! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Kresťanstvo strana 177 z 215

Otec, čo plní sľuby


„Čitateľ, ktorý prvý raz číta Bibliu, je často zmätený a popletený z množstva mien, názvov miest a udalostí, ktoré opisuje. Úprimne povedané, aj mne trvalo roky, kým som sa dopracoval k ,mentálnej mape‘, vďaka ktorej som sa dokázal orientovať v Písme, zvlášť v Starom zákone, a nestratiť sa v ňom. Len čo som si zmapoval vrcholy pohoria dejín spásy, otvoril sa mi pohľad na celý obraz.“ Týmito slovami Scott Hahn približuje obsah knihy o Bohu, ktorý ako verný Otec plní všetky dané sľuby. Niekedy sa môže zdať, že na niečo zabudol, že sa už nestará, že nechal ľudstvo blúdiť... No je to len zdanie. „Boh večne pamätá na svoju zmluvu“ (Ž 105, 8). Kniha Otec, čo plní sľuby môže čitateľovi pomôcť adobudnúť ucelený pohľad – akoby z vtáčej perspektívy – na Bibliu ako napínavý príbeh spásy. Boh je v ňom angažovaný nie ako neosobný Stvoriteľ či Hýbateľ, ale ako láskavý, milujúci,starostlivý Otec, ktorý pozná cieľ: „Sú to myšlienky pokoja, a nie súženia: dám vám budúcnosť a nádej“ (Jer 29, 11).
Vypredané
4,56 € 4,80 €

Lidé jako Boží příběh


Autor, nar. 1914 v belgických Antverpách, patří bezesporu k žijícím legendámkatolické teologie 20. století. Vydávaná kniha je poslední částí volnétrilogie, věnované podstatným rysům křesťanské zkušenosti s Bohem v JežíšiKristu. České vydání je doplněno o
Vypredané
15,58 € 16,40 €

Uvod do Nového zákona


Proč právě Úvod do Nového zákona? Smyslem tohoto úvodu, jako všech úvodů, je nabídnout čtenáři informace, které je dobré znát, abychom mohli číst knihy Nového zákona s porozuměním. Podle soudobé terminologie je našim cílem poskytnout studujícímu zdro je k získání správné interpretační kompetence. Tato publikace by tedy neměla chybět v knihovně teologických fakult, jednotlivých sborů a farností či knihovnách teologů, filosofů, kazatelů a písmáků. O co jde? Úvod do Nového zákona čtenáře seznámí s n ejznámějšími vychodisky, vykladačskými pohledy a se základními obecnými poznatky pro porozumění novozákonním specifi kům a správným přístupem k nim. Autoři věnují poměrně velkou pozornost jak otázce autorství jednotlivých knih, tak i různým interpret ačním pohledům na tuto problematiku. Komu je kniha určena? Tato práce zohledňuje skutečnost, že bude využívána jako základní referenční příručka těmi, kdo buď s textem Nového zákona pracují, nebo se s ním chtějí obšírněji seznámit. I proto je přehled ně strukturována do kapitol, z nichž se každá věnuje příslušné knize Nového zákona. Každá kapitola je rozšířena o zahraniční bibliografii k danému tématu, navíc ve svém závěru kniha přináší obsáhlou bibliografi i českou. K rychlé orientaci v knize sl ouží připojené rejstříky. Práce vychází vstříc běžnému čtěnáři, který by rád získal podstatné informace o jednotlivých knihách Nového zákona. Je proto psána svěžím jazykem, který ji zpřístupňuje širokému okruhu zájemců. Uspořádání knihy: Úvod do Nové ho zákona je zaměřen na speciální úvod a problematiku synoptických evangelií, dále pak postupuje od jedné knihy k druhé. Každé novozákonní knize je věnována samostatná kapitola, která je strukturována následovně: obsah novozákonního spisu autors tví spisu původ daného spisu identifi kace adresáta spisu záměr, se kterým byl spis vytvořen postavení spisu v kánonu soudobé bádání přínos a význam listu rozsáhlá zahraniční bibliografie Následující tři základní okruhy určují pojednání v každé kapitole: autorství a kanonicita spisu tradice a soudobé bádání týkající se spisu záměr a přínos spisu Přednosti Úvodu do Nového zákona: Tento Úvod není vyčerpávající kritickou studií, nýbrž spíše pilnou kompilací, která se snaží podat ucelené informace těm, kdo se studiem Nového zákona začínají či potřebují rozšířit své znalosti. Autoři přinášejí souhrn jednotlivých stanovisek od tradičního pojetí, přes liberální přístup až po soudobá evangelikální východiska. Úvod do Nového zá kona má 800 stran, obsahuje rejstříky, rozsáhlou zahraniční a souhrnnou českou bibliografii.
Vypredané
46,83 € 49,29 €

Církevní dějiny národa Anglů


Dějiny Anglů vylíčené osobitým stylem jednoho z největších učenců raného středověku a nejznámější dílo učence a mnicha Bedy Venerabilis (672/3–735) Historia ecclesiastica gentis Anglorum se již od raného středověku stalo jednou z nejpopulárnějších knih v Anglii a v žánru narativní historie bylo vnímáno jako první pokus o sepsání národních dějin. Dějiny Anglů totiž nepřinášejí jen poutavé svědectví o počátcích a upevňování křesťanské víry v Británii, ale především nesmírně cenný a dodnes nejspolehlivější pramen k dějinám anglosaských království v 5.–8. století. Součástí Bedova výkladu jsou rovněž příběhy a zázraky svatých včetně životopisů jeho současníků.
Vypredané
20,80 € 21,89 €

Uzdravující Přítomnost


Nestává se často, že bychom našli tak originální a zároveň fundovanou knihu, jako je Uzdravující Přítomnost. Je v mnoha ohledech neobvyklá - velice seriozní, přesvědčivá, citilivě a krásně napsaná. A zároveň přináší silné a upřímné sdělení. Leanne Payneová píše především o uzdravení mysli a ducha. V popředí jejího zájmu je Svatost, Bůh světla, pravdy a čistoty. Zároveň nás varuje před falešnými bohy, kteří se nás snaží podvést, zkazit a ochromit. Autorka nás důsledně ujišťuje o tom, že celost přichází spolu s niternou Kristovou přítomností. Leanne Payneová směřuje neomylně ke kořenu celého problému, nezapře ani obrovské odborné znalosti, které získala jednak z osobní zkušenosti a zároveň i z dlouholeté a plodné služby v oblasti psychologického poradenství. Jednotlivé kapitoly jsou charakterizovány výbornou znalostí tématu, jasným výkladem a především moudrostí.
Vypredané
8,04 € 8,46 €

V ústrety človekovi


Známy taliansky spisovateľ Alessandro Pronzato v diele V ústrety človekovi – Hľadanie stratených čností 2 sa svojím často provokatívnym spôsobom zamýšľa nad čnosťami, respektíve nedostatkom čností v živote dnešného človeka a spoločnosti. Odhaľuje nepovšimnuté súvislosti známych skutočností a ukazuje, akou cestou sa možno dostať bližšie ku konaniu a nezanedbávaniu dobra. Lebo každý jednotlivec môže prispieť k tomu, aby náš svet bol ľudskejší.
Vypredané
6,37 € 6,70 €

Který boháč bude spasen?


V češtině dosud nepublikovaný spis řecky píšícího církevního otce má významné postavení v tradici. Klement Alexandrijský si vzal za základ svého komentáře evangelijní příběh o setkání Ježíše s bohatým mladíkem z Markova evangelia, který volně cituje spolu s následným Ježíšovým rozhovorem s učedníky na téma majetku. Interpretace tohoto biblického úryvku je vynikající ukázkou syntézy a propojení živé víry s kulturou slova a vzdělaností, která odpovídá moudrosti.
Vypredané
4,25 € 4,47 €

Psychológia a spiritualita


Ide o deväťdesiatstranovú knižku z pera jezuitu Leopolda Slaninku, prvého slovenského absolventa Inštitútu psychológie Pápežskej Gregorovej univerzity v Ríme. Autor v nej poukázal, že cez spoznávanie určitých psychologických rovín je možné posúvať sa vpred aj v duchovnom raste. Prospešné je to nielen pre jednotlivcov, ale o to väčšmi pre vodcov zodpovedných za formáciu spolupútnikov v komunitách či na ceste kňazstva (v tejto súvislosti kniha je vhodná najmä pre pedagógov, vychovávateľov, rodičov a pod.). Keďže páter Slaninka vyštudoval klinickú psychológiu, siahol po vedeckých poznatkoch súčasných kresťanských psychológov a doplnil ich o citácie z cirkevných dokumentov. Od ideálov, motivácií, túžob a limitov chce čitateľov viesť k citovej zrelosti. Odkrýva možné príčiny, prečo sa naše podvedomie oblieka do takého či onakého správania a odporúča vstúpiť do dialógu s vlastnými pocitmi a emotívnym svetom. Cez vnútorné oslobodenie, ktoré sa bezprostredne spája s Kristom v transcendentnej rovine, ukazuje cestu, ako sa dopracovať k vitálnej energii, novej sile a radosti zo života. Na záver radí pestovať tzv. ekologické podnety, teda nachádzať Boha vo všetkých veciach a nezabúdať na modlitby chvály a vďaky. Tento druh modlitby je bránou k premene nášho emotívneho sveta. Jednoducho treba sa učiť, ako získať stratenú schopnosť tešiť sa zo života, z darov viery, vlastného poslania i z odriekania a služby.
Vypredané
4,26 € 4,48 €
  • 5 /5

Nancy Hamiltonová


Nancy sa narodila s vážnou diagnózou, ktorá ju postupne pripravila o obe nohy. Napriek „výnimočnému" zdravotnému stavu tak dokonale zvládala svoju životnú rolu, že nielenže nevzbudzovala poľutovanie, ale sama strhávala iných k úprimnej radosti zo života. Tento strhujúci príbeh o bolesti a radosti vychádza už po ôsmykrát (predtým pod názvom Keď zakvitne rumovisko) a čitateľa zakaždým osloví silná výpoveď matky, jej postupné objavovanie Boha, úzke puto s dcérou, najmä však Nancin obdivuhodný optimizmus a až dojemné prijatie svojho kríža.
Vypredané
4,28 € 4,50 €

A szeretet ajándéka


Igényes kiállítású karácsonyi ajándékkönyvecske. Az ünnepi hangulatot varázsló illusztrációk között olvasható versek és mondások a szeretet mibenlétét fejtegetik, boncolgatják. Igyekeznek megragadni a kapcsolatok utáni vágy és a szeretni tudás lényegét. Hiszen a szeretet művészet, és karácsony a tökéletes, isteni szeretet megjelenésének ünnepe. Idézett szerzők: Ady Endre, Áprily Lajos, G. Chapman, Exupery, Juhász Gyula, C. S. Lewis, Edith Piaf, Pál apostol, Albert Schweizer stb.
Vypredané
3,14 € 3,30 €

K jádru křesťanství


K tomuto titulu existuje nové vydanie z roku 2008: K jádru křesťanstvíTeprve poté, co si uvědomíte existenci skutečného mravního zákona a síly, která je za ním, jak tento zákon porušujete a jak jste se s touto silou rozkomotřili, teprve pak a ani o chvíli dříve, k vám křesťanství může začít promlouvat. C.S. Lewis je známy kresťanský spisovateľ a filozof. Obsah tejto knihy sa vytváral počas jeho pravidelných rozhlasových relácií vysielaných v Anglicku. Reakcia poslucháčov (rovnako kresťanov a ko aj nekresťanov) bola tak pozitívna, že si vynútila napísanie tejto knihy. Autor v nej hľadá jadro kresťanstva- pohľad, ktorý je spoločný pre všetkých kresťanov. Snaží sa odpovedať na otázku: Čo je kresťanstvo? pričom vychádza z každodenných ľuds kých skúseností, ako je existencia zla, mravného zákona a slobodnej vôle. a vedie až k dôvodom pre existenciu Boha. Prínosy tejto knihy: Táto kniha pomohla mnohým skeptikom k tomu, že začali vážne uvažovať o kresťanstve (počas minulého režimu bola časť tejto knihy známa pod titulom Hovory). Jasnou a zrozumiteľnou formou odpovedá na mnohé otázky a argumenty, ktoré tak často počujeme od našich neveriacich priateľov (prečo existuje zlo, existencia morálneho zákona, čo je viera, atď). Pomáha kresť anom formulovať vlastné odpovede na otázky prečo verí a aké má jeho viera dôsledky v každodennom živote. Pre nekresťanov je kniha ukážkou toho, že kresťania majú solídny a ucelený pohľad na otázky dneška, ktorý obstojí aj v tvrdej kritike. Dáva odpov ede na ťažké otázky formou, ktorá je vhodná rovnako pre kresťanov ako aj nekresťanov. Návrhy ako využiť túto knihu: Kniha je ideálnym materiálom pre nekresťanov, mimoriadne vhodná v počiatočnom období ich poznávania kresťanstva. Knihu môžete ponúknuť svojím neveriacim priateľom, ktorí radi rozmýšľajú a neuspokoja sa s jednoduchými odpoveďami. Výborný diskusný materiál pre kresťanov a pastorov. Je vhodná na prípravu evanjelizačných rozhovorov, prednášok a kázní. Darček vhodný rovnako pre veriaci ch ako aj neveriacich.
Vypredané
2,38 € 2,50 €

Prvé prikázanie


Desatoro Božích prikázaní – to sú základné pravidlá života. A základom Desatora je prvé prikázanie. Chápeme však jeho hĺbku? Boh Abraháma, Izáka a Jakuba, Boh, ktorý vykúpil Izrael, neznesie žiadnu konkurenciu. Úvaha kardinála Biffiho nám chce pomôcť očistiť si srdce i život od našich ľudských a spoločenských bôžikov, i od bôžikov našej „modernej viery“. Aby ľudská rodina ešte mohla mať nádej.
Vypredané
2,19 € 2,30 €

Lacná kniha Prvé prikázanie (-70%)


Desatoro Božích prikázaní – to sú základné pravidlá života. A základom Desatora je prvé prikázanie. Chápeme však jeho hĺbku? Boh Abraháma, Izáka a Jakuba, Boh, ktorý vykúpil Izrael, neznesie žiadnu konkurenciu. Úvaha kardinála Biffiho nám chce pomôcť očistiť si srdce i život od našich ľudských a spoločenských bôžikov, i od bôžikov našej „modernej viery“. Aby ľudská rodina ešte mohla mať nádej.
Vypredané
0,69 € 2,30 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Moja duchovná cesta v Opus Dei (-70%)


Scott Hanh je konvertita a dnes známy spisovateľ. Jeho diela dobre poznáte aj na Slovensku. Vknihe uvádza dôvody, prečo sa rozhodol žiť spiritualitu Opus Dei, oslovilo ho synovstvo Božie, dôraz na dennú modlitbu, znalosť Svätého písma, každodenná práca ako obeta Bohu, atď. V spôsobe života členov Opus Dei vidí ohromný potenciál na osobnú obnovu života Cirkvi i života sveta - taký jednoduchý a prístupný pre všetkých.
Vypredané
1,55 € 5,15 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Lidé jako Boží příběh (-90%)


Autor, nar. 1914 v belgických Antverpách, patří bezesporu k žijícím legendámkatolické teologie 20. století. Vydávaná kniha je poslední částí volnétrilogie, věnované podstatným rysům křesťanské zkušenosti s Bohem v JežíšiKristu. České vydání je doplněno o
Vypredané
1,64 € 16,40 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha A szeretet ajándéka (-90%)


Igényes kiállítású karácsonyi ajándékkönyvecske. Az ünnepi hangulatot varázsló illusztrációk között olvasható versek és mondások a szeretet mibenlétét fejtegetik, boncolgatják. Igyekeznek megragadni a kapcsolatok utáni vágy és a szeretni tudás lényegét. Hiszen a szeretet művészet, és karácsony a tökéletes, isteni szeretet megjelenésének ünnepe. Idézett szerzők: Ady Endre, Áprily Lajos, G. Chapman, Exupery, Juhász Gyula, C. S. Lewis, Edith Piaf, Pál apostol, Albert Schweizer stb.
Vypredané
0,33 € 3,30 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Találkozunk a paradicsomban (-90%)


A Heti Válasz Kiadó Karol Wojtyla pápává választásának harmincadik évfordulóján egy különleges ünnepi kötettel idézi fel a lengyel egyházfő életének azon mozzanatait, amelyek eddig rejtve maradtak a nagyközönség előtt. II. János Pál pápa varázslatos, a nem hívőket is megragadó személyisége még halála után három és fél évvel is kitörölhetetlenül él a világ emlékezetében. A pápa fotósa, Arturo Mari Találkozunk a paradicsomban című, külföldön már elsöprő sikert aratott, s most magyarul megjelenő könyve – szóban és képben egyaránt – bepillantást enged II. János Pál mindennapjaiba. A karácsonyi ajándéknak is kiváló kötetet értelemszerűen a szerző hazánkban eddig még nem látott felvételei díszítik.
Vypredané
0,96 € 9,58 €

dostupné aj ako:


Kategória "Kresťanstvo" je zameraná na literatúru a texty, ktoré sa týkajú kresťanskej viery, histórie, kultúry a duchovného rozvoja. Táto kategória zahŕňa široký rozsah kníh a materiálov, ktoré môžu osvetliť a pomôcť hlbšie pochopiť kresťanskú vieru a jej vplyv na svet. Tu nájdete texty od biblických komentárov a teológie až po duchovnú literatúru a biografie dôležitých postáv v dejinách kresťanstva.