Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Ekonómia, manažment, marketing strana 300 z 309

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

The Economics of Inequality


Thomas Piketty-whose Capital in the Twenty-First Century pushed inequality to the forefront of public debate-wrote The Economics of Inequality as an introduction to the conceptual and factual background necessary for interpreting changes in economic inequality over time. This concise text has established itself as an indispensable guide for students and general readers in France, where it has been regularly updated and revised. Translated by Arthur Goldhammer, The Economics of Inequality now appears in English for the first time. Piketty begins by explaining how inequality evolves and how economists measure it. In subsequent chapters, he explores variances in income and ownership of capital and the variety of policies used to reduce these gaps. Along the way, with characteristic clarity and precision, he introduces key ideas about the relationship between labor and capital, the effects of different systems of taxation, the distinction between "historical" and "political" time, the impact of education and technological change, the nature of capital markets, the role of unions, and apparent tensions between the pursuit of efficiency and the pursuit of fairness. Succinct, accessible, and authoritative, this is the ideal place to start for those who want to understand the fundamental issues at the heart of one of the most pressing concerns in contemporary economics and politics.
U dodávateľa
41,75 € 43,95 €

Podvojné účtovníctvo podnikateľov


Tento titul je novým vydaním knihy Podvojné účtovníctvo podnikateľov z roku 2008Praktická príručka, doplnená a aktualizovaná k 20. 3. 2009.
Vypredané
9,49 € 9,99 €

EDI a EDIFACT v hospodárskom živote


Elektronický prenos údajov (Electronic Data Interchange – EDI) a jeho uplatnenie v hospodárskej praxi je oblasť informatiky, ktorá je na Slovensku, žiaľ, takmer neznáma. Smerovanie svetového vývoja však ani v našom prostredí nedovoľuje ignorovať vplyv informatickej revolúcie na celkový spoločenský a hospodársky život. Cieľom tejto publikácie je poskytnúť základné informácie o princípoch, použítí a implementácii systémov EDI v ekonomike. Je to jeden z racionálnych spôsobov využívania metód a prostriedkov modernej informatiky v obchode, finančníctve, v riadení výrobných procesov, v doprave, zdravotníctve i v štátnej správe. Zavedenie EDI do používania v praxi optimalizuje obchodné transakcie, zlepšuje riadenie toku tovarov a zrýchľuje obeh kapitálu, čo sa napokon prejaví celkovým zvýšením výkonnosti národného hospodárstva. Vybudovanie unifikovanej bázy pre komunikáciu v hospodárskej i sociálnej sfére, založenej na EDIFACTe, ktorý predstavuje nadodvetvový a nadnárodný štandard, prináša novú dimenziu – dimenziu informatickej spoločnosti. Originálnosť témy a jej prehľadné spracovanie iste zaujme topmanažmenty v oblasti bankovníctva, finančníctva i výrobnej sféry, zamestnancov štátnej správy, odborníkov v informatike i učiteľov a študentov vysokých skôl ekonomického a technického smeru.
Vypredané
2,85 € 3,00 €

Prechod podnikateľa z jednoduchého do podvojného účtovníctva (a naopak)


Podrobný komentár k postupu pri prechode podnikateľov zo sústavy jednoduchého účtovníctva do sústavy podvojného účtovníctva (aj naopak), ktorý bude na základe novelizácie zákona o účtovníctve povinný pre väčšinu podnikateľov, ktorí v súčasnosti účtuj ú v sústave JÚ.
Vypredané
18,43 € 19,40 €

Podvojné účtovníctvo 2022 - zákony s komentárom


Podvojné účtovníctvo dostalo svoj názov podľa spôsobu účtovania. Každá operácia musí byť zaúčtovaná minimálne na 2 účtoch, pretože vždy operácia prebehne medzi dvoma stranami. Kto je povinný účtovať v podvojnom účtovníctve a aké zmeny nastali v roku 2022? Všetky dôležité informácie a postupy účtovania v podvojnom účtovníctve sa dočítate v novej publikácii. Obsah: Zákon o účtovníctve s komentárom Postupy účtovania v podvojnom účtovníctve s komentárom V sústave podvojného účtovníctva majú povinnosť účtovať všetci podnikatelia, ktorí sú zapísaní v obchodnom registri, a dobrovoľne môžu účtovať v sústave podvojného účtovníctva všetci ostatní podnikatelia. Do obchodného registra sa povinne zapisujú všetky obchodné spoločnosti (spoločnosť s ručením obmedzeným, akciová spoločnosť, komanditná spoločnosť, verejná obchodná spoločnosť) a družstvá. Všetky obchodné spoločnosti a družstvá preto musia povinne účtovať v sústave podvojného účtovníctva. Na akých princípoch funguje podvojné účtovníctvo? Aké účtovné knihy sa používajú? Na čo všetko účty podvojného účtovníctva slúžia? Odpovede prináša komentár k podvojnému účtovníctvu.
U dodávateľa
17,10 € 18,00 €

Podnik a podnikanie 3.


Kniha je určená širokému okruhu odborných čitateľov. Uľahčí štúdium zložitej problematiky účastníkom postgraduálneho štúdia a rekvalifikačných kurzov, doktorantom a študentom iných foriem vyššieho vzdelávania. Kniha vytvára mostík medzi teóriou a praxou a je využiteľná pre vlastníkov podnikov, akcionárov, vrcholných a stredných manažérov. Je užitočná pre odborníkov v rozličných oblastiach, pretože jej zjednocujúcim aspektom je riadenia ako disciplína univerzálneho významu.
U dodávateľa
104,50 € 110,00 €

Rozpočet obce a vyššieho územného celku, 2. vydanie


Druhé vydanie publikácie „Rozpočet obce a vyššieho územného celku" predstavuje užitočnú pomôcku pri spracovaní jedného z najdôležitejších dokumentov, ktoré sa v podmienkach územnej samosprávy spracúvajú. Cieľom autorky Ing. Ingrid Konečnej Veverkovej bolo sprístupniť odbornej verejnosti praktické informácie z rozpočtového hospodárenia územnej samosprávy a rozpočtovníctva. Zvolila si pritom používateľsky komfortnú formu, ktorá umožní čitateľovi jednoduchšie sa orientovať v jednotlivých kapitolách. Na stránkach publikácie čitatelia nájdu všetky potrebné informácie súvisiace s rozpočtom, množstvo príkladov, odporúčaní pri riešení praktických situácií, ako aj vzory návrhu rozpočtu obce, odborného stanoviska hlavného kontrolóra k návrhu rozpočtu obce a zásad rozpočtového hospodárenia obce. Publikáciu ocenia predovšetkým tvorcovia rozpočtov v subjektoch územnej samosprávy a hlavní kontrolóri, ktorí k návrhu rozpočtu spracúvajú svoje odborné stanovisko.
U dodávateľa
14,06 € 14,80 €

Literatúra v kategórii Ekonómia, manažment, marketing ponúka bohatý výber kníh, ktoré sa zaoberajú rôznymi aspektmi ekonomiky a riadenia organizácií. Táto kategória je určená pre tých, ktorí majú záujem o širší pohľad na ekonomické a manažérske témy.

Literatúra v tejto kategórii sa venuje rôznym aspektom ekonomických systémov, makroekonomickým a mikroekonomickým analýzam, ekonomickým teóriám a modelom. Zároveň skúma rôzne stratégie riadenia a vedenia organizácií, ako aj inovácie a transformácie v podnikovom prostredí.

V tejto kategórii nájdete literatúru zameranú na podnikanie, medzinárodný obchod, inovácie, ekonomickú politiku, udržateľný rozvoj, logistiku a mnoho ďalších tém. Tieto knihy a časopisy poskytujú teoretické poznatky, empirické štúdie a praktické príklady, aby čitatelia získali ucelený prehľad o ekonomických a manažérskych problémoch a možnostiach.

Vzdelávajte sa v kategóriách ekonómia a ekonomika, dane a účtovníctvo, financie, finančný trh, investovanie, bankovníctvo a poisťovníctvo, manažment, marketing, reklama, žurnalistika, podnikanie a obchod a personalistika.