! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Matka Terézia - Život v láske


Životom Matky Terézie je život jej ľudí – chudobných na tele i duši na celom svete. A preto má predkladaný životopis netypickú skladbu. Zoznámime sa zo životom sestier, s ich denným režimom, neustálou službou. Spoznáme miesta: Šantinagar- kolóniu pre malomocných, Nirmal Bhavar – dom pre zomierajúcich, Prem Daan – dom pre duševne chorých, Šišu Bhavar – detský domov a mnohé ďalšie miesta, kde žijú ľudia Matky Terézie.Vďaka kapitole – Otec Henri rozpráva – sa predsa len v stručnosti dozvieme životopis Matky Terézie a históriu vzniku, rastu a existencie jej misie.
Vypredané
2,11 € 2,22 €

Pečať kríža


Prežiť svoj život vo vernosti svojmu povolaniu je určite túžbou každého rehoľníka. Svätý Benedikt Menni je nám príkladom vo vernosti v láske k Bohu i blížnym. Dokazuje to skutočnosť, že bol na sviatok Krista Kráľa 21. novembra 1999 svätorečený. Táto publikácia nám predstavuje život milosrdného brata Benedikta Menniho, chce povzbudiť nielen rehoľníčky a rehoľníkov, ale každého angažovaného kresťana pri napåňaní svojho povolania.
Vypredané
1,17 € 1,23 €

Modlitby v ťažkých situáciách


Na nasledujúcich stránkach nájdeme skupiny modlitieb, usporiadaných spravidla podľa princípov klasickej teológie. Obraciame sa v nich v prvom rade na Boha, Pannu Máriu, ďalej na anjelov, svätých a nakoniec na duše v očistci, ktorých účinný príhovor nie je zanedbateľný. Autor sa neuspokojuje s praktickou a pestrou antropológiou hlavných modlitieb a pobožností ľudí v ťažkých, či beznádejných situáciách, ktorá obsahuje žalmy, modlitby k svätej Rite, či svätcom dňa, pokúša sa tieto modlitby aj trochu osviežiť a zreteľnejšie ich spojiť s evanjeliom a tradíciou Cirkvi.
Vypredané
3,33 € 3,50 €

Lacná kniha 2000 let křesťanství (-90%)


Tato obsáhlá publikace je jedním z největších encyklopedických počinů svého druhu, který nabízí českým čtenářům v jednom svazku přehlednou historii křesťanství od samých počátků až po současnost. *Úvod do dějin křesťanství * Pohanská pozdní antika * Křesťanská pozdní antika * Raný středověk * Vrcholný středověk * Období reformace * Období absolutismu * 19. století * 20. století... Tyto kapitoly jsou doplněny citacemi původních pramenů a životopisnými daty největších osobností křesťanské spirituality a teologie. Autoři sledují vývoj a proměny židovsko-křesťanského dialogu Obsáhlý dodatek k českým církevním dějinám po roce 1945 Všechny nejdůležitější pojmy z oblastí teologie a eklesiologie, které se vyskytují v textu jsou shrnuty v přehledném historickém komentáři. Závěrečný slovník pojmů z církevních dějin může být využíván k běžné orientaci v textu.
Vypredané
10,47 € 104,66 €

dostupné aj ako:

Chlieb a slovo 3. časť


Skutky apoštolov, Zjavenie apoštola Jána. Krátke rozjímania k danej téme.
Vypredané
1,67 € 1,76 €

Služobník pokoja


Služobník pokoja. Kresťanské pohľady na vojnu a armádu.
Vypredané
2,99 € 3,15 €

Biblia s ilustráciami Vincenta Hložníka


Biblia ilustrovaná jedným z najvýznamnejších slovenských výtvarníkov Vincentom Hložníkom sa teší mimoriadnemu záujmu čitateľov a jej publikovanie sa pokladá za významný edičný čin.Stodvadsaťsedem ilustrácií k výjavom zo Starého a Nového zákona sa zrodilo na popud katolíckeho kňaza Š. Račeka. ktorého rozprávanie inšpirovalo hlboko veriaceho umelca. Okrem presných citátov zo Svätého písma. ktoré sa vzťahujú k jednotlivým ilustráciám. vydavateľstvo obohatilo publikáciu aj civilnými. súdobými úvahami autora P. Prikryla. Krátke a výstižné texty citlivo oslovujú všetky skupiny čitateľov. veriacich aj neveriacich. Ich všetplatosť potvrdili čitatelia z radov laickej i odbornej verejnosti doma aj v zahraničí.
Vypredané
28,50 € 30,00 €

A könyv, amelyet Jézus írt


A szerző ebben az új könyvében egy újabb merész és vitatott lépést tesz az Ószövetség rejtelmeinek megfejtésében, hogy felfedje a színes szóvirágok, költői hasonlatok, metaforák és misztika mögött meghúzódó igaz történetet. A könyv, amelyet Jézus írt , meggyőző tudományossággal és kutatási eredmények segítségével feltárja előttünk azt az elméletet, miszerint János könyvét maga Jézus írta, Fülöp nevű, nem zsidó barátja segítségével. Humorérzéke, a saját életére való visszaemlékezése, küzdelme a judaizmus merev szabályaitól való elszakadásra, illetve arra, hogy utat nyisson egy új vallásos filozófia és rendszer előtt, mind-mind egy kapcsolatot jelentenek az írásához.
Vypredané
7,23 € 7,61 €

Lacná kniha Bhagavad-gita taková, jaká je (-70%)


Tato kniha je drahokamem duchovního poznání. Šrí Kršna přednesl sem set veršů Gíty, aby vedl svého důvěrného přítele Ardžunu v nelehké situaci jeho života. Moudrost Bhagavadgíty ale není určena jen jemu a všichni mají stejné právo ji slyšet, neboť přináší osvícení o povaze člověka, přírody, živých bytostí i jejich vztahu k Nejvyšší Duši.
Vypredané
5,11 € 17,03 €

Ve znamení naděje


Sborník přednášek z teologického setkání, pořádaného CDK v dubnu 1996 v Brně. Příspěvky O.I. Štampacha, F.J. Holečka, M. Ryškové, J. Spousty, P. Filipiho, J. Smolíka, P. Fialy, V. Ventury, F. Kunetky.
Vypredané
3,97 € 4,18 €

Hebrejsko-český slovník ke Starému zákonu


Třetí vydání slovníku vychází z vydání druhého. Hlavní změnou je typografická podoba. Původní vydání bylo pořízeno dnes již překonanou technikou. Nové typografické uspořádání a čitelnější hebrejské písmo by měly používání tohoto slovníku usnadnit. Na základě zkušeností při práci s předchozím vydáním slovníku byl oproti prvními i druhému vydání vypuštěn česko-hebrejský slovníček.
Vypredané
17,35 € 18,26 €

Prasátko a Tao


Volné pokračování autorova bestselleru Pú a tao přibližuje další zásady taoistického učení Tentokrát se pozornost soustřeďuje na postavu prasátka - "velmi malého a nenápadného zvířátka", které jak v původním příběhu, tak v této knize projde Cestou, tj. prodělá určitou vývojovou změnu.
Vypredané
6,87 € 7,23 €

Halállal lakoljanak?


"...A gyakorlat azt mutatja, hogy a homoszexuálisok nagyobb részben kicsapongók, nem élnek monogám kapcsolatban, antiklerikálisok. Sajnos ez így van. De ha valami nem jól működik, nem jelenti azt, hogy alapvetően hibás. A tevékenységében rossz nem azonos a létében rosszal. (...) A homoszexuálisok Egyházban, társadalomban kialakult helyzetéről e könyv első oldalain beszéltünk. Az elszenvedett megkülönböztetések, üldöztetések, megalázások az égbe kiáltanak. A rejtőzködés, gerjesztett bűntudat idővel agressziót szül. A melegek idegen testként érzik magukat az Egyházban, s a kereszténységben legtöbbjük jobbára csak ordító, de már fogatlan oroszlánt lát..."
Vypredané
4,39 € 4,62 €

Boží ľud na cestách


Autor v tomto objemnom historickom diele podáva celostný a prehľadný obraz vývinu kresťanstva od počiatkov až po dnešok, vzhľadom na jednotlivé pokolenia, storočia i epochy. Zachytáva rozvoj Cirkvi v celosvetovom meradle, najmä v Európe, osobitne na Slovensku. Trvalo viac než polstoročie, kým sa našiel u nás ďalší fundovaný odborník, ktorý po Špirkových Cirkevných dejinách napísal podobné dielo, prístupné laikom a vyhovujúce i odborníkom. Obsiahle cirkevné dejiny Štefana Šmálika s podtitulom Cirkev v 49 pokoleniach boli doteraz známe len v samizdatovom vydaní. Predstavujú originálny autorský pohľad na celosvetový rast, vývoj a rozmach katolíckej Cirkvi od prvopočiatkov až po dnešok v prehľadnej chronológii jednotlivých historických etáp cirkevného života, osobností a ideí s nimi zviazaných. Sled historických udalostí od r. 30 do r. 1990 člení autor na 40-ročné cykly, chápané ako jedno ľudské pokolenie. Pre nás je osobitne cenné, že popri mapovaní diania vo všeobecnej Cirkvi, venuje autor osobitnú pozornosť situácii na Slovensku.
Vypredané
6,31 € 6,64 €

Pohané a křesťané ve věku úzkosti


Paralely křesťanského a novoplatónského myšlení. Provokující srovnání životní zkušenosti pohanů a křesťanů ve třetím stol. n. l., jak se odráží ve vztahu k hmotnému světu, světu démonů a vůči božskému.
Vypredané
8,80 € 9,26 €

Vyznania


Vyznania sv. Augustína vznikli koncom 4. storočia, odvtedy sa čítajú, študujú, prekladajú ako geniálne dielo náboženské, filozofické, literárne. "Táto kniha Ťa roznieti a Tvoju dušu rozplamení, pri čítaní Ti budú po lícach tiecť slzy, budeš čítať s pačom a plakať od radosti." (J. Pašteka) Slovenský preklad Ján Kováč
Vypredané
6,15 € 6,47 €

Mozaika radosti 1


Kniha Mozaika radosti je pestrou zbierkou súčasných, historických i legendárnych príbehov. Príbehy sú tematicky rozdelené podľa období cirkevného roka. Sú vhodné bezmála pre každú vekovú kategóriu čitateľov. Niektoré z nich svojou pointou prekvapujúco ľahko umožnia pochopiť hlboké pravdy a privedú čitateľa k zamysleniu. Čítanie je však zároveň zábavné i oddychové.
Vypredané
2,15 € 2,26 €

Lacná kniha Ohlasy Starého zákona (-90%)


Literárně kulturní dědictví SZ v české literatuře. Ilustrováno na úryvcích ze SZ.
Vypredané
0,93 € 9,25 €

dostupné aj ako:


V kategórii literatúry Náboženstvo nájdete širokú paletu kníh zameraných na duchovný rozvoj, náboženské učenie a vieru. Náboženská literatúra ponúka hlboké pochopenie rôznych náboženských tradícií, filozofie a duchovnosti.

Nájdete tu knihy, ktoré sú základom rôznych náboženstiev, ako sú Biblia, či Korán ale aj diela duchovných vodcov, ako je dalajláma. Tieto knihy a texty sú zdrojom múdrosti, duchovnej inšpirácie a hĺbkokých poznatkov o viere a náboženských systémoch.

V kategórii náboženskej literatúry nájdete knihy, ktoré posilňujú vašu vieru, pomáhajú vám objaviť duchovnú stránku života a prispievajú k vášmu osobnému rozvoju.

Prečítajte si najznámejšie diela kresťanstva, buddhizmu, islamu, judaizmu či východných náboženstiev.