! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy vydané s podporou Fondu na podporu umenia strana 87 z 87

  • 4 /5

Eben


Čo vlastne vieme povedať o Afrike? Porovnajme si svoje vedomosti a skúsenosti s legendou svetovej reportáže Ryszardom Kapućińskim, ktorý vo svojej knihe Eben prináša komplexný obraz čierneho kontinentu – zo severu na juh, z východu na západ. Nie sú to len politické a dejinné zvraty – v centre jeho záujmu stojí obyčajný človek čeliaci nielen ukrutnostiam podnebia, ale aj svojich ľudských druhov. Vďaka Kapuścińského knihe Eben pochopíme, akú hodnotu má hrsť ryže, hlt vody, prievan a kúsok tieňa tam, kde človek musí denno-denne bojovať o holý život. Eben nie je rozprávaním o neznámej Afrike. Naopak – Afrika v Kapuścińského podaní je čímsi dôverne známym. Kapuściński v Afrike totiž dlhé roky skutočne žil, prenikal do jej podstaty, žil s ľuďmi, žil Afriku. A tak o Afrike dokáže aj rozprávať. Kniha Ryszarda Kapuścińského Eben prichádza vo vynikajúcom preklade Jozefa Marušiaka.
Vypredané
12,34 € 12,99 €

Srdce šachovej dámy


Poviedky - krátke príbehy pre deti a násťročných, ktoré sa neodohrávajú niekde ďaleko, ale tu vedľa, možno len o ulicu ďalej. Zobrazujú svet plný fantázie, humoru, snov, túžby po šťastí i problémy, ktoré majú aj násťroční. Poviedky sú skvelé aj na súťažný prednes, niektoré sa objavili aj v učebniciach, ale to už viete. Toto sú najlepšie poviedky 12. ročníka súťaže o najlepšiu poviedku pre deti a násťročných. Poviedkové knihy čítajú aj dospelí, často sa z nich dozvedia všeličo o myslení svojich detí. Poviedkové knihy patria na popredné miesta v požičiavanosti v knižniciach. Na túto zbierku poviedok už deti čakajú. Slovenskí spisovatelia napísali a dvesto detí vybralo tie naj poviedky na tento rok.
Vypredané
4,18 € 4,40 €

dostupné aj ako:

Ročenka slovenskej architektúry


Ročenka slovenskej architektúry je dlhodobý projekt, ktorý bude pravidelne prinášať pohľad na aktuálnu slovenskú architektonickú scénu. Diela zaradené do prvého vydania ročenky sú tým najlepším z architektonickej produkcie rokov 2014 a 2015. Približujú spektrum architektonického myslenia, typologickú štruktúru aj topografiu slovenského architektonického územia. Súčasťou ročenky sú dve úvodné štúdie kriticky reflektujúce slovenskú architektonickú realitu z dvoch pohľadov, domáceho a zahraničného, aj súhrn najvýznamnejších podujatí, ocenení a publikácií z oblasti architektúry.
Vypredané
28,41 € 29,90 €
zľavy Haba

Novoročný výstup na Jaseninu


Miestopisná kartografia zamlčaných príbehov z hladovej doliny na juhu Slovenska, duchovný a biologický rozklad, nehybnosť, nezáujem a ničotná zemitosť vypozorovaná a vypočutá z posedov a rozhľadní počas neskorej jesene a počiatočnej zimy.
Vypredané
6,79 € 7,15 €

Bylinkové rozprávky


Keď je človek smutný a sám, hľadá si liek a spoločnosť. A práve z takej neradostnej chvíle vznikli Bylinkové rozprávky. Kreslenie a rozprávanie zahnali ťažké myšlienky a premenili ich na veselé príbehy zo sveta kvietkov, lúk a záhrad. V krehkom dialógu medzi dieťaťom a dospelým sa rozvíja hrejivé puto, ktoré má liečivé účinky.
Vypredané
7,60 € 8,00 €

Noví bohovia - New Gods


Katalóg výstavy mladej úspešnej autorskej dvojice Mitríková a Demjanovi, ktorá sa konala v Galérii umenia Ernesta Zmetáka v Nových Zámkoch od 4.3.2016 do 3.4.2016. Ich tvorba sa za obdobie posledných troch rokov sústredí na koláže zasadené na prvý pohľad do absurdných kontextov. Veľkoformátové diela vytvorené technikou kolorovanej pyrografie sú v podstate persiflážou lokálnych dejín a národných mytológií. Výtvarná kritika Jarmilu Mitríkovú a Dávida Demjanovi zaraďuje medzi najzaujímavejších autorov svojej generácie v strednej Európe.
Vypredané
4,75 € 5,00 €

Archeológia času


Projekt obrazového prepojenia dvoch obcí na južnom Zemplíne Brehov a Rad je regionálny koncept s prvkami širších kultúrnych rámcov. Obe obce spájajú dejiny rehole minoritov. Obrazovo i textovo veľmi originálna monografia.
Vypredané
27,55 € 29,00 €

Rudolf Fila


Obsahuje texty o tvorbe a živote umelca, reprodukcie s popiskami, biografické údaje umelca v chronológii, zoznam výstav, knižných ilustrácií, zoznam reprodukovaných diel
Vypredané
28,41 € 29,90 €

Štúrovci - najkrajšie básne, prózy a články


Ľudovít Štúr dal meno jednej generácii bojovníkov za práva Slovákov. Publikácia Štúrovci zavedie čitateľa do obdobia pre slovenský národ obzvlášť ťažkého, často plného beznádeje a skepsy, do rakúsko-uhorskej monarchie. Ľudovít Štúr ako vedúci predstaviteľ slovenského národného obrodenia sa spolu so skupinou literárnych velikánov, ktorí pociťovali krivdu a utláčanie, rozhodli bojovať za práva slovenského ľudu. V neľahkých časoch maďarizácie sa táto súdržná skupina nebála odvážne presadzovať svoje názory a bojovať za náš národ i na tých najvyšších miestach, a to napríklad predložením Žiadostí slovenského národa s nádejou v lepšiu budúcnosť. Kniha ponúka okrem životopisov aj výber diel jednotlivých osobností štúrovskej generácie, ktoré približujú vnútorný svet autorov, ich úprimné pocity, radosti, no neraz i sklamania a útrapy prameniace z aktuálnej nepriaznivej situácie. V knihe najkrajších esejí a básní štúrovcov nájdete: Ľudovíta Štúra, Jozefa Miloslava Hurbana, Sama Chalupku, Michala Miloslava Hodžu, Janka Kráľa, Gustáva Kazimíra Zechentera-Laskomerského, Mikuláša Dohnányho, Jána Kalinčiaka, Andreja Sládkoviča, Jána Bottu, Sama Bohdana Hroboňa, Jána Francisciho, Pavla Dobšinského, Janka Matúšku.
Vypredané
8,46 € 8,90 €

dostupné aj ako:

Čarovné pero - Cigánske rozprávky


Rozprávky o odvážnom Kalo Dantovi a jeho putovaní po siedmich svetoch vznikli z pradávnych mýtov cigánskeho kmeňa. Sú originálne, bohato rozvetvené, hľadajúce spravodlivosť, ale žartovne podávajú aj negatívne vlastnosti Rómov. Čarovné pero je čarovné aj poetickými ilustráciami nositeľky Zlatého jablka BIB Jany Kiselovej-Sitekovej.
Vypredané
7,13 € 7,50 €
  • 4 /5

Nočné správy


Tajomné príbehy v knihe Nočné správy sa nesú v atmosfére ťažko vysvetliteľné. Postavy akoby neverili v pevnú a jedinú pravdu, ktorá by mala všetko vysvetliť. Ak sa tak stane, je pravda až príliš krutá. Autor vytvára výnimočnú atmosféru okolo príbehov, ktorá drží čitateľa v neustálom napätí. Nejde o nijaké bezmyšlienkovité napätie. Čitateľ je neustále aktivizovaný, musí si klásť otázky skôr charakteru „prečo je to tak?“ než, „ako sa to skončí?“. (Ladislav Čúzy) „Medzi tie najlepšie knihy, ktoré som chcel napísať, patria aj knihy Dušana Mitanu.“ (Dušan Dušek) Dušan Mitana sa narodil 9. decembra 1946 v Moravskom Lieskovom. Študoval žurnalistiku a filmovú a televíznu dramaturgiu, po skončení štúdia pracoval dva roky ako redaktor literárneho časopisu Romboid. Od roku 1975 sa literatúre venuje profesionálne. Píše prózu, poéziu, eseje a venuje sa filmovej a televíznej scenáristike. Vydal 11 prozaických a 2 básnicke knihy, mnoho diel vyšlo aj v zahraničí.
Vypredané
9,50 € 10,00 €

Leányvásár - Híres operettek 11.


A Híres operettek sorozat e gazdagon illusztrált kötetében a Leányvásár című operett történetével és a szerző Jacobi Victor életútjával ismerkedhetünk meg. A sok színes történet, érdekesség mellett a CD-n az operettet is meghallgathatjuk.
Vypredané
3,04 € 3,20 €

The History of European Photography 1900-2000


Dějiny evropské fotografie 20.století je mezinárodní výzkumný projekt panevropského rozměru. Jeho hlavním cílem je vydat encyklopedii v angličtině, která bude rozdělená do tří dílů podle časových období, díl I. 1900 -1938 (dvě knihy), díl II. 1939 -1969 (dvě knihy), díl III. 1970-2000(dvě knihy). První díl publikace obsahuje 34 kapitol, 34 evropských zemí od Albánie po Ukrajinu. Kniha je abecedně organizovaná do kapitol podle zemí a každá kapitola se skládá z odborné eseje o dějinách fotografie příslušné země v daném období a je doprovázena nejvýznamnějšími fotografiemi. Kromě hlavního textu tvoří součást knihy obsáhlý přílohový materiál, základní životopisy všech zmiňovaných fotografů, srovnávací tabulka zaměřená na historický přehled kulturních, společensko-politických a fotograficko-technických událostí v daném časovém rozsahu díla sestavená podle zemí. Indexy každého dílu jsou rozdělené na dvě části, index fotografů a index ostatních jmen a významných pojmů.
Vypredané
282,15 € 297,00 €

Čarovný oblek Maxa Nixa


Tri príbehy plné energie, vzrušenia a fantázie napísala ikona anglickej literatúry Sylvia Plathová pre svoje deti. Radosť z tvorenia, vrúcnosť, talent a vtip sa preniesli aj do rozprávok, a tak sa Čarovný oblek Maxa Nixa, Kuchyňa pani Čerešničkovej a Báseň o posteliach stali nezabudnuteľným zdrojom potešenia pre veľkých i malých čitateľov.
Vypredané
7,60 € 8,00 €

Rozprávky zo Sezamu


Rozprávky zo Sezamu sú prerozprávaním známych príbehov z tisíc a jednej noci. Pre detského čitateľa ich upravil významný poľský básnik Bolesław Leśmian. Prvý raz vyšli v roku 1912, kedy vyšla aj Leśmianova prvá básnická zbierka. Aj v nej sa javí očarenie zázračnosťou, ktorou sú preniknuté Rozprávky zo Sezamu. Čary sú všade na každom mieste a v každom čase, hovorí básnik rozprávač v jednej rozprávke. S tým sa nedá nesúhlasiť, v rozprávke je to iste tak. Ale hoci sú tieto príbehy plné zázrakov a čarov, divu a obdivu, básnik ich rozpráva s jemným humorom. Uťahuje si aj z postáv, ktoré nám predstavuje ako sympatické. Aj ony majú svoje ľudské chybičky. Ich príhody sú niekedy strašidelné, ale čo je dôležité, vždy majú dobrý koniec. Kniha v Poľsku vyšla v mnohých a mnohých vydaniach naposledy v roku 2021. Do slovenčiny ju preložil Jozef Fabuš a o to, aby sa kniha zapáčila aj slovenskému čitateľovi sa výraznou mierou postarala pôvabnými ilustráciami maliarka Katarína Smetanová. Okrem bežného nákladu vychádza aj limitovaná edícia 100 kusov v zmenenej úprave a s krásnym obrázkom Katky Smetanovej navyše. Vychádza v edícii PROLES.
Na sklade 1Ks
9,50 € 10,00 €

Jajkele medzi nami


Osvedčená dvojica Janovic aforista, Cipár ilustrátor prichádza s ďalšou knihou bonmotov známeho židovského mudrlanta Jajkeleho. Žijeme čas, ktorý dvojici autorov poskytuje skutočne neúrekom námetov a možností vtipne, humorne, ale najmä nemilosrdne nastaviť zrkadlo súčasnému Slovensku a jeho obyvateľstvu. Kniha je vlastne smiech cez slzy, či ešte výstižnejšie: radšej sa na sebe smejme, než aby sme horekovali a plakali. Okrem filozofa Jajkeleho, jeho vernej Sáry a kamaráta Mojšeho sa Tomáš Janovic v knihe občas stretne či si zatelefonuje s Milanom Lasicom, Dankou Kapitáňovou, Jánom Štrasserom, Ivanom Rapošom, Dušanom Dušekom či si spomenie na priateľa Pavla Vilikovského. Dizajn knihy a jej typografická úprava Matúš Chalupa v spolupráci s majstrom Cipárom.
Na sklade 5Ks
14,24 € 14,99 €

Ako sa číta architektúra


Ako sa číta architektúra
Na sklade 1Ks
20,90 € 22,00 €
  • 5 /5

Tajomstvo kráľovstva


Knihu možno čítať ako hociktorý spomedzi autorových preslávených historických románov. Ako strhujúci príbeh a pestrofarebnú fresku konkrétneho historického obdobia. Pozornejší čitateľ však nájde niekedy až veľmi priliehavé a na zamyslenie nútiace paralely s časmi, v ktorých žila Waltariho generácia nielen vo Fínsku, ale aj v celej Európe. A tak Tajomstvo kráľovstva nie je iba literárnym stvárnením štyridsiatich dní od Ježišovho ukrižovania po Kristovo nanebovstúpenie, ale i nahliadnutím do zrkadla. Od predchádzajúcich slovenských vydaní Waltariho kníh sa táto naša pôvodným prekladom z fínskeho jazyka (predchádzajúce knihy boli preklady prekladov najmä z nemčiny), o ktorý sme požiadali významného prekladateľa Andreja Rádyho. V jeho autorskom pretlmočení, zase priamo z fínčiny, pripravujeme aj voľné pokračovanie knihy Nepriatelia ľudstva, ktoré plánujeme vydať v roku 2023. Knihou chceme pripomenúť aj významného slovenského výtvarníka Stana Dusíka (* 6. jún 1946, Boleráz 6. december 2019, Florencia), ktorého diela sme použili ako ilustrácie a nim sme podriadili aj celkový vzhľad publikácie. Vychádza v edícii TERRA.
U dodávateľa
18,99 € 19,99 €