľuje prevratné dôkazy, ktoré spájajú mnohé závažné ochorenia vrátane rakoviny, cukrovky a Alzheimerovej choroby so spoločnou príčinou - inzulínovou rezistenciou - a zdieľa jednoduchý a účinný plán na jej zvrátenie a prevenciu.
Sme chorí. Na celom svete bojujeme s chorobami, ktoré sa kedysi považovali za zriedkavé. Rakovina, srdcové ochorenia, Alzheimerova choroba a cukrovka postihujú každoročne milióny ľudí; mnoho ľudí bojuje aj s hypertenziou, priberaním na váhe, tukovou pečeňou, demenciou, nízkou hladinou testosterónu, nepravidelnou menštruáciou a neplodnosťou a ďalšími problémami. Liečime symptómy a neuvedomujeme si, že všetky tieto choroby a poruchy majú niečo spoločné.
Každú z nich spôsobuje, alebo zhoršuje stav známy ako inzulínová rezistencia. A môžete ju mať aj vy. Je pravdepodobné, že áno - viac ako polovica dospelých v Spojených štátoch je inzulínovo rezistentná a vo väčšine ostatných krajín je to ešte horšie, alebo podobné.
V knihe Prečo sme chorí medzinárodne uznávaný vedec a profesor patofyziológie Benjamin Bikman skúma, prečo sa inzulínová rezistencia stala takou rozšírenou a prečo je dôležitá. Ak si to neuvedomíme a nepodnikneme kroky na zvrátenie tohto trendu, závažné chronické ochorenia budú ešte rozšírenejšie. Zvrátiť inzulínovú rezistenciu je však možné a Bikman ponúka plán založený na dôkazoch, ako ju zastaviť a predchádzať jej, s užitočnými zoznamami potravín, návrhmi jedál, jednoduchými zásadami cvičenia a ďalšími informáciami. Kniha Prečo sme chorí, plná prekvapivých výskumov a praktických rád, vám pomôže prevziať kontrolu nad svojím zdravím.
„V knihe Prečo sme chorí Benjamin Bikman odhaľuje hlavnú príčinu novodobých chorôb a ponúka jednoduchý plán, ktorý vám pomôže znovu získať dobré zdravie alebo si ho zachovať.“ - Robb Wolf, autor bestsellerov podľa rebríčkov New York Times a Wall Street Journal
„Táto jedinečná kniha založená na dôkladnom výskume prispieva k nášmu chápaniu inzulínovej rezistencie ako skrytej príčiny chronických ochorení a starnutia. Dr. Bikman napísal ľahko čitateľnú a veľmi prístupnú knihu pre vedcov aj bežných čitateľov, ktorí hľadajú cestu späť k dobrému zdraviu.“ - Nina Teicholz, novinárka v oblasti vedy a autorka bestselleru The Big Fat Surprise podľa rebríčka New York Times
„Je načase, aby sa pojem „inzulínová rezistencia“ stal súčasťou verejného po- vedomia. To, že o tomto mimoriadne rozšírenom ochorení s vážnymi dôsledkami toľko ľudí nevie, je obrovský problém, ktorý sa kniha Prečo sme chorí snaží riešiť.“ - Dr. Aseem Malhotra, kardiológ a profesor medicíny založenej na dôkazoch
„Kniha Prečo sme chorí vznikla na základe dôkladného preskúmania rozsiahleho množstva publikácií a je zrozumiteľným a užitočným zdrojom informácií o inzulínovej rezistencii a jej vplyve na prakticky všetky systémy v tele... Ak chcete pochopiť skrytú príčinu väčšiny chorôb, ktoré dnes sužujú rozvinuté krajiny a ako ich zvrátiť, táto kniha je určená práve vám.“ - Michael R. Eades, MD, spoluautor bestselleru New York Times Protein Power
„Profesor Bikman vo svojom prehľadnom zhrnutí vedeckých poznatkov o ľudskom metabolizme presvedčivo dokazuje, že inzulínová rezistencia je hlavným nepriateľom verejného zdravia... Táto kniha dôkladne cituje všetky zdroje a bude nepochybne roky slúžiť ako cenný zdroj informácií.“ - Georgia Edeová, MD, nutričná psychiatrička
dostupné aj ako:
Moja chalupárska kuchyňa 2
Nová kuchárska kniha autorky a moderátorky obľúbenej relácie Na Chalupe a šéfredaktorky magazínu Moja Chalupa Kataríny Jesenskej vás pozve späť k jednoduchosti a pôžitku z varenia. Prináša zabudnuté tradičné, ale aj nové svieže recepty, ktoré budete chcieť vyskúšať. Rýchle chuťovky hotové za pár minút, sýte polievky, šťavnaté mäso, ale aj dobroty na osladenie života. V knihe nájdete 61 výnimočných receptov a ešte aj bonus z rodinnej histórie – recepty Katkinej babičky.
Varenie na chalupe je viac ako len príprava jedla. Je to návrat k prirodzenosti, k pôžitku z čerstvých surovín a k spoločne stráveným chvíľam pri stole.
Metóda glukózovej bohyne
„Pre každého, kto si chce zlepšiť zdravie." PROFESOR TIM SPECTOR
„Jessiene tipy krásne zapadli do mojej dennej rutiny." DAVINA McCALL
Mávate chuť na sladké, ste chronicky unavení alebo závislí od cukru?
Zobúdzate sa s pocitom, že ste si vôbec neoddýchli?
Väčšina populácie jazdí na glukózovej horskej dráhe.
TÁTO KNIHA VÁM POMÔŽE ZASTAVIŤ TENTO ZAČAROVANÝ KRUH.
JESSIE INCHAUSPÉ je biochemička, spisovateľka a zakladateľka hnutia Glukózová bohyňa (s 2 miliónmi sledovateľov na Instagrame). V prvej knihe Glukózová revolúcia, medzinárodným bestsellerom, naučila čitateľov dôležitosti vyrovnanej hladiny cukru v krvi a predstavili jednoduché triky, ako to dosiahnuť.
V diele Metóda Glukózovej bohyne ponúka štvortýždňový a štvorkrokový program, ktorým si osvojíte jednoduché a vedecky podložené stratégie na stabilizáciu hladiny cukru v krvi. Nájdete v nej aj viac ako 100 receptov, interaktívny pracovný zošit a tipy a rady z komunity Glukózová bohyňa, ktoré vám pomôžu dosiahnuť želané zmeny.
Túto metódu už využili tisíce ľudí na reguláciu glukózy a výsledky sú ohromujúce. Získate množstvo energie, prestanete maškrtiť, vyčistí sa vám pleť, spomalíte starnutie, zmiernite zápal, vaše hormóny sa dostanú do normálu, zlepší sa vám nálada a budete spávať lepšie, ako kedykoľvek predtým. Vybudujete si nové pozitívne návyky. Najúžasnejšie na tom všetkom je skutočnosť, že nebudete počítať kalórie a stále budete jesť to, čo milujete.
dostupné aj ako:
Kikkerland Akupresúrne masážne krúžky 3 ks
Uvoľňujú napätie. Hypofýza, ľavá dlaň, štítna žľaza/prištítne telieska, hlava/mozog/fistula, krk, oko/ucho, srdce, paže/rameno, žalúdok. Masírujte unavené prsty a zlepšite krvný obeh v tele.
Materiál: pružinová oceľ
Vianoce na Slovensku. Recepty, tradície a zvyklosti
Slovenské Vianoce nie sú len o kapustnici a oblátkach. Každý región má svoje variácie známych receptov aj vlastné špeciality i tradície. Kniha Vianoce na Slovensku ponúka 350 receptov zo 16 regiónov spolu so zvykmi a s nadčasovými kuchárskymi radami. Je nenahraditeľným domácim pomocníkom pri vianočných prípravách a bohatým zdrojom najrôznejších informácií, čo sa s najkrajšími sviatkami v roku spájajú. Vianoce na Slovensku obsahujú tradičné recepty a rady, ktoré po celom Slovensku dlhé roky zbierala známa slovenská etnografka Zora Mintalová Zubercová.
Pôvodné texty dopĺňajú moderné fotografie a elegantný dizajn. Kniha môže byť nielen inšpiráciou počas Vianoc, ale aj dobrým zdrojom kuchárskych rád a receptov - napríklad na chutnú vianočku či lahodnú bábovku - kedykoľvek počas roka. Táto publikácia je výnimočná a patrí do každej rodiny.
dostupné aj ako:
Jedlom k lepšiemu životu
Britský lekár a spisovateľ Tim Spector prináša ďalšiu fantastickú knihu o výžive, ktorá vychádza zo špičkových výskumov. Jedlo je naším najlepším spojencom pri udržiavaní dobrého zdravia, ale otázka, čo naozaj jesť, je mimoriadne komplikovaná. Tim Spector, ktorý patrí k priekopníkom vedecky podloženého prístupu k výžive, nás nabáda, aby sme sa prestali zaoberať zastaranými predstavami o množstve kalórií a zamerali sa skôr na to, ako každý z nás reaguje na rôzne druhy potravín.
V knihe Jedlom k lepšiemu životu autor čerpá z viac než desaťročného vedeckého výskumu a spolu s osobnými poznatkami prináša nového a komplexného sprievodcu o tom, čo by sme mali o jedle vedieť. V knihe sa venuje všetkým aspektom potravín vrátane ich vplyvu na životné prostredie či alergie a rozpráva aj o klamlivých označeniach na etiketách a podvodoch s rôznymi druhmi potravín. Zároveň poukazuje na mnoho úžasných a prekvapivých vlastností jednotlivých potravín, o ktorých sme doteraz veľa nevedeli.
Kniha Jedlom k lepšiemu životu je praktická a na informácie bohatá príručka plná zaujímavých poznatkov, ktoré čitateľov naučia rozumieť jedlu, aby si vedeli vyberať potraviny vhodné nielen pre vlastné zdravie, ale aj pre zdravie celej planéty.
dostupné aj ako: