Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Citáty, výroky, aforizmy, príslovia, porekadlá strana 74 z 79

Prorok


Malá biblia jednoduchej pravdy bez moralizovania obsiahnutá v každom ľudskom živote. Originálna umelecká ručná knihárska práca.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

Romeo a Julia


Svetoznámy príbeh o veľkej láske a nenávisti v darčekovej úprave - Originálna umelecká ručná knihárska práca.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

Myšlienky-Cicero


Originálna ručná umelecká knihárska práca.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

Slovenské príslovia a porekadlá 2


Originálna ručná umelecká knihárska práca.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

Myšlienky-Epiktetos


Životné postoje a názory na širokú škálu ľudských problémov.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

Bájky Ezop


Luxusné vydanie stále poučných príbehov známeho starogréckeho bájkara. Originálna umelecká ručná knihárska práca.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

Antická múdrosť


Nadčasové myšlienkové klenoty starovekého Grécka a Ríma s krátkou charakteristikou ich autorov. Originálna umelecká ručná knihárska práca.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

Životná múdrosť 1


`Životná múdrosť` je súčasťou filozofického diela Parerga a paralipomena(1851), ktoré prinieslo autorovi uznanie. Originálna ručná umelecká knihárska práca.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

Veselá cesta životem Adolf Born


Rozhovor grafika, malíře a ilustrátora Adolfa Borna s hercem, publicistou a překladatelem Jiřím Žákem. Adolfa Borna znají díky večerníčku Mach a Šebestová i ti nejmenší. Mach a Šebestová mají kouzelné sluchátko, které jim umožňuje uskutečňovat sny a prožívat všelijaká dobrodružství. Adolf Born má kouzelné sluchátko také – prostřednictvím ilustracía grafik nás dokáže přenášet do nádherného světa fantazie a snu. Čtenář této knihymá také kouzelné sluchátko, s nímž může přijít na návštěvu k jednomu z nejvýznamnějšíchčeských malířů, grafiků a ilustrátorů.V rozhovoru s Jiřím Žákem se Adolf Born vyznává ze svých lásek, mluví o dětství,o studiích, o tom, jak se rodily jeho vztahy ke knihám, k barvám, k cestování, zpovídá sez niterných věcí a nechává nahlédnout do svého ateliéru i života. Knížka nese stejný názevjako výstava Adolfa Borna v roce 2008. Při jejím zahájení autor uvedl, že v jeho obrazech je,,vždy prvek humoru, jak jsem to v názvu výstavy oznámil“. A jak napovídá i název knihyrozhovorů, prvek humoru byl přítomný v celém Bornově životě.
Vypredané
10,72 € 11,28 €

O toleranci


Kniha citátů.
Vypredané
5,36 € 5,64 €

Ty a Ja (biela)


Originálna umelecká ručná knihárska práca. Obsahom tejto knihy je poézia od autorov ako: Sládkovič, Nezval, Apollinaire, Prévert, ...
Vypredané
12,83 € 13,50 €

Velká kniha židovských anekdot


Kniha obsahuje všechna podstatná témata, o kterých se v anekdotách obvykle hovoří, a navíc je podle nich velice přehledně seřazena. Nedá se sice tvrdit, že židovská anekdota je lékem na všechna trápení, ale určitě může být účinným utišujícím prostředkem pro mnohé bolesti našeho každodenního života.
Vypredané
8,43 € 8,87 €

Myšlenky z židovské moudrosti


Židovská moudrost, která je zhuštěna v tomto svazku, je představena citáty (moudrými, humornými, satirickými i podněcujícími k zamyšlení) a příslovími, jež poskytují příležitost lépe chápat židovskou kulturu. Jsou tu obsaženy citáty od různých židovských autorů i anonymní přísloví z různých období a oblastí světa. V knize jsou seskupeny podle témat (žena a muž, láska a rodina, rodiče a děti, ctnosti, smutek a radost, zkušenosti a rozum, smích...). Kniha potěší všechny, kdo se chtějí pobavit a poučit moudrými i humornými myšlenkami a citáty, které reprezentují jednu z nejstarších světových kultur.
Vypredané
9,78 € 10,29 €

Nejen bonmoty a citáty o knihách


Materiál použitý zde pro tuto knížku se archivoval velmi dlouho. Téměř půl minulého století. Vznikal především dík odposlechům v knihkupectví, kuriozním zápisům a odpovědím v knihách přání a stížností, neuvěřitelným dopisům od čtenářů, vyhláškám a do plňkům "shora" a reakcím "zdola"... Pobavíte se pohotovými odpověďmi známých osobnobností napsanými do památníčků (Jan Neruda, Karel Čapek, Rudolf Křesťan, Ivana Devátá, Miroslav Horníček, Jaroslav Seifert, Jiří Suchý a řada dalších).
Vypredané
7,10 € 7,47 €

dostupné aj ako:

Pivrncovy vopičárny


Jaké zvíře si kreslíř Petr Urban od dětství přál? Malou opičku! Z hospody si občas sice nějakou přinese, ale tu živou nikdy nedostal. Svůj sen si částečně splnil svou 28.autorskou knihou, ve které se to opičárnami jenom hemží. Máte-li chuť se pobavit lechtivým až erotickým humorem známého sáňkaře, určitě si knížku "Pivrncovy vopičárny" obstarejte do své knihovničky!
Vypredané
7,10 € 7,47 €

Aforizmy a iné kruté rozkoše


Franz Kafka, pražský nemecký židovský spisovateľ, ktorý v roku 1924 zomrel ako 41-ročný na tuberkulózu, ovplyvnil ako málokto iný vývin svetovej literatúry 20. storočia. Kafkove romány Proces, Zámok a Amerika, ale aj poviedky, aforizmy, úvahy, denník ové záznamy spred sto rokov fascinujú čitateľov na celom svete svojou "fantazijnou reálnosťou", s akou zobrazil tragickú neschopnosť človeka komunkovať, i jeho osudovú predurčenosť znásobenú byrokratickou odľudštenosťou mechanizmov moci.
Vypredané
6,91 € 7,27 €

Kořeny moudrosti


Myšlenky, úvahy, citáty, paradoxy slavných osobností. Vybral a uspořádal Jaroslav Šmíd.
Vypredané
4,42 € 4,65 €

Reader 09


Fra Blank. Reader 2009 je zápisníkem s citacemi vět a veršů z publikací Fra z let 2002–2008, které vybírali autoři, spolupracovníci, publicisté a přátelé nakladatelství a Café Fra. Omezení bylo jediné, vybrat jakoukoliv větu nebo verš, kterou zde přetiskujeme na stejném místě, na němž se objevila v originále.
Vypredané
4,42 € 4,65 €

Láska všechno promenuje


Knížečka s barevnými fotografiemi a s citáty nebo výroky, kterými můžete obdarovat své blízké, partnery, přátele nebo členy rodiny při různých příležitostech. Výběr citátů Vám pomůže vyjádřit správná slova v pravý čas. Nadpisy a zdobení na obálce jsou raženy fólií ve zlaté barvě, obrázky na obálce jsou leskle lakované.
Vypredané
4,42 € 4,65 €

Citáty, výroky, aforizmy, príslovia a porekadlá tvoria literárnu kategóriu, ktorá sa zameriava na krátke a výstižné výrazy, vyjadrujúce múdrosť, skúsenosti a morálne hodnoty. 

Citáty sú výroky, ktoré sa pripisujú konkrétnym osobnostiam a sú známe pre svoju výstižnosť a citovú silu. Citáty môžu pochádzať od slávnych osobností, filozofov, spisovateľov alebo dokonca anonymných autorov. Sú výrazné, pútavé a často sa používajú na zdieľanie múdrosti a myšlienok na sociálnych médiách alebo v každodennom živote.

Výroky sú krátke výpovede, ktoré vyjadrujú určitú myšlienku, názor alebo pozorovanie. Výroky sa môžu týkať rôznych tém, ako je láska, život, vzťahy, úspech a mnoho ďalších. 

Aforizmy sú krátke a výstižné výroky, ktoré vyjadrujú určitú pravdu, paradoks alebo vtipnú myšlienku. Aforizmy často obsahujú morálne alebo filozofické ponaučenia a majú za cieľ pobudiť čitateľov na zamyslenie sa nad rôznymi aspektmi života.

Príslovia sú tradičné výroky, ktoré sa prenášajú z generácie na generáciu. Majú za úlohu zachovať múdrosť a skúsenosti predkov. 

Porekadlá sú krátke výroky alebo rýmované vety, ktoré vyjadrujú tradičné alebo ľudové múdrosti. Porekadlá sú často rýmované a ich forma je zapamätateľná, čo uľahčuje ich zapamätanie a prenos z generácie na generáciu.