! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Futbal, hokej strana 1 z 33

A futball szupersztárjai: Liverpool, a király


A Liverpool a világ egyik legnagyobb klubja, amely számos trófeát nyert Angliában és Európában egyaránt. Tudj meg mindent a csapat legendás játékosairól, edzőiről, legizgalmasabb mérkőzéseiről, fantasztikus feltámadásairól. Mindezek mellett rengeteg statisztika mutatja meg, miért a . . . LIVERPOOL A KIRÁLY!
U dodávateľa
7,58 € 8,42 €

A sportvilág szupersztárjai: Verstappen, a király


Tudj meg mindent MAX VERSTAPPEN elképesztő útjáról a gokartversenyzéstől addig, hogy minden idők legfiatalabb futamgyőztese, majd világbajnok, és a Forma-1 egyik legnagyobb sztárja lett. Tények, adatok, sztorik és sok minden más arról, hogyan lett . . . VERSTAPPEN, A Király!
U dodávateľa
7,58 € 8,42 €

Euro 2024 - Volt egyszer egy selejtező


Magyarország csoportelsőként jutott tovább a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjéből. A szerző a nyolc mérkőzés érdekesebb eseményeit, a találkozókat megelőző és követő értékeléseket, véleményeket mutatja be. Akár a stadionban élte át valaki az izgalmas pillanatokat, akár egy kényelmes fotelből szurkolt a magyaroknak, egyaránt jó lesz visszaemlékezni, felidézni az örömteli eseményeket. Mindehhez nagy segítséget ad a több mint 100 színes fotó. Az Európa-bajnokság csoportbeli ellenfeleinkről is olvashatunk összefoglalót, hogy még jobban várjuk június 15-e 15 órát, amikor a magyar nemzeti csapat megkezdi a "nagy kalandot" Németországban.
U dodávateľa
12,42 € 13,80 €

Kronika vsetínského hokeje 1939-2019


Od chvíle, kdy Vsetín na hokejové mapě vztyčil svoji vlajku, uběhlo v říjnu 2019 již osmdesát let. Kronika popisuje cestu klubu od skromných začátků v příšeří druhé světové války přes období šesti extraligových titulů na přelomu milénia až do dnešní doby, kdy Valaši bojují ve druhé nejvyšší soutěži. Obsáhlá publikace přináší příběhy jednotlivých sezon, které vsetínští hokejisté odehráli v letech 1939-2019, portréty klubových legend a celou řadu dosud nepublikovaných fotografií. Kniha je doplněna o cennou statistickou část, v níž čtenáři naleznou kompletní výsledky či tabulky včetně rekordů a zajímavostí vsetínského hokeje.
U dodávateľa
24,71 € 27,45 €

Budapest futballkönyve


Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából, a 2023-as ünnepi évben rendhagyó könyvvel elevenítjük fel a főváros múltjának elfeledett futballhistóriáját a 19. század utolsó éveitől az ezredfordulóig. Ismeretlen vagy homályban maradt futballtörténetek elevenednek meg, olyan izgalmas, felfedezésre váró világba kalauzolva az olvasót, amelyben ott rejlenek a fővárosi sportkultúra jellegzetességei, a lüktető nagyvárosi hétköznapok ismertetőjegyei, a mögöttünk hagyott évtizedek titokzatos részletei. A városi élethez, a mindennapokhoz - közlekedéshez, mozihoz, színházhoz, rádióhoz, kórházhoz, fürdőhöz - kapcsolódó futballepizódok mögött kirajzolódik az események háttere, hol a macskaköves utcán tovarobogó fiáker hangját, hol a sárga villamos nyikorgását, hol a gyorsuló metró zúgását hallhatjuk, de minden esetben a labda pattogásától kísérve.
U dodávateľa
12,67 € 14,08 €

Neuvěřitelný fotbal 2


V druhém díle série Neuvěřitelný fotbal se ponořte do fascinujícího světa příběhů, které nejen baví, ale také inspirují. Objevte opravdovou sílu fotbalu, který dokáže měnit svět. Od nečekaných hrdinských činů hráčů až po příběhy fotbalových komunit z celého světa. Fotbal totiž může být mnohem více než jen hrou na stadionu.
U dodávateľa
14,24 € 14,99 €

Nagypálya – Tehetségképzés a labdarúgó-akadémiákon


Miért jöttek létre Magyarországon labdarúgó-akadémiák? Mi hívta életre őket? Kétségtelen, hogy a magyar futball az elmúlt évtizedekben rendkívül sok kritikát kapott, hiszen az egykoronvilágszínvonalon teljesítő hazai labdarúgás utolsó fél évszázadára egészen a legutóbbi időkig a tartós és egyre erőteljesebb visszaesés volt jellemző. A szakemberek többsége azon az állásponton van, hogy az utánpótlás-fejlesztés az a kulcsterület, amely segíthet megfékezni a hanyatlást, illetve jelentősen előmozdíthatja a magyar futball felzárkózását a nemzetközi élvonalhoz. Rábai Dávid hiánypótló kötetének alapja egy több éven át tartó tudományos igényű kutatás, amelynek keretében a szerző számos nézőpontból alaposan körüljárta a tehetséggondozás és az utánpótlás nevelés határterületét. Elsődleges célja az volt, hogy bemutassa a magyar labdarúgó-akadémiák működési sajátosságait és pedagógiai jellemzőit, ám az alapkérdés, melyet meg kívánt válaszolni, ennél jóval konkrétabb. Vajon megéri szülőként energiát és anyagi erőforrásokat fektetni abba, hogy gyermekünk akadémista labdarúgó legyen? És fiatalként megéri áldozatot hozni egy bizonytalan kimenetelű sportpályafutás érdekében? Legyünk bár szülők, szakemberek vagy szurkolók, a könyv hozzásegít minket e kérdések körültekintő megválaszolásához.
U dodávateľa
11,29 € 12,54 €

FTC Évkönyv 2023


A 124 esztendős Ferencvárosi Torna Club egy újabb feledhetetlen évet hagyott maga mögött, amit a hagyományoknak megfelelően a klub az FTC Évkönyvben foglal össze szimpatizánsai számára. A kiadványban a látványsportágak, így a labdarúgás, a kézilabda, a vízilabda és a jégkorong mellett az összes ferencvárosi szakosztály, így az akrobatikus torna, az atlétika, a birkózás, a curling, a kajak-kenu, a kerékpár, a korcsolya, a teke, a férfi torna, a női torna, az ökölvívás, a szinkronúszás, a triatlon, az úszás, valamint a vívás legfontosabb eredményeit, eseményeit is elolvashatják. Az FTC sporteredményei mellett beszámol a ferencvárosi sportolók válogatottban elért teljesítményéről is, így például Muszukajev Iszmail vagy éppen a férfi vízilabdázók világbajnoki címéről. A felnőtt élsportolók mellett terítékre kerülnek az utánpótlásban edződő fiatalok is, akik közül 2023-ban ugyancsak jó páran kiemelkedő nemzetközi eredményeket értek el. A Fradi több mint egy sportklub, az egyesület a társadalmi felelősségvállalás jegyében a legfiatalabb generációktól kezdve a legidősebb korosztályig bezárólag igyekszik támaszt nyújtani különböző programjain keresztül. Emellett a klub kiemelkedő kereskedelmi forgalmat bonyolít le, szociális segítséget nyújt a rászoruló fiatalok számára az Albert Alapítvány révén és a sportszerető közösség számára izgalmas tartalmat nyújt médiacsatornáin keresztül - az FTC Évkönyvben a klub ezen szervezeti egységeinek elmúlt esztendejéről is olvashatnak. Az FTC Évkönyv megemlékezik azokról, akik 2023-ban hagytak itt bennünket, mesél az egykori, mára elfeledett, különleges szakosztályokról, ahogyan azokról a korszakos jelentőségű művészekről is, akik egykor ugyanazt kiáltották, amit a mindenkori Szentély lelkes közönsége: Hajrá, Fradi!
U dodávateľa
14,69 € 15,46 €

Hokejová ročenka 2023


Oficiální ročenka Českého hokeje obsahuje souhrn všeho podstatného z hokejové sezóny 2022/23. Kromě mužské reprezentace se graficky zdařilá publikace věnuje i mládeži, ženám, para hokeji, výsledkům domácích i zahraničních soutěží i světovým šampionátům a přináší také výsledky ankety Zlatá hokejka. Publikaci uzavírají podrobné statistiky sezony.
U dodávateľa
26,08 € 27,45 €

Manchester United – 1999


V roce 1999 zkompletoval Manchester United unikátní treble, když vyhrál Premier League, FA Cup a Ligu mistrů – ještě pozoruhodnější však bylo, jak se mu to podařilo, a příběhy, které za tímto historickým úspěchem stály. Když sezóna začínala, byl Manchester United na prodej, končil legendární Eric Cantona, konkurenční Arsenal byl úřadujícím dvojnásobným mistrem, David Beckham byl po vyloučení během mistrovství světa nenáviděnou postavou národa, a dokonce i pozice manažera Alexe Fergusona byla zpochybňována. Hnáni nezdolnou vůlí kapitána Roye Keana a podporováni odchovanci Beckhamem, Nickym Buttem, Ryanem Giggsem, Gary Nevillem či Paulem Scholesem se United vydali na dlouhou sérii bez porážky. Matt Dickinson byl po celou dobu blízko kabině United. Vyzdvihuje klíčové momenty a hovoří s těmi, kteří byli v centru dění, i s těmi, co zůstávali v pozadí. 1999: Je to mnohem víc než jen kniha pro fanoušky Manchesteru United; je to vhled do budování týmu, vůle po úspěchu a příběh hrdosti. Odhaluje skutečné příběhy stojící za legendou, kterou zpečetil Ole Gunnar Solskjaer vstřeleným gólem v poslední minutě finále Ligy mistrů.
Na sklade 3Ks
28,69 € 30,20 €

dostupné aj ako:

A futball szupersztárjai: Mbappé, a király


Megtudhatod, hogyan indult el Kylian Mbappé Párizs külvárosából, hogyan szerzett gólt a 2018-as világbajnoki döntőben és hogyan vált egy csapásra világsztárrá alig 19 évesen. Kápráztasd el barátaidat Mbappé ÖSSZES fontos statisztikájával, és tudd meg, hogyan lett . . . MBAPPÉ A KIRÁLY!
U dodávateľa
8,00 € 8,42 €

A futball szupersztárjai: Messi, a király


Megtudhatod, hogyan indult el Lionel Messi Argentínából és vált a BARCELONA legendájává, hogyan kapta meg egyedülálló módon NYOLCSZOR az Aranylabdát és hogyan érdemelte ki a "MINDEN IDŐK LEGJOBBJA" címet. Kápráztasd el barátaidat Messi ÖSSZES fontos statisztikájával, és tudd meg, hogyan lett. . . . MESSI A KIRÁLY!
U dodávateľa
8,00 € 8,42 €

Arteta Ágyúsai


2019 novemberében Unai Emery utolsó meccsén ült a bajnokságban csupán a nyolcadik helyen szerénykedő Arsenal kispadján. A másfél évvel korábban kinevezett spanyol képtelen volt Arsene Wenger örökébe lépni, érkezése óta a klub és a csapat is válságba került - a gárda elképzelés nélkül, pragmatikusan futballozott, az Európa-liga döntőjében súlyos vereséget szenvedett a Chelsea-től. Valamin változtatni kellett: szükség volt egy új emberre, aki új elképzeléseket hoz magával. Egy új vezérre. Mikel Artetára. Ebből a könyvből kiderül, hogyan formálta Mikel Arteta az Arsenalt a Premier League egyik legizgalmasabb, legrettegettebb csapatává. A korábban Pep Guardiola segítőjeként dolgozó egykori kiváló középpályás 2019 telén került vissza az Arsenalhoz, amelyet mára a bajnokesélyes együttesek közé emelt. A hosszú út során botrányok, egy világjárvány és szurkolói tüntetések nehezítették a csapat dolgát, amely FA-kupa-győzelmekkel igazolta, hogy jó irányba halad, a fiatal gárda pedig tavaly kis híján a Premier League aranyérmét is megszerezte. Ez a kötet egyedülálló betekintést enged Arteta munkájába, és segít megérteni, hogyan emelkedett a londoni klub a spanyol menedzser vezetésével középcsapatból újra a legnagyobbak közé. A bennfentes kötetből részletesen megismerhetjük Arteta taktikai újításait, mérkőzés közbeni döntéseinek hátterét, az átigazolási időszak történéseit, és végigkövethetjük az emlékezetes 2022-23-as szezont - az Arteta Ágyúsai egy elképesztő felemelkedés története, a klubtörténet új fejezetének krónikája. Charles Watts könyve 2023 augusztusában a Sunday Times bestseller-listáját is vezette.
U dodávateľa
18,71 € 19,69 €

Man City - A holnap csapata


A Manchester Cityt sokféleképpen aposztrofálták már az elmúlt években, sokan csodálják, néhányan nem akarják elismerni történelmi, nagy klubként. Az eredmények azonban önmagukért beszélnek: hét Premier League-elsőség, három FA-kupa-, hat Ligakupa-győzelem, három Community Shield és nem utolsósorban egy friss Bajnokok Ligája-siker áll mögöttük az utóbbi bő évtizedben. A City az elmúlt tíz év legsikeresebb labdarúgócsapata, ez tagadhatatlan. A 2023-as történelmi triplázás pedig nem a végpontot jelenti a klub históriájában, hanem a kezdetet. A 2022–23-as szezon Manchester Cityje történelmi jelentőségű társaság, de az, ahogyan Pep Guardiola eljutott a Bajnokok Ligája-győzelmet érő receptig, önmagában is legalább annyira lenyűgöző sztori. Van még néhány: például milyen szerepet vállalt egy thaiföldi katonai puccs a City felvásárlásában. Miként kapcsolódik össze az égszínkékek történelme az Aranycsapattal? Az angol futball egyik legkalandosabb sorsú labdarúgója, az Arsenal egykori csapatkapitánya, egy élelmiszerbolt tulajdonosa hogyan vezette addig soha nem tapasztalt magasságokba a Cityt? Kevin De Bruyne előtt ott volt Colin Bell, David Silva előtt Mike Summerbee, Sergio Agüero előtt Francis Lee, Erling Haaland előtt Eric Brook, Pep Guardiola előtt pedig Joe Mercer. A Manchester City 2008 nyara óta íródó meséje a labdarúgás egyik legizgalmasabb sztorija – hát még a klub teljes története!
U dodávateľa
24,05 € 25,32 €

Slavné disciplinární případy


Průšvihy ve fotbale, ať korupční či hrubé fauly, provázejí tuto hru od samého počátku. V naší publikaci jsou zaznamenány nejvýznamnější disciplinární kauzy v historii československého a českého fotbalu, od začátku minulého století až po současnost. Ty nejnovější se týkají bývalého předsedy Fotbalové asociace ČR Miroslava Pelty a bývalého místopředsedy asociace Romana Berbra, funkcionáře Romana Rogoze, dalších devatenácti rozhodčích a činovníků, a klubu Slavoj Vyšehrad. Uvedené příběhy budou pro některé z vás připomenutím, pro nejmladší generaci novým poznáním. Autor Karel Felt coby zkušený sportovní novinář některé osobně zažil, dokonce v jednom případě seděl v roli svědka vedle „obžalovaného“ Karla Poborského. Část příběhů vyzní úsměvně, ale jiná smutně, protože ukazují, kam až jsou někteří lidé ve fotbale schopni dojít. Významně se na knize podílel dr. Alexander Károlyi, který působil v disciplinární komisi FAČR 31 let. Vzniká tak naprosto unikátní dokument doby.
U dodávateľa
20,84 € 21,94 €

dostupné aj ako:

Hvězdy Evropy


„Někdy mám pocit, že má ‚penalta století‘ překonala všechno, co jsem kdy na hřišti udělal. Je pravda, že pro mě měla zásadní význam. Stal jsem se slavnějším.“ ANTONÍN PANENKA 75 let, mistr Evropy 1976, patron knihy Co asi nejvíce zajímá fotbalového fanouška? Jednak přirozeně bitva o Světový pohár, která se koncem roku 2022 odehrála v Kataru se splněným snem Lionela Messiho, sedminásobného držitele Zlatého míče a jednoho z géniů v dějinách fotbalu. Argentinský polobůh triumfoval, bohužel, opět bez účasti nás, Čechů. Ovšem počátkem léta 2024 se, věřím, můžeme těšit na druhou nejsledovanější fotbalovou událost – EURO v Německu. Evropský šampionát, doslova za humny, jak časově, tak i pro cestu autem, událost, která nám učinila mnoho radosti. V její historii od roku 1960 získali Čechoslováci a Češi jedno zlato i stříbro a tři bronzy. Krásná bilance – obohatíme ji, anebo otevřeme brány čtvrtfinále jako na EURO 2020? A za druhé: fotbalový svět i jeho samotný fanoušek se i před touto vrcholnou akcí také ptají: Kdo jsou po boku Messiho, jeho idolu Maradony a samozřejmě Pelého, trojnásobného mistra světa a fotbalového krále, nejlepší jedinci v historii fenomenální hry? A jak se jmenují nejlepší Evropané? Ti, kteří se vryli do našich pamětí, a hlavně ti současní, které uvidíme na EURO 2024. Velkými současníky jsou nový fenomén KYLIAN MBAPPÉ a již legendární CRISTIANO RONALDO, pětinásobný držitel Zlatého míče a s 835 (!) soutěžními góly nejlepší kanonýr historie. S Messim (800 branek), megaplejer, prostě oba jsou TI VÝJIMEČNÍ Z NEJLEPŠÍCH. Myslí si to také Iker Casillas, bývalý gólman Realu Madrid a Španělů, dnes fotbalový filozof. „Messi a Ronaldo jsou z jiné planety. Přemohli, co bylo, a předběhli to, co bude. Mají vlastní úroveň, společný level přístupný jen jim, o spoustu pater výš, než jsou všichni ostatní,“ zní výrok mistra světa a dvojnásobného evropského šampiona. Ano, oba se stali legendami a stojí po boku Pelého a Maradony. Nás bude zajímat, kdo před Ronaldem a Mbappém vládl Evropě a kdo je na vrcholu současném, anebo k němu směřuje? Jací hráči se stali hvězdami evropských šampionátů? Španěl Luis Suárez a Rus Lev Jašin jako první mistři Evropy, 70. léta patřila Johanu Cruijffovi, Franzi Beckenbauerovi a Gerdu Müllerovi. V „osmdesátkách“ vynikají Michel Platini a Marco van Basten, později udivují Italové, a zejména trio Paolové Rossi a Maldini s Robertem Baggiem. Počátek našeho věku je „francouzský“ ve znamení Thierry Henryho a Zinedina Zidana. Následovali velcí tvůrci hry Xavi a Iniesta a po nich legendární Cristiano, mistr Evropy 2016, a úžasný mladíček Kylian. A my můžeme být hrdí, že mezi nejlepší fotbalisty evropské historie náleží také dva čeští držitelé Zlatého míče JOSEF MASOPUST, souputník Pelého, a PAVEL NEDVĚD, star bronzového EURO 2004. K nim se svou velikostí řadí ANTONÍN PANENKA, jeden ze strůjců našeho zlata z roku 1976. Právě zakladatel “penaltového oblouku”, jeden z nejslavnějších Čechů, je ambassadorem této knihy. Jsem rád, že mohu v úvodu přednést jeho alespoň stručnou autobiografii žijící a velice skromné legendy, s níž jsem mohl prožít krásný fotbalový svět. A tak se vydejme s novodobými hrdiny Ronaldem a Mbappém za jejich významnými předchůdci a rovněž poznejme současné hráče mimořádných kvalit Luku Modriče, Harryho Kanea, Roberta Lewandowského, Kevina de Bruyneho a objevme i jejich možné nástupce - Bruna Fernandese, Erlinga Haalanda, Gaviho či Judea Bellinghama. Interesantní a speciální otázka zní: Obhájí prvenství z Wembley v roce 2021 Italové s gigantem v bráně Gianluigi Donnarummou anebo na EURO v Německu zvedne nad hlavu pohár pro nového mistra starého kontinentu někdo z jmenovaných?
Na sklade 2Ks
26,08 € 27,45 €

115 magických fotbalových momentů


Historie fotbalu je plná dojemných lidských příběhů a magických momentů, které z něj udělaly globální sport. Klíčové okamžiky z dějin sportu číslo jedna jsou řazené chronologicky a mají ambiciózní cíl vyprávět originálním způsobem historii fotbalu od jeho zrodu až po současnost. Takovým momentem může být rozhodující zápas, výjimečný sportovní výkon, výsledek, který vyvrátil všechny předpovědi odborníků, nebo neobyčejný lidský příběh. Každou kapitolu doprovázejí poutavé texty a originální fotografie, což vyprávění dodává tu správnou atmosféru. U každé kapitoly je navíc uveden QR kód, který odkazuje na on-line video, takže si daný moment můžete i pustit ve svém tabletu nebo chytrém telefonu. Tuto netradičně pojatou historii fotbalu ocení malí i velcí fanoušci.
U dodávateľa
36,52 € 38,44 €

Bican proti Čepičkovi


Objevná, výpravná a v naší literatuře výjimečná monografie provází čtenáře dobou, kdy se nerozhodovalo na hřištích, nýbrž v sekretariátech, prohry se přičítaly nešvarům minulosti a výhry třídnímu uvědomění. Přibližuje osudy fotbalistů v soukolí politických procesů, represí a perzekucí, pátrá v myšlení politruků. Rozebírá hru v područí studené války a ideologie. Autor zpřístupňuje neznámá fakta z vyšetřovacích spisů, soudních přelíčení a kádrových posudků hráčů, trenérů a činovníků obviňovaných z vlastizrady, špionáže či spolupráce s cizími rozvědkami. Podrobně se věnuje příběhům emigrace, popisuje dramatické útěky, úspěchy i peripetie známých fotbalistů, kteří opustili republiku. Nepřehlíží však ani pokroky, ke kterým v období 1948–1956 postupně, s řadou nezdarů a slepých uliček ve státní podpoře sportu, v metodice a v sociálním zajištění sportovců došlo. V polovině roku 1956 se v zahraničí shodovali, že nejlepším mužstvem světa je – Československo! Autor vysvětluje, jak ze stalinistického temna, které svedlo kopanou na scestí, ba hranu propasti, vzešla dekáda, která bude v historii našeho fotbalu vůbec nejúspěšnější. Dílo volně navazuje na autorovu knihu Bican proti Hitlerovi. Fotbal v Protektorátu Čechy a Morava a umožňuje tak srovnání postupu obou totalit, nacismu a stalinismu, při zneužití, politizaci a ideologizaci nejpopulárnějšího odvětví sportu. Dílo obsahuje bohatou fotografickou přílohu.
U dodávateľa
52,10 € 54,84 €

Fordított bakancslista


Egy fantasztikus utazás kel életre a könyv lapjain. A két, Szepesi-díjjal, Ezüstgerely díjjal és MSÚSZ Nívódíjjal is elismert újságíró, Dénes Tamás és Lakat T. Károly nemcsak kollégaként, hanem jóbarátként járta be az öt földrészt a futball-labda nyomában. Tudósítottak olimpiákról, világbajnokságokról, Európa-bajnokságokról és a magyar labdarúgó-válogatott számtalan, külföldön lejátszott mérkőzéséről - s azt a rengeteg élményt, kulisszatitkot, tapasztalatot és tanulságot osztják meg az olvasókkal, amelyek ezeken a helyeken érték őket. A labdarúgáson kívül a kontinensek mindennapjairól, nevezetességeiről, kultúrájáról, az ott élők mikrovilágáról is beszámolnak, de a fókusz mindig az adott eseményen, a soros futballtornán vagy akár csak azon a bizonyos egy meccsen van. Az utazások természetszerűen jártak együtt nagy találkozásokkal is, amelyeken többek között olyan világsztárokkal ismerkedtek meg, mint Di Stéfano, Pelé, Eusébio, Netzer, Keegan, Rossi, Schmeichel, Laudrup, Zidane és Ronaldo.
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €

V kategórii "Futbal, hokej" nájdete široký výber kníh a príručiek určených pre fanúšikov týchto populárnych športových disciplín. Táto kategória je ideálna pre hráčov, trénerov, ale aj pre tých, ktorí sa chcú dozvedieť viac o histórii, pravidlách, taktikách a zákulisí futbalu a hokeja.

Naše knihy ponúkajú podrobné informácie o futbale a hokeji, od pravidiel a taktík hry, cez profily známych hráčov a tímov, až po radu ako sa stať lepším hráčom. Ponúkame tiež tituly zamerané na tréningové metódy, výživu športovcov a prevenciu zranení v týchto športoch.