! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


How to Thrive in the Virtual Workplace


Transform your career or your business with these simple tips and tricks to make virtual working easier than ever before - office no longer required. The remote work revolution is here. Even before COVID-19 created the largest remote work experiment in history, the business world was already gravitating toward virtual workplaces. Suddenly organizations as big as Twitter are learning that their employees don't need an office in order to get great results. How to Thrive in the Virtual Workplace shows how to stay productive, feel like part of a team and make the most of remote working. Robert Glazer shares the principles, tactics and tools his company has developed in more than a decade of successfully working as a joined-up but 100 per cent remote workforce, as well as interviewing other leaders in the sector about what works for them. As founder and CEO of Acceleration Partners, an organization with 170 employees who all work from home, Glazer has been recognized with dozens of awards for its industry performance and company culture. Here, he shares a step-by-step guide to building a culture of flexibility and trust, hiring and communicating effectively - both internally and externally - as a successful remote business.
Vypredané
9,98 € 10,50 €

PMPP 1/2021 Poukázanie a použitie podielu zaplatenej dane


Mesačník Personálny a mzdový poradca podnikateľa poskytuje ucelený prehľad o legislatívnych novinkách v oblastí pracovného práva, miezd, odmeňovania a personalistiky. Časopis informuje o zmenách v legislatíve a poskytuje riešenie problémov z oblasti miezd, zdaňovania, odmeňovania, poistenia, personalistiky, BOZP a pracovného práva. Rieši zložité prípady pracovnoprávnych vzťahov a každodenných mzdových úloh formou praktických príkladov. Produkt je určený najmä pre: -mzdových účtovníkov -personalistov -manažérov -právnikov -zamestnancov a každého, kto chce mať prehľad v oblasti pracovného práva, miezd, odmeňovania a personalistiky. Personálny a mzdový poradca podnikateľa prináša: -aktuálne platné zákony aj s komentárom -rady a návody pre výpočet rôznych druhov miezd a ich náhrad -upozornenia na podstatné zmeny v právnych predpisoch -pútavé články na témy: pracovné právo, riadenie ľudských zdrojov, manažment -bezplatná príloha Práca, mzdy a odmeňovanie (2-krát ročne vkladaná) -príklady a rady z praxe -odpovede na otázky z oblasti odmeňovania, sociálneho fondu, cestovných náhrad a iné.
Vypredané
13,71 € 14,43 €

Okamžité skončenie pracovného pomeru


Okamžité skončenie pracovného pomeru predstavuje radikálny zásah do pracovného pomeru. Ako jeden zo spôsobov skončenia pracovného pomeru ho môže využiť zamestnávateľ, ako aj zamestnanec, no jeho využitie sa obmedzuje na výnimočné prípady taxatívne vymedzené Zákonníkom práce. Publikácia „Okamžité skončenie pracovného pomeru“ podrobne približuje čitateľovi tento inštitút pracovného práva z hľadiska zamestnávateľa, ako aj z hľadiska zamestnanca. Autori publikácie sa však neobmedzili len na vysvetlenie súvisiacich ustanovení Zákonníka práce, ale poukazujú aj na rozhodovaciu prax slovenských a českých súdov formou odkazov na ich relevantné rozhodnutia. Publikácia je určená predovšetkým zamestnávateľom, zamestnancom, zástupcom zamestnancov, personalistom a širokej odbornej verejnosti, ktorá sa venuje pracovnému právu.
Vypredané
11,31 € 11,90 €

This Book Could Save Your Life


We all want to be healthier, stronger and live longer, but what really works? From stress to saturated fats, HIIT to HRT, veganism to vitamins, This Book Could Save Your Life debunks the fads and explores the real science of better health. What's the best way to lose weight (and keep it off)? How can you ensure a good night's sleep? What are the real superfoods? How can you minimise the risks of getting diabetes, cancer or Alzheimer's? And how can you slow the ageing process? Cutting through confusing statistics and terrifying headlines, here is the truth about dieting, drugs, 10,000 steps a day, bacon, calorie-counting, coffee, dairy, sleep, fibre, hangovers, salt, sugar, cardio, sunscreen, statins, vitamins, and much more. Full of the latest research and ground-breaking evidence, packed with useful advice, this book really could save your life.
Vypredané
18,00 € 18,95 €

The Happiness Project, Tenth Anniversary Edition


"This book made me happy in the first five pages." -AJ Jacobs, author of The Year of Living Biblically: One Man's Humble Quest to Follow the Bible as Literally as Possible Award-winning author Gretchen Rubin is back with a bang, with The Happiness Project. The author of the bestselling 40 Ways to Look at Winston Churchill has produced a work that is "a cross between the Dalai Lama's The Art of Happiness and Elizabeth Gilbert's Eat, Pray, Love." (Sonya Lyubomirsky, author of The How of Happiness: A Scientific Approach to Getting the Life You Want) In the vein of Julie and Julia, The Happiness Project describes one person's year-long attempt to discover what leads to true contentment. Drawing at once on cutting-edge science, classical philosophy, and real-world applicability, Rubin has written an engaging, eminently relatable chronicle of transformation.
Vypredané
8,54 € 8,99 €

Unlearn - 101 Simple Truths for a Better Life


Forget what you think you know Influencer, rapper and spoken word artist Humble the Poet is here to revolutionise your life and help you reach your full potential. Full of insights, wisdom and clarity, Unlearn is a brutally-honest, empowering book that defies conventional thinking. You will shed the sabotaging habits, fixed mindsets and past regrets that characterise modern life and instead tap into your best, most authentic self. Structured as 101 short and accessible life lessons covering everything from 'Money is a Funny Thing' to 'Love is a Gift Not a Loan', this is the ideal book to turn to whenever you need a flash of inspiration. Profound in its simplicity, Unlearn is the perfect invitation to a new beginning and to pursue a life of fulfilment.
Vypredané
18,53 € 19,50 €

PMPP 8/2019 Smernica o poskytovaní príspevkov na rekreáciu zamestnancov


Personálny a mzdový poradca podnikateľa 8/2019 V poradí už ôsme číslo publikácie PMPP prináša tieto témy - smernica o poskytovaní príspevkov na rekreáciu zamestnancov, povinnosti zamestnávateľa, ak zamestnáva zamestnancov, založenie chránenej dielne a chráneného pracoviska a iné. PRACOVNOPRÁVNE VZŤAHY Smernica o poskytovaní príspevkov na rekreáciu zamestnancov (Mgr. Juraj Kočiš, LL.M.) Prinášame vám internú smernicu zamestnávateľa upravujúcu práva a povinnosti zamestnávateľa a jeho zamestnancov pri poskytovaní príspevku na rekreáciu zamestnancov zo strany zamestnávateľa. Obmedzenie zákazu mlčanlivosti o pracovných podmienkach, mzdových podmienkach a podmienkach zamestnávania novela Zákonníka práce účinná od 1. 1. 2019 (JUDr. et Mgr. Jozef Toman, PhD.) Otázka, či zamestnanec môže hovoriť o svojej mzde a o svojich pracovných podmienkach, bola vždy sporná. Uvedenú spornú otázku rieši novela Zákonníka práce č. 376/2018 Z. z. účinná od 1. 1. 2019, kde sa novelizujú § 13, § 43 a § 223. Povinnosti zamestnávateľa, ak zamestnáva zamestnancov (Ľudmila Lipovská Lišková) Uverejňujeme prvý zo série článkov. Bude to súhrn povinností zamestnávateľa pri uzatváraní, počas trvania a pri ukončení pracovného pomeru. V prvom článku nájdete informácie k predzmluvným vzťahom a k pracovnej zmluve. Rozsudok Súdneho dvora EÚ priznanie dovolenky SZČO (JUDr. Monika Kiklicová) Má SZČO, vykonávajúca prácu vykazujúcu znaky závislej práce pre spoločnosť, nárok na dovolenku? Založenie chránenej dielne a chráneného pracoviska (JUDr. Slavomíra Gejdošová) Informácie k založeniu chránenej dielne a chráneného pracoviska v súlade s platnou legislatívou, ktoré slúžia predovšetkým na pracovné uplatnenie občanov so zdravotným postihnutím. Chránená dielňa a chránené pracovisko príspevky, účtovníctvo, dane, zamestnanci (Ing. Eva Gášpárová) Pohľad na založenie chránenej dielne z pohľadu daní, odvodov a účtovníctva. ODBORNÍK RADÍ Aké sú výhody doplnkového dôchodkového sporenia? (JUDr. Igor Hvojník) Výška dôchodkov zo Sociálnej poisťovne bude ohrozená starnutím populácie. Aj preto je dôležité pripraviť sa na dôchodok. Je dôležité vytvoriť si návyk sporiť. Interkultúrna komunikácia ako prevencia konfliktov pri zamestnávaní cudzincov (JUDr. František Kutlík) V súčasnosti pri zamestnávaní zahraničných pracovníkov z rôznych krajín, môžu na pracoviskách vznikať problémy z nesprávne nastavenej komunikácie a z neznalosti kultúr, z ktorých zamestnanci prichádzajú. OBČAN A RODINA Zmeny týkajúce sa materskej dávky od 1. 1. 2019 (JUDr. Klára Kučerková) Novela zákona o sociálnom poistení priniesla možnosť súbežného poberania materskej dávky pre matku a otca či vyššiu maximálnu sumu materskej dávky.
Vypredané
10,82 € 11,39 €

PMPP 6-7/2019 Zákonník práce s komentárom


Nasledujúce číslo publikácie Personálny a mzdový poradca podnikateľa v sebe zahŕňa tieto témy - úplné znenie zákona č. 311/2001 Z. z. s komentárom, ročné zúčtovanie preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti a hlásenie o vyúčtovaní dane za rok 2018 a iné. Obsah čísla: ZÁKONY A KOMENTÁRE Zákonník práce úplné znenie zákona č. 311/2001 Z. z. s komentárom (kolektív autorov) Komentár k Zákonníku práce, ktorého súčasťou je množstvo príkladov, judikátov, právnych pohľadov a situácií z praxe, ktorého autormi sú poprední odborníci z pracovného práva (napr. JUDr. et Mgr. Jozef Toman, PhD. z MPSVaR...). Komentár je aktuálny k 1. 1. 2019. ABC MZDÁRA Ročné zúčtovanie preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti a hlásenie o vyúčtovaní dane za rok 2018 (Ing. Eva Gášpárová) Zrazené preddavky na daň z príjmov zo závislej činnosti je možné vyrovnať po skončení roka 2018 prostredníctvom zamestnávateľom vykonaného ročného zúčtovania alebo podaním daňového priznania. Zamestnanec, ktorý nie je povinný podať daňové priznanie, môže do 15. 2. 2019 požiadať zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň prostredníctvom žiadosti o vykonanie ročného zúčtovania, na tlačive, vzor ktorého určilo Finančné riaditeľstvo SR. Zamestnávateľ vykoná ročné zúčtovanie na tlačive, vzor ktorého určilo Ministerstvo financií SR, a to najneskôr do 1. 4. 2019 (31. 3. 2019 pripadne na nedeľu).
Vypredané
24,35 € 25,63 €

PMPP 4-5/2019 Príspevok na rekreáciu


V momentálnom vydaní nájdete opäť zaujímavé témy ako - odvody poistného od 1. januára 2019, mzda za prácu nadčas, príspevok na rekreáciu podľa nového § 152a Zákonníka práce, spracovanie mzdovej agendy zamestnancom alebo sprostredkovateľom podľa nariadenia GDPR a iné. OBSAH: ABC MZDÁRA Odvody poistného od 1. januára 2019 (Ing. Eva Gášpárová) Výška odvodov poistného je závislá od statusu poistenca, sadzby poistného a vymeriavacieho základu, z ktorého sa poistné platí. Kategórie poistencov, sadzby poistného a spôsob výpočtu vymeriavacieho základu a poistného sa pre rok 2019 nemenia. Mzda za prácu nadčas (Ing. Eva Gášpárová) Zamestnávateľ je oprávnený nariadiť alebo so zamestnancom dohodnúť výkon práce nadčas. Za vykonanú prácu nadčas patrí zamestnancovi dosiahnutá mzda a mzdové zvýhodnenie. Zamestnanec a zamestnávateľ sa môžu dohodnúť aj na čerpaní náhradného voľna za prácu nadčas, pričom nárok na mzdové zvýhodnenie zaniká. S účinnosťou od 1. 5. 2018 sa výnimočne môže dohodnúť zúčtovanie dosiahnutej mzdy za prácu nadčas až za obdobie čerpania náhradného voľna. PRACOVNOPRÁVNE VZŤAHY Príspevok na rekreáciu podľa nového § 152a Zákonníka práce (JUDr. et Mgr. Jozef Toman, PhD.) Na záver roka 2018 poslanci NR SR schválili novelu Zákonníka práce č. 347/2018 Z. z., ktorou zaviedli pravidlá poskytovania príspevku na rekreáciu. Účinnosť zmien je od 1. 1. 2019. Článok obsahuje veľké množstvo príkladov a odpovedí na otázky. PRAKTICKÁ PERSONALISTIKA Pošlite nám motivačný list (Ing. Cecília Olexová, PhD.). Pozvali vás na pracovný pohovor? (Ing. Cecília Olexová, PhD.). ODBORNÍK RADÍ Spracovanie mzdovej agendy zamestnancom alebo sprostredkovateľom podľa nariadenia GDPR (JUDr. Tatiana Mičudová) Príspevok sa venuje vysvetleniu toho, aké povinnosti má prevádzkovateľ vo vzťahu k spracovaniu personálnej a mzdovej agendy podľa nariadenia GDPR, ak jej spracovaním poverí zamestnanca (oprávnenú osobu) alebo externý subjekt (sprostredkovateľa). Novela zákona o sociálnych službách účinná od 1. 11. 2018 (JUDr. Renáta Považanová) Novela reaguje na vybrané problémy pri uplatňovaní zákona v oblasti právnych vzťahov pri poskytovaní služby starostlivosti o deti v zariadeniach do troch rokov veku dieťaťa (bývalé detské jasle). Konkrétne ide o vylúčenie povinnosti poskytovateľa sociálnej služby vrátiť rodičovi zaplatenú úhradu za poskytovanú sociálnu službu vrátane sociálnej služby v zariadeniach starostlivosti o deti do troch rokov veku dieťaťa za čas neprítomnosti dieťaťa v zariadení, s výnimkou úhrady za stravovanie. ZAMESTNÁVATEĽ A ZAMESTNANEC EÚ Interkultúrna mediácia ako forma riešenia konfliktov pri zamestnávaní cudzincov (JUDr. František Kutlík) Globalizácia a atraktívnosť Slovenska vedú k čoraz častejším príležitostiam a nevyhnutnosti kultúrneho, etnického, jazykového a náboženského prepojenia medzi ľuďmi prichádzajúcimi k nám. S aktuálnym stavom aj perspektívnym rozšírením Európskej únie, migračnými pohybmi a ponukou práce nadobúda aj na Slovensku väčšiu dynamiku potreba pripravenosti na tento transformačný proces. OBČAN A RODINA Príspevok pri narodení dieťaťa, príspevok na viac súčasne narodených detí a príspevok na starostlivosť o dieťa (JUDr. Klára Kučerková) Prídavok na dieťa, príplatok k prídavku na dieťa a daňový bonus (JUDr. Klára Kučerková) VEREJNÁ SPRÁVA Odmeňovanie nepedagogických zamestnancov škôl a školských zariadení (Ing. Jarmila Szabová) Zákon č. 553/2003 Z. z. bol s účinnosťou od 1. januára 2019 novelizovaný zákonom č. 318/2018 Z. z. Najzásadnejšou zmenou zákona je zníženie počtu platových tried, do ktorých sú zaraďovaní zamestnanci odmeňovaní podľa zákona č. 553/2003 Z. z., z doterajších 14 platových tried na 11 platových tried. Plat riaditeľa školy na rok 2019 (Ing. Jarmila Szabová) Zaoberáme sa platom riaditeľa školy z pohľadu kompetencie jeho určenia, jeho jednotlivými zložkami, ich nárokovateľnosťou a nenárokovateľnosťou, výškou a podmienkami na ich priznanie so zameraním na riaditeľov škôl, ktorí pri odmeňovaní pos
Vypredané
11,28 € 11,87 €

Burn The Business Plan


How would you like to get business startup advice straight from the man who co-founded Global Entrepreneurship Week and StartUp America? Well now you can. Carl Schramm, the man described by The Economist as 'The Evangelist of Entrepreneurship', has written a myth-busting guide packed with tools and techniques to help you get your big idea off the ground. Carl believes that entrepreneurship has been completely misrepresented by the media, business books, university programmes and MBA courses. He believes that the perception of what it takes to start a business no longer matches the reality - which is bad news for everyone because it stops great ideas coming to life. Burn the Business Plan punctures the myth of the cool, tech-savvy 20-something entrepreneur with nothing to lose and venture capital to burn, showing that most people who start businesses are juggling careers and mortgages just like you. Burn the Business Plan is written to encourage you to get started. It demystifies the entrepreneurial process portrayed on television shows like Dragon's Den. It doesn't rely on largely irrelevant stories of overvalued tech startups, nor does it build on the largely mistaken narrative of a linear path from cold start to great success that is the essence of business planning, as taught in universities. This is the guide to starting and running a business that will actually work for the rest of us. Burn the Business Plan is for regular people who just want practical, real-world advice on how to start and run a successful business. It shows you how to avoid the common mistakes and what you need to do to put your enterprise on track for success.
Vypredané
11,35 € 11,95 €

How to Be Great at Your Job


From an author who climbed to the top of the corporate ladder before reaching age 40, this book takes the guesswork out of career success and breaks down what it takes to excel at your job. It covers the basics, like the universal requirements of every workplace-working with other people, making stellar presentations, communicating effectively over email. And it also goes into how to get promoted sooner, impress the people high up on the corporate ladder, and do it all while maintaining your personal life and without working crazy hours. With helpful tips and simple advice, this professional guidebook is just right for someone new to the workplace or for a mid-life career changer.
Vypredané
13,25 € 13,95 €

Blitzscaling


LinkedIn co-founder, legendary investor and author of the NYT Bestseller The Start-up of You reveals the secret to starting and scaling massively valuable companies. For most of the world, the terms "Silicon Valley" and "startup" are synonymous. Indeed, Silicon Valley is home to a disproportionate number of companies that have grown from garage startups into global giants. But what is the secret to these startups' extraordinary success? Contrary to the popular narrative, it's not their superhuman founders or savvy venture capitalists. Rather, it's that they have learned how to Blitzscale. Blitzscaling is a specific set of practices for igniting and managing dizzying growth; an accelerated path to the stage in a startup's life-cycle where the most value is created. It prioritizes speed over efficiency in an environment of uncertainty, and allows a company to go from "startup" to "scaleup" at a furious pace that captures the market. Drawing on their experiences scaling startups into billion-dollar businesses, Hoffman and Yeh offer a framework for blitzscaling that can be replicated in any region or industry. Readers will learn how to design business models that support lightning-fast growth, navigate necessary shifts in strategy at each level of scale, and weather the management challenges that arise as their company grows.
Vypredané
17,10 € 18,00 €

Micromastery


We read that we must be passionate about only one thing, that 10,000 hours of hard practice is needed to achieve mastery. But in fact most successful people, including Nobel prize winners, nurture multiple areas of knowledge and activity that feed their central subject. Whether it's making a perfect souffle, dancing a tango or lighting a fire, when we take the time to cultivate small and quantifiable areas of expertise, we change everything. We become faster and more fearless learners, spot more creative opportunities, improve our brain health and boost our happiness. We see knowledge itself completely differently. The skills acquired in painting a door flawlessly or growing delicious chillies will unexpectedly transform your life. So start small. Start specific. But start - and you'll be on the path to mastery.
Vypredané
11,88 € 12,50 €

PMPP 11/2018


Dohody dôchodcov od 1. júla 2018 Zvýšenie súm stravného pri tuzemskej pracovnej ceste a jeho dosah v praxi Národ na daňový bonus a štúdium dieťaťa Sezónne práce a sezónne zamestnávanie Zárobková činnosť študentov
Vypredané
6,95 € 7,32 €

Purposeful


Managers accept the world as it is; movement starters push the boundaries to make it more just, compassionate and even joyful. We all need to decide: Are we managers or movement starters? Jennifer Dulski, the head of Groups & Community at Facebook, and former president of Change.org, explains how you can turn your mission into a movement that creates change - whether you're at a startup or a political campaign, a Fortune 500 company or a local community group, as an intern or a CEO. Anyone can spark change if they believe in the power of taking action, no matter where, or how small, they start. Dulski explains how to create a clear vision, inspire supporters, persuade decision-makers, navigate criticism and more. She pairs her own experience as a startup founder, tech executive and social change leader with powerful stories of movement leaders from both business and activism. Our world needs movement starters more than ever. Packed with practical advice and the inspiring true stories of movement starters from all walks of life, Purposeful will empower you to start your own movement, and make your mark on the world.
Vypredané
17,58 € 18,50 €

Packing List


Camera? Check. Socks? Yup. Sunscreen? Sorted. From beach getaways and city breaks to adventure travel and winter sports, this handy checklist will ensure nothing ever gets left behind again. Say goodbye to mentally checking off your holiday essentials, hoping you remember your phone charger, playing cards and that little bottle of hand sanitiser. With Lonely Planet's Packing List, everything you'll ever need is right in front of you, waiting to be struck-through or ticked off. Packing List features: City, beach, adventure, family and backpacking themes Essentials, electronics, clothes, hygiene and miscellaneous categories Colour-coded themes for easy access 80 tear-off double-sided sheets About Lonely Planet: Lonely Planet is a leading travel media company and the world's number one travel guidebook brand, providing both inspiring and trustworthy information for every kind of traveller since 1973. Over the past four decades, we've printed over 145 million guidebooks and grown a dedicated, passionate global community of travellers. You'll also find our content online, on mobile, video and in 14 languages, 12 international magazines, armchair and lifestyle books, ebooks, and more.
Vypredané
6,18 € 6,50 €

PMPP 6-7/2018 Zákon o sociálnom poistení s komentárom


Zákon o sociálnom poistení s komentárom, Ukončenie roku 2017 v mzdovej učtárni (poukázanie podielu zaplatenej dane na osobitné účely a hlásenie o vyúčtovaní dane za rok 2017), Zmeny v zákone o sociálnom poistení účinné od 1. 1. 2018,... ZÁKONY A KOMENTÁRE Zákon o sociálnom poistení s komentárom ROK V MZDOVEJ UČTÁRNI Ukončenie roku 2017 v mzdovej učtárni (poukázanie podielu zaplatenej dane na osobitné účely a hlásenie o vyúčtovaní dane za rok 2017) ODBORNÍK RADÍ Zmeny v zákone o sociálnom poistení účinné od 1. 1. 2018 RIEŠIME VAŠE PROBLÉMY Vy sa pýtate, my odpovedáme
Vypredané
22,92 € 24,13 €

Abeceda personalisty 2018 8. vydanie


Abeceda personalisty je určena jak personalistům, tak i širšímu okruhu uživatelů, kteří se zabývají personalistikou, např. manažerům, podnikovým právníkům, asistentkám, odborovým funkcionářům či účetním, své v ní naleznou také jednatelé a majitelé firem, zastávající rovněž funkci hlavních manažerů, a konečně i studenti.
Vypredané
24,33 € 25,61 €

We - A Manifesto for Women Everywhere


Imagine a sisterhood - across all creeds and cultures. An unspoken agreement that we, as women, will support and encourage one another. That we will remember we don't know what struggles each of us may be facing elsewhere in our lives and so we will assume that each of us is doing our best... So begins WE: an inspiring, empowering and provocative manifesto for change. Change which we can all effect, one woman at a time. Change which provides a crucial and timely antidote to the 'have-it-all' Superwoman culture and instead focusses on what will make each and every one of us happier and more free. Change which provides an answer to the nagging sense of 'is that it?' that almost all of us can succumb to when we wake in the dead of night. Written by actress Gillian Anderson and journalist Jennifer Nadel - two friends who for the last decade have stumbled along together, learning, failing, crying, laughing and trying again - WE is a not a theoretical treatise but instead a rallying cry to create a life that has greater meaning and purpose. Combining tools which are practical, psychological and spiritual, it is both a process and a vision for a more fulfilling way of living. And a truly inspiring vision of a happier, more emotionally rewarding future we can all create together...
Vypredané
9,45 € 9,95 €

Literatúra v oblasti personalistiky je zameraná na štúdium ľudských zdrojov vo firmách a organizáciách. Táto kategória kníh ponúka informácie o najnovších trendoch, postupoch a strategiách v riadení a rozvoji ľudských zdrojov.

V literatúra o personalistike sa skúma rôzne aspekty riadenia ľudských zdrojov, ako napríklad procesy náboru a výberu zamestnancov, rozvoj zamestnancov, hodnotenie výkonu, motiváciu a zamestnaneckú angažovanosť, riadenie zmien a konfliktov, manažment talentov a rozvoj organizačnej kultúry.

Čitatelia tejto literatúry získavajú ucelený prehľad o najlepších postupoch v riadení ľudských zdrojov a objavujú nové perspektívy a nástroje na vytváranie silných a výkonných tímov. Súčasne sa skúmajú aj právne aspekty, etické otázky a trendy v oblasti zamestnaneckých vzťahov a pracovného práva.

Literatúra o personalistike slúži nielen profesionálom v oblasti ľudských zdrojov, ale aj manažérom a vedúcim pracovníkom, ktorí majú záujem o lepšie pochopenie a využitie ľudského kapitálu vo svojich organizáciách. Taktiež môže byť cenným zdrojom pre študentov a akademickú obec, ktorí sa zaujímajú o riadenie ľudských zdrojov ako súčasť obchodnej a manažérskej praxe.

Cieľom literatúry z oblasti personalistiky je poskytnúť čitateľom praktické nástroje, inovatívne prístupy a osvedčené postupy pre efektívne riadenie a rozvoj ľudských zdrojov v organizáciách.