Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Saved by Cake


Learn to bake with Britain's favourite women's fiction author, Marian Keyes. "Saved by Cake" gives an extremely honest account of Marian Keyes' recent battle with depression, and how baking has helped her. A complete novice in the kitchen, Marian decided to bake a cake for a friend and that was it - she realized that baking was what she needed to do in order to get her through each day. And so she baked, and she wrote her recipes down, and little by little the depression has started to lift, along with her sponges...With chapters on cupcakes, cheesecakes, meringues and macaroons, chocolate cakes, fruit cakes and favourite classics, Marian's recipes are aimed firmly at beginner bakers, offering hints and tips to help along the way. Never patronizing, always honest and witty, accessible and full of fun, the bakes and cakes that Marian serves up in this cookbook will put a smile on your face and make you happy. From her Consistently Reliable Cupcakes and Very Chocolately Macaroons, to the ease of her Fridge-set Honeycomb Cheesecake, you will want to have a go at making all of Marian's recipes. The shoe and handbag biscuits particularly. Very covetable. Very Marian.
Vypredané
20,89 € 21,99 €

Kulinárna kultúra regiónov Slovenska


Kniha prináša etnologický pohľad na fenomén tradičnej regionálnej výživy obyvateľstva Slovenska. K jej napísaniu autorky inšpiroval fakt, že kulinárna kultúra je v súčasných humanitných disciplínach považovaná za fenomén, ktorý patrí k najstabilnejším a najvýraznejším identifikačným faktorom ľudských spoločenstiev. Slovenský text.
Vypredané
16,72 € 17,60 €

Lacná kniha Bravo, šéfe! + DVD (-90%)


Nikdy nenosí čepici a ví se o něm, že vyžaduje v kuchyni disciplínu, která téměř hraničí s naprostou poslušností. Zkušenosti posbíral ve špičkových restauracích po celém světě a měl odvahu přijít do pražského pětihvězdičkového hotelu a podávat v něm něco tak zdánlivě prostého jako dnes již proslulá telecí líčka. A to všechno ještě předtím, než se stal televizní hvězdou. 30 nejlepších receptů mezinárodní kuchyně. Sám vaří kuře v 9 variantách na přiloženém DVD.
Vypredané
1,08 € 10,76 €

dostupné aj ako:

Napečené s láskou


Tí, ktorí Adrianu Polákovú poznajú z markízackeho Telerána vedia, že vášnivo rada pečie. Sladkosti od výmyslu sveta, ktoré majú vždy veľký úspech. Kolegovia i televízni fanúšikovia ju často žiadajú o recept. Stávalo sa však, že recept im nestačil a chceli aj podrobný postup. Preto sa rozhodla, že k svojim 30 najobľúbenejším receptom pridá aj prehľadný foto-postup. Takto ich má šancu rovnako dobre napiecť skúsený kuchár, ako aj úplný začiatočník. V knihe nájdete recepty na koláče, ovocné, krémové, fit, detské . Vychytávkou je kysnuté cesto a ale aj slané pochúťky . Štruktúra knihy je rozdelená podľa náročnosti a ku každému receptu je detailný foto-postup s popisom. Nechýbajú ani dobré tipy a nápady ako si pečenie ešte vylepšiť. V tejto knihe nájdete dezerty, ktoré sú nie len magnetom pre oči, ale ja delikatesou pre maškrtné jazýčky.
Vypredané
14,24 € 14,99 €

Pokrmy kořeněné smíchem - Z jídelníčku klaunů, kom


Nebojte se, nepůjde o neukousnutelné řízky ani o vystřelovací švestkové knedlíky, o slané žloutkové věnečky ani kyselé pudingy. Autor nabízí pokrmy, dosud třeba nepoznané, na nichž si pochutnávali ti, kteří vás dokázali rozesmát z filmového plátna… Úžasné recepty 50 hereckých osobností, například Jana Wericha, Lubomíra Kostelky, Jiřiny Šejbalové, Jima Carreyho, Josefa Kobra, Zity Kabátové, Josefa Kronera, Milana Markoviče, Milana Lasici, Gérarda Depardieu, Alana Aldy nebo Adiny Mandlové doplní jejich medailonky a příběhy ze života.
Vypredané
2,19 € 2,30 €

Lacná kniha Pokrmy kořeněné smíchem - Z jídelníčku klaunů, kom (-90%)


Nebojte se, nepůjde o neukousnutelné řízky ani o vystřelovací švestkové knedlíky, o slané žloutkové věnečky ani kyselé pudingy. Autor nabízí pokrmy, dosud třeba nepoznané, na nichž si pochutnávali ti, kteří vás dokázali rozesmát z filmového plátna… Úžasné recepty 50 hereckých osobností, například Jana Wericha, Lubomíra Kostelky, Jiřiny Šejbalové, Jima Carreyho, Josefa Kobra, Zity Kabátové, Josefa Kronera, Milana Markoviče, Milana Lasici, Gérarda Depardieu, Alana Aldy nebo Adiny Mandlové doplní jejich medailonky a příběhy ze života.
Vypredané
0,23 € 2,30 €

dostupné aj ako:

A disznóvágás ételei


"Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt "Ízőrzők" című televíziós ismeretterjesztő sorozat. Gasztronómiai barangolásunk során hazánk számos településére ellátogattunk, mindig régi és új ízek után kutatva. Több mint ... Folytatás ›› öt év alatt Magyarország minden szegletében megfordultunk, hatszáz felett van a könnyen hozzáférhető, helyi alapanyagokat felhasználó receptek száma. Munka közben, beszélgetések alkalmával szinte mindig felmerült a kérdés: miért nem jelenik meg ez a sok érdekesség könyv alakban is? Ez az óhaj most valóra vált! A filmek legjobb receptjeit találhatják meg ebben a könyvsorozatban. A negyedik kötetben összegyűjtöttük a régi disznótorok receptjeit. Igazán érdekes, izgalmas menüsort találnak itt a levesektől a tartalmas egytálételeken, a különbözőképpen készíthető hurka-kolbászféleségeken át a hájas süteményig. Készítettek már hurkalevest? Tudják, hogy mi az a saures, vagy a hiedn? A könyvből ezekkel az ételekkel is megismerkedhetnek, és eláruljuk azt is, hogy a böllérjózanító honnét kapta a nevét." (a Kiadó) A(z) A disznóvágás ételei (Könyv) szerzője Róka Ildikó, Móczár István.
Vypredané
5,44 € 5,73 €

Joshi Bharat világkonyhája


A népszerű tévés házaspár, Joshi Bharat és Szabó Csilla fazekába kukkantunk be a látványos szakácskönyv lapjain. Megismerkedünk az egész világot átfogó és barátaikat örökösen elkápráztató "házi kosztjuk" titkaival, s Indiától Mexikón és Itálián át Magyarországig, kóstoljuk végig az ételeket. A gyönyörködtető sokszínűségben a kurkuma aranya, a fűszerpaprika vérvöröse, a koriander zöldje varázslatos zamatokká egyesül. Az ínycsiklandó étkek pikantériáját tovább fokozzák a nagyszerű házigazda, Joshi Bharat jóízű családi anekdotái, melyek visszahozzák a kellemes vacsorák hangulatát. Napjainkra legendássá váltak Josi Bharat gödöllői otthonában rendezett baráti vacsorák. Csilla a háziasszonyok gyöngye - örömmel főz, és mindenre kiterjedő figyelemmel veszi körül vendégeit, csakúgy, mint a családját. A gasztronómia művészetének legnemesebb hagyományait követve örökké nyitott a kísérletezésre, az új ízek kipróbálására. Joshi Bharat és Szabó Csilla nem rejti véka alá a szíves vendéglátás és a "szívből" főzés titkát: az ő jóvoltukból a jövőben már mi is bezsebelhetjük azt a sok dicséretet, amely eddig csak őket illette meg.
Vypredané
19,91 € 20,96 €

Česká a slovenská kuchárka


Zoznámte sa s tradičnými českými a slovenskými receptami vďaka tejto úžasnej kuchárke! Knižka obsahuje 75 klasických receptov - od polievok, predkrmov a chuťoviek, cez úpravu mäsa, rýb a diviny, až po prípravu sladkých a vegetariánskych jedál. Autorka nezabudla ani na prípravu dezertov a pečiva. Recepty sú podrobne opísané a sprevádza ich 340 názorných farebných fotografií, takže aj kuchár- začiatočník prípravu jedál hravo zvládne. Chcete se naučiť uvariť poctivú gulášovú polievku, upiecť zemiakové placky, naložiť utopencov, pripraviť kura na paprike, plnenú papriku, segedínsky guláš, kôprovú omáčku, halušky, rezance s makom, langoše, lievance, jablkovú štrúdľu alebo ovocné knedlíky? Príprava klasických českých a slovenských jedál nemusí byť len výsadou našich babičiek!
Vypredané
11,31 € 11,90 €

Húsvéti ételek


"Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt "Ízőrzők" című televíziós ismeretterjesztő sorozat. Gasztronómiai barangolásunk során hazánk számos településére ellátogattunk, mindig régi és új ízek után kutatva. Több mint ... Folytatás ›› öt év alatt Magyarország minden szegletében megfordultunk, hatszáz felett van a könnyen hozzáférhető, helyi alapanyagokat felhasználó receptek száma. Munka közben, beszélgetések alkalmával szinte mindig felmerült a kérdés: miért nem jelenik meg ez a sok érdekesség könyv alakban is? Ez az óhaj most valóra vált! A filmek legjobb receptjeit találhatják meg ebben a könyvsorozatban. A hatodik kötetben húsvétra ajánlunk hagyományos ételeket. Ezek mindegyike egyben különlegesség is. Hallottak már a kukólevesről, a pónénáról, vagy a cicvaráról? Készítettek tojáspörköltet, juhtúrós pogácsát, sült-főtt perecet, esetleg grízes lángost? Az ünnepi asztal legfinomabb fogása lehet a porhanyósra sütött bárány, vagy a cipóba rejtett csülök. Édességek gyümölcsös, vagy tojáskrémes süteményeket is ajánlunk. Tájegységenként változó szokások, őseinktől ránk maradt receptek, amelyeket ma is érdemes kipróbálni! Kellemes időtöltést az olvasáshoz, aztán irány a konyha, süssenek-főzzenek ünnepi fogásokat!" (a Kiadó)
Vypredané
5,44 € 5,73 €

No Time to Cook


The queen of delicious, simple food is back! If you love tasty, well-prepared food but don't have time to slave over a hot stove, Donna Hay's sumptuous new book is the answer to your prayers. This is the only cookbook you will need when you're time poor and after flavoursome food - it's food for every cook, every food-lover and every occasion. In her Assembled Dinners and Fast Flavours chapters, Donna shows you how to pull store-bought ingredients together to make easy, mouth-watering meals. Take heart from the simple combinations, which only need a couple of ingredients and a few minutes to let the intense flavours unfold. Hate the thought of endless washing up? The One Pot chapter teaches you to prepare gastronomic delights in one pan. If you're planning ahead, the Some Now Some Later chapter hosts a list of tasty recipes suitable for freezing, something Donna is delighted to have re-discovered as a working mum. All this plus cheat's notes, short cuts and hints on food styling, from one of the world's leading cookbook writers.
Vypredané
22,80 € 24,00 €

Tradiční recepty bez lepku, 2. rozšířené a doplněné vydání


Počet lidí odkázaných na bezlepkovou dietu stále roste. I když se proti minulosti téměř zázračně rozvinula nabídka bezlepkových potravin, přesto vyžaduje i dnes tato dieta značnou nápaditost a vynalézavost.Alena Baláková zúročila ve své knize více než dvacet pět let pokusů, omylů i slepých uliček. Při vaření bezlepkové diety pro své děti však posléze dosáhla mistrovství. Její skvělé recepty z české a moravské kuchyně vás jistě přesvědčí, že i bez lepku se jídlo může stát požitkem. Nové vydání bylo doplněno ještě o nové poznatky, dozvíte se třeba, jak si připravit vlastní, spolehlivě bezlepkové uzené maso.Pochutnejte si na svíčkové na smetaně • sekané pečeni • smaženém kapru • domácí čabajce • vepřovém prejtu • vepřové tlačence • buchtách s povidly • vánočce • vdolcích • drobenkovém koláči • ořechové roládě • vyvalovaném jablečném závinu • indiáncích • laskonkách • lineckých sušenkách • vanilkových rohlíčcích • plněných bramborových knedlících • bramboráku • ovocných kynutých knedlících nebo na palačinkách
Vypredané
8,88 € 9,35 €

Vaříme zdravě pro děti bez mléka, vajec, pšenice a sóji


Chcete se o své děťátko postarat co nejlépe, jenže po tom, co zazněla diagnóza potravinová alergie, cítíte bezradnost? Tato kniha přináší ucelený úvod do problematiky a bezpečně vás provede všemi úskalími dietního stravování. A navíc vám poradí, jak dopřát dítěti vyváženou stravu. Recepty pokryjí vše od prvních kašiček až po společné jídlo u rodinného stolu. Tyhle recepty si dítě zamiluje! Jak jíst od počátku bez alergenů, více než 100 receptů pro kojence a děti od 13 měsíců, srozumitelné vysvětlení nejnovějších poznatků.
Vypredané
8,07 € 8,49 €

Atul`s Curries of the World


This is a book for spice lovers of all cuisines. Atul explores curries of the world, looking to his native India, of course, but also to Asia and Africa, to the Americas, Europe and even the UK. Curry remains one of the world's most popular dishes and Atul's collection of mouth-watering dishes does more than enough to convince us why. Over 100 recipes show curry in all its fantastic forms, from mild to hot, continent hopping to reveal how one country shares with and differs from the next. A collection of inspiring, intoxicating spiced dishes that cover meat, fish and vegetable curries from all corners of the globe: this promises to be a book you will cook from again and again. A major publication.
Vypredané
21,38 € 22,50 €

Baking for Baby


A new baby is the perfect excuse to get baking. Whether for a baby shower, a christening or those magical early birthdays, there are so many cute and beautiful creations to choose from in this book by baking queen Annie Rigg. There are marbled pink or blue cupcakes or baby-bottle cookies for a fun baby shower; a stunning daisychain cake or pretty, easy-to-make, rich, decorated chocolate cake for a christening or naming day ceremony; various treats featuring teddy bears, ducks, pirates and sailboats for a child's first, second or third birthday. Annie offers more than 50 adorable ideas in this book to inspire you to make cakes, cupcakes, cookies and treats for your own or someone else's pregnancy or baby. With step-by-step photography and deliciously easy recipes, you'll have everything you need here to celebrate the arrival of a little one.
Vypredané
16,63 € 17,50 €

The Vegan Baker


Whether you are a full-time vegan or you choose to cut out animal products whenever possible, there's no need to miss out on your favourite cakes. Baking without eggs, butter and milk is not only possible, but also easy and just as delicious as what you are used to baking. There are now so many alternative ingredients available from supermarkets and healthfood stores and with Dunja Gulin's recipes, you'll have all the inspiration you need to start baking. Simple Cakes and Muffins to try include Muffins with Summer Berries; Fancy Cakes like the stunning Chocolate Layer Cake are sure to impress; for a mid-morning snack, try Slices & Bars like Bean Brownies and Fruity Oat Bars; choose from Cookies and Biscuits such as Hazelnut Bites and Coffee-Toffee Cookies; vegan Pies, Tarts & Strudels can be just as good as real pastry, so try a Pear Strudel; bake vegan Herb Focaccia and you will never buy regular Bread again; and finally, Special Baked Treats like Jam Parcels and Baked Plum Dumplings make mouthwatering desserts.
Vypredané
18,04 € 18,99 €

101 whisky, amit feltétlenül meg kell kóstolnod, mielőtt meghalsz


A "101 whisky, amit feltétlenül meg kell kóstolnod, mielőtt meghalsz" különbözik az eddig ismert whiskykalauzoktól. Nem rangsorolás. Nem valami önjelölt whiskyguru véleményére alapozott lista a világ 101 "legjobb" whiskyjével. Egyszerűen csak útmutató 101 olyan whiskyhez, amelyeket a whisky iránt érdeklődőknek érdemes felkutatniuk és megkóstolniuk - akár ízlik, akár nem - ahhoz, hogy kiteljesedjenek az ismereteik a tárgykörben.
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Neodolateľné nanuky


Pri príprave našich Neodolateľných nanukov sa zabavíte a osviežite svoju rodinu i priateľov. Táto neodolateľná zbierka receptov obsahuje čerstvé pochúťky plné zdravého ovocia, nanuky s čokoládou pre labužníkov, netradičné príchute ako korenistá slivka alebo ľadový čaj aj kokteily na paličke iba pre dospelých pripravené podľa obľúbených nápojov. Dobroty na paličke ilustrované nádhernými fotografiami pripravené podľa našich jednoduchých receptov vám zaručia úspech vždy a všade.
Vypredané
6,60 € 6,95 €

101 Whisky-škola degustace pro každého


Expert na whisky Ian Buxton prošel regály světových obchodů s whisky a doporučuje rozmanitou sbírku starých favoritů, hvězdné nováčky a z nepochopitelných důvodů neznámé značky, které prostě musíte okusit. Tato praktická kniha, která z výběru vyřadila obskurní, směšně limitované a neskutečně drahé whisky, není seznamem cenami ověnčených 101 „nejlepších" whisky světa, je to průvodce pro nadšence, kteří musí vyhledat a vyzkoušet, aby si doplnili svoje vzdělání o whisky. Navíc je tato kniha i velmi praktická, pomáhá dekódovat marketingový humbuk a jde přímo k věci. Přináší zkrátka 101 značek whisky - ať už z Indie, Ameriky, Švédska nebo Irska, Japonska nebo hor, údolí a ostrovů Skotska, které nadšenci musí vyzkoušet.
Vypredané
11,35 € 11,95 €

Varenie je vaša láska? Ak to u vás vždy príjemne rozvoniava, toto je tá správna kategória nabitá chuťami, receptami a kuchárskymi inšpiráciami. Zažite zázraky z jedného plechu, raw či antihistamínové recepty. Ponúkame prehľad v podobe pokladov starých materí alebo receptov na príkrmy pre najmenších. Chutné múčniky, zdravé maškrty, thajská kuchyňa a mnoho mnoho ďalšieho zo sveta kucháriek.

Nájdete tu recepty z národnej kuchyne, sladkú kuchyňu, recety od známych osobností, vegetariánsku kuchyňu , varenie pre deti a s deťmi,recepty na  polievky, šaláty, zeleninu, ovocie, cestoviny, zemiaky, mäso, ryby, grilovanie, wok , nápoje, korenie, bylinky, ingrediencie, konzervovanie, mrazenie, aj  stolovanie, rady do kuchyne.