! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Literárna veda, jazykoveda, slovníky strana 169 z 173

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Môj rodák Tranoscius, môj sused Hviezdoslav


Kniha Zbigniewa Macheja, básnika, polonistu i kultúrneho diplomata, nie je čítaním na jeden dych. Volá nás do spoločenstva, v ktorom sa po špirále znova a znova posúvame do obsahov, ktoré vytvára meniaci sa priestor. A pritom sme si navzájom susedmi, spoločníkmi, kultúrne spriaznenými čitateľmi. Pohľad na individualitu Tranovského a Hviezdoslava osciluje medzi tým, čo sa nachádza v mikrokozme osobnosti a tým, čo sa tvorí v spoločnom kultúrnom priestore kolektívu. Machej nás pozýva k čitateľstvu ako vnútornému spoločenstvu. A to je v dnešnej dobe vzácne posolstvo. Timotea Vráblová Starých majstrov a klasikov je potrebné čítať z novej perspektívy a objavovať v nich aktuálne hodnoty, univerzálne problémy. Musel som prežiť niekoľko rokov v Bratislave, aby som objavil Tranoscia, ktorý sa narodil a vyrástol v sliezskom Tešíne, kde teraz bývam. A musel som zájsť na Oravu, aby som zistil, že Hviezdoslav používal niektoré slová, ktoré používala aj moja babička na tešínskom vidieku. Aj preto sú mi Tranoscius a Hviezdoslav blízki a pokúšam są ich pochopiť. Zbigniew Machej
U dodávateľa
9,50 € 10,00 €

Langenscheidt Taschenwörterbuch Französisch


Völlige Neubearbeitung des Topsellers: jetzt mit rund 130.000 Stichwörtern und Wendungen, d.h. rund 10.000 Stichwörtern und Wendungen mehr als bisher. Hochaktueller Wortschatz aus allen Lebensbereichen. Info-Fenster zu Wortschatz, Grammatik und Landeskund
Vypredané
14,44 € 15,20 €

Langenscheidt Euro Wörterbuch Französisch


Neubearbeitung des Wörterbuchs für die erfolgreiche Kommunikation im Europa des 21. Jahrhunderts. Rund 45.000 Stichwörter und Wendungen, aktueller Wortschatz aus Wirtschaft und Politik. Jetzt mit neuem Business-Extrateil.
Vypredané
6,46 € 6,80 €

Dictionnaire Allemand Bilingue


Ce dictionnaire bilingue a pour vocation d´offrir des utilisateurs francophones ou germanophones une information précise et directement utilisable dans les différents registres de la langue contemporaine. Il contient :
Vypredané
5,32 € 5,60 €

dostupné aj ako:

Podoby príležitostnosti v staršej slovenskej literatúre


Príležitostné žánre zostávali v slovenskej literárnej historiografii doposiaľ na pokraji záujmu a takmer bez reflexie, a to i napriek tomu, že v súvekej kultúre plnili významnú funkciu v kultúrnej komunikácii, ktorá súvisela s aktuálnou dobovou politickou a spoločenskou situáciou. A tiež napriek ich výpovednej hodnote smerom k tzv. malým dejinám, teda k udalostiam v životoch rodov, rodín, osobností, alebo vo vzťahu k lokalitám, regiónom, či v súvislosti s inštitúciami. Potenciál príležitostných textov je široký, s presahom do viacerých vedných odborov. V širšom význame slova sa totiž príležitostnosť prenáša do udalostí a sviatkov, rituálov, ktorými si komunita pripomína a utvrdzuje to, čo patrí do spoločného priestoru hodnôt a prežívania. Do príležitostných textov sa prenášali kultúrne kódy a modely, ktoré boli podstatné pre napĺňanie predstáv zmysluplného života komunity, pre jej koherentné fungovanie.
U dodávateľa
13,30 € 14,00 €

Angol-Magyar kéziszótár English-Hungarian Dictionary


A szótár több mint 61500 címszót és 40000 pirosan szedett szókapcsolatot (kifejezést, idiómát és számos példamondatot) tartalmaz. A szótárnak különösen szembeszökő újítása a címszóként felvett (egybeírt, különírt vagy kötőjeles) összetételek gazdagsága. A szótár szerkezetében további újdonság, hogy külön szócikkeket alkotnak az egyes szófajok, amelyeket felsőindexszámmal eltolt címszavak vezetnek be, valamint a nyelvi tanácsok tipográfiailag is kiemelt szerepeltetése.
Vypredané
27,37 € 28,81 €

Nemecko-slovenský ekonomický slovník


Vypredané
26,81 € 28,22 €

Magyar-angol szótár


Vypredané
20,55 € 21,63 €

Angol-magyar szótár


Vypredané
20,55 € 21,63 €

Kategória literárna veda, jazykoveda a slovníky nájdete bohatý výber diel zameraných na štúdium literárnej vedy, jazykovedy a slovníkov. Nájdete tu literárne teórie, analýzy literárnych žánrov, jazykové javy a slovníky.

Nájdete tu zaujímavé knihy, ktoré vám pomôžu lepšie porozumieť literatúre, jazyku a ich vzájomným vzťahom. K najznámejším odborníkom v tejto oblasti patria Roman Jakobson, či Ľudovít Štúr.