Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Splín arcibiskupa Kohna


Stárnoucí novinář Petr Kříž, jehož posedlostí jsou výtvarná díla ztvárňující zimní výjevy, přiletí do Izraele, kam jej pozval jistý Hanuš Weigl, český Žid, o kterém ale Petr neví zhola nic. Hanuš Petra požádá, aby se vydal po stopách pokladu olomouckého arcibiskupa Theodora Kohna. Také mu sdělí, že Petr po jeho smrti zdědí jisté indicie, jimiž se má při pátrání řídit. Tím odstartuje Petrova cesta labyrintem domněnek, odkazů, literárních a dějinných odboček, útržků ze životů více či méně známých postav a historických anekdot s více či méně zjevnou spojitostí. Jiří Kamen vede vyprávění ve dvou dějových liniích: historické události jsou líčené v kapitolách Hráči, v kapitolách Pátrači pak sledujeme pátrání po arcibiskupově minulosti i penězích, jež měl odkázat na založení olomoucké univerzity. Autor postupně odhaluje dosud neznámá Kohnova tajemství. Problém ale je, že jsou ve hře síly, které chtějí zveřejnění některých tajemství zabránit. Vydání knihy podpořilo Ministerstvo kultury České republiky.
U dodávateľa
20,80 € 21,89 €

The Witcher: A feloldozás útja


Ríviai Geraltot egy boszorkányégetésen találjuk, amint a rémisztő látvány mellett egy titokzatos belső hanggal és a rémképeivel viaskodik. A baljós jelenés őt vádolja a boszorkány megölésével, és kételyeket ébreszt benne, vajon helyesen cselekedett-e. Amikor egy földesúr kéri a vaják segítségét eltűnt lánya felkutatásához, akit állítólag boszorkányok vittek el, Geralt ráébred, ez nem pusztán a lány megmentéséről szól... A The Witcher, mely Andrzej Sapkowski Vaják c. fantasy-könyvsorozatából született, 2015-ben a közönség és a kritikusok által is leginkább elismert videójáték volt. Képregényünkben, bár a játék alapján készült, attól és a Vaják-könyvektől független, teljesen új történetet ismerhetnek meg az olvasók. Ez a képregénygyűjtemény a Dark Horse Comics The Witcher: Witch's Lament c. sorozatának mind a 4 számát tartalmazza, Vanesa Del Rey rajzaival és Bartosz Sztybor szövegével. A fordítást Kolozsvári Zsófia készítette.
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €

A rövid mondatok földje


Egy fiatal nő élettársát követve a dániai Nyugat-Jütland egy kisebb településére költözik, ahol a gyereknevelés mindennapi kihívásain túl számtalan egyéb kérdéssel találja szemben magát. Hogyan kommunikál az ember az aprócska település boltosával? Meg lehet-e állítani a világ bolondságát egy levelesládán keresztül? Mi jár a nyugat-jütlandiak fejében a mondataik közötti szünetekben? Hogyan lehet összecsukni a babakocsit? Miért olyan boldogok a népiskola diákjai, és mit akarnak az emberek Vellingben? A rövid mondatok földje egy humoros és szeretetteljes regény egy fiatal anyáról, aki némileg elszigetelve igyekszik eligazodni egy zavarba ejtő közösségben, a tehenek, szélturbinák és a bentlakásos népfőiskola különös világában, valamint a helyi lakosság kifürkészhetetlennek tűnő beszélgetési formáiban.
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €

A magyar Hyperion


A magyar Hyperion 1936-ban keletkezett első, mindeddig kiadatlan változata Hamvas Béla első alkotói korszakának egyik legjelentősebb szépirodalmi írása. A levélregény formájában megfogalmazott költői ihletésű és szépségű műve mintegy foglalata annak a világos, szenvedélyes és magával ragadó "aranykori" látásmódnak, amely Hamvas egész életművének összetéveszthetetlen alaphangját és sajátos izzását adja. A magyar Hyperion 55 fiktív levélből áll, címzés nélkül, mégis minden mondata közvetlen és sürgető megszólítás. Hamvas itt a közfigyelemtől elhagyatva, egyszerre keserűségében és mégis idilli nyugalmából fogalmazza meg gondolatait.
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

Papírpénz


Tim Fitzpetersonra, a brit kormány energiaügyi miniszterhelyettesére ráuszítanak egy kis prostituáltat, majd megzsarolják: ha nem árulja el, ki kapja meg a Shield olajmező feltárási engedélyét, kiteregetik a sajtónak, hogy csalja a feleségét. Kik zsarolják meg? Tony Cox, a hajdan kisstílű, ma már inkább feltörekvő vagány, a kis prostituált futtatója, egy jól menő klubhálózat tulajdonosa - és Felix Laski, a kétes hírű, ám nagymenő, dúsgazdag bankár, tőzsdespekuláns, aki meg akarja venni a Hamilton Konszernt, amelyik majd elnyeri az olajfúrási engedélyt. E látszólag egymástól teljesen független eseményekről informátorok és fülesek útján rendre értesül az Evening Post szerkesztősége. Mivel az összefüggésekre csak fokozatosan derül fény, egyetlen ifjú riporter, Kevin Hart kapiskálja csak, hogy óriási disznóság készül...
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

Partvidéki szél


A lélegzetelállítóan szép és tiszta svéd táj szolgál három szenvedélyes szerelmi történet - A döntés nyara, Sandbergen varázsa, Hétvége Söderholmban - színhelyéül. A nagyvárosban karriert építő, sikeres nők vidéki környezetben szembesülnek fojtogató magányukkal és felszínes emberi kapcsolataikkal. Meglepődve tapasztalják, hogy a szívélyes fogadtatás, a közösségi élmény, a valahová tartozás érzése gyógyít - éppen úgy, mint a hegyek, tavak, erdők megnyugtató közelsége. A szerelem váratlan ajándékként érkezik az elcsendesülésbe, de a múlt árnyéka és a jelen kihívásai nehezítik az elfogadását. Nehéz út vezet a beteljesülésig, és csak azok járhatják végig, akik nem félnek a változástól, és akik a jövőbe vetett hittel lépnek rá.
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

Zov


"A fejemben kergetőznek a gondolatok arról, hogyan fogjuk megostromolni Herszont. Nem hinném, hogy a polgármester kenyérrel és sóval siet majd elébünk, felhúzza az Orosz Föderáció zászlaját az önkormányzat épületén, mi pedig díszmenetben vonulunk be a városba. Amit az utóbbi két napban láttam, egyáltalán nem hasonlít a krími forgatókönyvre. Ez a két háborús nap teljesen zűrös nekem. Mi folyik itt? Mi van Oroszországban? Mi van a donyecki szakadároknál? Mi folyik a világban?" Filatyjev könyve rendkívüli kordokumentum: az első részletes beszámoló az ukrajnai háborúról egy olyan orosz katona részéről, aki annak első hónapjaiban részt vett a hadműveletben. Hogy miért és mi végre, azt társaihoz hasonlóan ő sem tudta. Teljesítette a parancsokat, készen állt arra, hogy öljön, mert - egy ideig - biztos volt benne, hogy valami rendkívüli eseménynek (NATO-támadás?) kellett történnie ahhoz, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát. S akkor neki a haza védelme a feladata. Lassacskán azonban kitisztult előtte a kép: az is, hogy Oroszország (szerinte) értelmes ok nélkül indította el a háborút, s az is, hogy az orosz hadseregben borzasztó állapotok uralkodnak: a haditechnika elavult, a tisztek nem törődnek az embereikkel, a legfelső vezetőknek gőzük sincs róla, mi folyik a laktanyákban és a harctereken... És akkor már csak egy dolog éltette: "Uram, ha túlélem, mindent megteszek azért, hogy változtassak a dolgokon!" - imádkozott magában. Imádkozott azért, hogy véget érjen a háború és a politikusok megegyezzenek egymással.
U dodávateľa
10,70 € 11,26 €

Krvavé léto – Případy královského soudce, 2. vydání


Děj historické detektivky se odehrává v srpnu 1306, bezprostředně po olomoucké vraždě posledního přemyslovského krále Václava III. Nevyjasněné okolnosti královy smrti, kterou královský soudce Melichar z Roupova nedokáže vyřešit, ho staví do nepříznivého světla před novým panovníkem Jindřichem Korutanským, Václavovým švagrem. Melichar raději odchází z Prahy na svou tvrz Roupov, kde se jeho životní situace ještě více zkomplikuje. V okolí Roupova jsou vypalovány tvrze sousedních zemanů, navíc soudcova manželka trpí podivnou chorobou a tamní kaplan Zachariáš rozšiřuje, že je posedlá ďáblem. Jen její společenské postavení mu zatím zabraňuje, aby se pokusil o jeho vymítání…
U dodávateľa
17,20 € 18,10 €

A lélek beszéde - Írások a magyar nyelvről


Kosztolányi Dezső nemcsak a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akinek verseit is, prózáját is mindig olvasni fogjuk; nagyszerű és eredeti gondolkodó is volt, akinek az írásai magával ragadó szépséggel és mélységgel tárják fel a nyelv már-már irracionális csodáját. Cikkeinek és esszéinek jelentős része épp erről szó, az anyanyelvünkről, melyről talán senki sem írt olyan elkötelezettséggel, odaadással, rajongással és világosan, mint ő. A nyelv fölötti állandó örömteli csodálkozása - "Az a tény, hogy anyanyelvem magyar, és magyarul beszélek, gondolkozom, írok, életem legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható" - az e kötetbe összegyűjtött írásain is szüntelen átizzik. Aki szépen akar magyarul beszélni (vagy akár írni), annak szinte kötelező időnként Kosztolányit is olvasni - már csak azért is, mert őt olvasni ugyanolyan élvezetes lehet, amilyen élvezettel ő maga írt. S talán nem árt elgondolkodni azon is, amit ő oly lelkesen hirdetett: hogy "nem hányaveti nemzetieskedésből, de áhítatos szeretetből" a magyar nyelvnek szüksége volna a folyamatos gondoskodásra, tisztogatásra, gyomlálásra és tudatos gazdagításra. "Goethe azt írja, hogy aki nem ismer idegen nyelveket, az az anyanyelvét sem ismeri. Ez igaz. Csak tükörből pillanthatjuk meg tulajdon arcunkat, s akkor tudjuk meg, kik vagyunk, ha látjuk, miben különbözünk másoktól. De aki már az anyanyelvét sem ismeri, az ember sem lehet. Nemzetközi ember nincsen. Az politikai fogalom, annak is ábrándos és korcs. Nemzetközi gyermek pedig olyan hóbort, mely csak ebben a felemás korszakban születhetett meg. Ha valaki hottentottának akarja nevelni gyermekét, az nevelje hottentottának. De nem kapkodhat jobbra és balra, mert akkor fiából még hottentotta sem lesz, nemhogy világpolgár. Az ősi rendet nem lehet kijátszani."
U dodávateľa
12,04 € 12,67 €

Hadley és Grace


Hadley jól szituált háztartásbeli. Már nem bírja tovább férje, Frank basáskodását, a sorozatos megaláztatást és bántalmazást. A kamasz lányára és a nyolcéves kisfiára is gondolnia kell. Az egyetlen kiút, ha a gyerekekkel együtt elhagyja, és új életet kezd. De ahhoz pénzre van szüksége. Grace-nek elege van. Egy távoli katonai bázison szolgáló férje fogadkozik, hogy soha többé, de képtelen ellenállni a szerencsejátéknak - újra és újra elveri az utolsó centjüket is. Frank, a főnöke az imént rúgta ki, pedig remek szerződést hozott tető alá, ami nagy jutalékkal kecsegtetett. Az egyetlen kiút, ha új életet kezd négy hónapos kisfiával. De ahhoz pénzre van szüksége. Hadley betör a férje irodájába, hogy pénzt szerezzen. Grace betör a főnöke irodájába, hogy pénzt szerezzen. Frank mindent elkövet, hogy visszakapja a pénzét. A két nőt rablásért körözik. Az FBI a nyomukban van. Menekülniük kell. Hadley és Grace sorsa elválaszthatatlanul összefonódik Együtt erősebbek, mint külön-külön, és el kell dönteniük, mennyit hajlandók kockáztatni a másikért.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Utazások apósommal


A képeslap szinte csak katalizátor, hogy a közölt, élvezetes stílusban megírt történelmi és kulturális ismeretek felkeltsék az érdeklődésünket a táj és lakói iránt. Az olykor örömteli, gyakrabban fájdalmas múlt életünk részévé válik. A képzeletbeli utazások révén egyrészt részesei leszünk nemzetünk határmódosítás nélküli egyesítésének, hiszen magunkra ismerünk a felvillanó személyekben, másrészt megérezzük a táj egységét, és a rokonszenv is kialakul, sőt erősödik bennünk minden e térségben élő ember iránt. A könyv azt adja meg az olvasónak, amit egy őrült világ tönkre akart tenni: a gyökerek erejét és a tájba való beágyazottságot. - Surján László
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Agatha Christie - 12 új Miss Marple-sztori


Bizonyára nem feltétlenül szükséges gyönyörű helyre utaznunk ahhoz, hogy gyilkosságot kövessünk el, de néha igenis segít." Miss Jane Marple, a zseniális amatőr nyomozó - Agatha Christie felejthetetlen karaktere - először 1927 decemberében jelent meg nyomtatásban, A kedd esti klub című novellában. Az első Marple-regény, a Gyilkosság a paplakban 1930-ban látott napvilágot, melyet további tizenegy követett, míg a legutolsó - posztumusz - regény, a Szunnyadó gyilkosság 1976-ban, Christie halálának évében jelent meg. Jane Marple alakjában Christie a sokszor alábecsült, idős falusi vénkisasszonyt testesítette meg, aki éleslátásával, az emberi természet mély ismeretével még a Scotland Yard legkiválóbb nyomozóit is túlszárnyalta. Ebben a kötetben 12 új Marpe-novella kapott helyet, melyek szerzői elismert bestseller-írók, céljuk pedig az, hogy saját, egyedi nézőpontjukon keresztül mutassák be az új generációknak Christie briliáns elméjű nyomozóját, a látszólag ártalmatlan, szelíd, kissé kotnyeles Miss Marple-t. Szerzők: Alyssa Coley Dreda Say Mitchell Elly Griffiths Jean Kwok Karen M. McManus Kate Mosse Leigh Bardugo Lucy Foley Naomi Alderman Natalie Haynes Ruth Ware Val McDermid
U dodávateľa
16,06 € 16,90 €

Viharos idők


Hatvany Helga könyve megrázó tanúbizonyság a viharos 20. századról egy család történetén keresztül, és izgalmas memoár arisztokrata gyökerekről, apai örökségről és a szeretet erejéről. Deutsch Ábrahám aradi vegyesboltjából három generáció alatt egy óriási gabona- és cukoripari nagyvállalkozás fejlődött ki az Osztrák-Magyar Monarchia idején. A 20. század elején bárói rangra emelt Hatvany-Deutsch család tagjai fényűző palotákban éltek, műtárgyakkal körülvéve. Haladó politikusokként, tehetséges festőkként, írókként, és legendás hírű, többek között Ady Endrét, József Attilát támogató mecénásokként vonultak be a történelembe. Az 1938-as zsidótörvények érvénybelépése után azonban a család több tagja az emigrációt választotta, és Amerika vagy Nyugat-Európa felé menekült. A Magyarországon maradt Hatvanykra nehéz sors, bujkálás, üldözés és nem egyszer halál várt. A szerző édesapja, Hatvany József, aki Cambridge-i tanulmányai után 1947-ben hazatért egy szebb, új világ építésének reményében, hamarosan egy rémálom közepében találta magát, és 1952-ben, a Rákosi-korszak legsötétebb időszakában koholt vádak alapján börtönbe zárták. A szabadulását követő évtizedekben nemzetközi hírnévre tett szert a számítógépes tervezés és gyártás egyik kiemelkedő úttörőjeként. Legfontosabb hagyatéka mégsem a szakmai elismerésekkel és kitüntetésekkel mérhető, hanem azzal, ahogy az őt körülvevő emberek életét formálta, és ahogy ember tudott maradni minden körülmények között.
U dodávateľa
16,06 € 16,90 €

Az ember tragédiája - Eredeti szöveg Nádasdy Ádám prózai fordításával


"A szavaknak idejük van, vagy másképp: idő van a szavakban, a mi időnk, a használóké, a mi történelmünk, mi magunk." - Immáron húsz éve vetette papírra Esterházy Péter ezeket a szavakat a Mindentudás Egyetemén tartott legendás előadásában. Az új kiadásban az eredeti előadás szövege mellett további Esterházy-esszéket olvashatunk a szavak csodálatos életéről, azaz a nyelvről, annak használatáról és felelősségéről, az irodalmi nyelv különleges mivoltáról, a nyelv mindenkori politikai vetületeiről, az írásról és az olvasásról.
U dodávateľa
9,37 € 9,86 €

Marie Antoinette titkos szolgálata 2. - A királyné nem pihenhet


XVI. Lajos francia királyra férjként is, királyként is próbatételek sora vár. A királyságban éhínség pusztít, amelynek nyomában elégedetlenség jár - eközben az uralkodó óraszerkezetekkel babrál és a versailles-i palota végtelen folyosóin bolyong. Szerencsére tüzes felesége, Marie Antoinette érzékeli a tömegek elégedetlenségét. A királyné tisztában van azzal, hogy ha nem adnak olcsó kenyeret az éhes és dühös párizsiaknak, akkor a zendülés elsöpörheti a királyi udvart. Mindenekelőtt pénzre van szüksége a tervei megvalósításához, ezért megbízza a ruháit tervező-varró Rose-t és a káprázatos hajkölteményeit kreáló Léonard-t, a két, meglehetősen amatőr nyomozót, hogy kutassanak egy titokzatos inka kincs után. Csakhogy a kincs roppant veszélyes: halálos átokkal sújt mindenkit, aki a véres múltú aranyszobor közelébe kerül...
U dodávateľa
12,05 € 12,68 €

Szevasz, amigo!


Szevasz, amigo! Tudod, igaz, hol van Dél-Amerika? Igen, persze, a nagy vízen túl, messze, délen. És itt, ebben a könyvben. A városban, annak történeteiben, a szereplők mosolyában és könnyeiben. Harmadik kötetével jelentkezik Görömbölyi Dávid diplomata, oktató, író, aki ezúttal is utazásra hív. Közép-Európa és Délkelet-Ázsia után e könyvben Dél-Amerika a célpont, hogy megismerhesd Dolores kisasszony lépéseit, a tizennyolc szűk métert, Alexáék nyakláncát, Marisol és Don Esteban új hobbiját, egy szokatlan túszejtés történetét vagy épp Teófilo barátunk piszkos trükkjeit. És hogy Gustavo könyvesboltjában megtanuld: a falakat kell figyelni. Mert igazából ott van Dél-Amerika.
U dodávateľa
6,75 € 7,10 €

Myšlenky zločince v české kotlině


Absolvovala studijní pobyty u FBI a Kanadské královské jízdní policie. Podílela se na vyšetřování nechvalně proslulých Orlických vražd. Za více než třicet let své kariéry pomáhala objasnit stovky vražd, loupeží i znásilnění. Jiřina Hofmanová je legendou české kriminalistiky. Ve vzpomínkách na své nejslavnější případy vám dá nahlédnout do pokřivené mysli lidí, kteří si vědomě vybrali cestu zločinu. Poznejte skutečnou práci vyšetřovatelů, která často stojí na dechberoucí analýze chování a emocí pachatelů!
Na sklade 3Ks
15,67 € 16,49 €

Ženy zločinu


Zločin má i ženskou tvář – a nikdo to neví lépe než Lucie Bechynková, zločinožroutka a spoluzakladatelka oceňovaného podcastu Opravdové zločiny. Čeho všeho jsou ženy schopny? Co je k mnohdy brutálním činům vede? A jak vypadá osobní i pracovní život policistky, soudní psycholožky nebo ředitelky věznice? Poznejte téma zločinu z opomíjeného úhlu pohledu! Zjistíte, že trestné činy spáchané ženami se co do temnoty a krutosti vyrovnají i nechvalně proslulým vrahům.
Na sklade 3Ks
17,57 € 18,49 €

Kouzelná Paříž - Obchůdek s knihami


Plachá majitelka knihkupectví Sarah Smithová dostala jedinečnou příležitost. Její kamarádka z Paříže jí nabídla, aby si spolu na půl roku vyměnily obchody! Není divu, že s tím Sarah okamžitě souhlasila – vždyť kdo by odmítl výlet do města lásky? Sarah kvůli tomu sice musí opustit rodné hnízdo, ale je přesvědčená, že ji čeká životní dobrodružství. Představuje si, že dny bude trávit toulkami městem, ukusováním croissantů, popíjením café au lait a pozorováním lidí na Champs-Élysées. Ale opravdu bude v Paříži šťastná? Nebo zjistí, že skutečnost není ani zdaleka tak růžová, jak čekala?
U dodávateľa
17,77 € 18,71 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King