! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Selected Writings


Available for the first time in an English translation, this selection gives non-Francophone readers the chance to encounter the many incarnations of renowned Belgian painter Rene Magritte - the artist, the man, the aspiring noirist, the fire-breathing theorist - in his own words. Through whimsical personal letters, biting apologia, appreciations of fellow artists, pugnacious interviews, farcical film scripts, prose poems, manifestos and much more, a new Magritte emerges: part Surrealist, part literalist, part celebrity, part rascal.While this book is bound to appeal to admirers of Magritte's art and those who are curious about his personal life, there is also much to delight all readers interested in the history and theory of art, philosophy and politics, as well as lovers of creativity and the inner workings of a probing, inquisitive mind unrestricted by genre, medium or fashion.
Vypredané
12,30 € 12,95 €

A Lie Too Big To Fail


In A Lie Too Big to Fail, longtime Kennedy researcher (of both JFK and RFK) Lisa Pease lays out, in meticulous detail, how witnesses with evidence of conspiracy were silenced by the Los Angeles Police Department; how evidence was deliberately altered and, in some instances, destroyed; and how the justice system and the media failed to present the truth of the case to the public. Pease reveals how the trial was essentially a sham, and how the prosecution did not dare to follow where the evidence led. A Lie Too Big to Fail asserts the idea that a government can never investigate itself in a crime of this magnitude. Was the convicted Sirhan Sirhan a willing participant? Or was he a mind-controlled assassin? It has fallen to independent researchers like Pease to lay out the evidence in a clear and concise manner, allowing readers to form their theories about this event. Pease places the history of this event in the context of the era and provides shocking overlaps between other high-profile murders and attempted murders of the time. Lisa Pease goes further than anyone else in proving who likely planned the assassination, who the assassination team members were, and why Kennedy was deemed such a threat that he had to be taken out before he became President of the United States.
Vypredané
35,10 € 36,95 €

Beatles - Kapela, která změnila svět


Beatles způsobili revoluci v populární hudbě. Proměnili módu. Změnili způsob myšlení lidí. Definovali jednu éru a jejich hudba, slova a osobnosti změnily svět. Tato kniha vypráví příběh báječné čtyřky prostřednictvím zasvěceného textu, úchvatných fotografií a vzácných a pečlivě zaznamenaných památných předmětů. Dokumentuje cestu kapely z malých liverpoolských klubů přes první místa v hitparádách, vyprodaná turné a hledání hudební dokonalosti až po jejich rozchod v roce 1970. Napsal autor bestsellerů, hudebník a odborník na Beatles Terry Burrows.
Vypredané
36,53 € 38,45 €

Lacná kniha Beatles - Kapela, která změnila svět (-70%)


Beatles způsobili revoluci v populární hudbě. Proměnili módu. Změnili způsob myšlení lidí. Definovali jednu éru a jejich hudba, slova a osobnosti změnily svět. Tato kniha vypráví příběh báječné čtyřky prostřednictvím zasvěceného textu, úchvatných fotografií a vzácných a pečlivě zaznamenaných památných předmětů. Dokumentuje cestu kapely z malých liverpoolských klubů přes první místa v hitparádách, vyprodaná turné a hledání hudební dokonalosti až po jejich rozchod v roce 1970. Napsal autor bestsellerů, hudebník a odborník na Beatles Terry Burrows.
Vypredané
11,54 € 38,45 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Majstri piatich čiar


Beletrizované rozprávanie Karola Dubeckého sa opiera o historické fakty a zachované dokumenty. Autor pri písaní knihy čerpal nielen z odbornej literatúry, ale i z listov, denníkov, poznámok umelcov a zo životopisov. Za každým príbehom čitateľ nájde poznámky, v ktorých sú v skratke zhrnuté základné údaje o skladateľovi a jeho diele aj vysvetlené hudobné termíny, cudzie slová, mená a historické udalosti. Čitateľa určite poteší príloha „Malé skladby veľkých majstrov“, v ktorej nájde notový materiál najjednoduchších skladieb majstrov. Albín Brunovský, jeden z našich významných výtvarníkov, v roku 1975 doplnil knihu portrétmi hudobníkov a krásnymi ilustráciami, ktoré čitateli oslovia i dnes. Ilustrácie: Albín Brunovský
Vypredané
0,56 € 11,20 €

dostupné aj ako:

Total Recall - Můj neuvěřitelný životní příběh


Biografie jednoho z nejúspěšnějších, nejoblíbenějších a nejlépe placených akčních hrdinů všech dob je upřímnou zpovědí muže, který si dokázal svým odhodláním a houževnatostí vydobýt to, o čem většina lidí pouze sní – slávu, postavení, moc. Životní příběh chudého chlapce z malého městečka v Rakousku je plný zvratů a přivádí čtenáře do světa profesionální kulturistiky, filmu i politiky.
Vypredané
15,67 € 16,49 €

Lacná kniha Barokový aristokrat (-90%)


Uhorský aristokrat Pavol Pálffy (1592-1653) bol jedným z najvýznamnejších politikov Uhorského kráľovstva v prvej polovici 17. storočia. Syn rábskeho hrdinu Mikuláša Pálffyho a Márie Fuggerovej študoval vo Viedni, v Ingolstadte, v Olomouci a absolvoval Kavalierstour v Taliansku. Zastával najdôležitejšie krajinské úrady v Uhorskom kráľovstve: takmer dve desaťročia bol predsedom Uhorskej komory, následne sa stal krajinským sudcom a na vrchole kariéry bol zvolený za uhorského palatína. Na viedenskom panovníckom dvore sa mu ako jedinému predstaviteľovi uhorskej politickej elity podarilo stať sa členom Tajnej rady, najdôležitejšieho poradcovského orgánu panovníka. Pavol Pálff y mal vlastné politické zoskupenie a zvádzal mocenské a politické súboje s palatínom Mikulášom Esterházym a ostrihomským arcibiskupom Jurajom Lippayom. O kariére významného štátnika nepodávajú svedectvo iba archívne pramene, ale aj stavby a umelecké artefakty na území krajín bývalej habsburskej monarchie. Nesú stopy Pálffyho intenzívneho záujmu o stavebné projekty a jeho umeleckého vkusu. Hrad v Bojniciach patrí k najznámejším pamiatkam na Slovensku, no rovnako charakteristické štyri veže Bratislavského hradu alebo vyblednuté fresky na stenách zvyšku saly terreny v bývalom Pálffyho paláci na Zámockej ulici v Bratislave svedčia o niekdajšej moci, sláve a bohatstve ich majiteľa. Honosný a prepychový životný štýl si mohol dovoliť vďaka manželstvu s bohatou a sebavedomou Františkou Khuenovou de Belasy. Veríme, že predloženú monografi u nebudú čitatelia vnímať iba ako životopis politika barokového aristokrata, ale zároveň aj ako vykreslenie portrétu Pavla Pálffyho, osobnosti, o ktorej už aj neznámy autor básne z roku 1647 skonštatoval: Pálffy žiari na našom nebi ako Večierka, nesmierne ho hnevá, že naša krajina umiera, srdce má na mieste a jazyk má podrezaný.
Vypredané
1,59 € 15,90 €

dostupné aj ako:

Jan Šolc Žít v Liberci - vzpomínky


Bývalý vysokoškolský pedagog, politik a prezidentův poradce se touto knihou nevydává v plen poprvé, před osmi lety mu vyšla kniha o jeho působení na Hradě. Žít v Liberci, líčící události od Janova dětství, se ovšem blíže pozastavuje nad historickými milníky Československa, připomíná i pohnuté liberecké události odsunu nebo srpnové okupace. Klíčovým slovem celého titulu je bezesporu slovo vzpomínka, hojně skloňovaná v každé z 31 kapitol, pozornému čtenáři jistě neunikne ani nenápadné akcentování významu přátelství či dobra.
Vypredané
12,95 € 13,63 €

Opilý námořník


Ilustrovaný životopis Arthura Rimbauda, básníka, tuláka a dobrodruha, vychází z textu jeho nejznámější básně Opilý koráb. Nick Hayes patří k nejtalentovanějším britským kreslířům a za své autorské knihy už podvakrát získal cenu deníku The Guardian. Jeho obrazy ze života božského rošťáka“, ktery byl milencem Paula Verlaina, než utekl do Habeše a živil se jako překupník zbraní, jsou plné omamné imaginace a nepřekonatelné touhy po dálkách a dobrodružství...
Vypredané
15,67 € 16,49 €

dostupné aj ako:

Hvězdy první republiky


50 filmových ikon z doby První republiky a protektorátu. Zveme vás na premiéru pod světla reflektorů prvorepublikových a protektorátních filmových ateliérů! Herecké ikony tehdejší doby se nesmazatelně zapsaly do srdcí filmových diváků a doslova psaly historii. Těší se na vás Hvězdy první republiky. V dokonalé úpravě s elegantním leskem, živým a čtivým jazykem, a samozřejmě zasvěceně a důkladně vás provedou i těmi nejtajnějšími zákoutími svých soukromých i hereckých životů. Adina Mandlová, Anna Letenská, Anny Ondráková, Antonie Nedošínská, Antonín Novotný, Čeněk Šlégl, Dagmar Frýbortová, Eduard Kohout, Elena Hálková, Eva Gerová, Ferenc Futurista, Gustav Nezval, Hugo Haas, Jan Pivec, Jan Werich, Jana Dítětová, Jaroslav Marvan, Jindřich Plachta, Jiří Voskovec, Jiřina Šejbalová, Jiřina Štěpničková, Karel Hašler, Karel Höger, Karla Oličová, Ladislav Pešek, Lída Baarová, Ljuba Hermanová, Marie Glázrová, Nataša Gollová, Nataša Tánská, Oldřich Nový, Otomar Korbelář, R. A. Dvorský, Raoul Schránil, Rolf Wanka, Růžena Šlemrová, Saša Rašilov, Stella Májová, Svatopluk Beneš, Terezie Brzková, Theodor Pištěk, Truda Grosslichtová, Věra Ferbasová, Vítězslav Vejražka, Vlasta Burian, Vlasta Fabiánová, Zdenka Baldová, Zdenka Sulanová, Zita Kabátová, Zorka Janů.
Vypredané
13,35 € 14,05 €

Deník varšavského ghetta


Adam Czerniaków se narodil 30. listopadu 1880 ve Varšavě. V meziválečném období zastával řadu funkcí v polských i židovských politických, kulturních a hospodářských organizacích Po mnoho let byl členem rady varšavské židovské obce. Těsně před vstupem německé armády do zničené Varšavy ho primátor Starzyński jmenoval předsedou Židovské náboženské obce. Tuto funkci zastával až do své smrti v červnu 1942. Z historického i literárního hlediska představuje Czerniakowův Deník dokument prvořadého významu. Kromě informací nezměrné historické ceny je rovněž svědectvím o autorově vnitřním životě, o jeho postojích, myšlenkách a pocitech. Vážnost a tragika chvílemi hraničí s groteskností, ironií a vtipem, který často vzhledem k hrůznosti faktů, jichž se týká, překvapí. Deník, psaný formou lakonických, místy nesouvislých a útržkovitých poznámek, tvoří jako celek dílo nebývalé dramatické sdělnosti. Poznámky, které autor zapisuje pravidelně den po dni od 6. září 1939 do 23. července 1942, jsou nejen autentickým pramenem historie jedné z největších hrůz druhé světové války varšavského ghetta, ale i obrazem tragického osudu člověka, který stál v čele varšavské židovské komunity a osaměle aktivně čelil krutostem doby.
Vypredané
16,07 € 16,92 €
  • 5 /5

Dýka a kríž (špeciálna retro edícia)


Kniha Dýka a kríž opisuje začiatky práce Teen Challenge. Organizácia začala svoju históriu písať v roku 1958, keď reverend David Wilkerson kráčal ulicami Brooklynu v New Yorku a bol zhrozený, koľko mladých ľudí zneužíva alkohol a iné drogy. Pohnutý z ich osudov sa rozhodol veci zmeniť. Skončil s prácou kazateľa v Pensylvánii a presťahoval sa do New Yorku. Ako pastor spočiatku pracoval s mladými členmi newyorských gangov. Túžil im priniesť vnútorný pokoj a oslobodenie od násilia. Neskôr začal pôsobiť aj medzi ľuďmi závislými od drog. Od roku 1960, kedy bolo otvorené prvé centrum Teen Challenge v Brooklyne na Clinton Avenue, sa hnutie rozšírilo po celom svete. Kniha Dýka a kríž bola v roku 1969 aj sfilmovaná. Vznik Teen Challenge približujú aj knihy Davida Wilkersona Začalo sa to dýkou a krížom, Nickyho Cruza Utekaj, malý, utekaj a autorky Darly Milneovej Druhá šanca (príbeh Israela Narvaeza), ktoré v budúcnosti plánujeme vydať vo Vydavateľstve Teen Challenge.
Vypredané
10,45 € 11,00 €

Fenomén Karel Svoboda


V prosinci si připomínáme nedožitých 80 let nejúspěšnějšího poválečného autora populární a filmové hudby doma i v zahraničí Karla Svobody. Byl originální nejen svou tvorbou, ale i životem. Bohužel i svou tragickou smrtí. Kniha významné novinářky Hany Höschlové, která se řadila mezi Svobodovy přátele, se opírá o její postřehy i vzpomínky celé galerie Svobodových kolegů, spolupracovníků a kamarádů, Gottem počínaje a Evou Pilarovou konče. Teprve z tohoto kaleidoskopu se - bohužel pozdě - dozvídáme, jaký Karel Svoboda skutečně byl. V knize defilují nejen jeho úspěchy a okamžiky, kdy byl na vrcholu, ale i jeho deprese, trýzně a pochybnosti o sobě samém. Kdo všechno se na vynikající knížce Hany Höschlové podílel, dokumentuje plejáda jmen na zadní straně obálky.
Vypredané
5,45 € 14,80 €

Poutník světem fantazie


Poutník světem fantazie je výpravná publikace o životě a díle říčanského rodáka Oty Hofmana, která vychází k příležitosti nedožitých devadesátých narozenin významného českého scenáristy a spisovatele v rámci projektu Ota Hofman 90. ,,Považuji za velké štěstí, že mám šanci objevovat tátu stále znovu a nově s odstupem mnoha a mnoha let při čtení jeho knih, poznámek a krátkých povídek, které mě nepřestávají fascinovat svou hloubkou a jak pár slovy dokázal vyjádřit podstatu myšlenky. A čím jsem starší a zkušenější, tím více oceňuji jeho schopnost psát i skutečnost, že s přibývajícím věkem ten text čtu a chápu z úplně jiného úhlu pohledu,říká Ing. Otto Hofmann, syn Oty Hofmana a ambasador projektu. Knihu Poutník světem fantazie napsal Ondřej Slanina, autor knižní trilogie o filmových klasikách, které vychází od roku 2011. ,,Díky Slavné české filmové klasice, ale i České animované klasice jsem měl možnost mluvit s mnoha lidmi z filmového oboru a nabídku Otty Hofmanna sepsat biografii jeho táty jsem s radostí uvítal. Ota Hofman je pro mě symbolem hvězdné hodiny českého filmu, tedy tvorby pro dětského diváka, která je celosvětově úspěšná díky Panu Tau, pohádce Tři oříšky pro Popelku, ale samozřejmě mnoha dalších filmů,osvětluje Ondřej Slanina napsání monografie. Poutník světem fantazie je kniha rozdělená do dvou částí. V biografické části se dočtete vše důležité o osobním životě Oty Hofmana. Autor připomíná rodiče Oty Hofmana, Hofmanovo totální nasazení za války v zemědělství, studium na FAMU, okolnosti jeho angažmá jako šéfdramaturga na Barrandově, kde jsou popsány bouřlivé změny roku 1968 a následná dramatická éra normalizace. Vůbec poprvé pak popisuje řadu nerealizovaných projektů Oty Hofmana nebo angažování tvůrců Československé nové vlny na Barrandově, kteří oficiálně nesměli tvořit. V recenzní části jde kniha Poutník světem fantazie opravdu do hloubky. Čtenář se kromě rozšířených recenzí dočte okolnosti vzniku vybraných děl Oty Hofmana, seznámí se v medailonech s klíčovými filmaři dětského filmu a hlavně bude mít možnost srovnat rozdíl mezi scénáři a realizovanými filmy nebo poznat schvalovací procesy na Barrandově v době normalizace, které jsou podložené bádáním v archivu na Barrandově a u tehdy činných filmařů. Kniha obsahuje četné fotografie a informace, které vychází vůbec poprvé.
Vypredané
22,33 € 23,50 €

Lacná kniha Bratislavská bohéma (-90%)


Tvorba významného slovenského básnika a prozaika Štefana Žáryho (1918 – 2007) bola mimoriadne plodná a žánrovo pestrá. Okrem 26 zbierok poézie, ktorá bola primárne v centre jeho záujmu, sa venoval aj prekladom z francúzskej, talianskej a španielskej poézie, veršovanej dráme a literatúre pre mládež. Popri tom písal aj životopisné eseje a spomienkovú publicistiku. Na vysokej škole sa pripojil k formujúcej sa skupine nadrealistov (R. Fabry, V. Reisel, P. Bunčák, J. Lenko), ktorá sa inšpirovala francúzskym surrealizmom. Pod ich vplyvom sa vyhranil ako básnik nespútanej fantázie, obraznosti a veľkej poetickej vnímavosti. Práve k tomuto obdobiu svojho života sa neskôr vracal v spomienkových esejach, venovaných básnickým druhom a mnohým osobnostiam vtedajšieho kultúrneho života. V troch spomienkových knihách, ktoré sú začlenené v tomto výbere (Snímanie masiek, Zlatoústi rozprávači a Rande s básnikmi), autor živo, sugestívne a s jemu vlastným humorom oživuje a sprítomňuje svet stratenej bratislavskej bohémy s umeleckými kaviarničkami. Tam sa stretávali jej protagonisti a popri zábave a zápalistých diskusiách písali texty, vydávali manifesty a redigovali zborníky. Pred našimi očami tak magicky ožíva dávna, zašlá sláva bratislavskej kultúrnej histórie, ktorá by nikdy nemala upadnúť do zabudnutia. Kniha vychádza pri príležitosti 100. výročia narodenia tohto význačného slovenského básnika, ktorý zanechal v našej literatúre nezmazateľnú stopu.
Vypredané
2,49 € 24,90 €

dostupné aj ako:

Velká kniha herců první republiky a protektorátu


Zdaleka nejen filmografii a stroze rekapitulující životopis pětadvaceti filmových hvězd přináší Velká kniha herců první republiky a protektorátu, kterou připravil autorský tým Jiří Bartoň a Robert Rohál. Publikace se totiž zabývá i předtím nepříliš zveřejňovanými skutečnostmi a snaží se jít pod povrch faktů. Odhaluje některé osudové kroky, situace a tajemství jednotlivých osobností a samozřejmě rozebírá jejich dílo a postoje. Vedle kapitol věnovaných dodnes známým umělcům, jako byli Vlasta Burian, Jiřina Štěpničková, Věra Ferbasová, Karel Hašler a mnozí další, se čtenář seznámí také s osudy pozapomenutých hereček Jarmily Bechyňové nebo Zdeny Kavkové. Velká kniha herců první republiky a protektorátu není encyklopedií, ale ponorem zkoumajícím um, osobnost a charakter filmových herců v kontextu doby, ve které žili a tvořili.
Vypredané
14,73 € 15,51 €

Toulky ruskou literaturou


Kniha Toulky ruskou literaturou přináší výběr textů věnovaných ruské literatuře z pera významného českého rusisty, literárního vědce, překladatele a básníka doc. Jiřího Honzíka (19242018). Jde o průřez autorovou odbornou tvorbou zaměřený jednak na texty málo známé či obtížně dostupné, ale též na texty dosud nepublikované. Většina dříve publikovaných textů byla jejich autorem přepracována a nově zredigována. Větší část svazku je tematicky spojena s problematikou stříbrného věku ruské literatury, Honzíkova životního tématu, autor však při výběru vhodných textů pohlížel též do období staršího (dílo A. S. Puškina) i blíže k současnosti (tvorba A. I. Solženicyna). The book Toulky ruskou literaturou [Wandering through the Russian Literature] brings a selection of texts on the Russian literature from the pen of a significant Czech Russian Studies expert, literary scholar, translator and poet, doc. Jiří Honzík (19242018). It is a cross-section of the authors professional work, focused on texts that are little known or not easily accessible as well as on those that have not been published yet. Most of previously published texts have been reworked and revised by their author. The larger part of the volume is thematically associated with the issues of the Silver Age of Russian literature, the theme of Honzíks life, but the author has also selected texts dealing with an earlier period (the work of A. S. Pushkin) as well as more recent (the production of A. I. Solzhenitsyn).
Vypredané
6,25 € 6,58 €

Így lettem


Az Egyesült Államok egykori first ladyjének személyes, átütő erejű és inspiráló önéletrajza Michelle Obama, jelentős ügyekkel fémjelzett és eredményes eddigi élete során korunk egyik ikonikus és lenyűgöző alakjává vált. Az Amerikai Egyesült Államok első afroamerikai first ladyjének nagy szerepe volt abban, hogy a Fehér Házban soha nem látott nyitottság és elfogadó közeg alakuljon ki. Ráadásul a nők erőteljes támogatójává vált szerte a világon. A családok egészségesebb és aktívabb életének szószólójaként hatalmas változásokat köszönhetünk neki. A férje mellett állt, miközben Barack Obama az ország történetének néhány leggyötrelmesebb pillanatában helytállt elnökként. Közben megtanított nekünk egy-két tánclépést, nagyot alakított a Carpool Karaokéban, és két lányát a könyörtelen rivaldafény ellenére józan szemlélettel nevelte. Mélyről jövő vallomásokban és magukkal ragadó történetekben bővelkedő önéletrajzi könyvében Michelle Obama bepillantást enged élete kulcsfontosságú pillanataiba - a Chicago déli részén töltött gyerekkorától vezetői pozícióba kerüléséig. Beszámol többek között arról is, hogyan sikerült egyensúlyt teremtenie karrierje és az anyaszerep között, és hogy milyen volt az élete a Fehér Házban. Kíméletlen őszinteséggel és szellemes éleslátással ír az élet minden területén megélt győzelmeiről és kudarcairól, egész történetét elénk tárja - saját szavaival és saját szemszögéből. A Becoming lapjain szeretetteljes, bölcs, de kendőzetlen szókimondásának köszönhetően egy mélyen érző, kiváló teljesítményeivel a várakozásokat folyton felülmúló nő története bontakozik ki előttünk, aki épp ezért másokat is arra ösztönöz majd, hogy azzá váljanak, akivé szeretnének.
Vypredané
15,02 € 15,81 €

Fubtallsztárok


Ismerd meg a foci világának legnagyobb sztárjait! A csúcsokat tartó legendáktól a jövő klasszisaiig, a Futballsztárok című könyvben megtalálsz minden adatot, érdekességet és hihetetlen rekordot, amit tudnod kell ahhoz, hogy igazi szakértővé válhass. Lionel Messi, Antoine Griezmann, Neymar, Philippe Coutinho, Cristiano Ronaldo, Kevin de Bruyne, Harry Kane, Luka Modric, Manuel Neuer, Gareth Bale és még sok-sok futballsztár!
Vypredané
10,73 € 11,29 €

Čítanie o slávnych osobnostiach je mnohokrát inšpirujúce. Motivujú nás biografie slávnych umelcov, známych hercov alebo významných politikov.

Absolútne prvou biografiou všetkých čias je zrejme Excellentium Imperatorum Vitae, ktorú napísal grék Cornelius Nepos a opisoval v nej životy viacerých gréckych vojenských generálov. Neskôr mal už skoro každý významný vodca svoju biografiu, vrátane Cicera, Júliusa Cézara alebo Alexandra veľkého.

Pri čítaní životopisných kníh máme jedinečnú možnosť sledovať dlhú cestu, ktorú museli títo slávni ľudia prejsť. Uvidíme množstvo pádov a chýb, kvôli ktorým sa ale tieto osoby nevzdali a zobrali ich ako príležitosť zlepšiť sa vo všetkyćh oblastiach. Mnoho v sebe skrývajú aj úprimné rozhovory, ktoré sú často otvorenými vyznaniami a v tejto kategórii nájdete isto aj knihu o človeku, ktorého považujete za svoj vzor a je pre vás inšpiráciou.

Môžete si vybrať, či budete čítať o danej osobe z pohľadu iného človeka, alebo či siahnete po autobiografii. Obidve možnosti majú svoje čaro.

Je všeobecnou pravdou, že dobrá kniha môže ovplyvniť smerovanie nášho života. Pri biografickej literatúre to platí stonásobne, pretože v ruke držíme príbeh reálneho človeka, z ktorého môžeme čerpať mnoho inšpirácie a tipov.

Nájdete tu biografie z oblasti biznisu, filmu a hudby, histórie, literatúry, športu, mafie a podsvetia, náboženstva, politiky, osobností vedy a umenia.