! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


111 nejmilovanějších českých herců


Autorka nabízí čtenářům krátké a erudované portréty známých českých herců. Stručně prozradí mnohé z jejich života a seznámí s moudrými nebo vtipnými průpovídkami jednotlivých aktérů. Milá knížka zahřeje srdce nejednoho milovníka českého filmu…
Vypredané
7,59 € 7,99 €

Časobraní


Autobiografie českého hermetika a velkého umělce Vladislava Zadrobílkal. Vzpomínkový text doprovází 16 stran čb obrazové přílohy. Dětství a školní léta, Na Šporkově panství, ostravské hutě, Praha, Asyřan, cesta k alchymii, Dlážděnka, Žabí hlen, samizdaty,
Vypredané
15,18 € 15,98 €

Iveto,sbohem


Iveta Bartošová - kdysi princezna českého popu, dnes smutná hrdinka bulvárních listů. O jejích vzestupech i pádech vypovídá Ivetina dlouholetá spolupracovnice a chůva syna Artura - Zlata Golda Dvořáková. Přestože se po letech nerozešly zrovna v nejle pším, Golda hovoří o zpěvaččiných peripetiích bez zášti, avšak zcela otevřeně. Popisuje to, co skutečně s Ivetou a jejím synem prožila, co viděla na vlastní oči. Podává svědectví o tom, jak se snažila pomáhat, a nejvíce lituje okamžiků, kdy její snah a narazila na zpěvaččino paranoidní chování. Příběh Ivety Bartošové (sestylizovaný z výpovědí bývalé chůvy novinářem Davidem Zápalem) ukazuje, jak lze zničit sebe sama - kariéru, domov i rodinné štěstí. Otevřená výpověď jednoho z někdejších Ivetiných a Arturových "nejbližších lidí" čtenáře zaujme, překvapí i vyděsí a věřme, že i mnohým pomůže otevřít oči a přiznat si své vlastní problémy.
Vypredané
8,54 € 8,99 €

Máchovské studie


Kniha obsahuje třináct studií, které významná literární historička PhDr. Růžena Grebeníčková, CSc., (1925-1997) věnovala dílu Karla Hynka Máchy. Studie vznikaly v letech 1966-1996; první část obsahuje texty, které vyšly v roce 1984 v samidatu, ve druhé části jsou studie publikované v různých sbornících či časopisech. Jak editor knihy píše, přestože studie vznikaly postupně, autorka sledovala dlouhodobější záměr a komponovala je do určitého celku, který představuje základ důkladného komentáře k Máchovu dílu na úrovni, jaké se dostává velkým postavám evropské literatury v jejich zemích. Studie Růženy Grebeníčkové se vyznačují nápaditou prací s textovým výřezem, srovnávacím přístupem a polemickým nasazením. Zvláštní pozornost je věnována Máchovu vztahu k německé literatuře.
Vypredané
26,57 € 27,97 €

Stalin - A Biography


In this acclaimed biography, Robert Service brings readers closer than ever to an understanding of this singularly notorious figure in world history. Drawing on unpublished material from the Moscow archives, personal testimonies and private papers, S TALIN illuminates the man as well as the dictator, placing him truly in the frame of his politics, party and revolution. With unprecedented detail, Service describes Stalins formative influences and shows how they shaped his later life as a Bolshevi k militant, rising party chief and ruthless despot. More importantly, Service ties together Stalins political intellect, his voracious reading and surprising fondness for composing poetry with his penchant for glory, revenge and mass murder.
Vypredané
9,49 € 9,99 €

Najmladší kapitán Marek Hamšík


Kniha o kapitánovi slovenskej futbalovej reprezentácie Marekovi Hamšíkovi zachytáva príbeh chlapca, ktorý sníval svoj sen o svete veľkého futbalu od útleho detstva. Na Hamšíkovom príklade približujú jeho rodičia i tréneri, ale aj on sám, ako sa z kapitána malého klubu Jupie Podlavice stal kapitán národného mužstva a na chvíľu aj talianskeho Neapola. Toto mesto pod Vezuvom, v ktorom futbalistov považujú za polobohov, kľačí pri nohách rodáka z Banskej Bystrice. Kniha dokumentuje všetky cestičky, ktoré musel mladý muž s typickým účesom vychodiť, aby sa dostal krátko po svojej dvadsiatke do hľadáčika najväčších svetových klubov. Rozpráva o všetkom, čo musel pre to urobiť, akými strasťami a radosťami prešiel, v čom mu pomohli rodičia, jeho priateľka i manažér, ale aj futbalový osud v znamení sedmičiek.
Vypredané
9,49 € 9,99 €

Legenda Michael Jackson


Michael Jackson je osobnosť, ktorá nezmazateľným spôsobom zasiahla do ďalšieho vývoja hudby. Kniha Legenda Michael Jackson prináša podmanivý príbeh tohto človeka a umelca pretkaný unikátnymi fotografiami a zberateľskými predmetmi, ktoré dokresľujú je ho fascinujúci, zložitý život. Vďaka svojej koncepcii, ako Múzeum v knihe, prináša publikácia mnoho vzácnych vložených predmetov, vrátane napr. vybraných stránok z ročenky strednej školy, ktorú Jackson navštevoval, patentu na antigravitačné nakláňaci e topánky z klipu Smooth Criminal alebo fantasticky tvarované masky z turné Dangerous. Ide naozaj o pokladnicu pôsobivých obrazov a zábleskov zo života skutočnej svetovej superhviezdy. Jason King je umeleckým riaditeľom oddelenia hudobných nahrávok Clivea Davisa na Tischovej umeleckej škole pri newyorskej univerzite. Jeho články o hudbe sa objavili okrem iného tiež v časopisoch Vibe, Village Voice a Blender.
Vypredané
33,98 € 35,77 €

Komplet Studenková + Labuda


Po úspechu knihy rozhovorov Jána Štrassera s Milanom Lasicom „Lenže ja som iba komik“ prichádza z vydavateľstva Forza Music na pulty kníhkupectiev ďalšia Štrasserova kniha rozhovorov – tentoraz s členkou Činohry SND, populárnou divadelnou, televíznou i filmovou herečkou Zdenou Studenkovou. Kniha má názov „Som herečka!“ Aj táto kniha vznikala ako dlhá séria rozhovorov, ktoré sa usilovali ísť do hĺbky a pod kožu. Zdena Studenková je známa tým, že si pri vyjadrovaní svojich názorov a postojov k najrôznejším veciam okolo seba nezvykne brať servítku pred ústa. Uvážlivo i emocionálne, ale v každom prípade veľmi otvorene, miestami až „nediplomaticky“ hovorí o svojom detstve, štúdiu fotografie i herectva, o svojej hereckej kariére, o radostiach i strastiach, ktoré jej divadlo a povolanie herečky prináša. Otvorene hovorí aj o svojom osobnom živote, o láske, o priateľstve, o partnerských vzťahoch, o vzťahu k popularite, k bohatstvu, k zvieratám, k mestu, v ktorom žije, ku krajinám, ktoré navštívila, nevyhýba sa ani otázkam týkajúcim sa politiky a spoločenského života na Slovensku vôbec. Základnou devízou Studenkovej názorov na svet a ľudí v ňom je ich úprimnosť, krytá jej inteligentným a zároveň originálnym prístupom k životu.
Vypredané
11,39 € 11,99 €

Nežiaduci účinok: Smrť 1. vydanie


Táto kniha rozpráva pravdivý príbeh o korupcii, podplácaní a podvodoch. Napísal ju bývalý riaditeľ farmaceutického koncernu Dr. John Virapen, ktorý pozná interné praktiky a postupy používané vo farmaceutických gigantoch.
Vypredané
14,24 € 14,99 €

Blow By Blow


A life of extreme tragedy and remarkable inspiration, the story of Isabella Blow is a dramatic and compelling tale of a courageous icon. Isabella Blow was the epitome of English eccentricity. A legendary figure in the fashion world, she nurtured and championed the talent of some of fashion's most recognisable and important figures, all the time hiding her own personal unhappiness and severe depression. The news of her tragic death in 2007, aged 48, shocked the international fashion world. Her th irty year career in fashion began as Anna Wintour's assistant at American Vogue, and took in stints as fashion director of Tatler and Fashion Editor of The Sunday Times Magazine. But she is perhaps best-known for the iconic images of her in Philip Tr eacy's hats, the first of two designers to launch his career from the basement of Isabella and Detmar Blow's house. With similar passion and verve, Isabella enthusiastically displayed her admiration for young designer Alexander McQueen, buying his en tire first collection after he graduated from Central St Martins, in a move that many believe launched his career. Detmar Blow was engaged to Isabella sixteen days after they first met in 1988, and the couple remained married until her death. In this visually stunning portrait, Detmar and Tom reveal the truth about the intriguing world of Isabella, providing incredible behind-the-scenes insight into the world of fashion and high-society, as well as tracing her ancestry and early childhood, offer ing a fresh and penetrating look at her domestic life, and celebrating her incredible achievements.
Vypredané
20,89 € 21,99 €

Okamžiky s Otou Pavlem


Vzpomínky na báječného člověka a spisovatele Otu Pavla jsou jako teskná píseň s radostnými akordy. Jsou to zážitky dvou kamarádů, nádherné okamžiky jejich společného mládí, které strávili prací v rozhlase, novinách a časopisech a prvními pokusy na jejich úspěšné literární dráze, kterou v případě Oty Pavla ukončila předčasná smrt. Kniha je zároveň dobovou freskou charakterizující českou společenskou a politickou scénu po druhé světové válce.
Vypredané
15,58 € 16,40 €

The Governator


From his childhood in Austria to his rise as a star of American conservative politics, the story of Arnold Schwarzenegger's life reads like the script of a Hollywood B movie penned by Horatio Alger. In this chatty and engaging biography, scoop hunter Ian Halperin sifts through the myths and rumors to discover the real Arnold behind the icon, a man defined by unbridled ambition and an unending quest for power. Based on intensive research and candid interviews with many who know the man best, Halperin paints a candid, true-life portrait of this remarkable man. Going undercover in Austria, he takes a soul-searching journey through Schwarzenegger's past to explore his relationship with his abusive father and his feelings toward the Nazi Party. Halperin also infiltrates the exclusive world of bodybuilding and Schwarzenegger's early steroid use. He also addresses Arnold's reputation as a womaniser, including his alleged affairs and public accusations of sexual harassment, behaviour that earned the star the nickname 'the Groper'. Here, too, is an in-depth look at his marriage and family - including his wife, Maria Shriver's extremely secret and very serious illness - and his uncertain future. Halperin offers a serious analysis of Schwarzenegger's political career, revealing him to be an extraordinarily effective governor whose accomplishments, especially in environmental initiatives, have been overshadowed by a devastating fiscal crisis that threatens to tarnish his legacy. And he probes the depth of Schwarzenegger's commitment to the Republic brand vis-a-vis his attachment to the most famous Democratic family in America, the Kennedys. Filled with judicious research and a wealth of shocking headline-making revelations, "The Governator" is sure to be this bestselling investigative journalist's biggest hit yet.
Vypredané
24,32 € 25,60 €

Zrada Život a lži Bernie Madoffa


Vládce finančního impéria, král Wall Street a muž, jemuž svěřila své úspory většina finanční smetánky světa. Bernie Madoff. Po léta spravoval peníze svých klientů, mezi které patřili jak bohatí finančníci ameriky, tak evropská šlechta a také i ty nejserióznější bankovní domy na obou stranách Atlantiku. Skoro padesát let podával Bernie Madoff vyrovnané výkony a rok za rokem pravidelně zhodnocoval peníze svých oveček. Další a další peníze se jen hrnuly a on ze svých klientů vyráběl superboháče, aniž by samozřejmě zapomínal na sebe. Madoff byl někdo, Madoff byl král. Ale pak pohádka skončila. Ukázalo se, že Madoffův slavný investiční fond je jenom gigantické ilegální letadlo (v americe zvané Ponziho schéma), při kterém z peněz nově příchozích investorů vyplácel investory, kteří přišli před nimi. Všechno byl podvod a jeho obrovské investiční a finanční impérium bylo jen Potěmkinovou vesnicí. A zatímco Madoff zmizel ve vězeňském systému na 150 let, jmění jeho klientů, a byly to desítky a desítky miliard dolarů, se náhle vypařilo. Jeho investorům, jeho přátelům, jeho rodině zbyly jen oči pro pláč nebo sebevražda. Jak k tomu mohlo dojít? Jak mohl tak dlouho klamat ty nejlepší finančníky, světové burzy a kontrolní a regulační instituce ve Státech a v Evropě? Na to všechno odpovídá kniha Zrada - život a lži Bernie Madoffa. Popisuje Madoffův příběh od začátku, od jeho mládí obyčejného kluka, který si přivydělával pokládáním zahradních zavlažovacích systému až po finančního magnáta a vládce impéria, kterému skočilo na lep tolik lidí a který si uvědomil, že nejlépe se bude mít, když bude lhát a podvádět
Vypredané
15,58 € 16,40 €

dostupné aj ako:

Švajčiarske deti


Bolo krátko po druhej svetovej vojne, mali vtedy asi desať rokov, no za sebou skúsenosti, po akých žiadne z nich netúžilo. Vyrastali v strachu, denne na vlastnej koži spoznávali zlo, čo prinášala vojna, ich detské duše boli poznamenané traumatizujúcimi zážitkami z bombardovania, nejedno sa proti svojej vôli stalo očitým svedkom bojov, mnohé dokonca prišli o svojich blízkych. Zabudnúť na to všetko sa nedalo, no predsa sa tieto deti niekto pokúsil aspoň na krátky čas priviesť na iné myšlienky. „Už počas bombardovania Berlína v roku 1944 zorganizoval Švajčiarsky Červený kríž transport detí a z ohrozeného mesta ich odviezol do Švajčiarska,“ vysvetľuje publicista Juraj Alner. V alpskom štáte, ktorého sa vojnové operácie priamo nedotkli, poskytli stovkám nemeckých detí útočisko a bezpečie dobrovoľnícke rodiny. „Nebola v tom náklonnosť k jednej či druhej strane, Švajčiari pracovali na oboch stranách frontu. Pomáhali tým, ktorí trpeli, a nedívali sa na to, v akej sú uniforme, čo bol vlastne od začiatku zmysel práce Červeného kríža,“ dodáva. Ani nie rok po vojne bol aj on jedným z detí, ktoré mali prísť vo Švajčiarsku na iné myšlienky. V transporte, čo odišiel koncom marca 1946, bolo totiž aj 150 detí zo Slovenska.
Vypredané
14,25 € 15,00 €

Milan Rúfus


Prvá, dlhoočakávaná kniha o našom najväčšom básnikovi posledných desaťročí. Imrich Vaško ju začal písať ešte za života Milana Rúfusa. Ani básnik, ani autor sa však jej vydania nedožili, a tak táto jedinečná výpoveď Rúfusovho súčasníka a priateľa vychádza posmrtne. Vysokoškolský pedagóg a literát Imrich Vaško zomrel 9. 2. 2010.
Vypredané
2,85 € 3,00 €

Ndrangheta Nejmocnější mafie světa


Italský sociolog a historik Fracesco Forgione se ve své knize zaměřuje na kalábrijskou zločineckou organizaci ´ndranghetu, již označuje za nejméně známou, ale nejvíc nebezpečnou mafii světa. Kniha začíná popisem události z roku 2007, kdy zabijáci jedné kalábrijských rodin postříleli své konkurenty v německém Duisburgu. Následuje exkurs k historickému pozadí aktivit této organizace a její teritoriální působnosti, včetně osvětlení původu tohoto slova a místa ´ndranghety mezi ostatními organizacemi, jako jsou Cosa Nostra, camorra a Santa Corona Unita. Samostatné kapitoly se pak věnují například tématu rozkrádání veřejných fondů včetně evropských, expanzi ´ndranghety a jejímu významnému zdroji příjmů - obchodu s kokainem. Kniha je spíše než osobní výpovědí erudovanou studií s častými citacemi z policejních protokolů a ze zpráv Parlamentní protimafiánské komise, jejímž je Forgione dlouholetým členem.
Vypredané
7,79 € 8,20 €

Nezostalo po nich ticho II


Reportážne biografie s množstvom fotografií o dvanástich osobnostiach nášho spoločenského, kultúrneho a športového života: Michal Dočolomanský,Dušan Hergott, Peter Dubovský,Vilma Jamnická, Karol Spišák, Rinald Oláh ,Ján Berky Mrenica, Jozef Urban, Dušan Pašek, Lucia Popp, Miloš Pietor, Vincent Šikula.
Vypredané
4,18 € 4,40 €

Podnikal som s eštebákmi - kniha prvá


Aktuálny príbeh autora - podnikateľa, ktorého dvaja eštebáci pripravili o majetok v hodnote 80 mil. Sk, čo je cca 2.655.514 eur prostredníctvom vnútených právnych zmlúv vyhotovených jedným z nich- známym bratislavským advokátom. Kniha sa môže stať klasickou učebnicou pre tých právnikov, ktorí sa chcú dostať bez jedinej investovanej koruny, jediného investovaného centa k ovládnutiu trištvrtemiliardového majetku v korunách(23,5 mil. eur) prostredníctvom vstupu do zabehnutej spoločnosti. Učebnicový je i spôsob pretavenia ovládnutého majetku do osobného vlastníctva. Kniha je súčasne svedectvom o zlyhaní orgánov činných v trestnom konaní, polície, prokuratúry a súdnictva. Príbeh je autentický, reálny , obsahuje skutočné súvislosti, skutočné mená osôb , skutočné názvy podnikateľských subjektov , úradov, inštitúcií, skutočné názvy a obsah zmlúv ,dokumentov a prehľadov. Odohráva sa v podmienkach slovenskej reality od roku 1992 a stále beží. Autor touto knihou zachytáva obdobie do novembra 2010.
Vypredané
6,46 € 6,80 €

Šťastná hodina


Šťastná hodina je pozoruhodnou, intimní sbírkou padesáti příběhů žijících osobností. "Když naše slova naleznou domov, zažíváme šťastnou hodinu," vítala neděli co neděli autorka své hosty v živém vysílání Českého rozhlasu Regina. Knihou se k těmto ztišeným, ojedinělým setkáním vrací, aby zachytila, co z našich životů mizí a co zůstává. Ve Šťastné hodině se tak vedle sebe ocitají lidé nejrůznějších profesí i generací. Herci Iva Janžurová, Blanka Bohdanová, Josef Somr, Libuše Švormová, Zuzana Kronerová, Jitka Molavcová, Barbora Srncová, Kristýna Frejová, muzikanti a zpěváci Jana Koubková, Zuzana Lapčíková, Jiří Pavlica, Marie Rottrová, Jitka Zelenková, Marta Kubišová, fotbalisté Vladimír Šmicer a Jan Suchopárek, psychiatr Cyril Höschl, kněz a filozof Tomáš Halík, režiséři Miloš Horanský, Miroslav Krobot a mnozí další. Život každého z nich tu stojí sám o sobě. Dohromady však tvoří výpověď o nás všech.
Vypredané
15,58 € 16,40 €

Čítanie o slávnych osobnostiach je mnohokrát inšpirujúce. Motivujú nás biografie slávnych umelcov, známych hercov alebo významných politikov.

Absolútne prvou biografiou všetkých čias je zrejme Excellentium Imperatorum Vitae, ktorú napísal grék Cornelius Nepos a opisoval v nej životy viacerých gréckych vojenských generálov. Neskôr mal už skoro každý významný vodca svoju biografiu, vrátane Cicera, Júliusa Cézara alebo Alexandra veľkého.

Pri čítaní životopisných kníh máme jedinečnú možnosť sledovať dlhú cestu, ktorú museli títo slávni ľudia prejsť. Uvidíme množstvo pádov a chýb, kvôli ktorým sa ale tieto osoby nevzdali a zobrali ich ako príležitosť zlepšiť sa vo všetkyćh oblastiach. Mnoho v sebe skrývajú aj úprimné rozhovory, ktoré sú často otvorenými vyznaniami a v tejto kategórii nájdete isto aj knihu o človeku, ktorého považujete za svoj vzor a je pre vás inšpiráciou.

Môžete si vybrať, či budete čítať o danej osobe z pohľadu iného človeka, alebo či siahnete po autobiografii. Obidve možnosti majú svoje čaro.

Je všeobecnou pravdou, že dobrá kniha môže ovplyvniť smerovanie nášho života. Pri biografickej literatúre to platí stonásobne, pretože v ruke držíme príbeh reálneho človeka, z ktorého môžeme čerpať mnoho inšpirácie a tipov.

Nájdete tu biografie z oblasti biznisu, filmu a hudby, histórie, literatúry, športu, mafie a podsvetia, náboženstva, politiky, osobností vedy a umenia.