! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Knihy - Trestné právo strana 11 z 24

Poradca 13-14 2018 - Trestný zákon po novele s komentárom


Trestný zákon s komentárom - úplné znenie po novele, ktorá nadobúda účinnosť 1. 7. 2018. V rámci nového znenia skutkovej podstaty trestného činu terorizmu sa zavádza úplne nový koncept spočívajúci v definovaní cieľa, ktorým je "poškodiť ústavné zriadenie alebo obranyschopnosť štátu, narušiť alebo zničiť základnú politickú, hospodársku alebo spoločenskú štruktúru štátu alebo medzinárodnej organizácie, závažným spôsobom zastrašiť obyvateľstvo alebo donútiť vládu alebo iný orgán verejnej moci alebo medzinárodnej organizácie, aby niečo konala, opomenula alebo strpela" ako základného diferenciačného znaku medzi trestným činom terorizmu a ostatnými trestnými činmi.
Vypredané
8,59 € 9,04 €

Symbolika kriminálního tetování 2. aktualizované a doplněné vydání


Druhé vydání odborné monografie přináší nové poznatky a zjištění z oblasti významové interpretace symboliky kriminálního tetování. Publikace nabízí rozšířený výklad aktuálních symbolů tetování s akcentem na symboliku mezinárodních kriminálních struktur, extremistických hnutí a vybraných delikventních subkultur. Aktualizované vydání knihy obsahuje nové autentické fotografie symbolů a podrobnější popis významů, funkcí a souvisejících trendů kriminálního tetování. Symbolika kriminálního tetování představuje ojedinělý způsob mimoslovního dorozumívání a sebevyjádření, která je jedním z mnoha fenoménů, charakteristických pro kriminální svět a vězeňskou komunitu. Charakter a vizuální stránka kriminálního tetování jsou ovlivněny historickými, geografickými, sociokulturními podmínkami, procházejí inovacemi, zejména po stránce kvalitativní, a především obsahové. Předlohy pro tetování jsou vlivem politických a společenských změn v České republice dostupnější a bohatší. Globalizace světa umožňuje snadnější přístup k informacím všeho druhu včetně importu nových metod tetování a různých ideologií, stylů života a zločinnosti. Motivy a design kriminálního tetování představují jedinečný, relativně stálý výrazový prostředek, který poskytuje mnoho informací o osobnosti svého nositele. Monografie pojednává o symbolech vyskytujících se v podobě tetování v rámci vězeňské subkultury v České republice, jejich významech a skrytých poselstvích. Je založena na dlouhodobém studiu této problematiky a praktickém terénním výzkumu realizovaném v prostředí českých věznic. Publikace je určena především pracovníkům bezpečnostních sborů a ozbrojených sil, zpravodajským službám, kriminologům, psychologům, sociologům, pedagogickým pracovníkům, studentům vysokých škol právního a bezpečnostního zaměření, ale i širší veřejnosti se zájmem o tuto oblast.
Vypredané
14,29 € 15,04 €

Obhajoba obvineného v prípravnom konaní


Vedecká monografia prináša relatívne komplexný teoretický a súčasne i praktický pohľad na osobitosti uplatňovania práva obvineného na obhajobu v prvých štádiách trestného konania, ktoré si zachovali svoj neverejný charakter, preto sú verejnosťou vnímané citlivejšie a s väčším rešpektom. Analýze jednotlivých práv obvineného v štádiu prípravného konania z hľadiska platnej právnej úpravy predchádza vnímanie práva na obhajobu v širšom kontexte základných práv a slobôd, garantovaných Ústavou SR, ako aj medzinárodnými dohovormi. Okrem uvádzania teoretických zovšeobecnení a východísk pri analýze práv uplatňovaných obvineným v jednotlivých fázach prípravného konania sú v publikácii prezentované aj viaceré praktické skúsenosti a poznatky autorov nadobudnuté z ich advokátskej praxe, ktoré sú podporené a doplnené o relevantnú judikatúru. Autori, vedomí si existencie často rôznych pohľadov a názorov na uvádzané problémy, majú ambíciu publikáciou prispieť nielen do odbornej diskusie, ale súčasne očakávajú, že sa môže stať významnou pomôckou a zdrojom poznatkov predovšetkým pre advokátov, advokátskych koncipientov, ako aj ďalšie zainteresované osoby.
Vypredané
16,97 € 17,86 €

Zákon o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu 2.vydání


Zákon proti praní peněz prošel od svého vzniku v roce 2008 řadou novelizací, z nichž mezi posledními je transpozice nové evropské směrnice z roku 2015. Autoři se proto rozhodli komentář aktualizovat a navíc jej doplnit o informace o novém nařízení EU o informacích doprovázejících bezhotovostní převody a zásadně aktualizovaný text doporučení FATF. Užitečná je rovněž informace o platných metodických pokynech Finančního analytického úřadu. Publikace je určena tzv. povinným osobám, kterými jsou zejména banky, finanční instituce, obchodníci s nemovitostmi, provozovatelé hazardních her, ale i právní profese notáři, advokáti, daňoví poradci, auditoři a účetní. Praktické uplatnění najde zejména u osob činných v oblasti trestního práva a jako studijní pomůcka může posloužit také studentům finančního a trestního práva.
Vypredané
62,06 € 65,33 €

Repetitórium trestného práva 3. vydanie


Repetitórium trestného práva poskytuje základný prehľad trestného práva hmotného a procesného. Autori po kladných skúsenostiach a pozitívnych ohlasoch na predchádzajúce študijné texty „Základy trestného práva"", ktoré vyšli v niekoľkých zmenených a doplnených vydaniach, nadviazali na netradičný spôsob spracovania textu. Zmapovali problematiku trestného práva hmotného a trestného práva procesného a túto zostavili do ucelených celkov viac ako 150 hesiel. Pri jednotlivých heslách použili najmä definovanie pojmov, ich delenie, štruktúru, so stručným výkladom a odkazmi na príslušné ustanovenia Trestného zákona a Trestného poriadku v účinnom znení, pričom využili viaceré formy názorného, najmä grafického spracovania. Tretie vydanie tohto učebného textu reaguje na novelizácie trestných kódexov (aj v súvislosti so zavedením trestnej zodpovednosti právnických osôb či so zmenou v úprave ochrany obetí trestných činov) a pozitívny záujem zo strany študentov aj o takýto druh učebného textu, pričom vychádza zo stavu právnej úpravy účinnej od 1. januára 2018. Repetitórium má slúžiť pre základnú orientáciu pri štúdiu trestného práva. Je určené najmä poslucháčom rôznych foriem rekvalifikačných kurzov. Ako doplnková literatúra však môže byť veľmi dobre využitá aj pre študentov právnického bakalárskeho a magisterského štúdia, či iných záujemcov o štúdium základov trestného práva.
Vypredané
15,30 € 16,10 €

Trestný poriadok do vrecka


Publikácia vo veľmi praktickom vreckovom formáte obsahuje Trestný poriadok v úplnom znení.
Vypredané
3,90 € 4,10 €

Trestný zákon do vrecka


Vydavateľstvo EPOS zareagovalo na poslednú novelizáciu Trestného zákona a spracovalo úplné znenie trestného kódexu. Pre prehľadnosť je za každým novelizovaným ustanovením pôvodné znenie (v rámiku). Trestný zákon v úplnom znení je vydaný v obľúbenom a praktickom vreckovom vydaní.
Vypredané
2,57 € 2,70 €

Trestný poriadok Úzz, 3. vydanie, 2018


Publikácia obsahuje aktualizované úplné znenie Trestného poriadku č. 301/2005 Z.z. s právnym stavom k 1. marcu 2017, aj s výraznenými zmenami poslednej novelizácie, zákonom č. 316/2016 Z.z.
Vypredané
5,32 € 5,60 €

Trestný zákon Úzz, 3. vydanie, 2018


Publikácia obsahuje aktualizované úplné znenie Trestného zákona č. 300/2005 Z.z. s právnym stavom k 1. februáru 2017, aj s výraznenými zmenami poslednej novelizácie, zákonom č. 316/2016 Z.z.
Vypredané
4,56 € 4,80 €

Zákon o Policajnom zbore


Publikácia je komplexným zhrnutím doterajších teoretických poznatkov a praktických skúseností z oblasti činností Policajného zboru. Súčasná policajná prax pociťuje absenciu publikácie, ktorá by vo svojom obsahu vysvetlila postupy pri výkone policajných činností v rozsahu súčasného znenia zákona o Policajnom zbore. Publikácia sa preto sústreďuje najmä na praktickú činnosť policajta pri výkone služby, vykonávanie služobných zákrokov, používanie donucovacích prostriedkov, ale aj povinnosti a oprávnenia príslušníkov Policajného zboru. Okrem toho rozoberá úlohy, organizáciu a riadenie Policajného zboru, informačno-technické prostriedky a operatívno-pátraciu činnosť, spracúvanie informácií Policajným zborom, spôsoby a formy kooperácie Policajného zboru s inými subjektmi a náhradu škody. Publikácia má byť praktickou pomôckou policajta vo vzťahu ku kvalitnému a efektívnemu plneniu jeho úloh, povinností a oprávnení v priamom výkone služby. Autori chcú predmetnou publikáciou osloviť čitateľov z odbornej verejnosti, najmä príslušníkov Policajného zboru, zložiek Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, bezpečnostných mimorezortných služieb, ale tiež aj laickej verejnosti, ktorá mnohokrát dochádza do bezprostredného kontaktu so zásahmi polície do ich práv a slobôd.
Vypredané
20,09 € 21,15 €

Repetitórium kriminalistiky 2. vydanie


Učebná pomôcka – Repetitórium kriminalistiky predstavuje výsledok snáh autorov priblížiť základné poznatky týkajúce sa kriminalistiky odlišným spôsobom, a to v podobe logického usporiadania do štyridsiatich siedmich nosných hesiel. Ide o druhé, prepracované a doplnené (aktualizované) vydanie tejto učebnej pomôcky. Jednotlivé heslá stručne, výstižne a prehľadným spôsobom približujú najzákladnejšie aktuálne poznatky o jednotlivých kategóriách kriminalistiky tak, aby jednotlivé čiastkové problematiky vytvorili ucelený systém informácií. V závislosti od uvedených skutočností sa učebná pomôcka člení na päť nadväzujúcich častí: úvod do kriminalistiky a základné kriminalistické kategórie, kriminalistická technika, kriminalistická taktika, metódy skúmania kriminalistických stôp v kybernetickom priestore a metodika vyšetrovania trestných činov. Obsah učebnej pomôcky tvorí aj samostatná príloha ku kriminalistickej taktike, ktorá názorným spôsobom dopĺňa texty rovnomennej teoretickej časti. Repetitórium kriminalistiky má vysokoškolským študentom práva a príbuzných študijných odborov, ale aj iným záujemcom z radov odbornej verejnosti, poskytnúť základné, logicky a prehľadným spôsobom usporiadané informácie o systéme a o jednotlivých častiach kriminalistiky.
Vypredané
14,63 € 15,40 €

Trestní právo procesní 2. vydání


Publikace je určena především studentům Policejní akademie České republiky v Praze. Je však využitelná i pro studenty jiných vysokých škol s obdobným studijním zaměřením, stejně tak je určena široké odborné veřejnosti. Publikace je zaměřena na tyto instituty trestního práva procesního: prameny trestního práva procesního, působnost trestního řádu, základní zásady trestního řízení, úkony trestního řízení, zajištění osob a věcí, dokazování, přípravné řízení, zkrácené přípravné řízení, opravné prostředky, zvláštní způsoby řízení a řízení před soudem prvního stupně. Uvedené instituty jsou významné zejména pro přípravné řízení trestní, kdy byly oproti minulé publikaci novelizovány a doplněny.
Vypredané
21,43 € 22,56 €

Trestné právo v zdravotníctve, 2. vydanie


Publikácia s názvom „Trestné právo v zdravotníctve“ z roku 2015 sa pomerne rýchlo vypredala a bolo najmä zo strany študentov zdravotníckych študijných odborov apelované na to, že je potrebné sa podujať k napísaniu druhého doplneného vydania tohto diela. Trestný zákon bol od prvého vydania predmetnej publikácie niekoľkokrát novelizovaný, čo sa odrazilo aj v zmene názvov niektorých skutkových podstát trestných činov proti životu a zdraviu. Nielen Trestný zákon, ale aj zdravotnícka legislatíva prešla odvtedy niekoľkými novelizáciami. Väčšina nosných téz vychádza z prvého vydania tejto knihy, pričom jednotlivé kapitoly boli prepracované a doplnené v súlade so súčasným platným a účinným právnym stavom. Publikácia má charakter učebnice a je určená pre široký okruh odbornej verejnosti. Nájde si svoje miesto nielen medzi poslucháčmi zdravotníckych či právnických študijných odborov, ale taktiež medzi širokou odbornou, najmä lekárskou a právnickou obcou.
Vypredané
14,92 € 15,70 €

Vojenské trestní právo ve Francii v letech 1789 až 1815


Čtivě psaná publikace si klade za cíl představit francouzské vojenské trestní právo za napoleonských válek.
Vypredané
11,50 € 12,10 €

Bezpečnostní vědy


V návaznosti na základní a metodologické přístupy v oblasti teorie a metodologie bezpečnostních věd, které jsou uvedeny v publikaci Bezpečnostní vědy – úvod do teorie a metodologie, jsou v těsné návaznosti předloženy základní poznatky o potřebě a transferu vědeckých poznatků do bezpečnostní praxe. V současné době se zvyšuje potřeba nových vědeckých poznatků a potřeba vědecké organizace bezpečnostní činnosti. Nové strukturální a funkcionální dimenze bezpečnostní praxe vyžadují efektivní transfer vědeckých poznatků, který funguje jako permanentní extenze a vzájemné ovlivňování vědeckých poznatků a praktické činnosti. Jeho efektivnost je ovlivňována především úrovni reálného využívání vědeckých poznatků v bezpečnostní praxi. Právě těmto otázkám spojeným s potřebami a transferem vědeckých poznatků do bezpečnostní praxe je v publikaci věnována pozornost.
Vypredané
7,14 € 7,52 €

Základy odpovědnosti v přestupkovém zákoně


Publikace Základy odpovědnosti v novém přestupkovém zákoně č.250/2016 Sb. reaguje na zcela novou koncepci přestupkového práva v recentním právním řádu. V rámci přestupkového řízení došlo k podstatným změnám, které si budou muset osvojit všichni ti, kteří s přestupkovým řízením přijdou do styku. Zákonodárce zde reagoval na vývoj společnosti a rovněž na novelizaci trestního práva. V rámci § 12 trestního zákoníku, kdy je uplatňována zásada ultima ratio, která by měla přispět k dekriminalizaci některých jednání, která byla považována za trestný čin, přechází toto jednání do rámce přestupků. Vzhledem k tomu musel zákonodárce upravit jednotlivé instituty, jako je například ukládání trestů, dále musel reagovat na trestněprávní úpravu trestní odpovědnosti právnických osob a na výši ukládaných sankcí za přestupek. Předkládaná publikace by měla pomoci zvláště orgánům územní samosprávy, ale i orgánům státní správy, lépe se zorientovat v nové právní úpravě. Autor zde vycházel jak z dikce zákona č. 250/2016 Sb., tak rovněž z důvodové zprávy, která byla se zákonem předložena Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky.
Vypredané
12,50 € 13,16 €

Extremismus a společnost 2. vydání


Druhé vydání publikace reflektuje vývoj a vliv bezpečnostní situace v Evropě na dynamiku, charakter a současně mobilizaci extremistické scény. Akcentovány jsou v tomto kontextu témata migrační krize, sílící islámofobie, radikalizace vybraných sociálních segmentů a další současné trendy. Publikace je určena jako základní studijní materiál studentům vysokých škol bezpečnostně právního zaměření, pracovníkům bezpečnostní sborů a rovněž široké veřejnosti. Autorka seznamuje čtenáře s podstatou extremismu, ideologickými kořeny, nejvýznamnějšími subjekty extremistické scény v České republice, trestnou činností a propagandou. V knize jsou rovněž popsány protiextremistické aktivity a postupy aktérů boje s extremismem, zdůrazněny jsou problémové aspekty této činnosti a nutnost komplexního přístupu. Informovanost a zapojení veřejnosti přímo ovlivňuje úspěšnost a efektivitu tohoto procesu. Cílem publikace je na základě racionálního přístupu, objektivity a praktických příkladů nabídnout čtenáři způsob, jak této problematice porozumět a vytvořit si vlastní názor a postoj.
Vypredané
19,86 € 20,90 €

Trestné právo procesné 2. vydanie


Publikácia predstavuje aktualizovanú vysokoškolskú učebnicu z oblasti trestného práva procesného, ktorá bola spracovaná na podklade pôvodnej vysokoškolskej učebnice z roku 2013, a to z dôvodu, že od jej prvého vydania prišlo v trestnom práve procesnom k množstvu legislatívnych zmien, ktoré v podstatnej miere zmenili obsah trestného poriadku. V jednotlivých kapitolách sú rozpracované všetky základné inštitúty trestného práva procesného vychádzajúce z ustanovení Trestného poriadku, ako aj z teoretických východísk vedy trestného práva. V publikácii je spracovaná tzv. všeobecná časť tvorená základnými pojmami a zásadami, subjektmi trestného konania, jednotlivými zaisťovacími inštitútmi osôb a vecí či zabezpečovania informácií, dokazovaním a tzv. osobitná časť, ktorá sa týka postupov orgánov činných v trestnom konaní a súdov v jednotlivých štádiách trestného konania od prijatia oznámenia až po výkon rozhodnutí. V rámci osobitnej časti učebnice je rozpracovaný aj právny styk s cudzinou. Autori si stanovili za cieľ poskytnúť čitateľom ucelený prehľad o inštitútoch trestného práva procesného jasným a racionálnym spôsobom. Učebnica by mala ako základná učebná pomôcka pomôcť študentom vysokých škôl pri štúdiu trestného práva, prípadne aj ostatným osobám, ktoré sa zaujímajú o orientáciu v ustanoveniach Trestného poriadku.
Vypredané
23,85 € 25,10 €

Trestní právo hmotné 4. aktualizované a doplněné vydání


Učebnice trestního práva hmotného je zpracována v souvislosti s trestním zákoníkem č. 40/2009 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Věnuje pozornost zejména základům trestní odpovědnosti, trestním sankcím, některým otázkám trestní odpovědnosti mládeže za protiprávní činy a postupu při právní kvalifikaci skutku. Obsahuje teoretické výklady a jejich aplikaci v praxi. Rozsah výkladu koresponduje s požadavky na profil absolventa Policejní akademie ČR v Praze. Spolu s publikací „Praktikum trestního práva hmotného“ tvoří základ pro studium trestního práva hmotného pro studenty bakalářských a magisterských studijních programů právnických i neprávnických vysokých škol, stejně tak může však být cenným zdrojem informací pro představitele laické i odborné veřejnosti a zástupce trestněprávní praxe.
Vypredané
20,09 € 21,15 €

Trestné právo je odvetvie práva, ktoré sa zaoberá normovaním a riešením trestných činov a ich následkov v spoločnosti. Toto právo stanovuje, čo je v danej jurisdikcii považované za trestné činy, definuje sankcie a postupy pre trestné stíhanie a sudcovský proces.